|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#931 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. IX.
Cytat:
Mam nadzieję że dzionek udany ....a lody smakowały Powiadasz torbę zabierasz????......czyżby ś coś przeczuwała?
|
|
|
|
|
#932 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. IX.
gwiazda666 wielkie gratulacje i czekamy na zdjęcia
![]() Ziuziunia co do książki Tracy Hogg mi się bardzo podoba i będe się starała postępowac wg niej, chodz słyszałam już od paru osób, że nie da rady mimo, że też czytały tą ksiązke i próbowały. no nic zobaczymy. Ale co to tego telepania dziecka to nie jestem przekonana bo wyobrażam sobie co ja bym czuła jakby mnie tak telepali chyba bo mi głowa odpadła ![]() Cytat:
więc wypowiem się po porodzie ale na pewno będę mieć szybciutki i leciutki ![]() kociamborek super, że już z nami oby się udało te antybiotyki jednak w domu
|
|
|
|
|
#933 |
|
Zakorzenienie
|
Uwaga, uwaga.. oficjalnie ogłaszam...
torba do szpitala spakowana na amen i tylko ją łap w rękę i hejas na porodówkę. Co do terminu proszę pytać Sebka przez pępek
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#934 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, bo mam pytanie! |
|
|
|
|
#935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#936 |
|
Zakorzenienie
|
JUSDAN
lody smakowały, w taki upał to wybawienie dosłownie, ale męczyłam się, bo brzuch mi się spinał... w każdym bądź razie torbę biorę bo różnie to bywa... mój Damian pracuje na rano w tym tygodniu, a my z Łucją będziemy z moją mamą i tatą... i jeśli miałabym zostawić torbę w domu, i Damian miałby zerwać się z pracy, po mnie przyjechać i do domu po torbę, potem do spzitala... albo tata by miał mnie zabrać, do domu, dopakowywać, i do szpitala... to wolę mieć torbę na miejscu i w razie czego do szpitala tata mnie zawozi, mąż dojeżdża... czy coś przeczuwam? w sumie to nie... jak jeszcze niedawno chciałam urodzić już teraz, na dniach, w tej chwili... tak teraz dla mnie dzieciątko mogłoby poczekać na znak Lwa... heheh a tak na poważnie to nie znamy dnia ani godziny zwłaszcza, że Łucek rodził się miesiąc wcześniej, więc wolę być przygotowana
|
|
|
|
#937 |
|
Zakorzenienie
|
Przystawiony
![]() Aaa to tak celowo ![]() Zara idę się kąpać i będziemy uskuteczniać masaże z mężem.. ostatnio zaowocował czopem, więc może coś ruszy
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#938 |
|
Zakorzenienie
|
SIALA BALA no to dawaj... raz dwa do męża i nim do szpitala pojedziecie, szybko na wizaż i chwalić się, że jedziesz hehehe
|
|
|
|
#939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziekujemy za komplementy ![]() Mam takie wielkie cyce ze szok, a mala jest nie nazarta jadla przez jakies 1,5h ale w dzien mniej bo upal, a i ma czkawki po jedzonku ![]() Dobrze ze lubi ssac i ciagnie dobrze to ulatwia sprawe kociamborek - dobrze ze juz w domku
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
|
#940 |
|
Zadomowienie
|
ja też tak myślałam !!!! ty SIALU niedobry !!!
a mi mój mały się nie rusza od popołudnia :/ ale nie jestem w stanie określić od której :| zjadłam ciastko z cukrem i telepałam brzucha ale nie dało nic no nic zobaczymy do rana czy będzie się ruszać a jak nie to pójde do szpitala sprawdzić |
|
|
|
#941 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was drogie Panie.
Pierwszy raz pisze tutaj, aczkolwiek w dwupaku jestem juz od dawna. za 49 dni mam wyznaczony termin, czyli mieszcze sie w Waszym przedziale.
Postanowiłam do Was napisać, ponieważ mam mały problem. Oczywiście z brzuszkiem. Mimo, że to moja druga ciąża, nie znam sie na 'tym', pierwszy poród był prowokowany zastrzykami, kroplówkami wiec nie wiem na czym stoje. Mysle ze to jeszcze nie czas, aczkolwiek strasznie boli mnie brzuch i o dziwo nie w podbrzuszu jak to zazwyczaj bywa, a w górnej części po prawej stronie. Dlatego pisze tutaj prosząc Was o porade. Czy wiecie z czego może byc taki ból, i co zrobić, by go ominąć. Ból przypomina szarpanie, boli i przestaje, boli i przestaje. Jeśli możecie mi jakos pomóc bardzo Was prosze. M. |
|
|
|
#942 |
|
Wtajemniczenie
|
Sebuniu kochany, nie męcz już dłużej mamusi i WYŁAŹ!!!!
|
|
|
|
#943 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oglądałam z mamą mecz. Nie zdążyła się skończyć pierwsza połowa a mama już chrapała
|
|
#944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może spróbuj sie położyć na lewym boku, żeby maluch się przesunął na tamte stronę brzucha i wtedy zwolni nacisk na prawą stronę, która cię boli. ja kupiłam właśnie przed chwilą nakładki na sutki z aventu, wzięłam rozmiar "mały" bo mi się ten "normalny" zdawał bardzo duży ![]() W domu przymierzyłam i te co kupiłam są na styk dosłownie... nie wiem.. podczas karmienia sutki rosną jakoś? xD puchną czy stają się większe? Bo jeśli tak to mąż będzie musiał kupić te rozmiaru "normal" chyba jakieś murzyńskie suty mam A pasków czy testów na wykrycie wód płodowych niestety u nas na mieście nie uświadczysz ![]() ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Kurde.. usłyszał chyba bo jak doczytałam zdanie to mi tak zasadził dyńką w dół, że aż syknęłam ![]() Może żadne naturalne metody wywoływania nie pomogą tylko Ty musisz nawoływać.. wilka z lasu
|
|
|
|
#945 |
|
Zakorzenienie
|
Marta do którego lipca ty masz ten krążek?
A właśnie mam pytanie do DZIEWCZYN KTÓRE JUŻ RODZIŁY (TERAZ) ALBO PIERWSZE DZIECKO (w przypadku kolejnych ciąż) Jak u Was wyglądało rozpoczęcie wszystkiego? Kiedy zdecydowałyście się jechać do szpitala, co było tym momentem przełomowym? W przypadku odejścia wód jest trochę łatwiej... jedzie się od razu. Natomiast tak... no pojawiają się bóle okresowe, pojawiają się skurcze itd... opiszecie coś wiecej! SIALA BALA moje sutki zrobiły się mega po porodzie... oj dwa razy takie jak przed! nie mówiąc już o otoczkach ;D No nic kobiety, uciekam do męża potrzebuję się trochę potulić!
Edytowane przez bassienkaw Czas edycji: 2010-07-11 o 21:34 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#946 |
|
Wtajemniczenie
|
Zgodnie z ustaleniami z poprzedniej wizyty mam mieć ściągnięty krążek 27 lipca. W ten wtorek mam wizytę i zobaczę co powie lekarz.
|
#947 |
|
Zakorzenienie
|
Marta a masz już te obrobione zdjęcia? Wrzucisz coś więcej?
Uciekam, dobranoc |
|
|
|
#948 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moze podziała przykładaj brzuchol, a ja bede krzyczec ) tylko TY tez moja Ade powywoluj jak na Ciebie podziala
|
|
|
|
|
#949 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiesz to nie była taka sesja jak miała HD. Tylko taka po znajomości, za symboliczną kwotę i "uśmiech" więc nie wymagam dużo. Ważne, że jest pamiątka.
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Ja nie wszystkie ruchy czuje od środka. Czasem jak mi faluje, to w środku nie czuje nic, a ręka skacze
|
|
#951 |
|
Wtajemniczenie
|
To nic... ja też już wyłączam komputer.
Nudzi mnie ten mecz z lekka. I miałam jakiś dziwny skurcz... więc wolę się położyć. Do jutra!
|
#952 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#953 |
|
BAN stały
|
ja mam nastrój do d...... pokłóciłam się z TŻ i nie mam zamiaru sie odzywac, faceci sa czasem tak beznadziejni, ech szkoda gadac...
|
|
|
|
#954 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co to się stało?
|
|
|
|
#955 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jesli chodzi o hebratke z lisci malin to ciezko mi okreslic bo mi jej nie udalo sie kupic Cytat:
![]() tez tak myslalam! Cytat:
Cytat:
wyszly mi na ktg fajne regularne skurcze ale co z tego jak sa bezbolesne wiec sie nie nastawiam bo pewnie sie rozejda a pojawily sie bo sie nachodzilam dzisiaj basienka ja tez szybciej spakowalam taka awaryjna torbe tzn bielizne koszulke nocna kapcie recznik i zel pod prysznic i wrzucilam do samochodu zeby zawsze miec przy sobie a pozniej spakowalam normalna torbe i tez wozilam w samochodzie w bagazniku bo my czesto jezdzilismy gdzies na noc i w razie "W" wolalam miec z tym ze nie bylo tak goraco i nie musialam sie martwic o kosmetyki
|
|
#956 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to może Ty go weź tak samo? Powiedz, że zrobisz coś co mu się nie spodoba. Żeby zrozumiał, że wcale nie jest tak fajnie jak druga osoba się nie liczy z tą pierwszą. A dlaczego miał nie jechać na basen? Nie chciałaś jechać z nim? Wybacz, że pytam, w sumie nie moja sprawa ale możesz się wygadać.
|
|
|
|
#958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Hubcio, Ciocie na Ciebie czekają !!!!!!!!!!!!!!!!Ja się zastanawiam jak się odczuwa skurcze przy ułożeniu pośladkowym (pamiętam, że Basia84 pisała, że nic nie czuła). Ja czasem czuję bóle, ale raczej w podbrzuszu i są dość silne. Nie wiem czy to skurcze, czy coś się naciąga. Ech.. że też muszę być wybrykiem natury.
|
|
#959 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój szpital ponoc z tego słynie...wiec pewnie dlatego tez gin kazal do siebie dzwonic jak bede w szpitalu...bo to juz bedzie tyle po terminie z om a im sie pewnie nie bedzie spieszylo ....nic zobaczymy Szkoda tylko ze nie bede miala dostepu do neta jak Ty i Niezawsze ![]() Mam lapka ale neta tylko z routera w mieszkaniu. A jak ta zołza co dzielilas z nia sale ![]() Cytat:
a co do herbatki pije od trzech tygodni ....nie wierze w jej jakies super wlasciwosci , ale zobaczymy jak to bedzie ![]() a jakie cwiczenia wykonujesz na tej pilce po twoim poscie Tz musiał pompowac moją , ale nie umiem nas niej wysiedziec w taki upal bo tylek mokry ![]() kociamborek super ze jestes ![]() Cytat:
a juz za 3 dni do szpitala własciwie to 4 bo 15.07 ale jakby wzielo mnie wczesniej to byloby super ![]() Najsmieszniejsze jest to ze caly czas mialam przeczucie ze urodze tydzien przed i wg ruchów tez tak wychodziło wiolek mój ostaatnio leniuch do poludnia a potem nadrabia ale faktycznie moze duzo od tej pogody zalezy..a jak zjesz cos slodkiego to od razu chyba tez nie dziala tylko po jakims czasie... ---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- zuziunia dzidzia głupoty gadasz ty wybryku ty ![]() anoxa a czy one musza byc bolesne ? chyba niekoniecznie |
|||
|
|
|
#960 |
|
Zakorzenienie
|
papateria ktora? ta jedna urodzila przez cc a ta gadajaca wyszla w piatek teraz sa w miare ok dziewczyny
mi tez termin z ruchow juz uciekl dawno a termin z usg minal 2 lipca a jutro jest termin z OM masz moj nr tel? zawsze mozesz napisac smsa dzidzia dziekujemy za doping przeczytalam Hubciowi moze poslucha ---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- papateria chyba powinny bolec nie? nie wiem sama polozna widziala i mowi "o skurcze sa" ale odpowiedzialam no ze "sa czuje je ale nie bola" i nic nie powiedziala wiec sie nie nastawiam---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- dzidzia ale tak jak czytalam to te posladkowe tez sa bolesne tylko u basi moze byla za mala dzidzia? nie wiem juz sama
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:16.

podczytywałam Was trochę przez ten weekend jak byłam na ośrodku, ale nie mogę niestety pisać, nie iwem co jest nie tak z moim internetem w telefonie... w każdym bądź razie jesteśmy na chwilę, bo chcę spakować do końca torbę i wziąć z sobą jutro na ośrodek... w razie czego

a tak na poważnie to nie znamy dnia ani godziny 

chyba jakieś murzyńskie suty mam ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
co to się stało?

no to może Ty go weź tak samo? Powiedz, że zrobisz coś co mu się nie spodoba. Żeby zrozumiał, że wcale nie jest tak fajnie jak druga osoba się nie liczy z tą pierwszą.
głupoty gadasz ty wybryku ty