|
|
#931 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nieuczciwi sprzedawcy w sieci - rady i porady
Cytat:
![]() Jeśli pokwitujesz odbiór paczki w dobrym stanie, ukręcisz łeb możliwości dochodzenia czegokolwiek przez sklep - i oni Ci wtedy rzec mogą (choć, w imię zadowolenia klienta, nie muszą) - byś spadała na drzewo. Sotie - POD ŻADNYM POZOREM NIE ODBIERAJ PACZKI BEZ PROTOKOŁU PODPISANEGO PRZEZ PRACOWNIKA PP. To nie jest do końca tak, że jak paczka nieubezpieczona to oni wszystko mogą z nią zrobić, skakać po niej, a Ty masz potulnie przyjąć strzaskany towar. Nieubezpieczona - oznacz tylko tyle, że nie możesz się domagać zwrotu pełnej wartości paczki, a kwotę ograniczoną iluśtamkrotnością kosztu wysyłki. Natomiast oni mają zakichany obowiązek paczkę dostarczyć w dobrym stanie - pomyslcie - za zgubienie płacą, czemu za zniszczenie nie mieliby? Powodzenia ![]() ---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- Cytat:
Coś z regulaminu PP nt. odszkodowań: "4. za ubytek zawartości lub uszkodzenie paczki pocztowej lub przesyłki poleconej - w wysokości żądanej przez nadawcę lub w wysokości zwykłej wartości utraconych lub uszkodzonych rzeczy, nie wyższej jednak niż maksymalna wysokość odszkodowania, o którym mowa w pkt 1 lub 2" Wyszukaj sobie "Dz.U. 2003 nr 183 poz. 1795 Rozporządzenie Ministra Infrastruktury z dnia 13 października 2003 r. w sprawie reklamacji powszechnej usługi pocztowej w zakresie przesyłki rejestrowanej i przekazu pocztowego" Tam jasno pisze, że przy odbiorze uszkodzonej przesyłki rzecz ową się zgłasza do reklamacji. Może z ministrem panienka z okienka nie będzie dyskutować
Edytowane przez anka_res Czas edycji: 2011-03-27 o 21:50 |
|||
|
|
|
|
#932 |
|
Szef ds. Wymianek
|
zwracaja maksymalnie do piecdziesieciokrotnosci kwoty, jaka zaplacono za polecenie przesylki - czyli rozumiem, ze chodzi o 2,20 zl - co po przemnozeniu, daje kwote 110 zl.
|
|
|
#933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Ale w przypadku zaginięcia, a jak w przypadku uszkodzenia to nie wiem .
|
|
|
|
|
|
#934 | |||
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
|
#935 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#936 |
|
Zadomowienie
|
Anka, bardzo Ci dziękuję
obkuję się z reguulaminu PP i roporządzenia i po pracy polecę walczyć, a w międzyczasie pokorespoduję ze sklepem, na stronie którego stoi, ze firma nie ponosi odpowiedzialności za uszkodzenia towaru powstałe w trakcie dostawy przez przewoźnika. Dokładamy wszelkich starań, aby zapakować towar w sposób ograniczający do minimum ryzyko uszkodzenia. Zamawiający ma prawo do sprawdzenia w obecności przewoźnika stanu dostarczonego towaru. W przypadku stwierdzenia uszkodzeń należy spisać protokół szkód, który jest jedyną podstawą tego typu reklamacji. Nu, tym razem nie zapewnili ![]() a ten protokół szkody to ma jakiś wzór? |
|
|
|
|
#937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sotie, pozostaje pytanie, czy oni faktycznie zabezpieczyli te przesylke w stopniu wystarczajacym. Jesli nie, to sadze, ze mozesz sie od nich domagac zwrotu pelnej kwoty (ale jak to prawnie wyglada, nie mam pojecia). Ale skoro sami pisza jasno, ze podstawa do reklamacji jest spisanie protokolu (i wcale sie im nie dziwie), to musisz to uczynic, w przeciwnym razie sklep ma prawo nie oddac ani grosza - skoro poswiadczasz, ze paczke w dobrym stanie otrzymalas... ![]() Protokol, z tego co wiem, nie ma wzoru. I nie I raz spotykam sie z tym, ze baba na poczcie nie zna regulaminu wlasnej firmy
|
|
|
|
|
|
#938 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() no, nie zabezpieczyli i na tym opieram swoją strategię. Ja nie chcę od nich zwrotu kasy, tylko towar (w nienaruszonym stanie) za który zapłaciłam grubą kasę. Napisałam takiego maila: Witam, Paczka rzeczywiście doszła do mnie w piątek, ale jej nie odebrałam, bo była uszkodzona, przez folię można wyczuć, że coś wewnątrz się wylało Poczta umywa ręce, gdyz przesyłka nie była ubezpieczona. Ja nie mam siły ani ochoty z nimi walczyć. Uważam też, ze paczka nie była wsytaczająco zabezpieczona (dlaczego Państwo nie pakują do kartonu? sama folia to zdecydowanie za mało zwłaszcza, ze była zbyt miękka i przed niczym nie chroniła). Chciałabym poznać Państwa stanowisko w tej sprawie. Osobiście widzę dwa wyjścia: - nie odbieram przesyłki, ona wraca do Państwa, a do mnie wraca kasa - otwieram, oceniam stratę, dokumentuję ją - wysyłam Państwu zdjęcia, dostaję nowy towar zamiast uszkodzonego (wspólna wysyłka z brakującymi przedmiotami z zamówienia). Bardzo proszę o ustosunkowanie się do zaistniałej sytuacji. pozdrawiam może być? ![]() ---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- Haaaa! w odpowiedzi na maila zadzwonił Pan ze sklepu i powiedział, żebym paczkę odebrała, napisła im maila co się zniszczyło i to wyślą. super
|
|
|
|
|
|
#939 |
|
Zakorzenienie
|
Opowiem Wam moją historię
![]() W jednej z polecanych tu i podobno jednej z najlepszych na rynku perfumerii internetowych wynalazłam promocję na pakiet 3 zapachów za prawie 41 zł. Promocja fajna pomyślałam sobie, bo za 1 sztukę też tyle chcieli Ale pomyślałam sobie, że perfumerie czasami robią takie oferty gdzie większa pojemność kosztuje mniej niż mniejsza np. Napaliłam się jak szczerbaty na suchary i zamówiłam 3 pakiety przelałam pieniążki i zadowolona czekam na przesyłkę Jakież było moje zdziwienie kiedy weszłam na stronę perfumerii żeby zobaczyć historię zamówień - a tam moje zamówienie zmodyfikowane - zamiast pakietu 3 sztuk jest 1 sztuka w takiej cenie Co Wy na to? przyznam, że wnerwili mnie niezmiernie - a było to moje ósme zamówienie u nich... |
|
|
|
|
#940 |
|
Zadomowienie
|
A ja dziś poszłam na pocztę puścić list ze sprzedanym na Allegro flakonikiem i miła Pani
w okienku powiedziała,że nie przyjmie tego ode mnie i mogę wysłać paczką na szczególnych warunkach.Ja jej na to,że w zeszłym tygodniu chyba z 6 takich wysłałam.A ona,ze koleżanka przyjęła ,a ona nie przyjmie,więc musiałam jechać na inną pocztę.Nie dość,że kolejki to jeszcze problemy robią |
|
|
|
|
#941 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#942 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jaka to perfumeria (choc sie domyslam, po akcji pt. 'pakiet' )
|
|
|
#944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
edit. to ta perfumeria
|
|
|
|
|
|
#946 |
|
Zakorzenienie
|
No ta, której domyśla się Madzia
I ta co ma pakiety![]() Na razie nie piszę, bo najpierw poczekam co wyślą, a potem jeszcze do nich zadzwonię albo napiszę O ile się dobrze orientuję to w sklepach obowiązuje zasada - jaka cena na metce za taką musi sprzedać. Czy w necie jest inaczej? I sprzedawca może mi powiedzieć, że miał pomyłkę, bo cena tyczyła się jednej sztuki a była przy pakiecie Nie wspominając już o tym, że zmienia mi ilość rzeczy w zamówieniu bez mojej wiedzy i wysyła mi według swojego widzimisię nie kontaktując się ze mną?
|
|
|
|
|
#947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie ma sie co denerwowac niepotrzebnie...szkoda nerwow trzymam kciuki za pomyslne zakonczenie sprawy (ja bym do nich ewentualnie zadzwonila, zeby rozwiac watpliwosci, choc wiem, ze to dodatkowe koszty )
|
|
|
#948 | |
|
perfumove love
|
Cytat:
![]() Na wszelki wypadek może zrób printa strony, zanim "oferta" zniknie... A może tak to tylko księgują na stronie, a przyślą co trzeba Hmm.
|
|
|
|
|
|
#949 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- Cytat:
To znaczy nie wiem czy rano - na pewno po południu były już inne... Edytowane przez DiTu77 Czas edycji: 2011-03-29 o 20:27 |
||
|
|
|
|
#950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w koncu w dniu zamowienia ceny byly takie jak na mailu, a ze nastepnego dnia byla podwyzka...coz? zdarza sie (ale Ciebie juz nie dotyczy
|
|
|
#951 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zamówienie złożyłam w niedzielę, ale nie miałam już czasu dokonać przelewu, więc zadzwoniłam na drugi dzień do perfumerii żeby podali mi dane do przelewu. Pani na to, że anuluje moje zamówienie i żebym zamawiała od nowa ale w nowej cenie bo ta była pomyłką . I że nie może mi sprzedać w tamtej cenie . Czyli, że po moim zakupie się połapali chyba... W tym samym czasie udało mi się jednak wygenerować przelew i przelałam tak jak miałam w zamówieniu Najbardziej wkurza mnie to jak mnie potraktowali, bądź co bądź stałego klienta... To nie moja wina, że mieli pomyłkę na stronie Tak renomowanym perfumeriom nie powinny one się zdarzać, a jeśli już to niech biorą odpowiedzialność za swoje błędy a nie robią z człowieka wariata Póki co czekam na kuriera. Napiszcie mi tylko czy nie mam racji?
Edytowane przez DiTu77 Czas edycji: 2011-03-29 o 20:46 |
|
|
|
|
|
#952 |
|
Zakorzenienie
|
jesli jest to Pedet, czyli perfumeria.pl to będzie ok
oni traktują zestaw 3 sztuk jako 1 sztukę przy zamówieniu. masz 3 sztuki, czyli 9 butelek , bo 1 zestaw = 3 butelki zamawiałam niedawno 2 zestawy czyli 6 butelek w zamówieniu miałam 2 sztuki ale przyszło 6 butelek
|
|
#953 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też tak dedukowałam, ale oprócz tego, zamówiłam 1 pakiet innych perfum w którym były 2 wody. I na zestawieniu w polu "liczba egzemplarzy" widnieje 2 a nie 1...
Edytowane przez DiTu77 Czas edycji: 2011-03-29 o 20:39 |
|
|
|
|
|
#954 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zadarzylo mi sie zamowic za smieszne pieniadze perfumy w jednej z popularnych perf. int. i na drugi dzien mialam tel i maila, ze to blad w systemie...i musza anulowac ,moje zamowienie (niestety maja takie prawo)... ![]() na szczescie innym razem zamowilam mnostwo kosmetykow za smieszne pieniadze i zrealizowali zamowienie (mimo, ze zaraz po tej akcji ceny poszybowaly w gore)...tak sobie mysle, ze moze w ramach rekompensaty czy cos (dla stalej klientki)...
|
|
|
#955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widzieli za co płaciłam i sami zmienili (chyba) liczbę produktów nie informując mnie o tym...
|
|
|
|
|
|
#956 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#957 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie otworzyłam paczkę - niestety moje obawy potwierdziły się - jest 3 butelki perfum
edit. kolejna niespodzianka - na maila przysłali mi potwierdzenie zrealizowania zamówienia, a tam potwierdzenie zamówienia - niekompletne napisali mi, że zamówienie opiewa na około 50zł podczas gdy zapłaciłam trochę ponad 200 Brakowało oczywiście wiadomych pakietów perfumEdytowane przez DiTu77 Czas edycji: 2011-03-30 o 16:54 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#959 |
|
Zakorzenienie
|
Napisałam maila z prośbą o wyjaśnienie...
|
|
|
|
|
#960 |
|
Raczkowanie
|
Wystrzegajcie się sprzedawcy fragrance2007.
Niestety perfumy, które u niego kupiłam były obrzydliwą podróbką. Na szczęście sprzedawca szybko zwrócił mi pieniądze i nie chciał żebym odsyłała to coś, co do mnie trafiło - nie mniej jednak niesmak pozostał... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:46.

.

Poczta umywa ręce, gdyz przesyłka nie była ubezpieczona. Ja nie mam siły ani ochoty z nimi walczyć. Uważam też, ze paczka nie była wsytaczająco zabezpieczona (dlaczego Państwo nie pakują do kartonu? sama folia to zdecydowanie za mało zwłaszcza, ze była zbyt miękka i przed niczym nie chroniła). 

I ta co ma pakiety
Hmm.