|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
Pokaż wyniki sondy: | |||
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% | |
Głosujący: 0. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#931 |
BAN stały
|
Dot.: Wągry!!
Witaj!
Dokładnie jedna wizyta u kosmetyczki niczego nie rozwiaze a może nawet pogorszyć sprawe?! zabieg ten jest kosztowny ![]() ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#932 |
Przyczajenie
|
Dziekuje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#933 |
Zadomowienie
|
![]()
a ja dzis bylam wlasnie u mojego deramtologa i powiedzialam jej o "wągrach" i ze uzywam maseczki z zielonej glinki, ale niestety mi nie pomaga
![]() ![]()
![]() |
#934 |
Zakorzenienie
|
tak , zaskórniki wracają dlatego ważne są regularne wizyty no i podtrzymujace efekt jaki osiągnęło isę przez oczyszczanie. niestety niefachowa kosmetyczka- nie powinno być takiego efektu, zaczerwienienie przy wrażliwej cerze czy nawet noermalnej to normalna sprawa ale przez chwileczkę a nie przez 2 tyg!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#935 |
Zakorzenienie
|
Kizia Mizia, możliwe że bedziesz miała przez całe zycie, zwłąszcza jeśli uwarunkowane to genetycznie jest. czasami babcie 60 letnie mają na nosie zaskórniki. możliwe jest z drugiej strony też to , ze jeśli skóra przesatnie sięprzetłuszczać ten defekt ustapi. piszę możliwe gdyż nie wie się tego niegdy niestety
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#936 |
BAN stały
|
Chyba nadal na te zadene pytanie nikt nie odpowiedział
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#937 |
Raczkowanie
|
podobno peeling kawitacyjny jest dobry
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#938 |
Przyczajenie
|
![]()
Od niedawna mam problemy ze skórą! Moją udręką są grudki na czole które z czasem przechodzą w chrostki! Czyszczenie u kosmetyczki nie wiele dało! Jeszcze nie zdążyły zniknąć zaczerwienienia po czyszczeniu a już były nowe grudki! Próbowałam wielu kosmetyków do cery z trądzikiem efekty są nie wielkie! Od tygodnia używam kremu z vichy na noc co prawda skóra jest gładka ale na czole grudki nadal się pojawiają! Oczywiście rano i wieczorem używam żeli do mycia przeznaczonych to cery z trądzikiem ! Co jeszcze mogę zrobić żeby pozbyć się tych grudek? Podkładu używam także z vichy więc porów nie zatyka (podobno!). Podkład jest super kryje niedoskonałości idealnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#939 |
BAN stały
|
Dot.: Grudki i zaskórniki... Pomocy!
Witam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#940 |
Zadomowienie
|
Ja chodzę na peeling kawitacyjny raz w tygodniu od 6 m-cy.Jest to mało inwazyny ,bezpieczny zabieg, który mozna wykonywac cały rok.U mnie zlikwidował przebarwienia,wgładził skórę, znacznie zwęził pory,ale zaskórników całkiem nie zlikwidował,dlatego raz na 2 m-ce chodze na oczyszczanie twarzy .Po oczyszczaniu wychodzę od mojej kosmetyczki z lekko tylko zaczerwienioną cerą! A na drugi dzień śladu nie ma po mechanicznym oczyszczaniu!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#941 |
Raczkowanie
|
na grudki pod skórą pomógł mi Davercin-plyn kosztuje w aptece około 10 zlotych za 30 ml.,chyba jest na receptę w wiekszosci aptek..ale nie jestem pewna,no i wysusza skorę jeżeli masz wrażliwą(ja nie mam więc stosowalam preparat na cała twarz)-kuracja trwa około 2 miesiace.A zaskorniki to najlepiej oczyszczać u kosmetyczki,niestety trzeba to robic regularnie,ale daje efekty.Mi pomaga też Normaderm-krem Vichy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#942 |
Raczkowanie
|
Dermatolog to pierwsze co powinaś zrobić.Ja mogę Ci poradzić kilka rzeczy które u mnie sie sprawdzają i poprawiają stan cery.Po pierwsze-delikatne oczyszczanie(sama co prawda mam w tym problem i w zalozonym dzisiaj wątku podpytuję wizażanki jak to zrobić ale moja cera to ewenement
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#943 |
Raczkowanie
|
Cóż mam bardzo problematyczną cere (wrażliwą ze skłonnością do powstawania tzw. rumienia:/, zaskórników, grudek )...już dawno odstawiłam typowe antybakteryjne żele, toniki, kremy itp...ponieważ pryszczy już nie posiadam...może czasami coś mi wyskoczy ale raczej ten problem o już przeszłość.Niebawem skończe 20 lat to już chyba czas na inne kosmetyki
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#944 |
Zakorzenienie
|
Witaj!Ja polecam serie Vichy, grudki i zaskórniki znikają a buźka gładsza.Pozdrawiam
![]() |
#945 |
Raczkowanie
|
Po 1-sze idź do dermatologa.(nie zawsze jest pewne że za pierwszym razem się znajdzie dobrego)
2. używaj delikatnych żeli czy pianek do mycia!!!!(np:do skóry wrażliwej i najlepiej apteczne) 3. na zaskórniki można kupić BENZACNE, BENZAPUR, BREVOXYL lub jeszcze coś innego z nadtlenkiem benzoilu. 4.możesz sobie robić masczki z glinki zielonej, błotka z morza martwego, płatków owsianych. 5.bardzo ładnie oczyszczają skóre peelingi enzymatyczne ze sklepu (lub taki robilny jak dziewczyny gdzieś pisały z tych kapsułek ananasowych z firmy otis napewno na forum znajdziesz)
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#946 |
Zakorzenienie
|
![]()
nie ma za co
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#947 | |
Zakorzenienie
|
jeśłi nie masz zmian ropnych, a tylko zaskórniki, to wizyta u dermatologa nie jest niezbędna, jedynie po to aby zapisał preparaty , gdyz wiekszość skuteczniejszych są na receptę. natomiast jesli masz ropne wykwity - wtedy jak najbardziej. zaskórniki to poprostu zanieczyszczona cera, czy to przez skłądniki zapychające, czy przez uwarunkowania genetyczne (a kosmetyki "Czopujące" sprzyjaja temu)
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#948 |
Zakorzenienie
|
tylko oczywiscie są na receptę (tretinoina, isotretinoina,tazaroten, adapalen) na receptę są. avene diacneal(retinaldehyd) bez recepty.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#949 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wągry- mój największy wróg!!!
polecam EFFACLAR K do kupienia w aptece cena ok50zł - drogi, ale warty poświęcenia. do tego jakiś pilnig co jakis czas + maseczka z glinki lub kefiru.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#950 |
Raczkowanie
|
![]()
osobiście jestem za naturalnymi metodami więc bardzo dziękuję za przepis na ten napar. sama też częstro używam szczoteczki do twarzy ale takiej typowej z oriflame. doskonale pomaga ale u mnie niestety nie na długo spróbują twojego naparu. kiedyś twarz zawsze myłam jakimiś żelami. dermatolog polecił mojej przyjaciółce mycie twarzy ......mydłem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#951 |
Zakorzenienie
|
![]()
a od jak dawna myjesz twarz tym mydłem? no i czy mogę np. raz dziennie myć twarz żelem a raz mydłem?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#952 |
Wtajemniczenie
|
a ja zauważyłam że po używaniu płatkó z Cleasilu nasączonych jakimiś specyfikami, jest lepiej!
choć do tej firmy jako całości niemam zaufania ![]()
![]() |
#953 |
Zakorzenienie
|
![]()
a możesz te płatki dokładniej opisać?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#954 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Clearasil, Complete, Oczyszczające płatki na wągry jeszcze nie mam ojej recenzji, bo za mało używam, ale może kiedys.... istotne: naprawde wysusza, i nadaje skórze strasznie goszki smak (TŻ nie chce mnie po tym całować ![]() EDIT: i jeszcze o tym produkcie: *http://www.hipernet24.pl/prodinfo.ph...o_id=&char_id= *http://torebka.kafeteria.pl/katalog....e=view&id=2906 *http://www.kosmetyki.naczasie.pl/tem...21f1d6d9263277
![]() |
![]() |
#955 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#956 |
Zakorzenienie
|
![]()
dzięki Wam bardzo za odpowiedź
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#957 |
Zakorzenienie
|
oczyszczanie mydłem nie jest wskazane , chyba ze przy cerze tłustej czy trądzikowej - mydło siarkowe. jeśli już koniecznie musiscie mydła używać to bambino wtedy , ale ogólnie nawet ono może wysuszyc skórę.no ale to kwestia indywidualna, jesli Mirrow Tobie pasuje to ok .płatki dadzą efekt ale tylko w przypadku zaskórników bardzo płytkich, nie ma szans usuniecia gębszych
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#958 |
Rozeznanie
|
To teraz ja się rozpiszę, bo temat bardzo mi bliski...
I też czuję się trochę bezradna.. Przypomnialam sobie, ze kiedyś bylam fanką produktów robionych w domu. Międzyinnymi uwielbialam mydlo wlasnej roboty z platków owsianych. Mydlo tylko z nazwy, bo produkt nie mial z mydlem nic wspolnego. Pol miseczki platków owsianych zalewalam wieczorem goracą wodą (mineralną, przegotowaną) i rano robila sie z tego bardzo gesta papka. Czesto dodawalam trochę kropli z cytryny, wtedy buziak nabieral blasku. Taką gestą papkę bierze sie w rekę, i myje buziaka zmoczonego w wodzie. Pamiętam, ze po jakimś czasie fantastycznie znikaly wągry i wypryski. Czasem (ok 2 razy w tygodniu) kladlam na miejsca z zaskórnikami cieple kompresy z rumianku (poprostu naparzone hesrbatki) i buziak jak marzenie. I chyba wróce do tych sposobów, choć przeraża mnie znów zapchana umywalka... ale czego sie nie robi.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#959 |
Zakorzenienie
|
![]()
ciekawe jest to co piszesz o tych płatkach owsianych
![]() a teraz mam pytanie to Emilii1 ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#960 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, wczoraj storturowalam swojego męża i ... oczyścialm mu pory...
Jestem zwolenniczką zadbanych mężczyzn (oczywiście bez przesady, puder u faceta to dla mnie przegięcie), lubię kiedy ma gladką i czystą cerę. Zaraz po kąpieli (wiadomo, skóra miękka pod wplywem pary i ciepla), nalożylam mu maseczkę nawilzająca (nivea), jak trochę sobie na nim posiedziala (ku jego ogromnemu niezadowoleniu, oczywiście), nasączyłam płatek do peelingu cleanic, tonikiem oczyszczającym i na tej maseczce zrobilam masaż buziaka, na koniec polożylam kremik nawilżający a na miejsca, gdzie byly wągry polożylam sudocrem. Rano buźka śliczna jak nie wiem... Więc zrobilam to samo u siebie. Ja mam w przeciwienstwie do meza buziaka ze sklonnością do przesuszania, i moje wągry to wlaśnie takie suche, jakby w środku. Ale po takim oczyszczeniu są bardzo malo widoczne. Moja buzia jest też trochę wrażliwa, ale nie mialam zadnych zaczerwienien ani podrażnien. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:26.