|
|
#931 | |
|
Żona Gargamel
|
Dot.: Mamusie majowe 2019, cześć 2
Cytat:
![]() bardzo fajnie wyglądasz, ja ogólnie jestem szeroka i jak mnie wywali to bede mega niezgrabna
|
|
|
|
|
#932 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale i tak jesteś chudzinka ![]() Ja się nie pochwaliłam, że od soboty już coś czuję więcej niż bąbelki
|
|
|
|
|
#933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#935 |
|
Rozeznanie
|
Przyszly mi sukienki z renee, sa swietne
to byl dobry zakup, dzieki za polecenie ![]() i najwazniejsze - sa obcisle, wiec po ciazy tez w nich posmigam Edytowane przez blekitna laguna Czas edycji: 2018-12-17 o 16:55 |
|
|
|
#936 |
|
Kocia i psia mama :)
|
Jestem po wizycie u lekarza. Prawdopodobnie będzie chłopak czyli wychodzi na to, że intuicja mnie nie myliła od wysikania testu
|
|
|
|
#937 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#938 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#939 | |
|
Dostojna peema.
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#940 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
!Cytat:
|
||
|
|
|
#941 | |
|
Kocia i psia mama :)
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#942 | |
|
Dostojna peema.
|
Cytat:
Brane przez nas jeszcze pod uwagę: Kacper, Ignacy, Fryderyk, Kazimierz, Bogumił, Tomasz. Tak wrzucam, może komuś to pomoże, chociaż wiem, że są w większości specyficzne. :P
|
|
#943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluję synka! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#944 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
My byliśmy zdecydowani i mieliśmy jedno damskie i jedno męskie, a kurcze 5 miesiąc i lista nam się powiększyła MajaAlicja Emilia Patrycja Kornelia Natalia Bartosz Filip Wiktor Kacper Dominik Mi się Ala podoba, ale mąż kręci nosem i tak nie możemy nic wybrać. Teraz stwierdziłam, że czekamy aż będzie wiadomo to wtedy trzeba będzie coś zadecydować
|
|
|
|
|
#945 |
|
Rozeznanie
|
Hahaha, to u nas odwrotnie. Dla chłopca mieliśmy pewniaka: Ignacy, dla dziewczynki nic konkretnego. I jak wyszło z USG, że dziewczynka, to zaczęło się wyliczanie... W końcu doszliśmy do porozumienia i w moim brzuchu mieszka Maja.
Wysłane z mojego Moto Z2 Play przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#946 |
|
Rozeznanie
|
Lilianna gratuluję synka 😊😊😊
Co do imion to mi zmienia się co chwilę. Mój mąż mówi, że to on pójdzie do Urzędu zarejestrować dziecko. Także ostateczna decyzja do niego należy, he he 😀😀 oczywiście żartuje, bo razem napewno coś wymyślimy...mam nadzieję 😀 |
|
|
|
#947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A myslalam, ze juz na swieta mam posprzatane ![]() Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
|
|
#948 |
|
Zakorzenienie
|
Witałam się? Chyba nie, no to cześć
Ja przez pracę w przedszkolu to wszystkie imiona odrzucam, bo mi się kojarzą z jakimiś ananasami ![]() Pisałyście o chodzeniu w leginsach.. No ja chodzę tylko w nich do pracy, bo jak ubrałam w sobotę dżinsy ciążowe na uczelnie, gdzie w sumie głównie siedziałam, to skończyłam z infekcją oczywiście, pewnie antybiotyk na pewno nie pomógł, ale zawsze po dzinsach na drugi dzień muszę ubrać kieckę z przewiewem na dole, bo zaczynam czuć podrażnienia. Przed ciążą też tak miałam, także dżinsy tylko od święta na kilka godzin, a potem muszę miec luz Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#949 |
|
Dostojna peema.
|
U nas mąż wymyślił i mi przypasowało.
Z żeńskich wymienię, co mi się podoba, może komuś coś się nasunie dzięki temu: Alicja Anastazja Barbara (w sensie Basia bardziej, no ale imię w pełnej okazałości jest takie jakie jest) Laura Marcelina Wiktoria (przez piosenkę Dżemu )Sara Sysa, szału bym dostała. Mało co mnie tak wkurza, jak osoby, które przychodzą do kogoś z dzieckiem, które bałagani i po sobie nie posprzątają. Dla mnie to jest brak kultury
|
#950 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I teraz Lara i Laura odpada :-/ Wysłane z mojego Moto Z2 Play przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#951 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A nad imieniem dla dziewczynki myślimy do dziś. Chyba wybierzemy po porodzie... Masakra. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#952 | |
|
Żona Gargamel
|
Cytat:
Dzieci mojego brata zawsze robią masakre u mojej mamy, wszystko zjedzą, pootwierają, powywalają z szafek a czasem zniszczą (ostatnio: brudna ściana, rozwalone krzesło, urwana rączka z szafki). Rodzice się poczuwają maks do wrzasków na nie i rzucenia części zabawek do szafki Gdyby na mnie trafiło to byłby niezły zgrzyt bo by usłyszeli
|
|
|
|
|
#953 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dla dziewczynki myślę : Agata, Alicja, Emilia, Laura bądź Sara, a dla chłopaka Javier Dawid albo Javier Daniel, albo jeszcze inaczej - Filip
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#954 |
|
Zakorzenienie
|
Oj dziewczynki, mnie tez to wkurza bo ja jak do kogos ide na ploty to nawet kubek po kawie odkladam do zlewu bo dziwnie mi zostawic na stole. Ale co zrobić. Moje dziecie bedzie uczone sprzatac po sobie
![]() Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
|
#955 | |
|
Dostojna peema.
|
Cytat:
Moja mama zawsze zgarniała po nas z wierzchu chociaż jakieś klocki czy coś co narozwalaliśmy u kogoś. Nie mówię, że to akurat przypadek Twoich znajomych,bo nie wiem jak te dzieci się zachowywały, ale zauważam, że często jak dzieciaki przychodzą z rodzicami w gości to zachowują się jak dzicz, po prostu zero zahamowań, jakby były u siebie w domu albo i lepiej. Dla mnie takie coś jest totalnie nie do przyjęcia, jedno spojrzenie rodziców mi wystarczyło żebym się uspokoiła xD
|
|
#956 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dramat jest, paluszki pod lozkiem, w kubkach, w soczkach, cukiernki po calej podlodze, wyrozlewane wszystko, szyby umazane, skakanie po lozku, tluczenie kubkow, wypluwanie na podloge jedzenia. Sa mali bo jeden ma 2,5, drugi 1,5. Ten pierwszy spoko ale drugi nadrabia za trzech. Dziwne bo matka mowi do niego, ze czegos nie wolno to on specjalnie np. wypluje na podloge a ja do niego na spokojnie, zeby odkladal na talerzyk i tak robil, telefonu nie zabral bo pokiwalam glowa, ze nie. A na matke reaguje odwrotnie, jakby specjalnie na zlosc chcial zrobic. Zaobserwowalam, ze czesto dzieciaki tak maja. Ale wizyta odbebniona i dycham ![]() Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
|
|
#957 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja już odstaję nieźle ![]() Cytat:
chłopaki są fajne!Cytat:
takie coś u mnie by nie przeszło! nie rozumiem takiego "wychowania" ale się nie wypowiadam, nie mam dzieci, nie znam się, będę miała swoje to się okaże że to wcale nie jest takie proste ![]() jadę jutro porobić wyniki, ginek dał mi skierowanie muszę leźć na czczo, bo glukoza padnę z głodu |
|||
|
|
|
#958 |
|
Zakorzenienie
|
Moje przy mnie zachowuje się o wiele gorzej. I często słyszę teksty "mama wróciła i się zaczęło". Gdzie ja jestem ostatnia z tych matek, które na wszystko pozwalają i niektórzy zartują, że tresuje dziecko, a nie wychowuje
po prostu dzieciak przy mnie bardziej odwala, ale takie coś jak napisałaś sysa u góry to w życiu się nie wydarzylo. Wyprowadzilabym gowniarza już po rozdeptanych paluszkach Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#959 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
od dziś mam dodatkowe 20cm materaca, mamy zamiar zacząć odzwyczajać psa od naszego łóżka, więc już całkiem powinny być luksusy Cytat:
jakby się zgodził przeskakiwać w nocy z jednej strony na drugą to by było idealnie Gratki!!! |
||
|
|
|
#960 |
|
Zakorzenienie
|
Lilianna, gratuluje chlopczyka, pominelam chyba
Super ![]() A szkoda gadac, co te dzieci wyprawiaja, na co my sie piszemy, łooo panie ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:05.

A myslalam, ze juz na swieta mam posprzatane 

oczywiście, pewnie antybiotyk na pewno nie pomógł, ale zawsze po dzinsach na drugi dzień muszę ubrać kieckę z przewiewem na dole, bo zaczynam czuć podrażnienia. Przed ciążą też tak miałam, także dżinsy tylko od święta na kilka godzin, a potem muszę miec luz 
Dramat jest, paluszki pod lozkiem, w kubkach, w soczkach, cukiernki po calej podlodze, wyrozlewane wszystko, szyby umazane, skakanie po lozku, tluczenie kubkow, wypluwanie na podloge jedzenia. Sa mali bo jeden ma 2,5, drugi 1,5. Ten pierwszy spoko ale drugi nadrabia za trzech. Dziwne bo matka mowi do niego, ze czegos nie wolno to on specjalnie np. wypluje na podloge a ja do niego na spokojnie, zeby odkladal na talerzyk i tak robil, telefonu nie zabral bo pokiwalam glowa, ze nie. A na matke reaguje odwrotnie, jakby specjalnie na zlosc chcial zrobic. Zaobserwowalam, ze czesto dzieciaki tak maja. Ale wizyta odbebniona i dycham