![]() |
#931 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Brak dziewictwa.
Cytat:
Jednak i tak nikt nie jest w stanie pobić użyszkodnika KDE, który żyje w wiecznym żalu do swojej żony nie-dziewicy. Tak głębokiej głupoty nie pojmuję. W końcu wiedział o tym przed ślubem. Po co się z nią zenił? Współczuję tylko jego żonie. Gdybym przeczytała o sobie coś takiego + tego typu porady dawane przez mojego męża na temat poszukiwania dziewicy na całe życie, to załamałabym się całkowicie. Edytowane przez Foka29 Czas edycji: 2008-11-04 o 13:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#932 |
Konto usunięte
|
Powiem jedno: moim zdaniem jeśli się nie kocha szczerze, wystarczająco mocno, czysto, to szuka się właśnie takich problemów - że ktoś jest taki, owaki, że z kimś wcześniej spał lub nie spał etc. To, że żona nie była "nietknięta", to najczęściej świetny pretekst do zdradzania, czy poniżania tej osoby, albo robienia z siebie biedaczka wobec znajomych (czy osób z forum). Jak się ma problemy typu chore dziecko, czy brak kasy na czynsz, to się o takich głupotach nie myśli. Trzeba było szukać dziewicy, skoro od początku się wiedziało jakie ma się zasady i podejście.
|
![]() ![]() |
![]() |
#933 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#934 | |
BAN stały
|
Cytat:
Poza tym mój stosunek do kontaktów seksualnych nie ma tu nic do rzeczy, napisałem tylko, że na tym inteligentnym człowieku takie psy były wieszane, że jest aż nie do pomyślenia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#935 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#936 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla mnie wiedza,nie jest wyznacznikiem mądrości życiowej. co do sarkazmu,to czytałam wszystkie twoje posty i nie był to tylko wycinek wyrwany z kontekstu. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#937 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do tych zon to Wazonik tez nie mial 18 lat i nie myslal o malzenstwie.Do rozdziewiczania kobiet wszyscy pierwsi, a do malzenstwa juz nie tak predko I to mi sie nie podoba,bo skoro dziewictwo jest dla kogos priorytetem wg mnie wspolzycie powinno byc po slubie.Tak sobie wymysliłam ![]() Edytowane przez bess Czas edycji: 2008-11-04 o 15:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#938 | ||
Wiedźma
|
Cytat:
I pomijam tu aspekt godzenia się przez nią na takie traktowanie... Cytat:
Za co został oczywiście zjechany.
![]() |
#939 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zamiary to można mieć... A życie życiem.
![]() |
#940 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#941 |
Zakorzenienie
|
Szokuje mnie zajadlosc z jaka dyskutuje sie w temacie, ktory jest ewidentnie "rzucaniem grochu o sciane". Przeciez to jasne, ze nie udowodnicie facetowi, ze podswiadoma chec posiadania dziewicy za zone lub (a moze ZWLASZCZA) obwinianie jej o poprzednie zwiazki jest swiadczy o braku cech czlowieczenstwa w tymze facecie. Rownie dobrze mozecie tlumaczyc damskiemu bokserowi, ze nie powinien spuszczac zonce lomotu.. Albo komus, kto ma obsesje kontroli drugiej osoby (typu maz kazacy zonie meldowac sie co godzine przez tel i zabrania sie spotykac z KIMKLOWIEK- sa tacy), zeby tego nie robil. Albo tym, ktorzy tresuja dzieci zamykajac je w szafach. Ot, sa juz takie spaczenia psychiczne i nic sie na to nie poradzi. Sa to ludzie emocjonalnie wypaczeni, ktorzy nie sa w stanie wykazac sie empatia, glebokim szacunkiem, zrozumieniem czy wybaczaniem - cechy zbyt szlachetne dla takich emocjonalnych niedorozwojow. Na haslo errare humanum est oni zawsze odpowiedza tak tak ale ale... Zawsze jest " tak, ale", "tak, ale mnie zdenerwowala (wiec zlamalem jej nos)", "tak, ale dziecko darlo ryja niemilosiernie (wiec zamknalem w szafie na pol nocy - to sie nauczy), "tak niby normalne, ale nie umiem wybaczyc (ze smiala uprawiac seks 1723456433 lat temu z 1 facetem)" i tak dalej. To tacy emocjonalni impotenci-teoretycy : wiedza jak sie powinni zachowac (jak KDE - ze nie powinien jej "winic" za seks z bylym, dlatego "staral sie o tym nie myslec") ale i tak nie potrafia tak robic.
Suma Sumarum. Jalowy topic. |
![]() ![]() |
![]() |
#942 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
Bo ją kochał... Ja też...Chciałbym, żeby to nie miało znaczenia dla mnie, wtedy obydwoje bylibyśmy szczęśliwsi. Niestety uczuciami się nie da sterować i bardzo ciężko jest to zmienić. Cytat:
Na pewno nie zamierzam przepraszać nikogo za swoje odczucia. Są i kobiety i faceci, którzy tylko patrzą jak sobie dogodzić. A tymczasem powinno się myśleć głową, a nie czym innym i przewidywać konsekwencje swoich czynów w przyszłości, które dla ewentualnego innego partnera życiowego mogą mieć znaczenie. Nieraz to znaczenie będzie tak ogromne, że będzie wpływało destrukcyjnie na związek, czego, przypuszczam, obydwie strony chciałyby uniknąć. Ja chcę uniknąć destrukcji, więc staram się zapomnieć i coś zmienić w moim zapatrywaniu się na ten temat, co myślę, że jednoznacznie wynika z mojej wcześniejszej wypowiedzi. Niestety niektórzy nie są w stanie zrozumieć jej do końca, bo przecież łatwiej napisać :"głupota" i założyć klapki na oczy, uparcie pozostając przy twierdzeniu "tylko moje myślenie jest prawidłowe" Pozdrawiam |
||
![]() ![]() |
![]() |
#943 |
Zakorzenienie
|
![]()
KDE a co z wdowami i rozwódkami? Też są be, bo już z kimś były? To jest wg ciebie jakiś gatunek podludzi "kobieta, która z kimś wcześnie spała". Moja znajoma została wdową w tydzień po ślubie, i co z nią, najlepiej na stos puszczalską, prawda? Mogła (cytując ciebie) "przewidywać konsekwencje swoich czynów w przyszłości, które dla ewentualnego innego partnera życiowego mogą mieć znaczenie."
I jeszcze jedno - każda poważna kobieta, która wiąże się z facetem (nie ważne w jakiej formie - czy to ślub w kościele, czy cywilny, czy związek nieformalny) zakłada, że zostanie z tym człowiekiem do końca życia, inaczej by się z nim nie wiązała. A wychodzi niestety różnie... czasem to facet odchodzi i co wtedy? Ona ma za nim biec z okrzykiem "nie możesz odejść bo pozbawiłeś mnie cnoty i musisz z tego powodu być ze mną do końca życia"
Mam dwoje okruszków - jeden większy, a drugi całkiem malutki ![]() Edytowane przez Klarissa Czas edycji: 2008-11-05 o 10:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#944 |
Zadomowienie
|
Nigdzie nie napisałam, że nie masz prawa czuć tego co czujesz.
Są ludzie, dla których dziewictwo jest bardzo ważne. Szanuję taki pogląd.... ale tylko u ludzi konsekwentnych. A jeżeli ktoś mimo swoich oporów bierze sobie ŚWIADOMIE za żonę kobietę " po przejściach" a potem pławi się w swoim cierpieniu, to do życiowo mądrych ludzi nie należy. Na dodatek rozmyśla o tym w jaki sposób ona ten sex uprawiała: a czy oralnie, a czy na pieska. Naiwnoscią byłoby sądzić, ze podwijała wór pokutny do pępka, kładła się na znak, odmawiała zdrowaśki i czekała aż kochanek skończy. A już żalenie i skomlenie na forum publicznym w tym temacie jest OBRZYDLIWOŚCIĄ i o miłości bynajmniej nie świadczy. W końcu: "widziały gały, co brały". To tyle. |
![]() ![]() |
![]() |
#945 | |||
Przyczajenie
|
Cytat:
Cytat:
Wiedziała przecież, że jako praktykująca katoliczka nie powinna uprawiać seksu przedmałżeńskiego. Wiedziała, jak powinna się zachować, ale i tak nie potrafiła tak robić. W związku z tym można śmiało ją uznać za emocjonalną impotentkę-teoretyczkę! [literatura: Wielka Księga Psychologii - Autor Guru Santos Cytat:
Zapewne santos nigdy niczego nie żałował, nigdy niczego w swoim życiu nie chciał zmienić i (uwaga) NIGDY NIE ZROBIŁ NICZEGO INACZEJ NIŻ POWINIEN, w związku z czym sam przenigdy nie zasłużyl sobie na miano emocjonalnego impotenta-teoretyka. Pozdrawiam |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#946 |
Zakorzenienie
|
Santos jest kobieta.
Ja rowniez przyznam, ze Cie nie rozumiem KDE. Byc moze jestem zbyt malo inteligentna, byc moze zbyt malo we mnie empatii, nie wiem. |
![]() ![]() |
![]() |
#947 | |||||
Przyczajenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Również to, że CHCĘ to zmienić, a nie rozstaję się po prostu z żoną O miłości bynajmniej nie świadczy? (cytat) Czy to to jest dla ciebie żaleniem się i skomleniem? Jest temat-wypowiedziałem się, jak kilkanaście osób przede mną. Wszystko. Już wiem, że uważasz się za wyjątkowo mądrą życiowo, ale nie oczekuję od nikogo współczucia i wierz mi, że internet jest ostatnim miejscem, gdzie chciałbym skomleć i żalić się szukając go. Edytowane przez KDE Czas edycji: 2008-11-05 o 12:33 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#948 |
Zadomowienie
|
Ależ ja Tobie nie współczuję ani trochę... współczuję żonie.
A jak chcesz coś zmienić to idź na terapię. Wzmianka o seksie oralnym wyszła od Ciebie. Ja tylko zwróciłam uwagę na te szokujące mnie rozwazania. To kolejna rzecz, której nie pojmuję, wypytujesz ją co robiła z byłym... Nastepnie piszesz o tym na forum.... Jeżeli zona Cię kocha, to takie wspominki i wypytwanie jej o przeszłość graniczy z sadyzmem. |
![]() ![]() |
![]() |
#949 |
Konto usunięte
|
" Myślałem, że już w tym wieku nie ma dziewic.
Wolałbym dziewczynę doświadczoną. " - dla mnie za ludzkie Podejście KDE jest mi bliższe. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#950 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nic to - jak juz wczesniej napisalam, byc moze brakuje mi empatii. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#951 | ||
Zakorzenienie
|
Duch Wazonika powrocil zza grobu.
Moze nowe IP i nowy komputer? Cytat:
KDE idz do psychologa ,bo tak samo jak Wazonik masz za slaba psychike,zeby sobie z tym samemu poradzic pzrewertowalam kilkanascie stron watku w poszukiwaniu słow o slubie i znalazlam tylko to.Zadnej wzmianki o pierwszych i jedynych. Cytat:
Edytowane przez bess Czas edycji: 2008-11-05 o 12:18 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#952 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Wszystko co robimy dziś może mieć znaczenie i skutek kiedyś - dla potencjalnego partnera, potencjalnego wroga, ba nawet dla siebie samego/siebie samej. Co to za argument...? Twoim zdaniem lepiej nie wykonywać żadnego działania w oczekiwaniu aż los coś zrobi za nas? (Tak pytam z ciekawości, bo tak to wygląda). Może twoja żona zanim poznała ciebie była przekonana, że tamten chłopak to będzie jej mąż, że będą z sobą na zawsze. Wiele osób tak właśnie myśli a potem rozstaje się/rozwodzi - czy wg ciebie są "nieczyści" i powinni żyć w celibacie? A może dzięki temu, że tamten koleś ją zawiódł zdecydowała się być z tobą, może gdyby stało się inaczej to nigdy by się z tobą nie umówiła? Ja nie potrafię zrozumieć jednej rzeczy: co by ci to dało gdyby była dziewicą, gdybyś był jej pierwszym? Co by się w twoim związku zmieniło/wyglądało inaczej? Kochałbyś ją mocniej? Seks miałbyś lepszy? Postrzegał byś ją inaczej jako kobietę?
Mam dwoje okruszków - jeden większy, a drugi całkiem malutki ![]() Edytowane przez Klarissa Czas edycji: 2008-11-05 o 12:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#953 | ||
Przyczajenie
|
OK. IDla mnie jesteś kolejną osobą, która uznaje hasła:
"kochaj i szalej, nie myśl co dalej" "róbta co chceta" "co było a nie jest nie pisze się w rejestr" itd. Problem w tym, że życie nie jest takie proste, żeby można je bylo zamknąć w takich hasłach. Nie jest takie proste, że powiem sobie: "chcę o tym nie myśleć" i tak się dzieje. CHCĘ o tym nie myśleć i PRÓBUJĘ robić coś, żeby o tym zapomnieć. Też o tym myślałem, ale nie wiem, czy to pomoże. Cytat:
Cytat:
Podsumowując: jedyna, cenna uwaga, to ta o psychologu. Zastanawiam się nad tym, ale robię to dla SIEBIE, bo przecież żony nie dręczę tymi wspominkami. (Jeżeli tak wynika z mojego tekstu, to nie znam polskiego i proszę o wskazanie odpowiedniego fragmentu). Poza tym: czytajcie ze zrozumieniem. Edytowane przez KDE Czas edycji: 2008-11-05 o 12:31 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#954 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
Cytat:
Gdyby była dziewicą, dałoby mi to spokój. "Po prostu" i "aż" spokój. Wg mnie po prostu tak powinno być i gdyby tak było, byłoby super. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#955 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#956 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No chyba ,ze odwrocisz sie na piecie i powiesz jej zegnaj.Ale wtedy powstaje ten sam konflikt co u Wazonika-sam juz masz przeszlosc |
|
![]() ![]() |
![]() |
#957 |
Przyczajenie
|
Właśnie: niestety tak NIE JEST... Poza tym: Nie, nie lubię się umartwiać.
|
![]() ![]() |
![]() |
#958 |
Zakorzenienie
|
i ciekawi mnie czy jesli uprawiacie sex oralny ona przez to jest "niewartosciowa"
Czy wartosci nabiera ,bo ma zblizenia z Toba?? Tu by trzeba bylo popracowac nad samooceną i nad postrzeganiem sexu ,tak mi sie zdaje Nie mowie,ze sama nie mialam uklucia w sercu kiedy sie dowiedzialam takich rzeczy o swoim pierwszym TZcie,ale to bylo ladnych pare lat temu,a on byl strasznym klamca,(i to bolało mnie na rowni)na pewno nie myslal o tym,zeby sie ze mna zenic.Teraz mam hmm wiecej lat i w tym wieku moge liczyc na rozwodnika chyba.Trzeba byc realistą ![]() A ona Cie kocha ,zgodzila sie zostac Twoja zoną,wiec proste ze Ty jestes najwazniejszym mezczyzna w jej zyciu Edytowane przez bess Czas edycji: 2008-11-05 o 12:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#959 | |||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
#960 |
Zadomowienie
|
"Kochaj i szalej???", "Róbta co chceta"
Nie, wcale nie jestem zwolennikiem takiej teorii, też nie wiem, gdzie to wyczytałeś... Może też problemy ze zrozumieniem. Nie krytykuję Twojego podejścia co do czystosci do ślubu. Jeżeli ktoś chce ja zachować i żąda tego od swojego partnera - to jak najbardziej ma do tego prawo. Wolny kraj. Od nie - dziewicy można zawsze odejść. Terapia pomaga. Nawet bardzo. Oczywiście taka terapia to czesto kwestia miesięcy, a nawet lat. Oczywiście pod warunkiem, że trafisz na psychologa profesjonalistę , a nie na "znachora". Najlepiej szukać z tzw. polecenia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:38.