|
|||||||
| Notka |
|
| Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#931 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 31
|
Dot.: Sposoby na przyspieszenie porostu w³osów- czê¶æ III
... i bêdzie delikatniejsza.
![]() Odchodz±c od tematu: jakie tabletki polecacie w roli kuracji od ¶rodka?
|
|
#932 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 904
|
Ja jad³am skrzyp max ( czy te¿ maxi skrzyp) a teraz belissê... nie wiem, trudno mi porównaæ...
|
|
|
|
#933 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 018
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#934 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 696
|
Belissa mi nic nie da³a. Podobnie jak skrzypowita i capivit.
La karnita jest niez³a, przyspiesza porost, ineov s± swietne, ale zbyt drogie
|
#935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#936 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny jestem zalamana nie wiem co obic zobaczcie co mam na glowie a co jest w avartarze to moj watek http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=315744 nie wiem kompletnie co zrobic, lykam tabletki masuje glowe nie wiem co dalej mysle nawet nad kupnem peruki.
|
|
|
|
#937 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 112
|
polecam tabletki VICHY na w³osy drogie ale efekty s±!! olejek rycynowy ani inne mieszanki - ju¿ nie spomne o innych tabletkach nie dzia³a³o na mnie! po 4miesi±cach zacze³am zauwa¿aæ poprawe stanu w³osków - odstawi³am je jakie¶ 5miechów temu i w³oski rosn± mi jak na dro¿dzach do dzi¶
ostatnio ¶cina³am hehe no ale efekt jest gêstsze, mocniejsze i zacze³y szybciej rosn±æ! tabletki ³yka³am 7miesiêcy. POLECAM
|
#938 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 88
|
dziewczyny co tak walczycie z tymi wlosami!!! dajcie im spokojnie rosnac i nie myslcie o tym codziennie ile urosly, bo zwarjujecie
ile rosna tyle rosna i po co wydawac czesto duza kase na jakies chemiczne srodki lub tabletki.osobiscie nie wierze w cudowny wielki porost po takich specyfikach no moze minimum ale czy warto? mi rosna okolo 1 cm na miesiac i nie jest zle a jak tu slysze 4-5 cm komus rosna to szok chyba mialabym juz je do ziemi ja mam wlosy prawie do pasa bo obcielam ostatnio ale zapuszcze sobie do pasa bo mnie zaraziliscie tym ale bez paniki i stresu niech sobie rosna az urosna no do zimy mysle ze bedzie pas o ile mi sie cos nie zmieni i mocniej je podetne a tak na marginesie moze was nie rozumiem bo prawie caly czas mialam dlugie wlosy tylko mialam krotkie po komuni2-3kl(bo taka glupia moda byla hehhe) i w 5klpodstawowki (do ucha) a tak to cale zycie mialam dlugie do pasa , 1 LOza pas , albo spooro poza stanik. w kazdym badz razie niech wam wlosy zdrowo rosna!!!
|
#939 | |
|
ma zielone pojêcie
Wiadomo¶ci: 40 401
|
Cytat:
|
|
#940 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 814
|
A ja ostatnio chyba co¶ niepokoj±cego zauwa¿y³a.
Otó¿, jak rano wstajê z ³ó¿ka, umyjê w³osy, w ci±gu dnia a przed puj¶ciem spaæ okropnie mrowi mi skóra g³owy w ró¿nych miejscach najbardziej intensywnie nad uszami.co to mo¿e oznaczaæ? help |
|
|
|
#941 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#942 |
|
Zadomowienie
|
Ja stosuje 2 miesi±c Skrzypowite ale chyba siê przerzucê na beliisê bo cera - bez skazy , ¶liczna.. ale za to w³osy zaczê³y siê przet³uszczac . Mysle tez o inneov gêsto¶æ bo w³a¶ciwie jedyne czym jestem pod³amana to totalnym brakiem gêstosæi
|
|
|
|
#943 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 814
|
Mam nadzieje ¿e to mrowienie to w³oski rosn±
przyjemne uczucie ale troche niepokoj±ce bo to tak siê dzieje odk±d u¿ywam waxa polskiego i robie masa¿yk. Uczulenia raczej nie wiem bo skora g³owa mnie ani nie piecze ani nie ma na niej ¿adnych zmian typu ³upie¿..
|
|
|
|
#944 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 862
|
Cytat:
zgadzam siê z Tob± ![]() robiê "swoje" i nie my¶lê o tym.. czasem nawet wolê siê pozytywnie zaskoczyæ, jak zamiast spiêtych w³osów zostawiam je rozpuszczone i wtedy dostrzegam ile mi uros³y.. ale nie ekscytujê siê tym.. po prostu sobie rosn±.. dbam o nie, aby siê nie rozdwaja³y i by³y ³adne.. that's it ![]() podobnie mia³am, jak kiedy¶ [pewnie dlatego, ¿e wtedy wszystkie moje kole¿anki by³y na diecie] by³am na diecie i chcia³am schudn±æ choæby 3 kg.. im wiêcej o tym my¶la³am - paradoksalnie tym niemal ZAWSZE by³am g³odna i tym samym zamiast zgubiæ 3kg - przyty³am 2 a jak przesta³am siê tym przejmowaæ, liczyæ kalorie - schud³am ![]() oczywiscie nie pisze, ¿e tak jest zawsze - ale w moim przypadku tak jest.. dlatego nie mierzê d³ugo¶ci w³osów - tylko o nie po prostu dbam
|
|
#945 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 14 384
|
Jasne,¿e chcia³abym ¿eby mi szyciej ros³y te w³osy,ale jednak wydaje mi siê,¿e te wszystkie maski, maseczki i nie wiem co jeszcze du¿o nie daj±
dla mnie to jest jeszcze wiêksze obci±¿anie w³osów ... Obecnie staram siê zapanowaæ nad nadmiernym wypadaniem ;o I czekam na moj± szczoteczkê z naturalnego w³osia gdybym jeszcze nie potrzebowa³a prostownicy by³o by wszystko cacy ;D
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#946 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 862
|
a mnie siê wydaje, ¿e te maski, maseczki, JE¦LI s± DOBRZE dobrane to od¿ywiaj±, regeneruj±, nawil¿aj± w³osy.. a wiadomo, jak w³osy s± zdrowe wówczas rosn± moze nie szybciej, ale na pewno w swoim tempie.. a je¶li s± zniszczone wówczas mog± [a nie musz±] rosn±æ nieco wolniej.. przynajmniej ja tak zrozumia³am czytaj±c ten i kilka innych w±tków..
|
#947 |
|
Zakorzenienie
|
Hm racje
ale je¿eli siê tego "nawali" nienawdomo ile to chyba jednak nie jest lepiej ^^ Jednak nie widze sensu wydawania kasy na 1000ró¿nych preparatów do w³osów
|
|
|
|
#948 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 300
|
Cytat:
Moze jakis nowy kosmetyk zaczêlas u¿ywac? i po prostu podra¿nia skóre g³owy?... Czasem tak mo¿e siê dziac po zle sp³ukanym szamponie badz od¿ywce
|
|
|
|
|
#949 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 535
|
a ta rzezucha to niby na porost dzia³a czy co?
|
|
|
|
#950 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 904
|
no, ze jak sie j± je w duzych ilo¶ciach, to tak ponoæ dzia³a...
mo¿e ta pani jad³a rze¿uche ? ![]() http://images.google.pl/imgres?imgur...%26start%3D288 Edytowane przez niutka1 Czas edycji: 2009-03-06 o 17:54 |
|
|
|
#951 |
|
BAN sta³y
|
uhh dzewczyny rozpoczelam oficjalnie kuracje regenerujaco-przyspieszajaca dla wlosow, no i tak : wzielam juz poracje: skrzypovitu, quinoral i megnezu (nie wiem czy ma cos wspolnego ale ok) i zurawitu(tez nie wiem czy pomagaja ale biore na pecherz wiec tez ok),po umyciu glowy nasmarowalam wlosy jedwabiem z biosilk, no i tak , wlosy najedwabiowane juz tak nie stercza i nie sa sianowate ale te sfiksowane koncowki nadal sa , jak igly na calej glowie, jest lepiej ale nie od razu rzym zbudowano !! nastepny krok chce zamowic odzywke dla wlosow suchych z nisim a p0otem nisim fast .. uhhh nie wiem
zwatpilam !! ide do kina .
|
|
|
|
#952 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ona to siê chyba ca³a tarza³a te 38 lat w rze¿uszce, skrzypie i ¿ó³tkach
|
|
#953 | |
|
ma zielone pojêcie
|
Cytat:
Moja rze¿uszka ju¿ ca³kiem nie¼le ro¶nie. Jak du¿a musi byæ ¿eby móc j± ¶ci±æ i u³o¿yæ do wiecznego snu na kanapeczce?
|
|
#954 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 870
|
Ja ju¿ swoj± jem od 2 dni. Ma oko³o 2-3 cm.
|
#955 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
piêknie to ujê³a¶![]() moja dopiero zaczyna kie³kowaæ, pojawiaj± sie malutkie, póki co bia³e str±czki. Te¿ wam tak ¶mierdzi w pokoju? bo ja mam malutki pokoik, czesto zamkniety, jak tu wracam po szkole to mam rze¿uchow± aromaterapiê I jak smakowo? Na czym j± sia³a¶, na ziemi, czy watce?
|
|
#956 |
|
Zakorzenienie
|
Rze¿ucha jest pyyysznaa ;DD
i niby przyspiesza wzrot w³osów? dobrze,¿e za nied³ugo Wielkanoc ^^
|
|
|
|
#957 | |
|
ma zielone pojêcie
|
No to ja swojej Rze¿uszce podetnê dzisiaj koñcówki
![]() Zawsze do us³ug w tej kwestii ![]() Cytat:
I ja odpowiem na to pytanie :P Sia³am na wacie
|
|
#958 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 31
|
To teraz siejemy rze¿uchê?
Jak ja dawno jej nie jad³am...Wiecie, moja kuracja trwa dok³adnie tydzieñ. Czym mogê siê pochwaliæ? W³osy s± b³yszcz±ce i miêkkie, ³atwo siê rozczesuj± i... uros³y ok. 1,5 cm! Mo¿e to brzmi nieprawdopodobnie, ale pozna³am to przez mój "wska¼nik zarzuceniowy". Trudno mi to t³umaczyæ, bo metoda jest typowa dla mnie. Poza tym linijkowy pomiar d³ugo¶ci nie mo¿e k³amaæ. Czujê siê ¶wietnie!
|
|
#959 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 159
|
moja rze¿uchê mam wyrzuci³a z salonowego parapetu do mnie do pokoju, bo jej ¶mierdzi
mi tam pachnie ¶wiêtami i wiosn± |
|
|
|
#960 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 113
|
Kiedys zapuszczalam tu wloski, choc niezmiernie rzadko udzielalam sie na forum. Wolalam zajac sie nimi po cichu. Gdy urosly do ramion, postanowilam zakonczyc zapuszczanie, choc nadal staralam sie o nie dbac. To bylo w listopadzie, chyba gdzies pod koniec. Stwierdzialam jednak, ze moim marzeniem sa wlosy do sutkow
. Wiec wracam z nowym zapalem. Przyznam sie od razu, ze nie czytalam ponownie wszystkiego od poczatku, tylko nadrobilam informacje od czasu, gdy mnie nie bylo. Mam jednak nadzieje, ze zadna istotna informacja nie wyparowala mi z glowy pod wplywem podgrzewania maseczki. Zaciekawil mnie temat rzezuchy, w poniedzialek ja kupie i zaczne testowac na sobie. Wczoraj zrobilam male zakupy, wlasciwie to bardziej koncentruje sie na odzywianiu od srodka. A wiec kupilam: - belisse - silice - pokrzywe do picia - szampon seboradin niger - nafte kosmetyczna z dodatkiem olejku rycynowego Mam Wax, w poniedzialek, jak wspomnialam, kupie rzezuche i olejek rycynowy, za jakis czas lotion seboradin niger. Nawet jesli nie przyspieszy³by wzrostu wlosow, to podobno jest dobry dla wlosow przetluszczajacych sie. W przyszlosci kupie nisim, ale teraz przez jakies dwa, trzy miesiace skupie sie na wyzej wymienionych preparatach. Aktualna dlugosc moich wlosow do obejrzenia po lewej stronie Jeszcze dluga droga przede mna
|
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:13.

dla mnie to jest jeszcze wiêksze obci±¿anie w³osów ... Obecnie staram siê zapanowaæ nad nadmiernym wypadaniem ;o
piêknie to ujê³a¶
Mo¿e to brzmi nieprawdopodobnie, ale pozna³am to przez mój "wska¼nik zarzuceniowy". Trudno mi to t³umaczyæ, bo metoda jest typowa dla mnie.