Sierpniówki 2017 <3 cz.4 - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-04-29, 14:42   #931
yabadabadooo
Zadomowienie

Dot.: Sierpniówki 2017 <3 cz.4

Muffinki.... zjadłabym. Ale teraz to czego ja bym nie zjadła. Na początku miałam odrzut od słodyczy, a teraz to mogę wchłonąć wszystko i jeszcze sie oblizać Ale widzę, że nie służy mi tłuste, więc mięsko w sosie czy smażone to nie moi faworyci Też bym się uśmiechnęła o przepis na muffiny z brzoskwiniami i budyniem
yabadabadooo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-29, 15:07   #932
nyna91
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez crescent Pokaż wiadomość
nyna dawaj przepis
Cytat:
Napisane przez yabadabadooo Pokaż wiadomość
Też bym się uśmiechnęła o przepis na muffiny z brzoskwiniami i budyniem
http://zjedzmnie.tumblr.com/post/102...C5%82adniki-na

Dobreńkie
nyna91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-29, 15:18   #933
magia_to_ja
Madi

Cytat:
Dzień dobry, pozwolicie że dołączę do grona sierpniówek Termin na 7.08, lokator brzuszka płci męskiej, wielki amator słodyczy i kiełbaski swojskiej wędzonej Nareszcie wyjrzało słonko Miłego dnia!
Yabadabadooo witaj w naszym gronie
Jak u ciebie mija stan błogosławiony ;-) ??
Czy wiesz już czy synuś czy córcia??

Edytowane przez magia_to_ja
Czas edycji: 2017-04-29 o 15:20
magia_to_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-29, 15:19   #934
yabadabadooo
Zadomowienie

Wyglądają obłędnie. Ja bym je jeszcze polała białą czekoladą i posypała jakimiś posypkami
na-na-na-na-na a dupka rośnie radośnie...

Magia
Synuś Była z tz wojna czy Maksymilian Aleksander czy Aleksander Maksymilian, ale stanęło na Maksie
Miałam momentami chwile grozy jak w styczniu i w lutym miałam plamienie (kosmówkowe), na szczęscie luteina i jeszcze jedne tabletki załatwiły sprawę. Na drugich prenatalnych wyszło w serduszku małego ognisko echogeniczne, ale poszliśmy zrobić echo serduszka małego i w 3 tygodnie po prenatalnych okazało się, że ognisko całkowicie się wchłonęło i wszystko w porządku
Czuć czuję się dobrze, choć narzekam na chroniczny brak zajęcia. Tż za granicą, ja w domu i bywam zmierzła i upierdliwa

crescent- może coś takiego z ciasta filo? http://www.olgasmile.com/ciasto-filo-ze-szpinakiem.html wygląda obłędnie. Ale dla mnie wszystko co ma szpinak jest obłędne

Edytowane przez yabadabadooo
Czas edycji: 2017-04-29 o 16:14
Stary 2017-04-29, 15:26   #935
crescent
Zakorzenienie

Nyna zapisalam. Zrobie kiedys teraz mam wszystko poza brzoskwiniami..

W ogole w lodowce mam ciasto filo i brak pomyslu co z nim zrobic

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2017-04-29, 16:10   #936
a_nn_a_
Zadomowienie

Cytat:

Coś dzisiaj widziałam na kwestii smaku z ciastem fillo,ale nie pamiętam czy na słono czy na słodko 😁

a_nn_a_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-29, 16:48   #937
admirable
Zakorzenienie

Cytat:

Mi z ciastem filo kojarzy się tylko baklawa

admirable jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-04-29, 16:55   #938
a_nn_a_
Zadomowienie

Ja dzisiaj zjadlabym chyba wszystko, co się da.
Nieważne słodkie czy słone 😂 A grilla z siostrą męża na jutro z poniedziałku przelozylismy, bo nie wytrzymam jak nie zjem jutro kielbaski z grilla😂
Co do ciasta filo to kwestia smaku niezawodnie ma wiele pomysłów 😎
http://www.kwestiasmaku.com/szukaj?s..._fulltext=Filo

---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ----------

Ja robie właśnie naleśniki z kremem z budyniu i mascarpone, polane musem z truskawek😍

Stary 2017-04-29, 16:55   #939
crescent
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez a_nn_a_ Pokaż wiadomość
Coś dzisiaj widziałam na kwestii smaku z ciastem fillo,ale nie pamiętam czy na słono czy na słodko 😁

Patrzylam tam i jakos albo cos do mnie nie przemawialo, albo nie mialam skladnikow..
Zrobilam to: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/3...i-owocami.html

Nadzienie dobre, ogolnie to tak sobie bo w ogole nie wiedzialam jak to ciasto skladac i troche mi nadzienie wyplynelo..nie zostalam jego fanka
Cytat:
Napisane przez admirable Pokaż wiadomość
Mi z ciastem filo kojarzy się tylko baklawa

No mi tez...ale nie lubie

Stary 2017-04-29, 16:56   #940
a_nn_a_
Zadomowienie

Cytat:
Patrzylam tam i jakos albo cos do mnie nie przemawialo, albo nie mialam skladnikow..

Nadzienie dobre, ogolnie to tak sobie bo w ogole nie wiedzialam jak to ciasto skladac i troche mi nadzienie wyplynelo..nie zostalam jego fanka

No mi tez...ale nie lubie

Rożki wyglądają super😍

Stary 2017-04-29, 16:57   #941
crescent
Zakorzenienie

Cytat:

crescent- może coś takiego z ciasta filo? http://www.olgasmile.com/ciasto-filo-ze-szpinakiem.html wygląda obłędnie. Ale dla mnie wszystko co ma szpinak jest obłędne
Na slodko chcialam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-04-29, 17:28   #942
nyna91
Raczkowanie

Cytat:
Nieważne słodkie czy słone 😂 A grilla z siostrą męża na jutro z poniedziałku przelozylismy, bo nie wytrzymam jak nie zjem jutro kielbaski z grilla😂
Ejjj ja też o 11 zajadałam już trzeci posiłek
na śniadanie jogurt, po dwóch godzinach dwie małe kanapeczki na chlebku razowym, później sałatka owocowa, później gołąbek mamusi , zagryzłam go śliwkami i orzeszkami ziemnymi, później znowu gołąbek, dwie muffinki bo już były i teraz jeszcze dwie serdelki z serkiem almette, pieczarkami marynowanymi i chlebkiem razowym przed chwilą wyjęłam szarlotkę z piekarnika i będę jadła za chwilę z lodami aż mi siebie dzisiaj żal

Cytat:

Wygląda niesamowicie

Wiecie co? Wstyd się przyznać, ale pierwszy raz słyszę o cieście filo czuję się uwsteczniona

---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ----------

Przeglądałam właśnie program w tv i zobaczyłam tytuł "Uwolnić orkę 2"

Nie skojarzyło mi się z orką, tylko ze mną na porodówce i uwolnieniem od słodkiego ciężaru
nyna91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-29, 17:35   #943
a_nn_a_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nyna91 Pokaż wiadomość
Ejjj ja też o 11 zajadałam już trzeci posiłek
na śniadanie jogurt, po dwóch godzinach dwie małe kanapeczki na chlebku razowym, później sałatka owocowa, później gołąbek mamusi , zagryzłam go śliwkami i orzeszkami ziemnymi, później znowu gołąbek, dwie muffinki bo już były i teraz jeszcze dwie serdelki z serkiem almette, pieczarkami marynowanymi i chlebkiem razowym przed chwilą wyjęłam szarlotkę z piekarnika i będę jadła za chwilę z lodami aż mi siebie dzisiaj żal

Wygląda niesamowicie

Wiecie co? Wstyd się przyznać, ale pierwszy raz słyszę o cieście filo czuję się uwsteczniona

---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ----------

Nie skojarzyło mi się z orką, tylko ze mną na porodówce i uwolnieniem od słodkiego ciężaru
Haha od razu mi lepiej, że nie ja jedyna mam takie ssanie na jedzenie😊😊😊

Stary 2017-04-29, 18:06   #944
crescent
Zakorzenienie

Ja tez mam ssanie...sniadanie 3 (trzy!!!) paroweczki dwie skibki chleba,pomidor,pol papryki,kawal ogorka. Po 15min. 2 muffinki, po 1,5 godziny gora domowych frytek, po jakims czasie dwie kanapki z twarogiem, baton musli, cukierek, te trojkaty z ciasta filo i....ssie mnie znow. Zaraz odgrzewam nam obiadokolacje - schab ze sliwka i morela odmrozony ze swiat z kasza i buraczkami. I najgorsze ze wiem ze to jeszcze nie koniec

Stary 2017-04-29, 18:22   #945
itakasia
Zakorzenienie

witam
jakaś jestem dzisiaj rozlazła, Zośka tak się przejęła rodzinnym wyjściem na basen, że nie spała od 4 a przecież ma basen w szkole
yabadabadooo
witaj
Pierożkowka
https://wyprawamama.pl/nosidelka-i-c...ess-night.html
taka chusta, czytałam świetne opinie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-04-29, 19:32   #946
Serenely
Zakorzenienie

U mnie na kolację dziś zachciankowo pieczony ryż na mleku przekładany jabłkami z cynamonem i na drugiej połowie - malinami z prażonymi migdałami. A całość polałam sosem waniliowym z Lidla. Mega!
Serenely jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-29, 20:18   #947
yabadabadooo
Zadomowienie

Cytat:
Nieważne słodkie czy słone �� A grilla z siostrą męża na jutro z poniedziałku przelozylismy, bo nie wytrzymam jak nie zjem jutro kielbaski z grilla��

[/COLOR]Ja robie właśnie naleśniki z kremem z budyniu i mascarpone, polane musem z truskawek��

Nienawidzę Cię za te naleśniki i jutrzejszego grilla!!!!
Cytat:
Na slodko chcialam

No to może jakiś mus z mascarpone z owockami Albo coś z jabłkami a'la masa jabłecznikowa-szarlotkowa?

Cytat:
Napisane przez nyna91 Pokaż wiadomość

Hahaha ja to samo pomyślałam! Z resztą na chwilę obecną dyszka na plusie zobowiązuje

Cytat:
Napisane przez Serenely Pokaż wiadomość
U mnie na kolację dziś zachciankowo pieczony ryż na mleku przekładany jabłkami z cynamonem i na drugiej połowie - malinami z prażonymi migdałami. A całość polałam sosem waniliowym z Lidla. Mega!
Łojezu ale pyszności jecie

Ale ja dziś też mam dzisiaj jakieś zasysanie na jedzenie. Ciągle bym coś mieliła w pycholu. Zaliczyłam lody, nieszczególnie mi smakowały, ale jak mogłam odmówić lodów waniliowych?

Dziewczyny, planujecie jakieś wakacyjne wyjazdy, czy w tym roku sobie darujecie?

Edytowane przez yabadabadooo
Czas edycji: 2017-04-29 o 20:19
Stary 2017-04-29, 20:20   #948
a_nn_a_
Zadomowienie

Cytat:
Nienawidzę Cię za te naleśniki i jutrzejszego grilla!!!!

Stary 2017-04-29, 20:48   #949
Martoolka87
Zakorzenienie

Cześć
Nie odzywałam się ostatnio, bo miałam kilka trudnych dni, ale na szczęście wygląda na to, że już wychodzę na prostą, więc spróbuję nadrobić

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
Skonczylysmy 27 tc, czyli wkraczamy w III trymestr

Cytat:
Napisane przez malenka1889 Pokaż wiadomość
Podobno taki opieprz zebrała od gina, ze na korytarzu było go słuchać. Zna ją bo wcześniejsze ciąże jej prowadził i specjalnie przepisywał jej najtańsze środki do antykoncepcji bo ta dziewczyna taka troszkę nieszczęśliwa z patologicznej rodziny i znowu sobie problemów narobiła... Wszytko opowiedział mojej koleżance bo z nerw musiał to wyrzucić z siebie. Podobno wczesniej na kacu potrafiła przychodzić, no masakra.
Taka patologia rozmnaża się bez najmniejszych problemów

Cytat:
Napisane przez _laurka Pokaż wiadomość
O boże. Moim zdaniem w niektórych przypadkach powinni automatycznie podwiązywać jajniki.
Znam taką laskę, która po 4 dziecku mówiła, że dałaby sobie podwiązać jajniki, ale że lekko upośledzona, to nie wpadła na to, żeby o to poprosić, a wiadomo, że lekarz nie może za nią zadecydować i tym oto sposobem ma 30 lat i 6 dzieci, wszystkie jej odebrali, bo nie ogarniała

Cytat:
Napisane przez admirable Pokaż wiadomość
Dziewczyny polecacie jakieś butelki dla maluszków i smoczki? Chciałabym mieć coś w zapasie ale wybór jest za duży...
Nie mam rozeznania Te mamy, które znam używały firmy avent

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ----------

Cytat:
Napisane przez cesarskie cięcie Pokaż wiadomość
Szyjka OK - mogę przez najbliższe dwa tygodnie chodzić po łatwych górskich trasach Dziś o 5:00 nad ranem ładujemy się w pociąg i jedziemy w Beskid Śląski, więc będę się rzadziej odzywać
Udanego wypoczynku

