![]() |
#931 | |||||
Challenge(r) me!
|
Dot.: Schudnę w 2021
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
U mnie skoków ciąg dalszy. Ważę się bo lubię wiedzieć co w trawie piszczy, ale staram się nie panikowac od razu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#932 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakieŚ baboki na klawiaturze w tablecie
![]() |
![]() |
#933 |
Challenge(r) me!
|
Baboki?
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#934 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój mąż tak mówi jak mu jakieś błędy wychodzą. No i teraz syn tak mówi jak mu coś nie idzie. No i ja tez tak zaczęłam mówić. Dobra moge się teraz rozpisać bardziej. Smartwatche to chyba sa dokładniejsze niż Mi band. Mi w sumie wystarczy taka dokładność. Przecież i tak ważne żeby się ruszać a nie żeby liczyło. Ja w akademiku kiedyś mieszkałam na 8 piętrze i też zawsze schodziłam na piechotę i czasami wchodziłam. Windy były ciągle oblegane więc nie chciało mi się czasami czekać. Kiedyś było tak że jakiś idiota się wypróżnił w windzie, akurat byłam jedną z tych osób które miały to nieszczęście na to trafić. Dyrekcja postanowiła tą windę zamknąć i wywiesili kartkę informacyjną dlaczego winda nie działa. Przez 3 tyg to były kolejki do windy ale wtedy schody były oblegane. Jak się tyłek wtedy wyrobił ![]() Kiedyś na parze gotowałam tylko mrożone warzywa i odgrzewałam rzeczy do zjedzenia, dopiero w tym roku gotuję warzywa czasami. Przeważnie wolę pieczone, ale czasami jak ugotuje się na parze i poleje oliwą to tak jak pieczone. ---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- Dzisiaj mieli przyjść panowie z gazowni sprawdzać kuchenkę i ogarnęłam kuchnię, kuchenka była umyta jako tako, jogurty które robiłam pochowane w szafce żeby nie stały na widoku, w zlewie pusto, na blatach pusto. Poszłam robić coś do pokoju a mąz sobie obiad odgrzewał. Przyszli panowie wpuszczam ich do kuchni a tam patelnia uwalona przypalonym olejem na kuchence. kuchenka uwalona nie wiem czym, ziemniaki na kuchence, na blacie deska z okruchami chleba a zlew zawalony naczyniami z których mąż wyciągnął sobie obiad, i jeszcze jogurty powyciągał z szafki bo coś szukał ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#935 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Trzeba będzie poczekać na swoje z ogródka truskawki. Juz niedługo. A u mnie znów spadek. Odkąd zaczęłam pić zioła to chyba mój organizm się zaczął trochę oczyszczać. A może to przypadek? W ciągu 4 dni spadło 1,4 kg. Jem jak jadłam tylko mniej mięsa. I jedyne co zmieniłam to właśnie te zioła. A jedzenie na dzis- śniadanie- jagurt z musli i paskudne brzoskwinie. Obiad- zupa lasagne, kolacja pieczywo chrupkie plus twarożek i warzywa. Z ruchu to rower i walk Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#936 |
Challenge(r) me!
|
Cześć, 1,4 kg, wow! Jakie ziółka pijesz?
U mnie też spadek, ale u mnie to wiadomo. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#937 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Hellcat to latanie do kibelka to tylko na początku, potem będzie lepiej. i oby spadki były nam dane ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#938 | |
Challenge(r) me!
|
Cytat:
![]() Z tym kibelkiem to mam taką nadzieję, bo teraz to idzie zwariować. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#939 |
Zakorzenienie
|
Moja mama pije czystek ale ja jakoś nie umiem sie przekonać do picia jakichkolwiek naparów z wyjątkiem kawy. Ostatnio na siłę wypijam herbaty z szafki bo mąż kupuje a potem nie pije i sie przeterminowują a całe 2 półki zajmują jego herbatki. Ostropest kiedyś kupiłam z zamiarem posypywania i picia ale mi się mole zalęgły w obu przypadkach po bardzo krótkim czasie. Mam jakieś negatywne skojarzenie z tym.
![]() |
#940 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Zrób próbę tak jak z codziennym wazeniem. Zobaczysz czy na ciebie podziała. Dobrze czasem oczyścić organizm. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#941 |
Challenge(r) me!
|
Schudnę w 2021
U mnie w szafce są najczęściej 3-4 herbaty owocowe (bo mąż pija), jedna biedronkowa dla mnie i z ziołowych to szałwia, rumianek i mięta. My też się zaopatrujemy najczęściej w Polsce, bo herbat niemieckich nie lubimy.
Właśnie zrobiłam smoothie z bananów, truskawek, jabłka i kiwi. Zużyłam resztki, które inaczej by się zepsuły. U nas zawsze owoce leżą w zapomnieniu i to jest najlepsze rozwiązanie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#942 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas właśnie o to chodzi, że ani ja ani mąż herbat ani ziół nie pijemy jakoś regularnie. On kupuje "bo ma ochotę" wypija jedną i do szafki, a potem znowu kupuje, czasami taką samą herbatę bo zapomniał ze kupił wcześniej. Gości też nie mamy często więc nawet częstowanie nie wchodzi w grę. Ostatnio jak sprawdzałam to wiele z tego się przeterminowało. Kiedyś piłam korę wierzby, była lepsza na bóle pleców niż leki przeciwbólowe i dobra na stany zapalne, ale w ciąży ani podczas karmienia niezalecana więc od lat odstawiona. Na razie nie planuję nic dokupywać z naparów ani herbat do picia, bo po prostu chcę się pozbyć chociaż części tego co mam. Będę chyba też mężowi robić do picia codziennie to szybciej pójdzie. Cytat:
Wczoraj mój syn w przedszkolu miał mały wypadek, kolega na niego skoczył i się przewrócił, ponoć krew mu z nosa leciała. No ma też wargę rozbita troszkę ale żadnych większych uszkodzeń nie ma. Nie mogłam go dzisiaj zaprowadzić do przedszkola, bo mąż ma 24 w pracy a młodszy syn był bardzo rozpalony rano, bo ma katar od wczoraj i czekałam czy coś z się z tego wykluje. Niedawno dzwonili z przedszkola się pytać czy coś ze starszym poważnego bo się panie martwiły. W sumie mogłam zadzwonić, ale oni sami mówią żeby nie dzwonić jak jednodniowa nieobecność.
![]() |
![]() |
#943 | |
Challenge(r) me!
|
A wiesz, ze nawet o tym myslalam, ale jakos na latwizne poszlam i w koncu tylko smoothie zrobilam.
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#944 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja robiłam tez koktajle ale mój blender niestety nieużywany. Niby działa ale prowizoryczne pokrętło które zamontował tata załapuje za którymś razem. A lody ugniatam praską. Synuś w porządku. Obaj w porządku. Już śpią. Przesiedzieliśmy trochę na balkonie dzisiaj. U mnie dzień mało aktywny, bo zabrałam się za szycie. Podczas porządków zbierałam sobie rzeczy do naprawienia, no i siedziałam dzisiaj 3 godz cerowałam dziury w torbach i ciuszkach dziecięcych, przyszywałam różne urwane elementy i oblekałam pudełka fizeliną żeby ładniej wyglądały. Mogłam to robić na balkonie. Mam plan żeby uszyć pokrowiec na regał w przedpokoju ale będe jechać do rodziców na Boże ciało i mama ma maszynę. Jakoś nigdy nie opanowałam szycia na maszynie ale tak pomyślałam że jej wytnę kawałki do przeszycia to jej szybko pójdzie. Piekłam dzisiaj chleb i próbowałam nowego ustawienia blach żeby chleb mi się zapiekł od góry, mam piekarnik gazowy bez termoobiegu ale tam zależy jak i gdzie się ustawia blachy żeby coś piec. No i wyjmuje piękne chleby z piekarnika. Ładnie góra chleba wyrosła a w środku ...
![]() |
![]() |
#945 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Chlebek z dziurką też jest dobry ![]() U mnie na śniadanie jogurt z płatkami i owocami plus orzechy. Obiad kasza z warzywami, kolacja pieczywo z jajkiem i warzywa. Z ruchu dzis- ćwiczenia na kręgosłup ( muszę częściej myśleć o swoich plecach a nie tylko kiedy bolą), rower i hula hop. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#946 |
Raczkowanie
|
Wróciłam!
Póki co trzymam się z dala od wagi ![]() Z dobrych wieści - mentalnie odpoczęłam jak nigdy. Fizycznie uciapałam sie jak nigdy ![]() Pogoda mogłaby być lepsza, ale w sumie tylko pół dnia padało, pozostałe dni były po prostu chłodne. Ale dzięki temu na szlakach pustki! A to jest coś co kocham najbardziej - cisza, spokój, żadnych tłoków. Teraz trzeba wrócić do szarej rzeczywistości, ponadrabiać wszystko w pracy i przede wszystkim wrócić do diety. W wolnej chwili ponadrabiam wasze wpisy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#947 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobry. Tylko zakalec. Mąż robił kanapki na skórce. Dzisiaj robię drugi. Na poprzednim ustawieniu blach. Nic nie kombinuję. Dobre są zioła ale wiem jak u mnie jest. Kupię coś potem leży. ---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- Cytat:
![]() |
![]() |
#948 | |
Challenge(r) me!
|
Ale jak smaczny to wygląd nieważny.
![]() Co to za kasza? Nie taka gotowa chyba? Jakie warzywa dodajesz? Bardzo lubię kasze i w sumie to bym coś takiego chętnie zjadła. Cytat:
![]() ![]() U mnie malutki spadek, jest radość. Wiem jak to działa - dziś spadek, jutro podwójny wzrost, ale cieszyć się będę i już! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#949 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na razie przekroiłam chleb w poprzek odcinając zakalec. Dobrze że mąż chce ci gdziekolwiek jeździć. Ja z moim nie wyjechałam nigdzie poza rodziną od 11 lat. Dokładnie maj 2010 roku ostatni nasz wyjazd. W ostatnich latach wyjeżdżałam głownie z siostrą, raz z pracy i raz mnie Zus uraczył wycieczką do sanatorium. Odkąd dzieci są to tylko wyjeżdżałyśmy na rowery czasami. Miałam zaplanowany wyjazd w góry z siostrą 3 lata temu ale ostatecznie dopadło ją jakieś choróbsko i musiałyśmy odwołać. Teraz to pewnie nieprędko pojadę gdzieś, bo teraz siostra w ciąży.
![]() |
![]() |
#950 | |
Challenge(r) me!
|
Cytat:
![]() Piję dzisiaj wzorowo, aż jestem z siebie dumna. I póki co nie biegam do wc, czyżby już teraz mój organizm się przyzwyczaił? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#951 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zazdroszczę gór. Uwielbiam. Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#952 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mi nie chodzi o to że nie mam czasu. Po prostu nie lubię herbat i naparów. Jak coś piję takiego czasami to na przymus. Czasem sobie zaparzę herbatę i stoi przez cały dzień, bo gorącego ani ciepłego to nie tknę.
![]() |
![]() |
#953 |
Raczkowanie
|
U mnie śniadanie to było pieczywo ciemne z pastellą
II śniadanie twarożek z maliną Obiad ziemniaki z kotletami z pieczarkami i cebulką Później się zobaczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#954 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja też uwielbiam góry, nie ukrywam że po zrzuceniu tylu kilogramów było nam znacznie łatwiej chodzić. Fotografem jestem najgoszym na świecie - wszystkie moje zdjęcia są poruszone albo fatalnie wykadrowane, ale jedno wrzucę ![]() ![]() Mój mąż całe szczęście też lubi wyjeżdżać - latem jeździmy z namiotem, uwielbiamy ten klimat. On nie przepada tylko za wymyślaniem gdzie jechać, co zobaczyć, ale ja uwielbiam. Zawsze kupuję przewodnik i czytam sobie przed wyjazdem co można zobaczyć, lubię się przygotować przed. Od 2 lat jeździ z nami pies więc zawsze też muszę wyszukać informacje, czy wejdziemy z psem. W Polsce niestety do większośći parków narodowych psy mają zakaz wstępu. Całe szczęście do parków krajobrazowych nie ma takich bezsensownych zasad. Edytowane przez shaylla Czas edycji: 2021-05-27 o 12:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#955 | ||
Challenge(r) me!
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#956 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
U mnie dziś na śniadanie- owsianka i owoce, obiad ryż balsamiczny z warzywami, kolacja pieczywo z twarożkiem i warzywa. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#957 | |
Challenge(r) me!
|
Cytat:
U mnie dziś brak sportu oprócz spacerów z psem. Skończyłam pracę i czuje się weekendowo. Od jutra ma być ładna pogoda, fajnie by było bo poszlabym w końcu w moją ulubioną trasę spacerową 7,5 km. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#958 |
Zakorzenienie
|
Od paru dni nie przesypiam wcale nocy, mały się budzi jak noworodek.
Dzisiaj sobie wreszcie okna umyłam. Mieszkanie jako tako ogarnięte. trochę ogarniam dane na laptopie. Chyba dzisiaj szybko padnę.
![]() |
#959 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Też mam nadzieję na ładną pogodę bo ogród mi zarasta przez te deszcze. Tak zimnej, deszczowej i ponurej wiosny jeszcze nie przeżyłam. Cytat:
I jak dziś było lepiej że spaniem?? U mnie dziś z jedzenia - śniadanie - owsianka, obiad kasza z tuńczykiem i warzywami, kolacja- chrupkie z twarożkiem. Z ruchu to praca i rower Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#960 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzisiaj spanie lepiej. Mąż spał z dziećmi ale poszedł do pracy i cały weekend ma przewalony. padłam wczoraj tak jak napisałam. I tak musiałam raz wstawać na karmienie i nie mogłam zasnąć. Mały marudny bo dopadł go męski katar. Już przesypiał lepiej ostatnio tylko ostatnie dni tak ciężko. Mnie też czuję że dopadło ale przechodzę bardzo łagodnie, tylko lekki ból gardła i trochę kichania.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:36.