|
|
#931 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2018r. cz. III
Dziewczyny ja w takiej trochę wstydliwej i krepujacej sprawie no ale... Może ktoś ma tak jak ja.
Otóż chodzi o wyproznianie. Nie ukrywam, że w ciąży zdarza mi się tak, że po zrobieniu dwójki muszę się podcierac papierem nawet i 8-10 razy a czasem i więcej. No i ten papier podrażnia i mam takie mini krople krwi. Tylko przy podcieraniu jak już papier jest prawie suchy Czasem już schizuje, że to z pochwy, ale z pochwy wszystko w porządku. Może powinnam nawilżac jakoś tą strefę? Aha, pewnie piszecie żebym się spróbowała podmyc po dwójce. Otóż od dziecka mam tak, że nie potrafię. Jeżeli idę pod prysznic się podmyc zaraz po dwójce, to mam takie dziwne odczucia. Swędzi mnie i ta woda tak zostaje w środku.. Wiem, że to śmieszne ale okropne uczucie ![]() Mój tata ma hemoroidy, czy to może być dziedziczne? Tak w ogóle to nie wiem czy nie mam infekcji ehhh. Nic mnie nie boli ani nie swędzi, ale (proszę się nie śmiać!) wsadzilam sobie lekko trochę papieru do pochwy żeby sprawdzić czy wszystko ok no i takie grudki były... Jak przy infekcji. Już dwa razy miałam grzybice w ciąży ![]() chyba się posmaruje clotrimazolem zapobiegawczo... W piątek mam wizytę to od razu spytam czy znowu infekcja. Ehhh. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#932 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam problem z nad wyraz częstym chodzeniem do toalety...bo dwójkę robię cztery razy dziennie i takie chusteczki ratują mi życie😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- Cytat:
Może to też sposób dla Ciebie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#933 |
|
Zakorzenienie
|
W Biedrze jest nawilżany papier toaletowy
ale chusteczki też spoko. Też uratowały mi tyłek jak przed kolonoskopia musiałam wyczyścić jelita... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#934 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do hemoroidow, w sumie nie wiem, jak je rozpoznac hmm Moze sama je mam a nie wiem. Mam tam jakis cypek juz od dawna, ale to nie boli ani nic... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#935 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A hemoroidy to przede wszystkim szczypanie i swędzenie odbytu... No i może być właśnie krew przy podcieraniu. Ehh. Cytat:
I jak wyszła kolonoskopia, wszystko w porządku? ![]() Cytat:
spróbuję z nimi czy będzie poprawa. Niacytyna to...? Jakieś dopochwowe? Nigdy nie mialam problemu z infekcjami.. czasem się coś zdarzyło ale rzadko... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#936 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytologia zawsze wychodzi mi idealnie. Badania moczu też. No ja juz nie wiem... ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#938 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#940 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#941 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja w pierwszej ciąży też miałam non stop powracającą grzybicę, a teraz mam na szczęście spokój. |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#942 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie będę płacić podwójnie za wizytę bo chodzę prywatnie i płacę nie mało. ![]() A na fotelu lekarz od razu stwierdzi czy jest infekcja ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#944 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A wcZeśniej też był zawsze leczony😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#945 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja sobie dzisiaj to zalamanie pod plecy ukladalam przy siedzeniu. No ciekawe czy autor mial jakis swoj pomysl. Na opakowaniu bylo tylko napisane, ze jest dwukomorowa. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzień dobry! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#948 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzisiaj wizyta, mam nadzieję, że maluch pokaże co ma między nóżkami
Właśnie przyszłam do pracy i co...? Niby tyle projektów a zadań rozpisanych brak PM dopiero pewnie ok.10 będzie więc do tego czasu luzik. Z czystym sumieniem poproszę dzisiaj o L4.W ogóle poranek miałam z przebojami bo wywaliło nam korki już 2-gi raz w ciągu 4 dni po włączeniu czajnika tak się stało. Kazałam mężowi dzwonić do elektryka, który nam robił instalację i musi coś na to zaradzić bo to nie jest normalne. No chyba, że to wina czajnika ale wtedy to by chyba za każdym razem jak gotuję wodę wywalało prąd Miłego dnia wszystkim i udanych wizyt
|
|
#949 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nam tez wywalalo korki po włączeniu czajnika i okazało się ze źle mamy podłączoną zmywarkę i zawsze wywalalo jak właśnie chodziła zmywarka ![]() Bylam dziś oddać krew i mocz do laboratorium i przeszlam się na oddział zapytać o szkołę rodzenia i pomimo ze powinnam zacząć za 4 tygodnie to zostałam zaproszona na jutro na oglądanie oddziału i porodowki i mogę już zacząć przychodzić na spotkania ![]() Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#950 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja wracam do tematu kasy
Jakbym poszła na L4 od połowy lutego to za jaki okres mi policzą średnie wynagrodzenie? styczeń się załapie? I czy fakt, że na początku stycznia miałam 4 dni l4 coś zmieni? Od stycznia dostałam podwyżkę i chciałabym żeby chociaż miesiąc się mi zaliczył do tej średniej na wyższym wynagrodzeniu... pacia91 powodzenia
|
|
#951 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
więc zagadkowe to jest
|
|
|
#952 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
najlepiej jakby jakiś elektryk to sprawdził ![]() Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#953 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Musiałabyś przepracować 3 pełne miesiące od czasu styczniowego L4, żeby ci policzyli nowa pensje do średniej tak to bedą liczyć styczeń-grudzień 2017Cytat:
Fajnie. Juz sie tak człowiek czuje bardziej realnie z ta ciaza jak chodzi na takie zajęcia ![]() Cytat:
![]() Lekarz w badaniu stwierdzi czy jest infekcja, ale juz ci nie powie jakiego jest rodzaju, Wiec najlepiej zrobic posiew i do niego dobrać lek. Niestety te posiewy sporo kosztują ![]() ---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#954 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I już Ci wyjaśniam: zwolnienie w styczniu tak - coś zmieni, styczeń nie będzie się liczył do tej średniej. Muszą być pełne przepracowane miesiące. Twoja średnia to będzie 12 miesięcy, kiedy 3 ostatnie miesiące z tych 12 przepracowałaś pełne bez ani jednego dnia zwolnienia. Temat podstawy do tej średniej mam przerobiony we wszystkie strony, więc jak coś to pytaj! ---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- Tak, ale pod warunkiem, że październik, listopad i grudzień nie była ani jeden dzień na zwolnieniu. Trzeba o tym pamiętać, ja tym sposobem mam średnią z czerwiec 2016-maj 2017. A dziewczyna z płac w mojej firmie mi opowiadała, że są u nas ciężarne na L4 z podstawą z 2014, bo nie miały 3 miesięcy bez L4. Edytowane przez Rosalyn Czas edycji: 2018-01-16 o 09:11 |
|
|
|
|
#955 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#956 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale elektryk tak czy siak musi do nas przyjść bo nam domofon nie działa i ma wymienić na inny
|
|
|
#957 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja juz z moimi kadrami walczę od 2 miesięcy żeby sie dowiedzieć jaka jest mija podstawa, ale na razie mnie ignorują Na razie co miesiąc dostaje totalnie rożne kwoty przelewów i różnice są naprawdę znaczne, raz w gore raz w dol :/
|
|
|
|
|
#958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#959 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ale wszelkiego rodzaju premie i dodatki do tej średniej się liczą tak?? Cytat:
no ale mądry człowiek po fakcie
Edytowane przez Natus276 Czas edycji: 2018-01-16 o 09:23 |
|||
|
|
|
#960 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:54.

Czasem już schizuje, że to z pochwy, ale z pochwy wszystko w porządku. 

ale chusteczki też spoko. Też uratowały mi tyłek jak przed kolonoskopia musiałam wyczyścić jelita...

czasem się coś zdarzyło ale rzadko... 

PM dopiero pewnie ok.10 będzie więc do tego czasu luzik. Z czystym sumieniem poproszę dzisiaj o L4.
i mogę już zacząć przychodzić na spotkania 

Musiałabyś przepracować 3 pełne miesiące od czasu styczniowego L4, żeby ci policzyli nowa pensje do średniej