![]() |
#931 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dzieciaczki LUTOWO-MARCOWE 2007 III
dziewczyny zobaczcie co znalazlam... wszystkie na forum moje gotowanie sie nim zachwycaja... moze warto. dzis kupie produkty
![]() Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 5-6 pieczarek 1 cebulka majonez ok. 15-20 dag sera żółtego sól pieprz Jak przyrządzić? Piersi doprawić do smaku jak kto lubi. Rozbć je na kotlety. Na blaszce do pieczenia rozłożyć folię aluminiową i ułożyć na niej kotlety (surowe!). Na patelni podsmażyć pokrojone w kostkę pieczarki i cebulkę, doprawić do smaku solą i pieprzem; tak przygotowane wyłożyć na kotlety. Teraz na każdy kotlet wykładamy majonez (ok. 1 łyżka na kotlet, zależy od wielkości piersi)i posypujemy grubą warstwą serka żółtego. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok. 20 min. w temp. 180-190 stopni. Smacznego! basiu po pracy po lece do apteki i wypytam o robaki, ale mysle ze gdyby Kuba mial, to bym zauwazyla w kupce albo by wymiotowal czesto... jednak wole dmuchac na zimne... kasiu nadzieje mamy... gdzies caly czas ja mamy... i wierzymy!!
![]() |
#932 |
Wtajemniczenie
|
Nie mam pojecia
![]() O jakich Ty krytycznych uwagach mowisz? Galeria super!!! Napracowalas sie i brawa Ci sie naleza. Tylko ja sie pytam reszty, gdzie zdjecia? Przeciez my mamy tyle dzieciakow, a tu tylko pare zdjec. Dziewczyny do roboty!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#933 |
Wtajemniczenie
|
U nas dziś zimno i wieje i na razie nie jedziemy jednak.Boję się że w nocy będzie zimno.Pogoda się zmienia jak w kalejdoskopie.Barti niespodziewanie poszedł lulu więc mam chwilkę.
Hadżi sesja piękna taka męska ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Angie super wyglądaliście na weselu ![]() ![]() ![]() Kasiu galeria piękna ![]() ![]() Ewa my nie mamy psa.W takich przypadkach nagłych zawsze dzwonię na komórę do lekarki. Idę do żelazka ![]()
#934 |
Zadomowienie
|
hej hej
Dawno mnie nie było bo od 15-stego ale 21- weszłam, nadrobiłam zaległości, napisałam posta i go wywaliło w kosmos!!!! Nie widziałam tez wtedy żadnych zdjęć i w ogóle jakoś dziwnie wtedy było.... A na następny dzień grypa mnie złapała i doopa blada była ogólnie. Wczoraj świrus wylazł u Marcjanki i teraz się męczę z zakatarzonym i zmierzgłym brzdącem - ale cóż jak ja byłam chora to też miałam parszywy humor. Za to teściowa zajmowała mi się małą więc trochę to paskudztwo przespałam ![]() Małż w czwartek zabrał mnie do kina na Indianę - ale bajka..... w tym sensie że czasami przegięli z "możliwościami" fizycznymi Indiego hehehe A od wczoraj walczę znów z molami ![]() ![]() ![]() Wczoraj Marcjanka miała ostatnią kontrolę u neonatologa ![]() ![]() To ma tyle - zmykam obiad robic a na 15-stą z małą do lekarza.... bo mam dość jej temperatury
ALBUMY Zarobiona mama pracująca ![]() Tylko nudne kobiety mają nieskazitelnie czyste domy. Przez pierwsze dwa lata uczysz dzieci chodzić i mówić a przez następne szesnaście lat marzysz o tym żeby usiadły spokojnie i się zamknęły !!! |
![]() ![]() |
![]() |
#935 |
Zadomowienie
|
A ja siedzę od rana i drukuję i już mi głowa pęka
![]() ![]() AgaG skoro piszesz, ze masz już duży brzuszek, to moze w pracy widzą i wiedzą, ale nic nie mówią ![]() ![]() ![]() Hadżi u nas też dzisiaj zimno i wietrznie. Ja do pracy nie wzięłam nawet kurtki, a na chwilke wychodziłam na ryneczek po ziemniaki i pomidorki na obiad, to tak zmarzłam, ze szok ![]() Kasiu galeria śliczna. Dziękujemy ![]() ![]() Ewa ja robie podobne kotleciki, tylko że nie z kurczaka, a ze schabu. Ale są dobre, mnian, mniam ![]() golabku miłego prasowania ![]() ![]() MadziuO dobrze, ze juz lepiej sie czujesz ![]() ![]() ![]() I w końcu ostatnia partia wydruków zakończyła sie ![]() ![]() A my z Emilką jedziemy dzisiaj do koleżanki i jej synka. Miłoszek jest o tydzień młodszy od Miski. dzieciaki juz jakis czas sie nie widziały. Ciekawe czy bedą sie razem bawiły ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#936 |
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() ![]() Wpadłam tylko na chwilkę zameldować się, że już jestem. Nareszcie w domu, uffff jakoś wytrzymałam te 5 dni. Relacja potem. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#937 |
BAN stały
|
hej
miałam problemy z mailem - później jak go zmieniłam to jeszcze coś się powaliło dzisiaj już przysiadłam i naprawiłam wszystko narazie napiszę, że ślub i wesele wyszło świetnie - nawet nie spodziewałam się. Jedzenie smaczne, lekkie - jest co wspominać. niestety jestem narazie uboga w zdjęcia - baterie padły coś postaram się wrzucić zdjecia są w galerii - albumie - trzeba zajrzeć chyba do profilu dlaczego tak - bo z tamtąd będę je mogła wykasować po jakimś czasie narazie tyle - lecę robić obiad |
![]() ![]() |
![]() |
#938 |
Wtajemniczenie
|
Na nic nie mam czasu
![]() Poczytałam, odpowiem może później ![]() Zdjęcia suuuuper ![]() ![]() Witaj w domku Czarinko ![]() Miś z dziś ![]() ![]() Aaaa jeszcze tylko napiszę, że wczoraj po raz pierwszy w życiu sama robiłam żółty ser i nawet smaczne toto wyszło ![]()
![]() |
#939 |
Zakorzenienie
|
hej. hej.
![]() jula - jak to robilas sama zolty ser?? a jak? a jak? angela, garnuszki - super fotki ![]() ![]() ![]() hadziki - swietna ta sesja na sprzecie budowlanym, no i ten quad ![]() ![]() ![]() a ja mam baaaaardzo dobry humor!!!!!!!!!!!!!!!!!! uroczyscie informuje iz od dzisiaj mieszcze sie w rozmiarze 40, niektore rzeczy 38 i jestem mega szczesliwa, okupione to wszystko wieloma wyrzeczeniami, ale sie pogodzilam ze slodycze nie dla mnie, bez chleba tez da sie zyc, troche cwiczen, dieta, dlugie spacery z witem i jakos waga leci dodatkowo kupilam sobie jakies serum wyszczuplajaco-ujedrniajace z firmy Eveline, i smaruje sie tym, zobaczymy jakie beda efekty ![]() zlapalam dzis gume z witem, pekla nam detka w kole w wozku, zeszlo powietrze, mialam pelno zakupow w koszyku, musialam wszystko niesc w rekach, wita tez, bo strasznie ciezko sie jechalo, na szczescie udalo nam sie kupic nowa dętkę i jest juz ok ide was troche poczytac
#940 |
Zadomowienie
|
No to czas nadrobić zaległości
![]() Nie pisałam, bo: -miałam trochę nauki (3 przedmioty zaliczone na czwóreczki ![]() -na bieżąco robiłam zdjęcia do galerii, bo jakbym tak miała wszystkie na raz to... ![]() -Krystian, Krystian, Krystian... jak było paskudnie na dworze (świra dostawał ![]() -miałam doła... (teraz tylko dołek ![]() Hadżi Misiek świetnie się bawił, widzę!!! ![]() ![]() ![]() Angie niezła laska z Ciebie ![]() ![]() Julitko jak syropek? Mój wylądował w kontenerze ![]() ![]() ![]() ![]() Ana świetnie masz w sklepie! Tak czyściutko, schludnie i z gustem ![]() ![]() ![]() ![]() Marta ja Ci napiszę to co Madzia. Jak Wito jest z Tobą to mi sie wydaje, że do Ciebie podobny, jak z Irkiem to, że do niego ![]() ![]() Dysiu Adusia jest śliczna!!! ![]() ![]() Gołąbku zdjęcia lepiej w normalnym rozmiarze, bo zmniejszane są potem niewyraźne. Zostałam wezwana przez tatę, więc przerwa... |
![]() ![]() |
![]() |
#941 |
Wtajemniczenie
|
Martuś
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ser robiłam tak: http://www.gotowanie.wkl.pl/przepis10115.html Gdybyś chciała go robić, to wyjmij z foremki po kilku godzinach jak już CAŁKOWICIE ostygnie. Ja się nie mogłam doczekać, wyjęłam wcześniej i stracił swą pierwotną formę. teraz jest bardziej płaski i szerszy. Ale na smak to nie ma wpływu. Ser ten smakuje jak śmietankowy. Jest taki delikatny. Następny pokombinuję już z jakimiś przyprawami. Misiek zjadł dzisiaj go na kanapce z pomidorkiem i o dziwo domagał się dokładki. Dokładka w wykonaniu Miśka jest bardzo, bardzo rzadko spotykana. Kasia333 czujesz, czujesz????? To ja - wypycham Cię z tego dołeczka ![]() Gratuluję zdanych egzaminów ![]() Galeria jest suuuuper !!!!!!!!! Ślicznie obrobiłaś te zdjęcia ![]() ![]() ![]() Mój syropek ma odwrotny problem niż Twój. Dałam chyba na wierzch zbyt grubą warstwę cukru i zrobiła się skorupa. Środek już puścił sok, spód powoli puszcza a ta góra jak kamień. Ale najwyżej zdejmę tą wierzchnią warstwę cukru a zleję resztę. Zmykamy karmić koparkożercę ![]()
![]() |
#942 |
Zakorzenienie
|
kasia333 - dzieki, ja tez mysle ze wito troche wzial ze mnie troche z tzta
galeria jest przepiekna ![]() ![]() ![]()
#943 |
Zadomowienie
|
Marta gratuluję mniejszego rozmiaru.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Julitko bardzo dobrze, że Ci taka skorupa cukrowa wyszła, bo dzięki temu pędy nie spleśnieją. Jeśli udałoby Ci się tą skorupę zdjąć to możesz przemieszac pędy i z powrotem tym cukrem przykryć (ew. troszkę dosypać) to Ci szybciej sok puści. Ja też kiedyś robiłam taki ser w domu, a w pracy to nawet kilka ton ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dziękuję wszystkim za miłe słowa odnośnie galerii ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#944 |
Zadomowienie
|
Kasiu przełsiczna galeria, jesteś wielka!!!
Marta gratuluję utraty kilogramów!!! ja tam nie moge rzucić słodyczy od czasu karmienia piersią a bardzo bym chciała. Angie przecudnie wyglądałyście z Milenką na weselu i poprawinach no i oczywiście tż tez niczego sobie/ Oneshot ucałuj Marcjankę oby jej ta temp. zeszłą, moż eto od tych ząbków?! |
![]() ![]() |
![]() |
#945 |
Wtajemniczenie
|
Przeczytałam zaległości, ale wybaczcie że nie odniosę się do Waszych postów, za dużo tego.
Pochwalę dzieciaczki i piękne mamusie. Cud, miód i orzeszki ![]() Ana sklep pierwsza klasa ![]() Co tam u mnie... ogólnie w porządku, ale ta wizyta u "teściów" trochę krwi mi napsuła. Pierwszego dnia, siadłam na chwilę do kompa, otworzyłam sobie nasz wątek, chciałam poczytać, ale Konrad wdrapał mi się na kolana. Zaczął walić w klawiaturę i wyskoczyła mi rozmowa matki Michała z jego ciotką. Wpadło mi w oko moje imię i przeczytałam tą rozmowę (i daleko mam to, że brzydko postąpiłam). Przeczytałam i mnie zmroziło. Dziewczyny co ona tam powypisywała na mnie...ż e jestem złą matką, bo wogóle się dziećmi nie zajmuję i o nie nie dbam. Że jestem nikim bo nie pracuję, że nie mam nic, że Michał zarabia pieniądzę, wię powinien mnie sobie ustawić. Że po wyjeżdzie do Angli w dzień powinnam zajmować się dziećmi, a w nocy biura sprzatać, że jestem leń, ża cały poprzedni pobyt na kompie przesiedziałam a oni MUSIELI mi dzieci bawić. Że jestem jeszcze gorsza niż przedtem, że wydaję 200 zł miesięcznie na kosmetyki i że wielka dama ze mnie. Że moi rodzice i dziakowie nie chcą ze mną mieszkać i mają mnie dość. A teraz uwaga najlepsze- ŻE WYMYŚLIŁAM SOBIE TĄ CAŁĄ NADŻERKĘ BY MICHAŁA NIĄ SZANTAŻOWAĆ BY DO MNIE WRÓCIŁ I ŻEBY KASĘ OD NIEGO WYCIAGNĄĆ!!!! (niby na jej usunięcie) ![]() I jeszcze wiele innych bzdur. Słowem- ona jest bardzo niezadowolona że się zeszliśmy. Ponadto napisała, że ja nie chcę jechać do Michała ![]() Tak oto za moimi plecami obrobiła mi dupę. Natomiast do mnie w oczy przez cały czas była słodziutka- "Dorotko, czemu jesteś smutna?", "Dorotka zrobić ci kolację?", "Dorotko co byś zjadła na obiad?" itp. Mnie w głowie się nie mieści ta jej cała obłuda i dwulicowość. Ja jej nie lubię i nie staram sie być dla niej przesadnie miła. Ot, tylko tyle ile wymaga dobre wychowanie, odpowiadam na pytania, ale nie wdaję się w dyskusje, nie przesiaduję z nią itp. Słowem- nie gram przy niej wielkiego uczucia i przyjaźni. Michał dzwonił kilka razy, traf chciał że po przeczytaniu tej rozmowy też z nim rozmawiałam. Wyczuł że coś jest nie tak, ale ja nie powiedziałam co. I nadal się zastanawiam czy powiedzieć. Humor miałam podły, musiałam komuś wylać moją żółć i padło na Julitkę ![]() ![]() ![]() Pozatym mój ojciec nadwyrężył moje nerwy, bo pojechał na wieś i chlał tam non stop. Nie mołam wogóle się do niego dodzwonić, nie odbierał moich telefonów. Dzisiaj przyjechał po mnie jego kolega, bo ojciec oczywiście nadal nawalony był. W dupie miał to, że miał po mnie dzisiaj przyjechać, już n- ty raz wóda okazała się ważniejsza od jego rodziny. Alkoholik cholerny ![]() Już nigdy więcej nie zgodzę się na żadne wyjazdy, jeśli nie bedę miała do dyspozycji samochodu, bo na ojca nie mam co liczyć, a w razie czego, gdyby coś się działo to nie mam jak się wydostać z tego zadupia. 5 dni z "teściami" to na moje słabe nerwy za dużo, po przyjeździe Trolle wpadły w stęsknione ramiona dziadków i mojej mamy, a ja na 3 godzinki wybyłam do Caxa- ufff.... Odstresowałam się trochę i humor od razu lepszy ![]() Dzieciaki z wyjazdu były zadowolone, bo wiadomo- ciągle na dworze, własna piaskownica, psy i inne zwierzęta. Także dzieci miały radochę, ale powiem Wam, że aż piszczały ze szczęścia jak siedziały w samochodzie. Pchały się do fotelików i pilnowały, aby przypadkiem ich nie zostawić. Ala wrzeszczała- "do domku jedziemy, do domku" ![]() Na zakończenie mam dobrą wiadomość- Michał załozył neta, moje jęki na coś sie przydały ![]() ![]() Wybaczcie że mój post taki trochę chaotyczny i nie bardzo trzyma sie kupy, ale znowu mnie nosi jak przypomnę sobię tą jędzę... |
![]() ![]() |
![]() |
#946 |
Zadomowienie
|
Czarinka nie wiem co mam powiedziec o Twojej tesciowej, na pewno wszystko co trzeba powiedziala Ci juz Julitka. Na szczescie niedlugo jedziesz do Michala i sami bedziecie sobie zycie ukladac tak jak chcecie a nie jak tego sobie zyczy "mamusia". Mam nadzieje ze Michal stanie po Twojej stronie a zreszta na odleglosc to tesciowa nie bedzie miala za wiele do gadania. Bedzie dobrze, nie bierz sobie tego do glowy bo nie warto. Trzymaj sie dzielnie i na moje oko to Twoje Trollki lepszej mamusi nie mogly sobie wymarzyc
![]() Kasia333 jak ja mam sie dostac do galerii? Jakie jest haslo? I podaj mi jesli mozesz n-ty raz swoj adres mailowy to moze w koncu wysle Ci jakas fotke mojego lobuza. Angie super zdjecia z weselicha. Sliczne z Was dziewczynki. I tatus niczego sobie ![]() AgaG ja tez mialam dylemat jak wracalam do rpacy czy poweidziec od razu czy poczekac ale tydzien przed moim powrotem zadzwonila moja kierowniczka i zapytala wprost czy to prawda ze jestem w ciazy bo chodza takie ploty. Wiec potwierdzilam i mialam juz z glowy ukrywanie sie. Chociaz troche przebojow z tego tytulu mialam ale juz po wszystkim cale szczescie. I mysle ze im szybciej powiesz tym lepiej.Bedziesz miala z glowy a zwolnic Cie nie moga bo jestes chroniona. Jesli chodzi o zdjecie moje z Ada to bylo robione w piatek 23 maja wiec calkiem niedawno a brzucha nie widac cbo moze tak usiadlam? Zreszta zalezy jak sie ubiore, czasem wyglam na niezlego hipka a czasem jakos tak calkiem przyzwoicie ze sie ludzie dziwia ze to juz 6 miesiac. Ogolnie czuje sie naprawde fajnie duzo lepiej niz z Ada. A jak jest u Ciebie? Marta gratulacje!!! Waleczna z Ciebie kobitka. I osiagnelas swoje. To super! Teraz drzyjcie dziewczyny bo Marta jak ruszy na plaze to hohoho, konkurencja bedzie wymieciona ![]() Juz nie pamietam co komu mialam napisac. AAAA Hadziki fotki Misia super. Taka prawdziwa meska sesja. I jak Ty kobieto robilas ten ser ![]() W czym kapiecie swoje dzieciaki teraz? Nawilzacie je jakos dodatkowo? Szczegolnie pytam te mamusie ktorych dzieci maja problemy ze skora, IKOLA I SYNTA i ktos jeszcze pisal. Musze jakos zaczac walczyc z sucha skora Ady, mam mnostwo zaleconych preparatow przez lekarza ale moze jest cos sprawdzonego co faktycznie dziala? No buziaczki na reszte dnia. Do pozniej Edytowane przez dysia77 Czas edycji: 2008-05-29 o 08:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#947 |
Zadomowienie
|
Witam z rana
![]() Kamila zdjecia z wesela widziałam wczoraj. ![]() ![]() ![]() Julitko zdjecia Misia na quadzie super ![]() ![]() ![]() Marta gratuluję zmniejszenia rozmiaru i utraty zbednych kilogramów ![]() ![]() Dobrze, ze udało sie Wam jakoś dojechać do domu wózkiem ![]() ![]() Kasiu gratki za te czwóreczki z egzaminów ![]() Czarinko nie wiem, jak ludzie mogą być tak obłudni, jak twoja teściowa. ![]() ![]() ![]() Przykro mi, ze Twój tato tak się zachował, a nie inaczej. ![]() ![]() ![]() Dysiu my nie mamy problemów ze skórą Emilki. Kąpiemy ją w płynie do kąpieli Johnsona i smarujemy balsamem. Wszystko z serii z lawendą, taką na noc. Na razie mamy to, a jak sie skończy to zobaczymy... Miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#948 |
Wtajemniczenie
|
Eloł Mamuśki !
One_shot Dużo dużo zdrówka dla Marcysi. Niech to cholerstwo szybko w Niej wyjdzie. Pogoda śliczna i żal siedzieć w domku a Ty bidulko musisz. Pozdrawiam serdecznie. ![]() A powiedz skąd masz mole w kuchni ?? Co u lekarza ?? Kasiu333 Galeria świetna ![]() ![]() Julita już wczoraj zaczęła ściągać ten programie na którym Ty pracowałaś co oznacza że to co zrobiłaś ze zdjęciami jest Luxio ! ! !. Wisienko Moje serdeczne gratulacje za wytrwałość i efekty w odchudzaniu. Podziwiam twój upór w dążeniu do celu. Jesteś Wielka . ![]() ![]() Czarinko Witam. ![]() Ważne że tam gdzie jedziesz już będzie internet. ![]() Wczoraj jak co dzień pojechaliśmy z Misiem na „plac budowy”. Synek był mocno zainteresowany pracującą zagęszczarką mimo iż hałasowała niemiłosiernie. Przez 10 minut posiedzieliśmy obaj w koparko spycharce a Miś w tym czasie operował gałkami od zmiany biegów i czegoś tam jeszcze. Ładne były takie chromowane, błyszczące. ![]() Potem pobawiliśmy się w „piaskownicy” widocznej na zdjęciu a po telefonie od mamusi biegusiem wracaliśmy do domku podziwiać Quada ![]() ![]() Szkoda że żonka nie dała się namówić na jazdę. Super sprawa taka „Maszynka”. Synuś już drugi dzień nie chce spać po południu ale za to pada już po 19. Miłego dnia !
Michałek ![]() ![]() Edytowane przez Hadżi Czas edycji: 2008-05-29 o 08:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#949 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A Wam co lekarz doradził? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#950 |
Wtajemniczenie
|
Witam
Hadzi faktycznie maszynka super... pojezdzilambym, ale pewnie robilabym w gacie ze strachu ![]() dysiu nam lekarka mowila, zeby do kaZdej kapieli dolewac doslowie kilka kropel zwyklej oliwki - super sposob i dziala - koniec suchej skory i nie musze nawilazc po kapieli niczym, bo oliwka robi swoje. tylko wanna pozniej tlusta ![]() Czarinko mnie moi tescie tez czasami doprowadzaja do nerwow, ale sa wspaniali ze kochaja swoje wnuki i nigdy nie robia problemow zeby zostac na dluzej z Kuba. Wisienko no to super ze juz wchodzisz na granice 38. Gratuluje... Na plaze smialo mozesz wyjsc... :d Wczoraj wybudzili Piotrka ze spiączki ![]() ![]() Ok wracam do pracy... wczoraj sie tak nudzilam, mam nadzieje, ze dzis wiecej bedzie roboty. Buzki!
![]() |
#951 |
Wtajemniczenie
|
Dysiu poszedł priv z hasełkiem.
![]() Miś jest kąpany tylko w wodzie. Wcześniej dolewałem płynu do ciałka i mycia głowy ale potem miałem problemy ze spłukaniem piany z włosków . Było jej po prostu za dużo ![]() Po kąpieli Jula naciera ciałko kremem firmy HIPP. Ciałko Misia oczywiście ![]()
#952 |
Wtajemniczenie
|
Hadzi to ja tez poprosze o haslo
![]() Kasiu i ja rowniez po prosze o maila na priv to wysle zdjecia mojego roczniaka jak wroce z pracy ![]()
![]() |
#953 |
Zadomowienie
|
Ewa to dobra wiadomość, ze Piotrka wybudzili ze śpiaczki i ze reaguje na to co sie do niego mówi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#954 |
Zadomowienie
|
Witam!
Krystianek właśnie usnął więc mogę sobie popisać ![]() Czarinko nie zazdroszczę teściowej ![]() ![]() ![]() Dysiu ja Krystianka kąpię w płynie do kąpieli Hipp, ale on nie ma problemów skórnych, natomiast słyszałam , że nadmanganian potasu jest świetny do kąpieli dzieci z problemami skórnymi. Synta, jak czytam, stosuje, więc dobrze słyszałam ![]() ![]() ![]() Freddy cieszę się, że Piotra wybudzili ze śpiączki, oby się poprawiło ![]() ![]() ![]() oneshot jak się czuje Marcjanka? Byłaś z nią u lekarza? Hadżi jak Julitka opanuje program to Miś będzie musiał nauczyć się sam jeść, myć, bawić, przebierać, itp... ![]() Piękne słoneczko dziś, ale wiatr wieje. No ale nic to... Jak Krystian wstanie to spadamy na dwór. Mam kupę zdjęć, ale wrzucę raczej wieczorkiem, bo muszę pozmniejszać. |
![]() ![]() |
![]() |
#955 |
Zadomowienie
|
Kasia333 wyslalam Ci maila z fotkami Ady.
No to kupie ten nadmanganian ale czy ja moge myc Ade jakims zelem do mycia dla dzieci i dodatkowo wode miec rozowa od nadmanganianu? Czy najpierw trzeba dziecko umyc a potem pomoczyc w tej wodzie?
#956 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dysiu: my nie myjemy żadnymi płynami. Kąpiemy tylko w tej różowej wodzie. Mamy oddzielną gąbeczkę do tego i nie ma potrzeby myć płynami a ponadto te dwie rzeczy się wg mnie się wykluczają. Im dłużej dziecko siedzi w tej wodzie tym lepiej ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#957 |
Zadomowienie
|
Witanko!
Isiu spi w wozku to mam chwilke... Wredna pogoda u nas,pada co chwile brrr Czarinko,napisze tylko tyle,ze ja z taka tesciowa nie zamienilabym juz ani jednego slowa ![]() Super,ze bedziesz miala neta ![]() Moj tata tez czesto "zaglada do kieliszka" ![]() ![]() ![]() ![]() Dziekuje Bogu,ze moj Jose jest totalnym abstynentem,bo nie znioslabym widoku moich dzieci patrzacych na zapitego ojca ![]() Marta, ![]() ![]() ![]() Julitka,ja Ciebie normalnie podziwiam! Ze tez sie Tobie chce tak pitrasic.Ja nie mam czasu na nic,a Ty sama zolty ser "krecisz",syropki robisz...Mnie by sie nie chcialo,tym bardziej teraz.Ja to patrze zeby w jak najmniej skomplikowany sposob jakis obiad skrecic (na dwa dni oczywiscie,bo chyba bym zwariowala jak bym miala codziennie gotowac ![]() ![]() ![]() ![]() Misiowa sesja z ciezkim sprzetem superowa! Najlepsza fota w tej lyzce-extra! Kasiu,galeria przepiekna!!!! Jestem pod wielkim wrazeniem i dziekuje! ![]() Kamilko,obejrzalam fotki w Twojej galerii ale niewiele Was na nich widac...Prosimy o wiecej ![]() Angie,ale mialas piekna sukienke na weselu-rewelacja! Kolorki w moim guscie-wygladalas przeslicznie! Milunia tez urocza w tej sukienusi-mala gwiazdeczka-sliczna jest po obu rodzicach ![]() ![]() MadziaO,jak Marcysia dzisiaj? Zeszla jej ta temperatura? Bylas u lekarza? Wspolczuje akcji z molami,jak juz sa to ciezko jest je wytepic-mam nadzieje,ze Ci sie uda.Mojej mamie mole kiedys wyzarly dziure w nowiusienkim plaszczu...na szczescie jest u nas jedna pani,ktora artystycznie ceruje roznie dziurki i tak zacerowala "ta robote moli",ze nie moglysmy sie doszukac gdzie ta dziurka byla ![]() Freddy,ciesze sie,ze Piotrka wybudzili i ze dochodzi do siebie.Oby z dnia na dzien bylo coraz lepiej.Wierze,ze jeszcze nie wszystko stracone i trzymam mocno kciuki zeby leczenie sie powiodlo ![]() ![]() Przepis na kurczaczka spisalam i w najblizszych dniach wyprobuje,bo brzmi pyyysznie ![]() Jezeli chodzi o kapiel i natluszczanie,to my sie myjemy seria Nenuco (plyn+szampon),po kapieli nie smaruje niczym,bo nie mamy problemu suchej skory.Jakis tydzien temu przelecialam Malego balsamem Johnsona (bo pieknie pachnie) ale na drugi dzien mial brzusio wysypany malymi krosteczkami wiec dala sobie spokoj.Sprobujemy moze znowu za jakis czas.Pamietam,ze moj Julek tez mial uczulenie na Johnsona. Spadamy zaraz do domu,bo pada i ludzi na ulicy niet wiec co tu bede siedziec ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#958 |
Wtajemniczenie
|
Ewa bardzo się cieszę, że Piotr jest już przytomny/świadomy
![]() ![]() Czego dowiedziałaś się odnośnie robaków? A te kotlety, o których pisałaś - robiłam ![]() Inną wersje schabowych (lub drobiowych - z piersi) robię z ananasem. Na gotowego kotleta kładę plaster ananasa, na to plaster żółtego sera i na patelnię pod przykryciem (taką wersję lubi nawet Hadzi - a jemu trudno z żarciem dogodzić ![]() MadziaO dużo, dużo zdrówka dla Marcysi przesyłam ![]() ![]() A mole pewnie ze sklepu przytachałaś. Często urzędują w mące lub kaszach (jeśli oczywiście masz mole kuchenne a nie ubraniowe). Czarinka napiszę brzydko - spadaj Ty mi tu z jakimiś dziękowaniami ![]() ![]() ![]() ![]() Dysia Jarka też kąpaliśmy w nadmanganianie potasu jak miał problemy ze skórą i pomagało ![]() Tu masz link do tego sera (ten sam co dla Marty wkleiłam): http://www.gotowanie.wkl.pl/przepis10115.html Kasia333 dzięki za nazwę programu ![]() ![]() ![]()
![]() |
#959 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() A gotować generalnie nie lubię ![]() ![]() Co do pijących ojców - współczuję ![]() Hadzi też raczej "smakuje" niż pije ![]() ![]() U nas słonko świeci, tylko jakiś halny wieje ale przynajmniej nie pada ![]() Basiu właśnie pszczółka doszła (doleciała ![]() ![]() ![]() ![]()
- Tygrysku...! - Co Prosiaczku? - NIC - odparł Prosiaczek biorąc Tygryska za łapkę - chciałem się tylko upewnić czy jesteś... Edytowane przez Atiluj Czas edycji: 2008-05-29 o 13:31 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
#960 |
Zadomowienie
|
Juliś - fajne zdjątka Misia w 'piaskownicy' i na quadzie, ależ on zadowolony, niemniej niż taka zresztą
![]() Marta - ależ jestem z Ciebie dumna, taka wytrwałość i upór to wyjątek, ja bym tak nie potrafiła, tyle razy się zapieram że będę żarła za dwoje i jakoś mi nie wychodzi ![]() ![]() Czarinko - na Twoją teściową to brak słów po prostu, nie nawidze takich zakłamanych, dwu licowych ludzi. Dobrze, że przeczytałaś tą rozmowę, chociaż masz pełny obraz jaka to osoba i nie masz wyrzutów sumienia że nigdy nie pałałaś do niej miłością ![]() Dobrze też, że już niedługo nie będziesz musiała jej oglądać, a czy powiedzieć o tym Michałowi to nie wiem, nie wiem czy warto psuć mu nerwy. Chociaż w sumie, czemu miałby nie wiedzieć... no o tym musisz sama zdecydować. Współczuję tego milusiego pobytu. A z tym netem - świetna wiadomość!!! ![]() ![]() Dysiu - ja nie pomogę, nie mam pojęcia jak dbać o takie suche ciałeczko, ale trzymam kciuki żeby Wam się udało zadbać odpowiednio ![]() Ja jestem dziś ledwo żywa, nie dość że od dwóch lat po raz pierwszy wsiadłam na rower i do pracy przyjechałam na rowerze - ledwo dotarłam, cienki Bolek ze mnie, to na dodatek z dziewczynami w pracy zaczęłyśmy biadolić jak to mamy tu kiepsko i jacy z tych szefów mendy i w końcu w tych żalach (nie ma dziś żadnego) we cztery wysączyłyśmy sobie szampana, który stał w lodóweczce i czekał na nie wiadomo jaką okazję ![]() Ponieważ ze mnie pijak nieprzeciętny to już po jednym kieliszeczku literki mi się rozmywają ![]() Dobrze, że przyjechała rowerem tylko jak ja teraz wrócę, chyba obok roweru - dobrze, chociaż będzie mnie prowadził... ![]() A tak na serio to chyba czas zmienić pracę... tylko jak my planujemy drugiego dzidziusia niebawem spłatać to tak kiepsko szukać teraz nowej pracy. Najgorszym moim problemem jest to, że nie znam żadnego języka obcego, teraz wszędzie już wymagają angielskiego a ja ciemna niestety ![]() Trzeba się podszkolić i zmykać stąd póki czas. No ale nic, rozpisałam się Wam trochę. Ewcia - to super, że szwagier się obudził, nasze modlitwy nie ustają - oby było już tylko lepiej!!!!!! ------ Kamilko - obejrzałam zdjęcia, ale piękna ta czerwień a Tobie w niej baaardzo do twarzy, ślicznie wyglądałaś tylko tak malutko tych zdjęć Twoich ![]() Filipek był z Wami, długo wytrzymał? Co do Milki to faktycznie była gwiazdą poprawin ![]() Jak pisałam mieli na poprawinach i kamerzystę i fotografa więc Milka była 'obstrykana' z każdej strony, nie mogę się doczekać wglądu ![]() Poza tym nie dało się jej nie zauważyć bo biegała po calutkiej sali i do każdego się wdzięczyła, żeby nie to że bałam się że wejdzie komuś pod nogi albo że mi zwieje na dwór (drzwi były otwarte) to spokojnie moglibyśmy się bawić, Ona miała zajęcie ![]() Ana - Ty zbereźnico, przestań sie ślinić na mojego męża!! ![]() ![]() Nie no po przeczytaniu stwierdziłam, że muszę się tu wytłumaczyć, żartowałam oczywiście!! ![]() ![]() Co do alkoholu w rodzinie, mnie też to niestety nie ominęło ![]() Ja wszystko rozumiem, ale w ograniczonych ilościach, niestety wielu nie potrafi ich określić, mam nadzieję, że nigdy się tak nie zawiodę na moim TŻ jak moja mama nie raz i nie dwa na moim tacie, a moje dziecko (lub dzieci) nigdy nie będą świadkami takich rzeczy jakich ja byłam. Moi rodzice to w ogóle takie udane małżeństwo że niech to szlak trafi, nie wiem czy zawsze tak było a ja byłam za mała żeby to dostrzec... czy dopiero od jakiś 10 lat jest tak do kitu. O miłości między nimi ciężko mówić, w sumie ciężko kochać takiego człowieka jakim jest mój tata. Szkoda gadać...
![]() http://www.szipszop.pl/tickers/25893.gif ![]() http://www.szipszop.pl/tickers/25894.gif Albumik: http://albumik.pl/albumy/lutowomarcowedzieci/ Edytowane przez Angie144 Czas edycji: 2008-05-29 o 14:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:36.