|
|
#931 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Dot.: Mycie włosów odżywką
Cytat:
|
|
|
#932 |
|
Zakorzenienie
|
kiedys dorwałam kallos carotta i fajnie sie nia myło bo lekko sie pienila,teraz poluje na nia
|
|
|
|
|
#933 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tylko jakoś wtedy głupio mi to brzmiało, bo jak to cytrynowa trawa
|
|
|
#934 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
A balsam bardzo fajny jest. I daj znać jak się u Ciebie sprawuje. Bo u mnie naprawdę świetnie Jest doskonały do mieszania z amlą, olejem ostowym itd.
|
|
|
#935 |
|
Zakorzenienie
|
ten balsam z trawa cytrynowa to do jakiego typu wlosow jest przeznaczony?
|
|
|
|
|
#936 |
|
ma zielone pojęcie
|
Teoretycznie do włosów cienkich i słabych, ale według mnie wszystkie balsamy Mrs.Potter's działają podobnie [ ale nie identycznie ] i nadają się wszystkie do wszystkich typów włosów (; A wiem stąd, że osoby mające różne włosy są zadowolone z tych balsamów (;
|
|
#937 |
|
Zakorzenienie
|
dzeki za odp.napewno go kupie i wyprobuje
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#938 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No i umyłam nim dzisiaj włoski. Przy okazji przypomniałam sobie, jak to jest czerpać przyjemność z mycia włosów Balsam super pachnie, ma fajną konsystencję, a włosy mam po nim tak samo dobrze wyglądające, jak po Yungu, tyle że o wiele lepiej się go stosuje. Ech, chyba przy najbliższej wizycie w tym sklepie, co znalazłam w końcu Pottersa, wykupię cały zapas
|
|
|
#939 |
|
BAN stały
|
Chciałam prosić o opinię kogoś używającego odżywek Urtekram lub tej do tłustych włosów Omnia Botanica
|
|
|
|
|
#940 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny wątek śledzę już od dłuższego czasu choć szczerze mówiąc na początku podchodziłam sceptycznie do tematu, "no bo jak to, sama odżywka?"ale z czasem, czytając dochodzę do wniosku że to całkiem logiczne
, co więcej dzięki Wam bardziej uważnie patrzę na składy i kilka prób mycia samą odżywką mam za sobą, choć po latach męczenia włosów silikonami zrobiły one "swoje", na początku włoski były b.ładne, teraz są przesuszone niemniej jednak nie zrażam się i próbuję dalej mam jednak do bardziej obeznanych koleżanek pytanie odnośnie odżywki z Body Shopu skład tutaj: Olive Glossing Conditioner Aqua (Water) (Solvent/Diluent), Cetearyl Alcohol (Emulsifier), Olea europaea (Olive Oil) (Emollient), Glycerin (Humectant), Cetrimonium Chloride (Hair Conditioner), Benzyl Alcohol (Preservative), Amodimethicone (Hair Conditioning Agent), Phenoxyethanol (Preservative), Hydroxyethylcellulose (Stabiliser/Thickener), Parfum (Fragrance), Mel (Honey (Mel)) (Natural Additive), Wheat Amino Acids(Hair Conditioning Agent), Sodium Chloride (Salt) (Viscosity Modifier), Disodium EDTA (Chelating Agent), Tocopherol (Antioxidant), Trideceth-12 (Surfactant), Citric Acid (pH Adjuster), Alpha-Isomethyl Ionone (Fragrance Ingredient), Linalool (Fragrance Ingredient), Coumarin (Fragrance Ingredient), Citral (Fragrance Ingredient), Eugenol (Fragrance Ingredient), Potassium Sorbate (Preservative), Limonene (Fragrance Ingredient), Methyl 2-Octynoate (Fragrance Ingredient), Citronellol (Fragrance Ingredient), Geraniol (Fragrance Ingredient) sprawdzałam na składowym ze jest nawet nawet ale wypatrzyłam jeden silikon (Jolie dzięki za info nt. produktów bez silikonów ![]() z góry dziękuję za pomoc Edytowane przez merkaba Czas edycji: 2009-07-09 o 17:23 |
|
|
|
|
#941 |
|
Zakorzenienie
|
Merkaba, ta odżywka generalnie za ciężka jest do mycia. Jako kompres-
|
|
#942 |
|
Raczkowanie
|
Narek dziękuję za odpowiedź
, tak po prawdzie to "na stanie" mam i glorię i osławioną mrs. potter's i to je w pierwszej kolejności chce przetestować . a tu po raz kolejny przekonuję się pozytywnie że jednak jednak tańsze nie znaczy gorsze a wręcz przeciwnie ![]() |
|
|
|
|
#943 |
|
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny,
dzisiaj rano trafilam na ten watek i wlasnie w tej chwili siedze z mokrymi wloskami umytymi odzywka. Zastosowalam - Yunga rozowego do mycia i jako odzywke 'po' seboradin z zen-szeniem. Rozumiem, ze seboradin jako kompres odzywczy jest ok po myciu Yungiem? Potwierdzcie mi pls ![]() Zastanawiam sie jeszcze nad innymi odzywkami, ktore chcialabym zastosowac 'po' Yungu. Bede wdzieczna jak mi podpowiecie czy skladem sa ok. Mam odzywkeLorys zielona Nutraloe do wlosow kreconych: aqua, cetearyl alcohol, cetrimonium chloride, paraffinum liquidum (mineral oil), parfum, polyquaternium-7, aloe barbadensis, acetylmethionyl methylsilanol elastinate, disodium edta, methylisothiazolinone and methylchloroisothiazolino ne, citricacid. Nastepnie Ziaja Plantica V odzywka kielki przenicy: aqua, cetyl alcohol, cetearyl alcohol, stearalkonium chloride, peg-20 stearate, panthenol, propylene glycol, aloe barbadensis leaf, retinyl palmitate, tocopheryl acetate, triticum vulgare, germ oil, dimethicone, sodium benzoate, 2-bromo-2-nitropropane-1, 3-diol, parfum, citric acid. I trzecia odzywka Tigi Curls Rock, tez do wlosow kreconyc: aqua, cetyl alcohol, behentrimonium methosulfate, glyceryl stearate se, parfum, quaternium-52, stearyl alcohol, peg-7 glyceryl cocoate, bis (c13-15 alkoxy), pg-amodimethicone, glycerin, acetamidopropyl trimonium chloride, dimethicome, dimethiconol, phenoxethanol, metgylparaben, butylapraben, ethylparaben, propylparaben, isobutylpraben, panthenol, ppg-2, myristyl ether propionate, pentaerythrityl, tetracaprylate/tetracaprate, tetrasodium edta, hexyl cinnamal, limonene, linalool. uff...
|
|
#944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, a do mycia jednak sporo odżywki idzie). Jeśli koniecznie chcesz ją zużyć to po umyciu włosów np. Mrs. Potters możesz położyć jeszcze tą odżywkę (szczególnie jeśli posiadasz suche, nieskłonne do obciążenia włosy ).
|
|
|
|
|
|
#945 |
|
Raczkowanie
|
ehhh... powiem Wam, ze duet Yung rozowy + seboradin zen-szen nie sa dla mnie dobrym duetem
Mam strasznie spuszone wlosy, gdzie niegdzie loki a gdzie niegdzie siano... co radzicie? zapewne seboradin tu szkodzi - pewnie ne jest dostatecznie nawilzajacy dla moich suchych i cenkich wlosow. Moze ktoras z was zna specyfik, zeby jednak te loczki ladnie sie formowal
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#946 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
|
|
|
#947 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
włoski przesuszone więc każda pomoc im się przyda, dziękuję za pomoc
|
|
|
|
|
|
#948 |
|
Raczkowanie
|
Chatulczyli rozumiem, ze Lorys ma dobry sklad... a nie jest za bogaty do mycia?
Szukam odzywki, ktora bede mogla nalozyc na wlosy po myciu, ale oczywiscie sprobuje Twojej rady. Lorys do mycia i Lorys pozniej do odzywienia
|
|
#949 |
|
ma zielone pojęcie
|
Ktoś już tutaj mył włosy jakimś Lorysem [ przepraszam, że nie pamiętam kto ], a Lorysy ogólnie skład mają podobny. Także możesz spróbować :P
|
|
#950 |
|
Raczkowanie
|
Nom Lorysa mam prawie litr! wiec napewno go wykorzystam...
Dziewczyny... mozecie mi cos podowiedziec z pozostalymi skladami, ktore powyzej opisalam? Tigi i Ziaja?
|
|
#951 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spróbuj go użyć z jakąś inną odżywką ![]() Cytat:
Myłam Lorysem z awokado- sprawdzał się całkiem całkiem
|
|
|
#952 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam jeszcze pytanie o wydajnosc odzywki do mycia... na jak dluga starcza Wam Yung? gdzies tu czytalam, ze na 2 mycia?? ale chyba cos zle zrozumialam
|
|
|
#953 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jednak na 2 razy, to według mnie lekka przesada Wiadomo, odżywki zużywa się więcej, niż szamponu, ale myślę, że na minimalnie 2-3 tygodnie powinien wystarczyć
|
|
|
#954 |
|
Raczkowanie
|
nom to ja jednak musialam zle przeczytac... to pewnie byly tyg a nie razy
kurde... chcialabym w koncu pochodzic w rozpuszczonych wloskach a tu siano jak cholera poki co i musialam zwiazac czupryne w koczek. nie dosc, ze sie pusza to jest ich malo i sa cienkie... wrrr
|
|
#955 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Dobrze wiedzieć
Ja się najpóźniej w poniedziałek po Lorysa jakiegoś wybiorę i wtedy sprawdzę jak się do mycia nadaje. Wczoraj skończyłam balsam Mrs.Potter's trawa cytrynowa i w poniedziałek albo umyję Lorysem albo Glorią.Cytat:
xD
|
|
|
#956 |
|
Raczkowanie
|
|
|
#957 |
|
Zakorzenienie
|
Lorys nie ma sylikonów.
|
|
#958 |
|
Raczkowanie
|
Wiem, wiem... mowilam o Tigi. Czy Tigi nie ma silikonow?
|
|
#959 |
|
Zakorzenienie
|
Tigi ma, głównie zmywalne za pomocą coco betaine.
|
|
#960 |
|
Raczkowanie
|
Ja dzisiaj zastosowalam Lorysa do mycia - suuuuper... bardzo wydajny po prostu extra. Leciutko sie pieni
Dodatkowo na odzywienie dalam Tigi do splukiwania do wlosow kreconych, ale niestety to chyba nie 'to'. Wloski sa lepsze niz wczeniej, ale ciagle sie jeszcze pusza i takie dziwne straki sie zrobily. Mam wlosy cienki i nie za wiele ich, wiec ciezko z nimi dojsc do ladu. Potrzebiuje jakiejs super nawilzajacej odzywiajacej odzywki po myciu Lorysem ... macie jakies faworyty? Albo jakies olejki, ktore sa sprawdzone? I mam jeszcze jedno pytanie, czy z biegiem czasu jak mylyscie wlosy odzywka bez wzgledu na to czy sie poczatkowo puszyly czy nie, to czy sucesywnie robily sie one mniej puszace? Loki ladniej sie zaczynaly formowac?
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:03.

Balsam super pachnie, ma fajną konsystencję, a włosy mam po nim tak samo dobrze wyglądające, jak po Yungu, tyle że o wiele lepiej się go stosuje. Ech, chyba przy najbliższej wizycie w tym sklepie, co znalazłam w końcu Pottersa, wykupię cały zapas
niemniej jednak nie zrażam się i próbuję dalej

).