|
|
#931 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. III
Cytat:
z babcią jest ciężko, klasyczne objawy literkofobii poza tym jest przyzwyczajona, że jej (za małe) staniki są niskie i narzeka, że te są wysokie, a co ja mam na to poradzić, że producenci nie szyją niższych w jej rozmiarze, a jeśli już to są usztywniane albo kolorowe a babcia chce biały miękki.no ja nie wiem czy coś da okłamanie jej w kwestii rozmiaru, jeśli sama sobie może sprawdzić na metce, przecież jej nie odetnę dopóki nie będę wiedziała, że to jest dobry rozmiar. nawet jeśli babcia uwierzy, że to jest mniejszy rozmiar i będzie dobry, to jak zobaczy na metce prawdziwy rozmiar, to od razu będzie za duży wczoraj też mówię jej, że powinna się cieszyć, że ma takie duże piersi, że wiele kobiet by chciało mieć takie i wtedy przez 5min oglądała się w lustrze i było ok ale po chwili, znowu że za duży za ciasny itd ![]() dobrze chociaż, że rozmiary Melissy wypadają większe, bo babcia by chyba padła gdyby się dowiedziała, że to 80H z Melissy jest jak 80J z innych firm
|
|
|
|
|
#932 |
|
Przyczajenie
|
jesteście cudne
dobrą robotę kochane wykonujecie ![]() dlatego i ja licze na mała pomoc i Wasze rozeznanie i doświadczenie. zatem i ja zmierzam (mam nadzieje) w kierunku w końcu doborowo dobranego stanika. kilka dni temu nabyłam sobie komplecik PANACHE SUPERBRA COFETTI dokladnie ten -> http://www.dopasowana.pl/product-pol...bra-4071-.html w rozmiarze 32F no i powiem nieskromnie ale starsznie sie sobie w nim podobam. ![]() rozochocilam sie na tyle, że chciałabym nabyc kolejne tak swietnie leżące cacuszko, ale niestety teraz nie moge sobie pozwolić na kolejny wydatek w takiej granicy cenowej. stad moje pytanie. czy staniki z KOSTAR albo z Mileny stanowiły by odpowiednie zamienniki? jakie sa Wasze wrazenia co do tych firm? jak prezentuje sie ich rozmiarówka? co np sadzicie o tym? http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/index.php?actio...r_id=458#start albo ten: http://comexim.pl/s.php?id=174#gn Edytowane przez ylona09 Czas edycji: 2009-09-05 o 16:55 |
|
|
|
#933 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
), więc tylko uważaj żeby obwód był wygodny i żeby fiszbiny nie były za wąskie. Cytat:
![]() oglądałam wczoraj Confetti jest śliczne ale na mnie nie ma rozmiaru, bo potrzebowałabym 30C jak się uprę i będę mieć nadmiar pieniędzy to sobie kupię czarne 30D ![]() ten model Kostara na balkonetce ma dwie skrajne opinie ![]() http://www.balkonetka.pl/katalog/brand/Kostar ogólnie podobno Kostary są rozciągliwe, ale słyszałam też, że zaczęli szyć ciaśniej, więc nie wiadomo na co się trafi z Mileny miałam Flamenco - bardzo ścisłe, góra miseczki powiewała, małomiseczkowe - ten model i podobnie szyte u wielu osób tak ma, i Romanticę - też dość ścisła, więc ogólnie można powiedzieć że różne modele są ścisłe albo bardzo ścisłe. http://www.balkonetka.pl/katalog/brand/Milena z Comeximu tylko przymierzałam - są ścisłe i mają zawyżoną rozmiarówkę (a może zaniżoną? tzn wypadają o rozmiar większe, to jak to się mówi? ), mają swój kalkulatorhttp://www.balkonetka.pl/katalog/brand/Comexim |
||
|
|
|
#934 |
|
Zakorzenienie
|
hej
zdj opium 70d i la senz 70 d. la senza za mała. opim dobre i ciasne, to po nim mam slady na zdj w białym. Edytowane przez braworka Czas edycji: 2009-09-05 o 21:23 |
|
|
|
#935 |
|
Zakorzenienie
|
No i ja wrocilam dzisiaj z wielkich zakupow z niczym!! La Senza miala najmniejsze 30 ale miekkie, Marks&Spencer mial 30 ale na mnie byly za luznie i C bylo troche za male a D odstawalo, w H&M to juz szkoda gadac, myslalam ze poszukam 32D bo oni dosyc waskie staniki maja ale tam jest 32 tydko do C!! Paranoja! No i gdzie ja mam kupic stanik na mnie??
|
#936 |
|
Zadomowienie
|
Kasia, jak jesteś w Londynie to masz przecież bravissimo! http://stanikowamapa.prv.pl/ tu znajdziesz adresy sklepów
bo nie ma za małych lub za dużych piersi Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania. Julia Hartwig, Kot Maurycy
|
|
|
|
#937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na pewno tam pojade ale nie wiem kiedy bo on jest niedaleko Oxford St a dopiero co dzisiaj tam bylam wiec pewnie dopiero w nastepnym miesiacu pojade bp tp mam ok 40min autobusem a jeszcze tam taki tlok ze sie odechciewa
|
|
#938 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
szczerze mówiąc to miałam na myśli jakiś sklep internetowy bo niedługo wyjeżdzam i nie będę miała czasu żeby biegać po sklepach przystępna cena w moim przypadku to gdzieś tak do 60-70zł myślę, że da radę![]() a może powiedzcie w których staniczkach czujecie się najlepiej? znaczy jakich firm i jakiego rodzaju bo ja np. lubię zakładać push-up bo ładniej biust wygląda a może przy moim rozmiarze powinnam dobrać coś innego?
|
|
|
#939 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, jeżeli możecie, to proszę na PW o adres tego sklepu, który polecałyście "4her" czy jakoś tak
Z góry dziękuję
|
#940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na pierwszej stronie tego wątku są adresy sklepów i onlyher też tam figuruje
|
|
|
|
|
#941 |
|
Zakorzenienie
|
opium ma krzywo wszyte fiszbinki z przodu to widac,
![]() a na początku myślałam ze to kwestia złego nałożenia, krzywo, itp, ale jak zdjęłam i spojrzała to niestety widać że tak wszyte. |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#942 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#943 |
|
Zakorzenienie
|
Doradzicie mi jaki powinnam wybrać rozmiar flamenco mileny? chcę kupić czarno czerwony i w opiniach wyczytałam, że jest małomiseczkowy i przy moich wymiarach kobiety biorą 65E/65F ale mam obawy, że będzie za duży.. Ma któraś z Was ten stanik i mogłaby mi więcej o nim powiedzieć? poza tym, że jest przecudnej urody
![]() ![]() moje wymiary z dnia dziesiejszego to 66/83-84 (w "zwisie" 85cm)
|
#944 |
|
Rozeznanie
|
czy któraś z dziewczyn byłaby w stanie doradzić mi jaki rozmiar z tych dwóch modeli pasowałby mi przy moich wymiarach?
Freya Retro Panache Inferno 77/96 i czy Panache będzie dobrym wyborem jeśli mam odstęp pomiędzy piersiami? [tzn nie jakiś wielki, ale jest]. podobno Panache to będzie 70F ale sama nie wiem.. a Freya? nie mam doświadczenia z tą marką..
|
#945 |
|
Zakorzenienie
|
Przymierzam się do zakupu Panache Cleo Bobbie i tak do końca nie wiem który rozmiar wybrać.
Moje wymiary: 84cm pod biustem ciasno 107cm w biuście Na balkonetce różne opinie, niektóre mówią, że rozciągliwy, a inne że ściśliwy. Z Panache jeszcze nie miałam żadnego modelu, więc tym bardziej się nie orientuję |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#946 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#947 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko się zastanawiam czy nie wziąc 60-tki bo 65-tka podobno rozciąga się do 74cm.. Może więc 60F?
|
#948 |
|
Zakorzenienie
|
Mając 66cm pod biustem, z Flamenco spokojnie bierz 65. On ma taki "sznurkowy" obwód, tzn. może i da się go do trzeszczenia naciągnąć te parę centymetrów, to jednak na ciele, obawiam się, że 60 byłaby zwyczajnie nieprzyjemnie dusząca. Jeżeli byś się w nią dopięła w ogóle
To naprawdę szalony ściśliwiec.
|
|
|
|
#949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.balkonetka.pl/katalog/bra/milena-flamenco-12 http://www.balkonetka.pl/katalog/bra...menco-czerwone
Edytowane przez *piękna Czas edycji: 2009-09-06 o 21:40 |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#950 |
|
Zakorzenienie
|
dorzucam zdjęcia opium, fiszbiny na mostku wszyte ciut krzywo, jakby nie robić nie da się ich wyrównać, to nie jest tak że krzywo położyłam.materiał na mostku jest też taki pofalowany, nie wszyty tak ładnie gładko i prosto, tylko z taka fałdką. co nie zmienia faktu że opium
|
|
|
|
#951 |
|
Zadomowienie
|
Piękny ten Opium
Mam pytanie, czy Robyn i Charlie Panache Cleo są rozciągliwe? Ponieważ nie załapałam się na promocyjną cenę rozmiaru 65GG zastanawiam się nad zakupem 70FF, bo już coraz mniej ich widzę, a prezentują się świetnie. Tylko będę miała problem, który wybrać |
|
|
|
#952 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tylko koszmarnie ścisły...
|
|
|
|
|
#953 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i nie wiem co robić.. Ani z tym flamenco ani z romantica... Chyba jednak zamówię flamenco 65F bo dużo dziewczyn o podobnych wymiarach pisze, że 65E spłaszcza a F jest już idealne. A z romantica poczekam chyba na 60F bo boję się tego G ale po tamtych zdjęciach co wstawiłam mam wrazenie, ze E jesst duuzo za małe..
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#954 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I zaryzykuję z tą romanticą 60G jak bedzie jeszcze dostępna (mają ostatni egzemplarz) bo zamówienie złoże dopiero w przyszłym tygodniu (muszę jeszcze sprzedac trochę książek bo na razie mnie nie stać na oba a wolę już zamówić dwa razem zeby przesyłkę mieć za darmo).
|
|
#956 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
) jest tak samo ścisły jak flamenco 65E. Dalej już się nie rozciąga, a mam go parę miesięcy. Miseczki są dobre. 60G miałam baroque, było wyraźnie za duże, miałam wrażenie że między tymi rozmiarami jest straszna przepaść.
|
|
|
|
|
#957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a przepraszam, już doczytałam na stronie: Jednocześnie informujemy, że w przypadku zwrotu zamówienia, któremu towarzyszyła darmowa przesyłka, koszty przesyłki zostaną przeliczone ponownie i od kwoty należnej do zwrotu zostanie odliczony wcześniej należny koszt przesyłki.
Edytowane przez *piękna Czas edycji: 2009-09-06 o 22:57 |
|
|
|
|
#958 |
|
Przyczajenie
|
Po raz kolejny proszę o radę
Czy masquerade polka naprawdę tak strasznie dziobuje? Bardzo mi się podoba ten model, kupiłabym od razu, tylko te opinie o niesamowitych kaczych dziobach mnie przerażają. Warto spróbować?
|
|
|
|
#959 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Charlie to baaaaardzo rozciagliwy model i on tylko do g był.
|
|
#960 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
. Ja z Shanghaja jestem zadowolona.
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:15.

no i dla Twojej siły argumentacji 
Może je powiedz, ze firma ma trochę inna rozmiarówkę? Albo jej nie mów jaki rozmiar zamawiasz :P
poza tym jest przyzwyczajona, że jej (za małe) staniki są niskie i narzeka, że te są wysokie, a co ja mam na to poradzić, że producenci nie szyją niższych w jej rozmiarze, a jeśli już to są usztywniane albo kolorowe a babcia chce biały miękki.
wczoraj też mówię jej, że powinna się cieszyć, że ma takie duże piersi, że wiele kobiet by chciało mieć takie i wtedy przez 5min oglądała się w lustrze i było ok

a właśnie możecie polecić gdzie warto kupić fajny staniczek za w miare przystępną cenę? (bo jak na razie szukam pracy
ale na mnie nie ma rozmiaru, bo potrzebowałabym 30C
jak się uprę i będę mieć nadmiar pieniędzy to sobie kupię czarne 30D
), mają swój kalkulator

75kg...
na pierwszej stronie tego wątku są adresy sklepów i onlyher też tam figuruje