Cytat:
Napisane przez Kurcia007 Pokaż wiadomość
to i ja się zamelduje: po wizycie z dzidziolem wsio ok- półpasiec nie wpłynął na dzidzie. łożysko się podniosło za to szyjka się skróciła 6.04 miała 3,5 teraz ma 2,5... muszę to kontrolować
Super, że z dzidzią ok, a szyjkę będziesz kontrolować i będzie git

Cytat:
Napisane przez judis Pokaż wiadomość
Ze Stachem wszystko ok, 1027g
Stasiek super

Cytat:
U mnie kolejna glukoza w normie. 86/98/98. Pierwszy raz mam za to lekko rozjechaną morfologię, ale przypuszczam, że na tym etapie to już większość chyba ma...
za glukozę, a morfologia rozjechana w standardzie, więc raczej nie ma powodu do zmartwień

Cytat:
ja tez po wizycie. mlody 1080 g ma, czyli w troche ponad tydzien doszlo mu ponad 100g szyjka taka sama jak ostatnio i co wiecej...foty nie dostalam zadnej. Następna wizyta 29.05.

Cytat:
Napisane przez cesarskie cięcie Pokaż wiadomość
Gratulacje - jakie duże dzieciaki macie! Ciekawe ile waży Tadek (bo w końcu stanęło na imieniu Tadeusz, po tacie męża ) Też mam wizytę 29.05 - przekonam się wtedy

Tak myślę sobie nad tym kroczem i myślę... I też sama nie wiem. Teraz skłaniam się ku temu, żeby jednak pozwolić się naciąć, ale pewności nie mam.
Dopisać Tadka w pierwszym poście?

Ja pozwolę, ale w ostateczności. Zamierzam ćwiczyć i się masować. W czwartek zapytam w szkole rodzenia ile kosztuje ten balonik aniball

Cytat:
Łaziłam dzisiaj 2 godziny po sklepach... i ostatecznie kupiłam sukienkę w H&M za 39zł.
Bardzo ładna

---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Paulinka976 Pokaż wiadomość
U mnie jutro zaczyna się 26 tydzień i powiem Wam że ruchy nadal czuję głównie na dole brzucha i po bokach pępka, a jak to jest z tym u Was?
Moja gwiazda jeszcze często zmienia pozycję, bo czasem czuję kopniaki i boksowanie po obu bokach, a czasem wysoko nad pępkiem. Wszędzie dosięgnie tymi swoimi długimi nogami

Cytat:
No to u nas niezła majówka. Deszcz i zimno, do tego mąż znowu się rozkłada, nie wiem czy mnie przy okazji wczoraj nie sprzedał wirusa przez buziaka, bo czuję lekko gardło, a na dodatek złodziej mi ostatnią cytrynę zgarnął i nie mam jak sobie już witaminy C wdrożyć. Musieliśmy odwołać dzisiejsze wyjście do znajomych.
Do izolatki go wyślij
Zdrówka

Cytat:
u nas tez...maz ma zjazd na podyplomowce. nie wiem co w glowie mial ten co ukladal grafik
Może kalafiora ciążowego, albo zbudynnienie mózgu

Cytat:
Dzień dobry, pozwolicie że dołączę do grona sierpniówek Termin na 7.08, lokator brzuszka płci męskiej, wielki amator słodyczy i kiełbaski swojskiej wędzonej Nareszcie wyjrzało słonko Miłego dnia!
Cześć

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

Cytat:
Haha od razu mi lepiej, że nie ja jedyna mam takie ssanie na jedzenie😊😊😊
Coś chyba jest na rzeczy, bo nawet mi się apetyt ostatnio odblokował, a przez ostatni miesiąc musiałam się zmuszać do jedzenia
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-04-29, 20:49   #950
SportMama
Raczkowanie

oj jak dawno mnie tu nie bylo.Zaczęłam remont i nic mi się nie chce. poza tym jestem notorycznie zmęczona i już mam tego stanu dość.Udanej majówki Wam życzę!!!
SportMama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-29, 21:41   #951
MademoiselleB
Raczkowanie

Cytat:
smak mojego dzieciństwa - najbardziej lubiłam na "spaloną" cześć

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

Cytat:
Napisane przez SportMama Pokaż wiadomość
oj jak dawno mnie tu nie bylo.Zaczęłam remont i nic mi się nie chce. poza tym jestem notorycznie zmęczona i już mam tego stanu dość.Udanej majówki Wam życzę!!!
nie mam remontu i też jestem notorycznie zmęczona chyba energia 2go trymestru mnie ominęła
MademoiselleB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-29, 21:55   #952
Serenely
Zakorzenienie

U mnie zmęczenie dalej, ale libido skoczyło.
Stary 2017-04-30, 06:26   #953
diablica80
Zakorzenienie

Dzień dobry

Witam nową mamuśkę

Syno łaskawy dzisiaj był i pospal do 6.30

Słońce świeci.... pogoda zapowiada się super... a ja walczę z katarem - taki los.

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
diablica80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-30, 07:25   #954
malenka1889
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez diablica80 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Witam nową mamuśkę

Słońce świeci.... pogoda zapowiada się super... a ja walczę z katarem - taki los.

Hej

U nas pogoda do du** :/

Liczę, że u Ciebie sie utrzyma

Wysłane za pomocą mTalk
malenka1889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-30, 08:01   #955
crescent
Zakorzenienie

A ja wstalam o 6:30 sama z wlasnej woli wczoraj mialam taki memłowaty dzień ze stwierdzilam ze nie ma i dzis robie inaczej teraz juz jestem po jednym sklepie i sniadanku. Siedze z kawą i za chwile jade do lidla potem bede piekla babke tak to sobie wymyslilam, a mamy 9
pozniej chyba zawitam do rodzicow bo cos slyszalam ze mama robi golabki..?

milej niedzieli Wam życzę
Stary 2017-04-30, 08:05   #956
emdzik
Zakorzenienie

Hej i witam nową mamusie

Ja jeszcze leżę w łóżku 😁 ale córka jeszcze śpi to korzystam bo wczoraj dała mi w kość :P

"I ślubuję Ci..." <3 10.05.2014

27.01.2015 <3
emdzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-30, 08:06   #957
yabadabadooo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SportMama Pokaż wiadomość
Mnie czeka rozpoczęcie remontu generalnego całego mieszkania: kuchnia, łazienka, dwa pokoje i przedpokój. Mam tylko nadzorować co dwa-trzy dni a i tak mnie to przeraża wzajemnie, miłego weekendu
Cytat:
U mnie zmęczenie dalej, ale libido skoczyło.
Ja to sie zdziwiłam jak ta przyjechał na święta, bo okazało się że moje libido jest i to całkiem wysokie, całe szczęście jak go nie ma to jest uśpione bo bym chyba została seryjnym masturbatorem
Cytat:
Dzień dobry

Witam nową mamuśkę

mój mały też nie podziela miłości do spania po mamusi i budzi mnie tak koło 7-8 a mama to by pospala do 9-10

dzień dobry, pogoda i mnie w końcu sie robi, słoneczko wychodzi. miłego dnia!

Stary 2017-04-30, 08:32   #958
a_nn_a_
Zadomowienie

Cytat:
Dzień dobry

Witam nową mamuśkę

Zima za oknem,to i katar się przypalętał😑 zdrowka😘

Stary 2017-04-30, 08:37   #959
crescent
Zakorzenienie

Cytat:
Zima za oknem,to i katar się przypalętał😑 zdrowka😘

no to jest jakas masakra. nawet jak patrze na prognozy dlugoterminowe (w ktore nie wierze) w celu znalezienia jakiejs pociechy to jej tam nie ma...oby bylo tak ze lato przyjdzie pozno i sie pozno skonczy. Jakby nie patrzec dla nas to byloby lepiej
Stary 2017-04-30, 08:40   #960
Serenely
Zakorzenienie

Cytat:
Ja to sie zdziwiłam jak ta przyjechał na święta, bo okazało się że moje libido jest i to całkiem wysokie, całe szczęście jak go nie ma to jest uśpione bo bym chyba została seryjnym masturbatorem
Mam nadzieję, że się utrzyma do porodu, bo czytałam, że masturbacja w trakcie porodu pomaga w uniknięciu cięcia, tkanki są lepiej ukrwione i rozciągnięte.

U nas dzisiaj słońce po nocnym deszczu, ale dalej zimno.

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

Cytat:
oby bylo tak ze lato przyjdzie pozno i sie pozno skonczy. Jakby nie patrzec dla nas to byloby lepiej
No właśnie zawsze maj i część czerwca były najgorsze od lat, a teraz nie zapowiada się, żeby nadchodzący miesiąc był rewelacyjny... Mi tam pasi. ;-) Gorzej, że już w ostatnią kurtkę ledwo wchodzę.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości