|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#931 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: CZY MAJOWE CZY CZERWCOWE, NASZE DZIECI są BOMBOWE! 2009 cz.IV
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#932 |
Zakorzenienie
|
Moze... ![]() Moze rzeczywiscie sprobuj najpierw z herbatka ? |
![]() ![]() |
![]() |
#933 |
Zakorzenienie
|
Teoretycznie efekt mógłby być taki sam ale wolę granulki. Bo granulka to już lek, efekt psychologiczny lepszy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#934 |
Zakorzenienie
|
Hejka !!!
Boszenka , najpierw do Ciebie się zwracama z prośbą o podesłanie linka do tego kogoś z all, co robi te cudeńka ze zdjęć ![]() Dziewczyny poradzcie co to może być... Tomusiowi na brzuszku pojawiło ise takie coś, co spróbuje zaraz opisać: niby lekko przesuszona skórka, lekko zaczerwieniona, szorstka, kształt przybrało owalu. Jest to niewielka zmiana, ale nie mam pojęcia co to. Przypuszczam, ze jest reakcja alergiczna, bo ma jeszcze kilka krostek. Kilka dni temu zaczełam mu podawać serki z Nestle i to chyba one uczuliły małego, bo jak jadł z bobovity to mu nic nie było. Jak myślicie, dobrze dedukuję? |
![]() ![]() |
![]() |
#935 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2009-12-08 o 13:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#936 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jedno pytanie "czy to swedzi?" jak nie swedzi, to niemal na 100 to nic groznego. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#937 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#938 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() To teraz juz musisz mi dac nr gg ![]() Dalszy ciąg robienia pierogow (trzeci dzien ![]() Nawet mi to lepienie nieźle wychodzi ![]() Miałam robic z kapustą i grzyami, a zrobiłam dodatkowo farsz na ruskie i dzisiaj na obiad robie ruskie ![]() ![]() Dwa ugotowałam (na probe), ale oczywiscie sie rozgotowały - sie same ![]() podgrzewam piekarnik i zaraz sprawdze, czy lepsze bedą spalone czy rozgotowane, bo innych nie umiem ![]() Eve od dzisiaj Rumiankowa bedzie "kamomila wulgaris" (o ile zapamietam) ![]() ---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- robiłyscie kiedys bezy? zostało mi troche białek i chyba to wykorzystam, tylko zastanawiam sie...co mozna zepsuć w tym przepisie...jesli któraś robiła to podpowiedzcie, czy łatwo sie je robi ![]() ---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- gdzie wszyscy ![]() na wsciekłych-mamuśkach pewnie...
![]() |
#939 | ||||
Zakorzenienie
|
My właśnie teraz kupujemy jednej i drugiej babci (imieninki i urodzinki)
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
http://allegro.pl/show_user.php?uid=11269777 (niestety teraz nie ma nic wystawionego...) ale ostatnio zamówiłam obrazy dla babć tutaj http://allegro.pl/item835600359_obra...oj_gratis.html Zaraz wkleję do albumu fotkę ostatniego obrazu... zobaczycie dziewczyny jak wyszło ![]() Cytat:
![]() Ja robiłam kiedyś bezy... ale nie mam do tego niestety cierpliwości, bo nie potrafiłam ich ładnie wysuszyć...więc albo wychodziły popalone albo surowe w środku ![]()
![]() |
#940 |
Zadomowienie
|
o dzieki boszenka....chociaz ty cos napisałaś
![]() farsz mi wypływa w piekarniku ![]() ![]()
#941 |
Zakorzenienie
|
O mako jak mi sie dzisiaj nic nie chce
![]() ![]() Anulka bo ten farsz chce sie uratowac i probuje uciekac, lap go !!! ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#942 |
Zakorzenienie
|
anulka na 4 białka 250 g cukru pudru szczypta soli.
ubij na sztywno białka i później po łyżce partiami cukier i dalej ubijaj ![]() ?Nie rób ich za dużych bo nie ususza sie takie wielkości orzecha włoskiego, minimalnie większe i w 130-150 stopni w piekarnik przy uchylonych drzwiczkach na godzinkę. Najlepsze będą na drugi dzień ![]() boszenka ja z zawodu i z zamiłowania kucharz jestem ![]() skończyłam liceum hotelarskie i 2 lata pracowałam w kuchni ![]()
#943 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#944 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#945 |
Zakorzenienie
|
![]() ale tak na prawdę to mało co nauczyłam się w szkole ![]() najwięcej naumiała mnie babusia moja kochana ![]()
#946 |
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() Buziaki dla Dawidka i mojego zięciunia Jasia ![]() 100 lat nie pisałam, bo najpierw chciałam zrobić małą przerwę w wizażowaniu (nie wyszło mi ![]() I wiem, że - Anulka*2 zapoczątkowała erę zdrady – mamuśki masowo zasiliły szeregi „złych mamusiek”, by podniecać się emotami( mnie też Bogu ducha winną kobietę sprowadziły na manowce i też się poszłam podniecać ![]() -Milenka07 zadowoliła na „złych mamuśkach” Ursull ![]() ![]() - Potem Anulka lepiła pierogi i tak je lepi do dziś ![]() - Ursull ubierała choinkę, a Milusia wspierała ją duchowo, śpiewając „Milenkową noc”. ![]() - do Milenki07 przyszedł Mikołaj łudząco podobny do jej TŻ-ta ![]() - choinka Eve się zawstydziła, bo Eve pokazała ją totalnie obnażoną na forum, bo Eve się nic nie chciało, bo Eve była gdzieś po psie puszki, a teraz ma roz piź dziel ![]() - Iwciag powiedziała do małża brzydkie słowo na „sss”, bo małż Iwciag… nigdy nie widział, jak monsz Illbany a ojciec Guzika wiesza pranie. ![]() ![]() ![]() - Mell miała nerwa na Aleksia, a Malutka na teściową. Mell znowu kocha Aleksia, a Malutka teściowej dalej niet. ![]() - Michaela zarzuciła brzydkimi kawałami o futerkach na kiju i przystroiła pięknie chatkę ![]() -Gosik czekała na @ ,a teraz narzeka ![]() - Jachu, mój zięć ![]() - Marice mąż dogadza i był też ksiądz. Igorek go nie widział, bo spał w spodnich w kant. ![]() - Poiglot ma nową fryzurkę i jest szczęśliwa ze swoim TŻ-tem. ![]() - Blondynkapoznan jest allegroholiczką ![]() Także chyba na bieżąco jestem. ![]() ![]() Chciałam jeszcze tylko wszystkim solenizantom ostatnich kilku dni przesłać milion buziaków i pogratulować wszystkim nowych zębolków!!! Guzik od niedzieli ma już drugiego zęba, ale niestety nadal marudzi, więc podejrzewam, że na świat pchają się górne jedynki. Słuchamy ostatnio świątecznych kawałków i planuję, co kiedy będę robić. ![]() Anulka – natchnęłaś mnie na robienie pierogów. Na razie natchnienie na mnie spłynęło. Teraz jeszcze potrzebuję jakiejś mocy sprawczej ![]() Gosik – nie wiem, czy mi się wydaje, ale chyba tylko Aleks i Guzik potrafią budzić się w nocy co godzinę. ![]() ![]() ![]() Iwciag – dużo zdrówka dla Was. ![]() Milenka – dziękuję. ![]() Iwcia dens – nie wiem, co się stało, ale moje maile do Ciebie nie docierają. To chyba poczta onetu nie sprzyja naszej miłości. ![]() Mariczka – ale się uśmiałam, jak czytałam o oczekiwaniach Igorka na księdza. ![]() ![]() Rumianku – a to jakieś niedobre paskudztwo Ci się przypałętało. Mam nadzieję, że teraz już wszystko będzie w porządku i jak się będziecie seksować kilka razy dziennie, to nadrobicie jakoś te dwa tygodnie. Chyba. ![]() ![]() Mell – Guzik bez względu na to kiedy ma ostatnią drzemkę, zazwyczaj zasypia po kąpieli, cyśku i przytulankach-kołysanakch, czyli około 20, śpi ze trzy godziny, a potem potrafi się budzić nawet co godzinę. Także Aleksio to anioł przy nim jest. ![]() ![]() Caro – brawa dla Ciebie za dzielność i altruizm. ![]() Berciu – ja też chcę w tym roku pierwszy raz zrobić rybę po grecku. Ursull – jestem pod wrażeniem kartki. ![]() Michaela – cudna dekoracja. A Maxiula jaki słodki śmieszek. ![]() Doris- a to się mąż ucieszy z prezentu. Ja mojemu kiedyś kupiłam "Gwiezdne wojny", bo też mu się marzyły ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#947 |
Zakorzenienie
|
Illbana ale mnie rozsmieszylas
![]() Nie wiem jak Ursull zareaguje na to, ze robisz jej streszczeniowa konkurencje, ale ona ostatnio zaniedbuje streszczenia, wiec ma za swoje ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#948 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() anulka ja juz wczoraj pisalam, ze masz mi DAC pieroga bo ja uwielbiam z kapusta i grzybami, w Swieta to bym tylko pierogi jadla...moga byc nieudane ja i tak je wpierdule ![]() ![]() Illbanko jestes ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#949 |
Zakorzenienie
|
Ja MUSZE miec pierogi i zupe grzybowa - reszta moze nie istniec...
|
![]() ![]() |
![]() |
#950 |
Raczkowanie
|
Eve - Ursull jest niezastąpiona jeśli o streszczenia chodzi.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#951 |
Zadomowienie
|
Caro to nasza wizazowa kuchara, jak ktos zapyta o jakis przepis to Karola zaraz zapodaje, jeny zebym ja chociaz z 1/4 potrafila tego co Ty to bylabym boska
![]() ---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- zupa grzybowa FUJJJJJJJ!!!! ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#953 |
Wtajemniczenie
|
jesteśmy znowu po krótkim spacerku i wizycie w aptece, zakupiliśmy kamomille i już zapodałam małemu
![]() Anulka jestem pełna podziwu dla Ciebie i Twoich PIEROGÓW Illbana fajne streszczenie. Dobrze, że doszłaś do słusznych wniosków, bo to znaczy, że będziesz na bieżąco zaglądać. Gratulujemy guziczkowi ząbka ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#954 |
Zadomowienie
|
Moj maz bardzo lubi grzybowa...brrr
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#955 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ja maniak gotowana jestem ![]() non stop przeszukuje net za nowościami i sprawdzam przepisy ![]() zupka grzybowa i pierożki są ![]() ja jeszcze robie krokiety z kapuchą i grzybami oraz z serem i pieczarkami ![]() ilbana ![]() gratki za streszczenie...boskie:ehe m:
#956 | |
Zakorzenienie
|
Cześć babolki
![]() Anulka a le masz ładny avatar i jakie śliczne zdjęcie wstawiłas na NK ![]() ![]() Doris tak jak Eve,uważam,że nie ma co panikować i przejmować się.Moim zdaniem Kalusia dobrze waży,Milenka waży 7900,a jest trochę starsza.Każde dziecko przybiera różnie,moja mała przez 5mc przybrała tylko 0,3kg a już przez 6mc 0,6kg i wszystko jest ok,jest zdrowa ![]() ![]() ![]() ![]() iwciag ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() gossik najpierw modliłas się o @,a teraz narzekasz,że brzuch cię boli ![]() ![]() ![]() superżabula to macie naprawdę rodzinnego lekarza,fajnie ![]() ![]() ![]() boszenka ano pytałam o prezenty i nadal nie mam pomysłu ![]() ![]() ![]() Eve napisała: Cytat:
![]() Eve choinkę ubrałaś? Poka,poka... ![]() ![]() Anulka bo to może są pierogi typu: "co masz? mięsko.Skąd masz przypełzło" ![]() Cześć Illbanka ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#958 |
Zadomowienie
|
Hej laseczki, poczytałam was i nawet odpisałam rano na zaległe posty ale przy końcóweczce niechcąco mi się cosik nacisło i wyskoczyła mi stronka Hp
![]() ![]() Ja dzisiaj popierniczałam po urzedzie miasta załatwiając te drugie becikowe i wychowawczy i załatwiłam wszystko nawet wizyte u gina bo też zaświadczenie musiał wypisac. STO LATEK I MNUSTWO BUZIACZKÓW DAWIDKOWI I JASIOWI anulka anulka - kochana u mojego Tż na wigilii robi się też gołąbki jedne ziemniaczane drugie z muchomorami i ryżem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() iwciag - ooooo widzisz a więc przekupiłas lekarkę i dała opiekę, więc na legalu możesz się byczyc. Wariatka hehe dzieckiem tak poniewierac ![]() ![]() gosikk_s - fajna ta kula, nie widziałam jej chyba wczesniej, jakby co to mam kolejnego kandydata na prezent ![]() superzabulka - o to nasi wizażowi chłopcy podobnie waża z tego co się czyta, a dziewczynki wiadomo o linie dbają ![]() ![]() manolitka - nie wiem kochana nie pomogę, nie znam się poprostu ![]() boszenka - no kope lat Cie nie było ![]() ![]() Illbanka - wyobraź sobie że chciałam Ci przed chwila pisac esa co sie z Toba dzieje bo znikłaś na dni parę, martwilam się a co ![]() ![]() ![]() ![]() Caro - no te twoje krokieciki bym wszamała ![]() Ursull - hejooo babolku Mojemu dziecku sie cosik porobiło bo spał 2,5h to nowośc w jego wydaniu, ale mnie to cieszy bo was poczytałam i popsiatałam troszku. Mam pytanko, byłam u sąsiadeczki i widziałam jak synka przewijała i cosik mnie zdziwiło a mianowicie że siusiaczek i jajeczka ma takie sinawe taki kolorek, powiedzcie czy wasze tez tak mają? a może słyszałyscie o czymś takim? I TERAZ ZWRACAM SIĘ Z OGROMNA PROŚBĄ DO NASZYCH ZDOLNIACH Z PRZERÓBKAMI ZDJĘCIOWYMI, CZY KTÓRAŚ MOGŁABY MI OBROBIC Z 5 ZDJĘC? BO POTRZEBUJE NA PREZENTY ![]() Edytowane przez marika2121 Czas edycji: 2009-12-08 o 16:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#959 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Może Caro masz jakieś przepisy dla kuchcianych antytalentów, tzn dla mnie ![]() Marika jakie drugie becikowe, dlaczego ja go nie mam się pytam ![]() Iwo mam jajeczka tzn kolor normalny, dziś tylko doktor powiedziała, że mu jeszcze uciekają Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2009-12-08 o 16:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#960 |
Zakorzenienie
|
marika ja mogę
![]() powiedz jakie byś chciała i slij na kswiatecka@wp.pl W JAK NAJWIĘKSZEJ ROZDZIELCZOŚCI!!! jutro robię krokiety bo mi smaka narobiłyście ![]() ---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- iwciag przecież krokiety to proste są ![]() ciasto jak na naleśniki ino bez cukru i farsz z czego tam chcesz ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:40.