|
|
#931 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Dzieciaczki styczeń 06
Pewnie Alienku że te biszkopty są glutenowe. Nie obawiam sie tak uczuleń jak Ty. Tylko nie odbieraj tego jak zarzut pod swoim adresem, absolutnie. Każdy postępuje po swojemu, i wie co dla dziecka jest najlepsze. A poza tym, jast tak jak piszesz, karmisz piersia więc nie masz się co spieszyć z rozszerzaniem diety. Ale pewnie można kupic i biszkopty bezglutenowe.
|
#932 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czy ja napisałam, ze boje się uczuleń ? O co ci chodzi ? Napisałam, że nie spiesze się z rozszerzaniem diety bo nie musze skoro karmie jeszcze piersią. Ja postepuje zle ? a moze własnie dobrze. Mogłabym przytoczyć wiele argumentów na to, że moje postepowanie przy małej jest jak najlepsze. Hmm....kazdy moze miec zły dzien, lepiej juz sie dzisiaj nie bede wypowiadać ![]() Ja widze, że Agacia i Kasia coś czesto chorują. Wysciskajcie je mamusie, zeby szybko do zdrowia wracały
|
|
#933 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynki u nas smutny dzionek deszczyk pada i raptownie zrobiło się znacznie chłodno,także tak zle i tak niedobrze.
Ja niestety dzisiaj byłam u lekarz i na mnie nakrzyczał,że z taką chorobą kręgosłupa i lata,to powinnam mieć cesarkę,ale cóż. Dostałam skierowanie na masaże i pełno lekarstw i zero dżwigania,ale jak tu nie nosić małej,no cóż starość nie radość.Iwonka ile u Was kosztuje żłobek,bo u nas z wyżywieniem 170 zł,tylko trzeba przynosić swoje pampersy. Dopytuję się,bo nie wiem czy nie będę musiała pomagać mężowi w pracy,bo jak się ma kredyciki to trzeba rabotać. Napisałam Wam już dzisiaj 3 smutne buziaczki,także kończę ,żeby Wam się nie udzielił zły nastrój,bo ja mam doła. Iwonka i Katesia ucałujcie od nas swoje pociechy,niech szybciutko powracają do zdrówka. A jutro szczepienie z Amelcią, a w piątek bioderka-kontrola,cały tydzień latania. Humbak kupię zwykłe biszkopty tylko długie.Dzięki.
|
|
|
|
#934 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Przykro mi bardzo, ale naprawde nic złego nie miałam na myśli, Już się nie bede tłumaczyć. Nie wiedziałam, że na forum można się pokłócić. Ide popłakać sobie w kąciku .
|
|
#935 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mialam juz dzisiaj nie pisac ale nie moge. Co ty wypisujesz, ze jestes źle przezemnie odbierana ?? Kiedy niby ?? To ja mam wrażenie, że jak coś pisze pod twoim adresem to ty zawsze to zle odbierasz. Przykład ? Choćby ze zdjęciami Lili. A w którym miejscu ja napisałam, że ty uważasz, że ja zle postepuje ? Mi tez jest bardzo przykro, bo nie lubie byc w nieporozumieniu z osobami, które lubie ![]() Tez ide sobie poplakać w kąciku drugi raz
|
|
#936 |
|
Zakorzenienie
|
Cześc kobietki!
Nel u nas tez pogoda kiepska tak lało jak by chmura sie zerwała,a my akurat z Wiktorka w sklepie byłyśmy,ona sucha za to ja przemoczona okrutnie mam nadzieje ze sie nie rozłoże Dużo zdrówka dla Agatki i Kasi Ja to tylko na momencik,bo zaraz za obiadek sie musze brać,ale umieszczam kilka zdjęć mojej kruszynki Ps.Alienku,Humbak co to za zwady Pozdrawiam was wszystkie i maluszki oczywiście też Edytowane przez jastin83 Czas edycji: 2007-01-28 o 11:00 |
|
|
|
#937 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny uspokoić się natychmiast. Mi też się wielu osób często nie podoba sposób wypowiedzi i też mam czasem ochotę skrytykować, ale nie będę tego robić, bo inaczej odbierane jest słowo mówione a inaczej pisane.
Więc bardzo proszę się tu nie przekomarzać, bo ja się też odezwę i będzie awantura. |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#938 |
|
Zadomowienie
|
Jastin ale Twoja Wikusia śliczna , a jak ładnie siedzi sama,moja jeszcze nie taka silna.
Humbak i Alien |
|
|
|
#940 |
|
Zadomowienie
|
A ja chciałam uprzejmie donieść, że moja córunia też już siedzi. Jeszcze kilka dni temu się przewracała a wczoraj przychodzę do domu a ona siedzi sztywno i zadowolona jest na całego.
Dzisiaj w nocy skoczyła jej temperatura, aż musiałam ją wziąć do siebie do łóżka, bo nie mogła sobie poradzić z zaśnięciem. Wybudziła się biedaczka a była gorąca jak piec. Szkoda mi jej, ale naprawdę dzielnie walczy z chorobą. Jestem z niej dumna. |
|
|
|
#941 |
|
Zadomowienie
|
Iwonka cieszę się,że Twoja Kasiunia tak dzielnie walczy z choróbstwem,ale co jej podajesz na gorączkę. My zaraz idziemy na szczepienie,po powrocie napiszę ile waży moja pociecha.
|
|
|
|
#942 |
|
Zadomowienie
|
Pani doktor przepisała jej Ibufen w syropie, fajny nawet, pomarańczowy ma smak. Ale te leki dla tych dzieci teraz są smaczne. Antybiotyk malinowy, wapno w syropie truskawkowe. Dlatego nie ma chociaż problemów z podawaniem jej leków.
|
|
|
|
#943 |
|
Zadomowienie
|
Nel czekamy na informację jak Amelka po szczepieniu i no jaka duża już jest. Trzymam kciuki, żeby dzielnie to zniosła.
|
|
|
|
#944 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczynki!
Ale jestem padnięta,i w dodatku u nas znowu goraco ,właśnie wrócilam z miasta,patrze a tu pusto zaledwie kilka postów,czyżby maluszki były coraz większe i dawały sie we znaki mamusiom Dziś zrobiłam większe zakupy dla Wiktorki,bo juz ze wszystkiego prawie powyrastała,tak szybko rośnie że nie zadążamy jej kupowac ubranek,dobrze że u nas przecen teraz pełno,to zawsze pare groszy w portfelu zostanie,bo jak patrze na ceny niektórych ubranek to normalnie szok .Dziewczynki a czy wy chodzicie po lumpeksach w poszukiwaniu ubranek dla dzieciaczków?Bo ja mam taki zaprzyjaźniony zaraz pod blokiem i jak babka ma towar to zaraz daje mi znac i ja sobie wybieram ciuszki,dziś tez miałm ładny połów,wdodatku nóweczki,same zobaczcie,prawda że ładne Iwonko dużo zdróweczka malutkiej Edytowane przez jastin83 Czas edycji: 2007-01-28 o 11:00 |
|
|
|
#945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#946 |
|
Zakorzenienie
|
Ps.Moni@ a jak tam decyzja związana z przeprowadzką do teściowej,podjęta
[/QUOTE]na razie wstrzymalam sie z tym.. zrobilam ogloszenie o wynajem zobaczymy co bedzie chyba najlepiej to samemu "popierdziec w stołek" jak to sie mowi w swoim domq..prawda?
|
|
|
|
#947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
humbak - ja z prosba..jaki rom ma ta czapeczka u twojej dzidzi? szukam takiej dla Szymusia ale sa u nas tylko w rozmiarach 52-68 dla noworodków duzych nie ma jest bardzo fajna na upaly
|
|
|
|
|
#948 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja tak czytam i czytam i nie to zebym byla jakas wredna ale polaczenia watkow sobie nie wyobrazam, bo juz w ogole pogubie sie kto jakiego bobasa ma, kiedy swietuje itp..i tak mam duzzzooo czytania co tu piszecie...czy to jest na zasiadzie "kto wiecej napisze, kto wiecej odwiedzi nasz watek? to jakies wyscigi???? same widzicie ktora z nas jakim czasem dysponuje by cokolwiek tu napisac...dzieci rosna, coraz wiecej jest obowiazków...no ja nie wiem....osobiscie jestem na "nie"
Ale co postanowicie to ja oczywiscie na klate przyjme ![]() Buziaczki... |
|
|
|
#949 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam dosc...Szymusiowi ida zeby z gory..tragedia... wscieka sie, marudzi, wygina, rzuca....kupilam zel Dentinox - (20,00zł) jest rewelacyjny...przynajmnie j przesypia mi noc... Coraz mniej mi zjada...wazy 7750g....tylko by pił i pił....A mleko je 2 razy dziennie rano i wieczorem... Oprocz tego zupka 1 sloiczek
i deserek, jablko lub banan...czy to nie za mało?
|
|
|
|
#950 |
|
Zadomowienie
|
Iwonka dzięki za trzymanie kciuków
To my po szczepieniu,nawet mocno Amelcia nie płakała,melduję ile waży mój Moni ja uważam,że Twój Szymonek mało waży jak na chłopca ,prawie o miesiąc starszego od mojej niuni.A czy on już sam siedzi,bo moja na razie nie,tylko się mocuje do siadania,nóżki pręży i główkę podciąga,ale żeby sama to nie. A zupki sama gotujesz czy gotowce? To co podajesz to mało zjada,moja pije 2 razy mleko po 180ml, 2 razy mleko z kleikiem 180ml , zupka i deserek. Moja córcia zgubiła dzisiaj łańcuszek do zapinania,żeby smoczk nie spadał,jak jąwzięłam na rączki ,to spadł i pewnie ktoś znalazł,strata około 10zł Czy Wasze pociechy zasypiają na brzuszku,bo moja często,ale ją przewracam,a czy Wy pozwalacie im spać na brzuszku? Moja córcia robi się rączkowska,jak pospi w domku i idziemy potem na spacerek,to płacze w wózku,bo chce żeby ją nosić na rączkach i pokazywać świat Dziewczynki gdzie najlepiej na necie sprzedać ciuszki po małej,bo mam parę fajnych firmowych,ale niestety zamałe,a u nas w komisach nie chcą skupować. |
|
|
|
#951 |
|
Zakorzenienie
|
Nel ja tez uwazam ze malo wazy ale na sile mu pchac jedzenia nie bede...
20,00 - kaszka 5,00 - mleko 10,00 - kasza 13-14,00 zupka sloiczek (pol na pol robiona i kupna) 17,00 deserek 20,00 kaszka czasami dam mu chrupka kukurydzianego to podziubie, dam mu banana jak jem to on sobie pomemla.. no i pije - SUDNIA BEZ DNA ![]() nie spi na brzuszku, nawet nie lubi...a co do siadania to siedzi ale sie kiwa i musze go poobkladac poduszkami by nie upadl... Na podworku to samo..zaden wozek tylko raczki, bo on musi zwiedzac swiat..wszystko go interesuje, kazdy samochod, kazdy pies, kot, rower..itd....nawet liscie na drzewie |
|
|
|
#952 |
|
Zadomowienie
|
Moni moja je tak:
20.00 mleko z kleikiem ryżowym Nestle-180ml 03.00 lub 04.00 mleczko-180ml 10.00 mleczko z kleikiem - 180ml 14.00 zupka kupna -słoiczek 130g lub pół 15.00 mleczko -180ml 16.00 deserek - słoiczek lub pół Moni moja również zachwyca się listkami Na załączonym zdjęciu Szymonek wygląda na buzi na okrągłego,widocznie to jego natura taka z jedzeniem. Moni chyba się naraziłyśmy,że nie jesteśmy za połączeniem wątków,bo coś dzisiaj totalna cisza. Masz rację,że byśmy się pogubiły kto jest kto,a tak my już ze sobą przecież prawie od 1,5 roku jesteśmy.Dobrej nocki |
|
|
|
#953 |
|
Zadomowienie
|
A oto moja Amelcia z kuzynką Anitką.
|
|
|
|
#954 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
repley
|
|
|
|
|
#955 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#956 |
|
Rozeznanie
|
przed chwila napisalam super długiego posta, wqzięlam Kubę na kolana na sekundę i.. nacisnal escape i po poście....
dobra pisze jeszcze raz
|
|
#957 |
|
Rozeznanie
|
no wiec tak :Moniu mój kuba to też taki nniejadek jak Twój Szymuś z tego co czytam
on uznaje tylko mleko moje, zupkę zjada kołó 14.00 ze słoiczka, ale żeby mu ona jakoś szczegolnie smakowała to nie zauważylam ![]() ale on nie chce soczow, herbatek, nic w tym stylu, jab łek nie lubi, ostatnio ó małż nakarmił go gruszkami williamsa z gerbera, zjadł poł s łoiczka, no sukces niebywały po prostu ![]() waży o 100g więcej od Szymusia- 7840 i pomysleć że ważył ponad 4 kilo jak się urodził ![]() co do połączenie watków ja wolę się nie wypowiadać bo jestem tu za rzadko by się wtrącać , jednak zgadzam się z Monia, że to forum to nie jest konkurs na ilość napisanych postów, ja zawsze zaglądam tu jak tylko mam możliwość. Alienku dzieki za rady odnośnie żywienia maluszków
|
|
#958 |
|
Rozeznanie
|
Nel jeśli chcesz sprzedac ciuszki to najlepiej wystaw je na Allegro. Twoja Amelka to śliczna dziewczynka
Kubus stawi siię tam za parę lat jako jeden z absztyfikantów- mam nadzieję że go porzesz przez wzglad na nasza wizażowa przyjaźń Moniu Szymus karnację to ma po Tobie- taka śniadą o ile mnie wzrok nie myli, co? faktycznie nie wiidać że waży nie za dużo, ale to dobrze
|
|
#959 |
|
Zakorzenienie
|
Cześc kobietki!
Wpadłam sie pożalić,jestem tak wściekła ze zachwile wybuchne,szlak by to trafił ,myslałam że zatłuke swoją teściową Od wtorku planowaliśmy wyjście z Tż dzisiaj i w środe poprosiliśmy jego mame czy mogłaby sie zająć Wkitorką,poprostu miała tylko posiedziec w domu,bo ja bym ja wykąpała,nakarmiła,on miała tylko być. Oczywiście powiedziała ze bardzo chętnie posiedzi z Wikunią i żebysmy się umawiali ze znajomymi.No to ja dziś latałam zeby ze wszystkim zdążyć,a ta oświadczyła nam że ona nie moze bo sie umówiła,no normalnie jestem tak wkur...,sorrki ale nie moge,od urodzenia Wikuni raz z nią posiedziała,wogóle liczyć na nią nie można,oczywiście wszystko musieliśmy odwołać W takich sytuacjach to człowiekowi nic sie nie chce,tylko jak cos trzeba to wtedy jest dobrze,Boże juz tak mnie nikt dawno nie wkurzył |
|
|
|
#960 |
|
Rozeznanie
|
Jastin
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:06.

,właśnie wrócilam z miasta,patrze a tu pusto zaledwie kilka postów,czyżby maluszki były coraz większe i dawały sie we znaki mamusiom
.Dziewczynki a czy wy chodzicie po lumpeksach w poszukiwaniu ubranek dla dzieciaczków?Bo ja mam taki zaprzyjaźniony zaraz pod blokiem i jak babka ma towar to zaraz daje mi znac i ja sobie wybieram ciuszki,dziś tez miałm ładny połów,wdodatku nóweczki,same zobaczcie,prawda że ładne
.
,myslałam że zatłuke swoją teściową