|
|
#931 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2009 cz.II
Cytat:
anuuula czy wiesz moze czy ta pani fotograf przymuje oferty poza jej regionem? bo bardzo podobaja mi sie jej zdjecia na stronce .. tylko ze ja z okolic Tarnowa jestem .. |
|
|
|
|
#932 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez takie chce mam nadziieje ze chociaz sie wyspalas
|
|
|
#933 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#934 |
|
Zakorzenienie
|
alizot powodzenia, 3mam mocno kciuki
![]() Scio mam nadzieje, że to tylko przejściowe problemy Jutro mam pierwszy egzamin w sesji letniej Śmiesznie szybko, ale to dobrze, bo wykładowca poszedł nam na rękę i zrobił ciągiem jeden przedmiot, a po egzaminie zacznie drugi przedmiot jaki z nim mamy mieć.Upraszam się o wsparcie duchowe ![]() We wtorek jedziemy podpisać umowę z zespołem. Bardzo nam się spodobały ich nagrania i jesteśmy zdecydowani. Chcemy też przy okazji przejść się po fotografach i kamerzystach zorientować w ofertach i cenach. Co prawda mamy na oku jedną firmę foto-video, ale nie zaszkodzi rozejrzeć się po innych. To już ostatni tydzień przed świętami, zupełnie straciłam poczucie czasu, wydaje mi się jakby jeszcze 2 tyg były przed świętami, strasznie mi szybko czas leci, na uczelni mam full zobowiązań i praktycznie co chwilę coś muszę pisać, przedstawiać czy uczyć się na kolokwia, no i jeszcze ta praca licencjacka. A mi się tak nie chce, najchętniej ciągle przeglądałabym strony ślubne czy allegro i w myślach planowała co i jak będzie na przyjęciu weselnym
|
|
|
|
#935 |
|
Zakorzenienie
|
Do wszystkich dziewczyn, które wczoraj/dzisiaj wysyłały mi PW ze swoimi datami, wpisywałam Was tutaj--> kalendarz 1, z racji tego, że w tym drugim kalendarzu --> kalendarz 2 możecie same dokonywać wpisów+dodać od siebie parę słów
|
|
#936 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj bylam u znajomych, ktorzy slub brali we wrzesniu ub.r. Dowiedzialam sie wszystkiego
Obezjazlam zdjecia i obejzalam film. I tak jak zdjecia mi sie podobaja tak film juz nie bardzo. Kobitka pstryka fotki. Robi je na prawde ekstra. I ustawi odpowiednio aby wyjsc najkozystniej i twarze nie sa swiecace tylko matowe, wiec sa odopwiednio obrobione. Kolory intensywne. Po prostu miodzio. Ale film juz mi sie nie podoba. Widzialam lepsze ![]() Dowiedzialam sie co i jak z salami. Swoja rezerwowali na rok przed weselem, czyli w 2006 roku. Chcieli w innej, ale tam zapisy byly juz na 2009 rok! Matko zapisy z wyprzedzeniem na 3 lata! To TZ bedzie musial sie w koncu zdeklarowac kiedy chce a niby juz konkretnie podal date, ale nie bede pisac kiedy by nie zapeszyc (trzymajcie kciuki ). Wiem, ze najlepiej obejsc wszystkie salony slubne i sie wypytac czy cos nie dodaja gratis, bo czesto bywa, ze do zakupu/wypozyczenia sukni dostaje sie kosmetyczne lub fryzjerke gratis. Zawsze to podstawa do targowania sie i w innych salonach ![]() Jesli tyczy sie alkoholu to kupowac 0,7 l na glowe i niezaleznie czy to dziecko czy dorosly. ![]() Niby jest tez niepisana zasada, ze ta kobitka, ktora zlapie welon tej panna mloda oddaje welon juz na zawsze. Ponoc dopiero takie oddanie ma "magiczna moc", ze w ciagu roku ta kobieta wyjdzie za maz ![]() Ja sobie mysle, ze nie bede rzucac malutkim bukiecikiem, ktory bedzie takim dodatkowym, ktory nastepnie oddam "nowej pannie mlodej"...
|
#937 |
|
Wtajemniczenie
|
Taverney i m.a.r.t.a dzieki
teraz juz wszystko jasne
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
|
|
|
#938 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powodzenia! Cytat:
Cóż, najlepsze Michały dostały się w ręce Panien Młodych 2009![]() A my byliśmy dziś na Dniu Skupienia dla narzeczonych . Ksiądz tak pięknie mówił, że aż mi łezka poleciała . Nie wiem w takim razie co to będzie na ślubie![]() Trochę mi się humor popsuł, gdy TŻ mi powiedział, że jego taka dalsza kuzynka (siostra tej mojej koleżanki, z którą chodziłam do klasy licealnej, dzięki której poznałam TŻa) zaprosiła na swoją osiemnastkę TŻa i jego rodziców, ale mnie nie . Byłam pewna, że pójdę, bo przecież znam ją dłużej niż TŻa. Z jej siostrą chodziłam do klasy, bywałam u niej w domu itd. Wydawało mi się zawsze, że jej rodzina mnie lubi, a tu taki klops. Jest mi przykro z tego powodu. TŻ też się wściekł .
|
||
|
|
|
#939 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie kobitki. Ja jestem strasznie zalatana a na dodatek dzis przez caly dzien nie mialam internetu. Jutro moj TZ ma urodziny i robimy mala imprezke w zwiazku z czym mam sporo roboty.
My poznalismy sie w akademiku- mieszkalismy na jednym pietrze. Ale opowiem dokladniej innym razem jak znajde wiecej czasu. |
|
|
|
#940 |
|
Zakorzenienie
|
to i ja poprosze o wpisanie do kalendrza, ale napisze na pw do ktorejs z was zeby bylo sprawniej
pozdrawiam;D
|
|
#941 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Wczoraj dowiedziałam się od bratowej, że składa wniosek o rozwód z moim bratem To było do przewidzenia, że tak się może skończyć. Są półtora roku po cywilnym, ale ze sobą 8 lat. Ta miłość chyba wygasła ze strony mojego brata. Przykro mi o tym mówić i wstyd mi za niego Mają mieszkanie, on bardzo dobrze zarabia i żona stała się na ostatnim miejscu w jego życiu po kasie, znajomych itp. Ona ma już 26 lat i marzy o ślubie kościelnym i dziecku, a on nie ma na to czasu
|
|||
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#942 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez bym swojego welonu nie oddała
![]() ps. aniu szkoa,że ten związek skonczy sie rozwodem... a rozmaiwałas z bratem?? co on na to?? |
|
|
|
#943 |
|
Raczkowanie
|
w piątek i dziś miałąm wolne w pracy i trochę "ruszyłam" sprawę ślubu
![]() w kościele termin już jest zaklepany,dziś dzwoniłam po parafiach kiedy można zrobić kurs przedmałżeński-ruszamy w niedzielę po Świętach Chcemy mieć to już z głowy w tym roku.Dziewczynki nie wiecie czy te zaświadczenia z kursu mają jakiś termin ważności? A w ogóle to wszystko będzie u mnie w różnych parafiach-chcę ślubować nie w swojej parafii a nauki jeszcze w innej-na wariata ![]() No właśnie chyba będzie jeszcze trzeba zgodę uzyskać w mojej parafii? (czytaj zapłacić....) |
|
|
|
#944 |
|
Zakorzenienie
|
My tez nauki robilismy w nnej parafi (nie ma z tym problemu) bo tam mieli przyspiesozny kurs
|
|
|
|
#945 |
|
Wtajemniczenie
|
Z nim się nie da rozmawiać. On ma 31 lat. Ma bardzo trudny charakter, nikomu nic nie mówi, nic nie wytłumaczy. Jest bardzo niezależny i zamknięty na rozmowy. Jego własna żona nie wie ile on nawet zarabia...
|
|
|
|
#946 |
|
Zakorzenienie
|
o kurcze... to w takim razie współczuje.
|
|
|
|
#947 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To fajnie ![]() Rozmawiałam z księdzem telefonicznie i był taki miły ten kurs to też chyba jakiś przyspieszony.Ksiądz mi kazał "brać swojego chłopa i przyjść w niedzielę o 10 "
|
|
|
|
|
#948 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez nie oddam swojego welonu... chcialam go zostawic na pamiatke, bo suknie planuje sprzedac...
anuulaa w takim razie pozostaje Ci tylko wspierac bratowa... mam cicha nadzieje ze brat obudzi sie z tego poscigu za pieniadzem i nie bedzie za pozno... dziewczyny co z tymi naukami? maja one jakis "okres waznosci"?
|
|
#949 |
|
Zakorzenienie
|
hej!
nareszcie mogę pisać. ![]() w piątek wieczorem wracam do domu, a tu od wejścia słyszę od mojej młodszej siostry taki tekst: "mogłabyś jutro nocować u R., bo do mnie koleżanka by na noc przyszła?". pewnie, że się zgodziłam. ![]() w sobotę rano sprzątałam,a potem pojechałam z TŻ po zakupy ubraniowe (kupiłam sobie rybaczki dżinsowe, a TŻ koszulkę z długim rękawem), następnie do niego i do domu wróciłam wczoraj wieczorem. tym sposobem nie miałam dostępu do komputera. no i najważniejsze: w sobotę (po sprzątaniu) wpadłam na godzinkę do psiapsiółki. znamy się można powiedzieć "od jej urodzenia" (jest ode mnie młodsza o rok - ja z sierpnia, a ona z lipca), bo ona mieszka piętro wyżej. ![]() spytałam, czy zostanie moją świadkową. zgodziła się. ale się cieszę!!! trochę się obawiałam, że nie będzie chciała... dziewczyny jak się nazywają Wasi TŻ? chodzi mi o to jak brzmią Wasze imiona razem. ![]() Magdalena i Robert Edytowane przez MAGiALENA Czas edycji: 2008-03-20 o 11:27 |
|
|
|
#950 |
|
Zakorzenienie
|
martucha84 nioe mają ważności.
Patrycja i Tomasz.
|
|
|
|
#951 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja biore moja siostre Marta I Krzysiu
|
|
|
#952 |
|
Raczkowanie
|
Marta i Przemek-nie wiem czy brzmienie pasuje, ale po prawie 9 latach razem to już można się przyzwyczaić
![]() A ja tak trochę z innej beczki-myślałyście może o intercyzie? Ja w zasadzie nie-niby nikt planując ślub o ewentualnym rozwodzie nie myśli....a jakie jest Wasze zdanie na ten temat? |
|
|
|
#953 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pogadam z TŻ, to dam znać, co ustaliliśmy.
|
|
|
|
|
#954 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#955 |
|
Zakorzenienie
|
Co do intercyzy, to oboje uważamy, że jak się ktoś na cos takiego decyzuje to nie ufa swojemu partnerowi. Więc po co brać ślub?
Rozumiem sytuację gdy ktoś jest obrzydliwie bogaty, w obiawie o swój niekiedy rodzinny dorobek. No to bym zrozumiała, ale tak? Obioje nie jesteśmy zamożni, w dodatku to co mamy w mieszkaniu kupujemy wspólnie. Więc nie ma Twoje Moje. Jest Nasze. |
|
|
|
#956 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Intercyza nie jest bezsensu, zwłaszcza w przypadku kiedy jedno z małżónków ma włąsną firmę. W razie bankructwa, nie zabiora im wszystkiego, tylko cześc. Bo do tego co ma żona nie moga się dobrac. W takich przypadkach to akurat bardzo mądre zagranie. Robi tak wiele osób. |
|
|
|
|
#957 |
|
Zakorzenienie
|
yhm,............ tak tak,
tylko że nam się słowo intercyza kojarzy raczej z amerykańskimi filmami, gdzie pozbawia się tym np. małżonkę do roszczeń w przypadku rozwodu, bądź co wtedy jak to z jej winy ten rozwód itp. W polskim wydaniu rozdzielność majątkowa ma nieco inny praktyczny wymiar, i w przypadku niedochodowego interesu bądź zaciagania kredytu rozdzielność taka się przydaje. Ale w sytuacji gdy żadne z nas nie prowadzi firmy - uważam, że nie ma potrzeby rozdzielać majątku. aha. rozdzielność można ustanowić także po ślubie więc nie dręczcie tak swoich Tż przed nim
|
|
|
|
#958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Prawda - można ją ustaliś także i po slubie. O tu jest artykuł, nie do końca pochelby ![]() http://www.bankier.pl/wiadomosc/Inte...r-1252318.html |
|
|
|
|
#959 |
|
Raczkowanie
|
Jadę z koleżanką wybierać suknie
Jej ślub we wrześniu, a ja przy okazji się zorientuje co gdzie i za ile
|
|
|
|
#960 |
|
Zakorzenienie
|
L_V nie zdążyłam poprawić bo telefon miałam, masz sokole oko ech. Tamto za szybko dodałam. Praszam
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:40.

tez takie chce 
Obezjazlam zdjecia i obejzalam film. I tak jak zdjecia mi sie podobaja tak film juz nie bardzo.
Kobitka pstryka fotki. 

Powodzenia!
. Nie wiem w takim razie co to będzie na ślubie
. Byłam pewna, że pójdę, bo przecież znam ją dłużej niż TŻa. Z jej siostrą chodziłam do klasy, bywałam u niej w domu itd. Wydawało mi się zawsze, że jej rodzina mnie lubi, a tu taki klops. Jest mi przykro z tego powodu. TŻ też się wściekł
.