![]() |
#931 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Starania o dziecko od 2022
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#932 |
Wtajemniczenie
|
Oki dzięki podpytam
![]() Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#933 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, a któraś z Was bierze leki, które nie są wskazane w ciąży?
|
![]() ![]() |
![]() |
#934 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja biorę fluoksetynę, lamotryginę i arypiprazol (wszystko w małych dawkach), nie są zakazane, ale są też nie do końca wskazane w ciąży, a zaczęliśmy starania. Taka była decyzja mojego lekarza psychiatry. Odstawiłam jednak duloksetynę i zmniejszyłam dawki pozostałych leków. Poza tym biorę jeszcze między innymi Novothyral, którego też teoretycznie nie powinno się brać, ale być może w najbliższą niedzielę go odstawię (po wizycie u mojej endo). A tak w ogóle, to właśnie dołączyłam do grona staraczek ![]() Jestem po odstawieniu antykoncepcji hormonalnej, czekam na krwawienie z odstawienia, które nie nadchodzi, a zawsze było jak w zegarku ![]() ![]() To może teraz coś o mnie - jak wskazuje mój nick - mam na imię Magda, rocznik 1984, pierwsze w życiu starania i ewentualne pierwsze dziecko. Tak wiem, późno, ale dopiero co ułożyłam sobie życie z najwspanialszym na świecie mężczyzną, z którym to dziecko zapragnęłam mieć ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez magdamarysia84 Czas edycji: 2022-02-21 o 12:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#935 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Witaj w naszym gronie i życzę owocnych starań ![]() ![]() ![]() Jeśli spóźnia Ci się @ to testuj i koniecznie dawaj nam znać co wyszło ![]() Ja jedynie mogę powiedzieć, ze kiedyś po odstawieniu tabletek anty miałam torbiele i przez to nie dostawałam @ ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#936 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Właśnie zastanawiam się nad testem, ale chyba za wcześnie, żeby ewentualnie coś wykazał. Teoretycznie możliwe jest zajście tuż po odstawieniu, ale mało prawdopodobne. Zbliżenia bez zabezpieczenia już były, ale owulacja przecież nie wystąpi bezpośrednio po odstawieniu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#937 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Moja znajoma zaszła dwa razy w ciążę od razu po odstawieniu tabletek. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#938 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Czy późno na starania - każdy jest gotowy kiedy jest gotowy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#939 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Czasami owulacja ma miejsce nawet w trakcie stosowania antykoncepcji. Jak wiadomo na hormony wpływają różne rzeczy ![]() Ja bym test zrobiła, a jeśli wyjdzie negatywny to czekała na @ lub na wizytę u gina ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#940 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Cytat:
A tak z ciekawości, jeśli oczywiście chcesz zdradzić, to jakiego typu leki Ty bierzesz? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- Cytat:
![]() Po pracy polecę kupić ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#941 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#942 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#943 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Daj jutro znać, jak test ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#944 |
Raczkowanie
|
Trzymam kciuki za wasze testy
![]() ![]() ![]() ![]() Ja choruje jedynie na hashimoto, wiec przyjmuje leki, które w ciąży nadal będę mogła brać. Ale ogólnie uważam, ze z każdymi lekami najlepiej jest zaufać sprawdzonemu lekarzowi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#945 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Póki co, to co chwilę latam do łazienki i sprawdzam, czy przypadkiem nie zaczęło się krwawienie ![]() No byłam pewna, że po odstawieniu dostanę krwawienia jak zwykle, a potem pewnie ze trzy miesiące poczekam sobie na powrót owulacji (tak mi powiedziała endo, że tyle mniej więcej średnio to zajmuje). Jakbym była już w ciąży, to znaczy, że jestem płodna po mojej mamie, która pierwsze dziecko urodziła 10 miesięcy po ślubie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#946 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wow serio Twoja endo mówiła, ze owulacja wraca po 3 miesiącach? Nigdy w życiu nie spotkałam się z taka opinia. ![]() ![]() Wszyscy ginekolodzy i endokrynolodzy zawsze mówili mi, ze owulacja wraca normalnie już w pierwszym cyklu po odstawieniu hormonów, a nawet, ze bardzo często podczas tej owulacji uwalnianych jest więcej jajeczek niż jedno, bo organizm nadrabia „czas blokady”. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#947 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Może źle napisałam. Wolałam jednak założyć ten "pesymistyczny" sceniariusz ![]() Jak to powiedziała "nie zawsze jest to stoliczku, nakryj się" ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez magdamarysia84 Czas edycji: 2022-02-21 o 14:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#948 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, witam nowe staraczki i trzymam kciuki za 2 kreski w tym tygodniu, bo coś kojarzę ze sporo z Was testuje
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#949 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#950 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#951 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Przykra sprawa. Najważniejsze jednak, żeby to nie było nic poważnego i się tego polipa pozbyć. Oby jak najszybciej udało Ci sie zapisać na zabieg i po zabiegu wrócić do formy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#952 |
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny
![]() Lekarz mówił że po usunięciu mam poczekać 2 cykle i już można, więc bez tragedii..gorzej pewnie z terminami na histeroskopię ![]() Ale cieszę się, że od początku zdecydowałam się na badania, bo nie wiadomo ile bym się tak 'bujała', warto jak coś nas niepokoi... |
![]() ![]() |
![]() |
#953 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Plus PCOS, ale przed wprowadzeniem antykoncepcji wszystkie badania (USG plus krew) wskazywały, żem płodna. Mi pewnie endo odstawi Novothyral, chociaż czytałam, że niektóre kobiety biorą w ciąży, ale to pewnie jak przy samym Euthyroxie/Letroxie FT3 i FT4 lecą w dół na łeb na szyję. Ja dopiero przy wprowadzeniu Novothyralu uzyskałam ładny wynik TSH i hormonów tarczycy. Sam Euthyrox mało mi dawał pomimo zwiększania dawek... No zobaczymy, co mi endo powie, chociaż wstępnie zapowiedziała, że odstawi Novo... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez magdamarysia84 Czas edycji: 2022-02-21 o 14:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#954 |
Raczkowanie
|
Mazi00 przytulam
![]() Witam nowe staraczki . Tak na szybko tutaj przeczytałam o zmaganiach z chorobami duszy. Moja mama całe życie leczy się na nerwicę lękowa , urodziła trójkę zdrowych dzieci ![]() Ja dziś siknelam ale biało. Także jak mówiłam grzecznie czekam na okres i lecimy z tym koksem . Trzymam kciuki za resztę dziewczyn ,które testują w tym tygodniu ![]() Wysłane z mojego M2012K11G przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#955 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#956 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Natomiast co do owulacji - to była moja najwcześniejsza zaobserwowana owulacja ever ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#957 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Faktycznie 2 cykle to nie tak zle. Najważniejsze, żebyś była zdrowa ![]() Oby jak najszybciej udało Ci się umówić na te histeroskopię! ![]() Cytat:
Ja biorę euthyrox i na mnie na szczęście działa, wiec przy nim zostaniemy z endo ![]() Cytat:
![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#958 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#959 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#960 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:51.