![]() |
#931 |
Raczkowanie
|
Dot.: *** Dukanie od 31.10.2010 ***
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zgodnie z książką DYNIĘ MOŻNA! taka pyszna pieczona i piżmowa...eh...mniam:love : J. Olivier w jednej ze swoich książek podał przepisa na lazanię bez makaronu wlaśnie zamiast niego, upieczone cienkie plastry dyni i mięcho- plastry dyni i mięcho polane beszamelem dukanowskim. pyyyycha |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#932 |
Zadomowienie
|
z jakiś szlachetnych pobudek postanowił mnie uświadomić że nie zamierza mieć dzieci i rodziny wiec dla mojego dobra mam odejść bo nie da mi tego czego pragnę. Raczej nie ma innej bo powiedział że wedle niego moge z nim dalej mieszkać
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#933 |
Raczkowanie
|
Po 3 latach? czy jego to zdrowo pogięło? przeciez jeżeli dobrze zrozumiałam to już raz byłaś w ciąży a teraz się staraliście. Może on po prostu jest przestraszony? zdezorientowany egoista, który musiałby się i Tobą dzielić i cały SWÓJ MĘSKI świat podporządkować innym wartością? Może to taka kontrreakcja?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#934 |
Zadomowienie
|
ehhh tam szkoda gadać na tych facetów - plus jest taki ze w związku z tym wszystkim zjadłam dzisiaj na śniadanie świeży chleb bez żadnych wyrzutów sumienia...
powiem Wam ze taka byłam nastawiona na tą diete i wszystko w piz....u chyba chuda dupka nie jest mi pisana ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#935 |
Raczkowanie
|
właśnie teraz jest Ci pisana jeszcze bardziej! musisz dwie rzeczy:
I. udowodnić mu że się myli i nie ma racji i jesteś naj naj naj i jedyna wogle. niestety poza intelektem też figurą II. dla siebie i dla nas i dla tych stad samczych, które tylko czekaja by Cię upolować. Edytowane przez monias_wawa Czas edycji: 2010-11-28 o 22:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#936 |
Raczkowanie
|
ry-bcia - strasznie mi przykro
![]() ![]() ale Monia ma rację - pokaż na co Cię stać (zabrzmiało prawie jak fragment "ulubionej" piosenki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#937 |
Raczkowanie
|
Wiecie co, czasami niektóre zachowania facetów mnie totalnie rozwalają i momentami dochodzę do wniosku, że większość to totalne palanty, dla których liczą się wyłacznie oni sami, a to, że sprawiają tyle bólu i przykrości to już nie. Część powinno się wpakować w rakietę i wysłać na księżyc
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#938 |
Zadomowienie
|
uwielbiam Was laseczki a stwierdzenie, że samcze stada czekają aby mnie upolować powaliło mnie na łopatki
![]() warto było zacząć te dietę choćby po to żeby trafić na ten wątek i Was poznać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#939 |
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczynki w ten śnieżny poranek
![]() pierwszy w moim mieście. już mam taaaaką ochotę na coś słodkiego, że zaraz chyba zrobię sobie jakieś ciasto ![]() robiłyście może piernik??? co u Was? ściskam wszystkie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#940 |
Raczkowanie
|
U mnie wszystko ok, wczoraj dopadł mnnie jakiś koszmarny dół, aż się poryczałam, chyba hormony trochę ześwirowały...na szczęście dziś stanęłam na wagę -3kg i jakoś mnie to podbudowało. Wydaje mi się to trochę dziwne, ale u mnie waga leci na PW, a na P stoi, nie mam pojęcia od czego to zależy, dobrze, że chociaż drgnęła, bo psychika mi już siadała.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#941 |
Raczkowanie
|
Cześc Dziewczęta ja dzisiaj stanęłam na wadze po 5 dniach PW i niestety 1 kg zanotowałam więcej
![]() ![]() PYTANIE.....Czy jeśli pije ok litra herbatek w ciągu dnia to jest to jako płyn czy jednak dodatkowo muszę oprócz tego wypić te 1,5l wody?????? |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#942 |
Raczkowanie
|
Kasia - Dukan mówi o płynach w ogóle. nie rozgranicza tego na wodę czy herbatę...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#943 |
Raczkowanie
|
Ja też piję głównie herbatki, głównie z żurawiną, a od wczoraj pokrzywa+skrzyp, pokrzywa usuwa wodę z organizmu, a skrzyp wpływa na skórę i paznokcie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#944 |
Rozeznanie
|
dziewczyny ja już na serio od jutra zaczynam :P Miałam zacząć wcześniej ale tak się pewne sprawy poukładały, że nie dałam i rady i wolałam nie zaczynać żeby spieprzyć od razu. Tak więc od jutra biorę się za siebie
![]() ![]()
![]() |
#945 |
Raczkowanie
|
ja miałam trochę przerwy, od jutra na nowo. Liczę na wsparcie!
![]() |
#946 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczynki
![]() Nie pisałam dwa dni, ale to nie oznacza, że odpuściłam. Dukam wzorowo i czuję się świetnie. Jestem dzisiaj 3 dzien na warzywkach i waga stoi.. nie martwię się tym zbytnio bo czytałam książke i wiem, ze to normalne. Najwazniejsze ze czuję się świetnie i wiem ze nie robie nic coby moglo sprawić, że przytyję. Najbardziej jestem dumna ze swojego weekendu. Generalnie imprezy byly zawsze przyczyną moich problemow odchudzających, nigdy nie starczalo mi silnej woli zeby odmowic imprezki, piwka, wodeczki... a tu proszę. Dwa dni z rzędu impreza i na każdej coca cola zero i dziękuje, spać ![]() To mnie tak podbudowalo ze masakra normalnie. Wg wagi od początku diety schudłam już jakieś 3 kg... dzisiaj jest 7 dzien, więc biorąc pod uwagę 3 dni uderzeniowki chudnę prawidlowo. Mam do was parę pytan: - skrobia kukurydziana. Ile mozna dziennie i w jakich fazach? - 2 jajka dziennie? w sensie 2 zoltka a bialek ile sie chce? - czy są jakies ograniczenia slodzikowe? Uzywam slodziku w proszku sussina gold, i jestem wrecz zakochana w serku cynamonowym. To taka moja przekąska jednak nie wiem czy nie przesadzam z tym slodzikiem bo oprocz tego pije 3 kawy dziennie do ktorych tez sypię odrobinę A teraz uciekam gotowac obiadek. Dzisiaj mnie naszlo na rybke z kalafiorem zapiekaną pod beszamelem ![]()
![]() |
#947 |
Raczkowanie
|
Witajcie Kochane i Dzielne!
rozdzielono nas ale 1.12. to znów wspólna walka ...ae niektórych pewnie nowy poczatek ![]() u mnie oki . przepis na pyszną chińszczyznę /2 osoby/ PW dwa nieduże cycki kurakowe w paski cuknia mala lub pół większej pokrojona w cienkie słupi ze skórą 1/2 mniejszej cebuli w kostkę 2 ząbki czosnku w plasterki 3-4 krople tabasco lub nieiwelka papryczka chilli posiekana Marynata na kuraka: łyżka zmiażdzonych ziaren kolendty, łyżka ostrej papryki, łyżeczka suszonej mięty, łyżka mielonego lub neiwelki korzeń w słupkach imbiru, pieprz. 1łycha sosu ostrygowego i jedna -dwie łychy sosu sojowego. Kuraka w marynatę i odstawiem na 1/2 h nacieram woka/patelnię ręcznkem z olejem rzepakowym - wrzucam kuraka, jak zaczyna się lekko rumienić dodaję warzywa i zasmażam - cukinia puści trochę soku i cebula i chilli. Kiedy LEKKO zmiękną dodaję 4 łychy wody/ew. rosołu jak ktoś ma/ i 2 łychy wody wymieszane z łychą skrobi. Sos zagotowywuję, gęstnieje, doprawiam do smaku sosem sojowym i pierzem i podaje i posypje kolendrą lub natką. całość 15 min dlatego ryż, kuskus, makaron ryżowy należy przygotowac wcześniej i zabezieczyć by nie wystygnął TŻ - na ryżu, mnie: dorzycam do moje częsci w garnku posiekaną sałatę pekińską i mieszam tak 20 sek. Szamię pałeczkami. NIE WALI RYBĄ po sosie , smak jest wyjątkowy i pyszny |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#948 |
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczęta
![]() Ale nas obcięli co?? Jak Wam idzie dukanie??Ja dzisiaj ostatni dzień protein...od jutra warzywa.....nie mogę się doczekać, no i oczywiście jutro również ważenie.Nie wiem jak waga ale spodnie lecą z dupki....NARESZCIE ![]() W sobotę mam roczek synka i nie wiem co sobie przygotować do jedzonka żeby nie zawalić ze będę miała warzywka to na pewno coś wymyślę. ![]() A może któraś z was mi podpowie co mogę zaproponować na stoł gościa żeby było smacznie i zgodnie z zasadami dukania, tak abym mogła i ja sobie skubać.Proszę o pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#949 |
Raczkowanie
|
Witaj Kasiu. Nio fatalnie. hihi myślałam początkowo, że po prostu ktoś na mnie nakablowała IT odceło mi dostęp do W. hhhahah ale okazało się, że to grubsza sprawa. Ekstra.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#950 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Ale nam się ten wizaż posypał ![]() ry-bcia bardzo mi przykro z tej twojej sytuacji, ale nie przejmuj sie z nami dasz rade, a czy ten twój tż nadal obstaje przy swoim? Bo może miał jakiś gorszy dzień albo okres w pracy i powiedział ci kilka słów za dużo a teraz tego żałuje jak przemyślał wszystko na spokojnie ![]() ![]() ![]() ![]() Ja mam charakter waleczny i właśnie zrobiłabym tak jak radzą dziewczyny, pokazała mu co stracił, jaki miał skarb przy sobie A ja jestem coraz bardziej podbudowana tą moją dietą ![]() ![]() ![]() ![]() Nawet wcisnęłam się w spodnie, w których już długo nie chodziłam ![]()
![]() |
#951 |
Raczkowanie
|
marejta miło Ciebie widzieć
![]() ![]() 4 kilosy to już konkret ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#952 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Niestety o diecie juz dawno nie pamiętam - choć teraz mam dietę stresową ![]() ![]() Pakuje manatki i sie wyprowadzam - bo to "dla mojego dobra" - bo on będzie na bank tęsknił ale tak będzie lepiej, a czas pokaże czy jego decyzja była słuszna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#953 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#954 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() Ale koszmar z tą awarią był!!! Już nie mogłam się doczekać, kiedy w końcu będę mogła z Wami popisać ![]() U mnie dietka idzie nieźle, choć nie ukrywam, w sobotę zgrzeszyłam ![]() ![]() ![]() ![]() Dziś piekę chlebek, tym razem czosnkowy chcę zrobić ![]() I najważniejsze, już trzy kilo mniej mam ![]()
![]() |
#955 |
Raczkowanie
|
hey dziewczynki!
jak dobrze, że już wszystko do normy wróciło ![]() ja teraz jestem przed @, więc nawet się nie ważę... poczekam z tydzień i zobaczymy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#956 |
Raczkowanie
|
witam
![]() Wraz z koleżankami ze studiów robimy badanie na temat diety dr Dukana. Chciałabym Was prosić o wypełnienie przygotowanej przez nas ankiety (jest ona skierowana do osób obecnie stosujących dietę dr Dukana). Ankietka nie jest długa, a bardzo nam pomoże każda jedna wypełniona. https://spreadsheets.google.com/view...aWlDRFpZVWc6MQ Z góry dziękuję za każdą ankietę i poświęcony czas ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#957 |
Raczkowanie
|
Marejta pochwal się swoimi osiągnięciami w liczbach
![]() Ja od 10 dni miałam taką samą liczbę czyli 77, natomiast dzisiaj rano stanęłam na wadze i ku mojemu ogromnemu zadowoleniu waga pokazała 76 ![]() Motywacja wzrasta, a ja dzisiaj zaczynam warzywa.......z samego rana pochłonęłam pół kalafiora i jogurt naturalny z otrębami a teraz nie mam siły na domowe porządki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#958 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() U mnie diety dzień kolejny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kasiu, ja dziś też mam sprzątać, ale tak mi się strasznie nie chce ![]()
![]() |
#959 |
Podróżniczka
|
Hej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#960 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale ostatnio jestem coraz bardziej zmotywowana i nie działają na mnie te wszystkie zachęty jak wcześniej, ostatnio nawet pozwoliłam tż kupić chipsy i jadł je sobie jak oglądaliśmy tv a na mnie to nie działało ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:12.