|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#931 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dla miłośników BIEGANIA :)
Triss-bardzo dobry ten Twój trening na początek
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Suzano-nie mam pojęcia ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#932 |
Zakorzenienie
|
AnnLee bardzo zależy mi na jak najkrótszym czasie na 400 metrów - ostatnio udało mi się przebiec ten dystans w 1,28s. Natomiast na 60 m wyszło niby 7s. Piszę niby bo chyba źle zmierzyliśmy z chłopakiem odległość - chociaż jestem pewna od jakiego do jakiego drzewa jest te 60m - jako dzieciak startowałam na tym boisku w niejednych zawodach i moim rekordem było wówczas 9,4s.
Midi, Inch?
![]() |
![]() |
#933 |
Zakorzenienie
|
Po pierwsze bacik za mistrza
![]() temat szczególnie mi bliski, bo moje ostatnie tygodnie to wręcz tłuczenie tego samego- "400metrówek" ![]() Twój czas jest bardzo dobry i jestem pewna że jestes w stanie go jeszcze poprawić. Ja mam tak gdzieś 56s, chociaż ostatnio to różnie bywało ![]() ![]() spróbuj pracy rękami, nie "zarżnij" się na początku, zostaw sobie siły na finisz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#934 |
Zakorzenienie
|
O matko!! Wiedziałam, że sprowadzisz mnie na ziemię i że jesteś moim mistrzem!! 56 sekund, chylę czoła
![]() Dziękuje ![]()
![]() |
![]() |
#935 |
Zakorzenienie
|
Inch jak powinno sie pracowac rękami by szybciej przebiec te dystansy?
Suzanko w zeszłym roku na 60m miałam nieco ponad 9sek. Niestety od tamtego czasu nie biegałam, bo po osttanim takim razie naderwałam sobie mięśnie i się boje ![]()
![]() |
#936 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Suzana powiem tak: poćwicz przebieżki, rewelacyjnie szkolą technikę biegu. to bieg w granicach 60-70% Twoich możliwości na odcinku np. 100 m (może być nawet i 50). Co ważne: długi krok, łokcie do siebie, pracują cały czas, kąt prosty pomiędzy przedramionami a ramionami- po mojemu: wachadełko ![]() Zacznij żwawo, pamiętaj o oddychaniu. W połowie przyspiesz, by na ostatnich 100 m wyprzedzić wszystkich orłów ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#937 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zastosuję się dziś do Twoich rad, zobaczymy, co z tego wyjdzie ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#938 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#939 |
Wtajemniczenie
|
annLee- dziekuje za slowa otuchy
![]() co do uzaleznienia od biegania- to bardzo bym chciala miec taki nalog :P musze jeszcze tylko kupic odpowiednie butki, na razie mam do tego celu jedynie halowki z pumy, a czytalam ze to nie najlepsze obuwie do biegania... na razie nie mam kaski, ale jak tylko cos wpadnie to biegne do sklepu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#940 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
rękami masz po prostu ruchać, zgodnie z ruchem ciała, z każdym krokiem. Na pewno wiesz jak, to wychodzi bardzo naturalnie, ja tylko chciałam podkreślić jak ważne się stają przy sprintach, kiedy to "ciągną" za sobą nogi ![]() zrobiłam w wersji blond dla Ciebie: |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#941 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() PS. Ale zrobiłam orta na rysunku. Zaraz przyjdzie kaligraf, co się zwie Midi i mnie wyśmieje ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#942 |
Zakorzenienie
|
Inch
![]() ![]() ![]() Przed chwilą sobie próbowałam ten ruch i siostra przechodząc koło mnie powiedziała : "co ten wizaż z Ciebie robi" ![]()
![]() |
![]() |
#943 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#944 |
Zakorzenienie
|
pozdrowienia dla siostry w takim razie
![]() (powiedz, że jest NAS więcej ![]() idę odpoczywać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#945 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Suz, jesteś poza konkurencją, dla Ciebie byłyby nawet i 3 kilogramy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#946 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() miłego odpoczywania ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#947 |
Zakorzenienie
|
Inch a jak się znajdzie dwa orty to można liczyć na 1kg sera?
![]() ...ale rysunek wspaniały ![]()
![]() |
#948 |
Zakorzenienie
|
Też nie zauważyłam orta
![]() ![]() Mój czas na 60 m to koło 9-10 sek ![]() ![]() Suzana Twoje 7 sek to świetny wynik!
![]() |
![]() |
#949 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jutro kupię ser, bo dzisiejszy już wszystek poszedł |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#950 |
Zakorzenienie
|
Ja nie widzę tego drugiego orta
![]() ![]() Nie powiem jak mi się biegało, bo była burza, zalało boisko ![]() EDIT: W pierwszej wersji napisałam "opijać kałuże" ![]()
![]() |
![]() |
#951 |
Zakorzenienie
|
Suz, popróbuj róznych wersji, musisz sama siebie wyczuć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#952 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja od jutra znów wróce do biegania, bo czuję się w miare dobrze... a od przyszłego tygodnia siłownia ![]()
![]() |
![]() |
#953 |
Zakorzenienie
|
Rozbawiłyście mnie
![]() Ja bardzo rzadko otwieram załączniki, więc bym nic nie zauważyła, ale jak przeczytałam, to pobiegłam zobaczyć ![]() Inch, nie przejmuj się, mnie internet (czyli brak spellchecka ![]() ![]() Suzanko, ja ostatni raz biegałam na czas w liceum, czyli kilkanaście lat temu ![]() ![]() ![]() Teraz biegam sobie wolniutko i ani mi w głowie się tak męczyć ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#954 |
Zakorzenienie
|
Ha, a ja znów powierce w brzuchu odnośnie butów: czy ma jakieś znaczenie przeznaczenie obuwia wzgledem płci? A po polskiemu
![]()
![]() |
#955 |
Zakorzenienie
|
Midi mam bardzo podobne wspomnienia z młodości
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#956 |
Zakorzenienie
|
fasony, tj.?
stopa damska jest inna niż stopa kobieca - inna "fizjonomia" stopy, inne jej ułożenie itd. ogólnie: tak, ma znaczenie ![]() BTW: ostatnio jestem właśnie na kupnie nowych butów, wyszukuję i sprawdzam nowe modele itd. Wczoraj bylismy w chłopakiem w jednym ze sklepów sportowych, którego marka jest znana na całym świecie i cieszy się dośc dużą popularnością. A dlaczego o tym mówię? Bo super sprzedawca nie miał nawet pojęcia gdzie leżą damskie buty do biegania (gdyby nie ich wsciekle różowy kolor pewnie w ogóle by nie zauważył). Chłopak podtrzymywał mnie jedną ręką, bo prawie sikałam ze śmiechu w sklepie ![]() ![]() ![]() ![]() Teraz jest mi do śmiechu, ale jak sobie pomyślę o innych wykwalifikowanych sprzedawcach... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#957 |
Zakorzenienie
|
Inch no to juz wszystko jasne dlaczego buty dla kobiet są butami dla kobiet
![]() A sprzedawca... fajnie, moze myslal ze bedziesz biegac po korcie... albo lepiej, po bieżni z rakietą ![]()
![]() |
#958 |
Zakorzenienie
|
rakietą to ja bym go najchętniej....
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#959 |
Zakorzenienie
|
u lala,ale temat spadl,czyzby dziewczyny przestaly biegac ?
![]() ja w kazdym razie powracam do mojego kochanego sportu,na dzien dobry nabawilam sie kolejnej kontuzji,dosyc powaznej bo biodra :/ nie wiem gdzie popelniam blad,lekarz mi powiedzial,ze najprawdopodobniej moja rozgrzewka nie jest zbyt efektywna.musze nad nia bardziej popracowac. dzisiaj juz poszlam biegac - 30 minut i od razu czuje sie jak nowo narodzona ![]()
![]() |
#960 |
Zakorzenienie
|
Andzya odkopałas jeden z moich ulubionych wątków
![]() Ja dziś też biegałam. Osiągnęłam czas 1:26 sek (na 400 m). Oczywiście w porównaniu z moim Mistrzem Inch to słabiutki czas, ale poprawiłam się i bardzo się z tego powodu cieszę. Inch czy ten ruch wahadłowy rękoma jest niezbędny? Co on daje? Nie czuję żadnego "przyspieszenia". Podejrzewam, że zadaję śmieszne pytanie, ale wybacz laikowi ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:23.