|
|
#931 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
![]() Słyszałam , że przy spisaniu protokołu małzenskiego ksiadz moze nas z czegos odpytywać hmmm? Czy wy dziewczyny ( te ktore w sobote wychodza za maz ) cos takiego przechodzilyscie? Moze juz dziewczyny z doswiadczeniem cos wiedza na ten temat? |
|
|
|
#932 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Panny Młode - Kielce cz. II
Cytat:
Najlepiej byłoby się po prostu zapytać księdza przed spisaniem protokołu czy musisz się jakoś do tego przyszykować
http://www.suwaczek.pl/cache/b5888ef3d0.png 06.06.2009 17:00 http://www.suwaczek.pl/cache/dbd2ccbc25.png |
|
|
|
|
#933 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja spisuje protokol na Karczówce 9 sierpnia mam nadzieje , ze tam pojdzie gładko A Ksiedza ciezko złapac, ktory sie tym zajmuje wiec dowiem sie w tym dniu
|
|
|
|
|
#934 |
|
Wtajemniczenie
|
Mój znajomy miał tam ślub dwa lata temu i z tego co pamiętam to raczej nie robił mi żadnego sprawdzianu tylko pytał czy mają kurs małżeński skończony bo tego wymagał
http://www.suwaczek.pl/cache/b5888ef3d0.png 06.06.2009 17:00 http://www.suwaczek.pl/cache/dbd2ccbc25.png |
|
|
|
#935 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#936 |
|
Zadomowienie
|
mnie tez nikt nie przepytywał podczas spisywania protokołu.. chciał tylko zaświadczenie o kursie
. myśle że przepytują księża którzy nie mają co robić i chcą sie troszke powyrzywać na młodych
|
#937 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was dziewczynki ponownie. Długo tu nie zaglądałam i musiałam nadrobic zaległości w czytaniu Waszych postów, ale się opisałyście.
Wszystkim wizażankom, które ostatnio brały ślub życzę WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO NA NOWEJ DRODZE ŻYCIA, RADOŚCI i DUŻOOO MIŁOŚCI. Odnośnie spisywania protokołu. Byłam we wtorek w Katedrze, jak już spisaliśmy protokół, ksiądz powiedział, że powinien nas teraz przepytac, ale ze względu na to, że na korytarzu ustawiła się kolejka, powiedział, że dziś damy sobie spokój, ale jak przyjdziemy w tygodniu poprzedzającym ślub to Nas zapyta z całego pacierza tzn. Ojcze Nasz, Zdrowaś Maryjo, Wierzę w Boga i Dziesięc Przykazań, także nie ma się czego obawiac, bo chyba pacierz to każdy z nas potrafi. Muszę się jeszcze pochwalic, byłam na pierwszej przymiarce sukni, myślałam, że już mi się nie będzie tak podobała jak w momencie zamawiania, ale teraz wiem, że to jest ta jedyna |
|
|
|
#938 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja na swoją pierwszą przymiarkę musze czekać aż do 20 sierpnia. bartolino a kiedy ślub ?
|
|
#939 |
|
Raczkowanie
|
Nastepne pytanie
![]() Dziewczyny ile kosztuje wyciagniecie papierka z USC potrzebnego do spisania protokołu? |
|
|
|
#940 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Napewno jest śliczna
|
|
|
|
#941 |
|
Raczkowanie
|
Hej
![]() Dziewczyny te , ktore wyciagały papiery z USC. Ile kosztuje papierek ten co jest potrzebny do spisania protokolu? ooo widze dwa razy to samo moje pytanie sorki wielkie
Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2008-07-31 o 21:21 Powód: proszę nie pisać post pod postem!!! |
|
|
|
#942 |
|
Raczkowanie
|
papierek z USC kosztuje 84 zł
jakie piosenki macie na pierwszy taniec? pochwalę się, że odebrałam wczoraj księgę gości od introligatora ładna księga, nawet na allegro od 70 zł ściągnełam kilka pierwszych stron: przywitanie, zasady zabawy na weselu itp. , introligator oprawił super, mogę jeszcze coś nakleić, i zrobić ją w stylu moich zaproszeń, koszt 30 zł
30.08.2008 r. Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2008-07-31 o 21:22 Powód: proszę nie pisać post pod postem!!! |
|
|
|
#943 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie da się tego kreślić; nas akurat nikt o nic nie pytał ![]() Cytat:
Cytat:
![]() my mieliśmy "jeśli tylko chcesz" borysewicz&kukiz |
|||
|
|
|
#944 |
|
Zakorzenienie
|
jak na Karczówce spisujesz protokół, to ja bym się nie zdziwiła, gdyby jednak coś temu księdzu strzeliło do głowy i Was odpytał. Skoro potrafił na zakończenie kursu przedmałżeńskiego czasem robić test z głównych prawd wiary? To były nauczyciel, pewne nawyki pozostają. (nie to że straszę, tylko mówię, że powinnaś być na to przygotowana. Jak nie zapyta- tym lepiej dla Was)
|
#945 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#946 |
|
Zadomowienie
|
My na pierwszy taniec mieliśmy piosenkę Kancelarii "Zabiorę Cię właśnie tam"
|
#947 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#948 |
|
Zakorzenienie
|
tak, to ten sam ksiądz, i chyba ten sam kurs. Nam też nie robił, ale mówił, że jak było mniej osób na naukach to potrafił im takie testy robić. To chyba zależy od jego humoru (moim zdaniem).
|
#949 |
|
Zakorzenienie
|
Nas przy spisywaniu protokołu ksiądz o nic nie pytał. Ale to właśnie zależy od księdza
![]() My też mieliśmy na pierwszy taniec "Zabiorę cię"
|
|
|
|
#950 |
|
Raczkowanie
|
Paula_26 mamy ślub tego samego dnia, gdzie robicie przyjęcie weselne?
|
|
|
|
#951 |
|
Rozeznanie
|
Kalex też liczę na extra film i zdjęcia
![]() Fenomenka narazie nie mam czasu się stresować Tyle spraw trzeba jeszcze załatwić ![]() Wieczorem byliśmy u DJa i już wszystko mamy z nim ustalone ![]() Dziś odebraliśmy moją PRZECUDOWNĄ SUKNIĘ ![]() Dziś jeszcze do zakonnicy ustaliś dekorowanie kościoła, a jutro: tipsy, spowiedzi, zapłacić za wesele i czekać do soboty
|
#952 |
|
Zadomowienie
|
pierwszy taniec: "trzynastego wszystko zdarzyć się może"
fiu fiu puchatku widze że wszystko już zmierza ku końcowi. super .
|
#953 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nasz pierwszy taniec do piosenki "Maj" Varius Manx
|
|
#954 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#955 |
|
Raczkowanie
|
Ja przyjęcie weselne mam w Ambarasie, a ślub w Katedrze.
|
|
|
|
#956 |
|
Zakorzenienie
|
no to wesele tam gdzie ja
i przyznam że ostatnio o tej sali spływają do mnie same dobre słowa, że jedzenie świetne, że obsługa ok, że wszystko fajnie itd itp (Tak na marginesie, ponoć galantyna jest roboty własnej kucharek, palce lizać, zresztą my będziemy mieli spotkanie z kucharkami, bo jak się okazało zna je znajoma mojej teściowej więc podzielę się wiedzą jak będę już po spotkaniu
|
#957 |
|
Raczkowanie
|
dzięki za odpowiedzi ws. pierwszego tańca
królują polskie piosenki, ja też jestem za
|
#958 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja też znam kucharki, które tam pracują, że galantyna jest przepyszna to wiem bo nie raz ją jadłam. Galantynę i pasztet robią poprostu wyśmienicie. Agunia82 a TY już jesteś po ślubie cywilnym, jeżeli mogę oczywiście zapytac |
|
|
|
|
#959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#960 |
|
Zakorzenienie
|
na pierwszy taniec Kancelaria , bo nic innego znalezc nie moge
![]() Puchatek super ze wszystko sie udaje oby dzień ślubu tez był niezapomniany i bez niespodzianek ( te mile oczywiście mogą byc)
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:40.