![]() |
#931 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Majówki 2016 - część dziewiąta
Cytat:
U nas prezydent nie otwiera przedszkoli od środy Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#932 |
Zakorzenienie
|
Moja Natalia nauczyła się dziś jeździć na rowerze. W jeden dzień w 30 minut. Jestem z niej taka dumna. A ona z siebie jeszcze bardziej. Co prawda nie umie jeszcze sama ruszać tylko trzeba ją popchnąć ale to dopracujemy
![]() U nas przedszkole zamknięte. Od sąsiadki wiem, że prywatne przedszkole w okolicy też się nie otwiera. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#933 |
Zakorzenienie
|
Konsternacja brawo, ja miałam nauczyć mała póki mamy takie piękne drogo rowerowe
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#934 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#935 | |
Zakorzenienie
|
U nas przedszkole otwierają, ale Mati nie idzie.
Wysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#936 |
Zakorzenienie
|
Do mnie dzis dzwonili że otwieraja tylko dla dzieci rodziców którzy oboje pracują i czy spelniamy ten wymóg. Także Igor tak czy siak zostaje tak jak planowałam.
Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#937 |
Zakorzenienie
|
My w końcu nie wiemy czy otwierają czy nie, kadra się miała jeszcze w weekend naradzać czy w ogóle ma kto do pracy przyjść (dwie mają dzieci szkolno-przedszkolne i jak u nich nie otworzą to nie mają co ze swoimi zrobić) i czy w ogóle dadzą radę spełnić zalecenia powierzchni na jedno dziecko.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#938 |
Zakorzenienie
|
U mojego męża w pracy kilka osób ma pozytywny test, jedna osoba leży w szpitalu, więc Lena chodzi do przedszkola bo większe ryzyko że mąż złapie w pracy niż Lena w przedszkolu
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#939 |
Zakorzenienie
|
My właśnie dostaliśmy informację, że jutro przedszkole czynne. Ciarki na plecach trochę są, ale czy teraz, czy z 3 tygodnie - ci samo ludzie, to samo ryzyko. Teraz może o tyle łatwiej, że ja jeszcze pracuję z domu, więc będzie czas na "adaptację".
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#940 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz może i będzie bezpieczniej bo na pewno nie wszystkie dzieci pójdą na pierwszy rzut. U nas dzisiaj kolejna ankieta badająca kiedy chcemy puścić do przedszkola. Ja dla bezpieczeństwa złożyłam wniosek o urlop wychowawczy ale może nie będę musiała z niego korzystać ale zabezpieczyć się musiałam żeby już te wymagane 3 tygodnie mi leciały. Teoretycznie biorę go od 25 maja Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#941 |
Zakorzenienie
|
U nas przedszkole publiczne dziś wysłało też ankietę w sprawie opieki. Jednak zamierzają się otwierać. Tak jak mówiłam, na razie nie puszczam moich dzieci. Niech skorzystają ci, którzy naprawdę muszą posłać lub ci odważniejsi ode mnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#942 |
Zakorzenienie
|
U nas näs na dokładkę ospa w przedszkolu
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#943 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do przedszkola - u nas dalej zamkniete niestety... prezydent poznania zapowiada ze najwczesniej 25 maja otwarcie, ale to tez nie jest pewne... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#944 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To u nas pewnie będzie tak samo bo oni trzymają sztamę ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#945 |
Zadomowienie
|
Oki, a co w sytuacji gdyby któreś z dzieci w przedszkolu złapało gorączkę? Wtedy całe przedszkole wraz z rodzicami na kwarantannę przymusową do czasu wyjaśnienia co dziecku dolegało? Jak ma to w praktyce wyglądać.
U nas przedszkole zamknięte. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#946 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zgaduję. Ale tak było u mojej siostry w pracy. Ona w spożywczaku pracuje, coś ala biedronka. Jedna dziewczyna się pochorowała, od soboty miała objawy (przed świętami wielkanocnymi), we wtorek dzwoniła do sanepidu, w środę miała badania, w piątek rano wyniki. Do piątku wieczór włącznie wszyscy inni pracownicy normalnie pracowali, dopiero w piątek wieczorem dostali info, że mają kwarantannę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#947 |
Zakorzenienie
|
U nas nawet nie ma kwarantanny, co więcej nie wiem jakim cudem ale u męża koronawirus, a część Polaków wrócilo z weekendu z Polski. Nie wiem jak bo mąż myślał zajechać do jakiegoś marketu budowlanego i wrócić do Szwecji to wygląda na to że to niemożliwe a Polacy ciągle jakoś kursują...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- Sprawdzam analizy sciekow we wiadomosciach i w Göteborg wzrost ilości wirusa, a już myślałam że będzie spadać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#948 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
anulus - u nas aktualnie zamknięte granice. Co oznacza, że do Polski mogą wjechać tylko obywatele Polski, ale muszą odbyć kwarantannę 2 tygodnie. Natomiast z Polski Polacy mogą wyjeżdżać bez problemu, oczywiście do krajów, które granic zamkniętych nie mają i które ich wpuszczą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#949 |
Zakorzenienie
|
Kocie chodzi o to ze jadąc na weekend nie ma jak odbyć kwarantanny
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#950 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#951 |
Zakorzenienie
|
Kaylla oczywiście bym w to nie uwierzyła, ale niektórzy jakoś przejeżdżają, nie wiem może jadą z jakim znajomym kierowca czy coś ale parę osób była w Polsce na tej majowce. Niby wystarczy im umowa na stałe, mówią że pracują w Szwecji a jadą do domu więc może jest więcej tych wyjątków
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#952 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nikt granic nie pilnuje, bynajmniej u nas na zachodzie. Znam takich co tydzień w tydzień jeżdżą na kilka dni do Niemiec po maszyny, wracają i żadnej kwarantanny nie maja... taki mamy kraj ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#953 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#954 |
Zakorzenienie
|
Kaylla moze prawo prawem a życie jak zwykle inaczej
![]() Martunia- widzę że nie tylko u nas tak jest ![]() Mąż miał zamiar kupić materiały budowlane i wrócić, zresztą my już raczej po koronie jesteśmy, w każdym razie mam nadzieję ze to było to bo jak nie to raczej nas nie ominie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#955 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez byłam zdziwiona ale niestety jest jak pisze... nie ma żadnych kontroli. Oczywiście taki człowiek mógłby z własnej woli poddać się kwarantannie ale gdyby to zrobił to nie mógłby przez kolejne 2 tygodnie jechać... dlatego cały czas mamy stała liczbę zachorowań która w żaden sposób nie spada ale za to zmniejszamy obostrzenia żeby za chwile (po wyborach) wrócić do zamknięcia Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#956 |
Zakorzenienie
|
Młody poszedł, po 9 było szalone 5 dzieci łącznie z nim, w tym dwie córki właścicieli
![]() Za to ja poszalałam, skoro młody ma dziś urodziny to mu zrobiłam tort do przedszkola. Napadło mnie na tort "tęczowy" - przygoda życia, walczyłam z nim do 1.30 w nocy bo pierwsze biszkopty spaliłam i musiałam robić od początku, zanim krem, zanim ozdobić i się zeszło, ale efekt fajny. Chciałam już odpuścić i zrobić tort w kolorach jak Optimus Prime - niebieski biszkopt i czerwony krem, ale młody już się napalił na tęczowy i nie było opcji. Za to dzięki temu tortowi dziś poszedł chętnie, chociaż mówił, że skoro ja pracuję w domu to on woli być ze mną. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#957 |
Zakorzenienie
|
Dużo zdrówka i spełnienia marzeń dla Wojtka i Tymka
![]() ![]() A tak w temacie torów.. Iwonia jak Ty to ogarniasz z dwójką dzieci?? J Wysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu Tapatalka
![]() |
#958 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#959 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękujemy Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- Cytat:
Dziękujemy I sto lat dla Wojtka od nas ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#960 |
Zakorzenienie
|
Martunia- sto lat dla Tymka !!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:09.