![]() |
#931 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2009 cz.II
Cytat:
anuuula czy wiesz moze czy ta pani fotograf przymuje oferty poza jej regionem? bo bardzo podobaja mi sie jej zdjecia na stronce .. tylko ze ja z okolic Tarnowa jestem .. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#932 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#933 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#934 |
Zakorzenienie
|
alizot powodzenia, 3mam mocno kciuki
![]() Scio mam nadzieje, że to tylko przejściowe problemy Jutro mam pierwszy egzamin w sesji letniej ![]() Upraszam się o wsparcie duchowe ![]() We wtorek jedziemy podpisać umowę z zespołem. Bardzo nam się spodobały ich nagrania i jesteśmy zdecydowani. Chcemy też przy okazji przejść się po fotografach i kamerzystach zorientować w ofertach i cenach. Co prawda mamy na oku jedną firmę foto-video, ale nie zaszkodzi rozejrzeć się po innych. To już ostatni tydzień przed świętami, zupełnie straciłam poczucie czasu, wydaje mi się jakby jeszcze 2 tyg były przed świętami, strasznie mi szybko czas leci, na uczelni mam full zobowiązań i praktycznie co chwilę coś muszę pisać, przedstawiać czy uczyć się na kolokwia, no i jeszcze ta praca licencjacka. A mi się tak nie chce, najchętniej ciągle przeglądałabym strony ślubne czy allegro i w myślach planowała co i jak będzie na przyjęciu weselnym ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#935 |
Zakorzenienie
|
Do wszystkich dziewczyn, które wczoraj/dzisiaj wysyłały mi PW ze swoimi datami, wpisywałam Was tutaj--> kalendarz 1, z racji tego, że w tym drugim kalendarzu --> kalendarz 2 możecie same dokonywać wpisów+dodać od siebie parę słów
![]()
![]() |
#936 |
Zakorzenienie
|
Wczoraj bylam u znajomych, ktorzy slub brali we wrzesniu ub.r. Dowiedzialam sie wszystkiego
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dowiedzialam sie co i jak z salami. Swoja rezerwowali na rok przed weselem, czyli w 2006 roku. Chcieli w innej, ale tam zapisy byly juz na 2009 rok! ![]() ![]() ![]() ![]() Wiem, ze najlepiej obejsc wszystkie salony slubne i sie wypytac czy cos nie dodaja gratis, bo czesto bywa, ze do zakupu/wypozyczenia sukni dostaje sie kosmetyczne lub fryzjerke gratis. Zawsze to podstawa do targowania sie i w innych salonach ![]() Jesli tyczy sie alkoholu to kupowac 0,7 l na glowe i niezaleznie czy to dziecko czy dorosly. ![]() ![]() Niby jest tez niepisana zasada, ze ta kobitka, ktora zlapie welon tej panna mloda oddaje welon juz na zawsze. Ponoc dopiero takie oddanie ma "magiczna moc", ze w ciagu roku ta kobieta wyjdzie za maz ![]() Ja sobie mysle, ze nie bede rzucac malutkim bukiecikiem, ktory bedzie takim dodatkowym, ktory nastepnie oddam "nowej pannie mlodej"... ![]()
#937 |
Wtajemniczenie
|
Taverney i m.a.r.t.a dzieki
![]() ![]() ![]()
nasz ślub kościelny:15.08.2009 ![]() nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#938 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A my byliśmy dziś na Dniu Skupienia dla narzeczonych ![]() ![]() ![]() ![]() Trochę mi się humor popsuł, gdy TŻ mi powiedział, że jego taka dalsza kuzynka (siostra tej mojej koleżanki, z którą chodziłam do klasy licealnej, dzięki której poznałam TŻa) zaprosiła na swoją osiemnastkę TŻa i jego rodziców, ale mnie nie ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#939 |
Raczkowanie
|
Witajcie kobitki. Ja jestem strasznie zalatana a na dodatek dzis przez caly dzien nie mialam internetu. Jutro moj TZ ma urodziny i robimy mala imprezke w zwiazku z czym mam sporo roboty.
My poznalismy sie w akademiku- mieszkalismy na jednym pietrze. Ale opowiem dokladniej innym razem jak znajde wiecej czasu. |
![]() ![]() |
![]() |
#940 |
Zakorzenienie
|
to i ja poprosze o wpisanie do kalendrza, ale napisze na pw do ktorejs z was zeby bylo sprawniej
![]()
![]() |
#941 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Wczoraj dowiedziałam się od bratowej, że składa wniosek o rozwód z moim bratem ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#942 |
Zakorzenienie
|
ja tez bym swojego welonu nie oddała
![]() ps. aniu szkoa,że ten związek skonczy sie rozwodem... a rozmaiwałas z bratem?? co on na to?? |
![]() ![]() |
![]() |
#943 |
Raczkowanie
|
w piątek i dziś miałąm wolne w pracy i trochę "ruszyłam" sprawę ślubu
![]() w kościele termin już jest zaklepany,dziś dzwoniłam po parafiach kiedy można zrobić kurs przedmałżeński-ruszamy w niedzielę po Świętach Chcemy mieć to już z głowy w tym roku.Dziewczynki nie wiecie czy te zaświadczenia z kursu mają jakiś termin ważności? A w ogóle to wszystko będzie u mnie w różnych parafiach-chcę ślubować nie w swojej parafii a nauki jeszcze w innej-na wariata ![]() No właśnie chyba będzie jeszcze trzeba zgodę uzyskać w mojej parafii? (czytaj zapłacić....) |
![]() ![]() |
![]() |
#944 |
Zakorzenienie
|
My tez nauki robilismy w nnej parafi (nie ma z tym problemu) bo tam mieli przyspiesozny kurs
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#945 |
Wtajemniczenie
|
Z nim się nie da rozmawiać. On ma 31 lat. Ma bardzo trudny charakter, nikomu nic nie mówi, nic nie wytłumaczy. Jest bardzo niezależny i zamknięty na rozmowy. Jego własna żona nie wie ile on nawet zarabia...
|
![]() ![]() |
![]() |
#946 |
Zakorzenienie
|
o kurcze... to w takim razie współczuje.
|
![]() ![]() |
![]() |
#947 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
To fajnie ![]() Rozmawiałam z księdzem telefonicznie i był taki miły ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#948 |
Zakorzenienie
|
ja tez nie oddam swojego welonu... chcialam go zostawic na pamiatke, bo suknie planuje sprzedac...
anuulaa w takim razie pozostaje Ci tylko wspierac bratowa... mam cicha nadzieje ze brat obudzi sie z tego poscigu za pieniadzem i nie bedzie za pozno... dziewczyny co z tymi naukami? maja one jakis "okres waznosci"?
![]() |
#949 |
Zakorzenienie
|
hej!
nareszcie mogę pisać. ![]() w piątek wieczorem wracam do domu, a tu od wejścia słyszę od mojej młodszej siostry taki tekst: "mogłabyś jutro nocować u R., bo do mnie koleżanka by na noc przyszła?". pewnie, że się zgodziłam. ![]() w sobotę rano sprzątałam,a potem pojechałam z TŻ po zakupy ubraniowe (kupiłam sobie rybaczki dżinsowe, a TŻ koszulkę z długim rękawem), następnie do niego i do domu wróciłam wczoraj wieczorem. tym sposobem nie miałam dostępu do komputera. no i najważniejsze: w sobotę (po sprzątaniu) wpadłam na godzinkę do psiapsiółki. znamy się można powiedzieć "od jej urodzenia" (jest ode mnie młodsza o rok - ja z sierpnia, a ona z lipca), bo ona mieszka piętro wyżej. ![]() spytałam, czy zostanie moją świadkową. zgodziła się. ale się cieszę!!! ![]() trochę się obawiałam, że nie będzie chciała... dziewczyny jak się nazywają Wasi TŻ? chodzi mi o to jak brzmią Wasze imiona razem. ![]() Magdalena i Robert Edytowane przez MAGiALENA Czas edycji: 2008-03-20 o 10:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#950 |
Zakorzenienie
|
martucha84 nioe mają ważności.
Patrycja i Tomasz. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#951 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Marta I Krzysiu ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#952 |
Raczkowanie
|
Marta i Przemek-nie wiem czy brzmienie pasuje, ale po prawie 9 latach razem to już można się przyzwyczaić
![]() A ja tak trochę z innej beczki-myślałyście może o intercyzie? Ja w zasadzie nie-niby nikt planując ślub o ewentualnym rozwodzie nie myśli....a jakie jest Wasze zdanie na ten temat? |
![]() ![]() |
![]() |
#953 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
pogadam z TŻ, to dam znać, co ustaliliśmy. ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#954 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#955 |
Zakorzenienie
|
Co do intercyzy, to oboje uważamy, że jak się ktoś na cos takiego decyzuje to nie ufa swojemu partnerowi. Więc po co brać ślub?
![]() Rozumiem sytuację gdy ktoś jest obrzydliwie bogaty, w obiawie o swój niekiedy rodzinny dorobek. No to bym zrozumiała, ale tak? Obioje nie jesteśmy zamożni, w dodatku to co mamy w mieszkaniu kupujemy wspólnie. Więc nie ma Twoje Moje. Jest Nasze. |
![]() ![]() |
![]() |
#956 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Intercyza nie jest bezsensu, zwłaszcza w przypadku kiedy jedno z małżónków ma włąsną firmę. W razie bankructwa, nie zabiora im wszystkiego, tylko cześc. Bo do tego co ma żona nie moga się dobrac. W takich przypadkach to akurat bardzo mądre zagranie. Robi tak wiele osób. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#957 |
Zakorzenienie
|
yhm,............ tak tak,
tylko że nam się słowo intercyza kojarzy raczej z amerykańskimi filmami, gdzie pozbawia się tym np. małżonkę do roszczeń w przypadku rozwodu, bądź co wtedy jak to z jej winy ten rozwód itp. W polskim wydaniu rozdzielność majątkowa ma nieco inny praktyczny wymiar, i w przypadku niedochodowego interesu bądź zaciagania kredytu rozdzielność taka się przydaje. Ale w sytuacji gdy żadne z nas nie prowadzi firmy - uważam, że nie ma potrzeby rozdzielać majątku. aha. rozdzielność można ustanowić także po ślubie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#958 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Prawda - można ją ustaliś także i po slubie. O tu jest artykuł, nie do końca pochelby ![]() http://www.bankier.pl/wiadomosc/Inte...r-1252318.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
#959 |
Raczkowanie
|
Jadę z koleżanką wybierać suknie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#960 |
Zakorzenienie
|
L_V nie zdążyłam poprawić bo telefon miałam, masz sokole oko ech. Tamto za szybko dodałam. Praszam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:15.