Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz. 4 - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-08-13, 11:58   #931
PrincessEdit
Przyczajenie

Dot.: Zapomniana pigolka! Czy jestem w ciazy?!!! pomocy

tak chce wlasnie zrobic... ale czy test wykaze wynik po 2-3 tygodniach od domniemanego zaplodnienia?
i czy bedzie wiarygodny, bo podobno pigulka w organizmie kobiety stwarza "pozory" ciazy?
PrincessEdit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-13, 12:06   #932
Elfryd
Raczkowanie

Test po 3 tygodniach będzie wiarygodny, nawet jak bierzesz tabletki anty. Więc do dzieła
Elfryd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-13, 12:09   #933
PrincessEdit
Przyczajenie

o rany... to dobrze
trzymajcie kciuki prosze zeby jednak nie
PrincessEdit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-13, 12:22   #934
mika089
Przyczajenie

Unhappy Dot.: Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz. 4

hi w 11dniu cyklu w lipcu zazylam escapelle tzn byl to stos.przerywany bez finalu ale...na wszelki wypadek wzielam-po14 dniach zrobilam test-negatywny,zawsze9dostawal am okres a tu cisza...10 sierpnia kochalam sie z chlopakiem juz z zabezpieczeniem tez bez finalu...ale znow sem wkrecam o tym kropelkowaniu bo mogl dotknac tego gumka bo niby ja obrocil czy cos... zanim ja zalozyl i... poczul by to chyba reka jakby zakladal?nie pekla i tez nie bylo finalu we mnie-a juz sie schizuje nie wiem co myslec,na kiedy moze przypasc owulacja po tej tabletce?!!! ponoc nieraz cykl przedluza sie po niej az do48dni.prosze o rade;/moze spozniac sie przez nerwy?az tak juz4dni. jak myslicie moze ten drugi stosunek skonczyl sie wpadka????
mika089 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-13, 12:32   #935
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Dot.: Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz. 4

Cytat:
Napisane przez mika089 Pokaż wiadomość
hi w 11dniu cyklu w lipcu zazylam escapelle tzn byl to stos.przerywany bez finalu ale...na wszelki wypadek wzielam-po14 dniach zrobilam test-negatywny,zawsze9dostawal am okres a tu cisza...10 sierpnia kochalam sie z chlopakiem juz z zabezpieczeniem tez bez finalu...ale znow sem wkrecam o tym kropelkowaniu bo mogl dotknac tego gumka bo niby ja obrocil czy cos... zanim ja zalozyl i... poczul by to chyba reka jakby zakladal?nie pekla i tez nie bylo finalu we mnie-a juz sie schizuje nie wiem co myslec,na kiedy moze przypasc owulacja po tej tabletce?!!! ponoc nieraz cykl przedluza sie po niej az do48dni.prosze o rade;/moze spozniac sie przez nerwy?az tak juz4dni. jak myslicie moze ten drugi stosunek skonczyl sie wpadka????
po pierwsze escpelle to końska dawka hormonów wiec normalne ze cykl sie rozregulował
kiedy przyjdzie okres - nie wiadomo, musisz czekac

a po drugie - 4 dni to wcale nie takie spoznienie

wdowa_po_leninie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-13, 13:23   #936
_Emi_
Zakorzenienie

Trzymamy kciuki żebys czytała uważniej ulotkę i nie zapominała o tabletkach
_Emi_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-13, 15:16   #937
edit23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PrincessEdit Pokaż wiadomość
o rany... to dobrze
trzymajcie kciuki prosze zeby jednak nie
Daj znać jaki był wynik testu.

Przypomne tylko, że test można zrobić po minium 14 dniach od współżycia.
Stary 2008-08-13, 17:01   #938
HeyMoon
Przyczajenie

Co o tym sądzicie:
współżyłam po raz ostatni ok. 3 tygodni temu, okres spóźnia mi się od ponad 2 tygodni
zabezpieczyliśmy się (prezerwatywa), nie pękła, nie bylo zadnych przykrych niespodzianek...
dodam, że już wcześniej miewałam problemy - mam dość nieregularne miesiączki, zdarza się, że pojawiają się co 2 miesiące, czasem 2 razy w ciągu jednego miesiąca, czasem okres trwa 2 tygodnie :|
kilka dni temu, pojawiła się brunatna wydzielina, niezbyt obfita, czasami czuję kłucie w dolnej części brzucha....

zrobiłam dwa testy ciążowe - w obydwu przypadkach brak wyniku, ginekolog powiedział, że jest jescze za wcześnie, żeby stwierdzić czy to ciąża... ja mam nadzieję, ze nie
ale co wy o tym sądzicie? jestem raczej nieobiektywna, bo bardzo się boję i potrzebuję kogoś, kto spojrzy trzeźwo na całą tą sytuację
Stary 2008-08-13, 17:03   #939
Claris
Zakorzenienie

Jeśli gumka nie pękła, to jakim cudem?
Claris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-13, 17:23   #940
marti2205
Raczkowanie

hej mam pewien problem. Bo jakiś tydzień temu z moim narzeczonym bylismy nad morze... i dopusclilismy sie pewnej zabawy.. jego członek (bez prezerwatywy) tak jaby osierał o moja pochwę.. on był jedynie podniecony nic więcej... nie doszedł... nie doszło do żadnego stosunku.. a ni członek nie znajdował sie w pochwie... i teraz spóźnia mi sie okres kilka dni... i często oddaje mocz... (a podobno to jest objaw ciąży) czy mogę być w ciąży?
również opóźnienie może być spowodowane stresem... ( mam egzamin na prawo jazdy za dwa tygodnie i sie denerwuje.) albo również zmianą klimatu. Pomóżcie.

Zrób test to rozwieje twoje wątpliwości.. trzymam za Ciebie kciuki... mam nadzieję ze wszystko będzie dobrze... a te objawy które wymieniłaś mogą to być objawy zbliżającego się okresu również... trzymam mocno kciuki i powodzenia życzę

Edytowane przez jaga_2001
Czas edycji: 2008-08-18 o 18:11 Powód: Post pod postem. Istnieje opcja edycji/multicytatu, z której proszę korzystać!
marti2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-13, 18:16   #941
HeyMoon
Przyczajenie

wszyscy mi to mówią... ale wiesz po prostu trochę mnie wystraszył brak okresu, w dodatku miałam podwyższoną temperaturę, więc wpadłam w panikę... cięzko rozsądnie coś ocenić w takiej sytuacji

teraz mi głupio, niepotrzebnie narobiłam zamieszania, ale cóż... dzięki za odp
Stary 2008-08-13, 18:23   #942
magda-lenka*
Raczkowanie

Myślę, że nie masz powodów do zmartwień. Partner nie skończył, Ty byłaś tuż przed planowanym okresem, więc miałaś wtedy dni niepłodne.
Po tygodniu od stosunku lub ew. zapłodnienia nie ma się objawów ciąży.
Głowa do góry, uważajcie następnym razem

Nie twórz drugiego identycznego wątku.

Czas edycji: 2008-08-18 o 18:09 Powód: Post pod postem. Istnieje opcja edycji/multicytatu, z której proszę korzystać!
magda-lenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-13, 18:40   #943
perfection123
Raczkowanie

Question Kiedy będę pewna?

Drogie Wizażanki zwracam sie do Was o pomoc. Kiedy mogę zrobić test ciążowy jeśli " niebezpieczny" stosunek miał miejsce 5 lipca ? Z góry dziękuje o pomoc .
perfection123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-13, 18:44   #944
marti2205
Raczkowanie

przez pomyłkę stworzyłam...

A kiedy powinnaś dostać miesiączkę? i ile Ci sie spóźnia... test można wykonać ok. 14 dni po stosunku...

Czas edycji: 2008-08-18 o 18:09 Powód: Post pod postem. Istnieje opcja edycji/multicytatu, z której proszę korzystać!
Stary 2008-08-13, 18:49   #945
perfection123
Raczkowanie

Dot.: Kiedy będę pewna?

powinnam dostać 2 sierpnia i nie dostałam
Stary 2008-08-13, 18:51   #946
magda-lenka*
Raczkowanie

Test możesz zrobić już jutro z samego rana.
magda-lenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-13, 18:51   #947
kropka75
Zakorzenienie

Oj, to już od dawna możesz zrobić test.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-13, 18:52   #948
marti2205
Raczkowanie

To już leci 11 dzień opóźnienia... a jakiś stres? może czymś się denerwujesz? albo zmiana klimatu też może spowodować opóźnienie... byłaś morze gdzieś nad morzem ? albo dieta.... ?
Stary 2008-08-13, 18:55   #949
perfection123
Raczkowanie

Fakt streowałam się ślubem siostry .Ale najbardziej mnie przeraża to że 3 dni po właśnie tym stosunku zapomniałam wziąść tabletkę antykoncepcyjną :/ a przecież hormonalna antykoncepcja działa w dwie strony (((.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-08-13, 19:00   #950
marti2205
Raczkowanie

To najlepiej idź do apteki i kup test i zrób go jutro rano... wtedy rozwiejesz swoje wątpliwości... ale również stres mógł się przyczynić do opóźnienia... albo to że sie denerwujesz ze okresu nie ma... życzę powodzenia aby wszystko było w porządku i trzymam bardzo mocno kciuki... daj znać jutro co sie okazało..

ps. też mam problem.. patrz na nowe tematy problem ;( może mi tez pomożesz? bo sie denerwuje...
Stary 2008-08-13, 19:12   #951
perfection123
Raczkowanie

Dot.: czy jest możliwa ciąża?

Jakieś ryzyko ciąży jest ,ale moim zdaniem bardzo małe i wydaje mi się ze objawy ciąży tak szybko nie nastepują .... ale lepiej tu nie gdybać tylko zrobić test i mieć spokój też trzymam kciuki -zobaczysz bedzie dobrze
Stary 2008-08-13, 19:16   #952
marti2205
Raczkowanie

no bardzo się boje...a tak w ogóle ile Ty masz lat?
Stary 2008-08-13, 19:22   #953
7luiza7
Przyczajenie

Unhappy zaplodnienie palcem??

o cos sie martwie wiec tak... mam 16 lat, nigdy w zyciu nie wspozylam,czasem zdarza mi sie masturbowac. ostatnio z chlopakiem zabawialismy sie jak zawsze (palcowka,mineta) , no i bodajze miesiac temu 9 czy 10 mialam okresa,a teraz go nie mam :// , ale jesli sie nie kochalam,to nie moge byc w ciazy-prawda? tym bardziej ze chlopak nie masturbowal sie na zmiane z pieszczeniem mnie,wiec tak jakby palcem tez nie moglam zostac zaplodniona-nie?? podobna sytuacje mialam w maju...okres mialam miec 26 maja,a spoznil mi sie az 11 dni. czy to mozliwe,ze ze wzgledu na masturbacje i pieszczenie tak sie opoznia? a moze ze wzgledu na stres? wtedy stresowalam sie przed komersem i tym,czy przyjma mnie do nowej szkoly,a teraz siostra jest w ciazy i stres tez jest. prosze-pomozcie . juz z tego wszystkiego nawet nie pamietam,czy chlopak wkladal mi tam palec po dotknieciu swojego czlonka po lodzie/lasce , a nawet jesli,to chociaz o posciel sie otarlo jak siedzial. blagam-o odpowiedz
7luiza7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-13, 19:26   #954
perfection123
Raczkowanie

już prawie 18 :P jeszcze dziecko jestem
Stary 2008-08-13, 19:27   #955
sida!
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to sida!
Dot.: zaplodnienie palcem??

boże wyrażaj się ! nie da się tego czytać! Czy wszystkie dziewczynki w Twoim wieku są sorry za określenie takimi "chamidłami" ? Przed rozpoczęciem współżycia/pettingu radzę się czegoś o tym dowiedzieć! A nie zadawać głupich pytać po fakcie!
Stary 2008-08-13, 19:28   #956
aneczka8
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 7luiza7 Pokaż wiadomość
o cos sie martwie wiec tak... mam 16 lat, nigdy w zyciu nie wspozylam,czasem zdarza mi sie masturbowac. ostatnio z chlopakiem zabawialismy sie jak zawsze (palcowka,mineta) , no i bodajze miesiac temu 9 czy 10 mialam okresa,a teraz go nie mam :// , ale jesli sie nie kochalam,to nie moge byc w ciazy-prawda? tym bardziej ze chlopak nie masturbowal sie na zmiane z pieszczeniem mnie,wiec tak jakby palcem tez nie moglam zostac zaplodniona-nie?? podobna sytuacje mialam w maju...okres mialam miec 26 maja,a spoznil mi sie az 11 dni. czy to mozliwe,ze ze wzgledu na masturbacje i pieszczenie tak sie opoznia? a moze ze wzgledu na stres? wtedy stresowalam sie przed komersem i tym,czy przyjma mnie do nowej szkoly,a teraz siostra jest w ciazy i stres tez jest. prosze-pomozcie . juz z tego wszystkiego nawet nie pamietam,czy chlopak wkladal mi tam palec po dotknieciu swojego czlonka po lodzie/lasce , a nawet jesli,to chociaz o posciel sie otarlo jak siedzial. blagam-o odpowiedz
Ciąża na bank. Co to jest "komers"?

Edytowane przez aneczka8
Czas edycji: 2008-08-14 o 08:19
aneczka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-13, 19:31   #957
7luiza7
Przyczajenie

"komers" to u nas impreza na zakonczenie gimnazjum a dlaczego niby "ciaza na bank" ??
Stary 2008-08-13, 19:32   #958
marti2205
Raczkowanie

a ja 18nascie i kilka miesiacy więc w równym wieku jesteśmy heh... może podasz swoje gg ? lub email?
Stary 2008-08-13, 19:34   #959
aneczka8
Zadomowienie

Ten Twój slang ciężko zrozumieć. Myślałam że chodzi o coś innego. Chyba sida najlepiej oceniła Twoje szanse.
aneczka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-13, 19:35   #960
7luiza7
Przyczajenie

napisalam to najbardziej zrozumialo jak idzie bardzo sie denerwuje (
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości