|
|
#931 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019 ❤️- część 5
Cytat:
![]() Na szczęście Mały nie będzie duży bo szacowana waga to max. 3500, dziś ma 2999g. I tym razem pomyliłam się o 1 gram bo obstawiałam że będzie miał 3kg ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#932 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale dzisiaj wzięłam się za takie porządki, że hej! Nawet kilka razy mnie złapały boleści ale ja nie do końca jestem pewna czy to skurcz idący od boku pod brzuchem czy kopniak.. W każdym razie robię dalej tylko muszę odpoczywać bo się duszę Ale brzuch mi chyba opadł.. Może dlatego, że jest już spory ale wisi jakby niżej.. Mój plan jest taki, że jutro kończę ostatnie sprawy i w piątek na ktg piszą się skurcze ![]() ![]() Jakoś mam przeczucie, nadzieję i pewność, że w przyszłym tyg urodzę Jak nie normalnie to cc.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
? bo jak 4 to zapowiada się taki jak Tymek ;D okolo 3800 ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#934 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#935 | |
|
Raczkowanie
|
Hej Mamuśki!
Ja też dziś wizytująca. I jestem już po. Wsio ok. Pomału szyjka się skraca ale wsio pozamykane. Porodu nie widać. Co do wagi niby mała waży niecałe 3200g. Ale ma niby dłuższe nóżki to mogą zawyżać wagę. No ale dalej jest to dla mnie dziwne że przez połówkowego waga jej była rosnąca i dwa tyg temu miała 3500 a od zeszłego tyg 3000. Mam nadzieję że mój gin nie pomniejsza specjalnie, I mam nadzieję że urodzę ewentualnie ponad 3a nie ponad 4. No ale dziwne że tylko małej rosną nóżki a inne parametry przestały ![]() No i jak się samo nic nie zacznie to 12 grudnia mam się wstawić do szpitala. Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny nie mogę się doczekać aż się zaczną akcje porodowe u Was i relacje z nich TŻ już się dopytuje czy któraś z forum nie urodziła Ola współczuję sytuacji z babci, wiem coś o tym. Bo opiekowałam się babcią przez rok jak było z nią już źle. Przebieranie, mycie, karmienie itp. straszne to bylo. Z pamięcią cofała sie, uciekac z domu chciał, dzieci swoich szukała a w nocy dostawała takiej mocy że szok i agresywna się robiła. Moj tato nie dawaj rady z nią a ważyła tylko 35kg. Starość jest okropna. A tym bardziej jak musimy na to patrzyć ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() JA CHCĘ JUŻ URODZIĆ! Wpuśćcie mnie w kolejkę ![]() Mam wrazenie, ze nasz watek nigdy nie ruszy ale w sumie grudnia nie ma ;pWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#937 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019
️- część 5
Jak ruszy to pełna para i na jednym porodzie dziennie się nie skończy
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#938 | |||
|
Wtajemniczenie
|
️- część 5
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|||
|
|
|
#939 |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Też mi się tak wydaje, że jak od 1 grudnia wszystko ruszy to nie nadążymy notować, która kiedy
|
|
|
#940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to ja Panią w ciąży chętnie przepuszczę w kolejce Mnie znów trochę cmi... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#941 |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Wiecie, ze za miesiac bedziemy sie z tego smialy, i wspominaly ten czas
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#942 |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Ja dzisiaj rozmawiałam właśnie z narzeczonym, że nie mogę uwierzyć, że może kilka dni, może kilkanaście i będzie z nami już maleństwo. Że skończy się nasze bezstroskie życie i zacznie się strach o to bezbronne stworzenie. I jakoś to do nas nie dociera jeszcze, że to lada chwila
![]() Smarfetka, mnie też dzisiaj ćmi. Jak nocka była spokojna tak od samego rana młody daje popalić i cisnie głową w dół. Miałam jutro jechać odebrać wyniki, ale jakiś niepokój mnie ogarnął i dzwoniłam do położnej czy już dzisiaj może są. Do tego tak mnie bolą pachwiny, że chodzić nie mogę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#943 | |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#944 | |
|
Wtajemniczenie
|
️- część 5
Cytat:
![]() Zostaniemy same na placu boju coś czuję ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#945 |
|
Raczkowanie
|
️- część 5
A nam pomylili kolor wózkaa...
|
|
|
#946 | ||
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Cytat:
takze Ola módlmy się żeby poszlo szybciej ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#947 | |
|
Wtajemniczenie
|
️- część 5
Cytat:
|
|
|
|
#948 | |
|
Wtajemniczenie
|
️- część 5
Cytat:
|
|
|
|
#949 | |
|
Raczkowanie
|
️- część 5
Cytat:
a jaki miał być a jaki jest Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#950 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamy Grudniowe 2019
- część 5
Cytat:
Z ta niepewnością to ach... jak ja rozumiem ale z drugiej strony czym częstsze badanie tym większe ryzyko zarażenia jakimś paskudztwem jeszcze na koniec i przyspieszenie porodu, wiec już nie wiem co lepsze ![]() Ja jeszcze tak kminik z tym GBS i podaniem antybiotyku dożylnie rodzącej... W sumie na kogo ten antybiotyk ma działać? On tak migiem ma wybić te bakterie w pochwie czy przenikać przez łożysko jeszcze do dziecka? No bo jeżeli to drugie go jaki jest sens wpycha dziecku antybiotyk na wszelki? I w ogóle w wielu krajach zachodnich wcale nie robi się tego badania... Pati u was jest obowiązkowe?
You are so much stronger than you think Edytowane przez midusia86 Czas edycji: 2019-11-27 o 17:00 |
|
|
|
|
#951 |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Odbębniłam porodówkę. Jest ciasna, ale schludna. Dwa stanowiska do rodzenia (nowoczesne fotele) więc może się zdarzyć poród w parach
Sale odremontowane, dwuosobowe. Worki sako, piłki, prysznic, ochrona krocza, babeczki przeszklone z doradztwa laktacyjnego, dziecko podają zaraz po cc jeśli jesteśmy na siłach i sobie życzymy, jeśli nie, podają tacie. Wszystko pięknie, oby w praktyce też było tak uroczo. Jedyny minus to brak zzo. Ale jest głupi jaś.I tylko intuicja mi podpowiada że nie będzie łatwo, więc trochę się stresuję. Rozmowa o konkretach była miła i satysfakcjonująca. Pytam więc męża czy już wszystko wie i czy jest gotowy, a on mi na to że jest posrany i w życiu się tak nie stresował. Człowiek, o którym byłam przekonana że nie boi się niczego. Odliczam więc i niech się dzieje co chce ![]() A na koniec, krótki mindfuck. Wychodzę z domu, spotykam sąsiadkę i słyszę: o rany, ale jesteś gruuuba. Na porodówce z kolei, położna mówi mi że takie szczupłe kobietki jak ja często rodzą bezproblemowo. Wtf Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#952 | |
|
Wtajemniczenie
|
️- część 5
Cytat:
![]() To widzę sąsiadka za grosz kultury nie ma. No nie ogarniam tego jak obca osoba może tak mówić ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#953 | |
|
Raczkowanie
|
️- część 5
Cytat:
![]() ![]() ![]() Mój TŻ jak na razie nie wygląda żeby się stresował porodem, ale szykuje już sobie "wyprawkę jedzeniowa" na poród w końcu pytam się jego czy on tam będzie jechał ze mną rodzić czy jeść ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#954 | |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Cytat:
Będzie zajadał stres ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#955 |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Dziewczyny ale jazda. Nie wiem co jest. Czuje ze mam cos w pochwie. Mozliwe ze to dziecko? Prosze sie nie śmiać mowie calkiem powaznie! Czuje rozpieranie jakby tampon zle siedzial?!
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ---------- Midusia tak, u nas trzeba badac. Ale nie wiem jak z antyb. Bo mialam w obu ciazach ujemny. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#956 |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
No ja właśnie nie wiem co ludźmi kieruje. Nie żebym się z przejmowała, obśmialiśmy się z mężem razem, no ale też mnie dziwi taka bezpośredniość. Może po prostu to, że mnie pamięta jeszcze w pieluchach jakoś jej śmiałości dodało
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#957 |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Oj tam , my sobie tez z koleżanka tak mówimy
w ogole widze ze sporo osob grubosc w ciazy- tudziez wielki brzuch uwaza za komplement dla ciężarnej ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#958 |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Sąsiadka fajna, zero wyczucia
mnie tak teściowa pojeżdża. Ostatnio TŻ u niej był i dzwoni do niej ciotka i pyta jak tam synowa, że tak dawno już mnie nie widziała. A teściowa do niej "a dobrze, ale byś musiała zobaczyć ile przytyła, mówię ci jaka gruba jest!" 🤷 No spoko, bardzo mi miło z tego tytułu ![]() Mój TŻ się nie stresuje porodem, chyba nie wie co go czeka. Albo nie daje po sobie poznać. Co do wyprawki jedzeniowej to ja go tak naszykowalam jakby miał tam ze mną ze trzy dni bez jedzenia siedzieć ![]() Pati, nie wiem co to może być, może jedz to gdzieś sprawdzić? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#959 | |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Cytat:
W sumie na plus, położna chyba więcej ciężarnych widziała w życiu więc się będę trzymać tej wersji.Co do obiektu w Twojej pochwie, to nie mam pomysłu Może rąsia?Ja nie umiem tego rozkminić, bo jak chodzę to czuję bardzo duży nacisk na pochwę i pęcherz, ale prawie na pewno to nie jest niska główka czy też dziecko wystawiające się w kanał rodny, no intuicja mi podpowiada że to jeszcze nie to. Ale w takim razie ja nie chcę wiedzieć jak TO będzie odczuwalne. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#960 | |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Cytat:
może Tymek wyskoczy przez przypadek jak ja sobie to wizualuzuje? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:39.

Ale brzuch mi chyba opadł.. Może dlatego, że jest już spory ale wisi jakby niżej.. Mój plan jest taki, że jutro kończę ostatnie sprawy i w piątek na ktg piszą się skurcze 
Jak nie normalnie to cc.
bo jak 4 to zapowiada się taki jak Tymek ;D okolo 3800 

coś tam pogrzebal dość boleśnie żeby przyspieszyć. Jeśli nic by nie ruszyło to 5 grudnia szpital i rodze najpóźniej w Mikołajki, bo z moim ciśnieniem 140/90 nie będziemy dłużej czekać. No i patrząc na poprzednie porody to max w 4-5 godzin powinnam urodzić
z złych info to Maciek waży 2900, mało przybrał, ale przeplywy ok.

️- część 5

a jaki miał być a jaki jest 

- część 5