Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 2010 - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-06, 17:32   #931
youyou
Zakorzenienie

Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20

Cytat:
Napisane przez shamanaika Pokaż wiadomość
...tak wiec trudno... koncze temat czy ma stawac czy nie. Kazdy zrobi po swojemu. Ja mu nic nie bede kazac ani zabraniac. Po prostu sadze,ze moze szybciej sie rozwija fizycznie lub sprawnosciowo niz inne dzieci. Przeciez nie bede go "hamowac w rozwoju" bo patrze,ze zaczyna kombinowac tez z lezenia na brzuchu przekrecac tylek do siedzenia. To co tez zle? Zmuszam go?
to nie jest źle dziecko samo sobie krzywdy nie zrobi, dziewczynom chodziło o to żeby dziecka nie ciągać do stania bo na pewno na to gotowy nie jest..
a że sam próbuje to inna sprawa niech próbuje
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-06, 17:32   #932
patinka_
Zakorzenienie

Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20

Cytat:
Napisane przez shamanaika Pokaż wiadomość
...tak wiec trudno... koncze temat czy ma stawac czy nie. Kazdy zrobi po swojemu. Ja mu nic nie bede kazac ani zabraniac. Po prostu sadze,ze moze szybciej sie rozwija fizycznie lub sprawnosciowo niz inne dzieci. Przeciez nie bede go "hamowac w rozwoju" bo patrze,ze zaczyna kombinowac tez z lezenia na brzuchu przekrecac tylek do siedzenia. To co tez zle? Zmuszam go?

siedzenie a stawanie to 2 rozne rzeczy-siedziec moze w tym czasie a stac nie....
Stary 2010-08-06, 17:39   #933
youyou
Zakorzenienie

Dziewczyny chciałybyście kiedyś być na takiej plaży?
http://tajny.pl/wpis/360/najgorsza-p...ecia-mapa.html

Ja mam fioła na punkcie samolotów, tzn uwielbiam patrzeć jak startują i lądują i chętnie bym na taką plażę się wybrała
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-06, 17:53   #934
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Dziewczyny chciałybyście kiedyś być na takiej plaży?
http://tajny.pl/wpis/360/najgorsza-p...ecia-mapa.html

Ja mam fioła na punkcie samolotów, tzn uwielbiam patrzeć jak startują i lądują i chętnie bym na taką plażę się wybrała
jasnez ciekawosci takale jak tam głosno musi byc
Stary 2010-08-06, 18:08   #935
brzoskwinia82
Zadomowienie

no też z ciekawości ale ten wiatr dmuchający piachem na ciebie to już nie ciekawie wygląda...
aldii tzn. że Lu je 4 posiłki dziennie, hm no to jeśli przyjąć że deserek to nie posiłek to Borys je 5, czyli jeden więcej ale obiadku zdecydowanie mniej niż Lu. No nic na razie tak zostawię chyba a jak zacznie więcej jeść obiadku to odstawię to środkowe mleko chyba... a zresztą już sama nie wiem skomplikowane to żywienie niemowląt
youyou - między obiadkiem a mlekiem jest ok. 2 godz. przerwy bo on wtedy śpi i je dopiero jak się obudzi.

brzoskwinia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-06, 18:10   #936
oliviaoO
Rozeznanie

brzoskwinia ja byłam na diecie Dukana jak odważyłam się 3tyg po porodzie wejść na wagę i zobaczyłam 90kg ogólnie czułam się na tej diecie super, ale byłam na niej tylko 10 dni bo w 10 dni schudłam 6kg i wydało mi się to trochę za szybko bałam się, że się pochoruję ale zamierzam po weselu chyba jeszcze przejść na tą dietkę od nowa, żeby z 8kg zrzucić i ważyć 70

moje dziecię to dopiero od wczoraj kiwa się na czworaka a "raczkuje" czy tam "pełza" sobie tylko do tyłu i dookoła

no i od dzisiaj mamy dwie dolne jedynki przebiły się dziś albo raczej w nocy bo wczoraj jeszcze nic nie było pierwsze miejsce dałam lewej jedynce bo trochę "wyższa" jest

Julia

walka z kg:
81- 78 - 76 - 74 - 72- 70 - 68 - 66 - 64

oliviaoO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-06, 18:17   #937
brzoskwinia82
Zadomowienie

ha już po mojej diecie, jestem słaba i się złamałam - kupiłam loda sobie i na wieczór desperadosa ale przynajmniej jestem szczęśliwa. Po prostu wyrzucam pieczywo, tłuste rzeczy i słodycze z jadłospisu, może jakoś pójdzie jeszcze te 4 kg bez dukana

Stary 2010-08-06, 18:18   #938
aldii
Zakorzenienie

Shamanaika juz pare razy byl tu poruszany temat pozwalac stawac,czy nie...
Akurat jesli chodzi o siedzenie,to normalne,ale stawac bym nie pozwalala.Tak jak juz pisalam,Lu zamiast siadac rwala sie od dawna do stawania...ale ze ona chce wcale nie znaczy,ze jest na to gotowa i tzreba je na to pozwalac.Jak wstanie sam,to ok,ale na pewno bym mu w tym nie pomagala i nie pokazywala jak to sie robi...dziecko samo wyczai w swoim czasie
Youyou to kiedy tam lecimy ? rewelka cos podobnego jest chyba na Maderze o ile dobrze pamietam
Brzoskiwnia tak,4 + po duzym sloiczku deserek przed tym mlekiem o 16 (ale to nie zawsze).No i Lu je po 210 mleka,kaszki tak samo (tzn.210 wody,gotowego 230,ale ja zawsze licze to jako 210)
Olivia za zabki
Stary 2010-08-06, 18:32   #939
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brzoskwinia82 Pokaż wiadomość
ha już po mojej diecie, jestem słaba i się złamałam - kupiłam loda sobie i na wieczór desperadosa ale przynajmniej jestem szczęśliwa. Po prostu wyrzucam pieczywo, tłuste rzeczy i słodycze z jadłospisu, może jakoś pójdzie jeszcze te 4 kg bez dukana
tez tak zrobiłammoze spadac bedzie wolniej, ale bez strasznych wyrzeczenmi spadło w 3 tyg 2 kg jak narazie(bez jasnego pieczywa, ziemniaków, makaronu, tłustych rzeczy), chociaz przyznam, ze czasem wieczorkiem zjem kilkka chipsów, zwlaszcza jak tv ogladamyno i ruch tez jest waznyJa biegam co 2 dzien i co 2 dzien skacze przez skakankehe...ud a Ci sie, chociaz i tak stwierdzam po fotkach, ze Ci to niepotrzebne
Stary 2010-08-06, 18:39   #940
brzoskwinia82
Zadomowienie

blondie dzięki, no ja też tak zrobię bom słaba strasznie była na dukance a teraz mi siła potrzebna
aldii a po 210 to Borys tyle je tylko wieczorem

Stary 2010-08-06, 19:25   #941
filka2
Zadomowienie

kurcze na 2fronty
kurcze babcia tż zmarłatak mi szkoda,niby obca kobieta ale byla mi bliska.
przez to ze Adzia siedzi i raczkuje juz mam mniej czasu bo wczesniej siedziala w miejscu a teraz czesto odchyla sie np do tylu.
cd nastapi
Stary 2010-08-06, 20:07   #942
shamanaika
Raczkowanie

t

Edytowane przez shamanaika
Czas edycji: 2010-08-31 o 10:09
shamanaika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-06, 20:41   #943
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

shamanaika my mamy spacerówkę Graco Mosaic - po synku mojej siostry ale jest bardzo fajna

Jejku wiecie co, właśnie dowiedziałam się że moja koleżanka która była już w ok 13 tygodniu ciąży straciła dzidziusia... Już jedną ciażę poroniła a teraz drugą... Okazało się, że dziecko rosło a macica nie... Normalnie szok... Sorki że to pisze, ale normalnie sama nie wiem jak takie rzeczy mogą dziać się na świecie...

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-06, 20:59   #944
patinka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PatkaM84 Pokaż wiadomość
Jejku wiecie co, właśnie dowiedziałam się że moja koleżanka która była już w ok 13 tygodniu ciąży straciła dzidziusia... Już jedną ciażę poroniła a teraz drugą... Okazało się, że dziecko rosło a macica nie... Normalnie szok... Sorki że to pisze, ale normalnie sama nie wiem jak takie rzeczy mogą dziać się na świecie...
a przypadkiem nie ma tyłozgięcia?
Stary 2010-08-06, 21:09   #945
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Cytat:
Napisane przez patinka_ Pokaż wiadomość
a czym sie objawia alergia?taka konkretna?bo ja mojemu dawałam i pomidory i jagody i różne dziwne składniki i nic nie zaobserwowałam...jedynie czasami ma takie pryszczki na buzi ale pojedyncze i to w sumie nie zauważyłam,żeby miały związek z nowościami...malin tylko jeszcze nie dawałam-moja siostrzenica miała po nich i po truskawkach czerwone,lukrowane policzki...ale w sumie to co ją uczulało nie musi uczulać Emilka...
Po ziemniakach akurat wychodzą jej suche plamy...

Cytat:
Napisane przez oliviaoO Pokaż wiadomość
no i od dzisiaj mamy dwie dolne jedynki przebiły się dziś albo raczej w nocy bo wczoraj jeszcze nic nie było pierwsze miejsce dałam lewej jedynce bo trochę "wyższa" jest
Stary 2010-08-06, 21:11   #946
brzoskwinia82
Zadomowienie

o kurde Patka to takie przykre... tym bardziej że wiele z nas wie jakie to uczucie stracić dzidziusia, i od razu mi się to przypomina...
patinka a jakie znaczenie ma tyłozgięcie? mój gin twierdzi że dla zachowania ciąży nie ma ?
shamanaika ja mam graco quatro tour deluxe, ale ja szukałam zabudowanej dość bo na zimę też musi służyć, w każdym razie zadowolona jestem choć lekka nie jest ale dla mnie to akurat bez znaczenia

ale tu dziś cisza a ja oglądam właśnie dwie wieże i popijam desperadoska mój tż z małym śpią. tż nie spał przez cały wczorajszy dzień noc i dzisiaj padł o 17:00 nawet na kąpanie go nie budziłam.

Stary 2010-08-06, 21:23   #947
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Napisane przez patinka_ Pokaż wiadomość
a przypadkiem nie ma tyłozgięcia?
Coś mi napisała, że ma jedną macicę podzieloną na 2 mniejsze, czyli chyba chodzi o dwurożność? Nie wiem dokładnie...

Cytat:
Napisane przez brzoskwinia82 Pokaż wiadomość
o kurde Patka to takie przykre... tym bardziej że wiele z nas wie jakie to uczucie stracić dzidziusia, i od razu mi się to przypomina...
.
No właśnie... Mi tak samo... Tak się cieszę, że mam Natalkę...

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-06, 21:30   #948
brzoskwinia82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez PatkaM84 Pokaż wiadomość

No właśnie... Mi tak samo... Tak się cieszę, że mam Natalkę...
ostatnio oglądałam marley and me i tak jenifer aniston miała dokładnie taką sytuację jak ja... normalnie łzy poleciały ale tż zaczął mnie pocieszać, że mamy takiego słodkiego syneczka

Stary 2010-08-06, 21:40   #949
filka2
Zadomowienie

patka to okropne,u mnie ostatnio w rodzinie 2dziewczyny poroniły,jedna z mojej strony juz drugi raz biedaczka a druga z rodziny tz.

aha mamy 2ząbkil ewa jedynka chyba szybciej bo wieksza
oliwiao nasze szkraby z tego samego dnia i w tym samym czasie mają ząbki

Edytowane przez filka2
Czas edycji: 2010-08-06 o 21:42
filka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-06, 21:48   #950
aldii
Zakorzenienie

Blonde a jak dlugo biegasz i ile min./podskokow robisz na skakance ?
Filka wspolczucia
Gratuluje zabkow.Oba jednoczesnie wyszly ?
Szamanaika ja jeszcze nie mam waham sie miedzy buzzem a bugaboo.A jakie wady ma wg ciebie buzz ?
PatkaM wspolczucia dla kolezanki kurcze dziecko zdrowe,wszystko ok i ech...az trudno mi sobie to wyobrazic ;( ;( ;( bo to juz podwojny bol,ze to nie z powodu,ze dzidzi cos bylo ;(
Stary 2010-08-06, 21:59   #951
pantee
Raczkowanie

...leci Wladca Pierscieni...moj TZ wrocił wlasnie do domu, padł na sofkę i pyta , "A co to, Harry Potter?" ja na niego jak na czubka.."Tak"...i siedzi i oglada..a nie sorki, juz spi.

Dziisaj caly dzien spedziłam z mała...3 podejścia robiłam do napisania i...nie mam juz siły. Dobrze ze choc udalo mi sie cos poczytac, ale gonicie niesamowicie...z tego co zapamietałam

Kancia- no i wycwiczylas małego
Patinka- moja tez styczniowka-i leniuchuje na brzuchu, czasem probuje wokól osi sie okrecac...nic wiecej. Na reh ja tak dzis wymeczyla, ze w szoku jestem- ja bym tak nie mogla. Na pilce z rogami- pol na pol wycia bylo.
Wyderka-ja mam x-landera spacerowke ale ona sie do calkowitego pionu nie podnosi i nie ma raczzki przekladanej, a teraz widze ze to wada..no i wsadzanie go do bagaznika troche mnie meczy, bo ciezki- ale poza tym ok.
Shamanaika- tez myslałam o Buzz, ale ona sie podobno wogole nie rozkłada, a dzieciaczki jednak czesto lubia pospac na spacerze.
brzoskwinia- podobny schemat dnia, choc ja np dzis podałam deser na dwie tury o 12 i 18
mu jemy mniej wiecej tak
5-6 mleko
8- mleko
11-deserek (pół) po tym mleko
14-15-obiadek
17- deserek(drugie pół) i mleko
19.30- mleko
Czesto zalezy to od tego jak akurat potrwa drzemka...

U nas narazie wszystkie sloiczki jakei sprobowalysmy poszly gladko...a byy róznych firm. Jednak najczesciej kupuje Gerbera, ale mala uwielbia widac march+ziemnia z HIppa. Mloda ladnie je lyzeczka, nauczyla sie nawet czasem popijac,(bo wczesniej butelkato kosmos był) ale gadzina woli herbatke niz wode, musi byc naprawde spragniona, zeby wode tknac.
NIe dodawąłam jeszcze glutenu...a to juz 7 miesiac leci
Co do diet , nie umiem sie podzilic zadnym doswiadczedniem, bo nigdy na zadnej nie bylam, ale to chyba dobrze

Widzę ze w tesco reklamuja Pampki 3 - za 49zł 96 sztuk

padam , ide spac..

Kalka- wrzuc zaproszenie please
pantee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-06, 22:06   #952
xmila
Raczkowanie

QUOTE=KarmazynowyKamyk;21 180993]Dacie radę... Ja też wróciłam do pracy i Paulina nie głoduje...
Niestety dietę ma wciąż mało urozmaiconą...[/QUOTE]

No u nas w zasadzie tylko moje mleko + słoiczki - marchew, dynia, ziemniaki, jabłko... Teraz testujemy mleko modyfikowane, ale je po parę łyżeczek, butla jest beeeee... więc może kaszkę ryżową na mleku będzie mógł jeść, bo gluten na razie mamy zakazany

Aldii, Frania uczulają na bank ryby, papryka konserwowa - to z tego co ja jem. Dostaje wtedy klasycznej szorstkiej wysypki. A silna reakcja uczuleniowa była prawdopodobnie krzyżowa czyli gluten + coś jeszcze, np. jakiś konserwant w tym co zjadłam... No ale na 100% to nikt nie jest pewien, więc powoli próbujemy wszystkiego, a na wszelki wypadek jestem zabezpieczona w leki antyhistaminowe....
U nas noce od jakichś 2 tygodni tez są masakryczne, czasem się budzi co godzinę. Jak prześpi 3 to pełen sukces

Youyou 100 lat dla Filipka

Cytat:
Napisane przez elcia0787 Pokaż wiadomość
laski poradzicie mi? konczy mi sie pokarm i mam tylko juz w jednej piersi kupilam mleko modyfikowane ale Szymek nie chce go pic wypluwa i sie krzywi i nie mam juz pomyslow jak mu je dac zeby wypil,
chrupki kukurydziane od ktorego miesiaca podajecie?
No ja mam podobny problem. Jeszcze mleko jest w obu piersiach, ale młody się ledwo najada. Daję mu modyfikowane łyżeczką, ale to robota głupiego. Strzykawką jakoś mi nie idzie, ale czasem załapuje z niekapka. No i generalnie pluje nim. Pocieszam się, że jak będzie bardzo głodny to zje

Cytat:
Napisane przez wyderka80 Pokaż wiadomość
hehe kalka ja własnie przed chwilą też poczułam to stukanie i mi się ciąża przypomniała a własnie mam 1 okres od 2 dni

u mnie boli mniej niż przed ciążą...ale za to leci masakrycznie,
jeszcze nigdy tak nie miałam, az maiłam zawroty głowy

Nie straszcie z tą @... U mnie jeszcze nic... już zapomniałam jak to jest

Franio ząbków nie ma, ale gryzie wszystko jak leci, marudzi, więc może już niedługo

A oto parę ostatnich fotek bąbla.
W gondoli już nie jeździmy
A jutro postaram się zrobić fotkę jak raczkuje

Frane
k
Franiowe ząbki
Kota

Edytowane przez xmila
Czas edycji: 2010-08-06 o 22:09
xmila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-06, 22:13   #953
Kancia
Zakorzenienie

jak on pieknie siedzi
Stary 2010-08-06, 22:18   #954
filka2
Zadomowienie

my używamy spacerówki Tako z 2 w 1,cięzki ale narazie ok.za jakiś czas kupie coś lekiego.mi sie podoba coletto aveo ale on aż taki lekki nie jest,nie parasolka a 3 wózki kupować?
my już chrupki tez jemy od jakiś 2tyg ładnie je,bo kiedyś już próbowałam wczesniej ale nie kumała o co biegaa i biszkopty czasami też daje.zupki już gotuje,dziś zjadała wszystko pieknie aż brakło deserku ale nie otwierałam nowego-mały słoiczek oczywiście.

jutro miałam jechac do Wrocka posprzatać mieszkanie ale tesciowa musi jechać zalatwiać sprawy związane z pogrzebem i nie zajmie sie Adą,więc cały dzień bede sama bo tż jedzie z bratem.
aldii tak 2jedynki razem ale jedna jakby juz większa,było je widac juz wczoraj ale dzis już są na wierzchu i czuc jak je coś łyżeczką to zaciska ząbki na łyżeczce

Młoda dziś jak sie dorwała to lapka to coś tak powciskała ze zablokowana byłam,a jak jej zabrałam to chisteria była!!robi sie łobuz z niej,kupiłam jej dziś bawiskoczka tą krówke,fajna ale żółw z FP i krowa grająca wygrywają wszystko
Stary 2010-08-06, 22:26   #955
xmila
Raczkowanie

Kancia bo on jest inny
jak twierdzi pediatra "nad wyraz rozwinięty fizycznie"
ale u nas to rodzinne, za 2 miesiące pewnie będzie biegał, a jak tak miło wspominam chwile, gdy był tam gdzie go zostawiłam

Frane
k
Franiowe ząbki
Kota
xmila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-06, 22:43   #956
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
Blonde a jak dlugo biegasz i ile min./podskokow robisz na skakance ?
biegam ok 40 min, na przemian z szybkim marszem(mam swoja trase), a skacze tak ok 15-20 minut(oczywiscie z krótkimi przerwami), ile podskoków to niewiem, bo skacze tak 40 na raz, chwilka przerwy i dalejOstatnio spaliłam 143kcal...a jak sie skacze strasznie wolo one leca

Xmila sliczny synek i pieknie siedzi

Filka. Olivia0 za zabki

My bylismy an zakupach, przyjechalismy, szybko kapiel i Sebus juz spiTeraz musze nadrabiac
Stary 2010-08-06, 22:49   #957
shamanaika
Raczkowanie

t

Edytowane przez shamanaika
Czas edycji: 2010-08-31 o 10:09
shamanaika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-06, 23:01   #958
blonde_hair
Zakorzenienie

Kupiłam wkoncu dzisiaj blender i jutro Sebus dostanie mój obiadek
Stary 2010-08-06, 23:19   #959
Madziulka83
Zadomowienie

GG do Madziulka83

Hej!

Agape

youyou za pol roczku

shamanaika sliczna rodzinka

zeberka Piotrus

olivia sliczna malutka

Ja tak na szybko znowu... w poniedzielek bedziemy juz w domku to napisze wiecej co i jak, bo u nas szbciutko postepy.... Szymek raczkuje i juz wstaje. Wystarczy ze ktos siadzie kolo niego i od razu sie podciaga. Przy lozku, wszystkim na czym moze sie podciagnac. Sadzam go wtedy ale on znwou to samo Wiec wszyscy od razu stwierdzili, ze silny chlopak i bedzie szybko chodzil...

Moj Szymek tez wlasnie jest od kilku dni niemozliwy pisklak... Wczesneij piszczal ale nie tak zeby caly dzien,a teraz to co chwile....

Maz juz do nas jedzie ale sie stesknilam....
Stary 2010-08-07, 01:35   #960
kocurazab
Zadomowienie

Patinka, Filka-Świnka, krowa (funkcje bardzo podobne)-po naciśnięciu nosa gra, chrumka/muczy, wibruje, śmieje się. Ma gumowe uszy o różnej fakturze-mogą służyć np jako gryzaki. Tak ma rozstawione nosek, uszy, kopytka, że można ją turlać, co pomaga raczkować. Ogólnie cena zabawek wg mnie wysoka. Ja kupiłąm to używane na allegro. Nowego raczej bym nie kupiła.

Filka, prześliczne zdjęcia

Kasiorekzeta, kiedyś miałam nocleg w Murzasichle, dla mnie trochę daleko do szlaków ale miejsce super. Co do dolin, to ja mam zamiar pochodzić po obydwu-no ale ja będę ponad tydz w Zakopcu
Co do znajomych-to też grono ich mam w głębokim poważaniu... Widać jaka to była znajomość

Kancia, znam to z autopsji-rozmowa z zabawkami, zwłaszcza jak się je gryzie w tym samym czasie
za umiejętności Tomka

Wyderka, ja znalazłam na allegro takie granulki
http://allegro.pl/item1179347005_gra...e.html#gallery
myślisz że to to samo o czym pisałaś?

A poza tym kiedyś pisałyście o takiej składanej wanience. Znalazłam przypadkiem na allegro. To chyba taka sama jak ta o któej pisałyście
http://allegro.pl/item1171491147_skl...m.html#gallery

Madziulka, fajne zdjęcia

---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ----------

Bardotka, ten słoń to chyba to samo co ta krowa i świnka? Tak?
Te klocki te ju ogldaam, ale narayie daj sobie na wstryzmanie, bo porfel schudł jeszcze chrzciny i gory...
A robot fajny, ale cene ma powalajca...

Dopoki pamietam
jakis czas temu kupilam plyty MUZYKA BOBASA. Musze Wam powiedziec, ze synek je uwielbia Myzyka stworzona wlasnie dla takich smykow. Jak tylko uslyszy ktoras plytke, sa 3 to od razu widac ze robi sie taki mega szczesliwy, buzia promienieje, skacze dupskiem. Normalnie az milo patrzec. Naprawde polecam. Super sprawa

---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:43 ----------

Kamyk, Paulina jaka poważna na zdjęciu

Wielkie buziaki dla wszystkich dzieciaczków obchodzących swoje urodzinki

Olivia, fajne fotki
Nie stresuj się kobieto przed slubem-ja tam nie miałam stresu nawet grama cały czas byłam rozchachana z mężem. Wstaliśmy w dniu ślubu koło 9:00. Poprasowałam na spokojne-welon 3 metrowy , koszulę dla pana młodego. Pojechałam do fryzjera i na makijaż. Wróciłam do domu. Zrobiłam obiad zjedliśmy. Ubrałam się, zgłodniałam, zjadłam kanapki i pojechaliśmy do kościoła. W kościele staliśmy, czekaliśmy na księdza to się śmialiśmy, ze az sie na nas ogladali goscie no i przysiega tez byla ciekawa-maz śmial sie na poczatku swojej przysiegi, a ja na koncu swojej
Potem ksiadz kazal bic dla nas brawa wzruszylam sie jedynie na koniec jak ksiadz skladal nam zyczenia-tak piknie mowil
Po mszy ksiadz wyskoczyl do nas i mowi na kościol-5minut dla reporterow-i z nami pozował Bylo super. Moze dlatego, ze bez stresu. A czas leci jak szalony-i w niedziele mija rok czasu od tego dnia

---------- Dopisano o 00:23 ---------- Poprzedni post napisano o 00:01 ----------

Filka, mialam bardzo podobny przypadek z place z allegro. Wplacilam kase, dostalam od nich potwierdzenie, ze wpacilam, a sprzedawca naciera gdzie kasa. Pisze, ze chyba u niego. No i sie okazalo, ze mu jej wcale nie przekazali-nie wiem dlaczego. Pozniej ja odzyskal, a ja towar, ale troche to trwalo...

Addicted, fajna fotka z firanka
dzieki za odp o ten gluten

Shamanaika, witaj
Mój maz urodzil sie tego samego dnia co Twoj syn, tylko 32 lata temu a ja porodowi SN nie mowie jeszcze nie, chociaz nie jest to rzecz, ktora tygryski lubia najbardziej

Kalka, trudno, wypiemy kawkę wirtualnie chociaż troszkę szkoda. No, ale nie przejmuj się

Nie bardzo wiem o co chodzi z tym klubem, ale jesli doswiadczone mamuski mowia, ze to lepsza rzecz, to jestem za

---------- Dopisano o 01:17 ---------- Poprzedni post napisano o 00:23 ----------

Shamanaika, fajnie zdjecia
Ja mam nosidelko Cybex I go. I mysle, ze byl to zbedny wydatek no teraz w gorach wiecej go wykorzystam, a potem sprzedam. Jest dobre z tym, ze mozesz nosic dziecko od urodzenia-ma pozycje lezaca. No i jest do (chyba)18kg, nie pamietam dokladnie
Co do jedzonka, to od tego poniedzialku Miloszek ma zastapiony jeden cyc obiadkiem, a drugi deserkiem ze sloiczka. Dostaje taki caly maly, zjada, a czasami domaga sie wiecej, ale narazie boje sie dac mu wiecej, bo to Pasibrzuch i poźniej rzyga. Ja kupuje takie duze sloiczki z Rossmana i mam na 2 razy.

Kalka, a ja nie kaman jak sie zapisac do tego klubu Napisz mi/zaproś, bo ja tyz chce tam byc
Ty masz tyle czasu do okresu i masz bole, a ja powinnam miec okres we wtorek i d... Najgorzej to sie cykam, zeby mi nie zaczal sie w dniu chrzin, bo nie wiem jaki bedzie, bo to bedzie 2 od porodu...

Wyderka, Milosz tez nie uznaje smoczka
fajne fotki

Patinka, tak Miłosz ostatnio piszczy jak nakrecony. Bodajze wczoraj nawet rozmawailam n/t temat z mezem, ze az uszy bola

Youyou, tez ostatnio pomyslalam, o sprzedazy mojego laktatora. Uzylam go raz, jak mialam nawal pokarmu. Ale stwierdzialam, ze poczekam jeszcze troszke, az dojde do takiego schematu karmienia syna, jaki bedzie gdy wroce do pracy. Wiec moze jeszcze mi sie przyda.

---------- Dopisano o 01:35 ---------- Poprzedni post napisano o 01:17 ----------

Olivia, Filka za zabki

Xmila, fajne fotki

O matko, ale naprodukowalam
Ide spac, bo juz chyba trza

Ps: Kalka poprosze o zaproszenie

Nie wiem kiedy sie odezwe, tak sie zastanawiam czy czasem nie po powrocie z urlopu...
Jutro caly dzien mamy zajety przed chrzcinami-ksiadz, zawieść napoje na sale, spowiedz, musze ogarnac do konca domek, nogi ogolic, pazurki u rak pomalowac (nogi dzisiaj zrobila mi kosmetyczka, tak dla humorku lepszego ), poprasowac ubrania na niedziele i jeszcze 100 innych rzeczy... Ech dnia malo...

Buziaki
kocurazab jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości