|
|
#931 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: mamusie wrześniowo - październikowe 2009!
Cytat:
nie wytrzymam zapewne już się doczekać nie mogę ![]() [quote=tancerkaGd;11171334] Cytat:
|
|
#932 |
|
Raczkowanie
|
Co do płci, to mnie to zupelnie obojętne, byle zdrowe. Ale od początku mam takie przeczucie że będzie chłopak.
Małż by sie ucieszył, mialby partnera do gier, chociaz nie za szybko ![]() Ale to poważnie jest taka różnica w pielęgnacji?? :O mam na myśli trudność?? jakos nigdy na to nie wpadlam.
|
|
#933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też się właśnie zastanawiam czy jest trudniej w pielęgnacji
|
|
#934 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
W Brukseli tez sa polscy lekarze, ale zdanie o nich wsrod Polakow podzielone .Wiec raczej z tutejszych Polakow zrezygnuje .Od dwoch dni mnie prawie nie boli, ale za to mdlosci mnie wykoncza , po prostu umieram, jak zjem mnie mdli i jak nie zjem to tezCo jakis czas laduje w toalecie . Wczoraj bylismy na zakupach i w koncu kupilismy zmywarke i nowy odkurzaczMarzyl mi sie odkurzacz, ktory pracuje bez dzwieku, ale wczoraj wlaczylismy kilka w sklepie i zaden nie jest tak cichy jak na reklamie . A ten co ostatnio reklamuja bez workow chyba firmy Dyson (ten chyba z nowszych) to umarlego by na rowne nogi postawil .
|
||
|
|
|
#935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#936 |
|
Raczkowanie
|
No i kolejny dzień rozmyślań..
ja chodze do gienka do szpitala tak jak juz kiedys pisalam i teściowa (jest pielęgniarką w tym szpitalu) dzis zadzwonila, ze jednak jutro bo dzis mają strasznie zapracowany dzien.. 4 zabiegi i az 10 porodów!! Masakra i gienek ponoc prosil, zeby jednak jutro przyjsc, bo dzis jest strasznie zalatany, a do innego gienka nie chcę isć, ktory mnie nie badał.. no to czyli będę sie stresowac aż do jutra wieczorem..!! Dziękuje wam ze trzymacie kciuki
|
|
|
|
#937 |
|
Zadomowienie
|
Jak wszystko co reklamuja
, w zeszlym roku namowilam TZ-ta na mopa H2O, ten super extra sprzatajacy i pioracy dywany .Do tego w zestawie daja tylko 2 grube nakladki i 10 cienkich, te cienkie po kilku praniach mozna sobie wyrzucic. A za zapasowe (tez te jednorazowki i tez 10szt) trzeba 20euro zaplacic . Wiec w krotkim czasie zostaja tylko 2 grubsze nakladki.A pranie tego to tez problem, bo moja pralka ma najkrotsze pranie 30min i szkoda mi codziennie na pol godziny wlaczac pralke tylko dla dwoch szmatek Poprostu KOSZMAR!!!
|
|
|
|
#938 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Poczytaj sobie cos, obejrzyj , i staraj sie tak nie myslec do jutra bo sie fasolka denerwuje!!!! Napewno wszystko bedzie dobrze!!!!
|
|
|
#939 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#940 |
|
Zadomowienie
|
ja88, na Twoim miejscu poszłabym prywatnie już teraz zaraz. Spokój nie ma ceny.
Znęcam się nad przeziębioną szczurzycą. Zamknęłam ją w transporterku i wsadziłam do szafki łazienkowej razem z miską mieszanki do inhalacji. Biedaczka, to tak śmierdzi. Nie lubię im tego robić, ale kaszle i kicha tak, że aż gluciki z nosa lecą. |
|
|
|
#941 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo lubię szczurki masz jakieś zdjęcie swojej?moja przyjaciółka miała kiedyś, świetna była, przychodziła na zawołanie, wspinała się po spodniach i siedziała na ramieniu, dawała też buzi
|
|
#942 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edit: wygląda zupełnie jak ta w moim avatarze (ale to nie ona). |
|
|
|
|
#943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
edit: ja miałam psa ale został u rodziców, bo to pupil mojego taty ![]() oto on
♥ Edytowane przez sweetpinky Czas edycji: 2009-02-26 o 13:52 |
|
|
|
|
#944 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Co do pielęgnacji to faktycznie trzeba bardziej dbać o higienę chłopców, bo koleżanki synek co chwilę miał jakieś stany zapalne i nawet byli w szpitalu na jakimś zabiegu. Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#945 |
|
Zadomowienie
|
Teraz 4 sztuki: 3 panie i jednego pana kastrata. Tydzień temu było 5 , ale nasz śliczny albinosek miał guza przysadki i nie odpowiadał już na leczenie... uśpiliśmy go.
![]() Radocha z takim stadkiem taka, że telewizor niepotrzebny
|
|
|
|
#946 |
|
Zakorzenienie
|
to dużo tych szczurków
![]() edytowałam swojego posta wyżej ![]() edit: Precious ja też bawiłam się lego więc dziewczyna tez może się z nim bawić
♥ Edytowane przez sweetpinky Czas edycji: 2009-02-26 o 13:53 |
|
|
|
#947 | |
|
Zadomowienie
|
Pinky, dobrze, że napisałaś ze to piesek. Myślałam, że to... maskotka
![]() Wygląda tak pluszowo! Cytat:
Cóż, gry to nasz bzik do dziś. Mamy całą szafkę przeróżnych karcianek i planszówek. Już rozglądamy się za grami dla dzieci, w które możnaby z nimi grac możliwie wcześnie Wyobraziłam sobie niemowlaka zamkniętego w szafce łazienkowej ![]() Czarne mam poczucie humoru... |
|
|
|
|
#948 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() raz też na spacerze ludzie myśleli, że to interaktywny piesek ![]() co do zabawek... ja też się nie mogę doczekać kiedy będę je kupować bo j pod tym względem to jestem duże dziecko, uwielbiam gry planszowe i komputerowe
|
|
#950 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale w sumie też już o tym myślałam, bo mi jakiś czas temu kolezanka mówiła o problemach z dostaniem się do żłobka. Tylko że nasi rodzice ostatnio zaczęli przebąkiwać, że do żadnego żłobka dziecko nie pójdzie i że nam pomogą. Co do przedszkola, to mój mąż ma "kontakty", więc powinno być dobrze
|
|
#951 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#952 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u nas rodzice pracują wiec pomóc nie bardzo mają jak, a ja podobnie jak Ty chcę wrócić do pracy
|
|
|
#953 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W razie czego będziemy się wspierać![]() Ja też chcę wrócić zaraz po macierzyńskim przedłużonym o wypoczynkowy do pracy, ale moi rodzice zadecydowali już za mnie, że potem mam wziąć trochę wychowawczego Jak oni już teraz decydują o mnie i o dziecku, to co to będzie, gdy dziecko przyjdzie na świat?
|
|
#954 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#955 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A piesek jest świetny ![]() Cytat:
![]() To u mnie lepsza sytuacja, jest chyba z 5 albo 6, ale podobno do żłobka zapisuje sie zgodnie z rejonizacją, a nie tak jak do przedszkola gdzie sie chce. No i nie wiem jak u Was, ale u mnie trzeba mieć zaświadczenia z zakładów pracy, że rodzice pracują, bo inaczej nie przyjmują dziecka. |
||
|
|
|
#956 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko że karmienie tylko piersią trwa 4-6 miesięcy, a tyle mnie nie będzie w pracy, jeśli wezmę tylko macierzyński plus wypoczynkowy (zaległy i nowy)
|
#957 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja też tak myślałam o wychowawczym na ok. 6 m-cy, żeby dzidzia miała roczek, ale jednak finansowo ciężko będzie z jednej pensji ![]() Czemu tak krótko? Nawet do roku można karmić. Wiem, że wtedy przysługują kobiecie dwie półgodzinne przerwy na karmienie dziecka. U mnie dziewczyny korzystały z tego. |
|
|
|
|
#958 |
|
Zakorzenienie
|
Doczytałam właśnie w necie, że po 6 miesiącu można zacząć wprowadzać inne jedzenie niż mleko matki, a samo karmienie piersią po 6 miesiącu wcale nie daje wielu korzyści dla zdrowia dziecka. Mleko matki ma być po to, by jak najpóźniej wprowadzić mleko krowie.
|
#959 |
|
Zakorzenienie
|
o kurcze , będę jedyną pełnoetatową mamusią
ja bym bardzo chciała karmić piersią, mam nadzieję, że się uda. nasi rodzice są daleko , zresztą swojej mamie bym własnego dziecka nie powierzyła, mama męża jest godzinę drogi samochodem stąd i mam nadzieję, że wesprze mnie przez pierwsze dni.w Holandii przysługuje też każdej kobiecie tzw. kramzorg czyli pomoc i opieka w domu przez 7 dni po porodzie. kobieta może wtedy leżeć z dzieckiem całe dnie, a pani przyjdzie , posprząta, wypierze, poradzi jak karmić piersią itp itd...
|
|
#960 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie po prostu przeraża myśl, że bycie na wychowawczym odbije się później niekorzystnie na mojej emeryturze. Już i tak mam jeden rok w plecy, bo byłam na bezrobotnym.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:33.

nie wytrzymam zapewne 

.
.
. A ten co ostatnio reklamuja bez workow chyba firmy Dyson (ten chyba z nowszych) to umarlego by na rowne nogi postawil
Poprostu KOSZMAR!!!