|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#931 |
Przyczajenie
|
Dot.: Zapomniana pigolka! Czy jestem w ciazy?!!! pomocy
tak chce wlasnie zrobic... ale czy test wykaze wynik po 2-3 tygodniach od domniemanego zaplodnienia?
i czy bedzie wiarygodny, bo podobno pigulka w organizmie kobiety stwarza "pozory" ciazy? |
![]() ![]() |
![]() |
#932 |
Raczkowanie
|
Test po 3 tygodniach będzie wiarygodny, nawet jak bierzesz tabletki anty. Więc do dzieła
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#933 |
Przyczajenie
|
o rany... to dobrze
![]() trzymajcie kciuki prosze zeby jednak nie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#934 |
Przyczajenie
|
![]()
hi w 11dniu cyklu w lipcu zazylam escapelle tzn byl to stos.przerywany bez finalu ale...na wszelki wypadek wzielam-po14 dniach zrobilam test-negatywny,zawsze9dostawal am okres a tu cisza...10 sierpnia kochalam sie z chlopakiem juz z zabezpieczeniem tez bez finalu...ale znow sem wkrecam o tym kropelkowaniu bo mogl dotknac tego gumka bo niby ja obrocil czy cos... zanim ja zalozyl i... poczul by to chyba reka jakby zakladal?nie pekla i tez nie bylo finalu we mnie-a juz sie schizuje nie wiem co myslec,na kiedy moze przypasc owulacja po tej tabletce?!!! ponoc nieraz cykl przedluza sie po niej az do48dni.prosze o rade;/moze spozniac sie przez nerwy?az tak juz4dni. jak myslicie moze ten drugi stosunek skonczyl sie wpadka????
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#935 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz. 4
Cytat:
kiedy przyjdzie okres - nie wiadomo, musisz czekac a po drugie - 4 dni to wcale nie takie spoznienie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#936 |
Zakorzenienie
|
Trzymamy kciuki żebys czytała uważniej ulotkę i nie zapominała o tabletkach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#937 |
Zakorzenienie
|
Daj znać jaki był wynik testu.
Przypomne tylko, że test można zrobić po minium 14 dniach od współżycia.
![]() |
#938 |
Przyczajenie
|
Co o tym sądzicie:
współżyłam po raz ostatni ok. 3 tygodni temu, okres spóźnia mi się od ponad 2 tygodni zabezpieczyliśmy się (prezerwatywa), nie pękła, nie bylo zadnych przykrych niespodzianek... dodam, że już wcześniej miewałam problemy - mam dość nieregularne miesiączki, zdarza się, że pojawiają się co 2 miesiące, czasem 2 razy w ciągu jednego miesiąca, czasem okres trwa 2 tygodnie :| kilka dni temu, pojawiła się brunatna wydzielina, niezbyt obfita, czasami czuję kłucie w dolnej części brzucha.... zrobiłam dwa testy ciążowe - w obydwu przypadkach brak wyniku, ginekolog powiedział, że jest jescze za wcześnie, żeby stwierdzić czy to ciąża... ja mam nadzieję, ze nie ale co wy o tym sądzicie? jestem raczej nieobiektywna, bo bardzo się boję i potrzebuję kogoś, kto spojrzy trzeźwo na całą tą sytuację ![]()
#939 |
Zakorzenienie
|
Jeśli gumka nie pękła, to jakim cudem?
|
![]() ![]() |
![]() |
#940 |
Raczkowanie
|
hej mam pewien problem. Bo jakiś tydzień temu z moim narzeczonym bylismy nad morze... i dopusclilismy sie pewnej zabawy.. jego członek (bez prezerwatywy) tak jaby osierał o moja pochwę.. on był jedynie podniecony nic więcej... nie doszedł... nie doszło do żadnego stosunku.. a ni członek nie znajdował sie w pochwie... i teraz spóźnia mi sie okres kilka dni... i często oddaje mocz... (a podobno to jest objaw ciąży) czy mogę być w ciąży?
również opóźnienie może być spowodowane stresem... ( mam egzamin na prawo jazdy za dwa tygodnie i sie denerwuje.) albo również zmianą klimatu. Pomóżcie. Zrób test to rozwieje twoje wątpliwości.. ![]() ![]() ![]() Edytowane przez jaga_2001 Czas edycji: 2008-08-18 o 18:11 Powód: Post pod postem. Istnieje opcja edycji/multicytatu, z której proszę korzystać! |
![]() ![]() |
![]() |
#941 |
Przyczajenie
|
wszyscy mi to mówią... ale wiesz po prostu trochę mnie wystraszył brak okresu, w dodatku miałam podwyższoną temperaturę, więc wpadłam w panikę... cięzko rozsądnie coś ocenić w takiej sytuacji
teraz mi głupio, niepotrzebnie narobiłam zamieszania, ale cóż... dzięki za odp ![]()
#942 |
Raczkowanie
|
Myślę, że nie masz powodów do zmartwień. Partner nie skończył, Ty byłaś tuż przed planowanym okresem, więc miałaś wtedy dni niepłodne.
Po tygodniu od stosunku lub ew. zapłodnienia nie ma się objawów ciąży. Głowa do góry, uważajcie następnym razem ![]() Nie twórz drugiego identycznego wątku. Edytowane przez jaga_2001 Czas edycji: 2008-08-18 o 18:09 Powód: Post pod postem. Istnieje opcja edycji/multicytatu, z której proszę korzystać! |
![]() ![]() |
![]() |
#943 |
Raczkowanie
|
![]()
Drogie Wizażanki zwracam sie do Was o pomoc. Kiedy mogę zrobić test ciążowy jeśli " niebezpieczny" stosunek miał miejsce 5 lipca ? Z góry dziękuje o pomoc .
|
![]() ![]() |
![]() |
#944 |
Raczkowanie
|
przez pomyłkę stworzyłam...
![]() ![]() A kiedy powinnaś dostać miesiączkę? i ile Ci sie spóźnia... test można wykonać ok. 14 dni po stosunku... Edytowane przez jaga_2001 Czas edycji: 2008-08-18 o 18:09 Powód: Post pod postem. Istnieje opcja edycji/multicytatu, z której proszę korzystać! |
![]() ![]() |
![]() |
#945 |
Raczkowanie
|
Dot.: Kiedy będę pewna?
powinnam dostać 2 sierpnia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#946 |
Raczkowanie
|
Test możesz zrobić już jutro z samego rana.
|
![]() ![]() |
![]() |
#947 |
Zakorzenienie
|
Oj, to już od dawna możesz zrobić test.
|
![]() ![]() |
![]() |
#948 |
Raczkowanie
|
To już leci 11 dzień opóźnienia... a jakiś stres? może czymś się denerwujesz? albo zmiana klimatu też może spowodować opóźnienie... byłaś morze gdzieś nad morzem ? albo dieta.... ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#949 |
Raczkowanie
|
Fakt streowałam się ślubem siostry
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#950 |
Raczkowanie
|
To najlepiej idź do apteki i kup test i zrób go jutro rano... wtedy rozwiejesz swoje wątpliwości... ale również stres mógł się przyczynić do opóźnienia... albo to że sie denerwujesz ze okresu nie ma... życzę powodzenia aby wszystko było w porządku
![]() ![]() ![]() ![]() ps. też mam problem.. patrz na nowe tematy problem ;( może mi tez pomożesz? bo sie denerwuje... |
![]() ![]() |
![]() |
#951 |
Raczkowanie
|
Dot.: czy jest możliwa ciąża?
Jakieś ryzyko ciąży jest ,ale moim zdaniem bardzo małe i wydaje mi się ze objawy ciąży tak szybko nie nastepują .... ale lepiej tu nie gdybać tylko zrobić test i mieć spokój
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#952 |
Raczkowanie
|
no bardzo się boje...a tak w ogóle ile Ty masz lat?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#953 |
Przyczajenie
|
![]()
o cos sie martwie wiec tak... mam 16 lat, nigdy w zyciu nie wspozylam,czasem zdarza mi sie masturbowac. ostatnio z chlopakiem zabawialismy sie jak zawsze (palcowka,mineta) , no i bodajze miesiac temu 9 czy 10 mialam okresa,a teraz go nie mam :// , ale jesli sie nie kochalam,to nie moge byc w ciazy-prawda? tym bardziej ze chlopak nie masturbowal sie na zmiane z pieszczeniem mnie,wiec tak jakby palcem tez nie moglam zostac zaplodniona-nie?? podobna sytuacje mialam w maju...okres mialam miec 26 maja,a spoznil mi sie az 11 dni. czy to mozliwe,ze ze wzgledu na masturbacje i pieszczenie tak sie opoznia? a moze ze wzgledu na stres? wtedy stresowalam sie przed komersem i tym,czy przyjma mnie do nowej szkoly,a teraz siostra jest w ciazy i stres tez jest. prosze-pomozcie . juz z tego wszystkiego nawet nie pamietam,czy chlopak wkladal mi tam palec po dotknieciu swojego czlonka po lodzie/lasce , a nawet jesli,to chociaz o posciel sie otarlo jak siedzial. blagam-o odpowiedz
|
![]() ![]() |
![]() |
#954 |
Raczkowanie
|
już prawie 18 :P jeszcze dziecko jestem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#955 |
Raczkowanie
|
Dot.: zaplodnienie palcem??
boże wyrażaj się ! nie da się tego czytać! Czy wszystkie dziewczynki w Twoim wieku są sorry za określenie takimi "chamidłami" ? Przed rozpoczęciem współżycia/pettingu radzę się czegoś o tym dowiedzieć! A nie zadawać głupich pytać po fakcie!
#956 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez aneczka8 Czas edycji: 2008-08-14 o 08:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#957 |
Przyczajenie
|
"komers" to u nas impreza na zakonczenie gimnazjum a dlaczego niby "ciaza na bank" ??
|
![]() ![]() |
![]() |
#958 |
Raczkowanie
|
a ja 18nascie i kilka miesiacy
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#959 |
Zadomowienie
|
Ten Twój slang ciężko zrozumieć. Myślałam że chodzi o coś innego. Chyba sida najlepiej oceniła Twoje szanse.
|
![]() ![]() |
![]() |
#960 |
Przyczajenie
|
napisalam to najbardziej zrozumialo jak idzie bardzo sie denerwuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:45.