|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#931 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Staraczki ze starej paczki i zaczynające starania w 2019r. - cz. 13
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() My po wizycie u andro.... Skierował nas do kliniki gdzie robią na NFZ powiedział że on nie będzie od nas ciągnął kasy.... Bardzo bezpośredni lekarz nie owijał w bawełnę. Kazał porobić dodatkowe badania z krwi plus powtórzyć badanie nasienia. Trochę żałuję że ten mój tak dopytywał o ten NFZ bo ten lekarz był super ale skierował nas do jakiegoś kolegi ten kolega kazał się powołać na tego co u niego byliśmy. Plus jest taki że w naszym przypadku na 99% znamy powód słabych wyników tżta teraz wszystko zależy od niego. Nie przepisał żadnych leków witamin nic bo dopóki TŻ nie ogarnie tematu to powiedział że bez sensu wydawać kasę. Także albo TŻ się ogarnie albo go zabije. Taki jest plan. No i w poniedziałek dzwonię się dowiedzieć jak z terminami na ten NFZ... Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#932 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
U nas też słabe wyniki nasienia, a tz odywia się w miarę zdrowo, nie pali, alkohol okazjonalnie, rusza się, ogólnie chłop jak dąb, okaz zdrowia. Jedynie prolaktyna wyszła lekko podwyższona, więc to chyba przez to. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#933 |
Zakorzenienie
|
Cześć wszystkim
![]()
#934 |
Zakorzenienie
|
Mam nadzieje dziewczyny, ze juz nibawem będą tutaj same mamusie
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#935 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#936 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#937 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() O matko ale elaborat mi wyszedł... Wybaczcie że zanudzam ![]() Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#938 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Musisz go zmobilizować, ale dopóki on sam nie zechce czegoś zmienić to będzie ciężko. Patrzcie jakie cuda zamówiłam, na żywo piękne ![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#939 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#940 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Za ładne żeby oddać a i za te pieniądze to głupio, bo jak zamawiałam to była noc zakupów i było taniej ![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#941 |
Raczkowanie
|
Dosialala u nas podobny problem tylko tz nie pali, w maju idzie na badanie i zobaczymy co wyjdzie
![]() U mnie @ daje już o sobie znać pojawiły się plamienia więc dziś lub jutro przyjdzie. Ann piękne ciuszki ![]() Haneczka poproszę cię o zmianę wieku na 25 ![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#942 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny dzięki za słowa otuchy
![]() ![]() |
![]() |
#943 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() pamiętam jak przed ślubem myślałam sobie, jak to fajnie będzie się nie zabezpieczać ![]() ![]() Przypomnisz jeszcze ile macie lat? Powiem Ci, że ja ostatnio przestawiłam sobie jakąś klepkę w głowie i nie myslę już o tym, że w tym miesiącu muszę koniecznie zajść w ciążę. Wbiłam sobie do głowy, że będę w ciąży ale dopiero za jakiś czas. Zawsze wkurzało mnie niemiłosiernie jak ktoś mówił "wrzuć na luz", bo przecież nie da się nagle nie chcieć dziecka, skoro do tej pory pragneło się tego całym sercem. Próbowałam nie zaglądać do kalendarzyka, nie mierzyć temperatury, ale i tak w mojej głowie zapalała się lampka w odpowiednim czasie, a przychodzący okres torturował mnie psychicznie i fizycznie. Dopiero jak.zobaczyłam swoje wyniki powiedziałam sobie: ok, z taką prolaktyną nie zajdziesz w ciążę, ale poza tym wszystko jest w porządku. Dostaniesz leki, zbijesz wynik i będzie cacy. Okres przyszedł w terminie i pierwszy raz od półtorej roku nie ruszyło mnie to i nawet brzuch jakoś tak mniej boli ![]() Dodatkowo 1 maja mamy wesele znajomych, zapowiada się dobra imprezka i w sumie to ucieszyłam się, że będę mogła się napić. Podsumowując moje wywody, nastaw się, że starania mogą jeszcze chwilę potrwać, ale skoro wiek was nie goni, a z twojej strony jest wszystko ok po prostu cieszcie się sobą, seksem. Wyjazd jest swietnym pomysłem ![]() ![]() ![]() No i oczywiście nie zwalnia to tżta z poprawy stylu życia! Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#944 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() No to Ci życzę udanej imprezki ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#945 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podziwiam bo wiem,ze to nie proste. O ile z 2 i kolejnym dzieckiem mozna wyluzowac chyba to z pierwszym czekanie jest terrorem. Bawcie sie dobrze na weselichu! Cytat:
Moj Maz akurat pali okazjonalnie- dosłownie jedna dziennie do kawy ![]() Ma 41 lat. Ja 25 , palilam przed kazda ciążą i wraz z testem było koniec jarania. Z tym ze teraz już nie planuje wrocic. Z resztą pomijajac zdrowie które jest najważniejsze to fajki juz sa tak passé ze szok ![]() Tłumaczyłam sobie,ze przecież przy dziecku nie pale , pale cienkie mietowe LMy to jest okey. A nie jest. Juz mi nawet kawa zaczela smakować na ogrodzie bez fajki. Takze mozna. A bylam zagorzałą palaczką. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#946 |
Zakorzenienie
|
Ja nigdy nie paliłam, nawet jednego
![]() Z reguły obracałam się w towarzystwie niepalących albo robiących to wybitnie okazjonalnie. TŻ kiedyś palił, jeszcze zanim byliśmy razem. Teraz nie pali, nie zgodziłabym się na to. Jestem mocno anty papierosowa Jak byłam w ciąży to bratu TŻ nie dałam palić przy mnie elektronicznych fajek u ich rodziców ![]() ![]() Poza tym po fajach tak się śmierdzi, że nawet perfumy tego nie zakryja, zresztą szkoda na te perfumy wydawać bo po zmieszaniu z fajkami jeszcze gorszy smród ![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Edytowane przez AnnLady Czas edycji: 2019-04-27 o 18:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#947 |
Rozeznanie
|
A ja jeszcze pół roku temu jarałam paczkę dziennie :P. Teraz z wielkim bólem i żalem nie palę w ogóle (ciąża), ale palacze pięknie mi pachną.
Może komuś się przyda mój patent na ograniczenie/rzucenie -- paliłam pół i obcinałam żar na drugi raz. Idziesz palić jak często sobie życzysz, ale siłą rzeczy wypalasz coraz mniej. Po 2-3 miesiącach takiego obcinania nawet się człowiekowi nie chce wypalić całego na raz, bo za dużo. Edytowane przez sevenofnine Czas edycji: 2019-04-27 o 19:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#948 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
#949 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#950 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A z tym kiepem mam to samo. Czasami w poprzedniej pracy gasilam fajka a potem go znowu podpalalam. Ale może to byłby zły sposób jakby nam śmierdziało to może byśmy nie paliły. Eee nie jednak stwierdzam że nic by to nie dało ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#951 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie osobiście odrzuca od palących i wyczuje od razu. Ostatnio jak byliśmy na badaniach w szpitalu z małą i schodziliśmy po schodach i nagle zajechało mi fajami, i mówię do TŻ że "ale śmierdzi fajkami" i dopiero jak skończyłam mówić to się zorientowałam, że to od kobiety obok przechodzącej...słyszała to pewnie ![]() ![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Moja mama kiedyś paliła, paczkę na dwa trzy dni. Ale nigdy w domu. Zawsze mi to przeszkadzało. Ale jak była młoda i tylko jak zachodziła w ciąże od razu rzucała. Teraz ileś lat już nie pali. Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#952 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#953 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Imponującą macie różnicę wieku ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#954 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#955 |
Rozeznanie
|
No proszę, ilu tu śmierdzieli xD.
Obcięcie nożyczkami zamiast odgaszenia eliminuje zapach popielniczki. Przetestowane na mnie i na teściowej. Ona też ładnie ograniczyła fajki metodą palenia połówek, a kopcila więcej niż ja. Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#956 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#957 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Miałam ostatnio jakiegoś doła, stwierdziłam, że... nie jestem atrakcyjna w ciąży. Wszystko przez to, że pojawiły mi się rozstępy na piersiach. No i nie we wszystkie ciuchy już się mieszczę, a jak myślę o kilku godzinach spędzonych w galerii... ![]() ![]() ![]() ![]() Co do papierosów to nigdy w życiu nie zapaliłam nawet jednego ![]() ![]() Edytowane przez carmelove_03 Czas edycji: 2019-04-28 o 07:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#958 |
Zakorzenienie
|
Carmelove, wspaniały prezent TZ
![]() Ja również nie wyplilam nigdy nawet połówki papierosa, bardzo jestem wyczulona na ich zapach. Wyczuje w domu, jak ktoś na balkonie pali. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#959 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#960 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:54.