|
|||||||
| Notka |
|
| Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#931 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiarygodni sprzedawcy z Allegro
Ja jeszcze raz chcę podkreślić ,ze nie miałam zastrzeżeń do zakupionych próbek u tegoż sprzedawcy.Zdziwiła mnie jeno zawartość flaszki zakupionej w sklepie....kurka ...może ja się już starzeję...
|
|
|
#932 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
aaa...no chyba ze to co wybieliłam poprzednio
Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2009-11-24 o 14:55 |
|
|
|
|
|
#933 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#934 |
|
Przyczajenie
|
Witam,
Już wiem wszystko. Byłem dzisiaj w sklepie 'Comme des Garçons' na ul. Koszykowej 1 (Warszawa) i spędziłem tam uroczą godzinę wąchając kadzidła i inne serie zapachowe CdG. Juz wiem że próbki przesłane mi przez sprzedawcę z Allegro CommeDesGarcons http://allegro.pl/show_user.php?uid=7894161 są oszukane, rozrzedzone i zmieszane z wodą - możliwe, że to mieszanie z wodą sprawiło iż nie tylko wyblakły ale też zaczęły cuchnąć mydłem... Sprawdzaliśmy ze sprzedawczynią ze sklepu CdG (notabene bardzo miła i fachowa osoba) każdą z próbek i to co w nich było wykrzywiło nam nosy. A dostałem KYOTO, (12,90PLN/1ml) ZAGORSK (14,20PLN/1ml) iAVIGNON (mimo że zamawiałem Jaisalmer) (13,90PLN/1ml) - 41 złotych za 3 ml. Nie rozumiem mieć taką przebitkę na próbkach i jeszcze oszukiwać :/, na e-maile sprzedawca nie odpisuje - wczoraj napisałem, że pomylił dekanty. Dziś, cóż dziś, to będzie dużo mniej przyjemny mail z mojej strony i żądanie zwrotu pieniędzy i negatyw jak stąd do Kyoto. Widziałem że ten sprzedawca jest wymieniany wśród polecanych sprzedawców na Wizażu. Albo pod tym szyldem sprzedaje już inna osoba, albo sprzedający zmienił podejście do klienta. Ja go nie polecam, polecam za to sklep CdG - mają też sprzedaż wysyłkową. Pozdrawiam, Rapatang - Grzegorz Wereszczyński |
|
|
|
|
#935 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
ale jak doszliście do tego ze są rozrzedzone wodą? ![]() z tego co ja wiem to perfum nie da sie zmieszac z wodą bo sie rozwarstwiają-alkohol oddziela sie od olejków i powstaje taka emulsja-widac gołym okiem...
|
|
|
|
#936 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, i dziękuję, też miałam u niego kupić próbki
|
|
|
#937 |
|
Przyczajenie
|
Masz rację, "wodą" w cudzysłowu - napiszę więc rozrzedzone "Bóg wie czym" - wynikiem jest odrażający, jak na mój gust, zapach przypominający mydliny podbite odległym nikłym cieniem tego zapachu, czym powinno być to kadzidło.
Edytowane przez rapatang Czas edycji: 2009-11-24 o 22:12 |
|
|
|
|
#938 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie! jakaś olejkowatość,mdłość,ciepł ość.....
|
|
|
#939 |
|
grozi wypollizowaniem
|
nie wiem co o tym myślec ,bo to w sumie dosyc bezensu kancić na próbkach- opłacalność tego interesu opiera sie na długofalowosci działania...
![]() rapatang- daj znać jak Ci spraedający odpisze- ciekawa jestem co napisze
|
|
|
#940 | ||
|
Wiedźma
|
Cytat:
Z drugiej strony, jakże nie wierzyć, skoro samej zdarzyło mi się mieć nieprzyjemności ze sprawdzonym sprzedawcą. ![]() Rapatang, koniecznie daj znać, jak rozwinie się sytuacja... ![]() Cytat:
W sumie powinno mu zależeć na reputacji - ceny ma tak zdziercze, że tylko nieposzlakowana opinia sprawia, że ludzie w ogóle u niego kupują.
|
|
|
#941 |
|
Przyczajenie
|
Jestem po wymianie korespondencji ze sprzedawcą - dekanty odesłałem - powinien już je dostać - ciekaw jestem czy i co mi napisze na ich temat - odpiszę w tym wątku jak dostanę zwrot zapłaty.
W sumie dobrze sie stało - jestem juz po zakupie flaszki Ouarzazate dla mnie i Jaisalmera dla Niej w sklepie. Trafiłem tam dzięki jednej z Was. I dziękuję .
|
|
|
|
|
#943 |
|
Zakorzenienie
|
A dziś ja się wkurzyłam
Przyszły do mnie decanty 1ml-chene i Vetiver Lutensa. W sumie miało być 5x chene i 2x Vetiver. No i to Chene postanowiłam przelać , dla wygodniejszej aplikacji do atomizerka 5ml [szklany. Z tych nowych] i wyszło tyle:http://img515.imageshack.us/i/dsc00543vr.jpg/ No i głupio mi. Napisałam do sprzedającej [na razie nie podaję nick'a, bo zobaczę co odpisze. Może lała na oko i 0,5 ml, to dla niej był 1ml :/] i czekam na odzew. |
|
|
|
|
#944 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
![]() przy przelewaniu zawsze coś zostaje w fiolkach, no ale nie az tyle...bo to jest jak w pysk strzelił 2,5 ml ,a co do lania i oceniania na oko-nagminnie dostaję 0,5 ml próbki które miały być 1 ml , no ale przy wymiance nie przywiązuje do tego wagi....ale jakbym tak kupiła 0,5 zamiast 1 to bym sie wsciekłaludzie jakoś nie mają świadomości ze 1 ml to naprawde "kupa perfum"
|
|
|
|
#945 |
|
Zakorzenienie
|
tym bardziej jak się wykupuje wszystkie próbki Lutensa u sprzedającej...śpieszyło
o mi się z tym Chene [a na wspólne zakupy, jak dziewczyny chciały organizować nie było chętnych] i tak sobie kupiłam...0,5ml po 6pln. A jak przelewałam to nawet kropelki strząsałam rurką od atomka [ale wiadomo,że jakiś 'opar' tam zostanie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#946 | |
|
Wiedźma
|
Też ciekawam.
Cytat:
![]() Przykra sprawa, naprawdę. Miałam tak z inną sprzedającą, ale kupowałam tylko dwie próbki. No i, co ciekawe, okazało się, że inna Wizażanka kupująca na tej samej aukcji dostała próbki "z górką", czyli ponad mililitr, a ja mniej. Ale moje mniej to było 0,7, może 0,75, a u Ciebie to wygląda na połóweczki... Daj znać, co dziewczyna odpowie. Może wyciekły po drodze? Te fiolki są do chrzanu.
|
|
|
#947 |
|
Zakorzenienie
|
chyba nie wyciekło, bo obwąchałam taśmę
|
|
|
|
|
#948 |
|
Przyczajenie
|
juz wklejam tłumaczenie własnymi słowami sprzedawcy (żeby nie było że cos przekręciłem).
Uważam że tłumaczenie jest uczciwe Więc miałem rację - ale sam sprzedawca wydaje sie byc O.K. - bardzo podoba mi sie wymiana korespondencji z CdG - sensowna i rzetelna bez dwóch zdań === Witam !! Próbki wróciły i poszły do kosza :/ Przelew zlecony, przepraszam za kłopot. Panie Grzegorzu Pana podpowiedź była nieoceniona paskudne mydliny znalazłem w szafce w której miałem jedną partię atomizerów było w niej mydło szare luzem, jakies lakiery i inne stare kosmetyki (do kosza z tym )czystość atomizerów mam dopracowaną, teraz będę wyczulony na wszystkie negatywne sygnały - mam nadzieję że ich nie bedzie ![]() Było nie było dziękuję za "konstruktywną" transakcję Pozdrawiam === |
|
|
|
|
#949 |
|
Wtajemniczenie
|
Znaczy w atomizerach były mydliny czy przesiąkły zapachem mydlin stojacych obok? Nie podoba mi się to tłumaczenie, zwłaszcza pretensjonalne" do kosza z tym"
Moze ma za dużo do stracenia i stąd ten patos i ugodowość? Oczywiście cieszę się, ze się sprawa zakończyła dla Ciebie pozytywnie.
|
|
#950 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
|
|
|
|
#951 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#952 |
|
Zadomowienie
|
Bardzo proszę o poradę w/s http://www.allegro.pl/item838770706_...owa_50_ml.html
Wydaje mi się, że aukcja wiarygodna ale nie znam się na tyle dobrze
|
|
#953 |
|
Rozeznanie
|
kolejny wiarygodny sprzedawca
PERFUMY-2009 http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=12622547 (znam źródło z którego bierze wody
|
|
#954 |
|
biegam dla Zabawy
|
Co do CdG:
Wcześniej kupowałam u tego Pana nie raz i wszystko się zgadzało. Tłumaczenie do mnie trafia, bo plastiki mają tendencję do przesiąkania. Jakbym nie próbowała myć są na jeden zapach, bo następny będzie trochę przesiąkniety poprzednim. Tak samo wieczka od fiolek, chociaż nie mają bezpośredniego kontaktu z perfumami. Więc stawiam, że i mydło obok może je zapachnieć. Pytanie czy na pewno pozbędzie się tych zamydlinionych. |
|
|
|
|
#955 |
|
Zakorzenienie
|
Przepraszam Was, ale nie mam już teraz siły nadrabiać za wiele... Czy "fanaberia_2009" to uczciwy sprzedawca? Sądzę, że tak (wystawia faktury, umożliwia odbiór, ma sklep...) ale wolę się upewnić. Jutro przekopię wątek, no chyba że znajdzie się dobra dusza i podpowie
|
|
|
|
|
#956 |
|
Wtajemniczenie
|
Było tu gdzies napisane , że jest wiarygodny, ale moze jeszcze ktos pomoze
|
|
#957 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
perfumy oryginalne
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#958 |
|
Zakorzenienie
|
O, dziękuję wam bardzo
obiecuję następnym razem najpierw przekopać wątek ![]() [tak na marginesie... fajnie byłoby, gdyby lista nicków wiarygodnych sprzedawców z tego podwieszonego wątku została zaktualizowana, sporo już nieaktualne bo sprzedający nie prowadzą działalności, a i sporo jest nowych, wiarygodnych sprzedających |
|
|
|
|
#959 |
|
BAN stały
|
jeszcze tu się nie udzielałam
![]() kupiłam ostatnio HPE u cari-perfumy- wysyłka błyskawiczna, za pobraniem kurierem dostałam na drugi dzień jestem zachwycona
|
|
|
|
|
#960 |
|
Wtajemniczenie
|
Czy ktos kupował u tego sprzedawcy próbki ? http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=15211307
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:26.

, i dziękuję, też miałam u niego kupić próbki

klik!