![]() |
#931 |
Zakorzenienie
|
![]()
blondie-b1 masz racje mi sie wydaje jak sie maluch wykluje to imie sie także wyklaruje bo np uznamy że zamiast grzecznego Stasia lepszy Krzys rozrabiaka
![]() czerwcowa_panna_mloda 3 funkcyjne są bardzo dobre ![]() w rodzinie mojego męża sa sami chłopcy ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#932 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy czerwiec-lipiec-sierpień 2007
Cytat:
![]() Fredziunia - trzymaj się cieplutko, będzie dobrze ![]()
![]() |
#933 |
Zakorzenienie
|
dyta19 – 30.05.2007
Mysz ka – 05.06.2007 Xantia – 15.06.2007 minisia – 16.06.2007 kasia_mw – 21.06.2007 ajanna – 22.06.2007 magma 29 – 23.06.2007 ewa.nea – 07.07.2007 Shemreolin – 16.07.2007 izuniak – 17.07.2007 JOANNA 16 – 19.07.2007 Madzia ![]() fredziunia - 27.07.2007 Olinda – 03.08.2007 niezamienna już na nic – 06.08.2007 lea35 – 08.08.2007 czerwcowa panna młoda – 10.08.2007 Kancia – 11.08.2007 osiołek – 12.08.2007 frida110 - 12.08.2007 romenka – 15.08.2007 roxi1980 – 17.08.2007 kropka241 – 21.08.2007 Patrilla – 22.08.2007 blondie-b1 – 28.08.2007 fredziunia nie wiem co z lista - czy zyczysz sobie zostac czy nie- nie chce sama podejmowac decyzji, zeby nie bylo, ze jedna skreslona tak poprostu, bez serca, czy bedac na liscie bedzie ci ciezej - ja sama nie chce decydowac Izuniak witaj serdecznie ![]()
#934 |
Zakorzenienie
|
Jesli juz tak mowicie o wyprawkowych rzeczach to ja sie pochwale co juz mamy
![]() 1 zdjecie - to spioszki, ktore dostalismy od mojej babci i skarpetki - prezencik pod choinke dla prawnuka lub prawnuczki 2 zdjecie - spodenki, ktore dostalam gratis jak kupowalam spodnie ciazowe i koszulki 3 zdjecie - bodziaki 62cm - kupilam w C&A 4 zdjecie - dodziaki 74cm - tez kupilam w C&A 5 zdjecie - sa to koszulki, ktore dostalam od tesciowej - nie uzywane - trzymala je z sentymentu po moim mezu - maja 27 lat i sa z super materialu - wogole nie pozolkly - jak nowe - bylam w szoku ![]() No i mam tez po nim pieluchy flanelowe i tetrowe ![]()
#935 |
Zadomowienie
|
Fredziunia [serce] Bardzo mi przykro. Teraz tylko czas moze zagoic taka rane.
Widze ze juz powoli wybieracie imiona. Zauwazylam ze Kajetan sie nie podoba , hm a ja mam 7 letniego kuzyna o tym imieniu , zawsze najmniejszy w przedszkolu a teraz w szkole. Kolezanka ktora urodzila rok po mojej cioci tez dala Kajetan no i teraz czerwcowka sie zastanawia nad tym imieniem. No ale sa gusty i gusciki. Mi sie osobiscie podobaja proste imiona,ale znowu Stasie,Jaski,Janki,Kasie i Agnieszki odpadaja..... Dajac imie dzieciatku rodzice powinni brac pod uwage tez fakt, czy dziecka nie skrzywdza,czy dzieci w przedszkolu, na podworku nie beda przezywac itp. Mialam kiedys sasiadke ktora dala corce na imie Fortunata, dziewczyna juz z 14 lat ma ,ale miala przeoje z tym swoim imieniem.
#936 |
Zakorzenienie
|
Cześć
drżącą ręką to piszę, ale muszę: proszę, wykreślcie mnie z listy, jutro idę na zabieg. Fasolki - bo były dwie - odeszły. Będę co jakiś czas do Was zaglądać. Pozdrawiam. Dbajcie o siebie. |
![]() ![]() |
![]() |
#937 |
Konto usunięte
|
U mnie z imionami to ciężka sprawa, mój TŻ pozostawia mi wolny wybór.
![]() Dla dziewczynki mam tylko dwa, oba wykorzystam jesli to będzie dziewczynka, tylko nie wiem w jakiej kolejności: Zuzanna, Amelia. Zuzanna dlatego, że sama miałam sie tak nazywać, po mojej prababci, ale tacie podobno się nie podobało, no i mam inne imię, a poza tym bardzo podoba mi się zdrobnienie: Zuzia, Zuzinka. A Amelia- sama nie wiem dlaczego. Dla chłopca natomiast- nie mam pojęcia, co wybrać, tak duzo imion mi się podoba ![]() A może Nikodem- Nikoś?? Podoba mi się jeszcze Maurycy i Jeremiasz- ale znów ten sam problem- jakie zdrobnienie?? Chyba zwariuje z tymi imionami. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#938 |
Konto usunięte
|
roxi, nie potrafię powiedzieć, jak bardzo mi przykro.
![]() Całuje, trzymaj się cieplutko Skarbie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#939 |
Zakorzenienie
|
roxi1980 jest mi rowniez bardzo przykro i z toba tez jestem sercem i myslami
![]()
#940 |
Zadomowienie
|
Oj alez sie zaczal ten tydzien. Roxi takze mi przykro. W zeszlym tygodniu kolezanka z topiku tez wyladowala w szpitalu i sie okazalo ze jajeczko bylo puste.
![]() Lea imion tyle i ciezki wybor,wydaje mi sie ze niektore imiona maja swoj urok tylko wtedy gdy ich sie nie zdrabnia. Kuzynka urodzila w listopadzie Aleksandra, radzilam jej zeby od malego tak na niego wolali bo Olek to jakos tak staroswiecko brzmi , co innego jak ktos mieszka za granica to zdrobnienie Alex brzmi super Ten twoj typ Ksawerego dla mnie brzmi rewelacyjnie no i Nikodem tez super , zawsze mi sie podobalo to imie. Tak jak Igor. A w ogole to zagladalyscie do ksiegi imion?
#941 |
Zakorzenienie
|
co to sie dzieje
![]() ![]() ![]() Jest mi bardzo przykro, ze tym, ktorzy ciesza sie macierzynstwem zawsze "wiatr w oczy" ![]() roxi trzymaj się kurcze ja juz nawet nie wiem co napisac ... z tego co rozumiem to ciąza obumarła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#942 |
Zadomowienie
|
Roxi1980 bardzo mi przykro. Tak jakoś posmutniało w naszym wątku. Trzymaj się.
![]()
#943 |
Zadomowienie
|
Podobny problem mam i ja. Mąż też chce czwórkę i podobno zaraz po porodzie bierze się do roboty, bo po co mam kilka razy odzyskiwać figurę. Niech zapomni ja zgodzę się góra na trójeczkę.
![]() Co kółek pompowanych niezły ubaw musieli mieć w wulkanizacji. Ja też jestem czerwcową panną młodą tylko, że 2005 (jak ten czas leci). Dzisiaj kupiłam sobie dłuuugie spodnie ciążowe i to całkiem tanio, jeansy za 75 zł (jak narazie trochę farbują, ale po praniu myślę, że już będzie OK). Też brałam Duphaston od 7 do 16 tc ciąży 3 x dziennie (wiem ile to kosztuje). A przestałam brać z powodu uczulenia, lekarz kazał odstawić od ręki i dzięki Bogu nic się nie dzieje. Ale ciągle mam brać Nospę Forte 2 x dziennie, a nic mnie nie boli (czasami sobie odpuszczam).
#944 |
Konto usunięte
|
Okropnie posmutniało w naszym wątku...
![]() ![]() Bling, ja właśnie w ten sposób szukałam imion dla neszego Maleństwa- po koleji przeglądałam dwie księgi imion, które mam w domciu, księge świętych i błogosławionych na kazdy dzień roku oraz cały kalendarz, no i wypisiywałam na karteczce te imiona, które mi się najbardziej podobały. minisiu, ja też mam od teściowej kilka rzeczy po moim TŻ-ecie, nówki pieluszki tetrowe, kilka kaftankiów i taki własnie swetereczek. Poza tym piękny robiony na drutach komplecik na chrzest- cudny!! Szkoda tylko ze zimowy (mój TŻ miał chrzest w styczniu). Ale mam nadzieje, że chociaż kilka razy go wykorzystam w pierwszym zimowym okresie. |
![]() ![]() |
![]() |
#945 |
Konto usunięte
|
A mi podoba się taki wózek firmy ROAN: http://www.bobosklep.pl/product_info...oducts_id=1370
Co o nim sądzicie? Podoba mi się bo jest taki zwykły... to znaczy ta rama nie ma żadnych udziwnień, jest wysoki, ma duże pompowane koła i felgi ze szprycha,mi (podoba mi się to ![]() Czy któras z doświadczonych już mam miała wózek tej firmy? A może opinie znajomych? Będe wdzięczna |
![]() ![]() |
![]() |
#946 |
Zakorzenienie
|
napiszę tylko buuuu
moj fasolek tez cos ostatnio narzeka kichnac a juz mnie jajniki bolą - kurka .. ale za to wymiotuję tylko popołudniami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#947 |
Zakorzenienie
|
Strasznie mi przykro Roxi...
![]() ![]() Ja dostałam dzisiaj strasznej biegunki po dwóch miskach zupy pomidorowej. Normalnie przeleciała mi prez cały przewód pokarmowy. ![]() A jeśli chodzi o Jeremiasza to nie wiem czy to wersja imienia Jeremi, ale mam kolege o imieniu Jeremi i zdrabnianie go nie jest kłopotem: Remek, Remi. Całkiem fajnie. ![]() A z Kajetanem to dość nedznie, bo albo jest Kajtek/Kajtuś, albo Kajetan. No i jak chłopak miałby ze 20 lat to Kajtek brzmi infantylnie, a Kajetan brzmi jak imie jakiegos poważnego meżczyzny. No cóż... mi chybe jednak najbardziej podoba sie Szymon, ale jako, że ja wybrałam imie dla dziewczynki, to powinnam zostawić imie dla chłopca dla Łukasza. Tylko błagam... nie Kajetan. ![]()
#948 |
Zakorzenienie
|
roxi.. brakuje mi slow.. jedyne co moge ci w tej chwili powiedziec to ze mam nadzeje ze masz duze oparcie wsrod najblizszych i ze nie jestescie z tym sami.. tak bardzo smutno mi czytac nasz watek.. i moja szefowa miala miec dzidziusia miesiac przedemna.. dzieciatka juz nie ma.. jest straszny bol.. zycze ci slonca
#949 |
Raczkowanie
|
Roxi bardzo mi przykro, aż się łzy w oczach kręcą. Jakiś beznadziejny tydzień.
Lea super jest ten wózek, nie wiesz ile on waży? A jak wygląda spacerówka ? no bo chyba idzie zrobić skoro jest 3 funkcyjny. Mnie się zaczyna wszystko mieszać z tymi wózkami za duży wybór, nasze mamy nie miały takich problemów ![]() Ja dla maleństwa kupiłam wczoraj pajacyk i biały śliczny kaftanik - to jego pierwsze ciuszki. Cały czas mówię, że to jest on, nie wiem czemu się tak uparłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#950 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny. Jakiś czas nie zagladalam do Was bo bylam zawalona praca
![]() roxi1980 tak bardzo mi przykro ![]() Pisałyscie o duphastonie.. ja mialam plamienia i bralam od 5 do 12 tc. 2x dziennie. Pozniej mialam odstawic odrazu i wszystko juz bylo oki. Z nowinek u mnie.. Okulista podjął decyzję, że ryzyko odklejenia siatkówki jest zbyt duże w prawym oku i będę miała cc. Dobrze, że wiem już teraz przynajmiej mogę się nastawić ![]() ![]() Jestesmy za to zbici z tropu co do imion. Wiem, ze bedzie chlopiec. I mial byc Oliwier. jednak... mam gesia skorke jak slysze OLI... I dlatego chyba jednak wezmiemy tez pod uwage Oskara, Dominika i Kacpra. Jesli zazylaby sie jednak dziewczynka to na 100 proc. bedzie Iga ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#951 |
Raczkowanie
|
ROXI , FREDZIUNIA tak strasznie mi przykro, wieczorem jak przeczytałąm wiadomości to się z TŻ modliliśmy za WAs...trzymajcie się dzielnie....
My włsnie wrociliśmy z weekendu u teściów. Ale było rozkosznie.. pełny luzik spanko do 9 i takie obżeranko, jakiego sobie trudno wyobrazic. W sobotę to i lody były, i pizza i obadek i ciacho..a wsyztko konsultowane ze mną czy bedzie Nam smakować...dobrzez ze tam z nimi nie mieszkamy bo juz bym miała 100 na plusie ![]() PO za tym to latalismy po sklepach, bo oprócz dzidzi w lipcu musimy się urządzić. Teraz mieskzmay w Krakowie, ale to tylko prezz studia, a potem wracamy w rodzinne stronki... Lista potrzebnych rzeczy dla Maleństwa jest rewelacyjna, sama sobie troche z niej pospisuje, tyle prościej bedzie.. my niestety nie możemy liczyć na dary z rodziny, bo tylko łóżeczko dostaniemy po kuzynie TZ, a resztę musimy kupic...Wiec troche nas to wyjdzie... Co do płci dziecka, to ja cały czas mówie o ni jak o chłopcu ![]() ![]() Pozdrowionka ![]()
#952 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
http://www.wozki.alefajne.pl/product...97b266a3f727e9 Jest tam równiez galeria zdjęć, na których wszystko bardzo dokładnie widać, i spacerówke, i gondolę. Natomiast tutaj można zobaczyć jak wyglada wygląda fotelik samochodowy zamontowany zamiast gondoli czy spacerówki: http://www.wozki.alefajne.pl/product...97b266a3f727e9 Fajne kolory są, mi najbardziej podoba się ten bordowo-kremowy. I rewelacyjne, duze pompowane koła.!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#953 |
Raczkowanie
|
Lea widziałam ten wózek na allegro, kosztuje ponad 600 zł, a w tym sklepie skąd masz stronkę powyżej 1000 zł. Taka cena z allegro mi się już podoba. Są też zdjęcia spacerówki. Fajny jest. Ciekawe czy jest wytrzymały, może ktoś napisze jak się sprawuje.
|
![]() ![]() |
![]() |
#954 |
Raczkowanie
|
Lea dzięki za odpowiedz. Podoba mi się więc zaczęłam szukać info o nim
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#955 |
Konto usunięte
|
Na Allegro są dwa modele firmy ROAN:
-Marita, czyli ten, który mi się podoba, kosztuje nowy około 1000zł (to jest cena za gondolę+spacerówka) 1300zł (3w1), używany około 600-700zł (gondola+spacerówka), 900-1000zł (3w1) - Kortina- model firmy Roan z niższej półki. cena nowego 670zł. Ja uparłam się na tą Marite, i mam zamiar gdzieś taką używaną znaleźć, 3w1, w kolorze bordowo-kremowym, w cenie max. 900zł. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#956 |
Wtajemniczenie
|
fredziunia i roxi: dziewczyny, bardzo mi przykro. (sama przechodziłam przez to 2 razy i pamiętam jak się wtedy czułam). wiem, że żadne słowa nie pocieszą Was w tej chwili. trzymajcie się ciepło i nie traćcie nadziei
![]()
#957 |
Rozeznanie
|
Dziekuje za slowa pocieszenia ...
minisia - Xantia : prosze wykreslcie mnie z listy i tabeli |
![]() ![]() |
![]() |
#958 |
Raczkowanie
|
fredziunia bardzo mi przykro
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#959 |
Konto usunięte
|
A gdzie podziewa się założycielka wątku- Xantia ???
![]() Ostatni pisała 13 , czyli w sobotę.... dziwne, dotąd była bardzo aktywna, nie było dnia, żeby czegoś nie skrobnęłą. ![]() Czyżby jakaś delegacja? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:20.