|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#931 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wszystko o co chcielibyście, ale wstydzicie się zapytać ;)
Dzięki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#932 |
Copyraptor
|
Ktoś pytał co się stanie, jak na "trójce" wrzuci się wsteczny.
Mój mężczyzna twierdzi, że albo: a) nie uda się to, bo będzie blokada (zależy do od auta) albo b) gruchnie skrzynia biegów, auto się potoczy siłą rozpędu, po czym się zatrzyma, i będzie skrzynia biegów, a może i silnik do wymiany. Więc nie próbujcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#933 |
Zadomowienie
|
Mnie interesuje jeszcze Co dzieję się z gwiazdą jak już spadnie? Znajdują takie? Czy jak..
![]()
![]() |
#934 |
Zakorzenienie
|
"Spadające gwiazdy" to ful meteorytów (Perseidy), które składają się z drobinek skalnych z czegoś tam i pyłu. Kiedy spadają i są już blisko ziemi, jądro zaczyna parować (lód) i tworzy ten warkocz. Na 120 km nad ziemią atmosfera może wyhamować je oporem powietrza. Szybkość jest wielka, dlatego atmosfera rozgrzewa się i zaczyna świecić. Pył kosmiczny jest różnej wielkości i niektóre kawałki te duże docierają do ziemi, a reszta rozpuszcza się w jakiejś odległości nad. Te duże to są tzw. ognistą kulą. U nas takie zwykłe gwiazdeczki nie docierają do ziemi po prostu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#935 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wymyslaja sobie te liczby, bo niby jakim cudem moga wiedziec, ze dokladnie 3 miliony 127,5 tysiaca widzow oglada w tej chwili jakis program? Tak jak ktos napisal, jest wybierana i badana pewna grupa osob. Ale przeciez nie jest ona jakos szczegolnie miarodajna, biorac pod uwage jak waska musi byc, skoro ja np. NIGDY w zyciu nie slyszalam, zeby jakikolwiek moj znajomy w takim badaniu uczestniczyl. Pomijajac to, ze co to znaczy ze program ogladalo iles tam osob? Ze ogladaly od poczatku do konca? Bo bardzo czesto nie oglada sie calego filmu czy czegos tam, tylko lata po kanalach, wiec to juz w ogole. Takze sciema i tyle ![]()
![]() |
#936 |
Zakorzenienie
|
ja mam pytanie natury religijnej..tylko nie wiem jak to wytłumaczyc
chodzi mi o to, ze zakladając ze istnieje jakies zycie lub forma rozliczenia za zycie po smierci, czy ludzie sa rozliczani wg swojej wiary czy wszyscy po smierci trafiają na Sąd Boży chodzi mi o to ze np byddysci sa rozliczani wg swojej wiary świadkowie jehowy wg swojej? przeciez mowi ze sie Bój jest Ojcem wszystkich(zdanie poniżej)...czy innowiercy są rozliczni na Sądzie Bozym za ten grzech ze nie było sie katolikiem? przepraszam za tak glupie pytanie ale tak sie kiedys w gimnazjum zastanawiałam a wstydze sie kogokolwiek zapytac ' Wszystkich zaś ludzi czeka na końcu świata Sąd Ostateczny, na którym zostaną osądzeni wszyscy ludzie i przeznaczeni bądź do życia wiecznego, bądź na potępienie.' Edytowane przez gosiaczek6 Czas edycji: 2009-08-17 o 07:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#937 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To nie jest wina ludzi żyjących jeszcze w plemionach, np. w Afryce, że nie poznali Boga katolików albo muzułmanów. Ale dobrym człowiekiem można być niezależnie od wyznania i myślę, że właśnie wiernośc wobec własnej religii i dobre postępowanie w zyciu powinno być ocenione, Tak na marginesie, moja była nauczycielka historii mówiła, że jest jeden Bóg, tylko ludzi go różnie nazywają. Może to i prawda ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#938 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#939 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#940 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#941 |
Zakorzenienie
|
Jak wywołuje się zdjęcia? Drukują z komputera na te specjalny papier, czy tak jak w filmach dają do ciemni? Jak w ogóle to się robi w ciemni? W czym te zdjecia są płukane i co powoduje, że znajdują się na papierze?
|
![]() ![]() |
![]() |
#942 |
Raczkowanie
|
...często widuję na Modzie takie zestawy ubrań.
Gdzie komponuje sie takie cudo?? ![]() Jakaś strona czy cuś. ![]()
#943 |
Zakorzenienie
|
www. polyvore.com
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#944 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#945 |
Raczkowanie
|
![]() |
#946 |
Zakorzenienie
|
Dlaczego (niektóre?) owady uparcie lecą do światła?
Dlaczego wstrętne pająki zawsze wychodzą w nocy z ukrycia? ![]()
#947 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#948 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Elektroniczne badanie widowni telewizyjnej W wylosowanych gospodarstwach domowych zamontowane są telemetry, podłączone do sprzętu telewizyjnego, które rejestrują czas włączenia i wyłączenia telewizora oraz identyfikator odbieranej stacji. Badanie dotyczy również telewidzów: przy pomocy specjalnego pilota telewidz przedstawia się i informuje system, że właśnie zaczął lub skończył oglądać program. Zgromadzone informacje transmitowane są zazwyczaj poprzez modem telefoniczny do centrum obliczeniowego. Umożliwia to zbieranie następujących informacji: udziału w rynku poszczególnych stacji telewizyjnych, analizy oglądalności programów profili demograficznych telewidzów w odniesieniu do programów telewizyjnych i stacji, analizy dotarcia kampanii reklamowych. nie wiem dlaczego Twoj tata pracujac 30 lat w tv uwaza ze to sciema ![]() dosc wazne badanie przy planowaniu kampanii reklamowych i stwierdzaniu jej efektywnosci. pozatym nie mozna by sobie strzelac liczbami tylko po to zeby powiedziec ze program mial taka i taka ogladalnosc kiedy nikt by tego nie sprawdzal ![]() MalinowaMamba pytałaś o to jak wywoluje sie zdjecia. Moj tata ma ciemnie czasem zabieral mnie ze soba (wywolywal zdjecia tylko cz-b), niestety nie znam nazw wywolywaczy ale jak chcesz moge dopytac. jesli chodzi o kopiowanie zdjecia (czyli przenoszenie go na papier fotograficzny) to strasznie fajna zabawa byla ![]() teraz zdjecia z aparatow cyfrowych to albo sie drukuje na drukarkach fotorgaficznych (ale to raczej w domach) a zaklady foto ktore to robia maja takie duze maszyny do tego, napewno widzialas. do tego juz nie potrzeba ciemni, maszyna wszystko robi.
N. ♥ Edytowane przez kuroikaze Czas edycji: 2009-08-19 o 08:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#949 |
Raczkowanie
|
ja mam takie pytanie... dlaczego ludzie tak boja się apokalipsy, skoro wierzą (na pewno większość z nich) że istnieje życie po życiu?
|
![]() ![]() |
![]() |
#950 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#951 |
Zakorzenienie
|
glupie pytanie no ale ciekawi mnie
![]() a mianowicie: mam w domu żel pod prysznic z wyciągu z pestek moreli, i skąd te pestki? ludzie jedzą morele, odkładają pestki a potem z nich wybierają co dobre i dodają do żelu? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#952 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
moim zdaniem boją się,ponieważ nigdy tego nie przeżyli i nie wiedzą co ich naprawdę spotka. Fakt,jest to wszystko opisane a Apokalipsie,ale jest to opisane takimi słowami jakich człowiek czasem nie jest w stanie pojać. Kiedyś czytałam Apokalipse i było napisane,że jakieś Anioły przylecą na pierwszą,drugą,trzecią i czwartą część Ziemi i coś tam zrobią.Więc człowiek nie jest w stanie sobie wyobrazić lecących Aniołów na poszczególne części ziemi ![]() ![]()
pod innym nickiem... ![]() Edytowane przez angela0033 Czas edycji: 2009-08-19 o 10:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#953 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Również chętnie poznam odpowiedź na to pytanie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#954 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#955 |
Raczkowanie
|
O ile dobrze pamiętam z zajęć ochrony lasu, to światło a szczególnie ruchome powoduje, że owad traci orientacje w terenie. Jak wiadomo maja one oczy złożone z bardzu wielu elementów (omatidia). Światło wpada do każdego pod innym katem i niexle mu miesza w główce
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#956 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Amani dokładnie nie wiadomo, dlaczego robale lecą do sztucznych źródeł światła. Są jednak teorie, które mówią, że lecą aby się ogrzać (w lecie nie sądzę ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#957 |
Wtajemniczenie
|
Kiedyś moja koleżanka miała zabieg na kolano wykonany pod narkozą. Opowiadała mi później, że po przebudzeniu z narkozy po operacji odkryła ze zdziwieniem, że pod przykryciem była zupełnie naga. I do dziś nie chce sobie myśleć jak to musiało wygladać jak ja tak wieźli z sali operacyjnej i przenosili na łóżko.
Stąd moje trochę głupie pytanie - czy taka jest reguła, że do operacji nie można mieć na sobie ubrania? To troche absurdalne w przypadku mojej koleżanki, bo zabieg dotyczył TYLKO i WYŁĄCZNIE kolana... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#958 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#959 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#960 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Chociaż moja bratowa jak miała cesarskie cięcie to miała na sobie taką specjalną szpitalną koszulę podciągniętą aż nad brzuch, ale biust miała zakryty. Tylko, że ona była cały czas przytomna bo miała znieczulenie podpajęczynówkowe (czy jak to się tam nazywa).
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:03.