WYPADAJ¡CE W£OSY - czê¶æ III - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury > Pielêgnacja w³osów

Notka

Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2010-04-11, 15:00   #931
Bejjka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 444
Dot.: WYPADAJ¡CE W£OSY - czê¶æ III

Cytat:
Napisane przez moniska90 Poka¿ wiadomo¶æ
chodzê do endokrynologa i dosta³am teraz diane 35 na w³oski na piersiach. ale nie powiedziano mi nic na temat wypadania! a wspomina³am kilka razy o tym! teraz idê z wynikami hormonalnymi do ginekologa
ech, lekarze zwykle ignoruj± problem wypadania
Bejjka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-04-12, 10:32   #932
Dariaa
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 30

hm ja te¿ mam takie w³oski na piersiach ale w sumie jako¶ nigdy nic z tym nie robi³am (medycznie, bo penset± wyrywam) a jak wysz³o ¿e mam ta niedoczynno¶æ to endo odrazu pyta³ o objawy i potwierdzi³, ¿e wypadanie w³osów mog³o siê nasiliæ. Ale powiedzia³, ¿e to kwestia pó³ roku zanim dojdzie to wszytsko do normy. Tsh mam ju¿ w prawie w normie... mia³am 5,9 teraz mam 1,5 wiêc jeszcze miesi±æ i bêdzie ok. Biorê Euthyrox, wiêc wszystko siê normuje No a w³osy te¿ poma³u zaczynam widzieæ poprawe ale to zas³uga tych wsyztskich specyfików, o których napisa³am wy¿ej
Dariaa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-04-12, 11:26   #933
MalaArielka
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 773

Dario, nie uwa¿asz, ¿e tsh=1,5 jest idealne? Co Ci mówili lekarze?
I czy robi³a¶ USG tarczycy?
MalaArielka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-04-12, 13:58   #934
tyneczka
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 036
GG do tyneczka

A które TSH jest wa¿ne przy badaniu tarczycy? Ja mia³am TSH 3 i 4. Oba w normie. Czy to wystarczy by stwierdziæ, ¿e z moj± tarczyc± wszystko w porz±dku?

tyneczka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-04-12, 14:34   #935
Kika80
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 131

Dziewczyny pomocy ...

W³osy wypada³y mi zawsze, jednak jaki¶ czas temu (oko³o roku) wypadanie sta³o siê nie do zniesienia. pó³ roku temu posz³am do dermatologa, przepisa³a mi jak±¶ ma¶æ robion±, kaza³a odstawiæ wszystkie tabletki, które bra³am (chyba trochê nadu¿ywa³am witamin),kaza³a braæ Falwit (zestaw witamin dla kobiet) i to wszystko, po miesi±cu przysz³am na kontrloê, wypadanie siê troszkê zmniejszy³a, Pani dermatolog przepisa³am mi Capivit do smarowania i znów kaza³a przyj¶æ do kontroli. W³osy w³a¶ciwie przesta³y wypadaæ. Odstawi³am wszystki smarowid³a, zgodnie z zaleceniami, w³osów nie farbujê ju¿ od pó³ roku ... wypadanie jednak znów siê zwiêkszy³o. Chyba mieszczê siê w normie 100 w³osów dziennie ale to i tak jest niepokoj±ce. Wyniki morfologi by³y w normie, ¿elazo, cynk te¿. Tarczycê mia³am badan± rok temu, wszystko w normie. Od 4 lat biorê Yasmin (w zwi±zku z PCO - mówi³am o tym pani dermatolog). Ju¿ sama nie wiem co mam robiæ, bojê siê czesaæ, a z bluzki ca³y czas ¶ci±gam nowe w³osy. Jaki¶ czas temu (mo¿e ze 4 lata temu) przez d³ugi czas strasznie swêdzia³a mnie g³owa, szczególnie w tylnej czê¶ci, próbowa³am to leczyæ, nic nie pomaga³o, po okoó³o2 latach przesz³o samo. Aktualnie w³osy mam nawet b³yszcz±ce, nie rozdwajaj±ce siê, wygl±daj± na zdrowê, wiêc czemu tak starsznie lec± ... Bardzo siê bojê, ¿e wy³ysiejê, strasznie przezywam ka¿dy znaleziony w³os. Pomocy proszê ...

Czy posz³yby¶cie do innego lekarza dermatologa, jakie badania powinnam jeszcze zrobiæ?
Kika80 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-04-12, 15:45   #936
MalaArielka
Wtajemniczenie

Jyyli, pamiêtasz czy kortyzol siê bada na czczo, czy normalnie po jedzeniu?
Stary 2010-04-12, 15:48   #937
jyyli
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 10 048
GG do jyyli

Cytat:
Napisane przez MalaArielka Poka¿ wiadomo¶æ
Jyyli, pamiêtasz czy kortyzol siê bada na czczo, czy normalnie po jedzeniu?
Nie mam pojêcia, ja bada³am na czczo, bo i tak musia³am parê innych badañ zrobiæ.

http://www.uniteddogs.com/stopkillingdogs/
jyyli jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2010-04-12, 16:00   #938
MalaArielka
Wtajemniczenie

Jeszcze mnie zastanawia czy wystarczy zbadaæ go rano. Wszêdzie pisz±, ¿e trzeba jeszcze 8 godz. pó¼niej zobaczyæ jak spada. Jednak to trochê k³opotliwe;/ i kosztowne.
Nie wiem czy je¶li chodzi o podwy¿szony kortyzol przez stres to czy nie wystarczy go zbadaæ rano, czy zachowuje siê tak jak w chorobie Cushinga itp.
Stary 2010-04-12, 16:03   #939
jyyli
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 10 048
GG do jyyli

Cytat:
Jeszcze mnie zastanawia czy wystarczy zbadaæ go rano. Wszêdzie pisz±, ¿e trzeba jeszcze 8 godz. pó¼niej zobaczyæ jak spada. Jednak to trochê k³opotliwe;/ i kosztowne.
Nie wiem czy je¶li chodzi o podwy¿szony kortyzol przez stres to czy nie wystarczy go zbadaæ rano, czy zachowuje siê tak jak w chorobie Cushinga itp.
Ponoæ najlepiej dwa razy zbadaæ.
Ostatnio lekarka mi powiedzia³a (przy robieniu USG), ¿e kortyzol ka¿demu wychodzi podwy¿szony. Ale jako¶ nie chce mi siê w to wierzyæ. Spróbujê w tym tygodniu pój¶æ prywatnie do endokrynologa, to mo¿e czego¶ siê dowiem

http://www.uniteddogs.com/stopkillingdogs/
jyyli jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-04-12, 16:12   #940
MalaArielka
Wtajemniczenie

Mi siê te¿ nie chce w to wierzyæ, ¿e ka¿demu wychodzi podwy¿szony.
Mia³a¶ robione USG tarczycy czy czego¶ innego? Ja w koñcu powinnam na nie i¶æ, bo mam podejrzenie chorej tarczycy, a jeszcze nie posz³am.
Stary 2010-04-12, 17:27   #941
chudzinka1
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 135

Witajcie! Chcia³am was prosiæ o pomoc, poradê...
W³osy wypadaj± mi od wielu lat, raz jest to bardziej, raz mniej nasilone zjawisko. Chcia³abym zapu¶ciæ w³osy, ale to jest chyba nierealne. Nie do¶æ, ¿e wypadaj±, to koñcówki siê rozdwajaj± i ³ami±. Nie szkodzê w³oskom lokówk±, prostownic± ani suszark±. Nie farbujê chemicznie ju¿ chyba z rok, u¿ywam tylko zió³ - chny i basmy (niestety, siwych w³osów coraz wiêcej). Za¿ywam od czasu do czasu suplementy diety, obecnie belissê, wcze¶niej skrzypowitê i jakie¶ inne, robi±c od czasu do czasu przerwy w za¿ywaniu. Tak¿e zewnêtrznie od¿ywiam w³oski czym mogê: przerabia³am przeró¿ne waxy, od¿ywki, olejki, nafty, jedwabie. My¶lê, ¿e nie przesadzam, to wszystko trwa ju¿ bardzo d³ugo, jak wspomnia³am, chyba dobrych kilkana¶cie lat. W³osy mam krêcone, przy skórze przet³uszczaj± siê do¶æ szybko (myje co drugi dzieñ) poza tym raczej s± suche, jak to krêcone w³osy.
Oprócz tego w³osowego problemu mam inny - z nadmiernym ow³osieniem: na twarzy pojedyncze w³oski i wokó³ sutków, nogi te¿ mam nie¼le "poro¶niête". Do tego nieregularne miesi±czki. Tak wiêc wszystko wskazuje na problemy hormonalne. Kiedy¶, kilka lat temu bra³am Diane35 i jako¶ nie przypominam sobie ¿eby moje w³osy mia³y siê lepiej. Niedawno posz³am z czym¶-tam do dermatologa i wspomnia³am o wypadaniu w³osów. Pani potwierdzi³a, ¿e mog± to byæ sprawy hormonalne i zapisa³a mi lek - jak siê potem okaza³o - antykoncepcyjny OC35. Owszem, jest on polecany przy problemach, jakie mi siê trafiaj±, ale niepokoi mnie fakt, ¿e lekarz na podstawie wywiadu i objawów przepisuje lek hormonalny, choæby to by³a pigu³ka antykoncepcyjna. Co¶ tu chyba nie gra?
Nie wiem za bardzo do kogo mog³abym siê udaæ z moim problemem. Ginekolodzy te¿ raczej bagatelizuj± takie sprawy. Do lekarza rodzinnego? Wymieni pewnie wszystkie mo¿liwo¶ci schorzeñ, które mog± byæ przyczyn± moich dolegliwo¶ci a na badania pewnie i tak mnie nie skieruje, a ja nawet nie wiem o co powinnam nalegaæ.
Przepraszam, ¿e tak siê rozpisa³am, ale gnêbi mnie to, chocia¿ jako¶ z tym ¿yjê. Mo¿e kto¶ przerabia³ podobny problem na w³asnej skórze.
Z góry dziêkujê za odpowiedzi.
chudzinka1 jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-12, 20:20   #942
moniska90
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 344

Cytat:
Napisane przez Bejjka Poka¿ wiadomo¶æ
ech, lekarze zwykle ignoruj± problem wypadania

dok³adnie. ka¿den jeden lekarz nawet nie porusza tego tematu. co do kortyzolu te¿ mam podniesiony nieznacznie.
moniska90 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-04-12, 20:41   #943
MalaArielka
Wtajemniczenie

Monisko90, a bada³a¶ tylko raz dziennie kortyzol? Ile on wyniós³? Pewnie nie stosujesz ¿adnych leków na to...? Ale z tego co pamiêtam masz problemy z tarczyc± wiêc mo¿e to jest powodem... Chyba, ¿e ci±gle siê stresujesz...
Z tego co pamiêtam mia³a¶ te¿ robione USG tarczycy. Ile trwa takie badanie( chyba nie jest szkodliwe dla zdrowia- wiem, wiem, ¿e nie jeste¶my lekarzami)?
Stary 2010-04-13, 06:49   #944
Dariaa
Raczkowanie

Cytat:
Dario, nie uwa¿asz, ¿e tsh=1,5 jest idealne? Co Ci mówili lekarze?
I czy robi³a¶ USG tarczycy?
Lekarz powiedzia³ mi, ¿e powinnam mieæ ko³o 1. Dlatego ro 0,5 jeszcze do zbicia Ale poprawa w moim samopoczuciu jest znaczna, tylko jeszcze te w³osyyyy! a usg wszystko ok.
Stary 2010-04-13, 08:00   #945
Bejjka
Zakorzenienie

Dziewczyny, u mnie wypadanie ostatnio przybra³o na sile wypada mi dziennie ponad 200 w³osów
wykona³am wiêkszo¶æ badañ, wszystko mam w normie. od¿ywiam siê zdrowo i dbam o urozmaicona dietê. u¿ywam specjalnych kosmetyków do os³abionych i wypadaj±cych w³osów i ......ci±gle nic
Stary 2010-04-13, 08:22   #946
lubieswojeimie
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 73

A stres?... Stres, z³e emocje, z³o¶æ to wszystko niszczy nasz organizm bardziej ni¿ z³e od¿ywianie, palenie, picie alkoholu. Gwa³towne wypadanie w³osów nastêpuje dopiero kilka miesiêcy po takich silnych emocjach.
W moim przypadku to w³a¶nie te czynniki spowodowa³y przerzedzenie fryzury. Zdaje mi siê, ¿e równie¿ hormony odkrywaj± kluczow± rolê.
Pozdrawiam
Stary 2010-04-13, 09:50   #947
MalaArielka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dariaa Poka¿ wiadomo¶æ
Lekarz powiedzia³ mi, ¿e powinnam mieæ ko³o 1. Dlatego ro 0,5 jeszcze do zbicia Ale poprawa w moim samopoczuciu jest znaczna, tylko jeszcze te w³osyyyy! a usg wszystko ok.
Sk±d jeste¶? Mi lekarka rodzinna powiedzia³a, ¿e moje TSH( nieca³e 3) jest dobre, a to, ¿e mam objawy tarczycowe i lekko powiêkszon± tarczycê( tak jej siê wydawa³o na oko) to mo¿e byæ przyczyn± wola obojêtnego...
My¶la³am, ¿e pójdê na USG i ono wyka¿e, czy jest wszystko w porz±dku z tarczyc± czy nie. Do lekarza musia³abym czekaæ kilka miesiêcy i wtedy z wynikami i¶æ do niego. Jednak jak mówisz, ¿e Ty masz USG bardzo dobre, a mimo to bierzesz leki na samo TSH to teraz mam w ogóle ju¿ misz- masz w g³owie:/ Czy i¶æ na to USG, bo nawet je¶li wyjdzie ok to nie znaczy, ¿e tak jest? Dziwne.
Stary 2010-04-13, 09:55   #948
moniska90
Raczkowanie

jak odszukam wynik kortyzolu napiszê ale wiem ¿e by³ minimalnie podniesiony. USG tarczycy mia³am robione i to jest króciutkie badanie. Endokrynolog stwierdzi³a ¿e kortyzolem nie ma siê co martwiæ i na razie bêdziemy kontrolowaæ te guzki na tarczycy. Je¶li chodzi o w³osy to póki biorê belisse czy cokolwiek innego jest ok a jak przestanê lec±
Stary 2010-04-13, 10:25   #949
Bejjka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lubieswojeimie Poka¿ wiadomo¶æ
A stres?... Stres, z³e emocje, z³o¶æ to wszystko niszczy nasz organizm bardziej ni¿ z³e od¿ywianie, palenie, picie alkoholu. Gwa³towne wypadanie w³osów nastêpuje dopiero kilka miesiêcy po takich silnych emocjach.
no tak, gdybym ¿y³a w jakim¶ wielkim stresie to wiedzia³abym co jest przyczyn± wypadania, ale nie uwa¿am by w moim przypadku by³a to wina stresu
Stary 2010-04-13, 11:50   #950
Zuzka_86
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 65

do chudzinka1:

ja siê na tym nie znam, ale wg mnie to dziwne, ¿e bez jakis dok³adniejszych badañ przepisano Ci hormony

Jest 61 kg

Marzy siê 55kg
Zuzka_86 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-04-13, 16:26   #951
tomek141
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 14

witam

mam 18 lat
od pewnego czasu wpadaj± mi w³osy to znaczy po k±pieli w wanie zostaje du¿± ilo¶æ w³osów((((
u¿ywam prawie co dziennie nie wielk± ilo¶æ gumy firmy Joana my¶lê ze to nie wp³ywa na wypadanie moich w³osów
tomek141 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-04-13, 16:27   #952
Sif
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 441

Cytat:
Napisane przez chudzinka1 Poka¿ wiadomo¶æ
Oprócz tego w³osowego problemu mam inny - z nadmiernym ow³osieniem: na twarzy pojedyncze w³oski i wokó³ sutków, nogi te¿ mam nie¼le "poro¶niête". Do tego nieregularne miesi±czki. Tak wiêc wszystko wskazuje na problemy hormonalne. Kiedy¶, kilka lat temu bra³am Diane35 i jako¶ nie przypominam sobie ¿eby moje w³osy mia³y siê lepiej. Niedawno posz³am z czym¶-tam do dermatologa i wspomnia³am o wypadaniu w³osów. Pani potwierdzi³a, ¿e mog± to byæ sprawy hormonalne i zapisa³a mi lek - jak siê potem okaza³o - antykoncepcyjny OC35. Owszem, jest on polecany przy problemach, jakie mi siê trafiaj±, ale niepokoi mnie fakt, ¿e lekarz na podstawie wywiadu i objawów przepisuje lek hormonalny, choæby to by³a pigu³ka antykoncepcyjna. Co¶ tu chyba nie gra?

Pomijaj±c kwestiê ¿e na podstawie pobie¿nego wywiadu lekarz przepisa³ Ci preparat hormonalny, to chcia³am tylko zauwa¿yæ, ¿e Diane35 i OC35 maj± taki sam sk³ad i wskazania
Sif jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-04-13, 16:27   #953
chudzinka1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Zuzka_86 Poka¿ wiadomo¶æ
do chudzinka1:

ja siê na tym nie znam, ale wg mnie to dziwne, ¿e bez jakis dok³adniejszych badañ przepisano Ci hormony
No w³a¶nie to mnie niepokoi. Mam tylko nadziejê, ¿e w moim przypadku to bêdzie trafiony lek. Dermatolog kaza³a mi tylko zapytaæ ginekologa, czy mogê braæ te pigu³ki, a ginekolog powiedzia³a, ¿e mogê i to by³a ca³a konsultacja, ¿adnych badañ. A jak moja siostra poprosi³a o pigu³ki antykoncepcyjne u ginekologa, to ten wyj±³ plik ulotek i kaza³ jej sobie wybraæ, które chce, o zgrozo!!! Maj± jaki¶ limit pewnie na te badania

A w sumie to jakie badania powinni mi wykonaæ? I czy s± inne leki hormonalne ni¿ antykoncepcyjne na histurycyzm i wypadanie w³osów? Stosuje która¶ z Was?

Edytowane przez chudzinka1
Czas edycji: 2010-04-13 o 16:31
Stary 2010-04-13, 17:28   #954
klada
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 16 740

A ja skonczylam 2 opakowania ampulek Radical i teraz mi juz wlosy wgl nie wypadaja, ani jedn wlos. A pamietam, jak garsciami wypadaly...
Hiszpañski A1

W³osomaniaczka

klada jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-04-13, 18:52   #955
chudzinka1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez klada Poka¿ wiadomo¶æ
A ja skonczylam 2 opakowania ampulek Radical i teraz mi juz wlosy wgl nie wypadaja, ani jedn wlos. A pamietam, jak garsciami wypadaly...
Mo¿e i ja spróbujê...
D³ugo siê zmaga³a¶ z problemem wypadaj±cych w³osów?
Stary 2010-04-13, 18:58   #956
klada
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 16 740

Cytat:
Napisane przez chudzinka1 Poka¿ wiadomo¶æ
Mo¿e i ja spróbujê...
D³ugo siê zmaga³a¶ z problemem wypadaj±cych w³osów?
szczerze mówiac, nie. Zauwazylam, ze mi wypadaja mega wlosy,. wiec po miesiacu jakos kupilam ampulki
Hiszpañski A1

W³osomaniaczka

klada jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-04-13, 20:10   #957
moniska90
Raczkowanie

ja dosta³am diane 35 ale dopiero po zbadaniu hormonów. ale dzisiaj lekarze to ignoranci

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-04-14, 06:49   #958
Dariaa
Raczkowanie

Cytat:
Sk±d jeste¶? Mi lekarka rodzinna powiedzia³a, ¿e moje TSH( nieca³e 3) jest dobre, a to, ¿e mam objawy tarczycowe i lekko powiêkszon± tarczycê( tak jej siê wydawa³o na oko) to mo¿e byæ przyczyn± wola obojêtnego...
My¶la³am, ¿e pójdê na USG i ono wyka¿e, czy jest wszystko w porz±dku z tarczyc± czy nie. Do lekarza musia³abym czekaæ kilka miesiêcy i wtedy z wynikami i¶æ do niego. Jednak jak mówisz, ¿e Ty masz USG bardzo dobre, a mimo to bierzesz leki na samo TSH to teraz mam w ogóle ju¿ misz- masz w g³owie:/ Czy i¶æ na to USG, bo nawet je¶li wyjdzie ok to nie znaczy, ¿e tak jest? Dziwne.
Jestem z Gdyni, a do endokrynologa chodze prywatnie do Sopotu, bo sama lekarka mówi³a, ¿e pañstwowego dobrego endokrynologa do szukaæ ze ¶wieczk± w trójmie¶cie. Mój endokrynolog leczy te¿ moj± mame. Bardzo ciê¿ko siê do niego dostaæ no ale jako¶ dziêki mamie siê uda³o
Ja mam delikatnie powiêkszony jeden p³at (ma³a wola) ale to jest widoczne chyba tylko okiem lekarza;p ogólnie wszystko jest ok. No ale Tsh mia³am bardzo podwy¿szone. To zale¿y te¿ od wieku, budowy cia³a itd. Mam 19 lat i jestem do¶æ szczup³± i nisk± osob±. Wiêc mo¿e to TSH te¿ ma z tym jaki¶ zwi±zek, ¿e "dobrze by by³o gdybym mia³a 1". A usg tarczycy pokazuje czy nie masz ¿adnych zmian zapalnych, guzków, jakie masz wymiary tarczycy itd.

Tak wiêc biore te hormony no bo muszê, ¿eby normlanie funkcjonowaæ.
Arielko, jak by¶ mia³a 4 - to by¶ mog³a siê pomartwiæ, ale prawie 3 to wszystko w normie. Ale kontroluj to raz na pó³ roku/raz na rok. Ja jestem obci±¿ona genetycznie wiêc u mnie to by³a kwestia czasu
Objawy mia³am takie: senno¶æ (mog³am spaæ 24/7), mniejsza koncentracja, no i nasilenie wypadania w³osów.
Co do nich, musze siê pochwaliæ, ¿e od jakich¶ 4 dni wypada coraz mniej!! Widzê to przy myciu kiedy wyci±gam je z sitka jest ich 70% mniej ni¿ zwykle

Edytowane przez Dariaa
Czas edycji: 2010-04-14 o 06:52
Stary 2010-04-14, 07:15   #959
emileczka25
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 40

Dzieñ dobry
Czy która¶ z Was za¿ywala systematycznie tabletki Ha-Pantoten optimum? Zrobi³am przegl±d suplementów oddzia³uj±cych na w³osy i ten najbardziej przypad³ mi do gustu. Czy komu¶ pomog³y te tabletki i w³oski ju¿ nie wypadaj±?
emileczka25 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-04-14, 10:03   #960
Snufki
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 758

Cytat:
Napisane przez emileczka25 Poka¿ wiadomo¶æ
Dzieñ dobry
Czy która¶ z Was za¿ywala systematycznie tabletki Ha-Pantoten optimum? Zrobi³am przegl±d suplementów oddzia³uj±cych na w³osy i ten najbardziej przypad³ mi do gustu. Czy komu¶ pomog³y te tabletki i w³oski ju¿ nie wypadaj±?
Mi pomog³y oraz kilku moim znajomym Z tabletek o podobnym ska³dzie typu MERZ, Revalid po Ha- Pantotenie widzia³am najlepsze efekty
Snufki jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:37.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.