![]() |
#931 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII
Ja jem owsiankę od wieków już na śniadanie, nie wyobrażam sobie niczego innego co by mnie rano tak zadowoliło. Jest pyszna, sycąca i zdrowa. Ostatnio dodaję do niej kostkę gorzkiej czekolady. Jadałam też samą i z rodzynkami, innymi suszonymi owocami, do gotowania dosypywałam otrębów. Szkoda, że na R zarezerwowana jest tylko na śniadanie..
Edytowane przez klatka Czas edycji: 2009-02-17 o 18:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#932 |
Rozeznanie
|
A czy któraś z was dziewczyny, co sprawdzacie nasze jadłospisy jest na Rrrr?
![]() ![]()
#933 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#934 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() iza- fajnie , fajnie, luźno ![]() a co do owsianki to ostatnio w ciągu ostatnich dwóch dni jadam na śniadanie z bananem i wiem, że jutro też ją będę miała- bo jest przecudowna i się w niej zakochałam ;d ale to chyba nie ten wątek na owsianki ![]()
![]() |
#935 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() to i ja wrzucę mój jadłospis UUuuuuU: Iś: 4 łyżki musli tropikalnego, łyżka otrąb, trochę mleka, 80g twarogu półtłustego, kawa. IIś: kanapka z 2 kromek grahama posmarowana cienko musztardą i twarogiem, 2 duże plastry filetu z indyka, kawa. O: 100g kaszy gryczanej, ok 300g warzyw z mrożonki (marchew, kalafior, por, ziemniak itp), duża łyżka oliwy z oliwek, zioła, curry. d: jabłko P: jogurt musline 200g z 2 łyzkami otrąb, 2 grejfruty K: 2 grzanki z chleba razowego, serek fresek 150g z dużą iloscią szczypiorku, cała papryka. W sumie 1800 kcal albo i więcej, choć powiem szczerze jest ciężko, biorę antykoncepty na okres, waga skoczyła w górę 1kg (zdaje sobie sprawę że to częsciowo zatrzymanie wody) i mój natrój od dwóch dni jest fatalny ![]() jeszcze 200 kcal i dobije do 2000 - nie poddam się ![]()
![]() |
#936 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#937 |
Zakorzenienie
|
U/p)
śniadanie: po 2 lyzki platkow owsianych i zytnich gotowane na wodzie, 2 lychy otrab pszennych, 2 lyzki kuleczek czekoladowych granex, 200ml maslanki, 12 migdalow, jablko, gruszka, banan, kawa, pu erh 2 sniadanie: 2 kromki grahama z margaryna, jedna z salata i plastrem piersi indyka druga z reszta linessy, salatka z pomidora rzodkiewki pieczarek i cebuli z sosem musztardowym, herbata obiad: "cwiartka" z kurczaka bez skory pieczona w marynacie pomidorowej w folii, 3 lyzki (suchej) kaszy gryczanej z połówką cebuli, surowka z bialej rzepy z jogurtem i lyzka nasion slonecznika, 200ml ayranu candia kolacja: 2 kromki grahama z margaryna, 150g serka homo naturalnego, salatka z pekinki, marchwi papryki i ogorka, herbatka pokrzywowa. |
![]() ![]() |
![]() |
#938 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny dużo wspominacie o serku wiejskim lekkim i musli bez cukru, możecie podac mi z jakich są firm? Bo nigdzie nie mogę znaleźć ;/
![]() |
#939 |
Raczkowanie
|
Rrrr..
woda z cytryna, Śniadanie: 5 lyzek platkow owsianych, lyzka slonecznika, ok 10 rodzynek, lyzeczka kakao takiego prawdziwego, troche mleka 2%.. za malo bialka ale z serkiem wiejskim mi nie smakuje.. A zamiast mleka lepszy bylby kefir, maslanka..?? II Śniadanie: kanapka z 2 plastrami wedliny, ok 6 plasterkow ogorka, pol grejpfruta.. Obiad: 30 g ryzu brazowego, 4 gotowane sojowe, pol paczki warzyw mrozonych na parze, sos z jogurtu naturalnego z przprawa tzatzinki.. Podwieczorek: serek homogenizowany naturalny i ok 15g orzechow ziemnych.. Kolacja: 1/2 tunczyka wsw, troche kukurydzy, jajko na twardo.. i plaster wedliny.. Prosze o ocene..
#940 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
musli- szukaj z sante
![]() |
#941 |
Przyczajenie
|
Vana, kuje
![]() U Ś: Dwie kromki razowego z sałatą, serem zoltym, ogorkiem kiszonym i oliwkami zielonymi, herbata zielona. 2Ś: Serek homo naturalny z koperkiem, czosnkiem granulowanym i ziolami fit-up, jablko kawa z mlekiem O: Kotlet mielony, duszony; miseczka pekinskiej w sosie czosnkowym z jogurtu nat+ ziola dosalatkowe [; herbata jablkowo gruszkowa jablko P: Kawa z mlekiem, dwa wafelki w czekoladzie K: w planach serek homo i orzechy wloskie + lyzeczka miodu (chyba, ze mnie szybciej sen dopadnie ![]()
#942 |
Raczkowanie
|
czesc, ja niestety pomimo ze ocenilyscie moje jdlospisy na R zamiast chudnac przez 3 tyg raczej przytylam dlatego wracam do zwyklego liczenia kalorii do 1000kcal mniej wiecej na dzien
Dzisiejsze R sniadanie banan garska orzechow mala kostka czekolady gorzkiej 3lyzki platkow owsianych i mleko 1,5 % 2sniadanie 2xkromka chleba razowego z 2plastrami poledwicy sopockiej obiad 2x kromka chleba razowego z pasztetem drobiowym (w pracy nie mam mozliwosci cieplego dania) kolacja z 300g warzyw na patelnie i 100g fladry w sosie pomidorowym nnie czuje sie glodna, teraz widze ile jadlam wczesniej, duzo za duzo mam do was pytanie bo teraz akurat jetem chora i ssam trachisept i cholinex. czy wiecie ile maja one kalorii? |
![]() ![]() |
![]() |
#943 |
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny,dawno mnie tu nie bylo...
ocencie prosze, waga u mnie ciagle w gore.. niewazne czy unikam wegli czy nie i tak nie chudne ![]() ![]() ![]() S pol serniczka SB z 1 porcji z otrebami sojowymi (ok 250kc) i duza pomarancza,kawa riccore z odrobina mleka 2% II zawijana tortilla z 2 plasterkami chudej szynki,salata i plasterkiem chudego serka zoltego (ok 200 kalorii) jablko lunch 2 kawalki czarnego chleba organic z amarantusem posmarowane odtluszczonym serkiem i 2 plastrami lososia wedzonego podw tortilla jak wyzej, red bull bez cukru kol gotowana fasolka i jajko na twardo.
#944 |
Rozeznanie
|
Echhh ja od dzisiaj na R jestem chce prowadzic diete 1200 kcal ale nie wiem czy mi sie to udaje :
Ś: 2 kromki grahama z białym serkiem 24% tłuszczu !! dopiero teraz to zauwazyłam ![]() ![]() IIŚ : Kanapka z rzodkiewka i serkiem topionym smitankowym (trojkacik ) O: 2,5 chochelki zupy - barszcz ukrainski P: Kromeczka chleba ryzowego + pomarancza mała K: 2 kromki grahama z 1 plasterkiem poledwicy drobiowej + sałata + 1 jajko + rzodkiewka |
![]() ![]() |
![]() |
#945 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#946 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
- dodaj więcej białka, bo jak patrzę to jest tylko 1 jajko i trochę serka, a na R potrzebujemy białka w każdym posiłku - unikaj węgli na kolację - ogranicz chleb, urozmaić posiłki, żeby można się było bez niego obyć - za mało NNKT, jedz rybki, orzechy, pestki, nasiona, siemię lniane, oliwę z oliwek Nie patrzyłabym aż tak bardzo na kalorie, skup się trochę na składnikach odżywczych i odpowiednich połączeniach ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez shockwaves Czas edycji: 2009-02-17 o 21:52 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#947 |
Rozeznanie
|
Dziękuję shockwaves
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#948 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() polecam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#949 |
Rozeznanie
|
Właśnie jem śniadanie-owsiankę z miodem i cynamonem
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#950 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() czy ktos moze mi powiedzec z czym jesc tego lososia? to jest w koncu bialko tez a bialko z weglami mozna wiec juz nie wiem sama.. ![]()
![]() |
#951 |
Zakorzenienie
|
jeszcze ja poprosze o ocene
|
![]() ![]() |
![]() |
#952 |
Rozeznanie
|
Jam głupie pytanie, ale dotyczące własnie jadłospisów.
czy jest możliwe przejście z "głodówkowych" jadłospisów do normalnych (czyt. zdrowych) bez przytycia i w miarę czasu dających efekt chudnięcia? jeśli tak czy mogę prosić o pomoc w ułożeniu takowego przejścia, a jeśli nie, cóż - zawsze warto było spytać |
![]() ![]() |
![]() |
#953 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() niech ktoś odpowie na moje pytanka... ![]() To dla mnie ważne a nigdzie nie mogę znaleźć informacji na ten temat... Edytowane przez Neja22 Czas edycji: 2009-02-18 o 12:40 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#954 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
FilifionkaB wiesz, ja bym zrobiła tak, że z dnia na dzień zaczęłabym jeść 1000 kcal, a potem dodawałabym 100kcal/tydzień. Teoretycznie można też tak, że zaczynajac np od 300 kcal, nie skakac na 1000, a dodawać po 100 do tych 300. ale to by strasznie długo trwało, po pierwsze, a po drugie organizm przez bardzo długi okres czasu pozostawałby w stanie skrajnego niedożywienia i mogłoby się to źle skończyć.
![]() ![]() |
![]() |
#955 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#956 |
Zakorzenienie
|
R z wielka prosba o ocene,Izus, Funky?
![]() Sn:3male kromki chleba pelnoziarnistego posmarowane ciut maslem,lyzeczka wiejkisego,2plasterki wedliny z kurczaka,papryka,2łyzeczk i danio warzywnego 2Sn:kromka chleba pelnoziarnistego,serek wiesjki ,papryka O:piers z kurczaka gotowana,duszone warzywa:papryka,kilka cebul,kilka brokulow P:kefir lekki 0%piatnicy,15(?) sztuk migdalow kalifornijskich,pol papryki K:chudy twarog,kilka plasterkow weddliny z kurczaka,zapewne pol papryki plus zielona herbata i 3 slim figury bardzo prosze o ocene ![]()
#957 |
Rozeznanie
|
zdaje mi się, że łosoś to tłuszcze więc jedz z białkiem.
#958 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#959 |
Wtajemniczenie
|
zgadza sie ze tluszcze ale tez bialko glownie.. no dobra,niewazne. bede jesc z pelnoziarnistym pieczewem bo mi tak smakuje. Nie wierze,ze jak 2 razy w tyg tak zjem to tragedia sie stanie
![]()
#960 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:06.