![]() |
#931 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierścień NuvaRing - wątek zbiorczy!
Cóż, jeśli chodzi o znajomą mą, to jej przeszkadzał tak na codzień
![]() Tak, tak... można wyjąć Ale zapoinam o tym fakcie, bo nie praktykuję tegoż zwyczaju ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#932 |
Raczkowanie
|
witam
przeczytałam cały wątek i nic nie znalazłam na temat tego co powiedział mi mój ginekolog, otóż twierdzi on, że krążek można mieć w sobie 4 tygodnie i robic tydzień przerwy na okres, albo miec 5 tygodni i nie robić przerwy, wtedy nie ma sie okresu w ogóle , ew raz na pół roku jakieś tam plamienie. i nie wiem co mam sądzić o tym, bo nigdzie nie przeczytałam na forum, że można to nosić 5 tyg., z drugiej strony zmniejszyłoby nieco koszty . napiszcie proszę czy któraś się spotkała z takim twierdzeniem, bo sama nie wiem , czy mogę tak robić jak twierdzi gin, czy nie będe mieć ,,niespodzianki,, |
![]() ![]() |
![]() |
#933 |
Zakorzenienie
|
Zmniejszyłoby koszty i totalnie rozregulowało Twoją gospodarkę hormonalną.
Jeżeli Twoja ginekolog twierdzi, że można tak robić na dłuższą metę, to jest niepoważna. |
![]() ![]() |
![]() |
#934 |
Raczkowanie
|
dzieki za odp. więc teraz nie wiem co mam zrobic, miałam to 5 tyg, mam teraz mieć 4 i zrobic tydzień przerwy, czy 21 dni i tydzień przerwy, bo już zgłupiałam:/
|
![]() ![]() |
![]() |
#935 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny czy po zastosowaniu nuva ring zaobserwowałyście może wzrost piersi??
|
![]() ![]() |
![]() |
#936 |
Zakorzenienie
|
Amarath - przede wszystkim krążek masz w sobie 21 dni, czyli 3 tygodnie! a potem robisz tydzień przerwy.
w kryzysowej sytuacji możesz przetrzymać krążek do 28 dni, ale po to, żeby przesunąć termin krwawienia. nie wolno trzymać krążka w pochwie dłużej niż 4 tygodnie!! (czytałaś ulotkę?) skoro już trzymałaś go 5 tygodni to wywal w końcu ten stary krążek i od razu załóż nowy na 21 dni nie robiąc żadnej przerwy. potem 7 dni przerwy. i licz się z tym, że możesz mieć krwawienia w środku noszenia krążka. marica963 - ja nie zaobserwowałam, aktualnie powoli chudnę po Yasminie. |
![]() ![]() |
![]() |
#937 |
Przyczajenie
|
Witam, mam takie pytanie
nigdy nie stosowałam żadnego środka antykoncepcyjnego. Swój pierwszy krążek użyłam podczas 1 dnia miesiączki (spóźniła mi się wtedy miesiączka około 8 dni- stres, choroba) dokładnie 15 Marca i wszystko było dobrze do 2 kwietnia tzn 2 kwietnia zaczęły się plamienia tak jakby miesiączka ale krążek cały czas był wsadzony bo wyjęcie miało nastąpić 5 kwietnia. Zaniepokoiło mnie to krwawienie. 5 kwietnia wyjęłam krążek ( był czysty, nie zabrudzony krwią) i krwawienie do dzisiaj jeszcze jest a na początku jak zaczęła lecieć krew to momentami plamienia były dosyć obfite co pierwszy raz mi się to zdarzyło, żeby tak leciało. Czy to normalne? i kwestia przyzwyczajenia organizmu do tego krążka? normalnie włożyć drugi krążek 12 kwietnia? proszę o odpowiedź czy to wszystko jest normalną reakcją czy też nie. Dziękuje. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#938 |
Zakorzenienie
|
Tak, to normalne, organizm do ok. 3 miesięcy ma czas na przyzwyczajenie się do antykoncepcji i mogą wtedy pojawiać się właśnie plamienia itd.
|
![]() ![]() |
![]() |
#939 |
Przyczajenie
|
Czyli mam rozumieć ,że nawet jak krążek będę miała założony i pojawi się krwawienie jak podczas miesiączki to nic sobie z tego nie robić bo takie coś się może pojawić przed wyjęciem krążka lub po wsadzeniu jego do 3 miesięcy od zaczęcia stosowania tej antykoncepcji i?
i drugie pytanie jak pojawiło się to krwawienie jak jeszcze krążek był wsadzony to nie był to początek miesiączki a miesiączka zaczęła się po wyjęciu krążka? pozdrawiam i prosze o odp, jestem początkująca w tych sprawach |
![]() ![]() |
![]() |
#940 |
Wtajemniczenie
|
Hmm....każdy organizm reaguje inaczej na krążek.
Ja na przykład byłam w zblizonej sytuacji. Po założeniu krążka 1 dc rano, krwawienie ustąpiło właściwie tego samego dnia wieczorem... Potem długo, długo było w porządku aż w trzecim tygodniu zaczęły mi się okrutne plamienia, któe stopniowo zwiekszały się aż do nadejscia @. Tak naprawdę to dopiero po trzecim miesiącu używania NR wszystko się stabilizuje. Teraz już nie mam tego typu niespodzianek. Wytrwałość jest niezbędna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#941 |
Zakorzenienie
|
misiek21 - stosuj krążek zgodnie z ulotką i nie przejmuj się krwawieniami; jakby się przedłużyły ponad 3 cykle to wtedy należy się martwić.
mi się wszystko unormowało już przy drugim krążku, więc różnie to bywa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#942 |
Przyczajenie
|
Witam.
W piątek tydzień temu (02.04) zaczął mi się okres, więc założyłam Nuvaring. Średnio okres trwa u mnie 5-6 dni, ale po zastosowaniu pierścienia trwa do dzisiaj (8 dni). Czy mam powody do niepokoju? Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#943 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#944 |
Przyczajenie
|
Witam,
Chciałam, żeby trochę mój żołądek i wątroba odpoczęły od tabsów, więc poprosiłam gina o NR. Żałuję tej decyzji - metoda nie dla mnie - po pierwsze okropne migreny, po drugie straszna cera, po trzecie libido 0, no i ten ciągły dyskomfort kiedy NR się wysuwa... Wracam do Yazów trzeba o nich pamiętać codziennie ale jak dla mnie i tak więcej plusów. Tylko 1 pytanie bo zapomniałam zapytać gina - zrobić normalną przerwę po NR i dopiero tabsy czy wyciągam NR i zaraz zaczynam tabsy? |
![]() ![]() |
![]() |
#945 |
Zakorzenienie
|
dziś rano dostałam @ i od razu włożyłam sobie krążek
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#946 |
Raczkowanie
|
Ja pytałam gina o NR ale ze względu na moją malutką nadżerkę mi odradził, bo powiedział, że on może mi dodatkowo podrażniać, a szkoda
![]()
#947 |
Zakorzenienie
|
Bejjka - trzymamy kciuki
![]() sweet88 - po wyleczeniu nadżerki nie będzie problemu - ja też miałam, zaleczyła się po 2 smarowaniach solcogynem, na razie nie wraca. 0Name - powinno być wyjaśnione w ulotce tabsów; NR traktujesz jako 'inną metodę hormonalną' czy jak to tam jest ujęte. wydaje mi się że robisz przerwę, ale lepiej to sprawdź. |
![]() ![]() |
![]() |
#948 |
Raczkowanie
|
No właśnie czekam teraz na wyniki cytologii, ale póki co gin nic nie mówił o leczeniu...powiedział, że jest mała i że trzeba ją kontrolować po prostu.
#949 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#950 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam pytanie: czy u któreś z Was też NuvaRing wstrzymał miesiączkę
![]() ![]() ![]() ![]() nie przeszkadza mi to osobiście, ale martwi mnie totalna suchość w pochwie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#951 |
Zakorzenienie
|
Bejjka - ja miałam wręcz przeciwnie, ale to normalne. każdy organizm reaguje inaczej. Przez pierwsze 3 opakowania możesz mieć niezapowiedziane krwawienia a te zapowiedziane mogą nie przyjść / przyjść za wcześnie / za późno itd.
|
![]() ![]() |
![]() |
#952 |
Zakorzenienie
|
Monius dzięki
![]() dziś będziemy z tżetem testować krążek, bo okres mi się definitywnie skończył ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#953 |
Zakorzenienie
|
Czesc babeczki
![]() Od jakiegos czasu czytam sobie o NR... i coraz bardziej się przekonuję do tej metody. Tylko zastanawiam się, czy bedę mogła go stosowac (oczywiscie do gina się wybieram, ale chciałam i Was o zdanie spytac). Otóż rozpoznano u mnie epilepsję (niedawno, i to na szczęście w odmianie skroniowej, czyli nie mam tzw. 'duzych napadów'- zanim zaczęłam się leczyc zdarzały się napady nieświadomosci i inne tego typu historie) i leczę się Depakiną. Myślicie, że mimo to mogłabym stosowac taką antykoncepcję? Prezerwatywy mnie nie przekonują... a to wygląda na metodę wygodną, skuteczną i sensowna ![]() ![]()
![]() |
#954 |
Raczkowanie
|
Mi dzisiaj lekarka zaproponowała ten pierścien zamiast tabletek... I zastanawiam się czy go wykupić,,, Co będzie jak zle sobie go włoże????Dzięki za odpowiedzi..
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#955 |
Zakorzenienie
|
mam jedno pytanie, czy krazek musi byc przechowywany w lodowce? bo wlasnie zdecydowalam sie na te metode, spodziewam sie okresu w ciagu najblizszych dni, ale jeszcze nie wykupilam pierwszego krazka, a w aptece mowia mi ze trzeba go trzymac w niskich temperaturach (nie mieszkam sama i nie moge sobie pozwolic na wlozenie TEGO ot tak do lodowki), czy cos sie stanie jesli bedzie to temperatura pokojowa? czy traci na dzialaniu?
#956 |
Zakorzenienie
|
klempaa - musisz to skonsultować z lekarzem; leki na epilepsję (nie wiem czy wszystkie czy tylko niektóre) wchodzą w interakcje z antykoncepcją hormonalną, z NuvaRingiem także.
Daria19 - lekarz powinien ci wyjaśnić jak aplikować krążek. poza tym w ulotce wszystko jest dogłębnie wyjaśnione, pismem obrazkowym też. novakia - jeżeli po wykupieniu 'zużyjesz' krążek w ciągu 6 miesięcy to nie musisz go trzymać w lodówce, wystarczy jakieś zacienione miejsce nie narażone na temperatury powyżej 30 stopni. jeżeli zamierzasz przechowywać krążek powyżej pół roku, to wtedy musisz trzymać go w lodówce. |
![]() ![]() |
![]() |
#957 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Pozdrowienia! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#958 |
Zakorzenienie
|
No to mam problem
![]() w niedziele rano kochałam się z moim TŻ, do końca oczywiście. I dziś jak gdyby nigdy niz zmieniałam sobie pościel i znalazłam krążek ![]() musiałam mi wypaśc w ta niedziele. Szybko go umylam i wlozylam z powrotem. Ale jest opcja, ze bede w ciazy?? ![]() Ja piernicze, ale jestem zła na siebie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#959 |
Zakorzenienie
|
Jeżeli wypadł Ci w niedzielę, to jest taka możliwość, bo byłaś bez krążka aż do środy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#960 |
Przyczajenie
|
Na Escapelle niby już za późno, ale ja bym na Twoim miejscu spróbowała, albo wzięła od koleżanki antykoncepcyjne dwufazowe zamiast tego
![]() ![]() ![]()
Paulo Coelho — Czarownica z Portobello [...] miłość nie daje i nigdy nie dawała szczęścia. Wręcz przeciwnie, zawsze jest niepokojem, polem bitwy, ciągiem bezsennych nocy, podczas których zadajemy sobie mnóstwo pytań, dręczą nas wątpliwości. Na prawdziwą miłość składa się ekstaza i udręka. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:30.