Dzieciaczki lutowo-marcowe 06 II - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-09-28, 16:50   #931
gosiaczek94@buziaczek.pl
Zadomowienie

Dot.: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06 II

witam ponownie,
ja zastanawiam się czy nie zapisac się z Natankiem na takie zajęcia dla dzieci(20-26msc) i rodziców.U nas w Krakowie jest taki Ośrodek Twórczej Edukacji_twórcze kangurzątka, wspieraja rozwój intelaktualny jest to 15 spotkań po 90 min...nie wiem przemysle sprawe, musze z tzetem pogadac, mysle ,że to pomocne jest.Może Natan w końcu porzadnie gadac zacznie

a oto zdjątka mojego malucha śpiącego i Natanielek z samego ranka:

Pozdrawiam.

Edytowane przez gosiaczek94@buziaczek.pl
Czas edycji: 2007-12-19 o 18:27
gosiaczek94@buziaczek.pl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-28, 18:32   #932
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Cytat:
Napisane przez agika11 Pokaż wiadomość

Joasiu no nie wiem co doradzić. Może jakieś wspólne wyjście na kolację, albo sobotni wyjazd? Czasem się zastanawiam, jak mój TŻ by mnie traktował jakbym nie pracowała? Czy byłby taki jak teraz, czy zrobił by się z niego Figo Fago Mam wątpliwości, czy by był to związek partnerski? Wolę nie myśleć.
Super propozycja Agiko ale
a) TŻ w sobotę i niedziele pracuje, a jak on nie pracuje to ja jestem na uczelni
b) nikt nam z Julką nie zostanie

Suma sumarum uważam że takie długotrwałe siedzenie w domu nie jest niczym dobrym, nikomu nie służy. Ja jestem kurą domową full service a on pracownikiem na dwóch etatach. Dąże do tego żebyśmy pracowali oboje do 16, później OBOJE mamy czas dla Julki i na obowiązki domowe. Może wymyśliłam sobie ideał ale mnie się wydaje że to jest optymalne rozwiązanie. Niestety realizacja planu nie jest łatwa.

Chago a jak Ty się czujesz jako kobieta pracująca? Odpowiada Ci taka sytuacja? TŻ pomaga Ci w domu?

"Ludzie nie zdają sobie sprawy jak mało istnieją" Leo Lipski
Joasiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-28, 18:38   #933
gosiaczek94@buziaczek.pl
Zadomowienie

ja z jednej strony tez chciałbym wyrwac sie z domu i iśc do pracy

ale z 2giej strony chce byc z synkiem i wychowywac go sama
nie wyręczac się innymi...
postanowiłam sobie ze jak najdłuzej będe z nim i przy okazji bede doksztalcać sie i moze prawko tez uda się zrobic
a jak juz uznam za stosowne wyśle malego do przedszkola i pójde do pracy
Te chwile które teraz przezywam z Natanielem juz nigdy sie niepotórza i napawam sie nimi jak tylko moge, chociaz czasem to męczace jest wiadomo.Mysle ze to najpiekniejsza praca i jaka wdzięczna.

Sama przezywam chhwile załamania mam juz dośc siedzenia w domu, ale własnie te kursy jakos pomagaja mi sie oderwac i pomyśleć tez o sobie.

Życze wszystkim mamo zeby ułozyło sie tak wszystko jakbyście tego chciały
Stary 2007-09-28, 22:35   #934
kociulek
Zakorzenienie

Agika, Gosiu, dziekuję

Posłucham waszej rady i wezmę fotelik

Gosiu, śpiący Natanielek jest słodki

Dzisiaj wkońcu mąż przyznał mi rację,że najlepiej by było jakbyśmy jak najszybciej poszli na swoje A co się do tego przyczyniło? fiszbina z mojego stanika,która podczas prania wleciała gdzieś pod bęben Teściowa zrobiła wielki lament, że pralka się popsuła i trzeba wzywać mechanika I broń Boże nie dała dotknąć się mężowi do pralki, bo stwerdziła, ze jeszcze gorzej popsuje I zgadnijmy komu bedzie kazała zapłacić za tego... mechanika? Paranoja! Ta kobieta doprowadza mnie do szału. I mąż się jeszcze dziwi,że zrobiłam się nerwowa

My + A + K +
kociulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-29, 14:43   #935
agika11
Zadomowienie

Ja teraz każdą sobotę siedzę sama, sama sprzątam i sama mam doła. Sama znaczy z Kamilem. Przyzwyczaiłam się już do schematu, że zawsze razem sprzątamy, a potem wspólny spacer, wyjazd, zakupy, wyjście do znajomych. Mąż się stara, a ja narzekam. Ale nie wyobrażam sobie siedzenia jeszcze samej w niedzielę . Joasiu, a jakie są teraz twoje stosunki z mamą? Odwiedza cię? Jest możliwość by choć kilka godzin pobyła z Julcią, nawet późnym wieczorem, a wy gdzieś razem wyszli? Z drugiej strony, pewnie Julka z twoją mamą za bardzo nie zechce zostać.
Kociulku, święte słowa. A wy budujecie domek? Jak wam idzie?

TŻ miał jeszcze stłuczkę dzisiaj, z jego winy. Chodzę wściekła, choć wiem, że nie powinnam. Jak się sypie to wszystko naraz.
NAtaniel słodki śpioszek
NA rozweselkę dam zdjęcia Kamilka z dzisiejszego spaceru i kwiatki, które dostałam od mojego (byłego) zespołu.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kwiatki.jpg (87,8 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg spacer1.jpg (88,5 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg spacer2.jpg (87,8 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg spacer3.jpg (96,4 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg spacer4.jpg (94,4 KB, 9 załadowań)
Stary 2007-09-30, 09:39   #936
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Witam
my spędzamy weekend u rodzinkii wyjątkowo choć raz nam pogoda dopisała. Mati znowu ząbkuje choć nic nie mogę dopatrzeć(wczoraj jak próbowałam zostałam pogryziona) i nocki znowu nieprzespane, ciągle ryk i bujanie.

Zdjęcia fajniutkie, Kamilek i Nataniel uroczo się uśmiechająAgiko a kwiatki są śliczne oby jak najdłużej postały.

Joasiu wiem co czujesz i jak Ci teraz musi być ciężkojedyne co mogę Ci poradzić to obyś nie zrobiła się obojętna na życie i tż jak to się stało ze mnąrutyna to jedno, ale nie jest jeszcze taka zła jak obojętność bo wtedy to dwoje ludzi nie żyje już ze sobą ale obok, a tego Ci nie życze doznać. ?Szukaj dalej opiekunki i nawet dobrze, że oglądasz się za starszymi kobietami dzieci bardziej są otwarci do starszych niż młodych ludzi. Kto wie może w żłobku zwolni się miejsce i odezwą się kiedyś niespodziewanie do Ciebietrzymam kciuki.

Kociulek ja również się dołączam do gratulacjije dno już z głowy, aha i nie myśl o teściachbo bardzo nie far postępują tym bardziej wiedząc że jesteś w ciąży i nie powinnaś się denerwować, olej ich!!!!!
płatek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-30, 11:04   #937
gosiaczek94@buziaczek.pl
Zadomowienie

dziewczyny jaka bedzie pogoda w Tunezji i Turcji na poczatku listpada, bo chce sie wtedy móc poopalac musze wybrac ciepły klimat

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-09-30, 12:10   #938
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Cytat:
Napisane przez gosiaczek94@buziaczek.pl Pokaż wiadomość
dziewczyny jaka bedzie pogoda w Tunezji i Turcji na poczatku listpada, bo chce sie wtedy móc poopalac musze wybrac ciepły klimat
Tunezja to dla nas tropiki, upał napewno będzie ok 30 stopni. Turcja to już nie ten klimat, będzie bardzo ciepło ale bez szału. Tylko nie pamiętam czy można lecieć do Tunezji w listopadzie bo to nie jest całoroczny kierunek. Tunezja na 100% tak. Zobacz sobie jakieś ofert biur podróży: Itaka, Raibowtours, Ecco Holiday itp

Potrząsnęłam trochę TŻetem i jest lepiej nawet kombinujemy jak tu iść w sobotę do kina, mama chyba zgodzi się zostać z Julką. Ostatnio nasze układy są dużo lepsze. Co do TŻ chłopina jest poczciwy ale nie potrafi być na pełnych obrotach w różnych dziedzinach. Jak już go pochłonie praca to kaplica.

Agiko, Płatku dziękuje za wsparcie

Agiko kwiaty boskie jak czujesz się przed godziną zero? Na jakim etapie jesteście z budową?

Płatku a u Was nie da się nic już zrobić żeby coś drgnęło??? Widzisz jakąś przyszłość dla Was?

Kociulek na teściową jest jeden sposób: olać sikiem prostym za przeproszeniem odrazu spotulnieje. Miej swoje zdanie na każdy temat i finito.

Proszę o kopa na zachęte do nauki.... mam lenia jak nigdy

Stary 2007-09-30, 13:25   #939
gosiaczek94@buziaczek.pl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Joasiaa Pokaż wiadomość
Tunezja to dla nas tropiki, upał napewno będzie ok 30 stopni. Turcja to już nie ten klimat, będzie bardzo ciepło ale bez szału. Tylko nie pamiętam czy można lecieć do Tunezji w listopadzie bo to nie jest całoroczny kierunek. Tunezja na 100% tak. Zobacz sobie jakieś ofert biur podróży: Itaka, Raibowtours, Ecco Holiday itp

Potrząsnęłam trochę TŻetem i jest lepiej nawet kombinujemy jak tu iść w sobotę do kina, mama chyba zgodzi się zostać z Julką. Ostatnio nasze układy są dużo lepsze. Co do TŻ chłopina jest poczciwy ale nie potrafi być na pełnych obrotach w różnych dziedzinach. Jak już go pochłonie praca to kaplica.

Agiko, Płatku dziękuje za wsparcie

Agiko kwiaty boskie jak czujesz się przed godziną zero? Na jakim etapie jesteście z budową?

Płatku a u Was nie da się nic już zrobić żeby coś drgnęło??? Widzisz jakąś przyszłość dla Was?

Kociulek na teściową jest jeden sposób: olać sikiem prostym za przeproszeniem odrazu spotulnieje. Miej swoje zdanie na każdy temat i finito.

Proszę o kopa na zachęte do nauki.... mam lenia jak nigdy
Dzieki Josiu,ja bardziej własnie skłaniam sie ku tej Tunezji, z Itaki będziemy jechać.Mam nadzieje, że uda sie na początku listopada.

Tesciowa mi na nerwy działa...Rozszarpac ja nieraz mam ochot4e ale musze panowac nad soba

Agiko mnie kwatki tez sie podobaja
Stary 2007-09-30, 18:31   #940
ch_aga
Zadomowienie

Kociulek -- ogromniaste gratulacje Już po weekendzie prawie ale moim zdaniem zdecydowanie fotelik
Gosaiczek -- Natanek słodziaczek Ale mi się zrymowało
Agiko -- Rozweselka super wesoła Mówię o Kamilku a kwiatki też ładne

Pozdrawiam
ch_aga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-01, 07:55   #941
tiaara
Wtajemniczenie

GG do tiaara

witam kobietki
ja tylko na chwilke przeczytalam na szybciutko co napisalyscie i pisze co nieco co umnie

juz sie przyzwyczailismy do nowej sytuacji. ja lepiej sie psychicznie czuje bo nikt mi nie komentuje tego co robie. a TZ powiedzial ze on tez z radoscia do domu wraca. wczesniej wracal i nie chcialo mu sie nic robic a teraz cos zawsze pomoze. nawet wczoraj zrobil obiadek. potem sie cieszyl bo Wiki siedziala w pokoju i jadkla i mowila mniam mniam . radosci co nie miara. rozgladalismy sie zeby moze cos w lepszym stanie wynajac tzn z centralnymogrzewaniem ale ceny kolosalne a my jak na razie nie chcemy szalec z tym. mamy jeszcze troche rat do splacenia wiec najpierw sie chcemy z tym uporac. przewieziemy meble no i musiamy jakies meble do kuchni kupic. na szczescie kuchnia mala wiej dwie szafki wiszace i stojace stracza.

Wiki dzisiaj po raz pierwszy po trzech tygodiach poszla do zlobka, oczywiscie plakala ale powiedzialam pania ze za dwie godzinki ja odbiore. na koniec tygodnia chce ja juz zostawic do 15 wiem ze to kurs przyspieszony ale nie ma innej rady.

lece dalej do babci bo kobietka sie martwi jak zyje.

postaram sie ni9edlugo cos znowu skrobnac.

dziekuje za wszelie slowa pociechy i kazde dobre slowo. ciesze sie ze was mam.
-i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli.

http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png
tiaara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-01, 09:46   #942
kociulek
Zakorzenienie

Dziękuję dziewczyny za gratki i miłe słowa Kochane jesteście
Co do teściowej, to ja zawsze mam swoje zdanie, i to zawsze wyrażam je tak dobitnie, że czasem mi się trochę obrywa od męża Staram się ją sobie olać, ale czasem to nie takie proste Ręce opadają jak patrzę na jej bezmyślność i niechlujstwo Naprawdę nie wiem jak jej się udało wychować czworo dzieci i nie zrobili sobie rzadnej krzywdy To zupełne przeciwieństwa matki. Setki razy dziennie powtarzam jej, żeby nie zostawiała nic na brzegu stołu czy ławy,ale to jak grochem o ścianę Nie mogę zlekcewarzyć tego jak widzę,że w zasięgu ręki Adrianka np. leży nóż Ostatnio mały powybijał jej jajka Posprzątałam to, ale nie zamierzam jej ich odkupować. Może się kiedyś w końcu nauczy. Do szału doprowadza mnie jej bałaganiarstwo. Naprawdę dziewczyny, nie uwierzyłybyście,że jedna osoba może zrobić taki bałagan. Nie jestem tego nauczona przez co czasem już psychicznie nie wytrzymuję W Warszawie przez te 2 dni odpoczęłam sobie troszkę od tego wszystkiego. Zgodnie stwierdziliśmy z mężem,że jakbyśmy tylko mieli taką możliwość, to najchetniej wcale byśmy nie wracali
No dobra,troche się wygadałam przez co trochę mi lepiej Lepiej też się czuję, jak nie ma akurat jej w domu

Agiko, narazie mamy tylko podpiwniczenie. Jak dobrze pójdzie to w przyszłym roku będziemy ciągnąć dalej. Oby...

My + A + K +
Stary 2007-10-01, 10:56   #943
hania024
Zadomowienie

GG do hania024

Cześć dziewczyny

Agiko kwiaty śliczne dziś chyba pierwszy dzień w nowej pracy czekamy na relacje wieczorem. Kamilek jaki szczęśliwy na placu zabaw

Joasiu fajnie masz że potrząsanie działa na Tż niestety na mojego jakoś nie działa i mam też dość wszystkiego Joasiu to rózga na zachęte

Kociulek i ode mnie gratulacje

Gosiaczku co do Tunezji to powiem tyle niewiem jak temperatura w dzień ale wieczorem już na początku września robiło się zimno Co do miejsca to ja jak bym miała tam wrócić to pojechała bym do Hammametu jest tam dzielnica typowo turystyczna i jest tam czysto i ładnie no i stara część miasta już nie bardzo czysta.

Tiaara szkoda że macie takie relacje z rodzicami no ale dobrze że szybko znaleźliście mieszkanko i napewno mąż zacznie ci teraz pomagać i będzie dużo lepiej

Płatku a jak tam nauka testów wchodzą szybko do głowy kiedy zaczynasz jazdy, to dopiero jest fajna część kursu chciała bym jeszcze pojeździć L
hania024 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-01, 11:23   #944
kociulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hania024 Pokaż wiadomość
Kociulek i ode mnie gratulacje
Haniu

My + A + K +
Stary 2007-10-01, 12:03   #945
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Joasiu obydwoje z tż pochodzimy z rozbitych rodzini nie chciałabym by i moje dziecko to kiedyś spotkałoja kocham tż i wiem, że on mnie też tylko nie wiem dlaczego nie potrafimy się już dogadać ze sobąja mam do niego ciągłe pretensje o to że mało nam poświęca czasu, że go ciągle nie ma, a on że ciagle go się czepiam i jestem niezadowolonai tak w kółko, obydwoje wtedy sie zastanawiamy czy jest jakis sens bycia razem itd.Nie wiem mam nadzieje, że jakoś dojdziemy któregoś dnia do ładu i tak już zostanie.

Tiarro dobrze, że tak szybko się oswoiliście, teraz najważniejsze byś znalazła jakąś pracę i byście mogli pomyśleć o zmianie mieszkania, trzymam kciuki za powodzenie.

Haniu testy jakoś idąrobie już mało błędów albo wogóletyle, ze te skrzyżowania cos nie chcą mi wejść do głowy i jeszcze nie dokończyłam naukę znakow, zresztą przez weekend i w piątek nie ruszyłam ani testów ani książkiniedługo jazda wszystko się okaże. No a jak Ty się czujesz i jak idą ćwiczenia?

Kociulku oby jak najczęściej teściowej nie było w domuteż bym ją olewała bo jak się nie można dogadać to po co się kłócić, najlepsz wtedy zlewka.

Hm... przez moją mamę poróżniłam się z siostrąjakoś mi tak przykro jest ale nie mam zamiaru zadzwonić ani do jednej ani do drugiej.
Stary 2007-10-01, 12:40   #946
_dAria86
Rozeznanie

GG do _dAria86 Send a message via Skype™ to _dAria86

CzesC!!!lasencje

Tiara wiesz co !!!!pal- licho centralne!!!najwazniejsze ze sami, szczesliwi

Płatku mało czasu z Tż spezdasz bo takie niestety są realia życia rodzinnego w ojczyznie/ u nas było tak--ja mialam pretensje do łukasza ze tak mało czasu ale z drugiej strony gdyby nie 12 godzinna pracy to bysmy nie żyli tak jak żylismy
moze pomyslicie o wiesz o czym, wyjezdzie??/macie jakąs rodzine na wygnaniu??

Joasiu cholera !!!wiesz co ja znam idealną panią, mozna ją nazwac dzieciecą szeptunką jak ta panią od książek Kostki i Agiki!!!
moja tesciówka!!ja nie wiem jak ona to robi ale jak dziecko jest z nią to jest zaczarowane!!!!szok!!szko da ze nie mieszkacie blizej

Gosiaczku a karmisz jeszcze piersią?
_dAria86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-01, 18:43   #947
agika11
Zadomowienie

hejka,
wiecie tak poczytałam wszystkie posty i wszystkie są jakieś takie smutne i przygnębione. Ale to dobrze, ze choć jest miejsce gdzie można się wyżalić. To ja też. TŻ ciągle teraz nie ma. Rozumiem teraz co czujecie. Z budową masę roboty i załatwiania. My dopiero jesteśmy na samym początku, fundament mieli dziś lać, ale wczoraj kierownik budowy odbierał zbrojenie i powiedział, ze musi być wibrator do betonu, no i okazało się, że budowlańcy planowali robić bez wibratora i nie było na dziś, więc TŻ musiał beton przełożyć na jutro. I załatwiać wibrator (mój niestety się nie nadawał ) No i tak codziennie coś. Smutno mi z tego powodu, bo myślałam, że budowa nas zbliży, a niestety nas oddala . Ale wizja przyszłego mieszkania w tym domku nas trzyma.
Pierwszy dzień pracy hmmm. Psychicznie bardzo męczący, ale ludzie fajni, otwarci. Widzę, że dużo mnie tam roboty czeka. NA pewno wiele mojego doświadczenia wykorzystam. Jestem pełna optymizmu
Dziewczyny dzięki za miłe słowa względem Milcia, to teraz nasza jedyna pocieszka jest Ale już do pasji doprowadza mnie odpowiadanie na pytanie CO TO? On tak całą drogę do żłobka mnie wypytuje, dziś była 1,5 godz na spacerze i non sto MAMA CIO TO? No milutkie to jest, ale w kółko to samo
Tiaarka, cieszę się, ze jakoś się układa. Będzie dobrze i trzymam za was. Pisz do nas jak najczęściej.
Płatek , a jak Mati, lepiej sypia? O co się pożarłyście?
A tak w ogóle to Płatek prosił o zdjęcia i Joasia, Kostka, HAnia, Chaga, Daria, Kociulek, Tiaara (usprawiedliwiona) nie wkleiły BArdzo proszę wrzućcie coś, bo dzieci już pewnie porosły

Idę prasować. Dzień drugi.
Stary 2007-10-02, 07:38   #948
_dAria86
Rozeznanie

GG do _dAria86 Send a message via Skype™ to _dAria86

Czesc Bąbelki

Agika to Milcio rozmawia z wami?? U Nasza Zuzka tylko powtarza mama, tata, łułułukaka czyli łukasz,, bay-bay i ok-ej!!ale nic wiecej
Agika ile potrwa budowa domu??
DZiewczyny zróbie tak żeby mi sie chciało bo mi sie niby chce ale jednak nie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P24-09-07_20 mal.JPG (66,8 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P23-09-07_09zuzuz.JPG (59,2 KB, 15 załadowań)
_dAria86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-02, 08:12   #949
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Dario mam na wygnaniu rodzinę i w Niemczech i w Nowej Zelandii ale wyjazd za granicę nie wchodzi w rachubęnie dałabym rady wytrzymać z tęsknotą za rodziną. Zuzia jesst świetna.

Agiko nawet mi się nie chce pisać o tej chorej sytuacji z moją siostrą, oberwało mi się właściwie za nicale mam to gdzieś ja pierwsza ręki do niej nie wyciagne. Mati spi jak zawsze beznadziejnie, a Prabutach ciągle zrywał się z płaczem nie wiem dlaczego.
Fajnie, że dobrze w pracy bo jakby atmosfera był niezbyt dobra to pewnie byś od początku była nastawiona na nie na pracęno i dawaj z siebie wszystko by widzieli jakie dobrego pracownika zyskali.

U nas leje od rana i z Matim dostajemy już w głowę bo tak zawsze jesteśmy już na spacerkuaha wkleje Wam zdjęcia z placu zabaw gdzie chociaż tam można spokojnie z dzieckiem się pobawić i nie ma na około psich kup.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC07039.JPG (90,6 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC07070.JPG (81,9 KB, 10 załadowań)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-10-02, 09:28   #950
gosiaczek94@buziaczek.pl
Zadomowienie

śliczne zdjąta
Dario tak mozna powiedziec ,że karmie ,ponieważ jeszcze nie rzuciłam tego definitywnie.

Nataniel je wszysto ladnie-sniadanka,obiadki,kolacje razem z nami i przekąski, pije soczki wode, herbatke mleczka owocowe,ale mimo to przychodzi co jakis czas chociaz na chwilke przytulic sie i popić.

Nawet piersi mi juz wróciły do mojego normalnego rozmiaru a zorientowałam sie dopiero przed wczoraj jak dostałam bielizne w prezencie; od męza kupił mi 75D biustonoszi jest idealny a niedawno było 75 E.

Z tym wyjazdem mam mętlik w głowie, przeczytałam juz wiele opini na temat róznych krajów , biura Itaki itd
teraz znowu jestem za Wyspami Kanaryjskimi,dzisiaj Tz dzwoni tam i sie dowiemy wszystko. Okaże sie czy się decydujemy czy tez nie.
Stary 2007-10-02, 19:57   #951
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Dziewczyny szukam już od dwóch tygodni nuka 3 silikonowego dla małego do ssania i nie moge znaleźć, dzisiaj nawet tż podjechał do hurtowni i nicbabeczki twierdzą, że nie ma nuka nr3 i własnie chcę Was zapytać czy wiecie coś na ten temat. Ostatecznie kupiłam dzisiaj kauczukowego ale jakoś się wzbraniam przed daniem małemu.
Od wczoraj uczymy się siku na nocnik i efektów nie maMati z gołą pupą usiądzie na nocnik, mówi siusiu ale zamiast do nocnika robi gdzie indziejcoś ciężko nam to idzie.

Agiko masz wesoło z Kamilkiem, ale ładnie się rozwija Mati tak nie potrafi zapytać się co to?

Gosiaczku a nie męczy Cię już takie karmienie? Dla mnie już trochę bezsensu, ale podejrzewam, że ciężko Ci z tym skończyć bo to takie słodkie uczucieale jednak Natan już jest duży. Pamiętam jak moje kuzynki się tak długim karmieniem męczyły.
Stary 2007-10-02, 21:40   #952
kostka.kr
Zadomowienie

GG do kostka.kr

Kociulku ja również gratuluję!!! Jest satysfakcja, prawda?
Tiaro, myślę że mimo gorszych warunków mieszkaniowych, będziecie o wiele bardziej szczęśliwą rodziną. My juz pół roku jestesmy u siebie i widzę różnicę. Jest o niebo lepiej .
Joasiu dobrze masz, że możesz potrząsnąc TŻ i to daje skutek, u nas niestety nie . Czasami nie wiem jak mam podejśc TŻ, żeby zrozumiał co jest nie tak .
Agiko,Twój Kamilek szybko sie rozwija , mądry chłopczyk. Fajnie tak móc juz co nie co pogadac ze swoim Szkrabem.
Płatku trzymaj się, ostatnio chyba nie najlepiej u Was się dzieje. Myśl optymistycznie, na pewno będzie dobrze .
Dzieciaczki wszystkie superowe !!!
Teraz nie wkleję zdjęc bo nowych nie mam przerzuconych na kompa, ale zrobie to najszybciej jak tylko bedę mogła.

Wczoraj pierwszy dzień Natalki w żłobku. Jak ją zostawiałam to nawet nie popatrzyła za mną, poszła od razu do pani na ręce i wio do zabawek, więc sie ucieszyłam że nie będzie problemu. Gdy po 12-ej po nią wróciłam, miała całe oczka zapuchnięte. Okazało się, że 10 minut po moim wyjściu, jak juz znudziły sie zabawki, przypomniała sobie o mnie i płakała dosyc długo. Na zajeciach rytmicznych podobno dobrze sie bawiła, rozumiała polecenia, tańczyła, a posiłki wszystkie ładnie zjadała.
Zobaczymy jak będzie z rozstaniami, bo te spuchnięte oczka strasznie mnie emocjonalnie rozwalają. Wiem że musimy obie to przeżyc, tylko ciężko jest.

kostka.kr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-03, 08:32   #953
gosiaczek94@buziaczek.pl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez płatek1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny szukam już od dwóch tygodni nuka 3 silikonowego dla małego do ssania i nie moge znaleźć, dzisiaj nawet tż podjechał do hurtowni i nicbabeczki twierdzą, że nie ma nuka nr3 i własnie chcę Was zapytać czy wiecie coś na ten temat. Ostatecznie kupiłam dzisiaj kauczukowego ale jakoś się wzbraniam przed daniem małemu.
Od wczoraj uczymy się siku na nocnik i efektów nie maMati z gołą pupą usiądzie na nocnik, mówi siusiu ale zamiast do nocnika robi gdzie indziejcoś ciężko nam to idzie.

Agiko masz wesoło z Kamilkiem, ale ładnie się rozwija Mati tak nie potrafi zapytać się co to?

Gosiaczku a nie męczy Cię już takie karmienie? Dla mnie już trochę bezsensu, ale podejrzewam, że ciężko Ci z tym skończyć bo to takie słodkie uczucieale jednak Natan już jest duży. Pamiętam jak moje kuzynki się tak długim karmieniem męczyły.
własnie Płatku o to chodzi, że mi to wcale aż tak bardzo nie przeszkadza, o pracy sie nie spiesze, nie męczy mnie to, wolałabym zeby to sie stało naturalnie, ale jesli nie to troszeczke temu pomozemy.Rozumiem, że kazdy innaczej na to patrzy ale ja uwazam ze jeszcze troszke nie zaszkodzi.Chociaz wiem, że to juz taka końcówka...bo ile mozna...

\juz na 90%lecimy na Wyspy Kanarysjskie Hiszpańska Feurteventura
mam nadzieje ,że to wypali.(podobno tam sa bardzo tanie perfumy i kosmetyki)
Stary 2007-10-03, 09:15   #954
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Kostko wierzę że jest to bardzo ciężkie doświadczenie. Daj sobie ok 2 tygodniu, po tym najtrudniejszym okresie powinno być już dobrze. Oj wiele jeszcze takich ciężkich chwil przed nami: przedszkole, szkoła ja dzisiaj dzwonię do złobka i znowu pytam o miejsce. Może wreszcie coś się wyjaśni.

Agiko niestety takie duże przedsięwzięcia jak budowa wiążą się z mnóstwem obowiązków a tym samym z brakiem czasu. Życze Ci abyście mogli jak najwięcej spraw załatwiać wspólnie i aby dom powstawał szybko i bezkonfliktowo. Pewnie warto dla tej sprawy trochę poświęcić.
W pracy napewno sobie świetnie poradzisz, w końcu jesteś super babka

Płatku co do smoczka to nie pomogę bo my nie używamy więc nie wiem czy są. Moge jedynie u nas sprawdzić, może akurat gdzieś trafię. Jakby co to kupić?
Mati świetnie się bawi na placu zabaw. Widać ten szelmowski uśmiech na twarzy.
My znowu z Julką obie zasmarkane mam nadzieje że to tylko przeziębienie. Julka ma jedynie wodnisty katar więc powinno być dobrze. Żeby było weselej od dwóch dni nie działa nam winda musze schodzić z 7 piętra na nogach coś naprawiają tylko że mechaników nie widać za bardzo

Wczoraj powaliła mnie na kolana wiadomość od siostry TŻ jest w ciąży z trzecim dzieckiem najstarsza ma 3 lata, synek 1,5 roku i będzie kolejny bąbel wszystko ekstra tylko że siostra ma poważne problemy z biodrami: kolejny poród może spowodować kalectwo. Do tego mają mnóstwo długów, żerują na moje teściowej, bez jej pomocy dzieciaki pewnie nie miałyby co jeść. Jak dla mnie to cała sytuacja jest chora. Dwoje dorosłych ludzi a tak nieodpowiedzialnych. Niestety w pewien sposób sytuacja odbija się też na nas

Nie mam aktualnych zdjęć Julki. Jak tylko coś zrobię to pokaże Wam rozrabiake.

Stary 2007-10-03, 11:58   #955
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Hm...Joasiu dzięki za chęci, ale chyba raczej nie znajdziesz nuka3 silikonowego ponieważ wyczytałam na smoczku(opKOWANIU) cyt."w rozmiarze 3 dostępne są tylko smoczki wykonane z odpornego na przegryzienie naturalnego lateksu". Wspominałam Wam może że Mati pogryzł dosłownie w siateczkę dwa smoczki jakoś w zeszłym tygodniu więc chyba będę musiała dać mu ten lateksowy.

Kostko muisz przetrzymać ten ciężki dla Ciebie i Natalki okres gdzie dajesz ją do żłobkaja sobie tych chwil rozstania z Matim(choćby przedszkole) nie wyobrażamdomyslam się więc jak musi być Ci ciężko.

Aha Joasiu co do siostry Twoje tż to tak jakbym czytała o swojej siostrzeteż dorobiła się juz trójki dzieci nie mając odpowiednich warunków domowych i finansowycha o tym że żeruje na mojej matce i babci to już chyba można się domyślić, istna głupota "ludzi dorosłych".

Dziewczyny czy dzisiaj przypadkiem nie wraca do nas wypoczęta, opalona i przepięknie uśmiechnięta nasza Kasiulka? Ja chcę już oglądać nasze ślicznotki na zdjęciach.
Stary 2007-10-03, 18:44   #956
kostka.kr
Zadomowienie

GG do kostka.kr

Czasami dorosli ludzie zadziwiają mnie swoją głupotą i nieodpowiedzialnością . Duzo mam takich przykładów ze swojego otoczenia. Z reguły młode małżeństwa, które mieszkają z rodzicami (nie mówie o tych którzy sie sami utrzymują), a którzy im "bardzo pomagają", nie liczą się z nimi. Nie są odpowiedzialni, jedno dziecko mniej czy wiecej, co tam, przecież rodzice pomogą, dadzą. Małżeństwa które żyją "na własnym" zawsze prędzej pomyślą czy bedzie ich stac na kolejne dziecko czy nie i taka decyzja z reguły jest swiadomym wyborem.

Płatku nie tak szybko . Daj choc trochę odetchnąc naszym ślicznotkom . Chociaz w gruncie rzeczy ja też nie mogę się doczekac wrażeń Kasiulki z urlopu, jak przeżyła lot, Ona i Oliwka, no i w ogóle wrażenia .

Natalka chora, dzis nie poszła do żłobka i nie pójdzie do końca tygodnia i może nawet w przyszłym też nie. Ja ją załatwiłam . Wczoraj byłyśmy po południu długo na spacerze, a że było ciepło to Natalka była w spodniach, body i sweterku. Bez czapeczki i kurteczki. Jak słońce zajdzie to robi sie juz faktycznie zimno, no i byłyśmy jeszcze jakiś czas na polku, a ona cały czas tylko w sweterku. Jestem zła na siebie, że nie zadbałam o Nią i dzisiaj biedulka tak sie męczy z tym katarem. Oby nic więcej sie nie rozwinęło .

kostka.kr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-04, 06:36   #957
ch_aga
Zadomowienie

Kostko -- niestety taka wczesna jesień to zgubna pogoda, wydaje się, że jest ciepło ale jednak powietrze jest chłodne i o ile dorosłemu to nie przeszkadza, to nasze dzieci jeszcze są małe i organizm może się nie obronić przed chłodem Ale życzę Wam, aby było to tylko zwykłe przeziębienie i szybciutko od Was sobie poszło
Pozdrawiam
ch_aga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-04, 10:36   #958
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Ja znowu jestem zła na tżprzychodzę wczoraj po kursie do domu i tż mówi, że mały ciagle marudzi i nie można z nim wytrzymaćucałowałam małego w czułko i poszłam robić kaszkę a on zapłakany przychodi do mnie do kuchni i idzie taki rozkraczonywied ziałam już że coś mu nie tak z pupąkurcze rozbieram go a on miał narobione ale jak się odparzyłdziewczyny cała pupa i pisiorek czerwonyjak płakal jak go kąpałam i mu smarowałamoczywiście tż nic nie wyczuł wiec nie sprawdzał, a jak mówie, że nie zdwiło go jego chodzenie to ten, że myślał że coś go uwiera w pampersieopiernicz był oczywiściebo jak mżna być tak bezmyślnym czasami mam wrażenie, że mam w domu nie jedno a dwójkę małych dzieci.

Kostko nie zadręczaj sięCh_ago dobrze napisała, że ta pogoda jest zgubnaja też czasami wyjde z Matim na sweterku a jak już wracam ze spaceru to bywa, że robi się bardzo chłodno i sweterek wtedy to już za mało.
Stary 2007-10-04, 15:59   #959
kasiulka
Zakorzenienie

dziewczyny jestem , cała i zdrowa, przezylam lot a teraz przezywam szok termiczny. Zaraz położymy Oliwke spac bo jest padaka, ogarne sie i poczytam co nastukałyscie przez 2 tygodnie

Oliwka
kasiulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-04, 16:39   #960
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Cytat:
Napisane przez kasiulka Pokaż wiadomość
dziewczyny jestem , cała i zdrowa, przezylam lot a teraz przezywam szok termiczny. Zaraz położymy Oliwke spac bo jest padaka, ogarne sie i poczytam co nastukałyscie przez 2 tygodnie
: cmok:i dawaj zdjęcia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości