![]() |
#931 |
BAN stały
|
Dot.: Koty część II
|
![]() ![]() |
![]() |
#932 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kociak - od dzisiaj Rewers ![]() Teraz siedzi dalej w kącie...ale już nie miauczy na nasz widok tylko wręcz chrypi... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#933 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Te aplikowane na kark to jedno odrobaczenie, ale z nimi niesie się ryzyko. Kot może mieć alergię na jakiś składnik i wtedy jest problem. Lepiej odrobaczać doustnie. Tabletki niektóre są na jedno odrobaczenie. Niektóre trzeba podać przez 3 dni. Są jeszcze środki w płynie, też doustne. Tutaj też zależy od leku. Przeważnie podajemy je przez 3 dni albo pod rząd, albo 3 razy co 2 dni. ---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- Cytat:
![]() Będzie się bać za każdym razem teraz, że go tam zawieziecie ponownie.
![]() |
#934 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#935 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#936 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nigdy vetminthem nie odrobaczałam więc dokładnie nie znam dawkowania. To jakiś malutki kot jest? Bo odrobaczanie robi się 2 razy w odstępach 2 tygodniowych, potem po 2 tygodniach szczepienie, potem za 3 tygodnie kolejne szczepienie, potem odrobaczanie co pół roku...
![]() |
#937 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#938 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale kotkowy nic nie "wychodziło" ![]()
![]() |
#939 |
Zakorzenienie
|
My właśnie robimy postępy...
![]() Potrzymałam trochę Rewersa na kolanach...Początkowo się wyrywał...Po jakimś czasie zaczął się układać i przytulać, aż zasnął wtulony...Wykazuję także zadowolenie z głaskania...Teraz musiałam zabrać się trochę do pracy, więc go odłożyłam na fotel...Gdzieś czmychnął, ale leży zupełnie inaczej niż do tej pory...rozłożony, a nie zwinięty i czujny...Może lepiej czuję się po lekach... |
![]() ![]() |
![]() |
#940 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bardzo się cieszę. Widać faktycznie to było mu potrzebne ![]() Trzymam kciuki za Was cały czas ![]() ---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ---------- Wet teoretycznie powinien się znać na rzeczy. Zawsze jak masz wątpliwości to zadzwoń i dopytaj kiedy masz przyjść ponownie i ile jeszcze dawek masz podać. Tylko nie zgódź się na odrobaczanie i szczepienie w tym samym dniu. Szczepienie potencjalnie zarobaczonego kota nie zadziała. To wywalone w błoto pieniądze. A weci niestety czasem chcą z nas po prostu zedrzeć te kolejne 50 zł ![]()
![]() |
#941 |
Zakorzenienie
|
Ja na dzisiaj mam misję obcinanie pazurów... bałam się strasznie i w sumie nadal boję, żeby mu krzywdy nie zrobić
![]() Udało mi się obciąć przy jednej łapce na razie, w czasie spania, ale się obudził. Teraz czatuję aż mu się znowu przyśnie, żeby dokończyć dzieła - bo gryzie i rzuca się strasznie. |
![]() ![]() |
![]() |
#942 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#943 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Potem znowu spróbuję go zgarnąć na kolana jeszcze raz... A i jeszcze do tej pory jak go trzymałam to się trząsł... Mam nadzieję, że Was nie zanudzam ciągłymi opisami co i jak...Ale to mój pierwszy kot w domu i każda rzecz cieszy, albo wywołuje obawy, a wiadomo, że czasami lepiej się podzielić ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#944 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#945 |
Zakorzenienie
|
Udało mi się obciąć wszystkie!!!
![]() Tylko - obcięłam trochę za mało, same końcówki, w obawie o to, że utnę zbyt dużo... |
![]() ![]() |
![]() |
#946 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() ![]() ![]() Jak zobaczyłam ją w schronisku, to nie zastanawiałam się nawet chwili, od razu zdecydowałam, że musi z nami zamieszkać. Odkąd u nas jest, ja i moja mama świata poza nią nie widzimy ![]() ![]() Kurczę, nigdy nie sądziłam, że tak bardzo zakocham się w kocie ![]() Pozdrawiam Was wszystkie ![]() Aaaaa i chciałam powiedzieć, że Wasze kotki są śliczne ![]() ![]() Edytowane przez karolinaaaaaaa Czas edycji: 2010-11-17 o 19:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#947 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#948 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Na pierwszy raz poproś weterynarza, żeby Ci pokazał ile obcinać. Bo ja dwa razy się przyglądałam a i tak się boję ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#949 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mój kocurro też ucieka gdzie pieprz rośnie jak przychodzi ktoś obcy, oswojaliśmy go z 1.5 miesiąca a teraz jest super miziakiem, dla nas ![]() ![]() ![]() aa kup wędke z piórkami i laserek, kazdego strachulca zmiękczają a wiem coś o tym bo działam przy adopcjach kociaków podwórkowych i przy kotach "dzikich" i też walczę z oswajaniem ![]() Edytowane przez marea Czas edycji: 2010-11-18 o 06:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#950 |
Wtajemniczenie
|
Może ktoś w Trójmieście szuka kociaka?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#951 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wczorajszy wieczór kot spędził leżąc między nami na kanapie... Jedyne co to dalej się chowa i trzeba go na siłę wyciągać... Ale jak go się chwilę przytrzyma to się rozluźnia...Wczoraj nawet nie uciekał z kanapy...ba...domagał się głaskania...Jak go się przestawało miziać to trącał rękę żeby dalej go głaskać...Tak mu się spodobało, że się wyciągał, zaczepiał, przewracał na grzbiet...Potem zjadł podetknięte pod nos jedzenie...Byłam zaskoczona...W nocy zniknęła też sucha karma... Mam nadzieję, że z czasem przestanie siedzieć pod szafą wystraszony... Dzisiaj jak wrócę z zajęć to będzie kolejna sesja oswajania ![]() Tylko nosek dalej zawalony... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#952 |
Zakorzenienie
|
Oczywiście, że przestanie się chować za szafą
![]() Z każdym jednym dniem będzie Wam ufać coraz bardziej. Za miesiąc zapomnisz, że siedział pod szafą ![]()
#953 |
Raczkowanie
|
1. Widać tu złamaną łapkę.
2. Podczas zabawy z moją mamą. 3. Mizianie po brzuszku ![]() Zdjęcia słabej jakości, bo robione telefonem. |
![]() ![]() |
![]() |
#954 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w załączniku to masz mniej więcej pokazane
Edytowane przez strawberka Czas edycji: 2010-11-18 o 11:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#955 |
BAN stały
|
kurcze Maniek dzis zwymiotował
![]() moze to po tym odrobaczaniu, albo dlatego ze zapomniałam kurczaka kupic i dałam mu bozite miałam w rezerwie kartonik i dzis nia zwymiotował ![]() w ogole jak byłam z nim wczoraj u weta to stwierdziła ze Maniek wyglada za chudo jak na swoj wiek a on je 4 razy dziennie gotowanego kurczaka z marchewka (bo innego jedzenia nie toleruje) plus suche i tak sie zastanawiam jak zwiększyć kaloryczność zeby przybrał troche ciałka |
![]() ![]() |
![]() |
#956 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to jak drugi raz po Bozicie, to może jednak mu nie podpasowała- mój bo Bozicie w galarecie nie miał żadnych sensacji, a po Bozicie w sosie miał rzakie kupy ![]() ile Twój Maniuś ma? Mój Rysiek ma 4 miesiące i waży 2,9 kg
Edytowane przez strawberka Czas edycji: 2010-11-18 o 11:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#957 | |
BAN stały
|
Cytat:
własnie dałam mu tylko raz bo nie miałam ugotowanego kurczaka ale zastanawiam sie co dodać zeby było bardziej kaloryczne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#958 |
Zakorzenienie
|
Najlepsze dla niego byłyby suche karmy dla kociąt i mokre dla kociąt.
Dodatkowo możesz mu podawać Royal Canin Convalescence support. To taki proszek do rozpuszczenia w wodzie. Kupisz to u weta. Jest to jedzenie dla kocich rekonwalescentów. Wysoko kaloryczne, polecane przy anoreksji, niedożywieniu oraz podczas okresu wzrostu. Kup na początek jedną paczuszkę, weź łyżeczkę proszku i zalej wodą przegotowaną, letnią, żeby powstał taki gęsty płyn. Nie wszystkie koty chcą to jeść. Mój Czesiek uwielbia, podaję to zawsze przy biegunkach, wymiotach, no i np. po kastracji, albo w czasie choroby.
#959 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#960 |
Wtajemniczenie
|
Dziś kicia przeżyje tortury, nie mogę się nadal zdecydować, czy pobierać krew. A czy do testów też pobiera się tak normalnie strzykawką czy tylko kroplę?
W ogóle wydaje mi się, że jest duża, wyliczono, że ma 9 mies., a waży tylko 2,6 kg ;p
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:40.