|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#931 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20
Cytat:
dziecko samo sobie krzywdy nie zrobi, dziewczynom chodziło o to żeby dziecka nie ciągać do stania bo na pewno na to gotowy nie jest..a że sam próbuje to inna sprawa niech próbuje
|
|
#932 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20
Cytat:
siedzenie a stawanie to 2 rozne rzeczy-siedziec moze w tym czasie a stac nie....
|
|
#933 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny chciałybyście kiedyś być na takiej plaży?
![]() http://tajny.pl/wpis/360/najgorsza-p...ecia-mapa.html Ja mam fioła na punkcie samolotów, tzn uwielbiam patrzeć jak startują i lądują i chętnie bym na taką plażę się wybrała
|
#934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z ciekawosci tak
|
|
#935 |
|
Zadomowienie
|
no też z ciekawości ale ten wiatr dmuchający piachem na ciebie to już nie ciekawie wygląda...
aldii tzn. że Lu je 4 posiłki dziennie, hm no to jeśli przyjąć że deserek to nie posiłek to Borys je 5, czyli jeden więcej ale obiadku zdecydowanie mniej niż Lu. No nic na razie tak zostawię chyba a jak zacznie więcej jeść obiadku to odstawię to środkowe mleko chyba... a zresztą już sama nie wiem skomplikowane to żywienie niemowląt ![]() youyou - między obiadkiem a mlekiem jest ok. 2 godz. przerwy bo on wtedy śpi i je dopiero jak się obudzi. |
|
|
|
#936 |
|
Rozeznanie
|
brzoskwinia ja byłam na diecie Dukana jak odważyłam się 3tyg po porodzie wejść na wagę i zobaczyłam 90kg
ogólnie czułam się na tej diecie super, ale byłam na niej tylko 10 dni bo w 10 dni schudłam 6kg i wydało mi się to trochę za szybko bałam się, że się pochoruję ale zamierzam po weselu chyba jeszcze przejść na tą dietkę od nowa, żeby z 8kg zrzucić i ważyć 70 moje dziecię to dopiero od wczoraj kiwa się na czworaka a "raczkuje" czy tam "pełza" sobie tylko do tyłu i dookoła no i od dzisiaj mamy dwie dolne jedynki pierwsze miejsce dałam lewej jedynce bo trochę "wyższa" jest
|
|
|
|
#937 |
|
Zadomowienie
|
ha już po mojej diecie, jestem słaba i się złamałam - kupiłam loda sobie i na wieczór desperadosa
ale przynajmniej jestem szczęśliwa. Po prostu wyrzucam pieczywo, tłuste rzeczy i słodycze z jadłospisu, może jakoś pójdzie jeszcze te 4 kg bez dukana
|
|
|
|
#938 |
|
Zakorzenienie
|
Shamanaika juz pare razy byl tu poruszany temat pozwalac stawac,czy nie...
Akurat jesli chodzi o siedzenie,to normalne,ale stawac bym nie pozwalala.Tak jak juz pisalam,Lu zamiast siadac rwala sie od dawna do stawania...ale ze ona chce wcale nie znaczy,ze jest na to gotowa i tzreba je na to pozwalac.Jak wstanie sam,to ok,ale na pewno bym mu w tym nie pomagala i nie pokazywala jak to sie robi...dziecko samo wyczai w swoim czasie Youyou to kiedy tam lecimy ? rewelka cos podobnego jest chyba na Maderze o ile dobrze pamietamBrzoskiwnia tak,4 + po duzym sloiczku deserek przed tym mlekiem o 16 (ale to nie zawsze).No i Lu je po 210 mleka,kaszki tak samo (tzn.210 wody,gotowego 230,ale ja zawsze licze to jako 210) Olivia za zabki
|
|
|
|
#939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moze spadac bedzie wolniej, ale bez strasznych wyrzeczen mi spadło w 3 tyg 2 kg jak narazie(bez jasnego pieczywa, ziemniaków, makaronu, tłustych rzeczy), chociaz przyznam, ze czasem wieczorkiem zjem kilkka chipsów, zwlaszcza jak tv ogladamy no i ruch tez jest wazny Ja biegam co 2 dzien i co 2 dzien skacze przez skakanke he...ud a Ci sie, chociaz i tak stwierdzam po fotkach, ze Ci to niepotrzebne
|
|
#940 |
|
Zadomowienie
|
blondie dzięki, no ja też tak zrobię bom słaba strasznie była na dukance a teraz mi siła potrzebna
aldii a po 210 to Borys tyle je tylko wieczorem
|
|
|
|
#941 |
|
Zadomowienie
|
kurcze na 2fronty
![]() kurcze babcia tż zmarła tak mi szkoda,niby obca kobieta ale byla mi bliska.przez to ze Adzia siedzi i raczkuje juz mam mniej czasu bo wczesniej siedziala w miejscu a teraz czesto odchyla sie np do tylu. cd nastapi
|
#942 |
|
Raczkowanie
|
t
Edytowane przez shamanaika Czas edycji: 2010-08-31 o 10:09 |
|
|
|
#943 |
|
Zakorzenienie
|
shamanaika my mamy spacerówkę Graco Mosaic - po synku mojej siostry ale jest bardzo fajna
![]() Jejku wiecie co, właśnie dowiedziałam się że moja koleżanka która była już w ok 13 tygodniu ciąży straciła dzidziusia... Już jedną ciażę poroniła a teraz drugą... Okazało się, że dziecko rosło a macica nie... Normalnie szok... Sorki że to pisze, ale normalnie sama nie wiem jak takie rzeczy mogą dziać się na świecie...
|
|
#944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#945 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#946 |
|
Zadomowienie
|
o kurde Patka to takie przykre... tym bardziej że wiele z nas wie jakie to uczucie stracić dzidziusia, i od razu mi się to przypomina...
patinka a jakie znaczenie ma tyłozgięcie? mój gin twierdzi że dla zachowania ciąży nie ma ? shamanaika ja mam graco quatro tour deluxe, ale ja szukałam zabudowanej dość bo na zimę też musi służyć, w każdym razie zadowolona jestem choć lekka nie jest ale dla mnie to akurat bez znaczenia ![]() ale tu dziś cisza a ja oglądam właśnie dwie wieże i popijam desperadoska mój tż z małym śpią. tż nie spał przez cały wczorajszy dzień noc i dzisiaj padł o 17:00 nawet na kąpanie go nie budziłam.
|
|
|
|
#947 |
|
Zakorzenienie
|
Coś mi napisała, że ma jedną macicę podzieloną na 2 mniejsze, czyli chyba chodzi o dwurożność? Nie wiem dokładnie...
No właśnie... Mi tak samo... Tak się cieszę, że mam Natalkę...
|
|
#948 |
|
Zadomowienie
|
ostatnio oglądałam marley and me i tak jenifer aniston miała dokładnie taką sytuację jak ja... normalnie łzy poleciały ale tż zaczął mnie pocieszać, że mamy takiego słodkiego syneczka
|
|
|
|
#949 |
|
Zadomowienie
|
patka to okropne,u mnie ostatnio w rodzinie 2dziewczyny poroniły,jedna z mojej strony juz drugi raz biedaczka a druga z rodziny tz.
![]() aha mamy 2ząbki oliwiao nasze szkraby z tego samego dnia i w tym samym czasie mają ząbki
Edytowane przez filka2 Czas edycji: 2010-08-06 o 21:42 |
|
|
|
#950 |
|
Zakorzenienie
|
Blonde a jak dlugo biegasz i ile min./podskokow robisz na skakance ?
Filka wspolczucia Gratuluje zabkow.Oba jednoczesnie wyszly ? Szamanaika ja jeszcze nie mam waham sie miedzy buzzem a bugaboo.A jakie wady ma wg ciebie buzz ? PatkaM wspolczucia dla kolezanki kurcze dziecko zdrowe,wszystko ok i ech...az trudno mi sobie to wyobrazic ;( ;( ;( bo to juz podwojny bol,ze to nie z powodu,ze dzidzi cos bylo ;(
|
|
|
|
#951 |
|
Raczkowanie
|
...leci Wladca Pierscieni...moj TZ wrocił wlasnie do domu, padł na sofkę i pyta , "A co to, Harry Potter?" ja na niego jak na czubka.."Tak"...i siedzi i oglada..
Dziisaj caly dzien spedziłam z mała...3 podejścia robiłam do napisania i...nie mam juz siły. Dobrze ze choc udalo mi sie cos poczytac, ale gonicie niesamowicie...z tego co zapamietałam Kancia- no i wycwiczylas małego ![]() Patinka- moja tez styczniowka-i leniuchuje na brzuchu, czasem probuje wokól osi sie okrecac...nic wiecej. Na reh ja tak dzis wymeczyla, ze w szoku jestem- ja bym tak nie mogla. Na pilce z rogami- pol na pol wycia bylo. Wyderka-ja mam x-landera spacerowke ale ona sie do calkowitego pionu nie podnosi i nie ma raczzki przekladanej, a teraz widze ze to wada..no i wsadzanie go do bagaznika troche mnie meczy, bo ciezki- ale poza tym ok. Shamanaika- tez myslałam o Buzz, ale ona sie podobno wogole nie rozkłada, a dzieciaczki jednak czesto lubia pospac na spacerze. brzoskwinia- podobny schemat dnia, choc ja np dzis podałam deser na dwie tury o 12 i 18 mu jemy mniej wiecej tak 5-6 mleko 8- mleko 11-deserek (pół) po tym mleko 14-15-obiadek 17- deserek(drugie pół) i mleko 19.30- mleko Czesto zalezy to od tego jak akurat potrwa drzemka... U nas narazie wszystkie sloiczki jakei sprobowalysmy poszly gladko...a byy róznych firm. Jednak najczesciej kupuje Gerbera, ale mala uwielbia widac march+ziemnia z HIppa. Mloda ladnie je lyzeczka, nauczyla sie nawet czasem popijac,(bo wczesniej butelkato kosmos był) ale gadzina woli herbatke niz wode, musi byc naprawde spragniona, zeby wode tknac. NIe dodawąłam jeszcze glutenu...a to juz 7 miesiac leci Co do diet , nie umiem sie podzilic zadnym doswiadczedniem, bo nigdy na zadnej nie bylam, ale to chyba dobrze ![]() Widzę ze w tesco reklamuja Pampki 3 - za 49zł 96 sztuk padam , ide spac.. Kalka- wrzuc zaproszenie please
|
#952 | ||
|
Raczkowanie
|
QUOTE=KarmazynowyKamyk;21 180993]Dacie radę... Ja też wróciłam do pracy i Paulina nie głoduje...
Niestety dietę ma wciąż mało urozmaiconą...[/QUOTE] No u nas w zasadzie tylko moje mleko + słoiczki - marchew, dynia, ziemniaki, jabłko... Teraz testujemy mleko modyfikowane, ale je po parę łyżeczek, butla jest beeeee... więc może kaszkę ryżową na mleku będzie mógł jeść, bo gluten na razie mamy zakazany ![]() Aldii, Frania uczulają na bank ryby, papryka konserwowa - to z tego co ja jem. Dostaje wtedy klasycznej szorstkiej wysypki. A silna reakcja uczuleniowa była prawdopodobnie krzyżowa czyli gluten + coś jeszcze, np. jakiś konserwant w tym co zjadłam... No ale na 100% to nikt nie jest pewien, więc powoli próbujemy wszystkiego, a na wszelki wypadek jestem zabezpieczona w leki antyhistaminowe.... U nas noce od jakichś 2 tygodni tez są masakryczne, czasem się budzi co godzinę. Jak prześpi 3 to pełen sukces Youyou 100 lat dla Filipka Cytat:
![]() Cytat:
Nie straszcie z tą @... U mnie jeszcze nic... już zapomniałam jak to jest ![]() Franio ząbków nie ma, ale gryzie wszystko jak leci, marudzi, więc może już niedługo ![]() A oto parę ostatnich fotek bąbla. W gondoli już nie jeździmy ![]() A jutro postaram się zrobić fotkę jak raczkuje
Edytowane przez xmila Czas edycji: 2010-08-06 o 22:09 |
||
|
|
|
#953 |
|
Zakorzenienie
|
jak on pieknie siedzi
|
|
|
|
#954 |
|
Zadomowienie
|
my używamy spacerówki Tako z 2 w 1,cięzki ale narazie ok.za jakiś czas kupie coś lekiego.mi sie podoba coletto aveo ale on aż taki lekki nie jest
,nie parasolka a 3 wózki kupować?my już chrupki tez jemy od jakiś 2tyg ładnie je,bo kiedyś już próbowałam wczesniej ale nie kumała o co biega a i biszkopty czasami też daje.zupki już gotuje,dziś zjadała wszystko pieknie aż brakło deserku ale nie otwierałam nowego-mały słoiczek oczywiście.jutro miałam jechac do Wrocka posprzatać mieszkanie ale tesciowa musi jechać zalatwiać sprawy związane z pogrzebem i nie zajmie sie Adą,więc cały dzień bede sama bo tż jedzie z bratem. aldii tak 2jedynki razem ale jedna jakby juz większa,było je widac juz wczoraj ale dzis już są na wierzchu i czuc jak je coś łyżeczką to zaciska ząbki na łyżeczce ![]() Młoda dziś jak sie dorwała to lapka to coś tak powciskała ze zablokowana byłam,a jak jej zabrałam to chisteria była!!robi sie łobuz z niej,kupiłam jej dziś bawiskoczka tą krówke,fajna ale żółw z FP i krowa grająca wygrywają wszystko
|
#955 |
|
Raczkowanie
|
Kancia bo on jest inny
jak twierdzi pediatra "nad wyraz rozwinięty fizycznie" ale u nas to rodzinne, za 2 miesiące pewnie będzie biegał, a jak tak miło wspominam chwile, gdy był tam gdzie go zostawiłam
|
|
|
|
#956 |
|
Zakorzenienie
|
biegam ok 40 min, na przemian z szybkim marszem(mam swoja trase
), a skacze tak ok 15-20 minut(oczywiscie z krótkimi przerwami), ile podskoków to niewiem, bo skacze tak 40 na raz, chwilka przerwy i dalej Ostatnio spaliłam 143kcal ...a jak sie skacze strasznie wolo one leca![]() Xmila sliczny synek i pieknie siedzi ![]() Filka. Olivia0 za zabki![]() My bylismy an zakupach, przyjechalismy, szybko kapiel i Sebus juz spi Teraz musze nadrabiac
|
#957 |
|
Raczkowanie
|
t
Edytowane przez shamanaika Czas edycji: 2010-08-31 o 10:09 |
|
|
|
#958 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam wkoncu dzisiaj blender i jutro Sebus dostanie mój obiadek
|
#959 |
|
Zadomowienie
|
Hej!
Agape youyou za pol roczkushamanaika sliczna rodzinka ![]() zeberka Piotrus olivia sliczna malutka Ja tak na szybko znowu... w poniedzielek bedziemy juz w domku to napisze wiecej co i jak, bo u nas szbciutko postepy.... Szymek raczkuje i juz wstaje. Wystarczy ze ktos siadzie kolo niego i od razu sie podciaga. Przy lozku, wszystkim na czym moze sie podciagnac. Sadzam go wtedy ale on znwou to samo Wiec wszyscy od razu stwierdzili, ze silny chlopak i bedzie szybko chodzil...Moj Szymek tez wlasnie jest od kilku dni niemozliwy pisklak... Wczesneij piszczal ale nie tak zeby caly dzien,a teraz to co chwile.... Maz juz do nas jedzie
|
#960 |
|
Zadomowienie
|
Patinka, Filka-Świnka, krowa (funkcje bardzo podobne)-po naciśnięciu nosa gra, chrumka/muczy, wibruje, śmieje się. Ma gumowe uszy o różnej fakturze-mogą służyć np jako gryzaki. Tak ma rozstawione nosek, uszy, kopytka, że można ją turlać, co pomaga raczkować. Ogólnie cena zabawek wg mnie wysoka. Ja kupiłąm to używane na allegro. Nowego raczej bym nie kupiła.
Filka, prześliczne zdjęcia Kasiorekzeta, kiedyś miałam nocleg w Murzasichle, dla mnie trochę daleko do szlaków ale miejsce super. Co do dolin, to ja mam zamiar pochodzić po obydwu-no ale ja będę ponad tydz w Zakopcu ![]() Co do znajomych-to też grono ich mam w głębokim poważaniu... Widać jaka to była znajomość ![]() Kancia, znam to z autopsji-rozmowa z zabawkami, zwłaszcza jak się je gryzie w tym samym czasie ![]() za umiejętności TomkaWyderka, ja znalazłam na allegro takie granulki http://allegro.pl/item1179347005_gra...e.html#gallery myślisz że to to samo o czym pisałaś? A poza tym kiedyś pisałyście o takiej składanej wanience. Znalazłam przypadkiem na allegro. To chyba taka sama jak ta o któej pisałyście http://allegro.pl/item1171491147_skl...m.html#gallery Madziulka, fajne zdjęcia ---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ---------- Bardotka, ten słoń to chyba to samo co ta krowa i świnka? Tak? Te klocki te ju ogldaam, ale narayie daj sobie na wstryzmanie, bo porfel schudł jeszcze chrzciny i gory... A robot fajny, ale cene ma powalajca... Dopoki pamietam ![]() jakis czas temu kupilam plyty MUZYKA BOBASA. Musze Wam powiedziec, ze synek je uwielbia ---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:43 ---------- Kamyk, Paulina jaka poważna na zdjęciu ![]() Wielkie buziaki dla wszystkich dzieciaczków obchodzących swoje urodzinki Olivia, fajne fotki Nie stresuj się kobieto przed slubem-ja tam nie miałam stresu nawet grama , koszulę dla pana młodego. Pojechałam do fryzjera i na makijaż. Wróciłam do domu. Zrobiłam obiad zjedliśmy. Ubrałam się, zgłodniałam, zjadłam kanapki i pojechaliśmy do kościoła. W kościele staliśmy, czekaliśmy na księdza to się śmialiśmy, ze az sie na nas ogladali goscie no i przysiega tez byla ciekawa-maz śmial sie na poczatku swojej przysiegi, a ja na koncu swojej ![]() Potem ksiadz kazal bic dla nas brawa wzruszylam sie jedynie na koniec jak ksiadz skladal nam zyczenia-tak piknie mowil Po mszy ksiadz wyskoczyl do nas i mowi na kościol-5minut dla reporterow-i z nami pozował Bylo super. Moze dlatego, ze bez stresu. A czas leci jak szalony-i w niedziele mija rok czasu od tego dnia ![]() ---------- Dopisano o 00:23 ---------- Poprzedni post napisano o 00:01 ---------- Filka, mialam bardzo podobny przypadek z place z allegro. Wplacilam kase, dostalam od nich potwierdzenie, ze wpacilam, a sprzedawca naciera gdzie kasa. Pisze, ze chyba u niego. No i sie okazalo, ze mu jej wcale nie przekazali-nie wiem dlaczego. Pozniej ja odzyskal, a ja towar, ale troche to trwalo... Addicted, fajna fotka z firanka dzieki za odp o ten gluten Shamanaika, witaj ![]() Mój maz urodzil sie tego samego dnia co Twoj syn, tylko 32 lata temu a ja porodowi SN nie mowie jeszcze nie, chociaz nie jest to rzecz, ktora tygryski lubia najbardziej ![]() Kalka, trudno, wypiemy kawkę wirtualnie Nie bardzo wiem o co chodzi z tym klubem, ale jesli doswiadczone mamuski mowia, ze to lepsza rzecz, to jestem za ![]() ---------- Dopisano o 01:17 ---------- Poprzedni post napisano o 00:23 ---------- Shamanaika, fajnie zdjecia Ja mam nosidelko Cybex I go. I mysle, ze byl to zbedny wydatek no teraz w gorach wiecej go wykorzystam, a potem sprzedam. Jest dobre z tym, ze mozesz nosic dziecko od urodzenia-ma pozycje lezaca. No i jest do (chyba)18kg, nie pamietam dokladnieCo do jedzonka, to od tego poniedzialku Miloszek ma zastapiony jeden cyc obiadkiem, a drugi deserkiem ze sloiczka. Dostaje taki caly maly, zjada, a czasami domaga sie wiecej, ale narazie boje sie dac mu wiecej, bo to Pasibrzuch i poźniej rzyga. Ja kupuje takie duze sloiczki z Rossmana i mam na 2 razy. Kalka, a ja nie kaman jak sie zapisac do tego klubu Napisz mi/zaproś, bo ja tyz chce tam byc ![]() Ty masz tyle czasu do okresu i masz bole, a ja powinnam miec okres we wtorek i d... Najgorzej to sie cykam, zeby mi nie zaczal sie w dniu chrzin, bo nie wiem jaki bedzie, bo to bedzie 2 od porodu... Wyderka, Milosz tez nie uznaje smoczka fajne fotki Patinka, tak Miłosz ostatnio piszczy jak nakrecony. Bodajze wczoraj nawet rozmawailam n/t temat z mezem, ze az uszy bola Youyou, tez ostatnio pomyslalam, o sprzedazy mojego laktatora. Uzylam go raz, jak mialam nawal pokarmu. Ale stwierdzialam, ze poczekam jeszcze troszke, az dojde do takiego schematu karmienia syna, jaki bedzie gdy wroce do pracy. Wiec moze jeszcze mi sie przyda. ---------- Dopisano o 01:35 ---------- Poprzedni post napisano o 01:17 ---------- Olivia, Filka za zabkiXmila, fajne fotki ****************** O matko, ale naprodukowalam ![]() Ide spac, bo juz chyba trza ![]() Ps: Kalka poprosze o zaproszenie ![]() ********************** Nie wiem kiedy sie odezwe, tak sie zastanawiam czy czasem nie po powrocie z urlopu... Jutro caly dzien mamy zajety przed chrzcinami-ksiadz, zawieść napoje na sale, spowiedz, musze ogarnac do konca domek, nogi ogolic, pazurki u rak pomalowac (nogi dzisiaj zrobila mi kosmetyczka, tak dla humorku lepszego ), poprasowac ubrania na niedziele i jeszcze 100 innych rzeczy... Ech dnia malo...Buziaki |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:19.

dziecko samo sobie krzywdy nie zrobi, dziewczynom chodziło o to żeby dziecka nie ciągać do stania bo na pewno na to gotowy nie jest..
niech próbuje

skomplikowane to żywienie niemowląt
ogólnie czułam się na tej diecie super, ale byłam na niej tylko 10 dni bo w 10 dni schudłam 6kg i wydało mi się to trochę za szybko bałam się, że się pochoruję 

za zabki
tak mi szkoda,niby obca kobieta ale byla mi bliska.

kurcze dziecko zdrowe,wszystko ok i ech...az trudno mi sobie to wyobrazic ;( ;( ;( bo to juz podwojny bol,ze to nie z powodu,ze dzidzi cos bylo ;(
Napisz mi/zaproś, bo ja tyz chce tam byc