Emiraty Arabskie - Abu Dhabi, Ajmān, Dubai, Fujairah, Ras al-Khaimah, Sharjah, and U - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: W którym Emiracie mieszkasz? (możliwość wyboru jednej opcji)
Abu Dhabi 24 30,00%
Ajmān 0 0%
Dubai 33 41,25%
Fujairah 1 1,25%
Ras al-Khaimah 0 0%
Sharjah 7 8,75%
Umm al-Quwain 1 1,25%
W innym państwie Middle East 14 17,50%
Głosujący: 80. Nie możesz głosować w tej sondzie

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-03-10, 11:26   #931
ana_alby
Raczkowanie

Dot.: Emiraty Arabskie - Abu Dhabi, Ajmān, Dubai, Fujairah, Ras al-Khaimah, Sharjah,

Dziewczyny ja sie na koncert nie wybieram , ale jak organizujecie spotkanie to naprawde z checia przyjde Mam duzo czasu, bo dopiero rozgladam sie za praca no i mam dola ,bo wlasnie wczoraj zmarla moja babcia ,podczas operacji .Smutno mi bardzo .Pozdrawiam serdecznie
ana_alby jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-10, 13:57   #932
Eva ID
ForceIsStrongInThisOne...

GG do Eva ID
Dot.: Emiraty Arabskie - Abu Dhabi, Ajmān, Dubai, Fujairah, Ras al-Khaimah, Sharjah,

Ana bardzo mi przykro z powodu babci

Miło będzie się spotkać w Piątek

Suzi, no wiesz Ty co tak przed Koncertem wywalać maidową ?!

I`m Proud to Be a Christian - Jestem Dumna, że Jestem Chrześcijanką

55 kg
Eva ID jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-10, 19:22   #933
suzimuzi
Przyczajenie

Wyślij wiadomość przez MSN do suzimuzi

Cytat:
Napisane przez Eva ID Pokaż wiadomość
Suzi, no wiesz Ty co tak przed Koncertem wywalać maidową ?!
Nie przed koncertem. Ja juz 2 miesiace sie ciesze z tego ze jej tu nie ma. Ale to temat rzeka - opowiem Ci kiedys jak sie spotkamy
Pozdr.
suzimuzi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-11, 04:31   #934
Eva ID

GG do Eva ID

Cytat:
Napisane przez suzimuzi Pokaż wiadomość
Ja juz 2 miesiace sie ciesze z tego ze jej tu nie ma.

Ahahahahahahahaha..... to Ci musiała meidowa za skórę zaleźć

Dobrze, że ja mam meida faceta a nie kobitę

55 kg
Stary 2010-03-11, 05:49   #935
Cinanter
Raczkowanie

Cytat:
Witaj Cinanter

Dziękuję za pozdrowienia z Qataru, mieszkasz w Doha?

Napisz co tam porabiasz i jak długo mieszkasz w Qatarze? Masz tak blisko do mnie, pół godzinki samolotem

Blisko i połączenia całkiem fajne (cena plus częstotliwość) , na zwiedzanie okolicznych państw wybiorę się na pewno.. Na razie planuję Oman , ponoć jedno z najpiękniejszych miejsc nurkowych świata (okolice Dohy dla nurków trochę nudnawe )- sprawdzone.

Mieszkam w Doha , nie długo , będzie około 1,5 miesiąca , na razie nic konkretnego nie porabiam niestety , prócz szukania pracy (co nie jest łatwe), i ubarwania swojego życia tzw "lenistwem aktywnym" . Teraz zresztą planuję przerwać poszukiwania i na jakiś czas powędrować sobie po Europie, zanim już osiądę tu tak całkiem na stałe . Mój TŻ jest już tu na stałe (tzn 2 do kilku lat), ja się jeszcze nie przekonałam , ale czego się nie robi dla miłości i zabawy jeepami na pustyni

pozdrawiam raz jeszcze !

aaaaaaaaaa i jeszcze jedno , Polki są tu iście znaną grupą zabawową , od KILKU poznanych arabów słyszałam, że Polki to świetne dziewczyny i świetnie się z nimi bawią w Qatarskich klubach (Zawsze odpowiadałam , że ja tam nie wiem bo Mój TŻ mi do klubu samej wychodzić nie pozwala )

Edytowane przez Cinanter
Czas edycji: 2010-03-11 o 06:02
Cinanter jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-11, 10:05   #936
Wenila
Wtajemniczenie

Doha kojarzy mi się z jednym...kobiecy tenis w najlepszym wydaniu
Stary 2010-03-11, 10:20   #937
Eva ID

GG do Eva ID

Cytat:
Napisane przez Cinanter Pokaż wiadomość
aaaaaaaaaa i jeszcze jedno , Polki są tu iście znaną grupą zabawową , od KILKU poznanych arabów słyszałam, że Polki to świetne dziewczyny i świetnie się z nimi bawią w Qatarskich klubach (Zawsze odpowiadałam , że ja tam nie wiem bo Mój TŻ mi do klubu samej wychodzić nie pozwala )
Oman jest piękny w ogóle na powierzchni i pod wodą i pod ziemią (jaskinie).

A o grupce "zabawowych Polek" to mnie bardzo niemiło zaskoczyłaś.

Wiem, co znaczy na tym terenie określenie "świetne dziewczyny do zabawy" i jestem tym oburzona.

Które to Polki zachowują się w Doha w taki właśnie sposób?!

Miałam nadzieję, że "takie osoby" z Polski jednak tu nie przyjeżdżają.

55 kg
Stary 2010-03-11, 13:11   #938
jovikzu
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to jovikzu

witam wszystkich
mam pytanie właśnie a propos opiekunki do dziecka albo au pair?
bo od maja, no najpóźniej czerwca będzie nam taka osoba potrzebna.
czy któraś z Was wie może gdzie takich szukać? albo znacie jakaś rodzinę, która np. wyjeżdża i szuka dla swojej maid kolejnej rodziny oczywiście tylko taka z której była zadowolona- bo takich wyrzuconych to nie chce - domyślam sie czemu już nie pracują.
czy zetknęłyście sie z jakaś au pair?
pozdrawiam

jovikzu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-14, 05:19   #939
Eva ID

GG do Eva ID

Couple to appeal public kissing verdict in Dubai

To link do całego artykułu, w skrócie:

- para Brytyjczyków za całowanie się w miejscu publicznym w Dubaju i będąc pod wpływam alkoholu, decyzją Sądu skazani zostali na miesiąc więzienia i deportację oraz po 1,000 AED grzywny.

Cytat:
Article 121 of the Federal Penal Law stipulates that any expatriate suspect, who gets convicted for a crime related to honour or modesty [such as kissing, groping, hugging, cuddling etc…] faces compulsory deportation.

55 kg
Stary 2010-03-15, 05:45   #940
Eva ID

GG do Eva ID
Post Dot.: Emiraty Arabskie - Abu Dhabi, Ajmān, Dubai, Fujairah, Ras al-Khaimah, Sharjah,

Gdzieś padło pytanie dotyczące przelicznika walut, oto CONVERTER <- KLIK

Polecam sprawdzenie sobie w nim ewentualnego proponowanego wynagrodzenia.

Mała uwaga, przyjazd do Emiratów dla zarobku poniżej 6.000 AED ( 4,617.47 PLN) mija się z celem, bo zarabiając niżej nie ma się możliwości np. zaproszenia żadnego członka rodziny, a także nie w każdym banku będzie można otworzyć konto.

55 kg
Stary 2010-03-15, 06:55   #941
monana27
Raczkowanie

Cytat:
Couple to appeal public kissing verdict in Dubai

To link do całego artykułu, w skrócie:

- para Brytyjczyków za całowanie się w miejscu publicznym w Dubaju i będąc pod wpływam alkoholu, decyzją Sądu skazani zostali na miesiąc więzienia i deportację oraz po 1,000 AED grzywny.
Najbardziej zadziwia mnie to, ze gdy dwoch mezczyzn obejmuje sie lub caluje publicznie to jest to dopuszczalne i nikomu to nie przeszkadza. No coz, przyszlo mi zyc w takim krau wiec nawet do najbardziej absurdalnych regul trzeba sie przystosowac, ale dobrze ze to juz niedlugo...
monana27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-15, 15:37   #942
monana27
Raczkowanie

Dla zainteresowanych, siec sklepow Al Maya posiada w sprzedazy polskie czekolady Wawel, Terravita, mini delicje Togo i krowki

ponizej link gdzie mozna znalezc al maya

www.almayagroup.com/index.php?option=com...mp ;id=9&Itemid=1
Stary 2010-03-16, 17:32   #943
suzimuzi
Przyczajenie

Dziewczyny!
Sorry, ale w piatek sa wyscigi dart cars i ja sie wybieram. Myslalam, ze sie wczesniej konczy ale to do 23 trwa. Niestety w ten piatek nie bede wiec mogla. Mozemy jeszcze o tydzien przelozyc?
Na razie

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

Cytat:
Napisane przez jovikzu Pokaż wiadomość
witam wszystkich
mam pytanie właśnie a propos opiekunki do dziecka albo au pair?
bo od maja, no najpóźniej czerwca będzie nam taka osoba potrzebna.
czy któraś z Was wie może gdzie takich szukać? albo znacie jakaś rodzinę, która np. wyjeżdża i szuka dla swojej maid kolejnej rodziny oczywiście tylko taka z której była zadowolona- bo takich wyrzuconych to nie chce - domyślam sie czemu już nie pracują.
czy zetknęłyście sie z jakaś au pair?
pozdrawiam
Ogolnie w Emiratach - prawnie musisz miec opiekunke, ktora jest na Twojej wizie - i zapewniasz jej mieszkanie, wyzywienie, wize i pensje.
Jedynym wyjatkiem od tego jest gdy wezmiesz kogos kto jest na wizie meza - ale trudno znalesc.
Stary 2010-03-16, 18:12   #944
jovikzu
Raczkowanie

Cytat:

Ogolnie w Emiratach - prawnie musisz miec opiekunke, ktora jest na Twojej wizie - i zapewniasz jej mieszkanie, wyzywienie, wize i pensje.
Jedynym wyjatkiem od tego jest gdy wezmiesz kogos kto jest na wizie meza - ale trudno znalesc.
dzieki za wiadomość. no wlasnie a takie co juz sa na czyjejs wizie, albo np u kogos a ze tak powiem miec na kilka godzin w tygodniu tylko to da sie? czy tego nie wolno? i albo ma sie ja usiebie non stop albo wcale?

mozesz mi powiedziec jakie sa mniej wiecej koszty> znaczy ile taka opiekunka dostaje pensji?

pozdrawiam

Stary 2010-03-17, 04:49   #945
Eva ID

GG do Eva ID
Smile Dot.: Emiraty Arabskie - Abu Dhabi, Ajmān, Dubai, Fujairah, Ras al-Khaimah, Sharjah,

Cytat:
.....w piatek sa wyscigi dart cars i ja sie wybieram.....
Napisz coś więcej o tych cudeńkach Dart Cars....

Gdzie te wyścigi? Kto się z kim ściga i po co?

55 kg

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-17, 06:29   #946
ana_alby
Raczkowanie

Ja tez nie moge bo w piatek jest family day w pracy meza i bedzie tam rodeo bull i chce pojezdzic loool Pozdrawiam
ana_alby jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-17, 06:58   #947
Eva ID

GG do Eva ID

Cytat:
Napisane przez ana_alby Pokaż wiadomość
Ja tez nie moge bo w piatek jest family day w pracy meza i bedzie tam rodeo bull i chce pojezdzic loool Pozdrawiam

Wawwww... ale super!!!

Wytrzymaj ze 3 minuty nooooo.... albo i dłużej...

Niech no mi ktoś powie, że w Abu Dhabi nudno.... kiedy, ja się pytam, no kiedy tu się nudzić?!

Dzisiaj ma być temperatura 36 stopni, ale coś czuję w kościach, że może być burza piaskowa, obym się myliła.

55 kg

Edytowane przez Eva ID
Czas edycji: 2010-03-17 o 07:02
Stary 2010-03-17, 13:08   #948
pepebiskup
Przyczajenie

Witam wszystkich na forum. W tym tygodniu przylatuje do AbuDhabi , zaczynam pracę. 1 miesiąc w hotelu później muszę znaleźć mieszkanie. Mam pytanie , co warto wziąć do Abu ? Jakie ubrania. Co można przewieść ( wódka , papierosy ) .

Pozdrawiam serdecznie
pepebiskup jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-17, 14:11   #949
Eva ID

GG do Eva ID

Cytat:
Napisane przez pepebiskup Pokaż wiadomość
Witam wszystkich na forum. W tym tygodniu przylatuje do AbuDhabi , zaczynam pracę. 1 miesiąc w hotelu później muszę znaleźć mieszkanie. Mam pytanie , co warto wziąć do Abu ? Jakie ubrania. Co można przewieść ( wódka , papierosy ) .

Pozdrawiam serdecznie
Pozdrawiam Pepebiskup....

Polecam przeszukać wątek, powyżej z prawej strony jest taka opcja wyszukiwania.

https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...4&postcount=57

a także: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=568

Duty Free Allowances
  • 4 liters of alcohol or one carton / 24 cans of beer
  • AED2000 worth of cigarettes or 400 sticks of cigarettes
  • AED3000 worth of cigars
  • 2 kg tobacco
  • AED3000 worth of gifts including perfume

Dzisiaj było 36 stopnie ciepła, najlepiej zabrać ze sobą ubranie wiosenno-letnie i jakiś jeden ciepły sweter lub kurteczkę.

55 kg

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-17, 15:18   #950
pepebiskup
Przyczajenie

Dziękuję bardzo. Pozdrawiam
pepebiskup jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-18, 11:04   #951
Zollerki
Raczkowanie

Czesc Dziewczyny!

Bardzo dziekuje Eva za wyczerpujaca odpowiedz na moje ostatnie pytanie

Poniewaz zbliza sie data mojego przyjazdu do Abu Dhabi (z wizyta do meza w czerwcu), na dluzszy okres 3-4 lat w styczniu 2011, to nasuwa mi sie coraz wiecej pytan. O ile Eva juz kilka z nich zgrabnie wytlumaczyla (-> serdeczne i wielkie dzieki), to mam kolejne:

Znalazlam w internecie wykaz swiat na 2010 rok:

1 Jan New Year's Day.
26 Feb Mouloud (Birth of the Prophet).
9 Jul Leilat al-Meiraj (Ascension of the Prophet).
11 Sep Eid al-Fitr (End of Ramadan).
17 Nov Eid al-Adha (Feast of the Sacrifice).
2 Dec National Day.
7 Dec Al-Hijra (Islamic New Year).
16 Dec Ashoura.

Czy to wszystkie dni wolne od pracy?

Bo w moim przewodniku-ksiazce jest jeszcze mowa o:
-6 Aug (wtąpienie na tron Szejka Zayeda)
-3 Dez (razem z 2.12), czyli dwa dni (National day)
-1 Jan (Nowy Rok)

Pozdrawiam serdecznie!
Zollerki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-19, 05:04   #952
suzimuzi
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez jovikzu Pokaż wiadomość
dzieki za wiadomość. no wlasnie a takie co juz sa na czyjejs wizie, albo np u kogos a ze tak powiem miec na kilka godzin w tygodniu tylko to da sie? czy tego nie wolno? i albo ma sie ja usiebie non stop albo wcale?

mozesz mi powiedziec jakie sa mniej wiecej koszty> znaczy ile taka opiekunka dostaje pensji?

pozdrawiam
Dziewczyne zalatwie sie przez agencje - sa takie specjalne zeby znalesc maide. Agencji placisz za posrednictwo, koszty papierow i oczywiscie koszt jej przylotu. Jest to kosztu okolo. 3 - 7 tysiecy. Zalezy od agencji i narodowosci dziewczyny.

Gdy sobie taka wyszukasz musisz jej zrobic wize - employment wize. W emigracji za 200 dhs. Trzeba miec salary certificate (minimum pensja chyba 6000 aby pozwolili - ale to sie moglo zmienic)
No i przylatuje. Musisz zrobic badania na HIVa, przeswietlenie itd i to kosztue ok. 300 dhs (+/- 100 - dawno robilam wiec pamietam raczej rzad wysokosci). A nastepnie wykupic jej ubezpieczenia (najlepiej DAMAN - 600 dhs).
Potem z nastepnym salary certificate, kopia jej paszportu, kopia paszportu Twojego meza, tym health certificate, kopia tego ze masz insurance idziesz do emigracji. Tam jest takie biuro gdzie przygotuja Ci reszte papierow - czyli prosbe o wize i kontrakt z nia.
Na kontrakcie napisz ze ona bedzie zarabiala 400 dhs. To jest minimum i zawsze sie tak pisze.
Tam placisz 12xjej pensja jako podatek za posiadanie jej dla rzadu - czyli jesli napiszesz 400 to zaplacisz 4800. I placisz 200 za te papiery.
Aha jeszcze musisz miec zdjecie jej i oryginalny paszport.
Jesli nie chcesz drugi raz przychodzic to na meijscu za 10 dhs mozesz sobie wykupic emPost - przyniosa gotowe do domu.
I to uprawnia Cie to wizy dla niej na 1 rok.
A w nastepnym roku odnowienie to nastepne 5000 w emigracji, 300 za badania oraz 600 za ubezpieczenie.
Do tego oczywiscie dochodzi pensja - ale to juz zalezy od narodowosci i tego jak sie umowisz. Generalnie jest to od 550 dhs - 1200 dhs.

Nie mozez od nikogo maidy pozyczyc. Jest to nie legalne. Duzo osob tak robi, ale jesli Cie zlapia to Ty zaplacisz kare, jej sposnor zaplaci kare, a ja wywala z kraju.

Mnie ostatnio znajoma proponowala hinduske do sprzatania , ktora jest na wizie meza - a wiec legalnie. Ja mam duze dzieci i nie jestem juz zainteresowana tym by kogos miec, ale jesli Cie to interesuje to moge sie podpytac. Tyle, ze ja nie znam tej dziewczyny - i nie gwarantuje za nia.

Jesli masz male dzieci to najbezpieczniej miec kogos na wlasnej wizie.

Pozdrawiam. Ja tu rzadko zagladam dlatego wolno odpowiadam
Zuzia
Stary 2010-03-25, 12:08   #953
monana27
Raczkowanie

.

Edytowane przez monana27
Czas edycji: 2010-03-30 o 08:07
Stary 2010-03-29, 21:41   #954
A z Z
Raczkowanie

Witam!
Bardzo mi brakowało dialogu z Wami. Mam nadzieję, że wszystko co ostatnio mnie doświadczyło już nie wróci.
Teraz z wiosną i budzącym się życiem wstąpiła we mnie nowa siła i energia. Zbieram się w tym tygodniu na mały rodzinny wyjazd i świętowanie, a potem . . . jeśli tylko lekarz pozwoli!
A jak nie to
Dziewczyny, zbliżają się święta nie miałam czasu napisać coś od siebie, ale znalazłam coś takiego:
Niech Święta Wielkiej Nocy będą pełne Boskiej mocy!
Niech Wam Mili będzie wiosennie, słonecznie, świątecznie!
Niech cieszą Wasze oczy kolorowe pisanki i wielkanocne baranki!
Niech się w śmigus-dyngus woda na Was leje, a wielkanocny zając przyniesie radość i nadzieję. Oby zdrowie dopisało i jajeczko smakowało, by szyneczka nie tuczyła, a teściowa była miła!

Wesołych Świąt!!!!
A z Z jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-02, 14:31   #955
Eva ID

GG do Eva ID

2 Apr 2010 Catholics mark fifth anniversary of Pope John Paul's death.
I Am Proud To Be a Christian I am Proud To Be Polish I am Proud To Be a Catholic

55 kg

Edytowane przez Eva ID
Czas edycji: 2010-04-02 o 15:21
Stary 2010-04-03, 08:29   #956
jovikzu
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyne zalatwie sie przez agencje - sa takie specjalne zeby znalesc maide. Agencji placisz za posrednictwo, koszty papierow i oczywiscie koszt jej przylotu. Jest to kosztu okolo. 3 - 7 tysiecy. Zalezy od agencji i narodowosci dziewczyny.

Gdy sobie taka wyszukasz musisz jej zrobic wize - employment wize. W emigracji za 200 dhs. Trzeba miec salary certificate (minimum pensja chyba 6000 aby pozwolili - ale to sie moglo zmienic)
No i przylatuje. Musisz zrobic badania na HIVa, przeswietlenie itd i to kosztue ok. 300 dhs (+/- 100 - dawno robilam wiec pamietam raczej rzad wysokosci). A nastepnie wykupic jej ubezpieczenia (najlepiej DAMAN - 600 dhs).
Potem z nastepnym salary certificate, kopia jej paszportu, kopia paszportu Twojego meza, tym health certificate, kopia tego ze masz insurance idziesz do emigracji. Tam jest takie biuro gdzie przygotuja Ci reszte papierow - czyli prosbe o wize i kontrakt z nia.
Na kontrakcie napisz ze ona bedzie zarabiala 400 dhs. To jest minimum i zawsze sie tak pisze.
Tam placisz 12xjej pensja jako podatek za posiadanie jej dla rzadu - czyli jesli napiszesz 400 to zaplacisz 4800. I placisz 200 za te papiery.
Aha jeszcze musisz miec zdjecie jej i oryginalny paszport.
Jesli nie chcesz drugi raz przychodzic to na meijscu za 10 dhs mozesz sobie wykupic emPost - przyniosa gotowe do domu.
I to uprawnia Cie to wizy dla niej na 1 rok.
A w nastepnym roku odnowienie to nastepne 5000 w emigracji, 300 za badania oraz 600 za ubezpieczenie.
Do tego oczywiscie dochodzi pensja - ale to juz zalezy od narodowosci i tego jak sie umowisz. Generalnie jest to od 550 dhs - 1200 dhs.

Nie mozez od nikogo maidy pozyczyc. Jest to nie legalne. Duzo osob tak robi, ale jesli Cie zlapia to Ty zaplacisz kare, jej sposnor zaplaci kare, a ja wywala z kraju.

Mnie ostatnio znajoma proponowala hinduske do sprzatania , ktora jest na wizie meza - a wiec legalnie. Ja mam duze dzieci i nie jestem juz zainteresowana tym by kogos miec, ale jesli Cie to interesuje to moge sie podpytac. Tyle, ze ja nie znam tej dziewczyny - i nie gwarantuje za nia.

Jesli masz male dzieci to najbezpieczniej miec kogos na wlasnej wizie.

Pozdrawiam. Ja tu rzadko zagladam dlatego wolno odpowiadam
Zuzia

Zuzia dziekuje bardzo za tak wyczerpujaca odpowiedz!
w każdym razie musimy to przemyslec. moj wyjazd jednak sie owlecze... bo przyjade chyba dopiero na wrzesien, jak corka bedzie szla do szkoly... a TZ bedzie załatwiał sprawy z mieszkaniem itp. ja skorzystam bo dawno nie byłam w Polsce wiec wakacje spedze w domu. Troche mi szkoda, choć w Emiratach bedzie tak goraco, ze wole z dziećmi zostać w Polsce na lato.

Pozdrawiam serdecznie

i przy okazji

Zyczę wszystkim wesołych Swiąt!!!

Stary 2010-04-03, 11:14   #957
Eva ID

GG do Eva ID

Z okazji Świąt Wielkiej Nocy
życzę Wszystkim zadumy u grobu pustego,

radości ze spotkania Zmartwychwstałego,
pokoju, nadziei, jajka smacznego

Niech się nie zgubi wsród tylu pisanek
Świąt sens prawdziwy - Jezus - Baranek.

كل عام و انتم بخير بمناسبة عيد الفصح

55 kg
Stary 2010-04-03, 12:04   #958
Eva ID

GG do Eva ID

AzZ i Jovikzu ślicznie Wam dziękuję za życzenia, wszystkiego najlepszego w te Święta Wielkiej Nocy i Błogosławieństwa Bożego

Informuję za Ambasadą RP, że przyjechał do Zjednoczonych Emiratów Arabskich , Ksiądz Andrzej Kiejza.

Planowany kalendarz spotkań duszpasterskich

-
- 3 kwietnia (Wielka Sobota), godz. 18, Abu Dhabi, święcenie pokarmów.

- 4 kwietnia (Wielka Niedziela), godz. 12, Abu Dhabi, msza święta (small hall),
- 4 kwietnia (Wielka Niedziela), godz. 19, ***el Ali, msza święta (system gwiazdkuje nazwę J.e.b.e.l Ali)

- 5 kwietnia (Wielki Poniedziałek), godz 20 Dubai, msza święta (St Mary’s Church).

55 kg

Edytowane przez Eva ID
Czas edycji: 2010-04-03 o 12:05
Stary 2010-04-03, 21:12   #959
Reavela
Zadomowienie

dziewczyny, przepraszam za zaśmiecanie wątku, swoim pstro-tro, ale korrci mnie ciekawość czy wy musicie codziennie nosić te togi, czy normalne ubrania? najwyżej zlinczujcie.
Reavela jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-04, 01:36   #960
mi.a
Zakorzenienie

to jeszcze ja mało świątecznie ;-)

dziewczyny, mogę Was zapytacie, czy pracujecie? i jeżeli tak to w jakich zawodach?

myślałam o tymczasowym przeniesieniu się do Dubaju (nosi mnie po świecie ze względu na dość młody wiek i brak zobowiązań) i zastanawiam się, jak tu rzeczywiście wygląda sytuacja na rynku pracy. czy człowiek 'znikąd' ma szansę na normalne stanowisko?
głównie chodzi mi o pozycje w dziedzinie ekonomii, informatyki - macie pojęcie jak z tym jest? warto próbować? opłaca to się? mam dobre wykształcenie, znam dobrze kilka języków obcych, warto się rekrutować?

HAPPINESS ONLY REAL WHEN SHARED

"Wierzę w styl, a nie modę" RL
mi.a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości