![]() |
#931 | |||
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2009
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#932 |
Raczkowanie
|
Hej Mamusie!!
Ja swoje dane do listy podam po wizycie u ginki. Usg "dowcipne" mam 21 sierpnia, a wizytę 22 i pewnie wtedy dowiem się o moim terminie. Muszę się przyznać, że się denerwuję. Na pierwszej wizycie popatrzyła ginka na mój wynik Bety i przepisała kwas foliowy co mnie uspokoiło, bo jeśli z góry 90 tabletek kazała wykupić to coś tam w moim brzuchu jednak jest ![]() Z moich wyliczeń wynika, że jestem w 6 t. c. (licząc od ostatniej @) na razie boli mnie brzuch, jestem senna i tak słabo mi, wczoraj raz mnie zmuliło, a poza tym nic. Nie wiem czy się cieszyć czy martwić, że jeszcze typowych objawów nie mam. Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
#933 |
Zadomowienie
|
zlota jagoda - tylko sie cieszyc! Ja sie pytalam mojej mamy - nie miala zadnych objawow, siostra - zadnych objawow cala ciaze, przyjaciolka - zadnych objawow a mi niedobrze, muli, spac sie chce, piersi bola, brzuch boli, nastroje - gdzie tu sprawiedliwosc pytam???
|
![]() ![]() |
![]() |
#934 |
Raczkowanie
|
Też uważam że sie cieszyć, zwłaszcza że objawy o niczym nie świadczą. Ja poprzednią ciążę straciłam, bo płód się nie rozijał a objawy miałam jeszcze pare dni po zabiegu. Także ciesz się z dobrego samopoczucia i z tego że będziesz mamą i nie szukaj problemów na siłe
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#935 | |
Rozeznanie
|
Witam,
postanowiłam dołączyć, bo razem chyba lepiej znosić trudy naszego stanu ![]() ![]() Proszę o dopisanie do listy: anadun (Asia lat 34) okolice Lublina tp. 05.04.2008r. ??? lub ??? Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#936 |
Wtajemniczenie
|
czyli nie jestem osamotniona w moich dolegliwościach......
non stop prawie boli mnie brzuch i do tego nuuuuudzi co prawda dużo mniej niż wcześniej ale jeszcze trochę daje się we znaki;]jedynie co mogłam jeść to owoce, a dzisiaj już nawet trochę normalnego obiadu zjadłam;] zamieszczam zdjęcie robione w 8t.c. licząc od ost. @ (serduszko już było widać jak pika ![]() wg "maszyny" mój dzidziuś miał wtedy 6tygodni i 2 dni;] w czwartek znowu idę do lekarza więc może będę miała aktualne;]
#937 |
Zadomowienie
|
hej anadun,witamy i gratulacje! a ja w taki czas wcinalam sucharki... non stop
![]() A co tu tak cicho? wszyscy wybyli na weekend? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#938 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny trzymajcie z amnie kciuki
![]() ![]() Od kawy też mnie odrzuciło, wcześniej piłam jeszcze słabiutką, ale teraz wcale nie mam na nią ochoty. Pozdrowionka weekendowe mamusie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#939 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() sucharki powiadasz, zawsze byłaby to jakaś odmiana od suchej bułki, ![]() choć dziś nawet jakąś kanapkę dałam radę wcisnąć, gorzej jest z obiadami, na samą myśl o mięsie jest mi niedobrze, a zapach mnie daleko od kuchni wygania, wczoraj mąż gulasz gotował, a ja kaszę gryczaną z kefirem dałam radę przełknąć z zwiałam z kuchni od zapachów mięsa ![]()
![]() |
#940 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() JUZ JEST NAS 23 ![]() ![]() ![]() ![]() zanka205 (Żaneta 22 lata) Jaworzno t.p. 03.03.09r ???lub ??? spicegirl (Aśka, 26 lat) USA t.p 05.03.09 ??? lub ??? emzeta (Maja 26 lat) Londyn tp.6.03.09r. Lenka lub Filip buziaczekk (Mirka 26 lat) Tychy tp. 06.03.09 Oliwia,Nikola,Nadia lubKacper Anvi (Aneta lat29) UK tp.6.03.09 ??? lub ??? CzarnaInez (Inez, 30 lat) Kielce, tp. 8.03.09 ?? lub ?? alkamor (Alina, 20 lat) Skierniewice, tp. 10.03.09 Karina lub ??? e.m.i.l.k.a.(Emila,25lat)ok.Radzynia Pdl. 10.03.09 Nikola lubAdrian,Filip asiulaaa20 (Asia lat 20) Szczecin tp. 10.03.09 ??? lub Filip, Nataniel ewa2803(Ewa, 22 lata) okolice Torunia t.p. 16.03.09r Maja lub Adaś, Bartek astrzyk (???, ?? lat ) ??? tp.20.03.09r. ??? lub ??? madziwnia (Magda 23 lata) okolice Darłowa tp.21.03.09r Maja,Nadia lub ??? ewccik (Ewa 28 lat ) Białystok tp. 21.03.09r. ??? lub ??? Agatha_c (Agnieszka, 32 lata)Gliwice tp. 27.03.09 Madzia,Marta lub ??? agatka20(Agata, lat 24) Knurów tp.28.03.09 Hania lub ??? Judy ( imię??? lat 28) Portlaoise tp. 04.04.09 ??? lub ??? lop (Asia,lat 27) Dublin tp. 04.04.09 ??? lub ??? gosia j.(Gosia,24 lata) Lublintp. 4.04.09 ??? lub ??? anadun (Asia lat 34) okolice Lublina tp. 05.04.09r. ??? lub ??? ancia19 ( Ania 28 lat) Łódź tp. ??.??.?? ??? lub ??? inka1980 (Zosia 28 lat) Knurów, tp. 10.04.09, Marysia lub Szymek kasiek146 (Kasia 25 lat ) okolice Rzeszowa tp. pocz. kwietnia ??? lub ??? McKinley (Sylwia 30 lat ) okolice Lublina tp. I-wsza poł. kwietnia Łucja lub ???
![]() |
#941 |
Raczkowanie
|
.Dziewczyny ja równiez sie czuje nie za dobrze,nie pracuję ale i tak jest mi cieżko.Ugotowanie obiadu urasta do wyczynu olimpijskiego,nie mówiąc o sprzątaniu.Dobrze ze mąż jest na urlopie i przejąl obowiązki,troche tez wszystkich wykorzystuję ale co tam,wolno mi.Bekam okropnie i żartuję ze na wytworną kolację nikt by mnie nie zabral.Myślę juz o wozku i tym podobnych ale wszystko zacznę kupowac dopiero po Nowy Roku.Pozdrawiam.prosze o wpisanie mnie na listę:Asia lat 39 tp 7 .03.09 Kukuś lub...? okolice Bialegostoku
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#942 |
Raczkowanie
|
O kurcze oczywiście żaden Kukuś tylko Kubuś a dla dziewczynki wciąż nic nie mam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#943 |
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczynki
![]() Nie ma to jak wspaniale zacząć poniedziałkowy poranek ![]() ![]() Martwię się o moją fasoleczkę ![]() Buźki kochane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#944 |
Raczkowanie
|
witajcie po weekend'dzie.
Myslałam, że ta moja druga ciąża będzie wyglądała tak samo jak pierwsza czyli bezproblemowo i bezobjawowo.... a tu proszę ... od 4 dni jestm po prostu nie do życia. Jestem strasznie zmęczona, najchętniej to bym cały czas leżała i nic nie robiła. Jak w pierwszej ciąży mogławm wszytko jeść tak teraz odrzuciłao mnie prawie od wszystkiego a w szczególności od słodyczy i kawy. Na samą myśl o tym robi mi się niedobrze. No i to ciągłe odbijanie się. Mam tylko nadzieję, że jest to przejściowe i niebawem ustąpi. Na poczatku września idę drugi raz do mojego gin'a. Wtedy będe miała robione pierwsze usg. Już się nie mogę doczekać. Pozdr. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#945 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() ja mam wolne więc odpoczywam ![]() Wczoraj zaczęłam się zastanawiać czy znajdę jakąkolwiek ładną sukienkę na ślub żebym w nią weszła, bo we wrześniu będę kończyła 17. t.c. i może mi brzuch wywalić. I wkurza mnie że muszę z zakupem czekać do września. ![]() Dziś mój teść przychodzi nam kłaść płytki na balkonie. Mam pilnować czy dobrze robi hehe
#946 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Gorzej, że 18 października mam ślub siostry i na dodatek świadkuję - wtedy będę w 27 tygodniu. To dopiero będzie brzuchol ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#947 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#948 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Na pewno coś znajdziesz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#949 |
Przyczajenie
|
Witajcie dziewczyny, chciałabym się przywitać ponownie, teraz już mogę śmiało powiedzieć, że wątek Mamusie marcowo-kwietniowe 2009 to dla mnie!
![]() ![]() ![]() ![]() To moja druga ciąża, pierwszą miałam koszmarną całe 8 miesięcy (ostatni był znośny ![]() Prosze zatem wpisac mnie do listy (Ola lat 31) do Zanka 205 Ja ślub tez brałam w ciąży, byłam wtedy w 3 miesiącu i tez myślałam, że przytyję, ale przez te pierwsze 3 miesiące jeszcze schudłam, tak, że sukienka wisiała na mnie ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#950 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#951 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napewno jest wszystko ok ja mam mdłosci i wymioty roznie wymioty np mialam dzis rano ostatnie w piatek a jeszcze wczesniejsze 2 tyg wczesniej juz myslalam ze przeszlo a tu nic... raz mdlosci sa silniejsze raz słabsze A samopoczucie tez mam rozne jednego dnia jestem tak wypluta ze nie mam sily sie z lozka podniesc a innego dnia bym gory przenosila |
|
![]() ![]() |
![]() |
#952 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#953 |
Zakorzenienie
|
Mi na szczęście nie szykują się juz w tym roku ani na początku przyszłego roku żadne większe imprezy jedynie co to we wrześniu idę za świadka na bierzmowanie czyli tylko taka sobie msza w kosciele...jakos nie chce mi sie juz isc na to bierzmowanie ale coz zgodziłam się
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tak sobie siedze sama w domu i się nudze i z tej nudy przeglądam sobie rozne watki na forum i czytam co nieco o ciazy moj luby nareszcie poszedł dziś do pracy po 3 tygodniowym urlopie - nareszcie mam spokoj i czas dla siebie moge spokojnie posiedziec przy laptopiku nie słuchajac marudzenia ze znowu siedze na forum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dobra koncze pisanie bo sie chyba za mocno z tej nudy rozpisałam ![]() ![]() Mam jeszcze jedno pytanko Od którego tygodnia zaczyna się 2 trymestr ? bo na jednych stronkach które przeglądałam pisze ze od 13 tygodnia a na innych pisze ze od 14 tygodnia! Jak to wkoncu jest? a na jednym kalkulatorku mi wychodzi ze nie jestem w 12 t tylko w 10 t normalnie ciekawe to wszystko jest ![]() Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2008-08-18 o 19:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#954 |
Zadomowienie
|
Buziaczekk możesz całuteńką ciążę być na L4 (ja przynajmniej byłam), przez 6 miesięcy bierzesz zasiłek chorobowy, a potem świadczenie rehabilitacyjne. Z tym, że o świadczenie wniosek składasz tak około po 5 miesiącach chorobowego. Aha i masz płatne 100%, dodatkowo też za soboty i niedziele.
|
![]() ![]() |
![]() |
#955 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Buziaczek oj wiem co przechodzisz bo mdłości miałam 24 na dobe od tygodnia troszkę ustapiły i kilka razy w ciagu dnia tylko mam ale spiąca jestem nadal a do pracy tez niestety musze chodzic bo w sklepie narazie do października nikt mnie nie zastapi ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#956 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, przepraszam za dziwne pytanie, i prosze nie oburzajcie sie, ale co to jest L4? Wiem, ze to jest zwolnienie lekarskie, ale czy wy macie jakies zagrozone ciaze czy cos? Tutaj (w USA) tez jest mozliwosc zwolnienia na czas ciazy, ale komisja lekarska musi orzec o zagrozonej ciazy, sama ciaza nie jest wystarczajacym powodem do zwolnienia z pracy.
Wzielam sobie wolne w czwartek i jade na plaze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#957 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() JUZ JEST NAS 25 ![]() ![]() ![]() ![]() zanka205 (Żaneta 22 lata) Jaworzno t.p. 03.03.09r ???lub ??? spicegirl (Aśka, 26 lat) USA t.p 05.03.09 ??? lub ??? emzeta (Maja 26 lat) Londyn tp.6.03.09r. Lenka lub Filip buziaczekk (Mirka 26 lat) Tychy tp. 06.03.09 Oliwia,Nikola,Nadia lubKacper Anvi (Aneta lat29) UK tp.6.03.09 ??? lub ??? mamika6 (Asia lat 39) okolice Bialegostoku tp 7 .03.09 ??? lub Kubuś CzarnaInez (Inez, 30 lat) Kielce, tp. 8.03.09 ?? lub ?? alkamor (Alina, 20 lat) Skierniewice, tp. 10.03.09 Karina lub ??? e.m.i.l.k.a.(Emila,25lat)ok.Radzynia Pdl. 10.03.09 Nikola lubAdrian,Filip asiulaaa20 (Asia lat 20) Szczecin tp. 10.03.09 ??? lub Filip, Nataniel ewa2803(Ewa, 22 lata) okolice Torunia t.p. 16.03.09r Maja lub Adaś, Bartek astrzyk (???, ?? lat ) ??? tp.20.03.09r. ??? lub ??? madziwnia (Magda 23 lata) okolice Darłowa tp.21.03.09r Maja,Nadia lub ??? ewccik (Ewa 28 lat ) Białystok tp. 21.03.09r. ??? lub ??? Agatha_c (Agnieszka, 32 lata)Gliwice tp. 27.03.09 Madzia,Marta lub ??? agatka20(Agata, lat 24) Knurów tp.28.03.09 Hania lub ??? Judy ( imię??? lat 28) Portlaoise tp. 04.04.09 ??? lub ??? lop (Asia,lat 27) Dublin tp. 04.04.09 ??? lub ??? gosia j.(Gosia,24 lata) Lublintp. 4.04.09 ??? lub ??? anadun (Asia lat 34) okolice Lublina tp. 05.04.09r. ??? lub ??? ancia19 ( Ania 28 lat) Łódź tp. ??.??.?? ??? lub ??? lukola (Ola lat 31) Wrocław tp. 05.04.09r ??? lub ??? inka1980 (Zosia 28 lat) Knurów, tp. 10.04.09, Marysia lub Szymek kasiek146 (Kasia 25 lat ) okolice Rzeszowa tp. pocz. kwietnia ??? lub ??? McKinley (Sylwia 30 lat ) okolice Lublina tp. I-wsza poł. kwietnia Łucja lub ??? MAMUśKI JESLI SA JAKIES NIEśCISłOśCI TO PISZCIE ZMIENIE NA POPRAWNE DANE ![]()
![]() |
#958 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak to wyglada w moim przypadku na dodatek lekarz robi mi problemy bo twierdzi ze ciaza to nie choroba... ale ja doskonale o tym wiem...gdyby to była inna praca to pracowałabym bez gadania bo siedzenie w domu tyle m-cy tez nie jest ciekawe... ale dla mnie bardziej liczy sie dziecko niz jakas marna praca... jesli nie dostane zaswiadczenia z firmy dla pokrycia tyłka lekarza przed zusem to niestety bede musiala wrocic do pracy od 1 wrzesnia co jest mi bardzo nie na reke Tak to wyglada w Polsce ze mozna ciagnac L4 nie tylko przy ciazy zagrozonej ale rowniez takiej gdzie rodzaj wykonywanej pracy do tego stanu nie jest wskazany |
|
![]() ![]() |
![]() |
#959 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A bylas z jakiego powodu? z powodu nieodpowiedniej pracy tak jak jest to w moim przypadku czy z powodów zdrowotnych czyli zagrozonej ciazy lub złego stanu zdrowia |
|
![]() ![]() |
![]() |
#960 |
Zadomowienie
|
ahaa buziaczekkk no to faktycznie, tutaj tez tak jest, nie wpadlam na to, ze praca faktycznie niebezpieczna w ciazy. Myslalam, ze monotonna w sensie, ze ci sie nudzi
![]() Wczoraj dzwonilam do rodzinki w Polsce (babcia, ciocie itp.) z wesola nowina, ale sie wszyscy ucieszyli. I zapowiedzialam sie na koniec 2009/poczatek 2010 z odwiedzinami. Nie moge sie doczekac. Mam nadzieje, ze nie zapeszylam, w poniedzialek mam to badanie na zespol Downa i inne choroby genetyczne, teraz sie jeszcze bardziej denerwuje, ale juz nie moglam wytrzymac, zeby wszystkim powiedziec. Aha, w pracy nadal tylko kilka osob wie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:12.