|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#931 |
Zakorzenienie
|
Dot.: PRóBOWAć DO SKUTKU IV CZYLI "ostateczna rozgrywka"
Seonko kochana sąsiadko
![]() ![]() ![]() Jukolku wspólczuję Ci kochana z całego serca, ja jestem tak obrabiana przez własną rodzinę, że inna jej część nie odzywa się do mnie i ja nie wiem za co, nic nikomu nie zrobiłam. Ludzie (niektórzy) są po prostu potworni...
#932 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie przejmuj się ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#933 |
Zadomowienie
|
Laseczki!
Ja wczoraj intensywnie piłam za nasze staranka. dziś lekki syndrom dnia wczorajszego. Ale takie wyluzowanie było mi potrzebne ![]() Wiecie że w tym roku 8 moich koleżanek chce zafasolkować- ja nie wiem jak to sie stało- ale wszystkim na raz zaczął tykac zegar. Oby wsztkim spełniły sie plany. A będe miała z kim na spacery w wózem chodzić. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#934 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() OO to jakiś nowy rodzaj wsparcia? ![]() I może jeszcze parę danych o mnie: Asia lat 33 okolice Lublina ost @ 11.02.2008
EMIL Edytowane przez anadun Czas edycji: 2008-02-24 o 18:28 Powód: dopisek |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#935 |
Zadomowienie
|
Jukol, olej koleżaneczkę z góry.Jak się kobiecina musi dowartościować , to nie twoim kosztem , niech spada.W ogóle się nie przejmuj.
#936 |
Zakorzenienie
|
A co najlepsze ta laska nazywala i uwazala mnie przyjaciolka ... ja ją dobra kolezanka (nie ma dla mnie czegos takiego jak przyjazn i coraz bardziej sie we mnie to umacnia ... )a teraz chyba bedzie tylko znajoma ... gorosze jest to ze to ze nasi tz to najlepsi kumple od zawsze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#937 |
Raczkowanie
|
czesc dziewczyny . powoli dochodze do siebie po przeziebieniu.w piatek byłam u gin - powiedziała że tak podwyzszona prolaktyna przy samoistnej comiesiecznej owulacji to nic grożnego ,może byc to przejsciowe i spowodowane np. stresem.Dała mi BROMOCORN pół tabletki na noc.Troche sie żle po nich czuję mdli mnie ale to tylko może pół godzinki i to jak sie położę. Jak zjem wszystkie czyli za jakies dwa miesiące muszę zrobić sobie nowe badanie prl.Dziś znów mam wizyte u gin -monitoring.Dzis nareszcie miałam normalna tem.36,6 bo wczesniej to mi skakała 37 36,9 może juz choróbka odchodzi
![]() Wczoraj miałam cichy dzień z tz a noc była okropna ![]() Gonja gratulacje!!!!!!! Edytowane przez joannao08 Czas edycji: 2008-02-25 o 07:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#938 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#939 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dziś umówię się już na wizytę do ginekologa, chciałabym upewnić się, że wszystko z moją fasolką jest ok. A poza tym to już 6 tydzień więc czas najwyższy ![]() Trzymajcie za mnie kciuki ![]()
![]() |
#940 |
Rozeznanie
|
a ja zrobiłam test.jedna krecha
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#941 |
Zakorzenienie
|
![]() Agabi, strasznie mi przykro...
![]() |
#942 |
Raczkowanie
|
![]()
O jejku! Tylko kilka dni nie weszłam na formun, a to z powodu nawału pracy - a tu tyle dobrych wieści. WSZYSTKIM ZAFASOLKOWANYM SERDECZNE GRASTULACJE!!! Dbajcie o siebie i fasolinki!
Ami trzymaj się, następnym razem będzie lepiej. Reszta wizażanek niech też się trzyma, myśli pozytywnie i pamięta: przywoływanie przez wyobrażanie. Jeszcze raz dziękuję naszej kochanej Kasi za rozmowę priv, bardzo mi się przydała. Dzisiaj odbieram wyniki, a bardzo miłe panie w laboratorium uśmiały się, że robię prawie kompletne badania, ale jesli wszystkie będzie ok to zaczynamy starania od 06.03. Proszę równiez o zmianę w kapuścianym polu: asia_stan (Asia) lat 36 ostatnia @ 24.02.2008. Pozdrowionka dla wszystkich. ![]()
#943 | |||
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() Magdalena ja lubie takie miejsca,lubie cisze i spokoj. a jesli komus bedzie za glosno w miejskim zgielku-zapraszam ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Witam wszystkich razem i kazdego z osobna ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#944 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() Ja wyjątkowo o tak wczesnej porze, bo dorwałam się do sali komputerowej hehehe. Normalnie piszę z domu, bo w pracy nie mogę ![]() Pozdrawiam optymistycznie. Idzie wiosna ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#945 |
Raczkowanie
|
agbar77 ja nie mam takiej mozliwości -drugi pokój -mieszkamy u tesciów i mamy tylko dla siebie jeden pokój
![]() Dziewczyny mam takie pytanko-czy moze byc możliwe że pęcherzyk nie peka tylko sie np. wchłanie czy jakos tak?????? i jajeczko nie jest uwolnione? Juz mam nerwówkę-może nie już tylko znów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#946 |
Zadomowienie
|
Może tak być, niestety. Ja sama miałam raz taką sytuację. Był sobie pęcherzyk, a na następnym podglądanku już go nie było-wchłonął się.
Jesli pęcherzyk pęka, to jest po tym ślad-płyn, potem ciałko żółte. No to ja dzis zaczynam od nowa. @ przyszła, dobrze, że mnie nie napadła i w miarę się czuję. Wywalczyłam wizytę w czwartek, idę ustalac taktykę na ten cykl. Dane do pola podam w piętek. Dzięki dziewczyny za miłe słowa i wsparcie. Ja sie nie załamałam. Liczyłam się z tym, że może się nie udać. Poza tym to choróbsko okropne...Ja mam obraną mniej-więcej swoją drogę i skoro już na nią weszłam, to nie zejdę, póki cel nie zostanie osiągnięty. Miłego dnia A. |
![]() ![]() |
![]() |
#947 |
Zadomowienie
|
nie mam netka chwilowo
i nie mam mnie codziennie ale gonia gratulacje z calego serca buuuiaki
#948 |
Zadomowienie
|
Odebrałam dzisiaj wyniki prolaktyny , niestety ponad normę.Teraz już grzecznie i bez nadziei czekam na @ , będę miała badania z obciążeniem w 2-3 dc.Ale to dobrze , może w końcu coś się ruszy
![]()
#949 |
Rozeznanie
|
Dzien dobry dziewczynki!
Wszystkim raz jeszcze dziekuje za gratulacje, razem z moja mala kreweteczka ![]() W srode maja do mnie dzwonic w koncu ze szpitala na umowienie wizyty wiec moze nareszcie niedlugo zobacze moja kruszynke na badaniu usg. Maz skacze pod niebiosa, prawie ze lata nie chodzi taki dumny szczesliwy. Ponoc maja go puscic z Iraku wczesniej zeby byl ze mna jak przyjdzie czas rozwiazania... ahh...zoabaczymy. U nas piekna pogoda ptaszki spiewaja, koliberki zagladaja przez okno slonko swieci. Ahhhh zyc nie umierac. Zaciskam kciukaski za wszystkie starajace sie ! Mysle o was caly czas. ![]() ![]() ![]() ![]()
#950 |
Raczkowanie
|
Troche jestem załamana po wczorajszej wizycie u gin. Niby jest wszystko ok ale mówi że może jest trochę za cienkie endometrium.zobaczymy jakie urosnie w czwartek -kolejna wizyta i monitoring.endo teraz ma 6,1 a balonik 13mm i to jest 11 dc.co o tym myslicie? w czwartek rano mam tez zbadac znów E2 i LH .
|
![]() ![]() |
![]() |
#951 |
Zadomowienie
|
Pęcherzyk ładny. Endo faktycznie trochę za małe. Przydałoby się, żeby urosło tak do ok 9-10 mm. Wiesz, nawet jak pęcherzyki są super i jest owulacja, to w zabyt cienkim endo nic się nie zagnieździ.
Niestety, ja też mam nie wesoło. Jak dostawałam Clo, pęcherzyki pięknie rosły po 1/2 tabletki dziennie, za to endo mi padało (możliwy skutek uboczny właśnie przy Clo). Często jednocześnie z Clo bierze się coś na endo i daje to dobre efekty. |
![]() ![]() |
![]() |
#952 |
Raczkowanie
|
Witam,
co tu dziś taka cisza??? Gratuluję wszystkim zafasolkowanym mamusiom, fajnie jak co jakiś czas kolejne staraczki spadną na dolną listę (a właściwie środkową). Ami trzymam nadal kciuki za Ciebie, może w końcu się zbiorę w sobie i napiszę kilka pytań na PW do Ciebie odnośnie novum. Ja w weekend - tak jak niektóre z was- wzniosłam kilka toastów za przyszłe fasolki, a może więcej niż kilka, a w niedzielę dochodziłam do siebie, było ciężko. |
![]() ![]() |
![]() |
#953 |
Raczkowanie
|
Witam,
Ja postanowiłam przerwać starania. Muszę sobie zrobić kilka miesięcy przerwy bo od ponad roku o niczym innym nie mogę myśleć tylko o tym czy nie jestem w ciąży ![]() Także robię sobie przerwę od lekarzy, wmawiania sobie objawów ciąży i od forum, bo to chyba najbardziej wkręca ![]() ![]() Pozdrawiam i trzymam kciuki za Wasze staranka ![]()
#954 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#955 |
Zadomowienie
|
Takie już przejdzie
![]() ![]() Jesli bierzesz Clo, to pilnuj endo.. Powodzenia. JoanC, dzięki za pamięć i dobre słowo. Mam nadzieję, że niedługo dojdę do końca tej wyboistej drogi. Jestem bojowo nastawiona, ale nie schizuję, nie szukam objawów, nie wpadam w rozpacz przy @. Teraz się nie udało, brałam to pod uwagę Koniec rozdziału, zaczynamy następny. Mój TZ oglądał jakiś czas temu program o problemach z płodnością i coś do niego dotarło. Teraz jest tyle sposobów na problemy z zajściem w ciążę, że któryś musi zadziałać. Mówię Wam. Może to trudne do uwierzenia...jak mierzyłam temp, robiłam testy owu, to faktycznie, miałam doły, szukałam objawów, rozpaczałam co miesiąc...i wcale nie było mi z tym dobrze. Rzuciałam to wszystko w diabły i postanowiłam, że zacznę u źródła - znajdę przyczynę. Znam przeszkody, walczymy jak tylko potrafimy, ale jestem spokojniejsza. Mimo, że mamy tyle problemów. Mam poczucie, że jestem w dobrych rękach i że skoro trafiłam do specjalistów, to prędzej czy później zostanę mamą. Jak nie IUI, to może coś więcej...trudno. Nie zawsze los bywa laskawy i czasem trzeba mu wydrzeć swoje marzenia siłą. Jedny daje na zlość, jak nie chcą, a inni muszą na przekór wszystkiemu walczyć. Co zrobić, los jest złośliwy-ja się o tym przekonałam na własnej skórze... Może ja jestem troszkę innym przypadkiem...wy się staracie naturalnie, delkiatnie wspomagacie naturę. Ja naturalnie w ciążę nie zajdę...chciałam tylko podnieść na duchu kobietki, które czasem mają już dość. Dziewczyny-warto walczyć! Pozdrawiam, A. |
![]() ![]() |
![]() |
#956 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Bardzo madrze napisałaś.Ja taka optymistyczna nie jestem.Bardzo mnie dołuje brak ciąży czyje sie tak jakbym była gorsza-a i te ciagłe uwagi |
|
![]() ![]() |
![]() |
#957 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Moj Tz czytajac twoja wypowiedz kazal mi brac z ciebie przyklad ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#958 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#959 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja na uwagi mówię, że nie wszystko w życiu zależy od nas i od naszych starań.
![]() |
#960 |
Zadomowienie
|
anadun,
w moim przypadku wola nie ma znaczenia. Pewnie, że wolałabym się delikatnie starać, albo najlepiej wcale i najzwyczajniej wpaść i mieć najpiękniejszą niespodziankę. Jednak i ja i mój TZ mamy jakieś przeszkody i naturalnie w ciążę nie zajdę. To słowa lekarza. Moim największym marzeniem jest bycie matką i nie mam innego wyboru - muszę wykorzystać możliwe sposoby... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:19.