|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#931 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2008 :))) - czesc druga!!!
Cytat:
Kristi 100% racja z tym lizaniem lizaka przez papierek. Ja nigdy nie lubilam prezerwatyw. Jak brałam tabletki to było super. ale juz od dwóch lat nie moge. Myśle, że kiedyś spirale sobie skombinuje.
|
|
#932 |
|
Zakorzenienie
|
dorbarq jutro idę na basenik
tylko tampony muszę kupić używasz mini? czy jakie? ![]() idę na miastko buziole
|
#933 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale dzisiaj na basenie znowu były dzieci ze szkoły, skakały i się wody nałykałam - tak tego nie lubie.
|
|
#934 |
|
Zakorzenienie
|
http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.ht...0&ticaid=159ac
Za jedne z najsilniejszych uważane są ostre bóle zębów i kolka nerkowa. Jednak nie da się ich porównać ze skurczami porodowymi, które - według skali oceny natężenia bólu - uzyskują etykietę powyżej 7, prawie jak amputacja kończyny bez znieczulenia. Oznacza to ból nie do wytrzymania i konieczność natychmiastowej interwencji farmakologicznej. ![]() ![]() ![]() reszta jest milczeniem..... |
|
|
|
#935 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#936 |
|
Zakorzenienie
|
Wersta to jak juz sie pojawi to prawdziwa burze wywola..tym razem spermowa..hahaha...juz taka dyskusja zagorzala dawno nie goscila tutaj..hihihni. Nawet o naszych dzidziach tak nie rozmawiamy jak o spermie..hihihi.
Ja tam 4 lata sie nie zabezpieczalam i nic, ale to mezus mial kontrolowac, a wystarczylo moje haslo "a moze by tak zmajstrowac cosik?" i od razu cos mu w oku blysnelo, a potem klops .Sosnowa, musze to mojemu mezusiowi przetlumaczyc, neich sie dowie jak to ma mnie bolec . cale szczescie we Wlsozech znieczulenie jest za darmo i czesciej sie jej daje niz nie daje. Jacys chyba bardzije ludzcy sa ci lekarze.Wersta, jak z Wloch te meble to sie nie dziwie, ze od lipca czekalas na nie. A jakiej firmy? Mala, to juz nie znikaj, a my bedziemy Ci dzielnei towarzyszyc w kompletowaniu wyprawki..hihih. Masz jesczez czas. Jak my tu wszystkie tak dopingowalysmy to w meisiac wszystkie zaopatrzyly sie w porzadna ilosc laszkow dzieciecych ![]() A z tym cukrem to wczoraj sie naczytalam i wyczytalam, ze wieksze prawdopodobienstwo wystapienia cukrzycy ciazowej jest przy ciazy blizniaczej oraz w momencie, kiedy kobieta zazywa leki podtrzymujace ciaze, ktore podwyzszaja poziom cukru we krwi, dlatego w takim wypadku zalecane jest zmniejszenie ich spozywania. Dziewczynki pomocy! jakies swiady mi wyskakuja i cala sie drapie. Czuje sie jakby mnie pchly oblazly! |
|
|
|
#937 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wstawilam pranie, i koncze sprzatanko zaraz. Maz wpadl do domu i jakis taki steskniony byl, ze skonczylismy w lozeczku
![]() Musze powiedziec, ze myslalam, ze jak bede w ciazy, to bede dla niego mniej atrakcyjna, a tymczasem on ma ochote na mnie niemalze co dnia ![]() Wczoraj wieczorem tylko narzekal, ze urosly mi piersi i sa duze, wiec ja mu powiedzialam, ze duze to one beda jak beda pelne mleka i bede karmic ![]() A on zrobil oczy i powiedzial, ze wiekszych to juz sobi nie wyobraza
|
|
|
|
#938 |
|
Zakorzenienie
|
Mila...hihihi...no to bedzie myslal, ze sni jak jesczez urosna
. Korzystaj kochana z zycia, tak Ci zazdroszcze tego seksienia sie. Ja ani nie powinnam tego robic, ani mi sie nie chce..normalnie zero impulsow. A moj to chyba sie wygasil tak jak Anisi..hihihi.
|
|
|
|
#939 |
|
Raczkowanie
|
Hej! Co do snów to mi sie dziś śniło ze rodze ale nie mogłam naturalnie urodzic i mieli mi robic cesarke.Bardzo byłam zasmucona bo chcialam zeby mąż był przy porodzie ale jak mialam miec ceasarke to wolałam nie.Mam nadzieje ze bede naturalny miałam poród bo chce miec meża przy sobie i nie chce za długo leżeć w szpitalu
Dzisaj mój bobas ma 21tygodni.Za tydzien mam drugie usg już niemoge sie doczekać. czuje sie dobrze ale ostatnie badanie krwi wykazało ze mam lekką anemie ale to nic starsznego na szczescie. Bobasek sie rusza coraz bardziej ale to fajne uczucie hahaah! Tak sie ciesze a zarazem boje! Pozdrawiam!
|
|
|
|
#940 |
|
Zakorzenienie
|
O, Badetka! Dobrze, że jesteś. A Ty nie miałaś pieska w awatarku? Czy mi się pomyliło
![]() Dorbar, ja nie chce straszyć, ale to mnie któraś nastraszyła tym linkiem
|
|
|
|
#941 |
|
Raczkowanie
|
nie to nie ja na szczescie
|
|
|
|
#942 |
|
Raczkowanie
|
dobra lece zrobic obiad mi i mężusiowi ;-) Mam do was pytanie co warto wziac do szpitala. Poradzcie pomóżcie!!
|
|
|
|
#943 |
|
Rozeznanie
|
A ja mam pytanko w sprawie kremow do depilacji. Przez szalejace ciazowe hormony, zauwazyłam, że na moich rekach wyrósl taki gąszcz włosów, ze aż sie przeraziłam, normalnie wygladam jak małpka
Hmm... takie kremy do depilacji są chyba bezpieczne w ciązy, co? A wogóle ja nigdy rąk nie depilowałam i nie wiem, macie może jakies dobre rady? Bo boje sie, że jak zaczne depilować to będzie jeszcze gorzej!!! ![]() |
|
|
|
#944 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#945 |
|
Wtajemniczenie
|
Laski, ale ja Wam zazdroszcze sexu. Ja to mam ochote, ale nie mam z kim
![]() Ja nie słyszałam czy kremy depilacyjne szkodzą w ciąży. Kiedyś używałam do bikini, ale znudziło mi się odczekiwanie. Włosy na rękach raz w zyciu ogoliłam i teraz wydaje mi się, ze są troszke dłuższe. Niedługo będzie można się opalać to i włoski na rękach zrobią się jakby jasniejsze.
|
#946 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sie gole maszynka chyba od zawsze, bo kremy jakos zle mnie depilowaly. Doszlam do takiej wprawy, ze jak bede miala wielgasny brzuch i nie bede nic widziec, to jakos po omacku sobie poradze
![]() Ja posprzatalam cala chate, zaraz cos skonsumuje bo dziecie glodne, i wyjde na spacer, tak ladnie dzis u nas slonko swieci i cieplej jakby |
|
|
|
#947 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja to ciągle coś wcinam od 4 dni. Wczoraj jadłam te kanapki mleczne kinder no i dzisiaj c.d. ich jedzenia ![]() Też ide na spacerek z moim pieseczkiem
|
|
#948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moze przyjedzie na nie czas
|
|
|
|
|
#949 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja jak zaczynam je jeść to nie moge się powstrzymać Znowu jem . Ale już tylko jeden mi został ![]() Ojciec oczywiście stwierdził, ze Lenny (mój piesek) chce tylko z nim wychodzić i wyszedł z nim. A jak jest brzydka pogoda to marudzi, ze musi wiecznie z psem wychodzić. Masakra.
|
|
#950 |
|
Zakorzenienie
|
A ja juz sie nie widze tam na dole...chyba maz bedzie musial przejac palke i mnie ogolic
|
|
|
|
#951 |
|
Zakorzenienie
|
No i wróciłam z zakupków - chyba godzinę spędzilam z mamcią w sklepie ale kupiłyśmy w końcu cosik
2 kompleciki - śpioszki+kaftanik (biały welurowy i bawełniany biało-turkusowy), body w kaczusie i koszulkę. Pierwsze koty za płoty haha Szkoda tylko że z wyborem wózka nie idzie mi tak łatwo... Wiec Marticia doping w kompletowaniu wyprawki jak najbardziej wskazany - dzięki Mijalea u mnie dokladnie tak samo...Myslalam ze w ciąży mezus nawet na mnie nie spojrzy ale jest na odwrót Czasem seksik jest nawet częściej niż przed! Myśle, że to przez cycki-haha...zawsze mialam male a teraz takie okrąglusie ze az miło i biedak sie napala co rusz Szkoda tylko że tyłek sie płaski zrobił jakiś...Ehhh
|
|
|
|
#952 |
|
Wtajemniczenie
|
MAŁA ja też zawsze mialam małe cycki. No i narazie mi dużo nie urosły, ale chyba będę musiała wreszcie kupić rozmiar większe bo w 70A to troche już ciasno.
Krew z nosa zaczęła mi lecieć, chyba jakaś żyłka pękła. Aha zjdałam juz ostanią kanapke mleczną
|
#953 |
|
Zakorzenienie
|
Mala, jak sie rozkrecisz to zobaczysz..hihih. Jesczez ans przegonisz. A co do wozka to u mnie rowniez ciezko z tym bylo dopoki nie wybralismy sie do sklepu i generalnie wybor padl bardzo szybko bez glebszego analizowania. Tak to jest jak sie ma takie same gusta
.Dorbar, mi to co chwila leci z nosa, musze sobie cisnienie zaczac mierzyc regularnie, bo moze to byc tego wina...zauwazylam ze jak cisnienie spada na dworze to mi sie kreci w glowie i krewka wyplywa. No tak, jak nie przez miesiaczke to z nosa musi sbie znalezc ujscie..hihihi |
|
|
|
#954 |
|
Zakorzenienie
|
Hej śliczne
![]() Ja zaraz doczytam co napisałyście, ale najpierw zdam relację z dzisiejszej wizyty. I są wiadomości dobre i złe. Dobre to takie, że dzidziuś ma się wyśmienicie, dziś niuncia była bardzo spokojna prawie wcale się nie przekręcała. Pani doktor robiła mi usg, ale nie dostałam foteczki. Sprawdzała wszystkie po kolei struktury. Olcia pozostała Olcią więc myślę, że jest już duże prawdopodobieństwo, że się nic nie zmieni. Ponoć ma piękny móżdżek, serduszko prawidłowo ukształtowane, miarowo bijące i wielki pęcherz moczowy- pani gieniowa powiedziała, że olbrzymi i będą wspaniale nereczki pracować Olunia ma 537 g, więc noszę w sobie ponad pół kilo kobiety ![]() A wiadomości złe to takie, że mamusia ma anemię jak stąd do Warszawy. Hemoglobina na poziomie 10,3 , krwinek czerwonych ledwo ponad 3 mln i pani gieniowa powiedziała, że bardzo brzydko nie miała Kasiulka zapasów przed ciążą i oto efekty. A najlepsze - a raczej najgorsze jest w tym to, że ja brałam żelazo ale profilaktycznie przez półtora miesiąca 1 tabletkę rano Sorbifer Durules więc taka większa dawka. Nio i jeszcze na poprawę humorku glukoza źle wyszła Nie bardzo źle, ale jednak gieniowa powiedziala że jest za wysoka. I w przyszłym tygodniu czekają mnie kolejne kłucia i 75g glukozy Mam przyjść skonsultować wynik na 10 kwietnia i ogólnie następną wizytę mam 28 kwietnia. Przytyłam 2 kg ![]() W ogóle to padam na nos, jeszcze z mamą zrobiłam trasę przez miasto bo miała różności do załatwienia i ledwo doszłam. Teraz już wiem dlaczego tak strasznie się męczę, pewnie przez tą anemię.
|
#955 |
|
Wtajemniczenie
|
KASIULKA dobrze, ze dzidzia rośnie zdrowo. Zmartwiły mnie Twpje wyniki, ale mijemy nadzieje, ze wszytsko bedzie dobrze.
|
#956 |
|
Zakorzenienie
|
No to jak moj malec prawie pol kg chlopa...niezle ciezary mamy w sobie poki co nie Kasiulka? ale nie martw sie kotku, bedzie dobrze, pewnie troche bedziesz musiala ograniczyc spozycie cukrow, no i zelazik jak najbardzije brac.
Ja to nie wiem, macie wszystkie te usg takie dlugie i dokladne, a moje polowkowe trwalo jakies 10 min i to wszystko. Nic analizowane, nic powiedziane, nawet mi nei pokazali malenstwa, bo spieszyli sie na przerwe obiadowa..szczuryt ladowe! musze sie poskarzyc mojemu gieniowi. a taka bylam zadowolona z obslugi ginekologicznej w tym szpitalu
|
|
|
|
#957 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie a ja dziś ide do gina mam nadzieję że mi powie że wszystko wpożądku i pokarze mi moją dzidzie a tak wogóle to jestem dziś jakaś osłabiona niemam siły na nic
|
|
|
|
#958 |
|
Wtajemniczenie
|
MARTICIA ja też zbyt dużo nie wiem bo tylko jakie dużo jest maleństwo. Nie wiem jak mózg, jak ciężar itp, ale spytam na anstępnym USG.
Ale mi ojciec ciśnienie podniósł. Najpierw nie pozwolił mi pojść z Lenym bo sam chciał, a teraz mi dupe truł, ze mam na spacer pójść. Otstanio nie wytrzymuje nerwowwo z nim. już anwet nie wiem co pisez.
|
#959 |
|
Wtajemniczenie
|
Napewno bezdie dobrze. Trzymam kciuki.
|
#960 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:11.

tylko tampony muszę kupić

Moze przyjedzie na nie czas 
Szkoda tylko że tyłek sie płaski zrobił jakiś...Ehhh