|
|
#931 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie majowe 2018 cz. 2
a masz diabetologa umówionego? To może wtedy da Ci zlecenie na glukometr? ja dostałam w pierwszej ciąży kartkę od gin i w aptece miałam do odbioru. Nie wiem, jak to wygląda teraz z odbiorem/ kupnem (nic nie płaciłam wtedy, tylko za paski, ale to mam od cioci, która ma cukrzycę, bo ona płąci za nie ryczałt 2-3 zł, a ja bym płaciła 25 bo nie ma potwierdzonej cukrzycy)
|
|
|
|
#932 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#933 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
patrzałam na zajęcia dla kobiet w ciąży, ale wszystkie są w godzinach porannych więc dopóki nie przestanę pracować to nie mam jak chodzić.
|
|
#935 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale wiem, że ból sutków, czy inne rzeczy mogą utrudniać . Jak już decyzja podjęta, to mam nadizeję, że pójdzie dobrze ![]() myślę, że powoli zejdziecie z ilości karmień, trzymam kciuki! u nas kp ponad dwa lata. ale kilka ostatnich miesiecy było juz jedno karmienie, potem co kilka dni, aż całkiem się odstawił. Tłumaczyłam też, że tak będzie itd. raz przypomniał sobie w nocy, ale "sam sobie wytłumaczył". I od tamtej pory już nie wracał do tematu. już byliśmy na końcówce kp, jak dowiedziałam się o ciąży i z racji krwiaka, lekarz powiedział, żeby uważać na skurcze, bóle brzucha. Kilka razy jeszcze karmiłam w pierwszych tygodniach, ale to co kilka dni już. |
|
|
|
|
#936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#937 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
do tego warzywa. Wydaje mi sie ze mi bedzie najgorzej przestrzegac tych ilosci ww na kazdy posilek bo np. na obiad moge 3 ziemniaki czy tam 6lyzek kaszy czy czegos innego - jest tabelka jaka ilosc danego produktu odpowiada 1ww. I te 3 ziemniaki to beda zalozmy 3ww a na obiad mam zjadac 5 z tym ze mieso czy surowka np z kapusty sie nie liczy bo ma wartosc 0ww. A warzyw mam jesc min. 0,5kg dziennie ale nie wiem czy mi sie uda tego przestrzegac. Najgorsze to obliczanie zeby sie zgadzalo do kazdego posilku a tak ogolnie to mieso mozna tylko bez panierki i najlepiej nie smazone tylko pieczone duszone czy grillowane jak to w zdrowym odzywianiu po posilkach nie mam problemu z cukrem wiec moze mi zmniejszy te porcje, na to licze. Na czczo niestety mam zly Cytat:
bede sie starala tak min. pol godz chodzic po sniadaniu, obiedzie i kolacji.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#938 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ale dzis ładnie i ciepło
|
||
|
|
|
#939 |
|
Konto usunięte
|
Trendy ma Hanie i Zośki dalej aktualne : (
Mam potrzebę nadania imienia mniej popularnego więc w zasadzie wszystkie moje wieloletnie typy odpadają. Jakoś tak lubiłam moje imię za brak imienniczek w klasie i zawsze mi trochę żal było tych 4ech Kaś i Michałów. No niby to nic złego, ale tak mam - napewno uda się coś wybrać ładnego, prostego i nie z czołówek. Jeszcze nie zastanawialiśmy się. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#940 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() u mnie często kasze/ ryż brązowy z warzywami ( w zależności od tego, co jest w lodówce) i pokrojonym indykiem. ala kaszotto/ risotto dzisiaj spaghetti- makaron razowy, sos to mięso z indyka, pomidory, bazylia, cykoria, pestki słonecznika, cukinia ostatnio cukinie jem na różne sposoby, nadziewana kaszą z warzywami, mięsem, ziarenkami. Mamy dużo od Babci TŻ. dużo warzyw ma niski ig- z których można wyczarować ciekawe rzeczy- por, papryka, seler naciowy, fasola, ciecierzyca, wca ( znich robię pasztety ! super przepisy z kwestii smaku! ) placki warzywne też uwielbiam - bo dodajesz co masz plus jajko trochę mąki (niekoniecznie pszennej)bazując na białym serze też można zrobić np. tarte na pełnoziarnistej mące + warzywa, albo ala kopytka. |
|
|
|
|
#941 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję Wam za porady
|
|
#942 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;7807457 1]Trendy ma Hanie i Zośki dalej aktualne : (
Mam potrzebę nadania imienia mniej popularnego więc w zasadzie wszystkie moje wieloletnie typy odpadają. Jakoś tak lubiłam moje imię za brak imienniczek w klasie i zawsze mi trochę żal było tych 4ech Kaś i Michałów. No niby to nic złego, ale tak mam - napewno uda się coś wybrać ładnego, prostego i nie z czołówek. Jeszcze nie zastanawialiśmy się. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Jak dowiedziałam się w pierwszej ciąży że będę mieć córkę to wstępnie byłam zakochana w imieniu Liliana. Ale jak się okazało, że co druga to Lilka lub Julka to zmieniłam. I teraz moje dziecko jest jedno w przedszkolu, i to bez przesadnych Dżesik. |
|
|
|
#943 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Teraz odpada Tyle jest ładnych imion, że zawsze się coś wybierze : ) Z moim nazwiskiem na "ż" dżesika jak znalazł by pasowała 😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#944 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
u mnie kp było tylko 5 miesięcy... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#945 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;7807457 1]Trendy ma Hanie i Zośki dalej aktualne : (
Mam potrzebę nadania imienia mniej popularnego więc w zasadzie wszystkie moje wieloletnie typy odpadają. [/QUOTE] Też nie chcieliśmy popularnych imion. My już wybraliśmy, ale Tobie, z oryginalnych imion, sugeruję Pelagię - moja kotka będzie zaszczycona
|
|
|
|
#946 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;7807522 1]Oj Lila też mi się bardzo podoba i podobała już ze 20 lat temu, starsza siostra koleżanki ma tak na imię i w tych czasach była super oryginalna.
Teraz odpada Tyle jest ładnych imion, że zawsze się coś wybierze : ) Z moim nazwiskiem na "ż" dżesika jak znalazł by pasowała 😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Też mam "Ż" ale imiona typu Sandra, Andżelika to nie mój typ. Z dziewczęcych imion podoba mi się jeszcze Joanna - Asia, Gabriela - Gabrysia...ale mojemu mężowi nie bardzo. Ja już po wizycie, było baardzo przyjemnie i nawet kawki się napiłam...choć nie smakuje tak dobrze jak kiedyś ---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- [1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;7807457 1]Trendy ma Hanie i Zośki dalej aktualne : ( Mam potrzebę nadania imienia mniej popularnego więc w zasadzie wszystkie moje wieloletnie typy odpadają. Jakoś tak lubiłam moje imię za brak imienniczek w klasie i zawsze mi trochę żal było tych 4ech Kaś i Michałów. No niby to nic złego, ale tak mam - napewno uda się coś wybrać ładnego, prostego i nie z czołówek. Jeszcze nie zastanawialiśmy się. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Dużo się słyszy o Zuziach, Zosiach , Juliach...ale ja osobiście jeszcze u siebie w około o Hani nie słyszałam i całe szczęście
|
|
|
|
#947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#948 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyny czy wyposazacie sie juz powoli w jakies rzeczy dla dziecka czy uwazacie ze jest za wczesnie? Ja nic jeszcze nie kupywalam tylko ogladam troche wozki itd. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#949 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja jestem Asia i mam szwagierke Gabrysie 😂 Powiedz lepiej co tam na wizycie było, że tak miło 😊 Cytat:
|
||
|
|
|
#950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#951 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z rzeczy to tylko rodzina skupuje ciuszki w ciuchlandach, a mój pierwszy zakup to będzie poducha ciążowa
|
|
#952 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nat Pelagia mi się podoba bardzo, ale znowu zbyt oryginalna dla dziecia no niedogodzisz. Będzie trzecia puchata to z przyjemnością ukradnę 😍 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#953 |
|
Zakorzenienie
|
Groszku jeszcze podobno lepiej gotowac makarony, ryz, kasze al dente bo im bardziej rozgotowany tym wiekszy ig. Babeczka mowila wczoraj ze nawet do krupniku lepiej kasze osobno ugotowac niz wrzucic do zupy zeby sie razem z zupa gotowala
![]() Powiem Wam, ze czlowiek sie boi nieznanego i wczoraj mialam pietra przed pierwszym pomiarem cukru, a tej igielki w ogole nie czuc oby z wstrzyknieciem insuliny bylo podobnie.Kupilam sok 100% pomaranczowy niby bez cukru w skladzie, zobacze do tabelki i sobie pozniej wypije pol szklanki czy szklanke bo na podwieczorek kazali owoc lub sok. Pozniej sie okaze czy taki sok sie nadaje. Musze pomyslec nad wyciskarka. W tej rozpisce sa nawet frytki z piekarnika czy paluszki solone 😱 ze niby w malych ilosciach spoko My z imieniem czekamy az sie maluch ujawni czy jest chlopcem czy dziewczynka. Bedzie latwiej wybrac 😎 chociaz dla dziewczynki za mna ostatnio chodzi imie Agata, ale pewnie mi sie jeszcze zmieni. Maz za to mowi o Karolinie - zgadnijcie dlaczego ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez _St0kr0tka Czas edycji: 2017-10-18 o 14:22 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#954 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Widział ktoś z wypełnieniem nie z kulek? Bo ich nie lubię ... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#955 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#956 |
|
Zakorzenienie
|
Tez planuje kupic poduche, ale czekalam az sie okaze ile ta cukrzyca mnie bedzie kosztowac. Na szczescie zamiast 217zl po odjeciu refundacji wyszlo 42zl wczoraj uff... Za same paski i insuline. Jeszcze musze igielki ogarnac bo ma razie mam tylko kilka na start.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#957 | |
|
Wtajemniczenie
|
Posiedziałyśmy na tarasie na słoneczku, ze szwagierką chwilę poplotkowałyśmy a teściowa zajmowała się 4 miesięczna wnuczką z która przyjechały
![]() Cytat:
Co do wyposażania chwilowo się jeszcze powstrzymuje...jakoś jeszcze mi odwagi troszkę brak a poza tym chyba czekam też jeszcze na wieść o płci zawsze to będę miała większe możliwości wyboru prócz unisexu ![]() Rozglądać się rozglądam i już pierwsze typy zakupowe mam, ale w sumie jest czas to może też ceny będą atrakcyjniejsze. Natomiast mnie zaciekawił temat chustowania...czy któraś z mam praktykowała lub praktykuje? |
|
|
|
|
#958 | |
|
Zakorzenienie
|
Będzie dobrze.
Cytat:
|
|
#959 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też narazie nic nie kupuję. Obkupiłam się po wszystkie czasy celem produkcji dziecia : zapasy wiesiołka, cała torba Ziółek Ojca Sroki, seksowna bielizna.
A tu dzieć wyszedł tak niespodziewanie, że wiesiołek się kurzy, ledwo napoczęty słój ziółek też, seksowny stanik niedługo będzie za ciasny, dlatego robię bunt! A tak poważnie, korci mnie już, zwłaszcza jakieś takie coś neutralne, co nada się i chłopczykowi i dziewczynce, jakiś dresik na przykład... Ale jeszcze poczekam
|
|
|
|
#960 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;7807664 1]Właśnie jak we wtorek okaże się, że idzie ku dobremu to kupuję poduchę.
Widział ktoś z wypełnieniem nie z kulek? Bo ich nie lubię ... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Ja mam wypełnienie z tej "waty" firmy Motherhood...nie ukrywam że myslałam że będzie to za miękkie dla mnie, ale jest super. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:38.

patrzałam na zajęcia dla kobiet w ciąży, ale wszystkie są w godzinach porannych
więc dopóki nie przestanę pracować to nie mam jak chodzić.

do tego warzywa. Wydaje mi sie ze mi bedzie najgorzej przestrzegac tych ilosci ww na kazdy posilek bo np. na obiad moge 3 ziemniaki czy tam 6lyzek kaszy czy czegos innego - jest tabelka jaka ilosc danego produktu odpowiada 1ww. I te 3 ziemniaki to beda zalozmy 3ww a na obiad mam zjadac 5 z tym ze mieso czy surowka np z kapusty sie nie liczy bo ma wartosc 0ww. A warzyw mam jesc min. 0,5kg dziennie ale nie wiem czy mi sie uda tego przestrzegac. Najgorsze to obliczanie zeby sie zgadzalo do kazdego posilku
a tak ogolnie to mieso mozna tylko bez panierki i najlepiej nie smazone tylko pieczone duszone czy grillowane jak to w zdrowym odzywianiu
po posilkach nie mam problemu z cukrem wiec moze mi zmniejszy te porcje, na to licze. Na czczo niestety mam zly

bede sie starala tak min. pol godz chodzic po sniadaniu, obiedzie i kolacji.

oby z wstrzyknieciem insuliny bylo podobnie.