Nieuczciwi sprzedawcy w sieci - rady i porady - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-03-27, 21:37   #931
anka_res
Zakorzenienie

Dot.: Nieuczciwi sprzedawcy w sieci - rady i porady

Cytat:
Napisane przez magda s. Pokaż wiadomość
ja kiedys tez mialam obawy, ze towar w kopercie jest uszkodzony i chcialam otworzyc przy pracowniku...a pani na to, ze moge sobie otworzyc, ale ona nie jest strona i mi nie pomoze...

wydawalo mi sie, ze kiedys byl przytaczany przepis PP mowiacy wlasnie o takich sytuacjach, ale nie bardzo wiem gdzie tego szukac...
Pomóc nie pomoże, ale jedynym sposobem by sie czegoś domagać, jest spisanie protokołu szkody W OBECNOŚCI PRAWCOWNIKA POCZTY. Logiczne - jak paczkę odbierzesz, to po zawodach - PP Ci powie, że a może Ty ją sobie sama w drodze uszkodziłaś i nie udowodnisz, że nie. Baba najwyraźniej się nie zna i nie chce jej się papierów wypełniać ( nie po raz pierwszy zresztą). Może poproś o rozmowę z kierownikiem? Zwykle skutkuje - ja już paru panów listonoszy, a szczególnie kurierów przeczołgałam, jak mi kombinowali, i teraz są OK

Jeśli pokwitujesz odbiór paczki w dobrym stanie, ukręcisz łeb możliwości dochodzenia czegokolwiek przez sklep - i oni Ci wtedy rzec mogą (choć, w imię zadowolenia klienta, nie muszą) - byś spadała na drzewo. Sotie - POD ŻADNYM POZOREM NIE ODBIERAJ PACZKI BEZ PROTOKOŁU PODPISANEGO PRZEZ PRACOWNIKA PP.

To nie jest do końca tak, że jak paczka nieubezpieczona to oni wszystko mogą z nią zrobić, skakać po niej, a Ty masz potulnie przyjąć strzaskany towar. Nieubezpieczona - oznacz tylko tyle, że nie możesz się domagać zwrotu pełnej wartości paczki, a kwotę ograniczoną iluśtamkrotnością kosztu wysyłki. Natomiast oni mają zakichany obowiązek paczkę dostarczyć w dobrym stanie - pomyslcie - za zgubienie płacą, czemu za zniszczenie nie mieliby?

Powodzenia

---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

Cytat:
Napisane przez sotie Pokaż wiadomość
Koszt wysylki pewnie wysoki nie byl, natomiast towar to ponad 200zl
Jakoś nie mam złudzeń, że mogę wywalczyć rekompensatę od poczty, bardziej mi chodzilo o to jak gadać ze sklepem...
Ty niczego nie wywalczysz, bo, o ile dobrze pamiętam, to wysyłający składa reklamację (a może tak jest tylko w wypadku zgubienia przesyłki?). Anyways, do odzyskania od PP jest jakieś 100 zł pewnie (nie jestem pewna, ale jest to ileś tam razy - 8? - koszty wysyłki) - a może sklep się szarpnie i odda Ci wszystko?

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

Cytat:
Napisane przez Tommaso Pokaż wiadomość
Czyli generalnie nie jest dobrym pomysłem wybieranie listu jako sposób wysyłki chyba, że sprzedawca dokładnie obwinie perfumki folią bąbelkową (kilka warstw) zanim wsadzi do koperty.
No to na pewno powinien zrobić, niezależnie od formy wysyłki ;-) sklepy zazwyczaj wysyłają w pudełkach zresztą.

Coś z regulaminu PP nt. odszkodowań:

"4. za ubytek zawartości lub uszkodzenie paczki pocztowej lub przesyłki poleconej - w wysokości żądanej przez nadawcę lub w wysokości zwykłej wartości utraconych lub uszkodzonych rzeczy, nie wyższej jednak niż maksymalna wysokość odszkodowania, o którym mowa w pkt 1 lub 2"

Wyszukaj sobie "Dz.U. 2003 nr 183 poz. 1795 Rozporządzenie Ministra Infrastruktury z dnia 13 października 2003 r. w sprawie reklamacji powszechnej usługi pocztowej w zakresie przesyłki rejestrowanej i przekazu pocztowego"

