![]() |
#931 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Co kupujecie w "mazidłach"? Cz.II
Cytat:
Edytowane przez alunialunia Czas edycji: 2011-02-25 o 09:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#932 |
Rozeznanie
|
czyli ten zel babydream bedzie dobry?
pomaga cos?
![]() |
#933 |
Zadomowienie
|
ja widziałam poprawę, ale stosowałam razem z depilatorem, tyle,że nie miałam cierpliwości do codziennego mieszania i kupiłam gotowca z clareny
![]()
![]() |
#934 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Chętnie się dowiem o efektach zastosowania przez Ciebie Fenomulsa droga pannoporanna :P Edytowane przez Sensualitka Czas edycji: 2011-02-25 o 12:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#935 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#936 |
Wtajemniczenie
|
Mam pytanie, mam nadzieję że bardziej doświadczone ode mnie koleżanki wesprą mnie swoją wiedzą
![]()
![]() |
#937 |
Raczkowanie
|
Cześć, nie jestem wprawdzie ekspertką, ale hm, czy zamierzasz jakoś zakonserwować takie serum? 30 ml to dużo, nie zdążysz sama tego zużyć w ciągu 1-2 tyg. Ja bym Ci proponowała serum robione tuż przed aplikacją, mieszane w zagłębieniu dłoni - tzw "ekspresowe", nie jest w ogóle kłopotliwe. Wtedy na 1 kroplę kwasu hialuronowego dajesz 2 krople oleju lub mieszanki olejów - zawsze najlepiej i najbezpieczniej gdy oleju jest więcej niż kwasu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#938 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja mam pytanie o emulgator. Pisałam w tej sprawie na maila mazideł przedwczoraj, ale niestety bez odpowiedzi.. Bardzo zainteresował mnie ten peeling: http://mazidla.com/index.php?option=...d=147&Itemid=2 ale w tej chwili niedostępny jest IMWITOR. Czy któraś się może orientuje jakim innym emulgatorem mozna go zastąpić i w jakiej ilosci???
![]() |
![]() |
#939 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A jak sądzicie, czy do spiruliny, z której robię maseczkę mogę dodać np. kwas askorbinowy lub witaminę B3 ? Zależy mi na rozświetleniu cery ![]()
![]() |
![]() |
#940 |
Rozeznanie
|
czy mozecie mi pomóc wybrac cos pod oczy.mam duzo zmarszczek.co moge kupic na mazidłach zeby smarowac tym skóre wokół oczu?ja wogóle sie na tym nie znam wiec prosze o dokładny opis
![]()
![]() |
#941 |
Rozeznanie
|
kupiłam w koncu witamine b3 i bede ją dodawac do jakiegos kremu i smarowac pod oczami moze byc?
aha kupiłam tez tan telocapil.kupie jakis posty krem i bede tam dodawac telocapil i czy moge dodac tą wit b3 jako utleniacza?jaka ilosc najlepiej rozrobic zeby nie traciło własciwosci.czy rozrabiac przed uzyciem?czy moge np wziasc 30ml kremu do tego telocapil(ile?) i tej wit?
![]() |
#942 |
Raczkowanie
|
Czy któraś z Was używała maseczki trójalgowej?? Ja jestem nią zachwycona, ale nie mam cierpliwości do robienia tych koncetratów pod maskę. Jednak kusi mnie bardzo ta jej właściwosc, że poprawia transport składników aktywnych w gląb skóry i w związku z tym wpadłam na taki pomysl, czy nie można by po prostu dodać np. centella asiatica DO maseczki. Zamiast pod nią. Jak myślicie?? Dobry pomysł, czy to zepsuje jej konsystencję i nie da się potem tak ładnie zdjąć z twarzy??
I jeszcze jedno, czy stosowałyście voluplus dłużej?? Ja zaczęłam 3 tyg. temu i bardzo liczę na efekty, bo właśnie wydaje mi się, że on najbardziej pomoże w takiej sytuacji jak moja - kiedys mialam większy biust (czyli komórki tłuszczowe są) a potem po porodzie schudłam bardzo i biust niestety też. Chciałabym go z powrotem 'wypełnić' ![]()
![]() |
#943 |
Rozeznanie
|
Chcę sie pokusić o zrobienie koncentratu pseudobotoksowego. No i tutaj mam pytanie do Ghost19 jako specjalistki w ostrzykiwaniu, jakiej grubości igła jest najlepsza.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#944 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Dobre są insulinówki. Takie cieniutkie igiełki dla diabetyków. Można dostać za darmo w aptekach gdzie sprzedają insulinę, ale tak samo dobre będą zwykłe do strzykawek. Najmniejsze jakie są. Ja mam chyba 2, ale nie dam sobie ręki uciąć. Sprawdzają się świetnie. Tylko pamiętaj o dezynfekcji ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#945 |
Rozeznanie
|
Będę pamiętać, dzięki bardzo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#946 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Natomiast B3 ładnie rozpuszcza się w wodzie - ja sama rozrabiam spirulinę z hydrolatem już zawierającym B3. Więc najlepiej rozpuść B3 w hydrolacie albo wodzie destylowanej. Raczej nie przekraczaj stężenia 5% B3, bo powyżej może nieźle podrażnić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#947 |
Raczkowanie
|
Aeronauto, nie mialam czasu, żeby wpaść i podziękować Ci za linka i pomoc w kwestii serum do brwi i rzęs. Pomimo, iż nie użyłam w nim ekstraktu ze skórki jabłka, to bardzo je sobie chwalę. Wielkie dzięki. Jak tylko wróce do Polski, to od razu zamówię jabłuszko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#948 |
Matka Smoka
|
Robiłam właśnie pierwszy raz to serum: http://mazidla.com/receptariusz/18/1...rdzikowej.html i po wsypaniu sody, zaczeło kipieć - czy to normalne?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#949 | |
Organizatorka
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#950 |
Rozeznanie
|
przyszła mi wit b3 z mazideł i mam pytanie.czy moge dodoac ja do jakiegokolwiek kremu?obliczyłam ze na 30 ml kremu powinnam dodoac niecąły 1ml wit.tak sie to liczy?bo nigdy nie robiłam sama mieszanek.
![]() |
#951 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A co do wit. B3, to ja dodaje na razie do hydrolatu, bo ona zdaje sie jest rozpuszczalna w wodzie. Mysle, ze to latwiejsze do wymieszania, niz w kremie ![]()
![]() |
![]() |
#952 | |
Organizatorka
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#953 |
Rozeznanie
|
dziewczyny pomózcie bałagam
![]() rozrobiłam telocapil.50 ml kremy babydream + 25 kropli telocapil i boje sie ze za duzo zeby mi sie ten telocapil nie utlenił.czy moge dodac wit b3 jako antyutleniacz?pytałam juz ale nie dostałam odpowiedzi.prosze podpowiedzcie.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#954 |
Zadomowienie
|
Słuchajcie, a co to jest,czy jak się robi peeling migdałowy? Wspominają o nim na stronie, a nie ma żadnego przepisu,ani nic..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#955 |
Rozeznanie
|
Peeling migdałowy
10% 0,5 ml kwasu migdałowego + 3,6 ml wody 15% 1 ml " " +4,5 ml wody 20% 1,25 " " + 4,0 ml wody 25% 1,25 +3,0ml wody trzeba lekko ogrzać w mikrofali lub kąpieli wodnej, aby kwas się rozpuścił. Przed nałożeniem na twarz, cerę dobrze oczyścić i odtłuścić i dopiero nałożyć peeling migdałowy. Po zmyciu trzeba dobrze natłuszczać. Wiele dziewczyn chwali maść na sutki dla matek karmiących, do dostania w rossmanie. Ja kładę olej ze śliwki lub awokado z dodatkiem ha. Mam nadzieję ,że trochę pomogłam (nie piszesz o jakie stężenie Tobie chodziło) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#956 |
Zadomowienie
|
Dziękuje bardzo, o to mi chodziło
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#957 |
Rozeznanie
|
kupiłam w mazidłach kompleks z ceramidami
http://mazidla.com/index.php?page=sh...mart&Itemid=27 mam do was takie pytanie.czy dodać to moge do dowolnago kremu?pytałam pani z mazideł i odpisała ze w zasadzie tak.co proponujecie?chce stosowac pod oczy bo mam duzo zmarszczek na zmiane z kremem z retinolem(triacneal).
![]() |
#958 |
bzzzzzzz bzyczy prądzik w jej obwodach
|
Czesc dziewczyny, przyszło do mnie własnie zamówienie z mazideł, po raz pierwszy odważyłam się im naskrobac że chetnie przyjełabym jako próbkę hydrolat oczarowy, zawsze dostawałam mase czegoś niepotrzebnego
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#959 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#960 |
Rozeznanie
|
Sporo już zakupów zrobiłam w mazidłach, nigdy nie zdarzyło mi się cos takiego
![]() Ceramidowego kompleksu używam do wlosów w odżywce-mgiełce samorobionej i kremik 15% ceramidowy Baza kremowa 70 % 5 ml wyb.olej 15 % 1 ml ceramidy 15 % 1 ml Bardzo dobrze mi służy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:57.