|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#931 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2008 ;)))) część II - rozpakowywanie ;) !!!
Cytat:
![]() |
#932 |
Zadomowienie
|
a ja dzis sobie zaswietuje
dzwonilam do szpitala po wyniki i wszystko ok, nic sie nie dzieje ufff kamien z serca, uwielbiam sluchac dobrych nowin przez tel, dzieki dziewczynki ze dodalyscie otuchy ide Meza wygonie do sklepu po jakas czekoladke
#933 |
Zakorzenienie
|
Becia- gratuluje
![]() ![]() No to jestem ale nadal nie przeczytalam wszystkiego Pojechalam do szpitala, polozna zrobila mi KTG i mowi, ze w miare okay, ale mala ma za wysokie cisnienie i sa skurcze, ale przypuszczala, ze to wlasnie od goraczki i kaszlu. Skierowala mnie do lekarza, 2 pokoje dalej i tam mi zrobila szczegolowe badania, USG, krew, mocz itp i zbadala temp. 38,6 ° C i mowi, ze musze zostac bo to niebezpieczne dla nas. Wieczorem mialam goraczke prawie 40 °C, mocny kaszel, katar itp... W pokoju bylam sama, bo moglam kogos zarazic... Codziennie bylo lepiej, wiec dzisiaj moglam juz wyjsc Strasznie mi sie tesknilo za Olivia, chociaz ona mocno tego nie przezywala, ze mnie nie ma. Przyszla do mnie i mowi : Nie ma mamy i nie ma w domu tulila sie mocno, ale nie plakala TZet dzielnie sie nia zajal, wysprzatal w domu, porobil pranie itp... Ja odpoczelam, nic mnie nie boli Ale za tydzien lub 2 juz musze tam wracac Jak lezalam na KTG to obok dziewczyna rodzila, chcialo mi sie razem z nia plakac i drzec, ale bylo mi jej zal, biedulka... Innym razem wychodze, a dziewczyna do swojego TZeta mowi ( pod wc ) co stoisz i sie gapisz ?!?! trzymaj to ( dala mu kurtke i jakies klamoty ) i poszla na wc, bo miala lewatywe, a ten bialusienki jak sciana, nie wiedzial gdzie ma isc i co robic, to pielegniarki go wziely do siebie Te chlopy biedne sa... |
![]() ![]() |
![]() |
#934 |
Raczkowanie
|
Uff ale mi ulżyło!! Glizda78 jesteśmy Ci bardzo wdzięczne za info o Beci!!!!!!!
![]() ![]() Becia OGROMNE GRATULACJE!!!!!!! Biedna przeżyłaś swoje, ale najważniejsze, że już tulisz swojego Skarba i jesteście razem ![]() Sniezynka21 dobrze, że się odezwałaś, martwiłyśmy się o Ciebie!! Na szczęście dość szybko przeszła Ci choroba i możesz jeszcze przed porodem pobyć sobie w domku z rodziną ![]() A my byliśmy dziś na ktg no i nic specjalnego się nie dzieje.. Tydzień temu doktor mówił, że możemy już się nie spotkać na następnej wizycie, a dziś wręcz przeciwnie, Filipek chciał już opuścić brzuszek, ale nagle się rozmyślił i każe jeszcze na siebie troszkę poczekać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#935 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
#936 |
Zakorzenienie
|
Drobciaa dziekuje za troske, to mile z Twojej strony
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#937 |
Raczkowanie
|
Sniezynka21
![]() ![]() ![]() ![]() buziaki |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#938 | |
Zakorzenienie
|
Becia, cieszę się wraz z Tobą
![]() ![]() Sniezynka21, Ty tez się nacierpiałaś bidulko ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A oto mój wózeczek-JEDO VEDI 4 ds. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#939 |
Rozeznanie
|
Becia kochana, gratulacje
![]() Trzymaj się i wracaj szybko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#940 | |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#941 |
Zadomowienie
|
xandra78 wózeczek śliczny a jaki ma ładny kolorek
![]() ![]() drobciaa no Filipkowi musi być bardzo dobrze u Ciebie ![]() ![]() lisey cieszę się bardzo że wszytko dobrze ![]() Sniezynka21 ale biedna przeszłaś! teraz się relaksuj w domku bo to ostatnie dni w 2 paku ![]() ja jestem bardzo ciekawa co mi lekarz powie w środę na wizycie! bo to twardnienie brzucha to mnie nie opuszcza dosłownie i jest tak intensywne że boje się żeby mi brzuszek nie pękł ![]() u mnie znowu pogoda do d... czuję się jak w jakimś zamku gdzie na około jest fosa hehehe ciągle pada i wszędzie mokro ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#942 | |
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
Jakby co to nadal łażę 2 w1...
![]() Wylecialo mi jeszcze więcej czopa... i w nocy mialam bolące skurcze co 20 min.. ale znów zasnęłam w oczekiwaniu na zwiększenie ich częstotliwości i minely ![]() zaczynam godzić sie z myśla ze nigdy nie urodzę.. dziś mija mój termin przydatności z om a w niedziele z usg... i bede skiśnięta jak ogóras ze o małej nie wspomnę ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() wózeczek bardzo fajny... Uff dobrze ze u Beci i małego juz lepiej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#943 |
Zakorzenienie
|
Witam wszystkie Mamusie! Mogę dołączyć do Was? Tak się złożyło, że też zostanę szczęśliwą mamą w grudniu
![]()
#944 |
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny!
Ale mam zaległości w czytaniu.... Od niedzieli nie mieliśmy internetu i takiego doła przez to miałam ze szok! Stwierdzam ze jestem uzalezniona od Wizażu! Już miałam wizję że wszystkie się tu rozpakowujecie...a ja nic nie wiem ![]() Później nadrobię zaległości, a tymczasem gratuluję wszystkim rozpakowanym i trzymam kciuki za te, które już chciałyby mieć swoje Skarby przy sobie. Ja w sumie też już bym chciała ale dla mnie to chyba ciut za wcześnie...połowa 36 tyg. Ale ostatnio strasznie prześladuje mnie myśł że urodzę na dniach...Może sobie coś wkręcam bo dawno nie byłam u lekarza (już miesiąc mija - ide dopiero w poniedziałek) i nie wiem co się tam "na dole" dzieje... Ale brzuch to już mam dosłownie na udach - i to od ponad dwóch tygodni, tak samo od dłuższego czasu nie rośnie mi waga... Dziwnie się czuję i nie wiem co myślec... Tylko że na tym etapie ciąży już pewnie wszystkie tak mamy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#945 |
Raczkowanie
|
Melduje sie z rana (prawie z rana
![]() Ja tez nadal w duwpaku i nie zapowiada sie zeby mialo sie cos zmienic ![]() Scorpionec to ty moze nie przesypiaj skurczy i beda czestrze... ![]() Xandra gratuluje zakupu wozka - a te kolka z przodu to nie sa bardzo male? Moj tez ma takie kolka i na zdjeciu wydawaly mi sie mniejsze niz na zywo ![]() Lisey ciesze sie ze wszystko dobrze. Ja sobie tez wkrecam rozne bazy tylko dlatego ze cala ciaze przeszlam jakby jej nie bylo i teraz sie boje ze bylo zbyt pieknie... ![]() ![]() Wczoraj jak ogladalam YCD to mala tak sie krecila ze chyba tancerka zostanie ![]() 3majcie sie cieplutko i do rozpakowywania marsz ![]() A moze trzeba zarzadzic nowe podium na nowy miesiac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#946 |
Raczkowanie
|
śnieżynka
![]() ![]() lisey ciesze sie z dobrych wiadomośći xandra śliczny wózeczek paula u mnie też cały czas leje na dodatek tam gdzie mieszkam robią kanalizacje i wszystkie drogi są rozkopane więc zrobiły się gigantyczne kałuże będę musiała chyba czołg sobie kupić bo niedługo samochodem nie przejade ![]() skorpioniec na dworze jest zimno i ponuro a Iga w brzuszku ma ciepło i przytulnie więc nie chce wyjść ![]() ![]() Jo@n@ witaj Jagaaaa super że internet działa |
![]() ![]() |
![]() |
#947 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() na (chyba) poprzedniej stronie jest nasza lista a jak nie to na pierwszej tego wątku jest napewno.. podaj swoje dane (imię, twoje miasto, wiek, pleć lub imie dzidziusia jesli sa znane no i przewidywany termin porodu) to cie zaraz dopiszemy do listy naszych oczekujących mamus ![]() moje dziecko ma chyba strategie pt "udaje ze mnie tu nie ma" prawie się nie rusza i nie chce wyjść... a ja i tak wiem swoje ![]() ![]() ![]() Edytowane przez scorpionec Czas edycji: 2008-10-30 o 09:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#948 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja na YCD, to samo pomyślałam o swojej niuni ![]() ![]() jo@n@ witaj w naszych szeregach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#949 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Becia gratuluję z całego serca ![]() Scorpionec coś ta Twoja Iga bawi sie z Toba w kotka i myszkę ![]() ![]() Ja po wczorajszej rozmowie z dyrektorem jakos narazie się nie stresuję-będę najwyżej po macierzyńskim ![]() Powiedział mi, że nie ma przede wszystkim ochoty aby mnie zwolnić i nie ma takiego prawa. Tylko jak wrócę do pracy to wtedy będziemy rozmawiać na jakich warunkach i na jakie stanowisko. Dziwne to jest troche dla mnie, bo przecież nie może mnie dać niżej, jak teraz jestem ![]() Ja dziś się nie wyspałam, bo u teściowej jesteśmy ![]() ![]() A Wam znowu brakuje słoneczka, a u mnie nadal ładna pogoda, ale ciekawe na jak długo? |
![]() ![]() |
![]() |
#950 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Kolejny sen z dzieciątkiem w roli głównej ![]() Kurczę te 8 i pół miesiąca zleciało jak z płatka, a ta końcówka to tak się strasznie dłuuuuuuuuuży!!!!!!!!!!!! !!!! xandra78 gratuluję ślicznego wózeczka ![]() Paula Szyszka widzę, że my to mamy takie same dolegliwości ![]() jo@n@ witamy ![]() pozdrawiam wszystkie mamusie i życzę miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#951 |
Zadomowienie
|
Witajcie w ten pochmurny dzień, u mnie ciągle leje, wczoraj byłam znów na KTG z tętnem maluszka wszysko ok, skurcze jakieś tam są ale minimalne, dziś w nocy miałam troszkę mokrą piżamę, już zaczęłam się nakręcać, żeto wody się sączą, ale od rana już wkładka sucha więc to chyba nie wody. Mój mały to wogóle leniuch straszny, czasami muszęgo troszkę poszturchać, żeby dał znac, że wciąż tam jest.
|
![]() ![]() |
![]() |
#952 |
Rozeznanie
|
Becia ogromne gratulacje
![]() ![]() xandra78 masz taki sam wózeczek jak siostra mojego męża. Nawet kolorek ten sam ![]() A u mnie żadnych objawów ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#953 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#954 |
Raczkowanie
|
edyta 0131 dobrze, że masz już rozmowę z dyrem za sobą, no i widzisz nie zwolni Cię, a co będzie po macierzyńskim to na razie nie myśl o tym. Czeka Cię tyle wspaniałych chwil z maluszkiem teraz
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#955 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() to bardzo dobry termin, ja sie urodzilam 8-go, naprawde super data
Gabrielek ![]() ![]() Fasolinka ![]() Edytowane przez lisey Czas edycji: 2008-10-30 o 11:08 Powód: slepota jak zwykle |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#956 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() 1. niobe7/ Magda / lat 28 / Konin ..ur.sn.15.10.2008 (t.p02.11.2008)-KAROLINKA (2880gr i 54 cm) 2. mala82/Agnieszka/lat 26/Racibórz..ur.cc.22.10.2008(tp.11.11.2008) - KAJETAN (2900gr i 52 cm) 3. aaliyah /Magda / lat 29 / Londyn....... ..ur.25.10.2008(30. 10. 2008) - OLIMPIA (3400gr i 51cm) 4. becia_leszno / Beata / lat 27/ Leszno...ur.cc.29.10.2008(tp.05.11.2008)-IGOR (4070gr i ??cm) Nasze mamuśki ......................... ....................... Planowany termin porodu / kogo ? ![]() ![]() 1. scorpionec / Justyna/ lat 28 / Olsztyn ......................... .......02. 11. 2008 - IGA 2. neljka / Nela / lat 25 / Wrocław / ......................... .............02. 11. 2008 - LENA 3. moniola / Monika / lat 27 / ......................... ...............04. 11. 2008 - WOJTUŚ 4. anytsuj / Justyna / lat 26 / Słupsk ......................... ..........05.11.2008 - SYNEK 5. madzik1000 / magda / lat 29 / Opole ...08. 11. 2008 6. asiak1981 / Asia / lat27 / Inowrocław ......................... .....09.11.2008 - KASIA 7. lisey / Aga / lat 29 / Chełm-Basildon .........10. 11. 2008 - AMELIA / GABRIEL 8. KaSiaEG / Kasia / lat 22 / Elbląg ......................... ........11. 11. 2008 - KACPER 9. molka86 / Mariola / lat 22 / Warszawa ...................11. 11. 2008 - CÓRECZKA 10. anikarenina /............ / lat 32 / Gdańsk ...11. 11. 2008 11. drobciaa / Agnieszka / lat 27 / Poznań ......................... ..11. 11. 2008 - FILIP 12. anbar77 / Anka / lat 31 / Sosnowiec ...........................12. 11. 2008 - DAWID 13. cerisecerise / Julia / lat 26 / Brighton ...13.11.2008 14. Snieżynka21 / Kasia / lat 25 / Niemcy ..................11. 11. 2008 - CÓRECZKA 15. abirsz / Agnieszka / lat26 / Lublin ...18.11.2008 16. madziar5 / Magda / lat 29 / Warszawa ... 18. 11. 2008 17. kafetka / Iwona / lat 22 / Lublin......................... .............19.11.2008 - SYNEK 18. logest / Aneta / lat 30 / Nowy Jork ......................... ...... 19. 11. 2008 - ADAM 19. Kbaga / Kamila / lat 29 / Londyn .......................21 . 11. 2008 - ROSE AMELIA 20. ana~' / Ania / lat 26 / Szczecin ......................... ...........21. 11. 2008 - SYNEK 21. Paula Szyszka / Paulina / lat 23 /Bydgoszcz....................26. 11. 2008- IGOR 22. drama / Basia / lat 25 / Kraków ......................... ... 26. 11. 2008 - CÓRECZKA 23. aniak2888 / Ania / lat 30 / Poznań ......................... ...29. 11. 2008 - MARCIN 24. Gosiaczek1211 / Gosia / lat 27 / Kielce ...................30. 11. 2008 - MATEUSZ Naja84 / Dorota / lat 24 /Gliwice ...30. 11. 2008 aniołek [*] mamz / Anna / lat 31/ Kraków ...14.11.008 aniołek [ ![]() ![]() 1. JaGaaaa / Jagoda / lat 25 / Toruń......................... .... 01. 12. 2008 - DOMINIK 2. poisone / Agnieszka / lat 29 / Konin ......................... .......... 02.12.2008 - IGA 3. salomea1 / Aleksandra / lat 27 / Warszawa ..................03. 12. 2008 - MARTA 4. "Magdalena" / Magda / lat 24 / Niemcy........................0 3. 12. 2008 - NICOLA 5. Asiek / Asia / lat 25 / Nowy Sącz ...03. 12. 2008 6. LookMeHeart / Ewelina / lat 19 / Ełk ......................... .....04. 12. 2008 - JAKUB 7. edyta0131 / Edyta / lat 25 / Zamość ......................... ... 06. 12. 2008 - LAURA 8. jo@n@ / Asia / lat 30 / Bydgoszcz......................... .......08. 12. 2008 - BARTUŚ 9. tola3804 / Agnieszka / lat 25 / Lublin ........................ 10. 12. 2008 - MIKOŁAJ 10. an.ka.b / Ania / lat 26 / Wielkopolskie ......................14. 12. 2008 - MARYSIA 11. Kamilka86 / Kamila / lat 21 / Irlandia ...15. 12. 2008 12. brandia / Asia / lat 31 / Warszawa ......................... ...15. 12. 2008 - SZYMON 13. LadyM / Ania / lat 24 / Kraków ........... 15. 12. 2008 - WOJCIECH & MATEUSZ 14. Petitka4 / Karolina / lat 24 / Kielce ......................... ....18. 12. 2008 - AMELIA 15. Ewelinka200 / Ewelina / lat... / Gdańsk ...21. 12. 2008 16. Elenkaa / Ania / lat 27 / Oslo ......................... ............21. 12. 2008 - MIŁOSZ 17. 87mArTuSia87 / Marta / lat 21 / Łódź ...22. 12. 2008 18. xandra78 / Ola / lat 30 / Łódź ......................... ..... 25. 12. 2008 - CÓRECZKA 19. Mbu83 / Gosia / lat 24 / Wrocław......................... ...27. 12. 2008 - GABRIELA 20. siobhan1 / Joanna / lat 29 / Dublin ... 30. 12. 2008 syla39 / sylwia / lat 29 / Norwegia ...18. 12. 2008 ...aniołek[*] Agabi / Agnieszka / lat 28 / Białystok ...01.12.2008 - TYMOTEUSZ[*] czekamy na kolejne kandydatki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() jeśli kogoś pominełam to przepraszam.. proszę to uzupełnienia i inne reklamacje zglaszać na pw na liscie występuje też kolor biały... |
![]() ![]() |
![]() |
#957 |
Zakorzenienie
|
nelijka ja widze ze my z pierwszej serii tylko zostalyśmy
![]() jak któraś chce sloneczka to zapraszam u mnie dzis 16 stopni i slonko ze hoho.. ale ze wzgledu na ten czop troche boje sie sama wypuścic na miasto... żeby scen w jakimś sklepie nie robić z odchodzącymi wodami np... ![]() a mi sie moja mala 2 razy tylko śniła... raz jak jeszcze nie wiedziałam ze jestem w ciązy.. potem szybko zrobiłam test i okazalo sie ze jestem... a potem 2 raz przed usg połówkowym... przyśniło mi sie ze na monitorze była widoczna jak na filmie hd ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#958 |
Zadomowienie
|
jo@n@
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#959 |
Zadomowienie
|
paula sorki ale nie zauwazylam Twojego posta
dzieki kochana, ja mam dzis super humorek, pomimo, niedospania, normalnie swiat chce mis ie zdobywac, jakies fluidy optymistyczne mam dzis przesle troche i wam mamusie ![]() scorpionec to by bylo jak na filmach, idzie mama do sklepu i mowi ze jej wody odeszly a tu panika wsrod ludzikow ![]() ![]()
#960 |
Rozeznanie
|
Moja macica dzisiaj świruje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:45.