|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#931 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ŚLĄSKIE MAMUŚKI!!! W oczekiwaniu na maleństwo oraz mamuśki z krwi i kości :)
ejjj hmmm wchodze na strone narodziny.. i tam pisza ze przebudowauja i w sprawie skzoly rodzenia podany numer...
i dzwonie tam i odbiera faece itd mowi ze oddzoni.. oddzawania.. i mi opowiada o szkole rodzenia ze sa 3 opcje.. 1. spotkania indywidualne z nim 600 zl 5 spotkan po 2 godizny teoria plus cwiczenia i umaiwamy sie kiedy nam pasuje 2. spotkania grupowe 10 spotkan 1-1.5 tez 600 zl ale spotykamy sie w okreslonym czasie no i to sie zaczyna w czerwcu wiec bym sie do sierpnia wyrobila 3. spotkania we 2 pary 6 spotkan 500 zl.... i teraz nie wiem oco biega bo wlazlam pozniej na lubinowa i tam jak pisz o szkle rodzenia to pisze o 4 spotkaniach i polozne sa wypisane z numerami telefonow.... i nie wiem czy to ja cos pomylilam czy jak....? ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- moze jeszcze raz tam zadzownie ale juz do poloznej ewy pytel.. jej nr jest podany.. bo juz nie kumam gdzie ja sie dodzwonilam ![]() hahahhahaha juz wszytko wiem ale mlotek ze mnie dodzwonilam sie do szkoly rodzenia w szczecinie nie wiem jakim cudem hahahahahaha ![]() no nic zadzwonilam na lubinowa i juz jestesmy zapisani 8 15 22 i 29 czerwiec na 17 300 zl 4 spotkania bo balam sie ze w lipcu bedzi za pozno ![]() ![]() ale sie ciesze ![]() ale dziwne ze 2 rozne szpitale maja taka sama strone netowa... jak wpiszecie w gooogle narodziny to wychodzi narodziny.com jako lubinowa i narodziny.com jako szkola rodzenia ta ze szczecina ...
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2010-05-11 o 11:08 |
|
|
|
|
#932 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: ŚLĄSKIE MAMUŚKI!!! W oczekiwaniu na maleństwo oraz mamuśki z krwi i kości :)
Marta spokojnie nawet w lipcu dałabyś radę
Ja majowa, a w kwietniu byłam
|
|
|
|
|
#933 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19213595]Marta spokojnie nawet w lipcu dałabyś radę
Ja majowa, a w kwietniu byłam [/QUOTE]no tak ale z moim terminem sie balam.. bo ja pzez to ze mialam okres w ciazy nie moge obliczyc jednoznacznie terminu - z om wychodzi 6 wrzesien.. a to jest nie mozwliwe bo bym juz chyyba z 11 miesiecy byla... i teoretycznie z usg wychodzi ze mam termin na 13 sierpnia.. koza powiedzial ze na 10 i wydaje mu sie ze jak bedzimey na lubinowej robic usg (bo go pytalam czy mozna) to sie upewnimy... ale wydaje mu sie ze 10 to tak ostaecznie... wiec wiesz nie chcialam ryzykowac... bo 10 to bedzie dokladnie niby 40 tydzien.. a jakbym urodzila nie wiem w 38.. to juz o koniec lipca zachaczam... P.s. balabym sie ze urodze w szkole rodzenia i wystrasze ludzi hahahaha ![]() wiec hmm na spokojnie w czerwcu bez pospiechu ![]() a ty jak sie czujes zjuz niewiele ci zostalo
|
|
|
#934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajnie, ze się umówiłaś, laseczko to Tobie też już niewiele zostało ja jak sobie myślę, ze nawet za 6 tyg moge rodzić to aż buźka mi się śmieje mam nadzieję, ze mały nie zechce siedzieć dłużej niż 38 tygodni, ale kto go tam wie
|
|
|
#935 |
|
Zadomowienie
|
martucha84 ja dzisiaj zaczynam pierwsze zajęcia na łubinowej w SR, idziemy na 17.
Dobra jesteś z tą szkołą w szczecinie Moja mała od wczoraj tak sie rzopycha, że szok zastanawiam się czy to normalne wcześniej nie czułam takich ruchów normalnie jakby chciała mi przez brzuch wyjść!!!
|
|
#936 |
|
Zakorzenienie
|
W ciągu miesiąca przytyłam 1kg
Jestem z siebie dumna bo jak do tej pory to tyłam w zastraszającym tempie ![]() Po kilka kilo co 2 tygodnie a teraz w miesiąc tylko 1 ![]() Wizyta super, Wszystko ok, syn nadal jest synkiem, jaja ma jak berety, waży już 1700 i jak na swój wiek ma ponoć długie nogi. Szyjka miękka zamknięta i póki co oznak porodu brak ![]() Wyniki wszystkie też mam super i nic tylko cieszyć się ciążą jak powiedział lekarz. Kolejna wizyta za 3 tygodnie czyli.. w 33 tygodniu i 4 dniu ![]() Mam jutro z mamuśką zakupy porobic w aptece i nie wiem co potrzeba.. majtki siatkowe, podkłady - w sensie wielkie podpaski, podkłady - ceratki na łóżko po porodzie, maśc do sutków (Be..cośtam ), spirytus do pępuszka, sól fizjologiczną (do nosa czy oczu maluszka???).. no i nie mam pojęcia co jeszcze muszę kupić.. a! Tantum Rosa.. HELP
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#937 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobra jestem no nie![]() Cytat:
![]() no nic ![]() aaaa dzis wtorek wiec zaczynasz daj znac jak wrazenia my tez na wtorki na 17 ![]() a mala sie rozkreca ![]() Cytat:
dobrze ze jest ok![]() a synus duzyyy ![]() super ![]() ja cos takiego znalazlam: Dla mamy do szpitala. -podpaski nocne -podkłady na łóżko -lewatywa- czasami wymagają w szpitalu -papier toaletowy -majtki jednorazowe -stanik do karmienia -koszule nocne do karmienia 2szt
|
|
|
|
#938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bardziej mi chodziło o rzeczy potrzebne w domu do obsługi malucha niż do szpitala po porodzie. Dr Koza dał mi listę z potrzebnymi rzeczami do porodu jakie są wymagane na Łubinowej.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
|
#939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
juz mowie ![]() ale tu jest wszystko to poczytj moze cos znajdziesz co ci brakuje od 23 sa rzeczy apteczne ![]() 1. wózek 3w 1 2. leżaczek 3. rożek 4. przewijak na łóżeczko 5. łóżeczko 6. materac 7. ceratka do łóżeczka 2szt. 8. wypełnienie pościeli 9. prześcieradła 3szt. 10. pościel 2 komplety 11. kocyk ciepły (hiszpański) 12. kocyk cienki bawełniany 2szt 13. karuzela nad łóżeczko 14. wanienka 15. termometr do wody 16. ręczniki z kapturkiem 3szt. 17. ręcznik kąpielowy 2szt. 18. myjki frotte 19. smoczek 2szt 20. elektroniczna niania 21. mata edukacyjna 22. ciuszki: -body r. 56 i 62 -kaftanik r. 56 i 62 -śpioszki r. 56 i 62 -pajacyki r. 56 i 62 -skarpetki 4 pary -łapki 3 pary -czapeczka cienka wiązana 2szt. -czapeczka grubsza 2szt -bluzki długi rękaw 62/68cm 6 szt. -bluzy 62/68 cm 2szt. -spodenki 62/68cm (w tym ogrodniczki) 6szt -bluza polar 62cm 1szt. -rajstopki 62cm 3pary -śliniaczki 3szt. -kombinezon na zimę 1szt -czapeczka na zimę -pieluchy tetra 10szt -pieluchy flanela 5 szt. 23. parafina ciekła 24. mydełko 25. sudokrem na odparzenia 26. krem pielęgnacyjny 27. chusteczki nawilżane 3 paczki 28. gaziki jałowe 29. spirytus 30. woda utleniona 31. nożyczki do paznokci 32. szczoteczka do włosków 33. patyczki kosmetyczne 34. frida (lub sopelek) do noska 35. maść (nie krem!!) „bepanthen” na brodawki 36. termometr 37. pampersy 7-8/dzień-5 mega paczek/ miesiąc- 38. wkładki laktacyjne 2 opakowania 39. butelka 125ml 2 sztuki 40. smoczki do butelek 41. szczotka do mycia butelek 42. -herbatka koperkowa 43. kropelki esputicon na wzdęcia 44. maść majerankowa 45. sól fizjologiczna w rozpylaczu 46. tantum rosa dla mamy
|
|
|
|
#940 |
|
Zakorzenienie
|
Ooo dziękuję Ci bardzo
![]() 42. -herbatka koperkowa 43. kropelki esputicon na wzdęcia 44. maść majerankowa A to do czego ? ![]() To dla malucha czy dla mamy? 43 i 44?
|
|
|
|
#941 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kropleki na pewno sa na wzdecia a masc to na nosek chyba przy stanach zapalnych na katar...ale wiesz to nie moja lista to lista na wizazu krazaca
|
|
|
|
#942 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję Ci jak nie wiem co
![]() Przeanalizowałam wszystkie listy jakie mam i złożyłam w jedną - tylko to co mi brakuje ![]() Jutro ruszę do apteki i zostawię tam chyba połowę wypłaty
|
|
|
|
#943 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
powiedzcie mi jeszcze raz dokladnie ile Koza bierze za wizyte? i czy na kazdej wizycie robi USG? no i kiedy najlepiej sie przeniesc do niego zeby rodzic na Lubinowej? bo ja narazie chodzie u siebie w Tychach do Gwary (jutro mam 2 wizyte u niego) i mysle coraz bardziej o rodzeniu na tej Lubinowej i kiedy wy przenosilyscie sie (w ktorym tyg ciazy) do lekarzy z Lubinowej ![]() Siala_Bala a nie lepiej ci pokupic te wszystkie rzeczy na allegro ? wiekszsc rzeczy idzie kupic u tego samego sprzedawcy a napewno wyjdzie cie to taniej....ja w pierwszej ciazy wszystko kupowalam na allegro... Do szpitala zamiast majtek jednorazowych polecam majteczki siateczkowe wielorazowego uzytku, takie ktore sie pierze, sa rewelacyjne! duuuzo lepsze niz te jednorazowe! Masc do sutkow to Bepanthen Do pepka polecam gaziki nasaczane sprytusem Sol fizjologiczna do nosa Do czyszczenia nosa duuuzo lepszy jest aspirator niz gruszka...gruszka to juz przezytek, ja o malo nie rozwalilam nia malemu nosa! wywalilam od razu A do szpitala to jeszcze wkladki laktacyjne zeby ci mleko nie przemoczylo wszystkiego ![]() Do podmywania sie dobre jest szare mydlo "Jelen", Tantum Rosa wsumie tez...ja mialam jedno i drugie Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2010-05-11 o 21:54 |
|
|
|
|
#944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do Kozy poszłam w 28 albo 29 tygodniu i było ok. Zawsze bierze 130 zł za wizyte i zawsze robi usg niestety bez zdjęć ale ważne, ze sprawdza dzidzię
|
|
|
|
|
#945 |
|
Zadomowienie
|
Martucha - na SR bardzo sympatyczne. P. Ewa Pytel, która prowadzi zajęcia jest bardzo sympatyczną osobą. Pierwsze zajęcia są o objawach porodowych jakie są i co należy robić przy poszczególnych objawach. Mówiła też o znieczuleniu kiedy je podają i jak wogóle ono wygląda, mówiiła jakie dokumenty powinno się wziąć do szpitala i jakie informacje dla nich powinniśmy posiadać odnośnie przebiegu naszej ciąży. Nastaw się, że zajęcia trwają dłużej niż 2godz.
|
|
#946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też przystopowałam z tyciem, teraz juz nie będziemy tak tyć, to już końcówka i możemy nawet w 9 miesiacu schudnąć z 2 kg.Martusia o matko, ile Ty tego wypisałaś ja nawet połowę z tego ni e kupuję a na kolki najlepszy jest Sab Simplex, tutaj go można kupić, bo jest sprowadzany:http://www.docsimon.pl/towar/sab-sim...suspensja-30ml Co do fridy, to ja kupuje gruszkę, Oli nią nosek czyściłam i było w porządku iwęc teraz tez niekupuje nic innego. Gazików do pępuszka też nie kupuję, bo sa nieporęczne, lepszy jest spirytus zwykły z monopolowego i patyczki do uszy, ale ja nie będę teraz przemywać, niech sam pępuś odpadnie, tylko suszenie i wietrzenie, szczególnie po kapieli. Kocyk mam jeden, wystarczy, jak bedzie goraco to pieluszka tetrowa maluszka przykryje a na zime pościel będzie jak znalazł. Polecam za to kupienie śpiworka do spania, bo maluch strasznie sie rozkopuje, a w śpiworku ma miejsce na kopanko i nie zmarznie ![]() Misiulka mój Filip ma tak samo. od tygodnia tak sie rozpycha, ze mam wrażenie, ze wyjdzie przez skórę, i to jak sie rozciąga to od razu wszystkim czym sie da przedziwne uczucie ale i bolesne czasem, szczególnie , ze sobie upodobał pęcherz i na szyjke głową mi wali, tak samo Ola robiła grrrr jak to boli, szczypie i kłuje, nawet jak sie nie przeciąga, to jak mnie szczypie, to wiem, ze nie śpi Nasze dizeciaczki sa juz bardzo duże i dlatego teraz takie ruchy, juz nie kopią jak wcześniej, bo miejsca brak
♥♥♥ Olusia Filipek Adaś A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it. ღ Edytowane przez Carol77 Czas edycji: 2010-05-12 o 08:58 |
|
|
|
|
|
#947 |
|
Wtajemniczenie
|
Dałyście mi do myślenia z porodem na Łubinowej. Ja chodzę do doktor Dynia-Kiesler. Ona współpracuje z Łubinową i tak się zastanawiam, czy jak do niej chodzę to też będę mogła na Łubinowej rodzić. Muszę się dopytać.
Orientuje się któraś, czy w Katowicach są jakieś zajęcia ruchowe dla kobiet w ciąży? Bo z chęcią bym pochodziła Najbardziej chciałabym chodzić na basen, ale to odpada, bo mam problemy z zapaleniem pęcherza i na pewno lekarz się nie zgodzi na basen I jeszcze jedno pytanko - gdzie najlepiej robić USG genetyczne (to w 20tc)? Tak, żeby też było 4D i żeby dostać płytkę Jakie są ceny?
|
|
|
|
|
#948 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jestem bardzo zadowolona.. az zaluje ze sie wczesniej nie przenioslam![]() a jua szczegolnie jak porownuje szpitale.. tu 100 a u kozy 130.. a tu rodze w tychach w warunkach godnych pozalowania a tam na lubinowej... gdzie jest minion razy lepiej... Cytat:
my mamy 8 czerwca.. w urodziny mojego meza bedzie mial swietny prezent juz sie niemoge doczekac ![]() oo a nie orientujesz sie czy placi sie tam za znieczulenie.. bo ja sobie nie wyobrazam bez... Cytat:
to lista taka wizazowa postanowilam podobnie jak siala wziasc kilka list i zrobic jedna swoja ![]() ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- Cytat:
a zajecia ruchowe wiem gdzie sa w tychach.. a w katowicach... musisz poszukac na necie.. a w 20tyg.. pogadaj z lekarka niech ci zrobi je na lubinowej tam takie dostaniesz.... szczegolnie ze ona wspolpracuje z tym szpitalem
|
|
|
|
#949 |
|
Zadomowienie
|
na Łubinowej rodzisz bezpłatnie jeśli chodzisz do lekarza współpracującego z kliniką jednak są dodatkowo płatne obcje tzn. sala jednoosobowa - 500zł i własnie znieczulenie zo - 500zł.
|
|
#950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja chodze tez do dr Kozy i jak jestes jego pacjentka, to za usg 4d na Łubinowej właśnie zapłacisz 130 zł ( 4d z płytką oczywiście), ale najpierw musiałabyś sie do niego zapisać na wizytę. Alternatywą jest Jacek Jackiewicz z Sosnowca, za połówkowe bierze 170-200 zł zalezy czy chcesz przełączenia na 4d, płytke dostajesz. Tutaj masz link: http://www.sosnowiec-usg4d.pl/index.php Co do Dyniowej...........na samą myśl o niej mam ciarki, ona odbierala moją córkę 12 lat temu jeszcze w Bogucickim szpitalu............modlę się żeby nie miała dyżuru na Łubinowej jak będe rodzić Filipka, pocieła mnie jak zwierzę, pasami do łózka przypieła-rece i nogi i była koszmarna. Moze teraz w prywatnym jest inna, ale ja nie chce jej spotkac, bo uslyszy ode mnie to i owo.
|
|
|
#951 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ok 500 zl musze pamietac bo nie wiem czy dam rade bez..Cytat:
mam nadzieje ze nietrafie na nia...
|
|
|
|
#952 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#953 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki za odpowiedzi
![]() Cytat:
![]() Co do porodu to mi to obojętne, kto będzie go odbierał. Zakładam, że w szpitalach, takich jak Łubinowa, personel nie może pozwolić sobie na olewanie pacjenta. |
|
|
|
|
|
#954 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja sie wlansie boje ze przenosze ze beda wywolywac wiec te paskudztwa itd.. wtedy mocniej jak mowisz boli... ale przeciez 1 dzien po terminie to zadne przenoszenie.. slyszalam ze sie wywoluje jak jest z 5 dni albo i wiecej po.. wiec serio dziwna... ale moze tak jak mowisz teraz sie boi... i jest ok... ja bede odrazu mowic nie nacinac ! i znieczulenie![]() no chyba ze bedzie tak wielkie dziecko ze bede pekac.. ale nieprzewiduje bedzie szybko latwo i malobolesnie..jak u nas wszytkich a co! ![]() dokladnie tak!
|
|
|
|
#955 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Martusiu do 12 dni po terminie nie wywołuja porodu jak z dzidzią jest ok, to granica błędu plus minus 2 tyg przed i po terminie a potem chcąc nie chcąc trzeba wygonić maluszka ja też będ ewołać żeby nie nacinali ale oni mają zarzadzenie na Łubinowej, ze nacięcie tylko w wyjątkowych przypadkach więc sie już tak nie boje![]() A jeszcze co do Dyniowej na pewno nie pozwoli sobie na takie akcje jak w państwowym szpitalu, ale mimo wszystko ja na nią będę podwójnie uważać
|
|
|
#956 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak mu niespieszno.. no ale po tym terminie juz na bank trzeba dzidziolka wykurzyc![]() ![]() tyle ze ja myslalam ze tak do tygodnia.. a to jednak dwa i ciesze sie ze nienacinaja... teraz rodzila kolezanka z forum i mimo ze miala syna dlugiego a chudego i bylo by ok to ja tasmowo nacieli bo tak (nie wiem w jakim szpitalu nie pamietam ale na bank na slasku) no i teraz mowi ze siedziec nie moze... a nacieli odrazu bo nacinaja bo niby latwiej... dla mnie to paranoja... dlatego nie tniemy ![]() ![]()
|
|
|
|
#957 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A wszystko przez opowieść mojej mamy, jak to mnie rodziła: 2 tygodnie po terminie poszła do szpitala. Podali jej leki na wywołanie i ...nic. Następnego dnia znów leki i dalej nic. W końcu przebili jej pęcherz. I... dalej nic. Doszło do tego, że położna zaczęła wypychać mnie (jakoś uciskając brzuch). Moja mama strasznie się męczyła, ale w końcu się udało. W dzisiejszych czasach, to by pewnie cesarkę zrobili. Pocieszam się tym, że póki co moja ciąża przebiega zupełnie inaczej niż ciąża mamy, więc są szanse, że poród nie będzie taki hardkorowy
|
|
|
|
|
|
#958 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam kochana niedoszyte i to konkretnie, tak Dyniowa mnei urządziła, wyglada to wstrętnie, na szczęście nie przeszkadza to przy przytulankach, bo jakby jeszcze bolało czy było luźno, to bym musiała coś z tym zrobić.---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Cytat:
ale na Łubinowej nie sa za cesarkami, w sumie mają rację, bo to przeciez jest operacja jakby na to ne patrzeć i niesie za soba duże większe ryzyko powikłąń niż poród sn.
|
|
|
#959 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Co do zajęć ruchowych nie wiem, ale jak wyleczysz pęcherz, to basen spokojnie możesz uskuteczniać, tylko zabezpiecz się tamponem usg robiłam w Katowicach w Genomie u dr Patrycji Budziszewskiej - genialna kobieta Cytat:
Ale jeśli wcześniej powie się, że tak, to może okazać się, że wcale nie jest potrzebne bo jeszcze kwadransik i młode wyjdzie, i wówczas też nie naciągają. Cytat:
miałam z nią zajęcia w SR, a moja kuzynka z nią rodziła - cudo. W ogóle ten szpital zbiera wszelkie możliwe nagrody za ochronę krocza, to tak na marginesie. Co do terminów porodu = ciąża prawidłowa to ta od 38 do aż 42 tygodnia
|
|||
|
|
|
|
#960 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
na szczescie na lubinowej tego nie robia... [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19239214] Obecnie ZZO nie jest już refundowane przez nfz i jest wszędzie płatne, najczęściej 500zł właśnie, czasem 300 - ale nie wiem, od czego to zależy. Na Łubinowej 500. Trzeba przed porodem powiedzieć, że się chce, bo jako iż jest to płatna usługa w trakcie porodu położna NIE MA PRAWA do niej namawiać Ale jeśli wcześniej powie się, że tak, to może okazać się, że wcale nie jest potrzebne bo jeszcze kwadransik i młode wyjdzie, i wówczas też nie naciągają. Ta położna genialna jest miałam z nią zajęcia w SR, a moja kuzynka z nią rodziła - cudo. W ogóle ten szpital zbiera wszelkie możliwe nagrody za ochronę krocza, to tak na marginesie. Co do terminów porodu = ciąża prawidłowa to ta od 38 do aż 42 tygodnia [/QUOTE]czyli jak pojade i powiem ze chce to beda pamietac.. ale jak sie okaze ze idzie szybko i ne trzeba to na sile tez nie dadza? to moze i dobrze ale wolalabym miec taka furtke awaryjna ![]() a ta polozna jest super.. wogole tak jak psizesz caly szpital jest swietny...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:29.

fajnie, ze się umówiłaś, laseczko to Tobie też już niewiele zostało
), spirytus do pępuszka, sól fizjologiczną (do nosa czy oczu maluszka???).. no i nie mam pojęcia co jeszcze muszę kupić.. a! Tantum Rosa.. HELP

A wszystko przez opowieść mojej mamy, jak to mnie rodziła: 2 tygodnie po terminie poszła do szpitala. Podali jej leki na wywołanie i ...nic. Następnego dnia znów leki i dalej nic. W końcu przebili jej pęcherz. I... dalej nic. Doszło do tego, że położna zaczęła wypychać mnie (jakoś uciskając brzuch). Moja mama strasznie się męczyła, ale w końcu się udało. W dzisiejszych czasach, to by pewnie cesarkę zrobili. Pocieszam się tym, że póki co moja ciąża przebiega zupełnie inaczej niż ciąża mamy, więc są szanse, że poród nie będzie taki hardkorowy