Co wybrać? - proszę o pomoc - ZBIORCZY - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-12-13, 08:52   #931
_angelka_
Raczkowanie

Dot.: Co wybrać? - proszę o pomoc - ZBIORCZY

Hej Dziewczyny
Wielkimi krokami zbliża się Sylwester i dylematy pod tytułem sukienka-buty-dodatki itp. ;-)
Wieczór planuję spędzić w wynajętej knajpce w gronie ok. 40 znajomych ...
Zamówiłam już sukienkę Lipsy London http://vintageshop.pl/index.php?page...odukt_id=20986
Zostały jeszcze buty - myślałam o czarnych, klasycznych czółenkach, coś takiego
http://www.butyk.pl/towar.14113.Polb...cy_701073.html tylko te chyba nie są ze skóry...
Ze względu na to, że sukienkę udało mi się kupić w promocji, mogę sobie pozwolić na droższe buciki, i chciałabym, żeby były dobrej jakości. Myślicie, że te są ok? Może widziałyście coś podobnego, ciekawszego, lepiej wykonanego?? chyba jednak wolałabym naturalną skórę
No i jeszcze kwestia, jakie rajstopy, torebka, biżuteria ... ?
Help please, bo coś mi weny brakuje ...
_angelka_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-13, 10:48   #932
lenka990
Zaszynszylowana

Witam,

zbliża się u mnie wesele kuzynki. W związku z tym, że niedawno nabyłam sukienkę( na zdjęciu jest praktycznie taka sama), buty i torebkę w beżowym kolorze, została kwestia biżuterii. Chcę nabyć ozdobne kolczyki, które zdobiłyby górę. A przy ozdobnych kolczykach raczej nic na szyję, co by jak choinka nie wyglądać
Zbliżają się święta i mój TŻ pyta się o prezent, pomyślałam, że kolczyki będą dobrym rozwiązaniem. Z tym, że mam problem które. Poniz ej są zdjecia sukienki i kolczyków które mi się podobają. Bardzo proszę o poradę, bo też nie chcę przesadzić i dlatego waham się które będą odpowiednie. No i oczywiście, mają nadawc się do wykorzystania przy innych okazjach.

EDIT

Trochę się zmieniło:P Kilka odpadło. Proszę o pomoc w podjęciu decyzji z tych( z tym, że perełki będą jak coś z zawieszką która jest na zdjęciu. Kolczyki perełki mają długość 6,5 cm a sopelki 9 cm):
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sukienka czerwona.jpg (7,7 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kolczyki-perełki.jpg (38,5 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kolczyki-sopelki.jpg (26,9 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wisorek do perełek.jpg (30,0 KB, 0 załadowań)

"Nie dyskutuj z debilem, bo sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

Edytowane przez lenka990
Czas edycji: 2011-12-14 o 13:27
lenka990 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-13, 17:07   #933
synder
Przyczajenie

Exclamation Dot.: Co wybrać? - proszę o pomoc - ZBIORCZY

Słuchajcie, mam otóż problem modowy, bo się na modzie aż tak bardzo nie znam, z resztą nie przepadam za garniturami i oficjalizmem, ale stety niestety musze udac się do pewnej korporacji na assessment centre, rozmowę o pracę
i otrzymałem informację-ostrzeżenie:

"Please be advised that the dress code at company is business attire. We therefore request that you wear business or smart casual attire appropriate for an office environment. Jeans, T-shirts and running shoes are not suitable."

firma jest taka raczej komputerowo-biurowo-poważna, praca w stylu Analityka IT (Helpdesk). Więc nie pracuje się bezpośrednio z klientami twarzą w twarz, tylko elektronicznie. Ale właśnie ta cała "biznes otoczka" mnie trochę wytrąca z równowagi, po prostu nie znam się na modzie i nie mam wielkiej szafy, a nie chcę wypaść głupio.

Pomyślałem, że dostanę od was jakieś rady, bo ogólnie dziewczyny mają tematykę taką lepiej poukładaną...

A więc problem jest naturalny, wydaje mi się, że ciekawiej wyglądam w stylu Vintage (Marynarka Mexx + Koszula vintage w czerwoną kratę)
LUB bardziej oficjalnie (i nudno) wyglądam w marynarce Silver (szarej w taki wzorek) z białą koszulą Reserved w niebieskie pionowe paski.

Do obydwóch czarny krawat typu śledź.

TUTAJ SA ZDJĘCIA

dochodzi kwestia spodni, podejrzewam, ze powinienem jakieś kupić nowe, ale właśnie nie chcę typowo garniturowych, wolałbym denim np. z reserved albo top secret albo croppa, po prostu nie lubię tych typowo garniturowych, stąd może ktoś wie czy porzadniejsze spodnie typu denim moga być do srodowiska biurowego. A moze jakieś spostrzeżenia co do spodni?

I jeszcze kwestia butów;/
Do vintage pasują brązowe wysokie trzewiczki z CCC (Gino Lacetti) ze sztucznej skóry które zakupiłem niecały miesiąc temu. Chociaż nie wiem czy sa zbytnio biurowe (vide wskazanie od rekrutera) czy widza wam się takie buty w sytuacji biurowej?
lub mam jeszcze starsze buty oficjalne ale bardzo niewygodne i głośne podczas chodzenia.

Może ktoś tutaj ma jakieś mądre spostrzeżenia? Za wszystkie będę serdecznie wdzięczny.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg vintage.jpg (100,9 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg vintage2.jpg (69,9 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg gray_norsk.jpg (137,0 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg gray_norsk_back.jpg (178,0 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1050377.jpg (86,5 KB, 12 załadowań)
synder jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-13, 19:55   #934
maaniaa
Przyczajenie

Cześć dziewczyny,

mam do Was ogromną prośbę, jako że moda to nie za bardzo moja działka...mogłybyście pomóc skompletować mi kilka fajnych zestawów do pracy, na zakupy, impreze itp?teraz sporo wyprzedaży, więc może to dobra okazja do zmiany stylu...
maaniaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-13, 21:27   #935
loca_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lenka990 Pokaż wiadomość
Witam,

zbliża się u mnie wesele kuzynki. W związku z tym, że niedawno nabyłam sukienkę( na zdjęciu jest praktycznie taka sama), buty i torebkę w beżowym kolorze, została kwestia biżuterii. Chcę nabyć ozdobne kolczyki, które zdobiłyby górę. A przy ozdobnych kolczykach raczej nic na szyję, co by jak choinka nie wyglądać
Zbliżają się święta i mój TŻ pyta się o prezent, pomyślałam, że kolczyki będą dobrym rozwiązaniem. Z tym, że mam problem które. Poniz ej są zdjecia sukienki i kolczyków które mi się podobają. Bardzo proszę o poradę, bo też nie chcę przesadzić i dlatego waham się które będą odpowiednie. No i oczywiście, mają nadawc się do wykorzystania przy innych okazjach.
drugie ( będą nadawać się na mniej uroczyste okazje), pierwsze, albo i ostatnie też są ładne ale za strojne na inne okazje niż wesela itp
loca_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-14, 10:01   #936
majczusia
BAN stały

lenka990 : moim zdaniem pierwsze kolczyki, perełki pasowałyby bardziej do czarnej sukienki
majczusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-15, 16:57   #937
nicca
Raczkowanie

Talking Dot.: Co wybrać? - proszę o pomoc - ZBIORCZY

cześć dziewczyny! Mam mały dylemat zakupowy. Mam nadzieję, że mi pomożecie
W mojej wyobraźni powstała sukienka. Widzę ją z butami na obcasie i rajstopami ala zakolanówki. Podobna (choć to nie to co sobie wymarzyłam) jest w zarze jednak 250 zł to nieco za dużo ;P Na dziale TRF znalazłam zbliżony fason z wszytym panterkowym kołnierzykiem. Cena ok 130 zl. Musiałabym ją jednak skrócić (ciocia krawcowa ) ponieważ to nie jest moja ulubiona długosć. Jakby tego było mało w oko wpadły mi jeszcze krótkie spodenki, o których marzę znacznie dłużej ;D Sama już nie wiem. Wolałabym wybrac jedną z tych rzeczy!
Totalnie zwariowałam Czekam na opinie!

Edytowane przez nicca
Czas edycji: 2012-02-08 o 23:14
nicca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-12-17, 14:24   #938
cytrynna
Raczkowanie

stawiam na ostatnią propozycję
cytrynna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-18, 16:24   #939
Kropeczka1978
Przyczajenie

Witajcie, mam do Was prośbę, kupiłam sobie sukienkę na sylwestra (czerwona)
http://yulla-shop.pl/Sukienka_Oksana...orowe-318.html
i zupełnie nie wiem jakie buty, torebkę i dodatki dobrać. Noszę rozmiar 44, mam b.duży biust, a do tego bardzo szczupłe nogi, czy bolerko ew. żakiet będą odpowiednie? Sukienka ma dużą świecącą broszkę, nie wiem czy jej nie odpiąć.
Doradźcie coś proszę

Edytowane przez Kropeczka1978
Czas edycji: 2011-12-18 o 16:26
Kropeczka1978 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-21, 22:45   #940
diffuser
Przyczajenie

Moje Drogie!

Przepraszam za wtrącanie się z moim "problemem", ale mam nadzieję, że może któraś z Was akurat mnie oświeci..

W zeszłym roku kupiłam puchowy płaszczyk w Camaieu- podobny, jak na zdjęciu:

http://img04.allegroimg.pl/photos/or.../99/1336619942

niestety, totalnemu zepsuciu uległ identyczny pasek jaki był przy nim. I tu schody- nigdzie nie mogę kupić takiej klamry ani paska, odsyłają mnie od pasmanterii po kaletnika. Nawet nie wiem jaki to "specjalistycznie" typ..

Macie jakieś pomysły gdzie kupić taki pasek/klamerkę? On cały jest na gumce, marszczony, a ta klamra zamyka się jakby na sprężynkę. Bez paska kurtka jest beznadziejna

Wszelkie sugestie mile widziane, zwłaszcza jeśli jakiś konkretny namiar w Krakowie by się znalazł na sklep/miejsce/cokolwiek )
diffuser jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-22, 13:52   #941
diffuser
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Kropeczka1978 Pokaż wiadomość
Witajcie, mam do Was prośbę, kupiłam sobie sukienkę na sylwestra (czerwona)
http://yulla-shop.pl/Sukienka_Oksana...orowe-318.html
i zupełnie nie wiem jakie buty, torebkę i dodatki dobrać. Noszę rozmiar 44, mam b.duży biust, a do tego bardzo szczupłe nogi, czy bolerko ew. żakiet będą odpowiednie? Sukienka ma dużą świecącą broszkę, nie wiem czy jej nie odpiąć.
Doradźcie coś proszę
Kropeczko, do czerwonej sukienki pasuje różna gama kolorów- standardowo czarny, srebrny, ale myślę, że może aby nie wypaść sztampowo i nudno, może postawić na nude/beż/złoto? Lakierowane beżowe szpilki, kopertówka w odcieniu nude (lakierowana albo dla odmiany faktury- z cielistych cekinów) mogłyby wyglądać ciekawie. Bolerko- byle nie satynowe! Fajnie wyglądałoby "futrzane" albo z piórek, ale trzeba uważać przy obfitszym biuście. Jeśli wyglądałabyś zbyt masywnie, spróbuj może szerokiego szalu- owiniesz nim ramiona jak ponczem, a może wyglądać delikatniej .
diffuser jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-27, 13:48   #942
SkinnerBox
Raczkowanie

Którą sukienkę doradzałybyście mi na studniówkę? Ma być bardzo elegancko, taki nasz pierwszy bal. Koniecznie chcę założyć długą suknię. Która z przedstawionych przeze mnie podoba się Wam najbardziej?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg carven-resort-2012-maxi-dress-profile.jpg (12,4 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg chloe-2012-8.jpg (110,7 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg alessandra-rich-fall-2011black-gown-profile.jpg (21,9 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Chloe23.jpg (28,0 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sSsU.jpg (34,3 KB, 15 załadowań)
SkinnerBox jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-27, 21:29   #943
Truskaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez SkinnerBox Pokaż wiadomość
Którą sukienkę doradzałybyście mi na studniówkę? Ma być bardzo elegancko, taki nasz pierwszy bal. Koniecznie chcę założyć długą suknię. Która z przedstawionych przeze mnie podoba się Wam najbardziej?
Z tych, które wrzuciłasz to mnie się najbardziej podoba 2, chociaż nie wiem czy nie będzie pogrubiać. Jesteś pewna, że chcesz iść w długiej? Teraz dużo osób ubiera sukienki midi na studniówki. Krótsze też mogą być eleganckie.
Truskaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-27, 22:22   #944
Muertil
Raczkowanie

GG do Muertil

Przepraszam, ale wydaje mi się,że nr 2 nie jest długą sukienką, mimo wszystko ją rozważasz? Jeśli ma być długa to jak dla mnie ostatnia tylko ze w innym kolorze
Muertil jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-28, 09:00   #945
SkinnerBox
Raczkowanie

Przepraszam, wyraziłam się niezręcznie. Chciałabym założyć długą sukienkę, maxi, ale koktajlową też biorę pod uwagę, byleby nie była za krótka - minimalna długość to taka, jaką ma 2 sukienka. A uważacie, że 4 jest kompletnie nieodpowiednia na taką okazję? Bo ona chyba podoba mi się najbardziej...
Stary 2011-12-28, 12:09   #946
Mojitooo
Zadomowienie

Numer 5 lub 2. Numer 4, o której piszesz to wg typowa letnia, lekka sukienka. Wątpię, żebyś teraz podobną dostała. No chyba, ze z koronki. Postaw na klasyczną elegancję. Sukienka numer 5 to elegancja na lato

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

Cytat:
Napisane przez diffuser Pokaż wiadomość
Kropeczko, do czerwonej sukienki pasuje różna gama kolorów- standardowo czarny, srebrny, ale myślę, że może aby nie wypaść sztampowo i nudno, może postawić na nude/beż/złoto? Lakierowane beżowe szpilki, kopertówka w odcieniu nude (lakierowana albo dla odmiany faktury- z cielistych cekinów) mogłyby wyglądać ciekawie. Bolerko- byle nie satynowe! Fajnie wyglądałoby "futrzane" albo z piórek, ale trzeba uważać przy obfitszym biuście. Jeśli wyglądałabyś zbyt masywnie, spróbuj może szerokiego szalu- owiniesz nim ramiona jak ponczem, a może wyglądać delikatniej .
Jak dla mnie bolerko zupełnie odpada. Nie wiem kto w ogóle ten element garderoby wymyslił, wyglada zawsze źle (no chyba, że na małej dziewczynce, wtedy zwracam honor).

Sukienka jest strojna, więc postaw na marynarkę, prostą, czarną, dopasowaną. Nosisz rozmiar 44, masz duży biust, nie ma co się powiększać. Czarne kryjące rajstopy, szpilki i torebkę w srebrze lub złocie. I będzie idealnie
"Każda miłość kobiety do mężczyzny i odwrotnie ma w sobie nienawiść. Bo człowiek jest związany z kimś, kogo kocha, i to mu odbiera cząstkę wolności: nie może być inaczej. A mając za złe utratę własnej wolności, usiłuje drugiego zmusić do tego, aby się swej wyrzekł całkowicie." James Jones
Mojitooo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-28, 17:32   #947
kwestiaczasu
Przyczajenie

Hej Dziewczyny.
Czy taki zestaw (zdjęcie pożyczone z internetu) , jak poniżej, podoba wam się jako zestaw na domowego sylwestra, w kilkuosobowym gronie znajomych? Oczywiście do tego w miarę wyrazisty makijaż, buty są tu tylko ot tak, wiadomo, nocy w domu w szpilkach/koturnach nie spędzę.
Nie wiem, czy dżinsowa góra jest odpowiednia, jednak na pewno szybko zostanie zrzucona.
Jaka biżuteria? Czy koralowe kolczyki + bransoletka? Czy bardziej do białek bokserki wisior?
Proszę o wypowiedź.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg spodnica.jpg (10,4 KB, 44 załadowań)

Edytowane przez kwestiaczasu
Czas edycji: 2011-12-28 o 17:34
kwestiaczasu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-29, 08:53   #948
SkinnerBox
Raczkowanie

Ja mam jeszcze jedno pytanie. Która z tych ozdób do włosów wydaje się Wam najładniejsza?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Cherry Blossom Bobby Pin.jpg (43,1 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg site_product_xlarge_crystalwillowleafbarette-crystal.jpg (37,2 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Petite-Metal-Leaf-Barrette.jpg (20,3 KB, 18 załadowań)
Stary 2011-12-29, 13:14   #949
xxkinga
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Hedvigis Pokaż wiadomość
Jak masz jakiś długi szary sweter- najlepiej grubszy, np. szary splot to będzie on pasował do czerwonych legginsów
popieram

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-12-29, 14:50   #950
loveit
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez SkinnerBox Pokaż wiadomość
Ja mam jeszcze jedno pytanie. Która z tych ozdób do włosów wydaje się Wam najładniejsza?
Zależy do jakiej fryzury
Mnie się najbardziej podoba trzecia.
loveit jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-30, 15:08   #951
sugarfree87
Zadomowienie

GG do sugarfree87

Białe czy granatowe?
Potrzebuje je na letni wyjazd do krótkich dżinsowych spodenek granatowych chinosów, ewentualnie na codzień do dzinsowych rurek.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg białe.jpg (16,7 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg granat.jpg (16,9 KB, 20 załadowań)
Stary 2011-12-31, 07:05   #952
SkinnerBox
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sugarfree87 Pokaż wiadomość
Białe czy granatowe?
Potrzebuje je na letni wyjazd do krótkich dżinsowych spodenek granatowych chinosów, ewentualnie na codzień do dzinsowych rurek.
Granatowe. Nie znoszę białych butów.
Stary 2011-12-31, 10:28   #953
majczusia
BAN stały

Mi podobają się i białe i czarne, nawet moze troszke bardziej białe. Tylko nie wiem na jaki wyjazd je chcesz, bo wadą białych jest to że bardzo widać na nich brud co może być uciążliwe.
Stary 2011-12-31, 12:26   #954
masija
Zakorzenienie

Dziewczyny proszę o szybką radę
Który kolor?
Obydwie mi się podobają ale.. nie ma moją kieszeń obydwie
Mam czarną. I tak myślę czy zaszaleć z różową czy wybrać beżową..
Zdjęcia pochodzą ze strony jestesmodna btw.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg skóra 1.jpg (54,9 KB, 61 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg skóra 2.jpg (50,1 KB, 60 załadowań)

Edytowane przez masija
Czas edycji: 2011-12-31 o 12:27
masija jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-01, 15:17   #955
majczusia
BAN stały

Zależy jakie masz bluzki w szafie jeśli przeważają brązy, biele itd. wybierz beżową, jeśli masz bardziej kolorowe wybierz różową. W pierwszej dłużej pochodzisz, na różową szybciej moda przeminie, ale jestem za różową, chodź są super obydwie
Stary 2012-01-01, 18:32   #956
Truskaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
Dziewczyny proszę o szybką radę
Który kolor?
Obydwie mi się podobają ale.. nie ma moją kieszeń obydwie
Mam czarną. I tak myślę czy zaszaleć z różową czy wybrać beżową..
Zdjęcia pochodzą ze strony jestesmodna btw.
Fajniejsza beżowa. Beż jest zresztą teraz bardzo modny i dużo fajnych butów i torebek można znaleźć w tym kolorze. Na pewno też będzie bardziej uniwersalna i do większości rzeczy będzie pasować. Ja bym wzięła beż, ale jak lubujesz się w różu to tamta też nie jest zła.
Truskaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-01, 19:01   #957
masija
Zakorzenienie

Macie rację
O różowej myślałam bardziej o rozświetleniu moich ubrań ale.. bożowa jest praktyczniejsza faktycznie
Dzięki
masija jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-01, 19:25   #958
angelika8818
Raczkowanie

Też bym postawiła na coś czarnego. Czerń i czerwień wyglądają zawsze bardzo dobrze. pozdrawiam
30.04.2015r. godz.9:44
angelika8818 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-04, 13:06   #959
SaiTai
Rozeznanie

Proszę o podpowiedzi: w którym kolorze torebka prezentuje się najlepiej?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (15,3 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (15,7 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (17,6 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (15,6 KB, 17 załadowań)
Stary 2012-01-04, 16:26   #960
majczusia
BAN stały

Ostatnia wersja jest najlepsza moim zdaniem, ale to też zależy jakiego koloru głównie ubrania nosisz, no chyba że masz mnóstwo torebek
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości