|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#931 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
Cytat:
życzymy dużo dużo zdrówka a wysypka może z jakiegoś jedzonka??
|
|
|
#932 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
Witajcie
![]() ale ja tu dawno nie zaglądałam... Wszytkie Dzieciaczki są Prześliczne!! Agusia - gratki dla Fifiego ![]() Moja Olcia wczoraj skończyła 4 miesiące... ależ tan czas leci... szkoda tylko , że wciąż nie nauczyła się spać w nocy dłużej i przekręcać na boczki... My w święta nie chrzcimy jeszcze stwierdziałam, ze zrobimy jakoś w lipcu jak już bedzie ciepło i zamiast iść do knajpy zrobimy grilla za to na drugi dzień swiąt zaprosiłam gości i i tak mam masę przygotowań
|
|
|
|
#933 | |
|
Wtajemniczenie
|
http://www.gratka.pl/zyczenia/?token...91e1e2e385279c
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- Cytat:
a my obchodziliśmy wczoraj 3 miesiące ![]()
Edytowane przez aniulka8204 Czas edycji: 2010-04-01 o 12:47 |
|
|
|
|
#934 | |||
|
Zakorzenienie
|
wszystkim maluszkom wszystkiego dobrego w dniu kolejnych miesięcy
Cytat:
![]() Ale z drugiej strony chyba bym trochę pozazdrościła ![]() Cytat:
![]() a Babyschwimmen, to pływanie dla maluchów ![]() Cytat:
I dziś muszę powiedzieć, że wczorajsze problemy i marudzenie przy zasypianiu były tylko i wyłącznie moją winą ![]() No i gryzaki ostatnio to zabawki nr 1. Już nawet wie co ma z tym robić (może przynosi jej ulgę) i rączek już tak bardzo do buzi nie pcha. ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- aha... Karenina, zapomniałam napisać. W ciągu dnia mamy w domu ok 18-19 st C, a w nocy chłodniej, ok 15-16. W każdym razie zawsze jak idę w nocy czy nad ranem do Sandry to ja sama ubieram skarpety i bluzę, bo inaczej można zmarznąć
|
|
#935 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
U nas pogoda piękna, więc dzisiaj byłyśmy troszkę dłużej na spacerku. Ala podnosi się na brzuszku już na wyprostowanych łapkach i tak sobie wszystko z tej pozycji ogląda, przewraca się też z plecków na brzuszek bez problemów, nawet z zabawką w ręku. No i podobnie jak wasze maleństwa siadania jest na topie ![]() Aaaaaa.. DOMI ja się przez Ciebie zachłysnęłam herbatą ![]() No i Gucia jak idzie odzywczajanie do smoczka?
Jestem żoną ![]() http://s6.suwaczek.com/20090509570713.png Nasz mały skarb- Alicja http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911054965.html Czekamy na Marysię ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20130427724853.html |
|
|
|
|
#936 |
|
Zadomowienie
|
heej
)Domi, a Ty nie zbyt dowcipna jestes?? też prawie uwierzylam ![]() Aaa kupiłam te tabletki (parlodel) i ciagle sie waham, wziąc czy nie wziąć.... wziąć i zabrac dziecku to co daje mu najlepsze, czy nie wziąć i sie meczyc, ale dawac Blance mleczko... no kurcze... ((Ale dzis piekna pogoda na spacerku juz bylysmy, teraz Blanka lezy na macie i wreszcie interesuje sie pomaranczowym ozzim
|
|
|
|
#937 | |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze juz wiecej nie zartuje, bo was pozabijam niechcacy
![]() Cytat:
no dowciapna jestem? ![]() Ola a co sie stalo, ze teraz sie meczysz?przedtm to odciaganie Ci chyba problemu nie sprawialo? MartaN slicznie wygladacie, Gucia Sandra jest boska, mała myslicielka A ja sie musze poskarzyc u mnie karmienie baaardzo dlugo ostatnio trwa. Moja Pola zasypia sobie podczas jedzenia i nie moge jej wybudzic. Jak ja przystawiam to poje trpszke a reszta to spanie i cyckanie. I tym sposobem karmienie sie bardzo przeduza (ostatnio 2 razy do 1,5h) a ona i tak za 1,5h znow chce jesc. I ostatnio ciagle tylko karmie i karmie...![]() nie wiem co mam robic. W nocy na szczescie spi (tzn dzisp rzespala do 5.30) ale zeszle nocy mi sie obudzila. Dodatkowo wczesniej sie przewrocila z brzuszka na plecki a teraz juz jej sie nie chce, zapomniala jak to jest
|
|
|
|
|
#938 |
|
Zakorzenienie
|
Domi a ja twoj pomysl na prima aprilis zrobie tz
albo lepiej siostrze
|
#939 | |
|
Zakorzenienie
|
już pisałam wcześniej, że cel osiągnięty
teraz smoka bierzemy tylko jak gdzieś wychodzimyCytat:
|
|
#940 |
|
Zadomowienie
|
domi, zawsze bylo meczace, ale po 5 miesiacach mam juz dosc
|
|
|
|
#941 |
|
Raczkowanie
|
Gucia, jak ja zazdroszczę
I jak teraz lepiej Wam śpi, wybudza Wam się w nocy?
Jestem żoną ![]() http://s6.suwaczek.com/20090509570713.png Nasz mały skarb- Alicja http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911054965.html Czekamy na Marysię ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20130427724853.html |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#942 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny nie wiem czy poprzednie życzenia odebrałyście ale wyśle Wam drugie jak się uda
http://www.grafkomp2.nazwa.pl/NASZAN...ASH/DYNGUS.swf
|
|
#943 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rany Domi uwierzylam ci juz ci mialam gratulowac a tu widze odpowiedz brombi Cytat:
Gratki 5 miesiaca Cytat:
Cytat:
|
|
#944 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() nie wiem sama od czego.. pojde do lekarza zobaczymy co mi powie.. Cytat:
![]() ![]() ![]() wr mam dosc tego domu:/ moj tato jak zwykle wymyslil sobie robote i pod oknami gdzie spi fifik szlifuje cos czy nie wiem co robi ale jest taki halas ze biedno dziecko nie moze spac;( mam dosc..;(
|
|
#945 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Olu, co do metod ograniczenia laktacji to wyczytalam w Zaklinaczce i jest napisane, zeby: 1. zakladac ciasny biustnosz miedzy karmieniami 2. odciagac pokarm zamiast opuszczac karmienia. Najpierw mozna ograniczyc karmienia do np.2 dziennie. Wtedy przez kolejne 12 dni przystawiaj dziecko do piersi rano i w porze drugiego karmienia, ktore chcesz utrzymac. W ciagu dnia odciagaj pokarm w normalnych porach karmienia w systemie: Odciagaj przez 15 minut przez pierwsze trzy dni. Od 4 do 6 dnia odciagaj tylko 10 minut, od dnia 7 do 9 przez 5 minut a w dniach 10-12 przed 2 do 3 minut. 3. wykonywac od 3 do 5 sesji cwiczen ramion w ciagu dnia. Wykonuj ruchy jakbys rzucala pilke. ![]() Cytat:
Cytat:
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2010-04-01 o 20:46 |
|||
|
|
|
#946 |
|
Zakorzenienie
|
Hej:F Zaraz Was nadrobię ale najpierw może napiszę co u nas...
Mały to anioł(poza marudnością raz za czas ale to pikuś) nie wiem zmieniłam smoczki w butelkach, daje sok z jabłuszka startego i jest super... Albo to magia 4tego miesiąca Mam oficjalne pozwolenie od mojej pediatry na rozszerzanie diety Mam już całą szafkę słoiczkówI musimy brac ten Ferrum po 2,5 ml dziennie... jak to podawałyście?Na tej chochli co tam jest od razu do dzioba i czymś popić czy do czegoś wlewałyście? Poza tym szalałam na mieście....Byłam u fryzjera, kupiłam małemu troszku fajnych półśpioszków i kaftaników
|
|
|
|
#947 |
|
Zakorzenienie
|
W domku już posprzątane, zakupy zrobione, jeszcze mi zostało upieczenie ciast. Jakie planujecie dziewczyny? Ja myślałam o mazurku kajmakowym i jeszcze czymś, tylko pomysłu nie mam
![]() Mama dzisiaj pojechała, więc mogę zasiąść przed lapkiem, bo tak to mało czasu było i musiałam duużo rzeczy z nią obgadać ![]() Jutro jedzie na baseny termalne na Słowację, takiej to dobrze ![]() Gratulacje i najlepsze życzenia dla wszystkich solenizantów Gucia Twoja Sandra to praktycznie już siada, pięknie ![]() Kareninko Andre to rzeczywiście wiercipiętek, ale jaki uroczy Niesamowite jak te nasze dzieciaczki się rozwijają, aż trudno za nimi nadążyć ![]() Mój ostatnio ma nową zabawę, mianowicie leży na moim brzuchu i pije sobie z cycka jak przez słomkę, a jak juz mu się jeść nie chce to dmucha w niego jak w jakąś trąbkę Dzisiaj to mu już nawet tzw. pierdzioszki wychodziły ![]() Wiecie może, w jakim markecie można kupić smoczki z Tommee Tippee? Bo wiem, że gdzieś widziałam, tylko nie wiem czy to było Tesco, Auchan czy Real
|
#948 |
|
Zakorzenienie
|
Domi
![]() Asioczka mój mały spi w body i pajacu... i w tym samym go zostawiam przez dzień, bo on nie lubi przebieranek to go nie męcze poza kapeila i wyjściami na spacer... ale jak pisałam kupiłam mu półśpiochy, kaftaniki i w tym będzie hasał bo z pajaców praktycznie wszytskich wyrósł... Mam dwa pajace ale już większe na 9 msc(dostał w prezencie) Brombi ja mam burdel nadal muszę się wziąść ale teraz będę mogła, bo mały jest naprawdę super Czasem popłacze, pomarudzi czy da w kość ale większośc dnia ejst super i coraz ładniej śpi... nie budze go an karmienie po kąpieli... dwie noce obudził się od karmienia o 19.30 dopiero koło 1 w nocy i dopiero ok 5.30 potem... sam przesuwa pore karmienia więc jest ok... przedtem było o 23 ok 2,3 herbatka(przy czym tu było go trudno uspić, bo miał gdzieś herbatkę chciał konkretu) i 5.30
Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2010-04-01 o 22:02 |
|
|
|
#949 |
|
Zakorzenienie
|
Zeberko to fajnie, że tak ładnie Ci śpi
Asioczko, ja ubieram Młodego tylko w pajaca i pakuję do śpiworka. Mam dwa, taki grubszy z ikei i cieńszy z cherokee, jak w ten cieńszy to jeszcze przykrywam cieniutkim bawełnianym kocykiem W sypialni jest jakieś 20-21 st.
|
#950 |
|
Zakorzenienie
|
Brombi mam nadzieję, że mu się nie odwidzi, bo zaczynam pomału dochodzić do siebie... ostatnie tygodnie były bardzo ciężkie... nie miałam szans pierdnąć, że się tak wyrażę
a teraz mam mało czasu na przygotowania świąteczne i jesioo sama z małym glizdkiem... zostaje mi działać w trakcie drzemek małego albo po kąpeili jego :P na raty
Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2010-04-01 o 22:22 |
|
|
|
#951 |
|
Zakorzenienie
|
Zeberko to super wiesci z placu boju
![]() Brombi sama bym na wody termalne sie wybrala ![]() Kareninko moja siostra sie nabrala, szwagier tez ale mama nie
|
#952 |
|
Zakorzenienie
|
Kropka byle Tż nie sprawdził stanu konta
|
|
|
|
#953 |
|
Raczkowanie
|
Smoczki Tommee Tippee są w Auchanie.
|
|
|
#954 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Ravenne
Kurde, akurat do Auchana za bardzo jeździć nie lubię ![]() Ale samych smoczków nie będę na all zamawiać, bo się nie opłaca
|
#955 | ||
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlepszego dla wszystkich Solenizantow!
Moj MAŁŻ miał dzis wolne, więc mnie zajął na caly dzień. Bylismy na dwoch dlugich spacerach, sprzątanie jutro. Dlatego tak rzadko na wizażyku bywasz? U nas coś nie tak z jedzeniem też dziś drugi dzień - malo przez wszystkie karmienia i godzinne wieczorne nadrabianie... Cytat:
![]() Cytat:
Może krowkę ze sondesowanym mlekiem i prażonymi orzechami?
|
|
|
#956 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamuśki
![]() Cytat:
Ja płaciłam 19,90 ostatnio... Ja robię tak samo... Przebieranki tylko urządzam w weekendy jak jeździmy do teściów i rodziców... Mnie się wydaje, że Pauli jest jeszcze za mała na wypasione ciuszki... Że po prostu jej niewygodnie...
|
|
#957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Krówkę raczej nie, bo ten kajmak w mazurku to przecież też na bazie skondensowanego mleka. Małż już dawno śpi, bo wrócił dzisiaj z tego pogrzebu, 450 km, więc wykończony padł już o 21. Nawet Rufus udał się już do gościnnej sypialni i zaległ na łóżku ![]() To ja też już nie marudzę i idę. Do jutra
|
|
#958 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja Ferrum odmierzam na załaczonej łyżce i z niej taką małą podaję do buźki. My też nadal mamy podawać żelazo i to nawet więcej niż było bo 2ml :-( My mamy przedświateczne pakowanie się bo wyjeżdzamy na święta do rodzinki Strasznie sie cieszę bo ostatni raz byliśmy u nich w zeszłym roku na gwiazdkę ale też i martwię bo to jakieś 400km a Zosia nie przepada za jazdą samochodem. Mam nadzieję, że jak wyjedziemy o 4 nad ranem to jednak większość drogi prześpi ![]() Mamuśki ile wasze dzieciaczki przytyły w 5 m-cu?
|
|
#959 |
|
Zadomowienie
|
Witam
Dziś tżt poszedł pierwszy dzień do pracy po 3 tygodniach urlopu. No i jego pierwszy dzień w drogówce Muszę jakiś odświętny rybny obiad zrobić![]() Zatoka ja będę Wikiego ważyć za tydzień u lekarza i my się ważymy co 6 tyg bo tej elektronicznej domowej nie jestem pewna bo raz pokazuje 7100 raz 7400. Ale ostatni Wiki w ciągu 6 tyg kilo przybrał. Edytowane przez katekatee Czas edycji: 2010-04-02 o 09:05 |
|
|
|
#960 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ja z ciast planuję szarlotę, bananowca na zimno i babę drożdżową
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:17.

Fifi Skonczyl juz 5 miesiecy a ja pamietam jak bym rodzila wczoraj..
jak ogladam fifika po urodzeniu to chce jeszcze raaaz!
życzymy dużo dużo zdrówka 

((

Mam oficjalne pozwolenie od mojej pediatry na rozszerzanie diety

ale też i martwię bo to jakieś 400km a Zosia nie przepada za jazdą samochodem. Mam nadzieję, że jak wyjedziemy o 4 nad ranem to jednak większość drogi prześpi