Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. II - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-11, 22:27   #931
sorejna
Zadomowienie

GG do sorejna
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. II

Cytat:
Napisane przez Tysiak7 Pokaż wiadomość
Jak sie pytalam Wery czy podoba sie dzidziuś - TAK!
a zabierzemy go do domu? NIE!
mała cwaniara ale ją rozumiem, w końcu też byłam tą starszą. mama mówiła, że po złości wylewałam na siebie olejek dla niemowląt a mi po prostu podobał się zapach.

Cytat:
Napisane przez Madzialinda Pokaż wiadomość
Witam wszystkie mamusie! Pisałam z wami na samym poczatku I watku ale niestety później już nie miałam możliwości z wami pisać. Teraz siedze już w domku bo jestem na zwolnieniu i was troche podczytalam . Przyjmiecie jeszcze jedną mausie??
witamy

Cytat:
Napisane przez Biedroneczkaolga Pokaż wiadomość
pokazuje zawartość paczuszki od wizażystki ze Francji
ja też chcę taką paczkę

Cytat:
Napisane przez zartownis Pokaż wiadomość
To znowu ja

Nie jestes sama ja tez sprzatam codziennie, choc nienawidze "brudnej roboty", Ty masz jednego, a ja mam trzy, koty wywalilam do ogrodka mimo protestow TZ-a, dobrze im tam, chociaz myszy sie z domu wyniosly i nie ostrza pazurow na meblach
moja koty goni.w domu moich rodziców podniecona siedzi i walczy z instynktem ale nie ich nie ruszy...no może czasami...
gdy rodzice wpadną z córką naszej psiny, wtedy jest szał i włosów multum. już kompletnie bym oszalała gdybym miała tak na co dzień.
wracając do ostrzenia pazurków przez koty, to nasze upatrzyły sobie kanapy i fotele, a specjalne drapaki omijają szerokim łukiem, nawet nie skusi ich kocia miętka

Cytat:
a ja syszalam jak bylam w Polsce, ze becikowe wynosi ponad 3000 zl chyba sie przeslyszalam
chyba jak urodzisz trojaczki
sorejna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-11, 23:07   #932
Tequillla
Zadomowienie

Będziemy mieli córeczkę
Bardzo się cieszę, tylko Maleńka ciągle buźkę rączką zasłaniała i nie mam ładnego zdjęcia A szkoda, bo okazało się niespodziewanie, że usg było 4D i była okazja pięknie się zaprezentować mamusi i tatusiowi
Zdrowa jest najwyraźniej i to najważniejsze I duża... wygląda na 22 tyg. a to dopiero 20 tyg i 4 dni pewnie po tatusiu, bo przecież nie po mnie tak rośnie...
Waży już 450g!

Cytat:
Napisane przez karamari Pokaż wiadomość
Witajcie mamuśki po weekendzie!

Pięknie Wam brzuszki rosną - Biedroneczkaolga, Aniago, Nika U mnie też już widać, że to ciąża, a nie obfity posiłek

Gratuluję cudnych ciuszków! U nas zapasy kolekcjonuje babcia, ma już dwa wielkie worki Ja też wczoraj oglądałam kolekcję dla maluszków w H&M, ale te najmniejsze na 56 cm wydawały mi się takie malutkie... Nie dość, że nie wiem, czy chłopczyk czy dziewczynka, to jeszcze trudno mi przewidzieć parametry... Skąd ja mam wiedzieć, czy moje Maleństwo się w to zmieści - przecież rodzą się też od razu dłuższe maluchy, nawet do 60 cm...

U nas 1000 zł. Tutaj jest oficjalna strona z informacjami:
http://www.becikowe.com/
Pamiętajcie tylko o tym nowym przykazaniu o zaświadczeniu o opiece lekarskiej od 10 tc. Żeby w Polsce żyło się kobietom łatwiej

Gratuluję zdrowego dzidziusia!
My też się trzymamy postanowienia o nieujawnianiu płci - ciekawe, czy wytrwamy Ale po pierwszej fazie ciekawości chyba idzie nam lepiej
Właśnie też się zastanawiam nad chustą w naszym przypadku... Chociaż z tego co wiem, to można dziecko nosić dłużej w tej chuście - jak kręgosłup pozwala Muszę się w wolnej chwili wczytać w Chustomanię - Malin, o tym linku zapomniałam, dzięki! Bo nurtuje mnie kilka kwestii.

I jak się sprawuje? Też się nad nim zastanawiam, bo ładny jest i w stacjonarnej Duce w promocji Tylko czy funkcjonalny?

Gratuluję! Też mam skrytą nadzieję na małą i łatwą do urodzenia sn dzidzię Mąż ostatnio w gazecie widział dziewczynkę 5300g

Powodzenia na szkoleniu!

Pinky, a ta firma ma też sklepy stacjonarne w całej Polsce?
Edit: właśnie doczytałam i w Łodzi oczywiście sklepu nie ma

Nika, moja ginka prowadząca uważa, że 3 USG w ciąży wystarczą - pierwsze miałam w 7 tc sprawdzające, drugie połówkowe i trzecie będzie w 30 tc. I jakoś mnie nie korci, żeby chodzić chęściej Może wystarczy mi, że co miesiąc na wizycie kontrolnej słuchamy przepływu krwi i bicia serca i mnie kontroluje, a co 2 miesiąc badanie krwi i moczu, więc wierzę, że wszystko rozwija się prawidłowo bez podglądania... Poza tym, mój bebik tak się intensywnie ze mną komunikuje na migi, że czuję się z nim w pełnym kontakcie

Hej, ja też miałam ostatnio 11,7 i ginka mnie uspokajała, że dla kobiet w ciąży jest inna norma i że to jest w porządku

Ze strony http://www.evi-med.pl/?main=rekl&id=1:
■ HGB - hemoglobina, barwnik krwinek czerwonych przenoszący tlen.
- norma wynosi 12-16 g/dl dla kobiet i 14-18 g/dl dla mężczyzn. Niski poziom hemoglobiny jak i erytrocytów może świadczyć o niedokrwistości
- w ciąży hemoglobina może spaść poniżej 11 g/d

Z mojej książki Odkrywam macierzyństwo dr Preet Agrawal:
W czasie ciąży poziom hemoglobiny może się obniżyć, ponieważ cięŻarna ma więcej krwi w krwiobiegu (następuje zwiększenie jej objętości, czyli rozrzedzenie), Jeżeli hemoglobina osiągnie niski poziom (poniżej 10 mg %), należy uzupełnić poziom żelaza i kwasu foliowego.
Z 5 l zwiększa nam się objętość o ok. 1,5 l, wtedy badanie może wykazać spadek stężenia hemoglobiny, jeśli krwinki są rozcieńczone. Jest to niedokrwistość fizjologiczna, która nie jest tożsama z anemią spowodowaną niskim poziomem żelaza.

Ja wierzę w zdrowe odżywianie zamiast tabletek Źródła żelaza: ciemnolistne warzywa, buraki, botwinka, czerwona kapusta, suszone: rodzynki, figi, śliwki; orzechy: włoskie, laskowe, migdały; zarodki pszenne, pestki dyni i słonecznika, zioła: pokrzywa, owoc dzikiej róży, liście malin, korzeń łopianu i pietruszka.

Warto pamiętać, że żelazo jest przyswajalne razem z wit. C, więc trzeba sprytnie kombinować posiłki

Zbliża się pora obiadowa, więc życzę Wam smacznego i zdrowego przy okazji!
I uciekam popracować
Mnie też dziś lekarz uświadomił, że normy dla kobiet w ciąży są nieco inne, hemoglobina i hematokryt mogą być nieco niższe... A i do źródeł żelaza dopisujemy koniecznie czerwone chude mięsko
Karamari, doczytałam że Ty jesteś z Łodzi. Masz już wybrany szpital? Moją ciążę prowadzi lekarz z Prima-Medu na Matejki, a rodzić zamierzam w ICZMP.
Cytat:
Napisane przez 19martusia86 Pokaż wiadomość
Ja zapinam pas na siedzeniu i dopiero wsiadam i sam piersiowy przekładam rzez głowę.
sprytnie
Muszę wypróbować, tak na sucho nie potrafię sobie wyobrazić czy to dobrze trzyma i czy łatwo się z tego wydostać w razie jakiegoś nieszczęścia...

Zmykam spać, bo potomstwo już kopie na znak, że mamusia powinna się położyć. Jak my ją nazwiemy? Basia, Pola, Hania, Zosia Mamy problem bo Staś nie wchodzi w rachubę
Stary 2009-05-11, 23:18   #933
joannah
Rozeznanie

GG do joannah

Cześć dziewczynki
Tak duzo piszecie że jeszcze was nie doczytałam do końca

Cytat:
Wlasnie mi przypomnialas, ze juz czas umowic sie na 3D/4D. Gabinet juz znalezelismy w Hollandii. Nagraja cale badanie na DVD (60 min), nagrywaja z glosem (pewnie doktora) co widac na obrazie, zeby kazdy pozniej ogladajacy wiedzial co widzi. Do tego CD Room ze wszystkimi zdjeciami, nawet bedzie przeplyw krwi w kolorze i dodatkowo sprawdza zdrowie malucha . Filmiki i 6 zdjec w kolorze. A to wszystko tylko za 100eu
My tez mamy płyte Dvd z Usg 3d/4d, jest nagrane ponad 30 minut z głosek doktora i tez do tego mamy cd room ze zdjęciami, my zapłacilismy 250zł

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
Dziewczyny 18-tygodniowe - piszecie o ruchach Waszych dzieci, a ja nadal nic nie czuję. Jak to czytam, to się tylko mocniej denerwuję i boję o swojego brzdąca...
Ja jestem w 21 tyg i tez słabo czuje ruchy dzidzi, może przez to ze łóżysko jest na przedniej ścianie Ale wiem że dzidzi jest najbardziej aktywna rano i wieczorem. W pierwszej ciaży czułam ruchy koło 20 tyg.

Poszukuje sukienki na wesele, na które idziemy 6 czerwca.
joannah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-12, 07:06   #934
klaudiaaa86
Zadomowienie

Ho hop, melduje sie o poranku bo spac juz nie moge w nocy mnie zlapal taki skurcz łydki ze szok, no i porannne siusiu jak zwykle..
Co do spania na lewym boku to kolega ktory ukonczyl kurs szkoly rodzenia wspominal cos ze watroba jest po prawej dlatego nie mozna spac bo wtedy dzidzia uciska. Jego dziewczyna z 8 miesiaca ma juz problemy wlasnie z watroba bo tez spala na prawym z racji tego ze bylo jej wygodniej

Ja juz od 2,3 dni tez czuje ruchy, tzn wszystkie pisalyscie o motylkach jakis czy cos a mnie normalnie tam "dziubie" nie sa to łaskotki ale tez nie bol jakis nie wiadomo jaki... no chyba ze to cos innego

Na kursie bylo fajnie, ale po powrocie, po wysiedzeniu 6h zauwazylam ze nie mam ... KOSTEK !! normalnie lewa noga opuchnieta, wygladalo jak u starej otylej kobity... wyczytalam ze to od siedzenia albo chodzenia i mam pic duzo wody ehhh... dzis rano juz lepiej

Zakupilam w sklepie naklejki na sciane i meble i sie zastanawiam wlasnie czy je wykorzystac. Tez wszystkie piankowe i pozostale duze sa drogie.. ( kurde za 1 naklejke min 30 zl; ptaszek Tweety 65) i sie zastanawiam czy aby napewno je przykleic. Sa idealne pod kolor mebli, i pomaranczowo zielonej fali.... Co myslicie?? Na mebelki dawac i sciane czy nie niszczyc bo bedzie brzydko??

A i przesle Wam wczorajszy widok z okna, jak burza przyszla.. wszystko latalo, nie pamietam kiedy ost taka byla... Akurat wczoraj jak u nas Juwenalia i koncert

Ps meble nie sa pokukladane jeszcze tak jak powinny

A wlasnie, ze 2 dni temu snilo mi sie ze stalam w rzędzie z paroma dziewczynami, jedna obok drugiej i podchodzil jakis facet ubrany na bialo i pytal o nazwisko, wtedy szukal na liscie i mowil jaka ktora bedzie miala plec.. no i mi powiedzial SYNEK, ale chyba w sny sie nie wierzy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg CIMG3117.jpg (35,1 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg CIMG3131.jpg (64,6 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg CIMG3130.jpg (40,5 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg CIMG3128.jpg (27,7 KB, 22 załadowań)

http://www.suwaczek.pl/cache/fd6c8075da.png

Kocham Mojego Misia
23.09.2009r - Alanek
03.12.2009r. - Together forever

Edytowane przez klaudiaaa86
Czas edycji: 2009-05-12 o 07:13
klaudiaaa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-12, 08:10   #935
Foka29
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tequillla Pokaż wiadomość
Będziemy mieli córeczkę
(...)

Zmykam spać, bo potomstwo już kopie na znak, że mamusia powinna się położyć. Jak my ją nazwiemy? Basia, Pola, Hania, Zosia Mamy problem bo Staś nie wchodzi w rachubę

Padłam z tego Stasia.
Gratuluję córci!!!

Cytat:
Napisane przez klaudiaaa86 Pokaż wiadomość
Ho hop, melduje sie o poranku bo spac juz nie moge w nocy mnie zlapal taki skurcz łydki ze szok, no i porannne siusiu jak zwykle..
Co do spania na lewym boku to kolega ktory ukonczyl kurs szkoly rodzenia wspominal cos ze watroba jest po prawej dlatego nie mozna spac bo wtedy dzidzia uciska. Jego dziewczyna z 8 miesiaca ma juz problemy wlasnie z watroba bo tez spala na prawym z racji tego ze bylo jej wygodniej

Ja juz od 2,3 dni tez czuje ruchy, tzn wszystkie pisalyscie o motylkach jakis czy cos a mnie normalnie tam "dziubie" nie sa to łaskotki ale tez nie bol jakis nie wiadomo jaki... no chyba ze to cos innego

Na kursie bylo fajnie, ale po powrocie, po wysiedzeniu 6h zauwazylam ze nie mam ... KOSTEK !! normalnie lewa noga opuchnieta, wygladalo jak u starej otylej kobity... wyczytalam ze to od siedzenia albo chodzenia i mam pic duzo wody ehhh... dzis rano juz lepiej

Zakupilam w sklepie naklejki na sciane i meble i sie zastanawiam wlasnie czy je wykorzystac. Tez wszystkie piankowe i pozostale duze sa drogie.. ( kurde za 1 naklejke min 30 zl; ptaszek Tweety 65) i sie zastanawiam czy aby napewno je przykleic. Sa idealne pod kolor mebli, i pomaranczowo zielonej fali.... Co myslicie?? Na mebelki dawac i sciane czy nie niszczyc bo bedzie brzydko??(...)
Wreszcie ktoś zaspokoił moją ciekawość. Długo szukałam informaji na temat dlaczego prawy bok jest dyskryminowany.
Naklejki słodkie. Naklejaj jak Ci pasuje dzidzi i tak sie spodoba, bo kolorowe.
Co do zniszczenia naklejkami, to później ściane można pomalować, a mebelki wyczyścić specjalnym sprayem do usuwania naklejek - można takie coś kupić w hipermarketach budowlanych za kilkanaście zł i naprawde świetnie się sprawdza.

Kurde leżę drugi dzień i kręgosłup mi wysiada. Mam nadzieje, że wkrótce znów bede tuptać, bo inaczej zeświruję.
Foka29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-12, 08:44   #936
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cześć dziewczyny
Jakoś się nie wyspałam dziś i chodzę taka przymulona
U nas leje od wczoraj, dobrze, że nie muszę dziś nigdzie wychodzić i będę leniuchować w domciu

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-12, 09:18   #937
margolcia1006
Rozeznanie

Witajcie kochane dziewczynki

No więc wczoraj zaliczyłam wizytę u lekarza. Wszystko jest w jak najlepszym porządku tzn szyjka jest nadal długa, twarda i zamknięta tak więc okazuje się że te skurcxe które miewam nie są takie groźne. Posłuchałam bicia serduszka mojego maleństwa i dostałam witaminki wkońcu. Tzn wyniki mam podobno dobre ale co drugi dzień mam łykać tak profilaktycznie centrum materna. A dziś idziemy podglądać dzidzię na usg Jestem strasznie podekscytowana a jednocześnie czuję wewnętrznie taki lekki niepokój Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze.....
Pytałam też o to spanie na lewym boku i faktycznie już po 20 tygodniu nie powinno się spać ani na plecach ani na prawym ze względu na ten ucisk na różne narządy. Dziś próbowałam całą noc przespać na lewym i obudziłam się z wielkim bólem kręgosłupa

Tysiak, Tequilla gratuluję córci Rzeczywiście mamy wysyp dziewczynek na wątku

Cytat:
Odebrałam wyniki - wszystko OK. No i żelazo spadło do normy
Super wieści

Cytat:
A ja nie mogę się doczekać paczki z sukienką, którą wygrałam na Allegro i której zdjęcie tu wklejałam. Jestem ciekawa, jak wygląda w rzeczywistości i jak na mnie leży. No i przydałoby się zaraz poszukać do niej jakieś dodatki - kolczyki i bransolety.
Malinko koniecznie daj znać czy w rzeczywistości wygląda równie pięknie jak na zdjęciu

Cytat:

Zakupilam w sklepie naklejki na sciane i meble i sie zastanawiam wlasnie czy je wykorzystac. Tez wszystkie piankowe i pozostale duze sa drogie.. ( kurde za 1 naklejke min 30 zl; ptaszek Tweety 65 i sie zastanawiam czy aby napewno je przykleic. Sa idealne pod kolor mebli, i pomaranczowo zielonej fali.... Co myslicie?? Na mebelki dawac i sciane czy nie niszczyc bo bedzie brzydko??

A i przesle Wam wczorajszy widok z okna, jak burza przyszla.. wszystko latalo, nie pamietam kiedy ost taka byla... Akurat wczoraj jak u nas Juwenalia i koncert

Ps meble nie sa pokukladane jeszcze tak jak powinny

A wlasnie, ze 2 dni temu snilo mi sie ze stalam w rzędzie z paroma dziewczynami, jedna obok drugiej i podchodzil jakis facet ubrany na bialo i pytal o nazwisko, wtedy szukal na liscie i mowil jaka ktora bedzie miala plec.. no i mi powiedzial SYNEK, ale chyba w sny sie nie wierzy
Naklejki fajne. Ja bym je raczej na ścianę nakleiła. Na meblach nie bardzo mi się podoba
Wiesz w tych snach coś musi być.... Nika wie o tym najlepiej

Cytat:
Napisane przez Foka29 Pokaż wiadomość

Padłam z tego Stasia.
Gratuluję córci!!!

Wreszcie ktoś zaspokoił moją ciekawość. Długo szukałam informaji na temat dlaczego prawy bok jest dyskryminowany.
Naklejki słodkie. Naklejaj jak Ci pasuje dzidzi i tak sie spodoba, bo kolorowe.
Co do zniszczenia naklejkami, to później ściane można pomalować, a mebelki wyczyścić specjalnym sprayem do usuwania naklejek - można takie coś kupić w hipermarketach budowlanych za kilkanaście zł i naprawde świetnie się sprawdza.

Kurde leżę drugi dzień i kręgosłup mi wysiada. Mam nadzieje, że wkrótce znów bede tuptać, bo inaczej zeświruję.
Mi też kręgosłup wysiada, zwłaszcza po dzisiejszej nocy....

Edytowane przez margolcia1006
Czas edycji: 2009-05-12 o 09:20
margolcia1006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-12, 09:21   #938
Nika1980
Zakorzenienie

Dzień dobry!
chyba się nam piekny dzieńzapowiada , bo słoneczko od rana cudne, niebo niebieskie, tylko ciekawe czy ciepło, bo wczoraj było baardzo zimno...

Wczoraj wieczorem po obiadku maleńka się rozszalała!! kopnęła z całej siły parę razy i znów tatuś położył rękę na czas i ją poczuł ale radocha

ja to się zaraz wzruszam i mam łzy w oczaach i mówię jej: mamusia cię kocha, mamusia jest z ciebie dumna...a potem ryczeć mi się chce

Cytat:
Witam po krótkiej przerwie choć tutaj czasoprzetrzeń przeraza zostalam daleko w tyle na 8 stronie nie wiem czy to nadrobie

Byłam 9 maja na wizycie i...
RACZEJ DZIEWCZYNKA na 100% to jeszcze za wczesnie -ale ja uchachana bo chciałam druga corke, tz troche chyba zawiedziony juz mowi na nas babiniec
dzidzia zdrowa, wymiarowa wazyła wtedy 200g, spała jak zwykle, a na wizycie wreszcie udalo sie tatusiowi bys w kraju no i był z nami, co tu mowic bylismy w 4ke
tzn ja weszalm z Kropeczka na badania itd, a potem na samo USg wszedł tz z Wera co by mala mial jakies blade pojecie co ja czeka i ogladala przyszła siostre w monitorze
Tysiak WIELKIE RÓŻOWE GRATULACJE

Cytat:
Odebrałam wyniki - wszystko OK. No i żelazo spadło do normy
Cytat:
Witam wszystkie mamusie! Pisałam z wami na samym poczatku I watku ale niestety później już nie miałam możliwości z wami pisać. Teraz siedze już w domku bo jestem na zwolnieniu i was troche podczytalam . Przyjmiecie jeszcze jedną mausie??
nie mamy limitu miejsc hihihi witaj

Cytat:

ja nie wymiotowałam ale miałam mdłości - czy to znaczy że będe miała zdolne dziecko ciekawe?
Biedroneczku ciuszki bomba, super fajne!
ja też miałam mdłości ale nie wymiotowałam

Cytat:
Będziemy mieli córeczkę
Bardzo się cieszę, tylko Maleńka ciągle buźkę rączką zasłaniała i nie mam ładnego zdjęcia A szkoda, bo okazało się niespodziewanie, że usg było 4D i była okazja pięknie się zaprezentować mamusi i tatusiowi
Zdrowa jest najwyraźniej i to najważniejsze I duża... wygląda na 22 tyg. a to dopiero 20 tyg i 4 dni pewnie po tatusiu, bo przecież nie po mnie tak rośnie...
Waży już 450g!

Kochana WIELKIE RÓŻOWE GRATULACJE no i faktycznie...Staś nie pasuje

Cytat:

Zakupilam w sklepie naklejki na sciane i meble i sie zastanawiam wlasnie czy je wykorzystac. Tez wszystkie piankowe i pozostale duze sa drogie.. ( kurde za 1 naklejke min 30 zl; ptaszek Tweety 65) i sie zastanawiam czy aby napewno je przykleic. Sa idealne pod kolor mebli, i pomaranczowo zielonej fali.... Co myslicie?? Na mebelki dawac i sciane czy nie niszczyc bo bedzie brzydko??

to na pewno ruchy to, co czujesz takie robaczki wędrujące czasem od środka...

nie dawaj na meble będzie za pstrokato. ja bym nie dawała na meble

no wiesz, różnie bywa z tymi snami...dwa tyg przed usg przysniła mi się Lenka...a potem pani powiedziała: dziewczynka...

Okruszek rosnie tp: 28 marzec 2012

http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png
Nika1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-12, 09:30   #939
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Mnie też dziś nad ranem złapał mocny skurcz i to w tym samym miejscu, co zwykle - w prawej łydce. Kończy mi się właśnie magnez, więc lecę do apateki po Aspargin.
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-12, 09:36   #940
Tequillla
Zadomowienie

Cytat:

ładnie będzie, naklejki pasują na ścianę ale mebelki pozostawiałbym bez naklejek...
Cytat:
Mi dwa razy śnił się synek, ale będzie córeczka
Stary 2009-05-12, 09:38   #941
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Jeśli mi się śni dziecko, to nigdy nie wiem, jaką ma płeć...
Stary 2009-05-12, 09:38   #942
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez margolcia1006 Pokaż wiadomość

No więc wczoraj zaliczyłam wizytę u lekarza. Wszystko jest w jak najlepszym porządku tzn szyjka jest nadal długa, twarda i zamknięta tak więc okazuje się że te skurcxe które miewam nie są takie groźne. Posłuchałam bicia serduszka mojego maleństwa i dostałam witaminki wkońcu. Tzn wyniki mam podobno dobre ale co drugi dzień mam łykać tak profilaktycznie centrum materna. A dziś idziemy podglądać dzidzię na usg Jestem strasznie podekscytowana a jednocześnie czuję wewnętrznie taki lekki niepokój Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze.....

Wiesz w tych snach coś musi być.... Nika wie o tym najlepiej
o to daj znać jak wrócicie co tam dzidzia pokazała
oj tak, chyba coś o tym wiem...moją ciążę wyśniła mi właśnie jedna z wizażanek - i jej sen okazał się proroczy, a potem ja wyśniłam sobie córkę...

Cytat:
Mnie też dziś nad ranem złapał mocny skurcz i to w tym samym miejscu, co zwykle - w prawej łydce. Kończy mi się właśnie magnez, więc lecę do apateki po Aspargin.
uufff, ja całe szczęście nie mam żadnych skurczy łydek...może to dlatego, że w moich ćwiczeniach wieczornych są specjalne ćwiczenia na łydki właśnie

żeby mi się tak chciało, jak mi się nie chce hahaha

Stary 2009-05-12, 09:39   #943
precious_81
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja chodzę najczęściej w spodniach, więc nie wiem, jak to jest ze spódnicą. Wiem, że sa też takie adaptery, które odciągają dolny pas z boku, tylko takiego nigdzie nie widziałam w sklepach.
Szkoda, że nie ma takich w sklepach. Poszukam na internecie, bo jednak często chodzę w spódnicy, zwłaszcza latem.

Cytat:
Napisane przez sorejna Pokaż wiadomość
mnie czasami ogarnia panika o zdrowie dziecka. mam bardzo mały brzuszek, wiem że taka moja uroda ale i czasami nachodzą mnie dziwne myśli...wtedy staram się je szybko odgonić.
Mnie właśnie dlatego denerwuje jak od każdego kogo spotkam słyszę, że jak na ten miesiąc to mam bardzo mały brzuszek. Od razu mam jakieś przeczucie że może coś jest nie tak. Ale przecież lekarz twierdzi, że wszystko dobrze

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Edit - fotki ubranek i spodni - firma BRANCO - mają bardzo fajne gatunkowo rzeczy www.branco.pl
Też mam z tej firmy spodnie ciążowe i faktycznie super sie spisują, jedne kupiłam sobie takie bardziej eleganckie na kant, ale też są lniane.

Cytat:
Byłam 9 maja na wizycie i...
RACZEJ DZIEWCZYNKA na 100% to jeszcze za wczesnie -ale ja uchachana bo chciałam druga corke, tz troche chyba zawiedziony juz mowi na nas babiniec
dzidzia zdrowa, wymiarowa wazyła wtedy 200g, spała jak zwykle, a na wizycie wreszcie udalo sie tatusiowi bys w kraju no i był z nami, co tu mowic bylismy w 4ke
tzn ja weszalm z Kropeczka na badania itd, a potem na samo USg wszedł tz z Wera co by mala mial jakies blade pojecie co ja czeka i ogladala przyszła siostre w monitorze
No to witaj w gronie Dziewczynkowych Mamuś
Mój mąż też sie nastawia, że kolejny będzie synuś

Cytat:
No jasne że przyjmiemy

Cytat:
Napisane przez aniago25 Pokaż wiadomość
Biedroneczkaolga ale super ciuszki
A ja właśnie wróciłam z Tesco, jakie śliczne są tam ubranka dla maluszków, muszę się tam wybrać jeszcze raz ale sama bez męża bo on twierdzi że jeszcze jest czas na kupowanie ubranek
Tysiak gratuluje córci
Też ostatnio widziałam te Disneyowskie w Tesco i są śliczne. Mój mężuś obiecał że już po dzisiejszym usg zaczniemy szykować wyprawkę

Cytat:
Będziemy mieli córeczkę
Waży już 450g!
Kolejna Córcia

Cytat:
Ja na allegro znalazłam naklejki które nie zostawiają śladów i można je kilka razy przyklejać i odklejać (i są zdecydowanie tańsze od Twoich) i na jedną szafkę mam zamiar nakleić jednego misia - odgapiłam od koleżanki u której to widziałam i wyglądało super. Tylko ja w sumie na ścianie nie będę miała ich za dużo - raczej tak delikatnie nad łóżeczkiem. Ty masz ich dosyć sporo i jeśli chcesz wszystkie nakleić na ścianę to już na meblach może być faktycznie za dużo.

Cytat:
Napisane przez margolcia1006 Pokaż wiadomość

Pytałam też o to spanie na lewym boku i faktycznie już po 20 tygodniu nie powinno się spać ani na plecach ani na prawym ze względu na ten ucisk na różne narządy. Dziś próbowałam całą noc przespać na lewym i obudziłam się z wielkim bólem kręgosłupa
No jak z mamusią wszystko dobrze to z dzidzią na pewno też

Edytowane przez precious_81
Czas edycji: 2009-05-12 o 09:41
precious_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-12, 09:45   #944
klaudiaaa86
Zadomowienie

Precious ja napisalam ze ogolnie najlejki sa drogie ale nie te... za te zaplacilam 32 zl a jest ich 16

na sciane pare tylko nakleje, no pomyslimy

Kocham Mojego Misia
23.09.2009r - Alanek
Stary 2009-05-12, 09:50   #945
Tysiak7
Wtajemniczenie

Cytat:
Będziemy mieli córeczkę ... Jak my ją nazwiemy? Basia, Pola, Hania, Zosia Mamy problem bo Staś nie wchodzi w rachubę
Gratuluje corci Staś nie pasuje ale może być STANISŁAWA

Klaudiaaa86 ja córce kupowałm naklejki tego typu akurat na lózko pietrowe bo oduczamy Were od spania z nami i kupilam takie http://www.allegro.pl/item633213121_...ki_polana.html
z czystym sercem moge polecic naprawdę fajne i jest ich duzo jak za te pieniazki brałam wzor nr 6 bo te zwierzatka jakies najbardziej usmiechnięte
W i N -córeczki mamusi

Edytowane przez Tysiak7
Czas edycji: 2009-05-12 o 09:57
Tysiak7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-12, 09:53   #946
Nika1980
Zakorzenienie

Aja chce na ścianę w pokoiku małej naklejkę w takim stylu tylko zieloną... bardzo mi się podobają no i można wpisać imię dziecka...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg article5516073.jpg (9,2 KB, 27 załadowań)

Stary 2009-05-12, 09:55   #947
klaudiaaa86
Zadomowienie

Tysiak tez je widzialam Mysmy szukali naklejek zielono pomaranczowych mniej wiecej zeby pasowaly.. No i dla corki to motylki super, dla chlopcow tez byly fajne jakies dinozaury no ale natknelismy sie w Leroy'u na takie to wzielismy

Kocham Mojego Misia
23.09.2009r - Alanek
Stary 2009-05-12, 09:56   #948
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Napisane przez Nika1980 Pokaż wiadomość
Aja chce na ścianę w pokoiku małej naklejkę w takim stylu tylko zieloną... bardzo mi się podobają no i można wpisać imię dziecka...
To jest naklejka? Ja coś takiego widziałam w formie szablonu, co jest łatwiejsze w użyciu i to wielokrotnego.

A może mi się wydawało, że to był szablon...

Edytowane przez malin30
Czas edycji: 2009-05-12 o 09:59
Stary 2009-05-12, 09:57   #949
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Kochane w związku z tym, że coraz więcej z nas znać płeć swoich pociech, pododaję na liście kolorki - dla mamuś dziewczynek różowe, dla mamuś chłopców niebieskie
Tylko proszę się przypomnieć, bo nie wszystkich pamiętam co i jak

wrześniowe pole fasolkowe

moniniteczka ......................... .. 1.09.2009
Serdel
......................... ............. 2.09.2009
Bibu77, Magda
....................... 2.09.2009 Julia (Wiktoria)/?
mlynara
......................... ........... 4.09.2009
paul08
......................... ............. 4.09.2009
LimetkaBebe
......................... .. 4.09.2009
tery i suzy, Malwina, 20 l. ....... 5.09.2009
humant
......................... .......... 10.09.2009
DDosiek
......................... ........ 12.09.2009
evuncia
......................... .......... 12.09.2009
aaaaniusia, Ania, 26l.
......... 12/13.09.2009 Kacper/Wiktoria
Foka29, Ania ......................... .. 14.09.2009
19martusia86 ......................... ... 14.09.2009 Alan/Lena
doda22 ......................... .............. 14.09.2009
utrapienie
......................... ........ 15.09.2009
meszsares
impertinence
......................... .... 15.09.2009
katarzinka
dessertt ......................... ............ 17.09.2009
joannah, Joanna 25l.
... ............. 18.09.2009 Aleksandra
daglo
......................... ................. 19.09.2009
Olga, 22l .
......................... .......... 20.09.2009 Marta/Jakub
Orzeszek.1, Kasia, 27l.
............. 20.09.2009 Hanna Weronika
karamari ......................... ........... 20.09.2009
margolcia1006, Gosia, 27 l. ...... 22.09.2009 Antoś/ Michalina
klaudiaaa86, 23l. ......................... 22.09.2009
precious_81, Justyna, 27l.......... 23.09.2009 ?/?
misia21k7
......................... ..... 22/23.09.2009
Fasoleczk4, 19l.
......................... . 24.09.2009 Tymoteusz/Karolina
Tequillla, 28l.
......................... ..... 25.09.2009 Basia/Staś
Biedroneczkaolga, 26l. .............. 25.09.2009 Dominik Stanisław
joko1
......................... .................. 27.09.2009
justyna-viola, Justyna ................ 30.09.2009 ?/?

październikowe pole fasolkowe

Mati80
......................... ................. 1.10.2009 ?/?
arząc
......................... ..................... 1.10.2009
Madzialinda, 24l.
......................... .. 2.10.2009
edytte ......................... .................... 2.10.2009 Staś/Martyna
bea83, Beata, 25l. ......................... . 5.10.2009 Natalia/?
Milibili, Magda, 22l.
...................... 6.10.2009
malin30. Magda, 32 l. .................... 7.10.2009 Jan/?
evela_20, 24l. ......................... ........ 8.10.2009
Nika1980 Dominika, 28l.
............. 10.10.2009 Lena / Nataniel lub Nikolas
Myrolinka, Paulina, 32l. ............... 11.10.2009
sweetpinky, Martyna, 25l.
............ 12.10.2009
narzeczonaa, 30l.
......................... ... 12.10.2009
shine01, Agnieszka, 19l.
................. 13.10.2009 Agatka/Marcin
zartownis ......................... ................. 15.10.2009 Patrick
ja88, Ania, 20l.
......................... ........ 16.10.2009 Milenka/Adrianek
Tysiak7
......................... ..................... 18.10.2009
nimitz
......................... ........................ 20.10.2009
aniago25
......................... ................... 20.10.2009 Julia/Wiktor
miss.hot Monia, 27l.
......................... . 22.10.2009
sorejna, Joaśka, 28 l. ........................ 23.10.2009 Witold/Kalina
beata 76
......................... .................... 25.10.2009

Karenina, Kamila 25 l. ....................... 5.11.2009

Aliisanka ......................... .................... 15.12.2009

Pontellier, 32l.
......................... ........... ?
abes ......................... ......................... ... ?

Edytowane przez miss.hot
Czas edycji: 2009-05-12 o 12:50
miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-12, 10:00   #950
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
To jest naklejka? Ja coś takiego widziałam w formie szablonu, co jest łatwiejsze w użyciu i to wielokrotnego.

tak to jest naklejka zamawia się przez internet tylko podaje się imię dziecka, czyli w miejsce Fenna byłoby Lena

akurat ta naklejka należy do jednych z moich ulubionych, inna która mi sie podoba to dziewczynka w sukieneczce która stoi , wznosi rączki nad główkę a z jej rąk wyfruwają motyle- piękne
zobaczymy..
ja już mam wizję pokoiku, tak samo miałam z domem jak się wprowadziliśmy, już miałam wizję co i jak i gdzie i w jakim kolorze. mąz nie był pewien ale jak zobaczył efekt końcowy to był zachwycony

pokoik zacznę urządzać po paryzu

Stary 2009-05-12, 10:06   #951
kizia86
Raczkowanie

GG do kizia86

hej mamusie
Tak żadko do Was pisze,ale to z powodu czasu niestety mam go mało
Wczoraj miałam usgdzidziuś zdrowy,waży 360g.Co do płeci pani lekarz stwierdziła,ze coś "sterczy"było to zauważalne gołym okiemmyslałam,ż e pękne ze smiechu tam ,chłopak stuprocentowy Mój trzylatek i ten starszy trzydziestolatek pękają z zachwytu,że bedzie kolejny facet w domu
A moje marzenia o śicznych sukienkach znikłya tak planowalismy na dziewczynke,termometry i te sprawyale cóz aby zdrowy był Jak sie mówi "do trzech razy sztuka"

Co do samej ciąży,czuje sie jakaś pękata już w żadne dzinsy sie juz nie mieszcze i to nawet jak mam na gumkę,wychodzi mi nocne podjadanie czekoladymusze przejżyć allegro

Dużo zdrówka Wam życzę i żeby lato było dla nas łaskawe
Kacperek 04.09.2009 ...2450g,51cm
Kubuś 14.03.2006...2500g,50cm
kizia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-12, 10:07   #952
sweetpinky
Zakorzenienie

Hej Mamuśki
ja nadal nie mogę odespać weekendu
już drugi dzień z rzędu budzi mnie wściekły wróbel drze się niesamowicie.
Mąż mi nie wierzył ale teraz przyjechał z pracy i po pewnym czasie wyskoczył na balkon by go przegonić bo TV nie dało się oglądać

Ile dziewczynek jest na naszym forum...ja też chcę

Malin wreszcie kupiłam sobie soczek z kapusty pyyycha

No i już zarezerwowaliśmy sobie noclegi w Bukowinie Tatrzańskiej wyjeżdżamy 18 maja ale tylko do 22 maja bo muszę być w sobotę na uczelni ale zawsze jakiś wypoczynek w górach

sweetpinky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-12, 10:28   #953
Biedroneczkaolga
Zadomowienie

ja też mam kupione ( 1 naklejkę kupiłam przed ciążą a drugą jak już w niej byłam) naklejki ale piankowe z kubusiem puchatkiem - jakoślubimy tego małego grubaska, mój maż uwielbia tygryska...
zazdroszcze pokoiku u nas jeszcze nic nie jest naszykowane

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

Cytat:
Napisane przez sweetpinky Pokaż wiadomość
Hej Mamuśki
ja nadal nie mogę odespać weekendu
już drugi dzień z rzędu budzi mnie wściekły wróbel drze się niesamowicie.
Mąż mi nie wierzył ale teraz przyjechał z pracy i po pewnym czasie wyskoczył na balkon by go przegonić bo TV nie dało się oglądać

Ile dziewczynek jest na naszym forum...ja też chcę

Malin wreszcie kupiłam sobie soczek z kapusty pyyycha

No i już zarezerwowaliśmy sobie noclegi w Bukowinie Tatrzańskiej wyjeżdżamy 18 maja ale tylko do 22 maja bo muszę być w sobotę na uczelni ale zawsze jakiś wypoczynek w górach
ooo bukowina Tatrzańska ja też chce buuuu

mnie z rana budzi pies sąsiadów - takie bydle straszne - nie wiem jaki się nazywa ale poszukam w necie i wyśle linka - ma na imię Lacy
potrafi szczekać bez przerwy od 5.00 rano

Edytowane przez Biedroneczkaolga
Czas edycji: 2009-05-12 o 10:31
Biedroneczkaolga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-12, 10:30   #954
zartownis
Zadomowienie

Czesc o poranku
Braklo mi kawy na sniadanko i wycisnelam sobie sok z pomaranczy, chociaz maly na tym skorzystal
U nas slonko, ale wiaterek porzadnie wieje, jak tu isc na spacer

Cytat:
Napisane przez sorejna Pokaż wiadomość

chyba jak urodzisz trojaczki
no ja prawie pewna bylam, juz kombinowalam co zrobic, zeby polskie i belgijskie dostaczartuje

Cytat:
Będziemy mieli córeczkę
Waży już 450g!
Gratuluje zdrowej, duzej coreczki
Cytat:
Napisane przez joannah Pokaż wiadomość

My tez mamy płyte Dvd z Usg 3d/4d, jest nagrane ponad 30 minut z głosek doktora i tez do tego mamy cd room ze zdjęciami, my zapłacilismy 250zł
Wiesz ja nie porownuje Polski do Belgii, bo to bez sensu, my tu zarabiamy i tu zyjemy, kupujemy jedzenie i ubrania ktore jednak sa tu drozsze . Za sam dom (wynajecie bez oplat) placimy 700eu, jesli mialaby ktos w Polsce placic tyle co miesiac to pewnie by mu juz na nic nie wystarczylo
Cytat:

Ladne te naklejki, a gdzie je ponaklejasz to juz Ty musisz wiedziec, to Wam musi sie podobac

Miss.hot u nas synus i moze wpisz na razie imie Patrick

Edytowane przez zartownis
Czas edycji: 2009-05-12 o 10:35
zartownis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-12, 10:41   #955
Biedroneczkaolga
Zadomowienie

http://www.psy.elk.pl/rasypsow/183,o...pirenejski.htm
trochę wyglada jak ten
jest większy niż nowofundlant ( który zresztą też mieszka na naszej ulicy)
http://www.psy.elk.pl/rasypsow/197,o...owofunland.htm
nie mam pojęcia co to może być
a propo dużychhhhhhhhhhh psów http://www.szarik.pl/news-47-najwiek...es-swiata.html
http://fundir.org/gallery,ogromne_psy,349,0,0.html
nie wiem jaki to pies poddaje się przy okazji zapytam sąsiada co to za bydle

Edytowane przez Biedroneczkaolga
Czas edycji: 2009-05-12 o 11:01
Biedroneczkaolga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-12, 10:47   #956
precious_81
Wtajemniczenie

Cytat:
Precious ja napisalam ze ogolnie najlejki sa drogie ale nie te... za te zaplacilam 32 zl a jest ich 16

na sciane pare tylko nakleje, no pomyslimy
No tak, źle doczytałam

Cytat:
Klaudiaaa86 ja córce kupowałm naklejki tego typu akurat na lózko pietrowe bo oduczamy Were od spania z nami i kupilam takie http://www.allegro.pl/item633213121_...ki_polana.html
z czystym sercem moge polecic naprawdę fajne i jest ich duzo jak za te pieniazki brałam wzor nr 6 bo te zwierzatka jakies najbardziej usmiechnięte
Śliczne są, ja właśnie w podobnym stylu widziałam misie na allegro, ale teraz po zmianach coś mi allegro nei działa i nie mogę znaleźć
Obiecałam mężowi że nie będzie żadnych księżniczek itp. więc wybrałam misie

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Kochane w związku z tym, że coraz więcej z nas znać płeć swoich pociech, pododaję na liście kolorki - dla mamuś dziewczynek różowe, dla mamuś chłopców niebieskie
Tylko proszę się przypomnieć, bo nie wszystkich pamiętam co i jak

Ja poproszę w takim razie o różowy
precious_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-12, 10:54   #957
zartownis
Zadomowienie

Cytat:
http://www.psy.elk.pl/rasypsow/183,o...pirenejski.htm
trochę wyglada jak ten
jest większy niż nowofundlant ( który zresztą też mieszka na naszej ulicy)
http://www.psy.elk.pl/rasypsow/197,o...owofunland.htm
nie mam pojęcia co to może być
A moze to Landseer http://images.google.be/images?sourc...num=4&ct=title
Masz pewnosc, ze rodowodowy, a nie mix?
Stary 2009-05-12, 11:06   #958
Biedroneczkaolga
Zadomowienie

Cytat:
A moze to Landseer http://images.google.be/images?sourc...num=4&ct=title
Masz pewnosc, ze rodowodowy, a nie mix?
wygląda jak ten tylko ma więcej czernego - a te wyglądają takie malutkie w porównaniu z tym mojego sąsiada... ale to chyba to
Stary 2009-05-12, 11:21   #959
zartownis
Zadomowienie

Cytat:
wygląda jak ten tylko ma więcej czernego - a te wyglądają takie malutkie w porównaniu z tym mojego sąsiada... ale to chyba to
Nie powiedziaabym, ze ona takie male http://www.landseer-carly.de/images/...uburg2005f.JPG

Ale jak mowie, to moze byc pies kupiony na rynku albo od znajomych (nierodowodowy) a kundla nie da sie porownac z rasowcem, moze byc wyzszy niz standard rasy.
Moze miec wiecej czarnego, bo to w zasadzie czarno-bialy nowofundland i wystepuja z wieksza i nmiejsza domieszka czarnego

Edytowane przez zartownis
Czas edycji: 2009-05-12 o 11:26
Stary 2009-05-12, 11:37   #960
Orzeszek.1
Zadomowienie

Tysiak widzę że obie będziemy miały 2 córeczki w domu hihi Super!!!

Zmieniliśmy imię dla nowej kruszynki, już nie Maja Dominika tylko HANNA WERONIKA ) I tak już zostanie

Edytowane przez Orzeszek.1
Czas edycji: 2009-05-12 o 11:41
Orzeszek.1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości