|
Notka |
|
Ceremonia i tradycja ślubna, weselna W tym miejscu możesz podzielić się widzą, jak zaplanować ceremonię ślubną. Na co zwrócić uwagę przy szukaniu sali weselnej. Przypomnieć tradycje weselne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#931 |
Konto usunięte
|
Dot.: Zabrze, Gliwice, Tarnowskie Góry, Bytom, Ruda Śląska, Radzionków - sala weselna
Witam wszystkich,
Zarejestrowałem się na tym forum właściwie tylko po to, aby pomóc innym w poszukiwaniach sal. Przejrzałem cały ten temat począwszy od strony 1 do 31, spędzając nad tym ok. 8 godzin. Każdy poleca inną salę, tak więc ciężko podjąć jednoznaczny wybór. Dodatkowo każdy kieruje się innymi kryteriami wyboru. Jako, że sam szukałem sali na przyszły rok, zrobiłem zestawienie wszystkich sal, które pojawiły się w tym wątku (w obrębie 35km od miasta Zabrze). Sal jest 70. W zestawieniu znajduje się: - nazwa sali, - miejscowość, - odległość od miasta Zabrze (ponieważ tu mieszkam, więc szukałem sal w promieniu max. 35km), - numer telefonu do sali, - orientacyjna liczba gości na sali, - uwagi, - strona www. Wszystkie informacje, które są w zestawieniu pochodzą ze stron www podanych sal. Ja już wybrałem swoją salę na przyszły rok, tak więc myślę, że wszystkim, którzy planują wziąć ślub, zestawienie to się przyda. Mi by się przydało, gdybym już ktoś wcześniej coś takiego zrobił, bo przy początkach poszukiwań sal było ciężko to wszystko ogarnąć ![]() Jednocześnie chciałem uspokoić wszystkie osoby, które planują wziąć ślub w przyszłym roku (tj. na rok przed). Wiele osób panikowało, że jeśli ktoś szuka sali na rok przed, to jest to o wiele za późno. Owszem, dużo sal ma już zajęte terminy, jednak są jeszcze takie, które mają wolne soboty na przyszły rok. Wiem, że wiele osób rezerwuje sale na 2-2.5 roku przed weselem, co dla mnie jest trochę dziwne (do tego czasu wiele może się wydarzyć), przez co rodzi się problem z salami, jednak okazało się, że całkiem sporo sal ma jeszcze terminy (mnie interesował sierpień bądź wrzesień przyszłego roku i sal było sporo z tymi terminami, ale ostatecznie bez problemu wybrałem). Trzeba po prostu zadzwonić i zapytać. Jeśli chodzi o zespół, fotografa i kamerzystę, proponuję również rozejrzeć się podczas wybierania sali, żeby zgrać wszystko w jednym terminie, ponieważ wiele ekip ma już pozajmowane terminy na przyszły rok. W załączniku zestawienie w postaci pliku .pdf. W linku poniżej natomiast znajduje się zestawienie w formie .pdf + .xls (do modyfikacji). Hasło: sala http://www.speedyshare.com/zASap/Lis...-na-Slasku.rar Pozdrawiam wszystkich Edytowane przez 201604271306 Czas edycji: 2015-02-03 o 12:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#932 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zabrze, Gliwice, Tarnowskie Góry, Bytom, Ruda Śląska, Radzionków - sala weselna
szacun!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#933 |
Rozeznanie
|
Jako, ze przy wyborze sali dużo pomógł mi ten watek, chciałam podzielic sie także swoja opinia na temat sali Constantin, w której odbyło się moje wesele.
Jednym słowem REWELACJA!!! Właścicielka bardzo pomocna - strasznie mieszalismy z ustawieniem stołów - była bardzo cierpliwa i słuzyla rada ![]() Jedzenie - absolutnie przepyszne, dostalismy mnóstwo pochwał - moja rada: nie bać się wziąć bardziej niestandardowych rzeczy - ricotto z kurczaka na obiad (kurczak nadziewany szpinakiem i ricottą) byl przebojem wesela - tak samo jak francuska zupa cebulowa zamiast barszczu. Ludzie naprawde chetnie zjedząc coś czego nie ma gdzie indziej. Kelnerzy - bardzo mili, wystarczyło o coś poprosić i było ![]() Klimatyzacja - dawała radę ![]() Szczerze polecam. Służę odpowiedzią na wszelkie pytania ![]() P.S. Grał u mnie Grzegorz Wojtala -, jak będę miala czas to polece go na wątku o DJach - ale w skrócie POLECAM ![]() Edytowane przez ollkaa Czas edycji: 2012-09-11 o 16:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#934 |
Przyczajenie
|
Witam, u mnie na weselu tez bedzie grał Dj wodzirej Grzegorz Wojtala
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#935 |
Rozeznanie
|
Odstąpię termin wesela w restauracji Pod Platanami w Wilkowicach na 08.06.2013! Info na priv
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#936 |
Przyczajenie
|
Witam,
Z powodu spraw osobistych odstąpię termin wesela. Lokalizacja: sala bankietowa Constantin w Bytomiu Termin: 13.07.2013 Kontakt: 511652710 lub kszychos@wp.pl Pozdrawiam! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#937 |
Raczkowanie
|
Już pisałam w innym wątku, ale jeszcze raz napiszę - czy któraś z Was zna Foto-Piwnicę z Tych? Cenowo są bardzo atrakcyjni, zdjęcia też super..ale nie wiem, jak z jakością zdjęć w 'realu' i jak wygląda współpraca.. Ktoś się orientuje??
![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#938 |
Przyczajenie
|
witam
![]() jako, że jestem już po ślubie, a przed nim wypowiedzi na tym forum pomogły mi w wielu rzeczach, chciałam dodać coś od siebie - mianowicie widziałam zapytania dot Rezydencji w Piekarach Śląskich, a tam właśnie miałam wesele ![]() i jednym słowem mogę powiedzieć WARTO! rzeczywiście cenę mają wysoką, ale jeśli zastanawiacie się między Rezydencją a czymś innym bierzcie w ciemno! Wszystko było rewelacyjnie zorganizowane, piękna sala, piękny ogród, rewelacyjna obsługa, bardzo dobrze wyglądające i smakujące jedzenie, a szefowa Pani Beata i Pani Edyta, z którą wszystko załatwiałam - rewelacyjne kobiety ![]() Na prawdę polecam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#939 |
Wtajemniczenie
|
Jeśli jest ktoś z Mysłowic, chętnie polecę swoją salę weselną.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#940 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam,
Szukamy z narzeczoną sali na wesele z hotelem i po przejrzeniu całego internetu i objechaniu połowy Śląska zastanawiamy się nad Pałacem Wiśniewski w Piekarach i Hotelem Arsenał w Gliwicach. Obie sale naprawdę fajne choć w dwóch całkowicie różnych stylach. O Pałacu znaleźliśmy sporo sprzecznych informacji ![]() Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#941 |
Rozeznanie
|
My jesteśmy na etapie szukania sali weselnej, wysłaliśmy już wiele e-maili do interesujących nas restauracji/sal. Najgorzej zrobić taką wstępną selekcję, bo nie mamy na tyle czasu, aby odwiedzić każdy z lokali. Na dzień dzisiejszy rozważamy m.in.:
-Restauracja "Bombaj Tandoori" (Sosnowiec) -Restauracja "Adria" (Ruda Śląska) -"RidingClub" (Radzionków) Ale stale szukamy czegoś nowego, do końca roku musimy ostatecznie się na coś zdecydować.
Edytowane przez Tawerna Czas edycji: 2012-11-14 o 17:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#942 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#943 |
Przyczajenie
|
http://www.hotel-tawerna.pl/ Gliwice
Gorąco polecam!!! Moje wesele odbyło się tam w czerwcu 2011 roku i nie mogę powiedzieć ani jednego złego słowa. Jedzenie wszystkim bardzo smakowało, nikt się nie zatruł a drugiego dnia wszystko było świeżo gotowane! Organizacja na najwyższym poziomie w przystępnej cenie. Specjalistka Pani Kasia bardzo uprzejma i życzliwa osoba, bardzo dobrze potrafi doradzić w każdej kwestii. Jesteśmy z mężem bardzo zadowoleni. Goście też bardzo miło wspominają całe przyjęcie! Okolica bardzo spokojna, z dala od miejskiego szumu, ogród i plac zabaw dla dzieci. REWELACJA ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#944 |
Przyczajenie
|
Witam, szukamy razem z przyszlą małzonka sali na wesele, wybor padł na sale na ogródkach dzialkowych w chorzowie, a konkretnie ogrodki dzialkowe kosciuszko na ul krzyzowej, i tutaj moje pytanko: moze ktos z Was mial tam swoje wesele badz byl jako gosc, moze na sylwestra,?? generalnie szukamy opinii ludzi ktorzy mieli przyjemnosc bawic sie na w/w sali, jak wygladala sprawa wynajecia sali, jakis zmian dekoracji w srodku i co najwazniejsze jedzenia, kazda informacja bedzie dla nas Ważna
![]() pozdrawiamy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#945 |
BAN stały
|
Hej!
Ostatnio miałam okazję bawić się na weselu organizowanym w Hotelu Rycerskim (Czeladź). Fantastyczne miejsce, bardzo klimatyczne. Dawno żadna sala nie zrobiła na mnie, aż tak dużego wrażenia. Coś niesamowitego. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#946 |
Przyczajenie
|
hej Dziewczyny!
z racji tego, że sala Casamento w Sierotach jest dość popularna postanowiłam opisać co nieco z punktu widzenia gościa ![]() Sala jest bardzo ładna, nowoczesna, podświetlany sufit-mnie akurat średnio się to podobało, bo trochę przypominało dyskotekę :P Jest pokoik zabaw dla dzieci-bardzo fajny pomysł. Nie wiem jakie są ceny, ale jedzenia było dość sporo i dobre. Podobało mi się, że był wybór różnych serów-od zwykłych po pleśniowe. Wiem, że Młodzi wybierali niektóre potrawy i od razu mówię, że gulasz czy też bogracz był gorzej niż fatalny-sama woda z 2 kawałkami mięsa. Drugie niezbyt trafione danie to sałatka z buraków-buraki chyba z rukolą i oliwą-okropne (nikt jej nie jadł). Ale to tyle jeśli chodzi o niedobre dania, reszta bardzo dobra, obiad i 1sza ciepła kolacja pyszne. I z tego co mi się wydaje były tylko 2 ciepłe kolacje, ale nie jestem pewna. Napoje-z tego co się orientuje wliczone w cenę "talerzyka" podawane były w tych małych butelkach 0,2. Moim zdaniem to się nie sprawdza, bo każdy pootwierał po butelce i potem w moment było mnóstwo pustych butelek na stołach. Fakt-na kelnerów/kelnerki nie można było narzekać, ale dla mnie to większy kłopot, bo zdarzało się, że leżały puste buteleczki i nikt ich nie zbierał. Po prostu nie nadążali z ich wymianą. Podsumowując-sla godna polecenia, ale tak naprawdę atmosferę tworzą dobra muzyka i goście! ![]() Byliśmy też później na weselu w Sosnowcu w domu przyjęć Sielec. Tam nie mogę się przyczepić do jedzenia! było przepyszne i spore porcje. Naprawdę godne polecenia miejsce. Tylko tort był niedobry, ale nie wiem czy to restauracja zamawiała czy Młodzi we własnym zakresie. Troszkę śliski parkiet. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#947 |
BAN stały
|
Ta sala to mistrzostwo świata. Miałam okazję być tam na dwóch weselach i za każdym razem było świetnie. Sala robi niesamowite wrażenie. Jeśli kiedyś będę organizować swoje wesele to właśnie w restauracji Rycerskiej.
Edytowane przez juliakawka Czas edycji: 2013-02-19 o 12:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#948 |
Przyczajenie
|
Poszukuję sali na wesele ok 70 os. najlepiej z noclegami, najdalej 40 km od Bytomia. Może macie jakieś ciekawe propozycje ????
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#949 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#950 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Był dość szeroko opisywany w tym wątku parę stron wcześniej, miałam tam wesele i gorąco polecam. Zarówno my jak i goście zachwyceni |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#951 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#952 |
Przyczajenie
|
A co myślicie o sali bankietowej Orfeusz w Tarnowskich Górach ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#953 |
BAN stały
|
Ja jestem oczarowana Hotelem Rycerskim w Czeladzi. Robi on naprawdę oszołamiające wrażenie, zarówno z zewnątrz jak i wewnątrz. Bardzo mi podobają się nawiązania do korzeni rycerskich, których jest pełno na ścianach. Jedzenie bardzo przyzwoite, w dość pokaźnych porcjach. Byłam na już na 2 weselach i liczę, że może kiedyś sama tam zorganizuję swoje
![]() Edytowane przez juliakawka Czas edycji: 2013-02-26 o 10:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#954 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#955 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#956 |
Przyczajenie
|
czy ktoś był na weselu w "Leśna Perła" w Rudzińcu ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#957 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkich,
Szukam sali na wesele w okolicach Gliwic. Planuję wesele na sierpień 2015 r., i nie śmiejcie się ze mnie że to za wcześnie, ale taka już jestem, a na dodatek dzisiaj byłam w Casamento w Sierotach i okazało się, że mają już zarezerwowane terminy na 2015 rok, co jeszcze bardziej mnie przeraziło i skłoniło do szerszych poszukiwań. Słyszałam wiele pozytywnych opinii o Oazie w Wielowsi, jednak przeczytałam na forach, że tam gaszą światło o 3 i wypraszają gości, co mnie zniechęciło, jednak nie wykluczam tego miejsca, bo podobno jedzonko jest pierwsza klasa, stoły uginają się pod nim a w cenie są również ciasta. Jednak okolica nie jest za bardzo zachęcająca. Pod Arkadami też jest podobno świetnie, ale dopiero w sierpniu będę miała szersze informacje na ten temat bo kumpela wybiera się tam na wesele, ale boję się, że nie będzie wolnego terminu już! Urzekła mnie natomiast Gospoda u Wrochema - byłam tam dzisiaj, na 2015 rok jeszcze nawet nie mają kalendarza, myślę, że w sierpniu będzie tam jeszcze piękniej, ale natomiast obawiam się jedzenia i jego ilości, że będzie za mało wszystkiego, a na weselu chciałabym, żeby było tyle żarcia żeby się stoły uginały ![]() Może któraś coś słyszała o tej Gospodzie niedawno? Albo miała tam wesele? Bo wiecie jak to jest, to że kilka lat temu było niefajnie nie oznacza, że teraz też tak będzie. Wesele planuję na około 80 osób. Doradźcie mi coś proszę, bo sama już zaczynam wątpić czy znajdę coś sensownego, co będzie mi odpowiadało. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#958 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#959 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#960 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Pod Arkadami byłam się orientować jak to jest z weselem. Sala ładna, ale...nie ma tam nic więcej! Po prostu nie ma gdzie się urwać poza małym "wybiegiem" na zewnątrz sali w postaci kawalątka trawki i chodniczka. Dwie ławki na krzyż i chyba jakaś lewa fontanna, czy rzeźba. Jedzenie ponoć dobre, cena też, ale nie wyobrażam sobie trzymać gości cały czas w jednym pomieszczeniu, jak na jakimś spędzie, z którego praktycznie nie ma gdzie iść odetchnąć. Nie ma tam ustronnego miejsca, wszyscy się cały czas widzą, jest to takie...sobie. U Wrochema bywałam przy różnych okazjach, niestety na weselu nigdy. Miejsce słynie z wysokich cen i średniego jedzenia. Poza tym, wnętrze jest dość kiczowato urządzone (takie moje zdanie). Za to sala u góry stwarza możliwości ogromne, bo jest bardzo dużo miejsca do tańczenia. No i w około jest co robić, przy zamku jest spory teren do łapania powietrza. Bardzo podobnym miejscem, ale o WIELE ładniej urządzonym i niedaleko od Wrochema (bliżej Gliwic) jest restauracja Pod Platanami w Wilkowicach. Od Gliwic jest to oddalone o 30 minut. Tu masz stronkę:http://podplatanami.eu/ - jedzenie w normie, w zależności od oczekiwań, sala do 100 osób, więc dla Ciebie optymalnie i bardzo ładna i spokojna okolica z fajnie zagospodarowanym terenem- jest mini zoo, park do spacerowania, staw, sala zabaw dla dzieci i nocleg dla pary młodej w starym dworku obok. Bardzo fajne miejsce na weselicho i chyba z terminami nie jest źle ![]() Edytowane przez nutik Czas edycji: 2013-03-25 o 22:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:13.