OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja cała!! - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-12-24, 13:56   #931
mała82
Zakorzenienie

Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c

Cytat:
Napisane przez scorpionec Pokaż wiadomość
moja mala od jakiegos czasu upodobala sobie wieczorne marudzenie.. tzn ak jest wykąpana ok 20 to sie zaczyna je ,stęka, marudzi, wrzeszczy i tak wkółko i około 23 zasypia potem śpi do 5 rano najada sie i spi do 9-10 rano...

Dziewczynki nie wiem czy jeszcze dziś tu zajrzę więc już teraz zloże wam życzenia;

Wszstkiego najlepszego, dużo zdrowia dla was, maluszków i waszych rodzn!!

Dużo radośći, zero kolek i nie przespanych nocy Żeby te Święta były wyjątkowe, niezapomniane i chociaż troche śnieżne !!! Buziaki odemnie i od Igusi i jej taty !!

A mój marudzi od kąpania czyli od 18tej do 24tej!! Potem pobudka o 3, 5 i 8... Więc nie masz jeszcze najgorzej

Wesołych Świąt Mamuśki
mała82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-24, 14:36   #932
edyta0131
Raczkowanie

Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c

Kochane Mamusie!
Życzę Wam i Waszym maluszkom przede wszystkim zdrowych, radosnych oraz rodzinnych świąt!
edyta0131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-24, 14:37   #933
Sniezynka21
Zakorzenienie

W Betlejem na sianku Zbawiciel sie rodzi,
niech wam jak najlepiej w zyciu sie powodzi,
zas w Nowym Roku o kazdej godzinie,
niechaj nic co dobre was w zyciu nie minie!
Sniezynka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-24, 15:10   #934
katakumba
Zakorzenienie

ani palcem nie kiwnelam w wigielie, na szczescie moj tz gotuje i sprzata. bo nasza pola dzis ma dzien wyjca. tylko na rekach, nie da rady sie odlozyc, ja siedze z nia i nic innego nie moge zrobic. i tak od 10 rano, a jest 2

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

katakumba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-24, 16:13   #935
Petitka4
Rozeznanie

GG do Petitka4

Ale miałam ciężką noc. Mała nie dała spać przez całą noc. Marudziła i tylko na cycku by wisiała. Mam nadzieję że to tylko tak jedna noc była bo padam.
A dla wszystkich mamuś i ich ślicznych pociech Wesołych Świąt i dużo zdrówka i wytrwałości życzy Karolina z Amelką

Od 14.12.2008 Nasza Kochana Amelka jest z nami

Petitka4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-24, 20:57   #936
aaliyah
Zakorzenienie

Wszystkim Mamusiom, Tatusiom i ich Dziecinkom skladam serdeczne zyczenia zdrowia, szczescia i pomyslnosci! Wesolych Swiat!
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-24, 23:36   #937
katakumba
Zakorzenienie

jak tam wigilijne wybryki naszych pociech? pola grzecznie spala caly wieczor, az nie moge uwierzyc, bo od 10 rano dawla czadu

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-12-25, 01:22   #938
xandra78
Zakorzenienie

Wszystkim Mamuśkom życze zdrowych, spokojnych i szczęśliwych Świąt Bożego Narodzenia!!!! Niech Wasze bobaski dużo śpią, mało płaczą i dobrze się rozwijają .

Odnośnie Oilatum, teraz reklamują w gazetkach nową serię-taką mniej "leczniczą" i dla wszystich dzieci.Niestety w aptekach jeszcze tego nie spotkałam... Ja też kupiłam ten płyn do kąpieli NIVEA i się teraz zastanawiam. Był jeszcze taki płyn(jaka to była marka??) do kąpieli z oliwką...
Co do kremu na pupcię, Sudocremu będę używac na problemy skórne ,a na codzień kupiłam NIVEA w blaszanym pudełeczku(SOS).Te kremy faktycznie są tłuste, ale czytałam,że one właśnie maja takie byc, żeby tworzyc barierę przed moczem i kupką.
xandra78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-25, 10:37   #939
scorpionec
Zakorzenienie

Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."

Cytat:
Napisane przez mała82 Pokaż wiadomość
A mój marudzi od kąpania czyli od 18tej do 24tej!! Potem pobudka o 3, 5 i 8... Więc nie masz jeszcze najgorzej

Wesołych Świąt Mamuśki

ja nie narzekam, oby nie bylo gorzej...

mala wigilię znisła calkiem calkiem z wyjątkiem 30 min darcia się -chyba brzuszek zabolał...

potem w domku tez szybko zasnela... za to rano byla akcj darcia się godznę w niebogłosy.. ale nic zwiekszymy dawke sab simplexa i zobaczymy co bedzie

pozdrawiamy świątecznie

ps styczniówki sie w kńcu rozpakowują a u nas jeszcze brak kompletu na odchowalni.. zbierać się mamuśki
scorpionec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-25, 12:48   #940
katakumba
Zakorzenienie

a u nas moje dziecie pobudki mialo jak malej 2, 5 i 8. ciekawe kiedy zaczenie sobie wydluzac przerwy miedzy karmieniami
ale i tak nie je wiecej niz 90ml na raz, wiec czego chciec

pierwszy dzien swiat mija pod znakiem dochodzenia do wniosku ze 3 pieluszki sa z duze jeszcze - dzieciorek mi sie dwa razy obsikal w nocy w spiochy, przy zdjemowaniu sie okazalo ze mimo dokladnego scisku gumek i tak odstaje pieluszka
tylko gdzie ja teraz znajde otwarty sklep?

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

Stary 2008-12-25, 15:35   #941
aniak2888
Raczkowanie

Lśni dookoła choinkowy blask,
niebo pełne śniegu,
niebo pełne gwiazd.
Niech radość w święta wypełnia Wasz dom,
a Nowy Rok blasku doda waszym dniom!!!
aniak2888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-25, 20:03   #942
niobe7
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to niobe7

hej
U mnie pobudka o 3 i 6 i gadanie od 8 rano
Ostatnio ok 7-8 jest tak rozgadana, ze prawie krzyczy
A jak sie smieje na glos fajnie Normalnie mimo, ze chce mi sie spac to nie moge oczu zamknac, no bo jak z taka mala gadula nie pogadac

A wczoraj mialam wigilie z przygodami - zacielam sie w windzie
TZ byl na spacerze z Karolka i chcialam zjechac na dol, zeby mu pomoc z wozkiem i winda stanela. Pierwsze co pomyslalam, ze przeciez tak dlugo z nia byl na dworzu, ze na pewno teraz jest glodna, a ja nie moge jej nakarmic.
Siedzialam tam 1/2h zanim mnie uwolniono, a Karolke w tym czasie Babcia bujala na rekach i ona sobie spokojnie spala
Nawet nie palila sie tak bardzo do jedzenia

dzis pierwsza dluzsza wyprawa Karoliny ( 20 min jazdy samochodem ) - do drugiej Babci - w samochodzie od razu zasnela.
Stary 2008-12-25, 22:03   #943
Paula Szyszka
Zadomowienie

cześć mamusie!

przepraszam że tak dawno się nie odzywałam ale te święta tak mnie jakoś pochłonęły że nie miałam czasu odpalić kompa nawet nie przeczytałam jeszcze co tam naskrobałyście ale obiecuję poprawę i jak znajdę tylko czas to poczytam

chciałam Wam złożyć spóźnione życzenia świąteczne! zdrowych, wesołych i pełnych ciepła rodzinnego świąt! żeby Wasze pociechy rosły zdrowo
Paula Szyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-25, 22:13   #944
Paula Szyszka
Zadomowienie

jeszcze zamieszczę Wam mojego synusia przesyła Wam pozdrowionka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Igoruś10.jpg (54,7 KB, 49 załadowań)
Paula Szyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-25, 22:41   #945
edyta0131
Raczkowanie

Cześć Mamusie

Ja już mam dosyć tych świąt z jednego powodu... Tyle pyszności na stołach, a tu nic nie można posmakować A tak generalnie moja malutka bardzo była grzeczna. Spała sobie przy nas, budząc się tylko na jedzonko. Złote dziecko normalnie, ale gorzej jest o 7 rano, bo nadal ma te kolki Powiedzcie mi proszę, jak długo mogę jej podawać herbatkę plantex, bo już jedno opakowanie zużyłyśmy
Chciałam wyjść dziś na pierwszy spacer, ale trochę śnieżek pruszył i jakoś się nie zdecydowaliśmy, w sumie było -2 stopnie i nie wiedziałam, czy to nie za zimno. Tak już bym chciała z nią sobie spacerować po dworze

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-12-25, 23:27   #946
edyta0131
Raczkowanie

A to kilka zdjęć
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Boże Narodzenie 012.jpg (83,0 KB, 87 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Laura 308.jpg (37,3 KB, 54 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Laura 329.jpg (44,1 KB, 60 załadowań)
Stary 2008-12-26, 00:39   #947
katakumba
Zakorzenienie

ja nie mam sily, mala od 3 godzin wyje. przerazliwie

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

Stary 2008-12-26, 10:01   #948
scorpionec
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katakumba Pokaż wiadomość
mam nadzieje ze to nic poważnego i już ok??

dziewczyny dzieciaczki cudne
edyta0131 mi lekarz powiedział ze mozna wychodzic do -10... no ale na pierwszy raz to powinno byc troche cieplej

u nas dziś -2 i jakos pochmurno ale pewnie po 12 wyjdziemy na spacerek bo mala na dworze dobrze śpi a i mojej figurze to dobrze robi..(jeansy juz zdejmuje bez rozpinania)

co do świąt to ja se troche pozwolilam zjeść.. ale bez kapusty itp.. ale np makowca, pasztet, piernik itp itp

u malej bez zmian kupy non stop rzadkie prawie jak woda.. wiec to nie zalezne od mojego jedzenia..
Stary 2008-12-26, 12:33   #949
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Kolka? Odobno kolki przwaznie sa miedzy 18 a 22...

Mam nadzieje, ze juz lepiej.
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-12-26, 12:59   #950
KaSiaEG
Raczkowanie

Witajcie Mamusie
po pierwsze zyczymy z Kacperkiem Wesołych Świat , choć to już trochę późno , ale mój mały miał troche problemy zdrowotne i niemiałam nawet czasu. mały dostał skaze i lekarka doprowadziła go do takiego stanu , że był cały wysypany i cały czas bardzo marudny bo zle sie czuł, ciągle płakał, i poszłam prywatnie do lekarza , kacper dostał sojowe mleko isomil i leki i wszystko juz prawie minelo jak reka odjął.
pozdrawiamy

http://www.bebiko.com.pl/#/galeria/9...b609505b1af6d9
KaSiaEG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-26, 13:20   #951
asiak1981
Rozeznanie

Cześć mamuśki! Przede wszystkim życzę wszystkim wszystkiego najlepszego!! Niech się nasze dzieciaczki zdrowo chowają!

My Wigilię spędziliśmy najpierw 2 godziny u teściów, potem 2 godziny u rodziców. Najgorsze było ubieranie i rozbieranie - strasznie Kasię to zmęczyło.
A wczoraj ochrzciliśmy naszą Kasieńkę. Była super grzeczna w kościółku, ksiądz bardzo delikatny, Kasia nawet nie zdążyła poczuć wody na główce bo już jej wytarł mokre włoski. W domku też głównie spała z przerwami na cyca.

A w ogóle muszę Wam napisać że przeszłyśmy pierwszy skok rozwojowy. Od soboty do poniedziałku Kasia ciągle chciała być tylko u mnie na rękach i wciąż wołała mleczka. Jak zasypiała to na 5-10 minut. Od wtorku zauważyliśmy niesamowite zmiany - słucha uważnie co się do niej mówi, zaczyna gaworzyć, uśmiechać się. Ale najważniejsze - już dwie noce z rzędu przespała po 7 godzin!!

Ja ją kąpie od początku w Oilatum, dodatkowo po kąpieli smarujemy oliwką Hippa tylko rączki i nóżki, bo tam najczęściej jej się skóra przesusza. A do pupci używamy Linomagu. Uważam że Sudokrem tylko wtedy jak coś się dzieje. Jak byłam nastolatką, koleżanki używały go na pryszcze, a nie profilaktycznie na zdrową skórę. Więc myślę że ze skórą dzieci jest tak samo.
asiak1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-26, 15:05   #952
tola3804
Zakorzenienie

Asiak1981 Kurcze, już ochrzciliście Kasię? Ale fajnie! My wczoraj jak byliśmy w Kościele, to było 5 chrztów, bardzo ładnie Ksiądz poprowadził całą Mszę. U nas w Kościele są chrzty w każdą 4-tą niedzielę miesiąca i tak się zastanawiamy nad lutym, bo na styczeń może być ciężko (szczególnie ściągnąć chrzestną z Ameryki).

Edytka i Paula! Cudne Wasze dzieciaczki! To i ja Wam wkleję naszego Mikunia.

Co do naszego krzykacza, to już się trochę uspokoił, już się chyba przyzwyczailiśmy do siebie. Jedyny problem, z którym nadal nie potrafimy się uporać to niestety spanie z nami w łóżku. No nijak nie możemy go przyzwyczaić do spania w nocy w soim łóżeczku... W dzień nawet trochę śpi albo w wózku albo w łóżeczku a w nocy ni hu hu...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMGP1395.jpg (59,6 KB, 82 załadowań)
Stary 2008-12-26, 16:40   #953
scorpionec
Zakorzenienie

tola maly sliczny nie wiem ile macie stopni w domu ale mikuś wygląda na lekko ubranego.. moze mu jest zimno?i dla tego placze?a u was w łóżku szczególnie jesli wy jesteście obok jest mu cieplej i po prostu zaspyia?

to taka luzna sugestia ale warto sprawdzic.. moja mala w pierwszych dwuch tyg bardzo reagowala na zimno.. przewijanie kąpiel to byla masakra..

do tej pory lubi byc cieplo ubrana.. mamy w mieszkaniu 22 stopnie a ona w,skarpetach body na dlugi rękaw i np pajac na długi rękaw (zawsze ma dwa dlugie rękawy) i jak zasypia na leżaczku to zawsze przykryta kocykiem

dzieci lubią ciepełko zwlaszcza te po urodzeniu w brzuszku mialy 36 stopni

moja mam zawsze powtearza ze jak dziecko ma sucho cieplo i najedzone to placze tylko z powodu bólu.. na początku sie na to jezylam ale obserwując malą widze ze ma racje.. dzieci nie dra sie bez powodu
Stary 2008-12-26, 17:48   #954
katakumba
Zakorzenienie

fakt, moje dziecko ma w nosie zalecenia spania w 19-21 stopniach. woli jak ma cieplo, az czasem ma glowke spocona. ale lepiej spi jak ma naprawde cieplo

az moja sis wczoraj mi mowi ze bankowo mam szaszlyk zamiast dziecka

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

Stary 2008-12-26, 17:56   #955
Petitka4
Rozeznanie

GG do Petitka4

Dziewczynki cudne dzieciaczki Ja musze mojej małej popstrykać pare fotek.
Co do ciepełka to ja mam w pokoju 24 stopnie a mała jak śpi pod kocykiem to zawsze rozkopie i wtedy śpi jak aniołek.A mi się cały czas wydaje że jej za zimno. Przy przewijaniu często ma czkawkę.
I muszę się pochwalić. Mojej córci odpadł dziś kikutek pępuszka
Poza tym marudna jest. Nie wiem czy ją brzuszek boli. Kupki są normalnie ale jak zacznie kręcić głową i płakać przy karmieniu to nie wiem co jej jest. Czasami musze pierś zmienić to wtedy się uspokaja. Ale wczoraj w nocy znowu dała czadu. A potem od 3 do 7.30 rano spała nawet jej mokra pielucha nie przeszkadzała.

Od 14.12.2008 Nasza Kochana Amelka jest z nami

Petitka4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-26, 20:22   #956
niobe7
Zadomowienie

paula, edyta, tola - piekne Wasze malenstwa

swieta, swieta i po swietach. szybko zlecialo.
Karola troche pozowala do zdjec. zrobilismy sesje przy choince, ale nie mamy zadnego zdjecia w trojke. musimy cos z tym zrobic.
a oto nasze swiateczne fotki, mam nadzieje, ze teraz sie dobrze zalacza
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00317__.jpg (120,1 KB, 63 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00441_.jpg (79,6 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00469_.jpg (71,3 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00587_.jpg (82,5 KB, 58 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC09727_.jpg (64,4 KB, 57 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC09769__.jpg (41,5 KB, 58 załadowań)
Stary 2008-12-26, 22:44   #957
katakumba
Zakorzenienie

ah, niobe piekna karolka, powiedz mi na czym wyscie ja wwiezli pod ta choinke??
zalaczam mojego konkubenta z pola i jej kolezkami,mnie sama z polka, no i nas, my mamy wspolne zdjecie, szkoda ze ja wygladam ogormniascie

ale wazylam sie dzis w bootsie, zmierzylo mi tez poziom tluszczu, i na 174cm waze 73 kg, co jest bardzo dobra wiadomoscia, bo przed ciaza wazylam 75, w trakcie schudlam do 67 (kazdy by schudl, rzygajac przez 3 miesiace kadym posilkiem), koncowa waga byla znowu 75kg. wiec teraz 73, zakladajac ze zre czekolade odkad sie mloda urodzila w ilosciach okropnych, jest osiagnieciem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1229785163790_f.jpg (28,9 KB, 65 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1230159246208_f.jpg (26,2 KB, 77 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0072.jpg (64,9 KB, 72 załadowań)

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

Edytowane przez katakumba
Czas edycji: 2008-12-26 o 22:46
Stary 2008-12-26, 23:28   #958
xandra78
Zakorzenienie

Hej Mamuśki. Ja się z Wami żegnam jako dwupaczek, wrócę tu już rozpakowana. Zaraz idę spac, jutro do szpitala, jeszcze raz sprawdzę torbę... Boje się jak nie wiem, ale tego,że będzie cesarka jednak...No trudno-bedzie, co ma byc.
Do zobaczenia i trzymajcie kciuki za mnie i za Joannę (ona tez ma skierowanie do szpitala na jutro).

Na wszelki wypadek zyczę Wam pomyslności na Nowy Rok!!!!!!!!!!!
xandra78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-27, 11:17   #959
niobe7
Zadomowienie

Cytat:
ah, niobe piekna karolka, powiedz mi na czym wyscie ja wwiezli pod ta choinke??
zalaczam mojego konkubenta z pola i jej kolezkami,mnie sama z polka, no i nas, my mamy wspolne zdjecie, szkoda ze ja wygladam ogormniascie
dzieki, Karola lezy na lezaczku wylozonym kocykiem

Polka wyglada bosko, fajna z niej czarnula, a Ty wcale nie ogromniascie
ogromniascie to wygladaja te rogi :P

xandra - trzymam za Ciebie i za joanne kciuki zeby bylo dobrze
czekamy tutaj na Was i Maluszki z niecierpliowscia
Stary 2008-12-27, 11:44   #960
niobe7
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Petitka4 Pokaż wiadomość
Dziewczynki cudne dzieciaczki Ja musze mojej małej popstrykać pare fotek.
Co do ciepełka to ja mam w pokoju 24 stopnie a mała jak śpi pod kocykiem to zawsze rozkopie i wtedy śpi jak aniołek.A mi się cały czas wydaje że jej za zimno. Przy przewijaniu często ma czkawkę.
I muszę się pochwalić. Mojej córci odpadł dziś kikutek pępuszka
Poza tym marudna jest. Nie wiem czy ją brzuszek boli. Kupki są normalnie ale jak zacznie kręcić głową i płakać przy karmieniu to nie wiem co jej jest. Czasami musze pierś zmienić to wtedy się uspokaja. Ale wczoraj w nocy znowu dała czadu. A potem od 3 do 7.30 rano spała nawet jej mokra pielucha nie przeszkadzała.
Karolina czasem tez tak wierci glowka przy karmieniu, najczesciej dlatego, ze chce sie jej beknac. Jak beknie to moze jesc dalej
Ale czasami tez nie mam pojecia o co jej chodzi.

Wczoraj marudzila wieczorem, na recach bylo jej nie dobrze, wyginala sie na wszytskie strony, w lozeczku tez nie ,wiec polozylam ja na naszym lozku, cos tam sobie postekala i w koncu zasnela

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości