Nietrafione, głupie, badziewne prezenty - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Prezenty

Notka

Prezenty Prezenty to coś co lubimy otrzymywać i dawać. Podpowiadamy jak wyszukać odpowiedni prezent. Gdzie kupić po okazyjnej cenie prezenty świąteczne i nie tylko.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-02-11, 22:51   #931
Gapowiczka
Raczkowanie

Dot.: Nietrafione, głupie, badziewne prezenty

Ja sobie nawet nie przypominam żadnego nietrafionego prezentu. Jestem radosnym dzieckiem i cieszę się ze wszystkiego Ostatecznie nawet coś niezbyt ładnego czy trafionego można upiększyć po swojemu lub przerobić na surowce wtórne

http://swinstewka-justynki.pl/
Gapowiczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-21, 20:45   #932
sirunka
Przyczajenie

GG do sirunka

Ja notorycznie dostaje od siostry dziwaczne prezenty. A to kolczyki sztuczne zerdzewiale, a to babcina bluzke za duza a pasek do niej za maly. Moja corka od mojej matki np dostala pluszowego prosiaczka - tego samego, ktorego ja jakies 7 lat temu kupilam mojemu najmlodszemu braciszkowi, a jak miala kilka miesiecy to dostala od niej bombonierke z czekoladkami.
No ale szczyt prezentowym osiagnela jednak moja siostra - kilka lat temu dostalam od niej na urodziny ksiazke: Bożena Dykiel poleca: Savoir-vivre na co dzień. I nie było by w tym nic dziwnego, bo przyznam, że taka książka może by mi się przydała. Ale moja siostra porobiła w niej zakładki i zaznaczyła moje błędy i akapity, które dotyczą mnie!
sirunka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-05, 12:28   #933
StarsBeachSunriseAndHe
Rozeznanie

Przypadkiem trafiłam na ten wątek, może i ja dopiszę swoje prezenty?

Pragnę zaznaczyć, że wszystkie prezenty mnie cieszą, bo ktoś o mnie pamiętał, myślał, chciał sprawić mi radość. Ale te były... Dziwne :

1. Rok temu, od mamy, na Gwiazdkę - dostałam puzzle 1000 elementów, niemal całe czarne, z motywem z jej ulubionego filmu. Później sama je ułożyła Dostałam jeszcze do tego świeczkę, która nie chciała się palić. Ale przynajmniej ładnie pachniała
2. Od babci na urodziny - dziecięcy żel pod prysznic w butelce o kształcie kaczki, a do tego... A jakże! Porcelanowy, kolorowy, kiczowy słonik (była na nim cena: 2zł)
3. Wujek na Dzień Kobiet dał mi... Zestaw samochodzików
4. Babcia na Mikołajki podarowała mi ramkę na zdjęcie ze ślubnym motywem (miałam jakieś 9 lat)
5. Kilka lat później, też na Mikołajki, od tej samej babci, dostałam 4 kostki mydła z Biedronki. No cóż, pamieć się liczy...
6. Kilka lat temu, oczywiście ta sama babcia, kupiła na Święta najlepszy na świecie prezent dla nastolatków! Co to było? LUTOWNICA

Proszę, przeszukaj swoje półki, zapytaj znajomych...

Edytowane przez StarsBeachSunriseAndHe
Czas edycji: 2013-11-05 o 12:30
StarsBeachSunriseAndHe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-05, 13:36   #934
Gwiazdeczka223
Zakorzenienie

Dostałam kiedyś od ex przyjaciółki płytę z gazety (nawiasem mówiąc ta płyta przez ostatnie pół roku leżała u niej na biurku za każdym razem kiedy do niej przychodziłam)
Zrobiło mi się przykro, bo akurat wtedy się postarałam i kupiłam jej coś o czym marzyła :/
Stary 2013-11-05, 13:55   #935
ankaess
Raczkowanie

Ja kiedyś dostałam gumowy portfel, który się chowa do dżinsowej kieszeni, którą się chowa do kieszeni w spodniach ...

do dzisiaj leży w szafie w oryginalnym opakowaniu.
ankaess jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-05, 17:36   #936
kleineKrokodil
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez StarsBeachSunriseAndHe Pokaż wiadomość
2. Od babci na urodziny - dziecięcy żel pod prysznic w butelce o kształcie kaczki
jeszcze kaczuszki do kąpieli i byłabym najszczęśliwszą osobą na świecie!

Z lutownicy też bym się cieszyła
kleineKrokodil jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-05, 20:34   #937
Wikolek
Raczkowanie

Ach, nietrafione prezenty, skąd ja to znam
1. W 3 klasie podstawówki mieliśmy pierwsze klasowe Mikołajki, wiedziałam kto mnie miał i ta koleżanka spytała mnie co chcę. Powiedziałam, że chciałabym jakiegoś fajnego misia i żeby tylko nie barbie... Czekała na mnie barbie, było mi strasznie przykro, bo każdy miał się czym bawić, no a ja niestety nie :P
2. Różne gadżety z gazet, próbki kosmetyków, za duże ubrania znoszone to już standard od mojej chrzestnej Nawet nie mam czego lepszego się spodziewać. Najbardziej pamiętam koszulę nocną w panterkę z jakiegoś świecącego i tandetnego materiału w rozmiarze 44, gdzie ja noszę 34... Dodam, że nawet na moją mamę była ta koszula za duża
3. W gimnazjum już zupełnie dobita nieudanymi prezentami na mikołajki tak się powymieniałam że miałam samą siebie Włożyłam pierwszą lepszą rzecz, którą znalazłam w domu i dzięki temu udało mi się chociaż zaoszczędzić 30 zł
4. Mnóstwo pierdółek, które tylko stoją i się kurzą
Wikolek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-06, 10:21   #938
emememsik
po prostu Em :)

Cytat:
Napisane przez Wikolek Pokaż wiadomość
3. W gimnazjum już zupełnie dobita nieudanymi prezentami na mikołajki tak się powymieniałam że miałam samą siebie Włożyłam pierwszą lepszą rzecz, którą znalazłam w domu i dzięki temu udało mi się chociaż zaoszczędzić 30 zł
Szkoda, że nigdy na to nie wpadłam.
Stary 2013-11-06, 18:59   #939
Wikolek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
Szkoda, że nigdy na to nie wpadłam.
Ty wiesz jak się nakombinować musiałam? Chłopak mi mnie nie chciał oddać, bo jak to tak, sama sobie? Ale ja uparcie postawiłam na swoim
Wikolek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-09, 18:48   #940
Susiii
Przyczajenie

Ja kiedyś dostałam chińską szkatułkę na biżuterię, która niemal się rozlatywała, do tego czekoladki, które były przeterminowane... A do tego, po całej imprezie zniknęło mi 300zł z domu
Stary 2013-11-09, 19:17   #941
Ainnel
Zadomowienie

Na 18-stkę dostałam jako jeden z prezentów paskudny balsam do ciała z promocji. Nie używałam go bo miał jakieś straszne drobinki, które cały dzień osypywały mi się po ubraniu albo cała pościel była w brokacie . Ale reszta prezentów była trafiona, a to był dodatek, więc nie złościłam się na niego, po prostu wyrzuciłam .

Mój chrzestny też zabłysnął tego dnia, nie złożył mi nawet życzeń. Za to pół roku później zdarzyła się przykra okazja (pogrzeb), na której się spotkaliśmy. Zeszli się uroczyście całą rodziną, stanęli przede mną rzędem, po czym głowa rodziny przemówiła z życzeniami i wręczyła mi czekoladę jako prezent na osiemnaste urodziny . Już mogli sobie podarować, sama o tym zapomniałam .

Mój narzeczony dostał kiedyś na święta bony do myjni .
1. Ważne do końca roku.
2. Nie ma samochodu.
3. Nie ma nawet prawa jazdy .
Nie wiem, chyba miało być śmiesznie .

Moja przyjaciółka też dostała świetny prezent na urodziny, właściwie dwa. Na 2 miesiące przed urodzinami kwiatka doniczkowego. I mniej więcej w terminie urodzin praktycznie paczką żywnościową z tego co pamiętam kurczak, mąka, makaron, czekolada i 20 zł .

Ainnel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-13, 14:30   #942
betty0502
Wtajemniczenie

GG do betty0502

Cytat:
Napisane przez Ainnel Pokaż wiadomość
Na 18-stkę dostałam jako jeden z prezentów paskudny balsam do ciała z promocji. Nie używałam go bo miał jakieś straszne drobinki, które cały dzień osypywały mi się po ubraniu albo cała pościel była w brokacie . Ale reszta prezentów była trafiona, a to był dodatek, więc nie złościłam się na niego, po prostu wyrzuciłam .

Mój chrzestny też zabłysnął tego dnia, nie złożył mi nawet życzeń. Za to pół roku później zdarzyła się przykra okazja (pogrzeb), na której się spotkaliśmy. Zeszli się uroczyście całą rodziną, stanęli przede mną rzędem, po czym głowa rodziny przemówiła z życzeniami i wręczyła mi czekoladę jako prezent na osiemnaste urodziny . Już mogli sobie podarować, sama o tym zapomniałam .

Mój narzeczony dostał kiedyś na święta bony do myjni .
1. Ważne do końca roku.
2. Nie ma samochodu.
3. Nie ma nawet prawa jazdy .
Nie wiem, chyba miało być śmiesznie .

Moja przyjaciółka też dostała świetny prezent na urodziny, właściwie dwa. Na 2 miesiące przed urodzinami kwiatka doniczkowego. I mniej więcej w terminie urodzin praktycznie paczką żywnościową z tego co pamiętam kurczak, mąka, makaron, czekolada i 20 zł .
Uśmiałam się
Na pierwszą komunię świętą dostałam od chrzestnego pierścionek, nie dość co wygląda na babciny to na dodatek największy rozmiar jaki był, zawsze zastanawiałam się dlaczego dostałam pierścionek większy nawet na mojego tatę, a po latach okazało się, że był w promocji

Mój ex chłopak na urodziny został zaproszony do babci (20 urodziny).

Zadzwoniła i poprosiła aby przyjechał ze swoją dziewczyną, że chce mnie poznać a dla niego ma super prezent, a że bolą ją nogi to mamy koniecznie przyjechać, więc pojechaliśmy, a babcia złożyła życzenia i dała "prezent" w postaci trzech cukierków michałków moje i jego zdziwienie "bezcenne"
betty0502 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-16, 13:35   #943
Kiara_kier
Wtajemniczenie

Ja na różne okazje dostaję beznadziejne prezenty od dziadków, którzy mimo kupy kasy są strasznymi sknerami. I tak non stop przynoszą mi znacznie za duże ciuchy z rynku (r. XL/XXL :O gdzie ja noszę M, a nosiłam niedawno S). M.in. na imieniny dostałam ☠☠☠itnie różowe bolerko w rozmiarze XL, na zajączka... koszulę do spania (taką babciną) w r. XXL.
Nie mam pojęcia dlaczego nie kupią tych rzeczy chociaż mniejszych. Jak miałam r. S, to się pluli że jestem za chuda, same kości itd., a dostaję ogromne ciuchy - gdzie tu logika?!
Zaznaczę, że jak kilka lat temu byłam znacznie grubsza, nosiłam L/XL to w ogóle nie dostawałam ciuchów, a jakieś dziwne rzeczy typu grube, wieśniackie, męskie skarpety.

Z badziewnych prezentów jeszcze: którejś zimy, na święta dostałam 4 (!) komplety kosmetyków składające się z dezodorantu, żelu pod prysznic i czegoś tam jeszcze.
Kiara_kier jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-06, 18:04   #944
Jammy14
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Wikolek Pokaż wiadomość
Ach, nietrafione prezenty, skąd ja to znam
1. W 3 klasie podstawówki mieliśmy pierwsze klasowe Mikołajki, wiedziałam kto mnie miał i ta koleżanka spytała mnie co chcę. Powiedziałam, że chciałabym jakiegoś fajnego misia i żeby tylko nie barbie... Czekała na mnie barbie, było mi strasznie przykro, bo każdy miał się czym bawić, no a ja niestety nie :P
Mozliwe, ze prezent dla Ciebie wybrali rodzice kolezanki, a ona zapomniala ich powiadomić, ze nie chcesz barbie zdarza sie.
Jammy14 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-07, 19:43   #945
193b1b6e1ddfcb4e7f6608e02b30ba9b0746877a_687197910e488
Konto usunięte

Teraz przypomniała mi się pewna historia

Jestem konsultantką Oriflame i jak zaczynałam to często dawałam jakieś gratisy do zamówienia (teraz też ) i pewnego dnia do perfum, które zamówił mój wujek dałam gratis szampon.
Wszystko ok gdyby nie to... że mój wujek jest łysy
193b1b6e1ddfcb4e7f6608e02b30ba9b0746877a_687197910e488 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-26, 21:25   #946
makarona
Rozeznanie

Pozwoliłam sobie odświeżyć wątek.
Nie narzekam z reguły na prezenty, bo większość moich bliskich jednak starannie je dobiera. Lubię otrzymywać drobiazgi, które będę mogła w jakiś sposób wykorzystać, np. kosmetyki, ubrania. Wszyscy wiedzą, co lubię.

Dla mnie dziwnym prezentem okazała się kiedyś piżama. Mimo, że to fajny i praktyczny podarunek, jak dla mnie. Ale otrzymałam ją używaną. Od tej samej osoby otrzymałam też wodę toaletową w zniszczonym już opakowaniu, też używaną. Kiedyś też dostałam w prezencie wodę perfumowaną z komentarzem od osoby, która mi ją podarowała, że kupiła dla siebie, używała, ale stwierdziła, że zapach jej nie odpowiada, więc daje ją mnie. Dostałam też kiedyś sweterek, który komuś tam się znudził.
Moim zdaniem tak nie wypada i głupio się czuję w takich momentach, ale staram się tym nie przejmować.

Nasz czas oczekiwania
makarona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-27, 13:11   #947
madzianadziejka
Przyczajenie

Ja w tym roku dostałam nietrafiony prezent na Wigilię,którą organizowaliśmy w gronie znajomych (ok.10 osób).Dostałam...łopatę do śniegu-a na codzien mieszkam w bloku.Na codzień staram się miec poczucie humoru i dystans do siebie lecz nie ukrywam że ten prezent sprawił mi ogromną przykrość.Po pierwsze,w praktyce to ja i jedna znajoma szykowałyśmy kolację Wigilijną dla reszty osób,która przyszła "na gotowe";po drugie praktycznie każdy dostał jakis osobisty prezent typu książka/płyta/jakiś drogiazg ew. większa czekolada.Nie ukrywam,że wolałabym już nie dostać nic lub jakiś drobiazg typu czekolada zamiast czegoś takiego...Dodam,że prezent był koszmarnie zapakowany (w worek na śmieci).Ten prezent nie był w żadnym stopniu przyjemny
madzianadziejka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-27, 13:16   #948
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzianadziejka Pokaż wiadomość
Ja w tym roku dostałam nietrafiony prezent na Wigilię,którą organizowaliśmy w gronie znajomych (ok.10 osób).Dostałam...łopatę do śniegu-a na codzien mieszkam w bloku.Na codzień staram się miec poczucie humoru i dystans do siebie lecz nie ukrywam że ten prezent sprawił mi ogromną przykrość.Po pierwsze,w praktyce to ja i jedna znajoma szykowałyśmy kolację Wigilijną dla reszty osób,która przyszła "na gotowe";po drugie praktycznie każdy dostał jakis osobisty prezent typu książka/płyta/jakiś drogiazg ew. większa czekolada.Nie ukrywam,że wolałabym już nie dostać nic lub jakiś drobiazg typu czekolada zamiast czegoś takiego...Dodam,że prezent był koszmarnie zapakowany (w worek na śmieci).Ten prezent nie był w żadnym stopniu przyjemny
:O
serio nie zastsanowiłaś się nad realnym stosunkiem tych osób do ciebie?
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-27, 14:02   #949
MeganArt
Zakorzenienie

Świetny wątek, chyba będę miała co czytać dzisiaj w pracy.

Przykro mówić, ale moje nie do końca trafione prezenty pochodzą od babci (choć nie mogę powiedzieć, że babcia się nie stara, bo zawsze wydaje na mnie i na moją mamę mnóstwo pieniędzy, a i tak ma wyrzuty sumienia, że my wydałyśmy więcej). By ułatwić babci sprawę, zawsze tworzę taką mini listę praktycznych rzeczy, które chciałabym dostać i np.:

1. Na liście jest, że chcę jakiekolwiek płyny micelarne, a zawsze dostaję mleczko.

2. Chcę legginsy bawełniane, zawsze dostanę "rajstopowate".

3. Podaję też kolory swoje ulubione, ale babcia zawsze musi kupić mi coś różowego.

W tym roku prezenty jak najbardziej udane, ale np. dostałam różową mini spódniczkę (nie chodzę w spódnicach, tym bardziej takich, bo mam grube nogi - babcia o tym wie).

Kiedyś też, mając 25 lat, dostałam białe rajstopki komunijne, często dostaję też jakiś dodatek w stylu latarka, próbka proszku do prania, czekolada gorzka (bo to babci ulubiona)...

Ale staram się cieszyć z każdego prezentu
MeganArt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-27, 14:04   #950
betinia84
Przyczajenie

Ja kiedyś miałam chłopaka, który na pierwszą rocznicę naszego spotykania się podarował mi gąbkę do mycia samochodu i wosk do lakieru. Dodam, że nie miałam wtedy samochodu, a nawet prawa jazdy ... może miałam wypucować jego malucha ???
betinia84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-27, 14:12   #951
kisielova
ReklaMO(D)żerca.

Cytat:
Napisane przez betinia84 Pokaż wiadomość
Ja kiedyś miałam chłopaka, który na pierwszą rocznicę naszego spotykania się podarował mi gąbkę do mycia samochodu i wosk do lakieru. Dodam, że nie miałam wtedy samochodu, a nawet prawa jazdy ... może miałam wypucować jego malucha ???

dostałam w tym roku od dosyć bliskiej osoby fantastyczny (to nie sarkazm!) zestaw do kąpieli. Robiła go na zamówienie jakaś babeczka, z samych naturalnych składników. Głównym składnikiem mojego jest niestety miód, na który moja skóra reaguje paskudną alergią. Osoba, która zrobiła mi ten prezent wiedziała o tym doskonale...
kisielova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-27, 14:26   #952
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kisielova Pokaż wiadomość

dostałam w tym roku od dosyć bliskiej osoby fantastyczny (to nie sarkazm!) zestaw do kąpieli. Robiła go na zamówienie jakaś babeczka, z samych naturalnych składników. Głównym składnikiem mojego jest niestety miód, na który moja skóra reaguje paskudną alergią. Osoba, która zrobiła mi ten prezent wiedziała o tym doskonale...
no to dosyć przykre

Cytat:
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-27, 20:13   #953
ondatrazibethicus
znaczy piżmak

Cytat:

Nie mogłam się powstrzymać

b.
ondatrazibethicus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-27, 23:40   #954
encia
Raczkowanie

Padłam

encia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-28, 11:58   #955
MeganArt
Zakorzenienie

Przypomniała mi się jeszcze historia, jaką opowiadała mi moja babcia.

Na Komunie Św. dostała od swojej chrzestnej (która była bardzo dobrze sytuowana, mieszkała całe życie w Paryżu) piękny złoty naszyjnik z krzyżem. Po Komunii i wyjeździe chrzestnej naszyjnik zniknął...
Ciocia (siostra babci) dostała od tej samej osoby, również na Komunię złote kolczyki. Mama babci i cioci, nauczona doświadczeniem, schowała kolczyki, by nie zaginęły tak, jak poprzedni prezent.
Jednak kilka lat później ciocia przyjechała na pogrzeb dziadka (a swojego ojca) i oprócz tego, że żądała szybkiej sprzedaży krowy i podzielenia pieniędzy (potem myślała jak zabrać krowę ze sobą do Francji), to jeszcze zabrała ze sobą ofiarowane wcześniej kolczyki i mnóstwo innych kosztowności (m.in. złote monety czy zegarki z pozytywką).

Może to nie do końca nieudany prezent, bo z opowieści wiem, że jak na tamte czasy, to prezenty były wyjątkowe, ale zachowanie dającego to akurat zwykłe chamstwo.
MeganArt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-30, 20:50   #956
871319bc27e9d09c3f0d50d55d02d0b6e86b5c84
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ondatrazibethicus Pokaż wiadomość

Nie mogłam się powstrzymać
Padłam, ale o tym samym pomyślałam

Moje nietrafione prezenty... Mnie ogólnie ciężko zadowolić i trafić w mój prezent, ale jeden prezent (jeśli to tak można w ogóle nazwać) zapadł mi głęboko w pamięć. Uraz mam do dzisiaj.
W podstawówce, nie wiem, w 7-8 klasie chłopcy dawali dziewczynom po tulipanie i chyba po jakimś zajączku, takiej figurce zwyczajnej. Wszystkie dostały po pięknym tulipanie, a ja jakieś takie nie wiadomo co. Taki niemal wyjęty z tylniego siedzenia. A i królik też był inny niż inne dziewczyny dostały (jedna dostała królika w kolorze czarnym, i nie byłoby to jakieś takie dziwne gdyby nie to że ona ogólnie miała ciemną karnację). Było mi bardzo przykro z powodu tego tulipana aż rozwaliłam go o ścianę w łazience.
871319bc27e9d09c3f0d50d55d02d0b6e86b5c84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-30, 22:07   #957
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

W 3 liceum dostałam na mikołajki od wychowawczyni książkę "Weronika postanawia umrzeć" bez żadnej dedykacji ani nic, (jezu tak głupiej książki nie czytałam, oddałam siostrze - chciała ^^ ), okropnego czekoladopodobnego mikołaja, którego się nie dało jeść. W tym roku każdy dostał od mojej babci 50 zł i białą świeczkę (taką jak wkład do znicza, tylko bez plastikowej osłonki). z 50 zł to się ucieszyłam, ale po co ta świeczka ;|
Od chłopaka mojej siostry każdy dostał mydełko - bardzo ładne, ślicznie pachnące, takie cięte z wielkich bloków mydła, piękne po prostu - ale ja bardzo nie lubię takich rzeczy pod choinkę, bo wydaje mi się, że ktoś mi sugeruje brak higieny.
Oprócz tego dostałam... ręcznik. Mały ręcznik do twarzy w pieski.
201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-30, 23:26   #958
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell Pokaż wiadomość
Od chłopaka mojej siostry każdy dostał mydełko - bardzo ładne, ślicznie pachnące, takie cięte z wielkich bloków mydła, piękne po prostu - ale ja bardzo nie lubię takich rzeczy pod choinkę, bo wydaje mi się, że ktoś mi sugeruje brak higieny.
A ja uważam, że to fajny prezent i nie rozumiem doszukiwania się podtekstów... jak dostajesz perfumy to dlatego, że ktoś myśli, że śmierdzisz . Po prostu jest to rzecz, która zawsze się przyda .
Ja kiedyś pewnej osobie kupiłam żel pod prysznic bardzo dobrej firmy, w sklepie kosztował ok. 80 zł o pięęęknym zapachu wody z tej samej serii i ta osoba obrobiła mi tyłek, że pewnie sugeruję jej, że ma się zacząć myć, że pewnie to dostałam jako gratis... wrrrrr, ja po prostu kupiłam coś z czego sama bym się bardzo ucieszyła a na co na codzień byłoby mi szkoda kasy i wydawało mi się fajnym prezentem, od tej pory larwie nic nie kupiłam i nie kupię nigdy w życiu
Asiuuuuula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-01, 12:43   #959
asiulkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell Pokaż wiadomość
W 3 liceum dostałam na mikołajki od wychowawczyni książkę "Weronika postanawia umrzeć" bez żadnej dedykacji ani nic, (jezu tak głupiej książki nie czytałam, oddałam siostrze - chciała ^^ ).
Mnie wychowawczyni uszczęśliwiła słownikiem ortograficznym (ja wiem że to miał być przytyk do błędów które robiłam i nadal robię, ale po wychowawczyni to raczej spodziewała bym się większego rozumu i posłania mnie do poradni).
Cytat:
Napisane przez Asiuuuuula Pokaż wiadomość
A ja uważam, że to fajny prezent i nie rozumiem doszukiwania się podtekstów... jak dostajesz perfumy to dlatego, że ktoś myśli, że śmierdzisz . Po prostu jest to rzecz, która zawsze się przyda .
Dokładnie, takie prezenty to 20 lat temu miały sugerować zwiększenie poziomu higieny, ale od czasu gdy na rynku mamy ogrom różnych kosmetyków i na prezent kupuje się coś wyszukanego, a nie kostkę szarego mydła to ja bym się nie doszukiwała "głębszego" znaczenia.
Stary 2014-01-02, 20:51   #960
Micraell
Zakorzenienie

Ja dostałam w tym roku od babci... *werbelek* odświeżacz powietrza w żelowych kulkach!
Babcia nie zrobiła tego specjalnie, myślała, że to do kąpieli, ale jakoś nigdy nie mogla trafić z prezentem dla mnie. :<

"Well, I guess it would be nice, if I could touch your body, you know not everybody, has got a body like you."

~George Michael

Micraell jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Prezenty

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości