|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#931 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
Cytat:
![]() a wysypka może z jakiegoś jedzonka??
![]() ![]() |
![]() |
#932 |
Rozeznanie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
Witajcie
![]() ale ja tu dawno nie zaglądałam... Wszytkie Dzieciaczki są Prześliczne!! Agusia - gratki dla Fifiego ![]() Moja Olcia wczoraj skończyła 4 miesiące... ależ tan czas leci... szkoda tylko , że wciąż nie nauczyła się spać w nocy dłużej i przekręcać na boczki... My w święta nie chrzcimy jeszcze stwierdziałam, ze zrobimy jakoś w lipcu jak już bedzie ciepło i zamiast iść do knajpy zrobimy grilla ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#933 | |
Wtajemniczenie
|
http://www.gratka.pl/zyczenia/?token...91e1e2e385279c
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- Cytat:
![]() ![]() a my obchodziliśmy wczoraj 3 miesiące ![]() ![]()
Edytowane przez aniulka8204 Czas edycji: 2010-04-01 o 11:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#934 | |||
Zakorzenienie
|
wszystkim maluszkom wszystkiego dobrego w dniu kolejnych miesięcy
![]() Cytat:
![]() Ale z drugiej strony chyba bym trochę pozazdrościła ![]() Cytat:
![]() a Babyschwimmen, to pływanie dla maluchów ![]() Cytat:
I dziś muszę powiedzieć, że wczorajsze problemy i marudzenie przy zasypianiu były tylko i wyłącznie moją winą ![]() ![]() ![]() No i gryzaki ostatnio to zabawki nr 1. Już nawet wie co ma z tym robić (może przynosi jej ulgę) i rączek już tak bardzo do buzi nie pcha. ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- aha... Karenina, zapomniałam napisać. W ciągu dnia mamy w domu ok 18-19 st C, a w nocy chłodniej, ok 15-16. W każdym razie zawsze jak idę w nocy czy nad ranem do Sandry to ja sama ubieram skarpety i bluzę, bo inaczej można zmarznąć
![]() |
#935 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
U nas pogoda piękna, więc dzisiaj byłyśmy troszkę dłużej na spacerku. Ala podnosi się na brzuszku już na wyprostowanych łapkach i tak sobie wszystko z tej pozycji ogląda, przewraca się też z plecków na brzuszek bez problemów, nawet z zabawką w ręku. No i podobnie jak wasze maleństwa siadania jest na topie ![]() Aaaaaa.. DOMI ja się przez Ciebie zachłysnęłam herbatą ![]() No i Gucia jak idzie odzywczajanie do smoczka?
Jestem żoną ![]() http://s6.suwaczek.com/20090509570713.png Nasz mały skarb- Alicja http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911054965.html Czekamy na Marysię ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20130427724853.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
#936 |
Zadomowienie
|
heej
![]() Domi, a Ty nie zbyt dowcipna jestes?? ![]() ![]() Aaa kupiłam te tabletki (parlodel) i ciagle sie waham, wziąc czy nie wziąć.... wziąć i zabrac dziecku to co daje mu najlepsze, czy nie wziąć i sie meczyc, ale dawac Blance mleczko... no kurcze... ![]() Ale dzis piekna pogoda ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#937 | |
Zakorzenienie
|
Kurcze juz wiecej nie zartuje, bo was pozabijam niechcacy
![]() Cytat:
no dowciapna jestem? ![]() Ola a co sie stalo, ze teraz sie meczysz?przedtm to odciaganie Ci chyba problemu nie sprawialo? MartaN slicznie wygladacie, Gucia Sandra jest boska, mała myslicielka ![]() A ja sie musze poskarzyc ![]() ![]() nie wiem co mam robic. W nocy na szczescie spi (tzn dzisp rzespala do 5.30) ale zeszle nocy mi sie obudzila. Dodatkowo wczesniej sie przewrocila z brzuszka na plecki a teraz juz jej sie nie chce, zapomniala jak to jest ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#938 |
Zakorzenienie
|
Domi a ja twoj pomysl na prima aprilis zrobie tz
![]() ![]()
#939 | |
Zakorzenienie
|
już pisałam wcześniej, że cel osiągnięty
![]() Cytat:
![]() |
#940 |
Zadomowienie
|
domi, zawsze bylo meczace, ale po 5 miesiacach mam juz dosc
|
![]() ![]() |
![]() |
#941 |
Raczkowanie
|
Gucia, jak ja zazdroszczę
![]() I jak teraz lepiej Wam śpi, wybudza Wam się w nocy?
Jestem żoną ![]() http://s6.suwaczek.com/20090509570713.png Nasz mały skarb- Alicja http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911054965.html Czekamy na Marysię ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20130427724853.html |
![]() ![]() |
![]() |
#942 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny nie wiem czy poprzednie życzenia odebrałyście ale wyśle Wam drugie jak się uda
http://www.grafkomp2.nazwa.pl/NASZAN...ASH/DYNGUS.swf
![]() |
#943 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rany Domi uwierzylam ci ![]() ![]() Cytat:
Gratki 5 miesiaca ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#944 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() nie wiem sama od czego.. pojde do lekarza zobaczymy co mi powie.. Cytat:
![]() ![]() ![]() wr mam dosc tego domu:/ moj tato jak zwykle wymyslil sobie robote i pod oknami gdzie spi fifik szlifuje cos czy nie wiem co robi ale jest taki halas ze biedno dziecko nie moze spac;( mam dosc..;(
![]() |
#945 | |||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Olu, co do metod ograniczenia laktacji to wyczytalam w Zaklinaczce i jest napisane, zeby: 1. zakladac ciasny biustnosz miedzy karmieniami 2. odciagac pokarm zamiast opuszczac karmienia. Najpierw mozna ograniczyc karmienia do np.2 dziennie. Wtedy przez kolejne 12 dni przystawiaj dziecko do piersi rano i w porze drugiego karmienia, ktore chcesz utrzymac. W ciagu dnia odciagaj pokarm w normalnych porach karmienia w systemie: Odciagaj przez 15 minut przez pierwsze trzy dni. Od 4 do 6 dnia odciagaj tylko 10 minut, od dnia 7 do 9 przez 5 minut a w dniach 10-12 przed 2 do 3 minut. 3. wykonywac od 3 do 5 sesji cwiczen ramion w ciagu dnia. Wykonuj ruchy jakbys rzucala pilke. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2010-04-01 o 19:46 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#946 |
Zakorzenienie
|
Hej:F Zaraz Was nadrobię ale najpierw może napiszę co u nas...
Mały to anioł(poza marudnością raz za czas ale to pikuś) nie wiem zmieniłam smoczki w butelkach, daje sok z jabłuszka startego i jest super... Albo to magia 4tego miesiąca ![]() ![]() ![]() I musimy brac ten Ferrum po 2,5 ml dziennie... jak to podawałyście?Na tej chochli co tam jest od razu do dzioba i czymś popić czy do czegoś wlewałyście? Poza tym szalałam na mieście....Byłam u fryzjera, kupiłam małemu troszku fajnych półśpioszków i kaftaników ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#947 |
Zakorzenienie
|
W domku już posprzątane, zakupy zrobione, jeszcze mi zostało upieczenie ciast. Jakie planujecie dziewczyny? Ja myślałam o mazurku kajmakowym i jeszcze czymś, tylko pomysłu nie mam
![]() Mama dzisiaj pojechała, więc mogę zasiąść przed lapkiem, bo tak to mało czasu było i musiałam duużo rzeczy z nią obgadać ![]() Jutro jedzie na baseny termalne na Słowację, takiej to dobrze ![]() Gratulacje i najlepsze życzenia dla wszystkich solenizantów ![]() ![]() ![]() Gucia Twoja Sandra to praktycznie już siada, pięknie ![]() Kareninko Andre to rzeczywiście wiercipiętek, ale jaki uroczy ![]() Niesamowite jak te nasze dzieciaczki się rozwijają, aż trudno za nimi nadążyć ![]() Mój ostatnio ma nową zabawę, mianowicie leży na moim brzuchu i pije sobie z cycka jak przez słomkę, a jak juz mu się jeść nie chce to dmucha w niego jak w jakąś trąbkę ![]() ![]() Wiecie może, w jakim markecie można kupić smoczki z Tommee Tippee? Bo wiem, że gdzieś widziałam, tylko nie wiem czy to było Tesco, Auchan czy Real ![]()
#948 |
Zakorzenienie
|
Domi
![]() ![]() Asioczka mój mały spi w body i pajacu... i w tym samym go zostawiam przez dzień, bo on nie lubi przebieranek to go nie męcze poza kapeila i wyjściami na spacer... ale jak pisałam kupiłam mu półśpiochy, kaftaniki i w tym będzie hasał bo z pajaców praktycznie wszytskich wyrósł... Mam dwa pajace ale już większe na 9 msc(dostał w prezencie) Brombi ja mam burdel nadal muszę się wziąść ale teraz będę mogła, bo mały jest naprawdę super ![]() Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2010-04-01 o 21:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#949 |
Zakorzenienie
|
Zeberko to fajnie, że tak ładnie Ci śpi
![]() Asioczko, ja ubieram Młodego tylko w pajaca i pakuję do śpiworka. Mam dwa, taki grubszy z ikei i cieńszy z cherokee, jak w ten cieńszy to jeszcze przykrywam cieniutkim bawełnianym kocykiem ![]() W sypialni jest jakieś 20-21 st.
#950 |
Zakorzenienie
|
Brombi mam nadzieję, że mu się nie odwidzi, bo zaczynam pomału dochodzić do siebie... ostatnie tygodnie były bardzo ciężkie... nie miałam szans pierdnąć, że się tak wyrażę
![]() Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2010-04-01 o 21:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#951 |
Zakorzenienie
|
Zeberko to super wiesci z placu boju
![]() Brombi sama bym na wody termalne sie wybrala ![]() Kareninko moja siostra sie nabrala, szwagier tez ale mama nie ![]()
#952 |
Zakorzenienie
|
Kropka byle Tż nie sprawdził stanu konta
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#953 |
Raczkowanie
|
Smoczki Tommee Tippee są w Auchanie.
![]() ![]() |
![]() |
#954 |
Zakorzenienie
|
Dzięki Ravenne
![]() Kurde, akurat do Auchana za bardzo jeździć nie lubię ![]() Ale samych smoczków nie będę na all zamawiać, bo się nie opłaca ![]()
#955 | ||
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlepszego dla wszystkich Solenizantow!
Moj MAŁŻ miał dzis wolne, więc mnie zajął na caly dzień. Bylismy na dwoch dlugich spacerach, sprzątanie jutro. Dlatego tak rzadko na wizażyku bywasz? ![]() U nas coś nie tak z jedzeniem też dziś drugi dzień - malo przez wszystkie karmienia i godzinne wieczorne nadrabianie... Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Może krowkę ze sondesowanym mlekiem i prażonymi orzechami?
![]() |
#956 | |
Zakorzenienie
|
Hej mamuśki
![]() Cytat:
Ja płaciłam 19,90 ostatnio... Ja robię tak samo... Przebieranki tylko urządzam w weekendy jak jeździmy do teściów i rodziców... Mnie się wydaje, że Pauli jest jeszcze za mała na wypasione ciuszki... Że po prostu jej niewygodnie...
![]() |
#957 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Krówkę raczej nie, bo ten kajmak w mazurku to przecież też na bazie skondensowanego mleka. Małż już dawno śpi, bo wrócił dzisiaj z tego pogrzebu, 450 km, więc wykończony padł już o 21. Nawet Rufus udał się już do gościnnej sypialni i zaległ na łóżku ![]() To ja też już nie marudzę i idę. Do jutra ![]()
![]() |
#958 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja Ferrum odmierzam na załaczonej łyżce i z niej taką małą podaję do buźki. My też nadal mamy podawać żelazo i to nawet więcej niż było bo 2ml :-( My mamy przedświateczne pakowanie się bo wyjeżdzamy na święta do rodzinki ![]() ![]() ![]() Mamuśki ile wasze dzieciaczki przytyły w 5 m-cu?
![]() |
#959 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zatoka ja będę Wikiego ważyć za tydzień u lekarza i my się ważymy co 6 tyg bo tej elektronicznej domowej nie jestem pewna bo raz pokazuje 7100 raz 7400. Ale ostatni Wiki w ciągu 6 tyg kilo przybrał. Edytowane przez katekatee Czas edycji: 2010-04-02 o 08:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#960 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ja z ciast planuję szarlotę, bananowca na zimno i babę drożdżową ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:07.