Polish Next Top Model ..? ;) - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-24, 21:33   #931
aniko 23
Zakorzenienie

GG do aniko 23
Dot.: Polish Next Top Model ..? ;)

Przetrwalam jeden epizod Top Model...i mam tylko jedno okreslenie na mysli..Żenada ...totalna żenada...
prowadzacy irytujacy a material do obrobki marny...

ogladajac rowoczesnie 15 sezon ANTM stwierdzam ze niestety w Polsce na prozno szukac czegokolwiek zwiazanego z High Fashion...totez rezygnuje z ogladania tego cyrku...

no to tyle

...noszę twe serce z sobą (noszę je w moim sercu).

aniko 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 21:36   #932
pannanatalia
Rozeznanie

cóż, pozostaje nam - pospólstwu ,oglądać ten nędzny program na low lewelu i nie załamać się z tego powodu (:
pannanatalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 21:38   #933
muszynianka
Zakorzenienie

Zula wizualnie jak najbardziej nadaje się na modelką, jednak zachowuje się jakby już była Naomi, zbyt butna, wydaje mi się że nie będzie im się chciało z nią użerać. Lepsza zahukana dziewczyna która po prostu pokaże ciuchy i się zwinie do domu niż "starlet wannabe"
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 21:43   #934
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pannanatalia Pokaż wiadomość
cóż, pozostaje nam - pospólstwu ,oglądać ten nędzny program na low lewelu i nie załamać się z tego powodu (:
Stary 2010-09-24, 21:47   #935
foxy123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ishikawa Pokaż wiadomość
Ja tam się na modelingu kompletnie nie znam, nie wiem jakie dziewczyny się tak naprawdę wybiera i selekcjonuje - aczkolwiek po obejrzeniu 3 odcinków TP uważam,że Zula to wg mnie...trochę prostak.
Nie wiem, czy się zgrywa,popisuje przed kamera bo ma swoje 5 minut czy po prostu taka jest.
Wydaje mi się, że jeżeli nie nauczy się jakiejś pokory i obycia to nie powinna wygrać - nie jest Naomi Campbell żeby zgrywać divę :P

Np. nie wyobrażam jej sobie na pokazie znanej marki, wywiad jakiś np. przed pokazem a modelka daje popis z "łaciną i ogólną własną za***istością" Gdybym to widziała, pewnie byłoby mi wstyd za nią
Po wszystkich dodach i innych "gwiazdach" już mam dosyć jakieś chałtury w mediach i może dlatego na takie agresywne laski reaguje alergicznie...

No ale to początek, może dziewczyna nad sobą popracuje, albo zrobią to profesjonaliści

Strasznie lubię takie programy jak TP, ANTP, czy Project Runway itp. jednak odnoszę wrażenie że one bardzo skracają i upraszczają drogę na szczyt i jak ktoś wygra to może i tak niekoniecznie podoła wyzwaniu (czy ktoś z PR stał się znanym projektantem?)
Nie interesowałam się czy ktoś z tych programów się bardzo wybił, i może dlatego tak myślę.
Ale jak ktoś wie, niech mnie poprawi
Wedlug mnie wszystkie tego typu produkcje ( x-factor/idol, YCD,Antm/Pntm, Project Runway itd ) to tylko zwykle tv shows, nic po za tym.
Czy komukolwiek z tych wszystkich programow udalo sie tak na serio zaistniec i zrobic wielka kariere?
No tak, moze talenty wokalne sie powybijaly ( Brodka,Flinta czy Leona Lewis itp), jednak cala reszta to jedynie chalturzy po centrach handlowych itp ( glownie mam na mysli tancerzy z YCD).

Moja faworytka jest Kasia Smolinska. Istny aniolek, piekne oczy, mala glowka.. nawet jej imie i nazwisko odrazu mi sie kojarzy z jakas super modelka
Stary 2010-09-24, 21:52   #936
muszynianka
Zakorzenienie

hehe też się uśmiechnęłam aż.

dobra, narzekacie narzekacie a i tak program odnosi póki co sukcesy i jest prawie 1 000 postów w temacie

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

Cytat:
Czy komukolwiek z tych wszystkich programow udalo sie tak na serio zaistniec i zrobic wielka kariere?
Schwarzkopf Elite Model Look. - Cindy Crawford i Gisele Bundchen z tego co pamiętam
Stary 2010-09-24, 21:54   #937
foxy123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość
hehe też się uśmiechnęłam aż.

dobra, narzekacie narzekacie a i tak program odnosi póki co sukcesy i jest prawie 1 000 postów w temacie

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

Schwarzkopf Elite Model Look. - Cindy Crawford i Gisele Bundchen z tego co pamiętam
No tak, zawsze znajda sie wyjatki, ale Elite Model Look to nie tanie tv show, ma juz swoja renome.
Jak juz wspomnialam, sa osoby,ktorym tego typu programy pomogly, jednakze nie ma sie co oszukiwac- to stacje TV maja na tym zyskac
Stary 2010-09-24, 21:59   #938
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Zula wizualnie jak najbardziej nadaje się na modelką, jednak zachowuje się jakby już była Naomi, zbyt butna, wydaje mi się że nie będzie im się chciało z nią użerać. Lepsza zahukana dziewczyna która po prostu pokaże ciuchy i się zwinie do domu niż "starlet wannabe"
pewnie zostanie do samego końca,żeby przyciągac publikę,jak Jade /Dżejd/ z amerykanskiej edycji.wiedzieli,że jest za stara i butna,ale trzymali ją dla oglądalności
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 22:01   #939
muszynianka
Zakorzenienie

a mi się wydaje foxy123 że jakby poszperać to można coś znaleźć
Stary 2010-09-24, 22:03   #940
foxy123
Zakorzenienie

Cytat:
a mi się wydaje foxy123 że jakby poszperać to można coś znaleźć

Tak ,zapewne
Tylko mowie, ze tak ogolem patrzac to wiele osob odchodzi w zapomnienie i tylko nieraz plotek.pl nam o nich przypomina

TmargoT- dokladnie , tak wlasnie bylo z Jade

Edytowane przez foxy123
Czas edycji: 2010-09-24 o 22:05
foxy123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 22:08   #941
muszynianka
Zakorzenienie

Nie no oczywiście zgadzam się, jest miażdżąca przewaga gwiazdek jednego odcinka niż faktycznie takich co się wybiło to nie podlega dyskusji.
Ale aż sama jestem ciekawa czy któraś zrobiła karierę tak w ogóle po takim śmiesznym szoł?
Stary 2010-09-24, 22:17   #942
Ishikawa
Crazy turtle lady

GG do Ishikawa

Cytat:
Napisane przez foxy123 Pokaż wiadomość
No tak, zawsze znajda sie wyjatki, ale Elite Model Look to nie tanie tv show, ma juz swoja renome.
Jak juz wspomnialam, sa osoby,ktorym tego typu programy pomogly, jednakze nie ma sie co oszukiwac- to stacje TV maja na tym zyskac
Mi też chodziło o typowe tv shows, czy się ktoś wybił

weszłam na wikipedie żeby zobaczyć finalistki ANTM, może później pogooglam coś na ich temat.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Zosta%C...p_modelk%C4%85
Stary 2010-09-24, 22:30   #943
Narrhien
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ishikawa Pokaż wiadomość
Mi też chodziło o typowe tv shows, czy się ktoś wybił

weszłam na wikipedie żeby zobaczyć finalistki ANTM, może później pogooglam coś na ich temat.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Zosta%C...p_modelk%C4%85
Żadna z nich nie ma strony na Wikipedii czyli nie zrobiły kariery

Swoją drogą Tyra Banks to też z koziej dupy top modelka, tak moim zdaniem. Pamiętam ją z takiego filmu dla młodszych dziewcząt, gdzie gra lalkę Barbie, która nagle zamienia się w człowieka. Wdzięczna rola, nie ma co.

Narrhien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 22:36   #944
wesna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Narrhien Pokaż wiadomość
Żadna z nich nie ma strony na Wikipedii czyli nie zrobiły kariery

Swoją drogą Tyra Banks to też z koziej dupy top modelka, tak moim zdaniem. Pamiętam ją z takiego filmu dla młodszych dziewcząt, gdzie gra lalkę Barbie, która nagle zamienia się w człowieka. Wdzięczna rola, nie ma co.
Proponuję zmienić język na "English" . Wtedy widać więcej - każda ma stronę na wiki.

Co do drugiej uwagi, to po tym wymienionym przez Ciebie filmie brała jeszcze udział w kampaniach i chodziła po wybiegach: Anna Sui, Coors Light, CoverGirl, Badgley Mischka, Bill Blass, Cynthia Rowley, Chanel, Christian Dior, Dolce & Gabbana, Donna Karan, Gemma Kahng, H&M, Isaac Mizrahi, Maria Snyder, McDonald's, Aislinn Dubois Modeling Agency, Michael Kors, Milk, Nicole Miller, Nike, Inc., Oscar de la Renta, Pepsi, Perry Ellis, Randy Kemper, Richard Tyler, Rifat Ozbek, Swatch, Todd Oldham, Tommy Hilfiger, Victoria's Secret and Yves Saint Laurent, etc.

Ale nie, nie.... to tylko taki malutki szczegół.

Edytowane przez wesna
Czas edycji: 2010-09-24 o 22:40
wesna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 22:40   #945
muszynianka
Zakorzenienie

Łojojo twiggy była w jury ; D

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ----------

http://en.wikipedia.org/wiki/Adrianne_Curry

tej się chyba opłaciło
i tej... http://en.wikipedia.org/wiki/Eva_Marcille
Stary 2010-09-24, 22:48   #946
aniko 23
Zakorzenienie

GG do aniko 23

Cytat:
Napisane przez wesna Pokaż wiadomość
Proponuję zmienić język na "English" . Wtedy widać więcej - każda ma stronę na wiki.

Co do drugiej uwagi, to po tym wymienionym przez Ciebie filmie brała jeszcze udział w kampaniach i chodziła po wybiegach: Anna Sui, Coors Light, CoverGirl, Badgley Mischka, Bill Blass, Cynthia Rowley, Chanel, Christian Dior, Dolce & Gabbana, Donna Karan, Gemma Kahng, H&M, Isaac Mizrahi, Maria Snyder, McDonald's, Aislinn Dubois Modeling Agency, Michael Kors, Milk, Nicole Miller, Nike, Inc., Oscar de la Renta, Pepsi, Perry Ellis, Randy Kemper, Richard Tyler, Rifat Ozbek, Swatch, Todd Oldham, Tommy Hilfiger, Victoria's Secret and Yves Saint Laurent, etc.

Ale nie, nie.... to tylko taki malutki szczegół.
ciesze sie ze zwrocilas Wesno uwage na ten szczegol...
mi nie chcialo sie pisac tak dlugiego posta

...noszę twe serce z sobą (noszę je w moim sercu).

aniko 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 22:52   #947
wesna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aniko 23 Pokaż wiadomość
ciesze sie ze zwrocilas Wesno uwage na ten szczegol...
mi nie chcialo sie pisac tak dlugiego posta
kopiuj/wklej z wikipedii
Nota bene, z linku podesłanego przez koleżankę
Stary 2010-09-24, 23:06   #948
Narrhien
Zakorzenienie

Tekst o tym "żadna z nich nie ma strony na Wikipedii, wiec nie zrobiły kariery" był swego rodzaju żartem podobnym do tych typu "jak czegoś nie ma w Google znaczy, że nie istnieje" nie znaczy to, ze tak naprawdę uważam.

Szczerze mówiac wykażę się ignorancją, ale nie wiedziałam, że zmieniając język na angielski nagle pokaże się wiecej stron. Zresztą i tak by mi to nic nie dało, bo szczerze przyznaję, że angielskiego zwyczajnie nie umiem.

Natomiast co do Tyry, to i tak bedę ją pamiętać lalkę Barbie Zastanawiajace jest, że skoro to tak znana modelka, powinna mieć informacje o tym na polskiej stronie na Wikipedii, a tam są wypisane głównie jej filmy, info o talk-show itd. Informacje o modelingu znikome. Przydałoby się to zmienić, ja nie bardzo wiem, jak, nie znam się na tym.

Może głupio zrobiłam, opierając się tylko na Wiki, przyznaję, ale i tak dla mnie, przecietnego zjadacza chleba, pani ta będzie się kojarzyć z programem telewizyjnym i rolą przerośniętej lalki A nie jest tak, że żadnej modelki na świecie nie kojarzę

Ale ok, przyznaję się do błędu, możecie mnie ukamieniować

Stary 2010-09-24, 23:10   #949
muszynianka
Zakorzenienie

Trzeba uważać wikipedia English jest duuuużo obszerniejsza niż wikipedia Simple English
Stary 2010-09-24, 23:11   #950
Hot Lady
Zakorzenienie

ja oglądam ten program, długo szukałam wątku, nawet chciałam założyć z fotkami przed i po metamorfozach

moją faworytką jest pamela, chociaż ta drobna kasia też coś w sobie ma, ta cała zula natomiast jest bardzo irytująca - dużo szumu o nic
Że jest na świecie taki ktoś,
Kto będzie DUSZĄ, SERCEM, CIAŁEM
Chciał podzielić ze mną los
Hot Lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 23:31   #951
wesna
Wtajemniczenie

Cytat:
Tekst o tym "żadna z nich nie ma strony na Wikipedii, wiec nie zrobiły kariery" był swego rodzaju żartem podobnym do tych typu "jak czegoś nie ma w Google znaczy, że nie istnieje" nie znaczy to, ze tak naprawdę uważam.

Szczerze mówiac wykażę się ignorancją, ale nie wiedziałam, że zmieniając język na angielski nagle pokaże się wiecej stron. Zresztą i tak by mi to nic nie dało, bo szczerze przyznaję, że angielskiego zwyczajnie nie umiem.
No i to jest przykład na to, że znajomość angielskiego popłaca! Pozwala nam poszerzać horyzonty m.in na temat ludzi, którzy z pozoru wydają nam się "modelkami, które nic nie osiągnęły" . Poza tym, większość (ogromna większość) zasobów internetowych jest w języku angielskim.

Cytat:
Natomiast co do Tyry, to i tak bedę ją pamiętać lalkę Barbie Zastanawiajace jest, że skoro to tak znana modelka, powinna mieć informacje o tym na polskiej stronie na Wikipedii, a tam są wypisane głównie jej filmy, info o talk-show itd. Informacje o modelingu znikome. Przydałoby się to zmienić, ja nie bardzo wiem, jak, nie znam się na tym.
Wikipedię tworzą internauci. Dopóki nikt nie przetłumaczy wpisu o Tyrze na polski, nie będzie on dostępny na wiki. Więc to, czy ktoś jest obecny na polskiej wiki nie zależy wyłącznie od SŁAWY i osiągnięć tej osoby, ale raczej od tego, czy jakiemuś internaucie chciało się zabrać za tłumaczenie

Cytat:
Może głupio zrobiłam, opierając się tylko na Wiki, przyznaję, ale i tak dla mnie, przecietnego zjadacza chleba, pani ta będzie się kojarzyć z programem telewizyjnym i rolą przerośniętej lalki A nie jest tak, że żadnej modelki na świecie nie kojarzę

Ale ok, przyznaję się do błędu, możecie mnie ukamieniować
Mnie się nie kojarzyła z niczym dopóki nie obejrzałam sobie ANTM. I do teraz będzie mi się kojarzyć z twórczynią tego projektu (informacji, że to ona wymyśliła ten program też nie znajdziesz na polskiej wiki). Nie będę kamieniować, tylko zwracam uwagę, że czasem warto wgłębić się trochę w temat przed wydaniem osądu o tym, że ktoś napewno nic nie znaczy w modelingu bo w jakiejś komedii zagrał przerośniętą lalkę .
Stary 2010-09-24, 23:51   #952
Narrhien
Zakorzenienie

Cytat:
No i to jest przykład na to, że znajomość angielskiego popłaca! Pozwala nam poszerzać horyzonty m.in na temat ludzi, którzy z pozoru wydają nam się "modelkami, które nic nie osiągnęły" . Poza tym, większość (ogromna większość) zasobów internetowych jest w języku angielskim.
Nienawidze angielskiego ;D dzięki Bogu dysponuję biegle innym językiem, po prostu do tego mam awersję i przez 12 lat nauki nie byłam w stanie się go nauczyć

Cytat:
Wikipedię tworzą internauci. Dopóki nikt nie przetłumaczy wpisu o Tyrze na polski, nie będzie on dostępny na wiki. Więc to, czy ktoś jest obecny na polskiej wiki nie zależy wyłącznie od SŁAWY i osiągnięć tej osoby, ale raczej od tego, czy jakiemuś internaucie chciało się zabrać za tłumaczenie
Jestem zacofana, bo nie widziałam, wybaczcie mi to

Cytat:
Mnie się nie kojarzyła z niczym dopóki nie obejrzałam sobie ANTM. I do teraz będzie mi się kojarzyć z twórczynią tego projektu (informacji, że to ona wymyśliła ten program też nie znajdziesz na polskiej wiki). Nie będę kamieniować, tylko zwracam uwagę, że czasem warto wgłębić się trochę w temat przed wydaniem osądu o tym, że ktoś napewno nic nie znaczy w modelingu bo w jakiejś komedii zagrał przerośniętą lalkę .
Ale co ja poradzę, że ten film mi zapadł w pamięć Polecam, boki zrywać

Ale dobrze, masz rację a ja przepraszam za pójście na łatwiznę i kierowanie się polską Wikipedią, nastepnym razem przejrzę inne źródła, zanim się wypowiem.

Swoją drogą wstyd mi strasznie

Stary 2010-09-25, 07:37   #953
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BJean Pokaż wiadomość
Wygra Olga Kuligowska, nieważne czy przez program czy nie, i tak tylko ona jest "klasyczną" modelinową urodą.

Inne dziewczyny mi jakos nie podpasowaly jesli chodzi o twarz.
Mam to samo zdanie, jest przepiekna i najbardziej mi pasuje na modelkę
Stary 2010-09-25, 10:09   #954
cochonnetta
Wtajemniczenie

Ola Kuligowska to ta, w której zdjęciu zakochał się Tyrka? Chciałabym ją zobaczyć w kręconych / falowanych włosach, a z tego co widziałam to znowu zrobili jej proste
cochonnetta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-25, 10:48   #955
pumas
Zakorzenienie

http://www.pudelek.pl/artykul/26923/...finalistki/44/ finalistki
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-25, 10:55   #956
wesna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Ależ się cieszę, że nie ma tam już Zuzy i Gagi
Stary 2010-09-25, 10:57   #957
Gosia_Es
BAN stały

Hmm, no mi się wydaje że Tyra swego czasu była jedną z najbardziej znanych modelek... w sumie to tak właśnie było, młoda byłam, modą się nie interesowałam a jej postać była mi jak najbardziej znana

Teraz się wykazuje głową do interesów
Gosia_Es jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-25, 10:57   #958
żurawinka
Zakorzenienie

Cytat:
Ależ się cieszę, że nie ma tam już Zuzy i Gagi
O nie blond frakensteina widzę, no nie mogę patrzeć na tę dziewczynę ( kaśka s.)
żurawinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-25, 11:08   #959
Fela Von Helvete
Zakorzenienie

Dziewczyny ile razy można prosić o pisanie spoilerów na biało
Stary 2010-09-25, 11:26   #960
Poemadka
Raczkowanie

moim zdaniem ta najwyższa z nich(blondynka) ma jako jedyna szansę na zrobienie jakiejkolwiek kariery w modelingu .

"Większość z nas kryje się za egocentryczną skłonnością do tworzenia iluzji własnej wyjątkowości"

Philip G. Zimbardo,Efekt Lucyfera

Edytowane przez Poemadka
Czas edycji: 2010-09-25 o 11:27
Poemadka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości