![]() |
#931 |
Przyczajenie
|
Dot.: Do posiadaczy glanów :)
Witam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#932 |
Zakorzenienie
|
A zamawiasz z internetu?
Najlepiej jest iść do sklepu i przymierzyć, czy te większe nie są jednak zbyt duże. Ja byłam przymierzyć w sklepie, a potem i tak stwierdziłam, że w necie kupię takie same ![]()
![]() |
#933 |
Zadomowienie
|
Ja mam większe, chociaż zamawiałam "swój" numer i rozmiarówka miała być standardowa. W każdym razie mam w nich trochę luzu, ale na grubą skarpetkę w sam raz
![]() ![]() A gdybyś zamawiała przez Internet to zawsze możesz się zapytać o ewentualną wymianę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#934 |
Przyczajenie
|
Ja zamawiam z internetu wlasnie... a mozliwosci przymiarki w sklepie zbytnio nie mam... (mieszkam zagranica a tu strasznie ciezko spotkac takie buty... ) ale mysle ze wszystko powinno byc ok, tyle ze sa to moje pierwsze glany dlatego postanowilam zapytac o zdanie juz posiadajacych te buciki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#935 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Hmm no tak masz racje lepiej zawsze większe niż miałyby być za małe... ale właśnie obawiam się ze będą obcierać, w zimie w sumie nie ma takiego problemu gruba skarpeta i heja... ale co gdy zrobi sie cieplej? Moze ktos ma troche wieksze glany i wie cos blizej na ten temat? ;D |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#936 |
Zakorzenienie
|
Z prawej nogi często spada mi skarpetka w glanach KMM - chyba właśnie jest za duży
![]() Jak dłużej chodzę, to nawet podkolanowka zjeżdża :P Ale nic nie obciera, nawet jak skarpetka trzyma sie na samych palcach... xD
![]() |
#937 |
Przyczajenie
|
heh no to niezle masz przygody
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#938 |
Zakorzenienie
|
Najwyżej poprosisz babcie o zrobienie na szydełku takich gruuubych skarpetek
![]() A jakie glany zamawiasz? ![]()
![]() |
#939 |
Przyczajenie
|
heh no tak... a co do glanów to kupuje zwykle czarne, 20stki...
![]() a oto i zdjęcia ![]() glaniochy.jpg glany1.jpg glany1-2.jpg glany1-3.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#940 |
Raczkowanie
|
Ja mam jedne glany 26,5 cm i są idealne, a drugie 27 cm i stopa mi latała na początku, ale odpowiednia wkładka to skorygowała
![]()
![]() |
#941 |
Przyczajenie
|
Ann21 dzięki za rady
![]() ![]() Jeju już się nie mogę doczekać kiedy będę miała te glany ![]() ![]() Dzisiaj padał u mnie śnieg ![]() ![]() A jeszcze mam pytanko, czytałam ostatnio na forum tego typu stwierdzenia "glany są ciężkie" bądź "tej firmy są lżejsze, bo cieńsza podeszwa" hmm i tak mnie zastanawia jakie mogą być różnice w wadze stad to pytanie.. ile waza wasze glany? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#942 |
Zakorzenienie
|
Jutro może zważę, ale różnica jest dość mocno odczuwalna, zwłaszcza, jak muszę biec na autobus
![]() Eh, też chcę 20stki....
![]() |
#943 |
Przyczajenie
|
No bardzo fajnie wyglądają
![]() ![]() ![]() Jak na razie czekam na wasze raporty o wadze ![]() Ja gdzieś czytałam ze przeważnie waza 750g każdy czyli razem coś około 1,5 kg ale ciekawa jestem jak to jest w praktyce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#944 |
Rozeznanie
|
Mam zamiar kupić na dniach glany 10 dziurkowe, czarne.
I zastanawiam się nad firmą. Steel, Nagaba a moze cos innego? ![]() I mam pytanie, bo ja w szkole musze zmieniac buty, bardzo dlugo sie wiaze/ubiera glany?
Edytowane przez Princessa15 Czas edycji: 2008-11-23 o 19:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#945 |
Raczkowanie
|
Na początku trochę długo, ale ćwiczenie czyni mistrza :P Ja mam teraz drugą w swoim życiu parę Steel'ów i jedne Clockworki. Wolę te drugie, wytrzymalsza podeszwa i jakoś ładniejsze mi się wydają
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#946 |
Raczkowanie
|
Ja mam jedne 9-tki Heavy Duty i jedne 15-stki Truck Boots. Zdecydowanie bardziej polecam HD. Są wygodniejsze, lepiej się układają, łatwo się je ubiera i nie widać tak bardzo zniszczeń. Truck Boots mam od niedawna, więc może dlatego niezbyt się przyzwyczaiłam. Noszę je odświętnie. Ubiera się je i zakłada baaaaardzo długo. Chociaż pewnie z czasem zmiękną
![]()
![]() |
#947 |
Zadomowienie
|
Ja zakładam glany dosyć długo, ale ściąganie to już w ogóle...
Zwłaszcza, jak są nowe i jeszcze nierozchodzone, takie zbite, że ledwo można włożyć stopę. Ale po jakimś czasie można się wprawić. Jak założyłam glany pierwszy raz to ledwo zeszłam ze schodów na dół ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#948 |
Zakorzenienie
|
Hehe
![]() ![]() Ale nic, w autobusie zawązuję porządnie. W sumie mi nawet szybko idzie zdejmowanie, i prowizoryczne zakładanie też ![]() A tak ogólnie to glany Steel to chyba moje ulubione z wyglądu, wśród jednolicie czarnych ![]()
![]() |
#949 |
Zadomowienie
|
Glany zawsze wyglądają na wielkie, ja od 3 lat chodze, numer nogi mam 38, glany są 39, dobrze ze jestem wysoka bo wygladają w miare normalni, choć na początku przyznaje czułam się jakbym miała noge 42. Teraz nie wyobrażam sobie innych butów ani niższych glanów (moje są do kolan 20)
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#950 |
Przyczajenie
|
Mam, mam, mam!
![]() ![]() Glany dzisiaj przyszły ![]() ![]() Cieple, wygodne i pasuja jak ulal! co więcej ślicznie wyglądają! Strasznie sie ciesze ![]() Jak dam rade może niedługo wrzucę jakieś fotki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#951 |
Raczkowanie
|
No to teraz ja mam dylemat..A mianowicie zastanawiam się nad zakupek dwudziestek.Mam pytanie czy któraś z Wizażanek nie miała styczności z tymi glanami i nie ma możliwości zmierzenia długości cholewki? http://allegro.pl/item490962621_naga...czarne_39.html
Byłabym baardzo wdzięczna, bo pieniążki leżą uzbierane i teraz tylko dopadły mnie lekkie wątpliwości.Pozdrawiam!:c mok:
![]() |
#952 |
Zadomowienie
|
Ja mam 20, ten sam rozmiar co twoje i mają 36 cm. Nie ma co się zastanawiać to najlepsze buty jakie w życiu miałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#953 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#954 |
Zakorzenienie
|
wyobraziłam sobie listonosza, z torbą, jak z niej wyjmuje takie wielkie glany 20stki
![]() ![]() ![]() Dobrze, że jednak mają samochody do rozwozenia xD
![]() |
#955 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkich ; )
Przymierzam się do zakupu glanów 14- dziurkowych. Zastanawiam się czy któraś z was miała styczność z firmą NAGABA SHARK, jeśli tak to proszę o szybką odpowiedź, co o nich sądzi i czy jest zadowolona ;] Z góry wieeelkie dzięki ;> Edytowane przez CichoCiemna Czas edycji: 2009-01-16 o 13:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#956 |
Przyczajenie
|
A ja mam pytanie o rozmiar
![]() Mierzylam HD nr 38 i 37. w obydwóch mialam jeszcze troche miejsca z przodu, ale 37 cisnely mnie z przodu, od gory jak jest blacha =D i co teraz ? nie wiem jak wyglada sprawa ze steelami, bo w sumie ostatecznie takie bym chciala, ale nie ma gdzie przymierzyc :O tez maja takie delikatne zgrubienie od gory? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#957 |
Zadomowienie
|
Z glanami jest tak sprawa że lepiej mieć za duże niż za małe. To wiazane buty więc generalnie trzymają się na kostce a nie na stopie. Co do zgrubienia, w moich takiego nie ma. Ja doradzam nr 38, dla pewności zmierz sobie stopke i sprawdź długość wkladki, takie informacje zawsze poda ci sprzedający.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#958 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja zdarłem w życiu już z kilkanaście par glanów, martensów itp. butów Chodzę w takich butach gdzieś od 13-14 roku życia , teraz mam 25 i dalej śmigam w glanach bo innych butów nie trawię. Teraz najważniejsze "prawa" rządzące noszeniem takiego obuwia ! 1-ŚCIŚLE dopasowany rozmiar - jeśli ktoś nie chce cierpieć z powodu poniszczonych stóp to radzę sobie wziąć to do serca ! Maksymalna odchyłka numeru buta to 0,5 rozmiaru czyli jakieś 5-6milimetrów na długości wkładki. Jeśli ktoś kupi za duże choćby o jeden rozmiar , to strasznie poobciera sobie nogi , zaś same glany zniszczą się szybciej gdyż będą miały za duży luz na nodze i potworzy się więcej zmarszczek na skórze buta , nie wspomne o wiecznie porwanych skarpetach !! 2-ZAWSZE sznurujemy glany całe - najwyżej 2 dziurki można pozostawić wolne , sznurówki powinny być dłuższe zaś reszte sznurówki owijamy wokół górnej części cholewki buta po czym dopiero związujemy .ZAWSZE sznurujemy najciaśniej jak się da zwracając uwagę na dolne dziurki sznurówki powinny być nieco napięte! Jeśli glany po czasie się rozczłapią , to nalezy kupić wkładkę dodatkową i włożyć do butów przez co znów będą ciaśniejsze skóra dalej nie bedzie się naciągać a budty zachowają fason. Teraz konserwacja: Zanim założysz nowe buty powinno się je zaimpregnować.Czyli w przypadku czarnych butów nałożyć GRUBĄ warstwę pasty zwyczajnej czarnej - prrzezroczyste pasty psują skórę zaś te w płynie - takie wyciskane z gąbką powodują przyspieszone pękanie butów , zaś pasta w płynie + glany + mróz = zabójstwo dla glanów.Zaś glany kolorowe i te lakierowane impregnujemy parafiną ciekłą !! nakładamy grubą warstwę i później polerujemy.Ogólnie trzeba dbać i nie żałować pasty a buty posłużą długo. Teraz napiszę na co zwracać uwagę przy kupnie: 1- gruba skóra 2-podzeszwa z TWARDEJ gumy najlepiej klejona z kilku warstw !! Sprawdź gumę naciskając paznokciem - musi być twarda ! podeszwy słabej jakości są miękkie a na boku mają zwykle wytłoczony charakterystyczny rowek ! 3-Glany z otokiem czyli wystającym brzegiem podeszwy to LIPA ! brzeg i tak nie jest do niczego przyszyty szew w 99% jest tylko ozdobą , chyba tylko Buldog Grinders i Dr.Martens przyszywają naprawdę ten otok do buta !! 4-z tyłu od góry zapiętka po samą górę buta MUSI być naszyty dodatkowy pasek skóry ! buty bez tego paska mają tendencję do łamania się skóry nad zapiętkiem !! 5-Popróbujcie od wewnętrznej strony paznokciem poodginać te blaszane kółka na sznurówki - w słanej jakosci glanach wylatują szybko ! a zanim wylecą to poodginają się i swoimi krawędziami porwą wam sznurówki !!! To są najważniejsze sprawy! Teraz marki zagraniczne godne polecenia zaczynając od najdroższych Dr.Martens Solovair Busta Grip Getta Grip Grinders Buldog Boots&Braces Underground Revenger Polskie: Cockney Rangers-Shellys Heavy Duty - HD Reszta polskiej produkcji to g_wno, przykro to mówić ale taka prawda Ew. można jeszcze gdy kasy brak zakupić Clockwork Steeel - UWAGA NA PODRÓBY - takie jak Grand Steel lub STILL ! Reszta firm to już totalny szajs i szkoda tylko kasy! Poszukajcie sobie na aukcjach butów Boots&braces ostatnio jest wiele ich - pochodzą z returnu - rynek brytyjski pozbywa się butów z drobnymi kosmetycznymi wadami - np. lekko przytarty nosek buta, w przypadku przecieranych lekka plamka język jednego buta krótszy o kilka milimetrów - są to wady niewidoczne a pozwalają kupić doskonałej jakości buty które w sklepach w UK kosztują po 80 funtów !! Jakby ktoś miał jakieś pytania względem takich butów - to służę pomocą Edytowane przez ManY? Czas edycji: 2009-01-28 o 13:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#959 |
Zakorzenienie
|
Ja śmigam w lekko za dużych glanach od 4 lat (wiem, krócej niż Ty, ale to chyba nie zmienia faktu, że to jest troche czasu) i jest wszystko ok. Zresztą, jak mam wybrać rozmiar idealnie dopasowany albo troche większy, to mam właśnie większy i jest ok. Mniejsze ma moja mama, i wiem, że nie uszłabym w nich dwóch kroków. I mam jedne faktycznie duże, i obtarły mnie tylko na początku, teraz jest ok, są wygodne a ze stopami nic mi sie nie dzieje. Ani ze skarpetkami. Same glany też są w dobrym stanie. No i ta wygoda, że mogę ubrać grube rajstopki i na nie jeszcze grube skarpetki, a i tak jakoś się w but zmieszczę
![]() Co do firm, KMM jest ok. Nie wiem, czy istnieje szansa je zniszczyć, jakoś wątpię... Nie twierdzę, że glany trzeba kupować za duże, ale mając do wyboru idealnie dopasowane i o rozmiar większe, polecam większe. No chyba, że ktoś ma szczęście i nie ma tego problemu, że jedne za małe, drugie za duże.
![]() |
#960 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Można dopasować rozmiar co do kliku milimetrów ! Nowe glany na początku wydają się ciut za małe - ale one się rozczłapią ! a gdy ktoś kupi trochę za duże to się brzydko pomarszczczą i porozłażą i będą wyglądać jak kalosze ![]() KMM - podobno są trwałe - ale na Boga !!! Przecież glany KMM wyglądają jak obuwie robocze ! mają paskudny fason i zdecydowanie za grubą podeszwę oraz nosek buta nie jest prawie wcale odgięty do góry !! tutaj KMM : http://www.eobuwie.com.pl/upload/Obu...1177923903.jpg dla porównania HD: http://img.nokaut.pl/p/93/fd/93fd25b...c89500x500.jpg busta grip - z otokiem i przeszyciem : http://www.glany.pl/photo/664.jpg Glan powinien mieć uniesiony czubek, odpowiednio wyprofilowaną blachę proporcjonalną do reszty podeszwę - w KMM-ach tego nie uwzględniono dlatego mają taki paskudny krój |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:28.