Tam jasno pisze, że przy odbiorze uszkodzonej przesyłki rzecz ową się zgłasza do reklamacji. Może z ministrem panienka z okienka nie będzie dyskutować

Edytowane przez anka_res
Czas edycji: 2011-03-27 o 21:50
anka_res jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-27, 23:16   #932
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez anka_res Pokaż wiadomość
Anyways, do odzyskania od PP jest jakieś 100 zł pewnie (nie jestem pewna, ale jest to ileś tam razy - 8? - koszty wysyłki)
zwracaja maksymalnie do piecdziesieciokrotnosci kwoty, jaka zaplacono za polecenie przesylki - czyli rozumiem, ze chodzi o 2,20 zl - co po przemnozeniu, daje kwote 110 zl.
Stary 2011-03-27, 23:20   #933
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
zwracaja maksymalnie do piecdziesieciokrotnosci kwoty, jaka zaplacono za polecenie przesylki - czyli rozumiem, ze chodzi o 2,20 zl - co po przemnozeniu, daje kwote 110 zl.
Zgadza się, plus koszt wysyłki . Ale w przypadku zaginięcia, a jak w przypadku uszkodzenia to nie wiem .
Asiuuuuula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-27, 23:38   #934
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez Asiuuuuula Pokaż wiadomość
Zgadza się, plus koszt wysyłki . Ale w przypadku zaginięcia, a jak w przypadku uszkodzenia to nie wiem .
tyle samo
Cytat:
Art. 58.
Cytat:
1. Z tytułu niewykonania lub nienależytego wykonania powszechnej usługi pocztowej przysługuje odszkodowanie:
1) za utratę przesyłki poleconej - w wysokości żądanej przez nadawcę, nie wyższej jednak niż pięćdziesięciokrotność opłaty pobranej przez operatora publicznego za traktowanie przesyłki jako przesyłki poleconej;
2) za utratę paczki pocztowej - w wysokości żądanej przez nadawcę, nie wyższej jednak niż dziesięciokrotność opłaty pobranej za jej nadanie;
3) za utratę przesyłki z zadeklarowaną wartością - w wysokości żądanej przez nadawcę, nie wyższej jednak niż zadeklarowana wartość przesyłki;
4) za ubytek zawartości lub uszkodzenie paczki pocztowej lub przesyłki poleconej - w wysokości żądanej przez nadawcę lub w wysokości zwykłej wartości utraconych lub uszkodzonych rzeczy, nie wyższej jednak niż maksymalna wysokość odszkodowania, o którym mowa w pkt 1 lub 2;
Stary 2011-03-27, 23:42   #935
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
tyle samo
Acha , nie wiedziałam
Asiuuuuula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-28, 08:39   #936
sotie
Zadomowienie

Anka, bardzo Ci dziękuję
obkuję się z reguulaminu PP i roporządzenia i po pracy polecę walczyć, a w międzyczasie pokorespoduję ze sklepem, na stronie którego stoi, ze firma
nie ponosi odpowiedzialności za uszkodzenia towaru powstałe w trakcie dostawy przez przewoźnika. Dokładamy wszelkich starań, aby zapakować towar w sposób ograniczający do minimum ryzyko uszkodzenia. Zamawiający ma prawo do sprawdzenia w obecności przewoźnika stanu dostarczonego towaru. W przypadku stwierdzenia uszkodzeń należy spisać protokół szkód, który jest jedyną podstawą tego typu reklamacji.

Nu, tym razem nie zapewnili

a ten protokół szkody to ma jakiś wzór?

napełnij pustą miskę KLIK!
sotie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-28, 08:50   #937
anka_res
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sotie Pokaż wiadomość
Anka, bardzo Ci dziękuję
obkuję się z reguulaminu PP i roporządzenia i po pracy polecę walczyć, a w międzyczasie pokorespoduję ze sklepem, na stronie którego stoi, ze firma
nie ponosi odpowiedzialności za uszkodzenia towaru powstałe w trakcie dostawy przez przewoźnika. Dokładamy wszelkich starań, aby zapakować towar w sposób ograniczający do minimum ryzyko uszkodzenia. Zamawiający ma prawo do sprawdzenia w obecności przewoźnika stanu dostarczonego towaru. W przypadku stwierdzenia uszkodzeń należy spisać protokół szkód, który jest jedyną podstawą tego typu reklamacji.

Nu, tym razem nie zapewnili

a ten protokół szkody to ma jakiś wzór?

Sotie, pozostaje pytanie, czy oni faktycznie zabezpieczyli te przesylke w stopniu wystarczajacym. Jesli nie, to sadze, ze mozesz sie od nich domagac zwrotu pelnej kwoty (ale jak to prawnie wyglada, nie mam pojecia). Ale skoro sami pisza jasno, ze podstawa do reklamacji jest spisanie protokolu (i wcale sie im nie dziwie), to musisz to uczynic, w przeciwnym razie sklep ma prawo nie oddac ani grosza - skoro poswiadczasz, ze paczke w dobrym stanie otrzymalas...

Protokol, z tego co wiem, nie ma wzoru.

I nie I raz spotykam sie z tym, ze baba na poczcie nie zna regulaminu wlasnej firmy
anka_res jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-28, 10:25   #938
sotie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anka_res Pokaż wiadomość
Sotie, pozostaje pytanie, czy oni faktycznie zabezpieczyli te przesylke w stopniu wystarczajacym. Jesli nie, to sadze, ze mozesz sie od nich domagac zwrotu pelnej kwoty (ale jak to prawnie wyglada, nie mam pojecia). Ale skoro sami pisza jasno, ze podstawa do reklamacji jest spisanie protokolu (i wcale sie im nie dziwie), to musisz to uczynic, w przeciwnym razie sklep ma prawo nie oddac ani grosza - skoro poswiadczasz, ze paczke w dobrym stanie otrzymalas...

Protokol, z tego co wiem, nie ma wzoru.

I nie I raz spotykam sie z tym, ze baba na poczcie nie zna regulaminu wlasnej firmy
dzięki

no, nie zabezpieczyli i na tym opieram swoją strategię. Ja nie chcę od nich zwrotu kasy, tylko towar (w nienaruszonym stanie) za który zapłaciłam grubą kasę.
Napisałam takiego maila:

Witam,
Paczka rzeczywiście doszła do mnie w piątek, ale jej nie odebrałam, bo była uszkodzona, przez folię można wyczuć, że coś wewnątrz się wylało Poczta umywa ręce, gdyz przesyłka nie była ubezpieczona. Ja nie mam siły ani ochoty z nimi walczyć. Uważam też, ze paczka nie była wsytaczająco zabezpieczona (dlaczego Państwo nie pakują do kartonu? sama folia to zdecydowanie za mało zwłaszcza, ze była zbyt miękka i przed niczym nie chroniła).
Chciałabym poznać Państwa stanowisko w tej sprawie.
Osobiście widzę dwa wyjścia:
- nie odbieram przesyłki, ona wraca do Państwa, a do mnie wraca kasa
- otwieram, oceniam stratę, dokumentuję ją - wysyłam Państwu zdjęcia, dostaję nowy towar zamiast uszkodzonego (wspólna wysyłka z brakującymi przedmiotami z zamówienia).
Bardzo proszę o ustosunkowanie się do zaistniałej sytuacji.
pozdrawiam

może być?

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------

Haaaa! w odpowiedzi na maila zadzwonił Pan ze sklepu i powiedział, żebym paczkę odebrała, napisła im maila co się zniszczyło i to wyślą. super i jeszcze powedział, że opierdzieli magazyniera - pakowacza

napełnij pustą miskę KLIK!
sotie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-29, 15:44   #939
DiTu77
Zakorzenienie

Opowiem Wam moją historię
W jednej z polecanych tu i podobno jednej z najlepszych na rynku perfumerii internetowych wynalazłam promocję na pakiet 3 zapachów za prawie 41 zł. Promocja fajna pomyślałam sobie, bo za 1 sztukę też tyle chcieli Ale pomyślałam sobie, że perfumerie czasami robią takie oferty gdzie większa pojemność kosztuje mniej niż mniejsza np. Napaliłam się jak szczerbaty na suchary i zamówiłam 3 pakiety przelałam pieniążki i zadowolona czekam na przesyłkę Jakież było moje zdziwienie kiedy weszłam na stronę perfumerii żeby zobaczyć historię zamówień - a tam moje zamówienie zmodyfikowane - zamiast pakietu 3 sztuk jest 1 sztuka w takiej cenie Czyli zamiast 9 sztuk wysłali mi najprawdopodobniej 3 sztuki... I zamówienie dziś wysłane W takiej cenie to mnie te perfumy nie interesują
Co Wy na to? przyznam, że wnerwili mnie niezmiernie - a było to moje ósme zamówienie u nich...
DiTu77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-29, 17:09   #940
rudzia77
Zadomowienie

A ja dziś poszłam na pocztę puścić list ze sprzedanym na Allegro flakonikiem i miła Pani w okienku powiedziała,że nie przyjmie tego ode mnie i mogę wysłać paczką na szczególnych warunkach.Ja jej na to,że w zeszłym tygodniu chyba z 6 takich wysłałam.A ona,ze koleżanka przyjęła ,a ona nie przyjmie,więc musiałam jechać na inną pocztę.Nie dość,że kolejki to jeszcze problemy robią
rudzia77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-29, 17:15   #941
Marsiglia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez rudzia77 Pokaż wiadomość
A ja dziś poszłam na pocztę puścić list ze sprzedanym na Allegro flakonikiem i miła Pani w okienku powiedziała,że nie przyjmie tego ode mnie i mogę wysłać paczką na szczególnych warunkach.Ja jej na to,że w zeszłym tygodniu chyba z 6 takich wysłałam.A ona,ze koleżanka przyjęła ,a ona nie przyjmie,więc musiałam jechać na inną pocztę.Nie dość,że kolejki to jeszcze problemy robią
Phi... a co ja to obchodzi co i jak to wysyłasz? Niby trzeba wysylac na warunkach szczegolnych bo to i szklane i latwopoalne, ale kto tak robi? Paczka taka bodajze 19 zl kosztuje. Słuzbistka jakas i tyle.
Marsiglia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-29, 17:17   #942
rudzia77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Marsiglia Pokaż wiadomość
Phi... a co ja to obchodzi co i jak to wysyłasz? Niby trzeba wysylac na warunkach szczegolnych bo to i szklane i latwopoalne, ale kto tak robi? Paczka taka bodajze 19 zl kosztuje. Słuzbistka jakas i tyle.
19 zł?Ja pierdziu, dobrze że stamtąd poszłam
rudzia77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-29, 19:39   #943
magda s.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DiTu77 Pokaż wiadomość
Opowiem Wam moją historię
W jednej z polecanych tu i podobno jednej z najlepszych na rynku perfumerii internetowych wynalazłam promocję na pakiet 3 zapachów za prawie 41 zł. Promocja fajna pomyślałam sobie, bo za 1 sztukę też tyle chcieli Ale pomyślałam sobie, że perfumerie czasami robią takie oferty gdzie większa pojemność kosztuje mniej niż mniejsza np. Napaliłam się jak szczerbaty na suchary i zamówiłam 3 pakiety przelałam pieniążki i zadowolona czekam na przesyłkę Jakież było moje zdziwienie kiedy weszłam na stronę perfumerii żeby zobaczyć historię zamówień - a tam moje zamówienie zmodyfikowane - zamiast pakietu 3 sztuk jest 1 sztuka w takiej cenie Czyli zamiast 9 sztuk wysłali mi najprawdopodobniej 3 sztuki... I zamówienie dziś wysłane W takiej cenie to mnie te perfumy nie interesują
Co Wy na to? przyznam, że wnerwili mnie niezmiernie - a było to moje ósme zamówienie u nich...
a co bylo w potwierdzeniu zamowienia na mailu?
i jaka to perfumeria (choc sie domyslam, po akcji pt. 'pakiet' )
magda s. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-29, 19:50   #944
DiTu77
Zakorzenienie

Cytat:
a co bylo w potwierdzeniu zamowienia na mailu?
i jaka to perfumeria (choc sie domyslam, po akcji pt. 'pakiet' )
Magduś rzeczywiście - na to nie wpadłam. Dostałam maila pod tytułem :Zamówienie xxxxxx czeka na autoryzację i potwierdza to co napisałam: PAKIET 3szt za 40,94zł - 3 szt... i na tej podstawie przelałam pieniądze. Teraz na ich stronie w historii zamówień widnieją 3 sztuki perfum każda po 40,94zł - jestem prawie pewna, że tyle dostanę...

edit. to ta perfumeria
Stary 2011-03-29, 19:55   #945
hathayoga
perfumove love

Cytat:

edit. to ta perfumeria
która?

Kosmetyki

Wish
hathayoga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-29, 20:02   #946
DiTu77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hathayoga Pokaż wiadomość
która?
No ta, której domyśla się Madzia I ta co ma pakiety
Na razie nie piszę, bo najpierw poczekam co wyślą, a potem jeszcze do nich zadzwonię albo napiszę O ile się dobrze orientuję to w sklepach obowiązuje zasada - jaka cena na metce za taką musi sprzedać. Czy w necie jest inaczej? I sprzedawca może mi powiedzieć, że miał pomyłkę, bo cena tyczyła się jednej sztuki a była przy pakiecie Nie wspominając już o tym, że zmienia mi ilość rzeczy w zamówieniu bez mojej wiedzy i wysyła mi według swojego widzimisię nie kontaktując się ze mną?
Stary 2011-03-29, 20:09   #947
magda s.
Zakorzenienie

Cytat:
Magduś rzeczywiście - na to nie wpadłam. Dostałam maila pod tytułem :Zamówienie xxxxxx czeka na autoryzację i potwierdza to co napisałam: PAKIET 3szt za 40,94zł - 3 szt... i na tej podstawie przelałam pieniądze. Teraz na ich stronie w historii zamówień widnieją 3 sztuki perfum każda po 40,94zł - jestem prawie pewna, że tyle dostanę...

edit. to ta perfumeria
Kochana, ja mysle, ze oni traktuja pakiet jako jedna sztuke...
nie ma sie co denerwowac niepotrzebnie...szkoda nerwow

trzymam kciuki za pomyslne zakonczenie sprawy

(ja bym do nich ewentualnie zadzwonila, zeby rozwiac watpliwosci, choc wiem, ze to dodatkowe koszty )
Stary 2011-03-29, 20:11   #948
hathayoga
perfumove love

Cytat:
No ta, której domyśla się Madzia I ta co ma pakiety
Na razie nie piszę, bo najpierw poczekam co wyślą, a potem jeszcze do nich zadzwonię albo napiszę O ile się dobrze orientuję to w sklepach obowiązuje zasada - jaka cena na metce za taką musi sprzedać. Czy w necie jest inaczej? I sprzedawca może mi powiedzieć, że miał pomyłkę, bo cena tyczyła się jednej sztuki a była przy pakiecie Nie wspominając już o tym, że zmienia mi ilość rzeczy w zamówieniu bez mojej wiedzy i wysyła mi według swojego widzimisię nie kontaktując się ze mną?
Kurczę, zaraz poszukam tej od pakietów

Na wszelki wypadek może zrób printa strony, zanim "oferta" zniknie... A może tak to tylko księgują na stronie, a przyślą co trzeba Hmm.

Kosmetyki

Wish
hathayoga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-29, 20:14   #949
DiTu77
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana, ja mysle, ze oni traktuja pakiet jako jedna sztuke...
nie ma sie co denerwowac niepotrzebnie...szkoda nerwow

trzymam kciuki za pomyslne zakonczenie sprawy

(ja bym do nich ewentualnie zadzwonila, zeby rozwiac watpliwosci, choc wiem, ze to dodatkowe koszty )
Moje zamówienie na ich stronie, a zamówienie wysłane na maila wyglądają inaczej. Dziś już cena za pakiet jest 3 razy wyższa

---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

Cytat:
Napisane przez hathayoga Pokaż wiadomość
Kurczę, zaraz poszukam tej od pakietów

Na wszelki wypadek może zrób printa strony, zanim "oferta" zniknie... A może tak to tylko księgują na stronie, a przyślą co trzeba Hmm.
Nie zdążyłam zrobić printa - na drugi dzień raniutko ceny były już pozmieniane...
To znaczy nie wiem czy rano - na pewno po południu były już inne...

Edytowane przez DiTu77
Czas edycji: 2011-03-29 o 20:27
Stary 2011-03-29, 20:16   #950
magda s.
Zakorzenienie

Cytat:
Moje zamówienie na ich stronie, a zamówienie wysłane na maila wyglądają inaczej. Dziś już cena za pakiet jest 3 razy wyższa

---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

Nie zdążyłam zrobić printa - na drugi dzień raniutko ceny były już pozmieniane...
upsss....to trzymalabym sie potwierdzonego zamowienia na maila
w koncu w dniu zamowienia ceny byly takie jak na mailu, a ze nastepnego dnia byla podwyzka...coz? zdarza sie (ale Ciebie juz nie dotyczy )
Stary 2011-03-29, 20:26   #951
DiTu77
Zakorzenienie

Cytat:
upsss....to trzymalabym sie potwierdzonego zamowienia na maila
w koncu w dniu zamowienia ceny byly takie jak na mailu, a ze nastepnego dnia byla podwyzka...coz? zdarza sie (ale Ciebie juz nie dotyczy )
Hmm, tego będę się trzymać
Zamówienie złożyłam w niedzielę, ale nie miałam już czasu dokonać przelewu, więc zadzwoniłam na drugi dzień do perfumerii żeby podali mi dane do przelewu. Pani na to, że anuluje moje zamówienie i żebym zamawiała od nowa ale w nowej cenie bo ta była pomyłką. I że nie może mi sprzedać w tamtej cenie. Czyli, że po moim zakupie się połapali chyba... W tym samym czasie udało mi się jednak wygenerować przelew i przelałam tak jak miałam w zamówieniu Najbardziej wkurza mnie to jak mnie potraktowali, bądź co bądź stałego klienta... To nie moja wina, że mieli pomyłkę na stronie Tak renomowanym perfumeriom nie powinny one się zdarzać, a jeśli już to niech biorą odpowiedzialność za swoje błędy a nie robią z człowieka wariata Póki co czekam na kuriera. Napiszcie mi tylko czy nie mam racji?

Edytowane przez DiTu77
Czas edycji: 2011-03-29 o 20:46
Stary 2011-03-29, 20:33   #952
beeets
Zakorzenienie

jesli jest to Pedet, czyli perfumeria.pl to będzie ok
oni traktują zestaw 3 sztuk jako 1 sztukę przy zamówieniu.
masz 3 sztuki, czyli 9 butelek , bo 1 zestaw = 3 butelki

zamawiałam niedawno 2 zestawy czyli 6 butelek
w zamówieniu miałam 2 sztuki ale przyszło 6 butelek

Jestem Naturalna Dusza
Podróże Duszy

Wybierz Zielone z CCL
beeets jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-29, 20:37   #953
DiTu77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beeets Pokaż wiadomość
jesli jest to Pedet, czyli perfumeria.pl to będzie ok
oni traktują zestaw 3 sztuk jako 1 sztukę przy zamówieniu.
masz 3 sztuki, czyli 9 butelek , bo 1 zestaw = 3 butelki

zamawiałam niedawno 2 zestawy czyli 6 butelek
w zamówieniu miałam 2 sztuki ale przyszło 6 butelek
Dzięki - mam nadzieję, że niepotrzebnie panikuję Też tak dedukowałam, ale oprócz tego, zamówiłam 1 pakiet innych perfum w którym były 2 wody. I na zestawieniu w polu "liczba egzemplarzy" widnieje 2 a nie 1...

Edytowane przez DiTu77
Czas edycji: 2011-03-29 o 20:39
Stary 2011-03-29, 20:47   #954
magda s.
Zakorzenienie

Cytat:
Hmm, tego będę się trzymać
Zamówienie złożyłam w niedzielę, ale nie miałam już czasu dokonać przelewu, więc zadzwoniłam na drugi dzień do perfumerii żeby podali mi dane do przelewu. Pani na to, że anuluje moje zamówienie i żebym zamawiała od nowa ale w nowej cenie bo ta była pomyłką. I że nie może mi sprzedać w tamtej cenie. Czyli, że po moim zakupie się połapali chyba... W tym samym czasie udało mi się jednak wygenerować przelew i przelałam tak jak miałam w zamówieniu Najbardziej wkurza mnie to jak mnie potraktowali, bądź co bądź stałego klienta... To nie moja wina, że mieli pomyłkę na stronie Tak renomowanym perfumeriom nie powinny one się zdarzać, a jeśli już to niech biorą odpowiedzialność za swoje błędy a nie robią z człowieka wariata Póki co czekam na kuriera. Napiszcie mi tylko czy nie mam racji?
hmm...skoro jednak pani Cie poinformowala o pomylce, to moze nie byc tak kolorowo (skoro w cenie 3 szt sprzedaja teraz 1 szt)...

zadarzylo mi sie zamowic za smieszne pieniadze perfumy w jednej z popularnych perf. int. i na drugi dzien mialam tel i maila, ze to blad w systemie...i musza anulowac ,moje zamowienie (niestety maja takie prawo)...

na szczescie innym razem zamowilam mnostwo kosmetykow za smieszne pieniadze i zrealizowali zamowienie (mimo, ze zaraz po tej akcji ceny poszybowaly w gore)...tak sobie mysle, ze moze w ramach rekompensaty czy cos (dla stalej klientki)...
Stary 2011-03-29, 20:55   #955
DiTu77
Zakorzenienie

Cytat:
hmm...skoro jednak pani Cie poinformowala o pomylce, to moze nie byc tak kolorowo (skoro w cenie 3 szt sprzedaja teraz 1 szt)...

zadarzylo mi sie zamowic za smieszne pieniadze perfumy w jednej z popularnych perf. int. i na drugi dzien mialam tel i maila, ze to blad w systemie...i musza anulowac ,moje zamowienie (niestety maja takie prawo)...

na szczescie innym razem zamowilam mnostwo kosmetykow za smieszne pieniadze i zrealizowali zamowienie (mimo, ze zaraz po tej akcji ceny poszybowaly w gore)...tak sobie mysle, ze moze w ramach rekompensaty czy cos (dla stalej klientki)...
Ale to ja do nich zadzwoniłam i to dzięki mnie i mojemu zamówieniu dowiedzieli się o pomyłce. Spoko niechby anulowali moje zamówienie, ale oni tego nie zrobili - paczka jest w drodze Widzieli za co płaciłam i sami zmienili (chyba) liczbę produktów nie informując mnie o tym...
Dobra dam znać jak kurier dotrze
Stary 2011-03-29, 20:58   #956
magda s.
Zakorzenienie

Cytat:
Ale to ja do nich zadzwoniłam i to dzięki mnie i mojemu zamówieniu dowiedzieli się o pomyłce. Spoko niechby anulowali moje zamówienie, ale oni tego nie zrobili - paczka jest w drodze Widzieli za co płaciłam i sami zmienili (chyba) liczbę produktów nie informując mnie o tym...
Dobra dam znać jak kurier dotrze
no to trzymam kciuki, zeby 3 sztuki okazaly sie 3 zestawami
Stary 2011-03-30, 15:58   #957
DiTu77
Zakorzenienie

Właśnie otworzyłam paczkę - niestety moje obawy potwierdziły się - jest 3 butelki perfum... Perfumeria bez porozumienia ze mną zmniejszyła liczbę zamawianych przeze mnie produktów...

edit. kolejna niespodzianka - na maila przysłali mi potwierdzenie zrealizowania zamówienia, a tam potwierdzenie zamówienia - niekompletne napisali mi, że zamówienie opiewa na około 50zł podczas gdy zapłaciłam trochę ponad 200 Brakowało oczywiście wiadomych pakietów perfum i jeszcze jednego pakietu innych perfum które też zamawiałam (te chociaż były w paczce)...

Edytowane przez DiTu77
Czas edycji: 2011-03-30 o 16:54 Powód: dopisek
Stary 2011-03-30, 18:27   #958
magda s.
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie otworzyłam paczkę - niestety moje obawy potwierdziły się - jest 3 butelki perfum... Perfumeria bez porozumienia ze mną zmniejszyła liczbę zamawianych przeze mnie produktów...

edit. kolejna niespodzianka - na maila przysłali mi potwierdzenie zrealizowania zamówienia, a tam potwierdzenie zamówienia - niekompletne napisali mi, że zamówienie opiewa na około 50zł podczas gdy zapłaciłam trochę ponad 200 Brakowało oczywiście wiadomych pakietów perfum i jeszcze jednego pakietu innych perfum które też zamawiałam (te chociaż były w paczce)...
nie pozostaje chyba nic innego jak wyjasnienie tych wszystkich 'niescislosci' z nimi...ciekawe jaka bedzie ich reakcja...
Stary 2011-03-30, 20:19   #959
DiTu77
Zakorzenienie

Cytat:
nie pozostaje chyba nic innego jak wyjasnienie tych wszystkich 'niescislosci' z nimi...ciekawe jaka bedzie ich reakcja...
Napisałam maila z prośbą o wyjaśnienie...
Stary 2011-04-05, 12:35   #960
Asikka
Raczkowanie

Wystrzegajcie się sprzedawcy fragrance2007.
Niestety perfumy, które u niego kupiłam były obrzydliwą podróbką. Na szczęście sprzedawca szybko zwrócił mi pieniądze i nie chciał żebym odsyłała to coś, co do mnie trafiło - nie mniej jednak niesmak pozostał...
Asikka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości