Moda "plus size" - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-02-26, 09:26   #931
anulciak85
Zakorzenienie

Dot.: Moda "plus size"

Ładny ja jakos oststnio w kurtkach, płaszczykach mam wrazenie ze wygladam jeszcze grubjej niz normalnie...
anulciak85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-26, 10:42   #932
gastone
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
Hmm to zalezy jaki wzór byś ciciała i jakie den. Jak dla mnie to ciemno szare by pasowały. pez względu, czy den 8, czy 20.

A ja się zastanawiam nad tym płaszczykiem...Co myślicie?
http://www.allegro.pl/item317927999_...aft_50_52.html
Plaszczyk jest ciekawy, musisz pomylec jedynie czy bedziesz sie w nim dobrze czula, chodzi o kroj i wzory.. Ja nie wygladalabym wnim korzystnie, bo mierzylam podobny.Bardzo mi sie podobaja takie plaszcze jednak czarny , klasyczny lezy na mnie zdecydowanie lepiej, choc naprawde zaluje. Ale to zalezy od typu figury oczywiscie. Jednym slowem jest piekny.
gastone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-26, 10:46   #933
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gastone Pokaż wiadomość
Plaszczyk jest ciekawy, musisz pomylec jedynie czy bedziesz sie w nim dobrze czula, chodzi o kroj i wzory.. Ja nie wygladalabym wnim korzystnie, bo mierzylam podobny.Bardzo mi sie podobaja takie plaszcze jednak czarny , klasyczny lezy na mnie zdecydowanie lepiej, choc naprawde zaluje. Ale to zalezy od typu figury oczywiscie. Jednym slowem jest piekny.
Właśnie dlatego nie wiem, czy kupić, bo nie wiem, jak będę wyglądała ;/ Podoba mi się bardzo jego krój. Ten wzorek już mnie, ale może by uszedł No nie wiem, wolałabym szary, czarny, brązowy... Choć na wiosnę, to przydałoby się jaśniej
Stary 2008-02-26, 10:55   #934
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dorka_Sz Pokaż wiadomość
Doradźcie mi dziewczyny. Mam spódnicę z jeansu. Zdjęcie w załączniku
Jest bardzo wygodna a w najbliższym czasie planuje dłuższą podróż, wiec pomyślałam o niej. Jakie rajstopy do niej by pasowały. Buty mam czarne, płaczyk zresztą też. Nie mam pojęcia jeszcze co do bluzki/ swetra.
Czarne rajstopy mi sie jakoś nie widzą . Wydaje mi sie, że do tego jeansu za ciemne będą.

Przytyłam ostatnio i wszystkie spodnie trochę ciasne są a nie chce kupować nowych na razie
a nie lubisz koloru? ja tam od jakiegoś czasu kryjące grube rajstopy w różnych żywych kolorach - zielone, niebieskie, fioletowe itd. co kto lubi i moim zdaniem do jeansu i czarnych innych elementów jak najbardziej pasują
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-26, 11:12   #935
cmoksia
Zakorzenienie

GG do cmoksia Send a message via Skype™ to cmoksia

ja mam piękne czerwone rajstopy ale.. jak je kupiłam i z ogromną radością schowałam do szuflady.. uświadomiłam sobie, że nie mam spódnicy, do której by pasowały mam dwie zwiewne 'cygańskie' czerwoną i czarną i jedną lekką, warstwową, dosyć elegancką do pół łydki czarną - też niestety odpada :/ chętnie ponosiłabym jakąś fajną sztruksową. Mam taką jedną, tylko a) muszę ją dać krawcowej do wycięcia paska w talii (nie znoszę takiego wcięcia, że mi wszystko górą wychodzi i oddychać nie mogę) i przesunięcia szlufek niżej, b) jest pomarańczowa da się farbować sztruks? bo czarnych barwników do tkanin trochę mam
Stary 2008-02-26, 11:17   #936
gastone
Raczkowanie

Angry Dot.: Moda "plus size"

Cytat:
Napisane przez miskowa Pokaż wiadomość
a nie lubisz koloru? ja tam od jakiegoś czasu kryjące grube rajstopy w różnych żywych kolorach - zielone, niebieskie, fioletowe itd. co kto lubi i moim zdaniem do jeansu i czarnych innych elementów jak najbardziej pasują
Dorka ja mialam identyczna spodnice i zakladalam do niej odwazne czerwone lub zielone rajstopy.Ale mam tez rozne kolory butow, a buty nie latwo dobrac do kolorowych rajstop, dobrane nieodpowiednio wygladja wsiowo.Ale badz odwzniejsza i kup sobie kolorowe rajstopki, no chyba ze lubisz skromnosc i prostote , wiec wybierz klasyczne , bezowe, Czarne nie wygladaj dobrze do jeansu.Z bluzka nie bedzie miala napewno problemu. ,Ja lubie czarny kolor i zakladam zawsze czarna , ale rozswietlam ja obowiazkowo duza zawieszka na szyi.
Stary 2008-02-26, 11:50   #937
Dorka_Sz
Zadomowienie

GG do Dorka_Sz

Kolorowe rajstopy to ja mam, ale tym razem chciałabym coś spokojniejszego , nie rzucającego się w oczy

Dorka_Sz jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-02-26, 13:01   #938
Agnieszq
Raczkowanie

Cytat:
Hmm to zalezy jaki wzór byś ciciała i jakie den. Jak dla mnie to ciemno szare by pasowały. pez względu, czy den 8, czy 20.

A ja się zastanawiam nad tym płaszczykiem...Co myślicie?
http://www.allegro.pl/item317927999_...aft_50_52.html
Oglądałam go właśnie i mówię do mamy że nawet fajny gdyby nie te jabłka :/
Mi sie kojarzy z cerata do kuchni
ale krój ma piekny
Agnieszq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-26, 13:10   #939
Cześka
BAN stały

Dziewczyny, czy dla puszystej dobre sa płaszczyki z paskiem w talii? Chciałabym kupić tkai na wiosnę, ale moja matka powiedziała, że: "z taką tuszą ty chcesz z paskiem? oszalałaś? jak ty bedziesz wyglądać"....

Mi się właśnie wydaje, że ok...
Cześka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-26, 13:49   #940
kaledonia
zielony stworek

To zależy od kształtu figury.Ja jestem klepsydrą i pasek noszę
http://www.littlewoodsdirect.com/rf/...=landinghtml97

Moda przemija, styl pozostaje

Jestem
tutaj
kaledonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-26, 15:48   #941
cmoksia
Zakorzenienie

pasek może stworzyć wcięcie w talii, więc wg mnie jest jak najbardziej ok
ja nie znoszę kurtek, w których się wygląda jak ciosany kołek albo jak wielkie jabłko, czyli bez wcięcia, które pasek podkreśla
Stary 2008-02-26, 17:52   #942
Ol!
Raczkowanie

GG do Ol!

jak dla mnie paski jak najbardziej tak!
co do kurtek zgadzam się z cmoksią sama mam długi płaszcz zimowy[puchowy czy jakiś taki] i wygląda jak prosta długa rura= wygląda okropnie. ale już z paskiem lepiej
Ol! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-26, 19:23   #943
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnieszq Pokaż wiadomość
Oglądałam go właśnie i mówię do mamy że nawet fajny gdyby nie te jabłka :/
Mi sie kojarzy z cerata do kuchni
ale krój ma piekny
Ja to brałam za "kwiatki-króliki"

A pasek jak najbardziej tak
Stary 2008-02-26, 20:54   #944
Chadzidza
Raczkowanie

Mi też to wygląda na króliki)
No i też jestem zwolenniczką pasków)
Chadzidza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-27, 00:12   #945
Agnieszq
Raczkowanie

widziałam na innej aukcji drugi taki sam

a co do pasków w tali to nie wiem czy tak dla każdej sie nadaje, jak ja mam mały biust a duży brzuch to wcięcie jeszcze bardziej uwydatnia mi fałdki
Stary 2008-02-27, 08:09   #946
Toogra
Zadomowienie

W sprawie płaszczyka mi nie bardzo się widzi ten wzorek,,,
Toogra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-27, 09:45   #947
Agnieszq
Raczkowanie

Znalazłam jeszcze coś takiego ten mi sie bardzo podoba jednak nie wyobrażam sobie siebie w moim mieście :PP

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=319918297

Edytowane przez Agnieszq
Czas edycji: 2008-02-28 o 10:20
Stary 2008-02-27, 11:17   #948
cmoksia
Zakorzenienie

Agnieszq wykasuj to z posta koniecznie! zanim jakiś moderator zauważy, bo potraktuje to jako nieopłacona reklama, niestety
Stary 2008-02-27, 13:40   #949
gastone
Raczkowanie

Agnieszq ale kolor tego plaszcza ...brrr w oczy mnie porazilo!
Co do paskow jak najbardziej. Ja mam kurtke z kieszeniami i z paskiem. Bardzo mnie wyszczupla wiec polecam.
Stary 2008-02-28, 07:29   #950
chilanes
Zakorzenienie

Agnieszq - wykasuj proszę reklamę

Ale krój tego płaszczyka jest piękny, kolor mógłby być bardziej stonowany, a nie taki rażysty
Stary 2008-02-28, 09:07   #951
winka
Raczkowanie

Cytat:
Doradźcie mi dziewczyny. Mam spódnicę z jeansu. Zdjęcie w załączniku
Jest bardzo wygodna a w najbliższym czasie planuje dłuższą podróż, wiec pomyślałam o niej. Jakie rajstopy do niej by pasowały. Buty mam czarne, płaczyk zresztą też. Nie mam pojęcia jeszcze co do bluzki/ swetra.
Czarne rajstopy mi sie jakoś nie widzą . Wydaje mi sie, że do tego jeansu za ciemne będą.

Przytyłam ostatnio i wszystkie spodnie trochę ciasne są a nie chce kupować nowych na razie
ja bym radziła rajstopki w kolorze ciemnej śliwki , jakiś top w tym kolorze i szarą bluzkę kopertową, ja je uwielbiam gdyż mam spory biust

Agnieszq ten płaszcz jest cuuuuuuuuudowny

winka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-28, 09:17   #952
chilanes
Zakorzenienie

No, tak samo może być z czerwienią, zielenią, czy błękitem. Mogą też być kolorowe rajstopy, do tego korale w tym samym kolorze..

A ja wczoraj kupiłam sobie "śmieszną" bluzeczkę wieczorem wstawię fotki Lumpkowa za całe 8 zł, tyle, że czarna, a miałam kupić coś kolorowego, ale niestety :
1 zielona w białe grochy - fajnie skrojona i w dobrym rozmiarze, miała z tyłu dekolt do pupy, więc jakoś moje wałeczki do tego niebardzo
2 niebieska - odcinana pod biustem, w dół spuszczona luźno, urocza, ale poplamiona
3 czerwona z śmiesznymi rękawami, jak nietoperz - za wielgachna

ostała się czarna , a do tego z 15 spódnic przymierzyłam ;/

PS : wątek właśnie bije rekord popularności - 8 osób naraz zaczytanych
Stary 2008-02-28, 11:59   #953
gastone
Raczkowanie

Ja chyba sie tez dzis wybiore do lumpka.Ostatnio byly takie fajowe rzeczy ale zaa duze..moze w koncu na cos trafie. eh. Narazie kupuje tylko bluzki bawelniane w w roznych kolorach. uwielbiam je. Mam ich mnostwo a najwiecej czarnych.Z krotkim i dlugim rekawem. Lubie skromnosc i prostote. Zakladam jednokolorowa bluzke a do tego zawsze jakas bizuteria, wisiory, korale - to zawsze przyciaga uwage.
Dziewczyny mam do was pytanie. chodzi mi o rajtopy. Jakie rajstopy kupujecie? Mam grube nogi wiec zazwyczaj trudno dopasowac mi rozmiar. Kupowalam 4 ale przyznam ze troche teraz za mala. chcialabym kupic fajne, wygodne, ladne rajstopki. Ale zawsze cos nie tak. Dawno nie kupowalam w Polsce rajstopek wiec moze juz sa takie duze? Nie orientujecie sie czy sa wogole duze ale bez tch koszmarnych klinow z przodu, ktore sie zwijaja i wchodza na wewnetrzna strone ud i robia z nich bulki.czy ktoras z ws ma ten problem?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 391-159148-large[1].jpg (20,5 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 944-323460-large[1].jpg (22,4 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1784-284271-large[1].jpg (22,9 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1784-785618-large[1].jpg (32,7 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1784-850213-large[1].jpg (17,0 KB, 39 załadowań)

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-02-28, 12:23   #954
Dorka_Sz
Zadomowienie

GG do Dorka_Sz

śliwkowe akurat mam w domu. Jeszcze turkus mam, ale na moich nogach srednio mi sie podoba
jak przyjdą mi buty i toreba kupione na allegro to zrobię fotki zestawów. Doradzicie mi czy ewentualnie tak moge pojechać

Dorka_Sz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-28, 14:02   #955
winka
Raczkowanie

Cytat:
śliwkowe akurat mam w domu. Jeszcze turkus mam, ale na moich nogach srednio mi sie podoba
jak przyjdą mi buty i toreba kupione na allegro to zrobię fotki zestawów. Doradzicie mi czy ewentualnie tak moge pojechać
turkusowe czasami wyglądają jak sine ja mam przynajmniej takie wrażenie, zresztą tak jak niektóre odcienie szarości (ale ja je lubię)

Tak tu wpadłam do Was, bez żadnego wstępu i nie chcę się wymądrzać, ale jeżeli mogę to wtrącę kilka uwag... oki?

nigdy nie byłam szczupła, raz tylko osiągnęłam szczyt swoich możliwości i nosiłam 40/42, ale to było kilka lat temu... teraz jest różnie, ale co jakiś czas muszę prosić o większy rozmiar w sklepie, taka to szara rzeczywistość. stwierdziłam, że nie potrafię tego zmienić i nie zamierzam, ale jednak gdy moja koleżanka (budowa prawidłowa rozmiar ok.40) przytyła w ciąży 30 kg postanowiłam coś z sobą zrobić i uwierzcie mi nie jestem na diecie dla rozmiaru ubrań, tylko po to by mieć zdrowego dzidziusia i żeby móc się nim opiekować, a nie sama potrzebować opieki. to tyle tytułem przydługiego wstępu.

uwagi:
1.jesteście niekonsekwentne - raz mówicie, że chcecie rurki, raz że dobrze Wam w swoim ciele
2.jesteście niesprawiedliwe- jeżeli komuś przeszkadzają kilogramy i z nimi walczy to zasługuje na pochwałę, a nie na naganę
3.jesteście zgorzkniałe(?)- co z tego, że chudzielce się wymądrzają, nigdy nie miały problemu, żeby podbiec do autobusu, czy żeby zmieścić się w wymarzony ciuch, więc po co je piętnować, one tego nie rozumieją

wiem, że teraz posypią się komentarza, że się czepiam, ale poczytajcie to co pisałyście może dojdziecie do takich samych wniosków...

może po prostu zamiast tego zaakceptujmy siebie w 100% ?

miłego dnia

winka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-28, 14:24   #956
chilanes
Zakorzenienie

1. niekonsekwentne? - hmm rozmiar rozmiarem i tak nosze rurki, więc w czym problem? co ma do spodni rozmiar?

2. niesprawiedliwe? - hmm jak ktoś pisze, ze się odchudza, to najczęściej dodaje prośbę o sposoby walki z nadwagą. To o to najczęściej zwraca się komuś uwagę. To wątek CIUCHOWY, a nie diety! Jak ktoś chce się odchudzać, to prosze bardzo, ale niech na tym watku o dietę cud nie pyta.

3. zgorzkniałe? - to wątek PLUS SIZE, nie życzę sobie, by wklejano tu zdjęcia "szczupłych" modelek , bo to nie watek dla szczupłych. Takie fotki możemy zobaczyć wszędzie!

A to, że mnie osobiście irytuje osóbka w rozmiarze 40, która uwaza się za "Big tłustą", to moje odczucie. Irytuje mnie, jak ktoś w rozmiarze 38 mówi mi, że jest za gruby! w rozmiarze 38-42 grubo ty wyglądala by osoba o 100 cm wzrostu!
Stary 2008-02-28, 14:37   #957
Cześka
BAN stały

Cytat:
1. niekonsekwentne? - hmm rozmiar rozmiarem i tak nosze rurki, więc w czym problem? co ma do spodni rozmiar?

2. niesprawiedliwe? - hmm jak ktoś pisze, ze się odchudza, to najczęściej dodaje prośbę o sposoby walki z nadwagą. To o to najczęściej zwraca się komuś uwagę. To wątek CIUCHOWY, a nie diety! Jak ktoś chce się odchudzać, to prosze bardzo, ale niech na tym watku o dietę cud nie pyta.

3. zgorzkniałe? - to wątek PLUS SIZE, nie życzę sobie, by wklejano tu zdjęcia "szczupłych" modelek , bo to nie watek dla szczupłych. Takie fotki możemy zobaczyć wszędzie!

A to, że mnie osobiście irytuje osóbka w rozmiarze 40, która uwaza się za "Big tłustą", to moje odczucie. Irytuje mnie, jak ktoś w rozmiarze 38 mówi mi, że jest za gruby! w rozmiarze 38-42 grubo ty wyglądala by osoba o 100 cm wzrostu!
Chilanes zgadzam się w 100% !!!

To jest wątek ciuchowy dla puszystych i ja także nie życzę sobie tutaj zdjęć szczupłych kobiet. Takie szczupłe modelki to ja sobie wszędzie mogę zobaczyć, a ten wątek jest po to, by dziewczyny z troszkę większym rozmiarem mogły sobie pooglądać ciuchy i podoradzać sobie w kwestii ubrań.

winka piszesz o tym, byśmy się zaakceptowały takimi jakie jesteśmy. Tak więc po co w podpisie masz dietę i odliczanie kilogramów?? Czyżbyś siebie nie akceptowała? A moze sie zaakceptujesz dopiero jak schudniesz?
Cześka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-28, 14:57   #958
synesthesia
Zakorzenienie

Na flickr jest grupa ze zdjęciami kobiet plus size. Niektóre naprawdę fajnie się ubierają.

To link: http://www.flickr.com/groups/fatshionista/pool/
synesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-28, 14:57   #959
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cześka Pokaż wiadomość
Chilanes zgadzam się w 100% !!!
winka piszesz o tym, byśmy się zaakceptowały takimi jakie jesteśmy. Tak więc po co w podpisie masz dietę i odliczanie kilogramów?? Czyżbyś siebie nie akceptowała? A moze sie zaakceptujesz dopiero jak schudniesz?
Winka pisała, że chce dzidziusia i to dlatego. Zrozumiałe, że jeśli się waży np. 100 kg i wiadomo, że w ciąży raczej się to zmieni in plus, to chyba ze względów zdrowotnych jest to logiczne, żeby odchudzić się przed ciążą, więc to chyba nie ma nic wspólnego z akceptacją siebie.

I ja też mam wrażenie, że kobiety takie jak my z jednej strony chciałyby się zaakceptować a z drugiej chciałyby schudnąć. Sama po sobie widzę, że czasem sobie wmawiam, że tak jest ok i tak ma zostać a czasem myślę, że pora ostro się wziąć za siebie. Oczywiście zdaję sobie sprawę, że niektóre osoby są chore i nie mogą zmienić swojej wagi, to co innego, ale postarajcie się też zaakceptować to, że są osoby walczące ze swoją nadwagą/otyłością ze względów zdrowotnych m.in. Chociaż oczywiście ani jedno ani drugie nie wyklucza tego, żeby móc tu oglądać zdjęcia z modą plus size. To taki mały offtop, przepraszam, ale nie mogłam się powstrzymać
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-28, 15:08   #960
cmoksia
Zakorzenienie

ktoś tu mówi o akceptowaniu siebie? ja się dzisiaj przeraziłam, z ciekawości weszłam na wagę, doszłam do 90tki! 5kg od wakacji aż dziwne, że mi się to na większy rozmiar nie przełożyło (tfu tfu)

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości